Hirdetés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Hát... mondjuk ha az ezt törrtén a korábbi részekben összefoglalót megnézted az elején, akkor tényleg működhet onnan is

Lehet, hogy nekem azért tűnt már jónak, mert miután majdnem elkaszáltam annyira nem történt semmi lényeges, a 6-7-8-as rész hatalmasat ütött. Michael Peña-t valahogy én sem tudtam komolyan venni. -
KROK640
nagyúr
válasz
totron
üzenetére
Az a durva, hogy pont ott hagytad abba, ahol kezdett jó lenni
A hatadoik rész és a családi balhé résztől jó pont, addig viszont egyetértek veled.
A negyedik rész előtt mai napig WTF? fejjel állok, hogy mi a francnak kellett egy teljes részt egy teljesen lényegtelen szálra elpocsékolni? Mindenesetre ha bármikor újranézném (majd egyszer nagyon-nagyon soká mire sokmindent elfelejtek) nem szabad elfelejtenem, hogy azt a részt ki kell hagyni. -
KROK640
nagyúr
All Her Fault - 2025
Leírás :
Marissa Irvine (Sarah Snook) megérkezik a Crescent Hollow Road 1800-as szám alá, hogy hazavigye kisfiát, Milót, aki új iskolájában megismert barátjánál vendégeskedik. Ám legnagyobb megdöbbenésére az ajtót nyitó nő nem a vendéglátó anyuka. Még csak nem is a bébiszitter. És Milo nincs ott. Ezzel pedig kezdetét veszi minden szülő legnagyobb rémálma. Andrea Mara bestseller regényének adaptációja, az All Her Fault rémisztő nyitójelenete után az események láncolata felszínre hozza egy közösség legmélyebb titkait.Vélemény :
Eleinte jól indul, aztán vontatott lett. A negyedik részt konkrétan átvészeltem, kezdett nagyon unalomba fulladni, a rendőr beteg gyerekének szála ki lett dolgozva, aztán később nulla jelentősége volt, elpocsékoltak egy részt. Akkor majdnem elkaszáltam, de megérte maradni!
A hatodik résztől jött az igazi mind blowing! Egyre inkább kiderülnek dolgok, mindenkiről, egyre bonyolultabb mégis érthetőbb, ki miért teszi azt amit tesz, és ki miért van ott.
Külön érdekesség, hogyha valaki megnézi a hetedik részt majd utána elkezdi nézni az elsőtől, akkor is értelmes a történet, csak egy sima lineáris story egy csavarral a végén. Még ha epizód sorrendbe nézi am ember, akkor a hatodik résztől kezdve csak kapkodja a fejét az ember. A fényképezés, a kamera szögek, a totálok, Chichago tómenti lakónegyede Wilamette, mind nagyon szuperül van ábrázolva, ahogy a felső középosztálybeli családok is, és velük szemben kontrasztosan a jóval szegényebbek. A színészek is nagyon jók, meg rengeteg apró részlet a helyén van. Kár, hogy a közepén nagyon leül, illetve az a kevés dolog amit nem az időhúzásban hanem a lényeges cselekményben kapunk az még akkor úgysem értelmezhető.
Ettől függetlenül mindenkinek ajánlom aki szereti a fordulatos drámákat, friss szép köntösbe csomagolva.
Egyébként szép kerek lezárt történet, második évadnak maximum teljesen más szereplőkkel máshol lenne értelme.8/10
-
KROK640
nagyúr
válasz
Rigormortiis
üzenetére
A Dark nagyon komplex, pont 5 éve ilyenkor tájt néztem. Meg kell nézni az egészet egyben, rohadt figyelmesen. Aztán újra végignézni, és akkor sokkal érthetőbb lesz, hogy mi történik.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Enigma1945
üzenetére
Nekem anno a Banshee nem tetszett, túlságosan sok öncélő brutális erőszak volt benne.
A Kemény zsaruk viszont nagy kedvenc!
Ha még nem láttad, ajánlom a Drót (The Wire)-t is. -
KROK640
nagyúr
A Valhalla gyilkosságok - 2019
The Valhalla MurdersLeírás :
A tragikus múltú oslói detektív visszatér szülőhazájába, Izlandra, hogy egy titokzatos fotó alapján segítsen az elszánt nyomozónak megtalálni a keresett sorozatgyilkost.Vélemény :
Rejtélyes de nagyon hasonló gyilkosságok kezdik megrázni a csendes Izlandot, ahol mindenki ismer mindenkit, ritka a súlyos bűnözés, a sorozatgyilkosság ismeretlen fogalom, még a rendőrök is csak a kocsijuk széfjében hordanak fegyvert. A közvélemény retteg, a gyilkosságok hírétől. Katára, Arnarral és társaikra vár, hogy kiderítsék ki a tettes. Nagyjából a harmadik részre megvan a motiváció, és a miértek, majd az ötödik rész végén kapunk egy lezárást, amivel azt gondoltam : Jó, de mi lesz még három részben? Kezdetben az addig is drámai szál (intézetis gyerekek sorsa folyamatosan jelen van a storyban) felerősödik. Eleinte azt hittem kár, hogy húzzák még, de végülis sikerült tovább építeni a storyt, sőt egy remek csavart is betenni a végére, meg persze némi cliffhangert. Összességében egy remek nyomozós thrillert kapunk, megdöbbentő Izlandi tájakkal, különleges hangulattal, amit kár lenne kihagyni.9/10
-
KROK640
nagyúr
Dexter original sin / eredendő bűn :
Úgy érzem, hogy sokkal jobban sikerült mint a new blood. Ez a sorozat előzmény sorozat, de amúgyis sokkal közelebb van hangulatban az eredetihez, pörgősebb, izgalmasabb. Eredendően két idősíkban játszódik, a kora '70-es években Dexter születése utén nem sokkal, és az 1990-es években, a pályája kezdetén. Mindkét korszak kitünően van megcsinálni, és mivel a '70-es évek kapot egy enyhe sárga szűrűt mindig tudni, hogy éppen melyik idősíkban ját a történet.
Külön kiváló munkát végeztek az eredeti színészek fiatalkori verzióját összeválogatók, ugyanis 1-2 kivételtől eltekintve mindenki tényleg olyan mintha az eredeti sorozatban is ő lett volna csak fiatalabban. Különösen Angel Batista, Laguerta, és Maszuka volt remek választás.
A cselekmény szál izgalmas, sok olyan dologra fény derül, ami kezdetben csak "adott" volt az eredeti sorozatban.
Nekem az nagyon tetszett, és ügyesen lapították el a végét, (a nyolcadik rész körül azt hittem nem lesz idő befejezni), akár még egy évadot is megnéztem volna belőle, és mi tagadás ha a szigorú időrendet nézzük (az eredeti 2006-ban kezdődik) akkor akár 10 évnyi "tartalék" is van benne. Mindenestre így sem rossz, illeszkedik az eredeti sorozathoz, de mégis úgy lett befejezve, hogy akár folytatható is legyen.
Az eredeti Dexter sorozatot nagyon bírtam, és ez is tetszett, pár év múlva szinte biztos, hogy előveszem, akár az eredeti sorozat megtekintése előttre időzítve.10/10
-
KROK640
nagyúr
Poker face második évad, 12 rész :
Nagyon erős résszel indul a második évad, csavaros gyilkosság izgalmas pillanatok, majd szépen részről részre megy le a minőség, az iskolai rész már olyan volt, ahol úgy éreztem, hogy sajnos az alkotók nagyon elfáradtak.
Szerencsére utána a hatodik résszel ismét jött egy erős rész, ami már ránkfért, és utána a színvonal relative magasan maradt. A nagy fordulat felfedése előtt picivel rájöttem, hogy mi lehet a szitu. Egy-két fura WTF dolog nem volt megmagyarázva (pl a kamionos pihenőben a bekötött kezű idegen honnan tudta, hogy osztrigás lány?) de alpavetően ült a story, bár a főellenség már-már gag szerűen elvolt túlozva.
Összességében egy remek nyomozós sorozat, amibe az alkotók több-kevesebb sikerrel próbáltak némi humort is vinni.
Egy harmadik évadot is nagyon megnéznék, ami talán lehet is elvégre hagytak rá lehetőséget a készítők. A főhős ikonikus járművét azonban sajnálom. -
KROK640
nagyúr
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Hű, ez aztán a jó hír! köszi

(épp néznivalót keresek)most fejeztem be a The Girlfriendet, azt is csak ajánlani tudom
-
KROK640
nagyúr
válasz
basaharc502
üzenetére
Ennek örülök, de félek is kicsit, mert nekem már kicsit a NB is lefelé volt az eredetihez képest
-
KROK640
nagyúr
válasz
pècsimunkás
üzenetére
Mentalista, Castle a nagy Svindli... mind a hármat imádtam, tulajdonképp nem is tudom eldönteni melyik kedvencem. csak a mentalista castle 2× végig lett nézve az összes rész, a nagy Svindlit most fejeztem be, majd később akarom újranézni pár év múlva, most még túl sok mindenre emlékeznék.
Nyomtalanul : egy részt múltkor én is láttam belőle, úgy so-so... majd megnézek még 1-2t és eldöntöm, az az egy rész annyira nem volt rám nagy hatással.
-
KROK640
nagyúr
Most, hogy végig néztem a nagy Svindli (white collar) c. sorozatot, újat keresek.
Olyan sorozatra van szükségem, ami epizódikusan is nézhető (nem baj, ha van egy összefüggő nagy háttér) és hasonlít ezekhez :
A Mentalista, Castle, A nagy svindli.
Ehhez hasonlóakat tudtok ajánlani? -
KROK640
nagyúr
Most így az 55-56ik rész után, azt kell mondanom még mindig elképesztően zseniális ez a MEGTÖRVE (Carpisma) sorozat. A párbeszédek és a drámai szálak nekem a GOT-ot idézik, csak az egész modern, feelinges török köntösbe lötöztetve! Az akció jelenetek is eléggé rendben vannak, és nagyon jó egyensúlyban vannak a többi szállal. Érdekes, hogy még 50+ rész után is, szinte minden részben van egy HŰŰŰŰ BAZZ! vagy "na ezt nem gondoltam volna" fordulat/jelenet. A feszültséget folyamatosan képes fent tartani.
10/10 és várom a folytatást. -
KROK640
nagyúr
válasz
ubyegon2
üzenetére
A sopranos kasza volt 3 évad után, de még régebben.
A SoA-ba belenéztem, nagy csalódás volt ez a sorozat, mert az ajánlások alapján szuper izgalmasnak vártam, de annak aki nem a motor életérzés feltétlen rajongója annak szerintem semmi különlegeset nem nyújt.
Az egész film egy bűnöző bandásról szól, de pl a shieldhez talán hasonlítható, de fordulatosságában és érdekfeszítőségében meg se közelíti azt. Valahogy hiányzik belőle a pörgés, a sztorit szerintem nagyon gyengén bontották ki, sok benne a drámázás.A Braquo mi lenne?
-
KROK640
nagyúr
mostanság kifogytam sorozatokból, ezért gondoltam kérek ajánlást. Igyekszem némi segítséget is adni, hogy az ízlésem milyen irányvonalban van :
Ami nagyon TOP volt (többször is megnéztem esetleg) :
Kemény zsaruk, Drót, Dexter, Trónok harca, Mentalista, CastleAmit mostanában láttam, és tetszett/tetszik (ezek között akad amit esetleg újranézek majd) :
Alvilág, Fargo (leginkább csak az első évad), Mi kis falunk, drága örökségünk, Suits, Eureka, How i met your mother, Boardwalk empire, The man in the high castle, True Detective (most kezdtem a harmadik évadot).Ami nem tetszett, de végül végigmentem rajta :
Banshee, Breaking Bad, Szökés (első és hármas évad tetszett de túl volt nyújtva az egész), Blacklist (valahogy már ez is túl lett nyújtva)Kasza volt :
House of cards (unalmasnak találtam egy idő után), Vikingek (négy évadot néztem meg, céltalan erőszak, miközben a történet alig haladt), Gomorra (valahogy besokalltam tőle, kb ugyanaz mint a vikingek)Igazából ez tudom, eléggé vegyes vágott, és leginkább több kategóriába is keresek új sorozatot :
1. Castle/Mentalista vonalra (nagyjából epizódikus, de laza összefüggésű, könnyedebb, nyomozós téma)
2. Valami komolyabb, mélyebb cucc (mint pl a Kemény zsaruk, Drót, Dexter, Trónok harca, Alvilág, The man in the high castle)
3. esetleg valami napi darálósat (Mi kis falunk, drága örökségünk, How i met your mother kategória)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Parkside szerszám kibeszélő
- Autós topik
- Tőzsde és gazdaság
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Apple MacBook
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gyúrósok ide!
- Elektromos autók - motorok
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
- Apple MacBook Pro 14" 2023 M2 Pro 16 GB / 1TB SSD asztroszürke
- iPhone / Macbook / Laptop javítás Újpest!
- X1 Carbon Gen10 27% 14" FHD+ IPS i7-1260P 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7600K / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- iPhone 16 128GB Ultramarine Karcmentes, 100% akkuval!
- HP EliteBook 640 G9 - i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- Xcover 7 128/6
- Apple Watch Series 11 46mm GPS + Cellular Karcmentes állapot 100% akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Apple iPhone 12 Mini 64GB fehér / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De azért köszi.
Janaboy