- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
Hirdetés
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.
Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
woodworm #80686 üzenetére
Közben az opensubtitles.org -on találtam rá.
Legközelebb elsőre itt nézem, ha valamit nem találok.
-
myckey
veterán
válasz
woodworm #77202 üzenetére
Értettem miért írod, de belevettem az első hármat ( 3. feltételes ) és ez alapján találtam érdekesnek azt a címet. Finoman.
Viszont talál még jó kritikákat az ember, ha keres. Redditen is akad akinél nagyon betalált a SW életérzés !
Szóval világos voltál, érthető.Nem is védted...nem is kell elferdíteni senkinek sem.
LEHET, hogy majd a 3. és 4. még jobban betalál nálam is. Összességében írtam róla elég sokat, többnyire pozitívat. Egyelőre nem rossz ez, csak rövid és eleje még eléggé. ...
-
Komplikato
veterán
válasz
woodworm #75849 üzenetére
Mondjuk Viki-n az angol felirat is gázos szokott lenni, de az összes többi meg biztos. magyar felirat, amihez van, annyira borzasztó, hogy random fordító programmal is jobbat lehet alkotni. Amikor én néztem ezer éve, akkor csak előfizetők nézhették a Három test Problémát. Persze ilyeneknél az első részt ingyen is lehet, beetetésnek.
-
Tasunkó
őstag
válasz
woodworm #70501 üzenetére
Megnéztem 1 részt ebből a Djangó(Csángó?)-ból.
Azt hittem eddig, hogy mi csináljuk a legrosszabb filmeket, de ez bizonyíték hogy a francia-olasz koprodukció is játékban van. Nem nézek trash-t , de ezen tudtam röhögni. Valami lagzi van készülőben, Tarantino importból kreált négerek kommunába, némelyik háttérszereplő nő gyanúsan transzvesztita férfi, a milliő Edit Piaf-ért kiált, és meg is szólal az egyik bordélyban...Hihetetlen miket mondanak egymásnak, az egész olyan mint a Soros egyetem nyári táborban, valami 6lövetű felhasználást megcélzó filmet forgat egy román bölényvadászról. A szinkron is jó, még nem hallottam westernbe, hogy tömlöcbe vetettek valakit, lehet hogy a Bastille ostromát majd belecsempészik , a fransziák.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
woodworm #68728 üzenetére
https://www.syfy.com/the-ark/season-1/episode-1/everyone-wanted-to-be-on-this-ship
Szerintem benéztem mert ez valami budget B movie. -
Komplikato
veterán
válasz
woodworm #68378 üzenetére
A Vikire haragszom, néztem ott pár filmet ... olyan borzasztó rossz "rajongói" fordítások voltak, hogy a szintén gagyi sima Google Translate is besírt volna rajta. Mindezt úgy, hogy minden projektnél volt legalább 2 ember aki állítólag tudott magyarul! Szerintem ott az angol feliratok is hasonlóan magasröptűek lehetnek.
Most rálestem Vikire, ott is kint van a sorozat első 12 része, az első 7 nézhető még csak ingyen. Felirat több féle van, mint a YouTube-on, magyar felirat nuku. -
Komplikato
veterán
válasz
woodworm #68371 üzenetére
Találtam (egy eddig általam nem ismert) ázsiai filmek-sorozatok specifikus magyar fordító oldalt, ahol egy ember bevállalta a sorozatot. Nem akarom ismeretlenül lefikázni, de eddig 1db befejezett sorozata van az adatlapon, a Három test mellett meg még vagy egy tucat sorozat van nála, amiket szintén fordít ... Ha valaha is kész lesz vele, akkor szvsz überelni fogja fordítási időben a Jonathan Strange and Mr. Norell sorozatot, már nem összes időben, hanem felirat/epizód időben.
-
-
-FreaK-
veterán
válasz
woodworm #62540 üzenetére
Köszi, ez így lehet nekem skip, vagy bele tekergetve próbálom megnézni max.
Pedig az ötlet nem volt rossz, lenne benne potenciál is, de szerintem a legtöbb embert inkább a sci-fi része érdekelné..
Nem akarnék nagyon ítélkezni úgy, hogy nem láttam végig, de ezek után nem kell meglepődni ha kaszát kap -
válasz
woodworm #60632 üzenetére
Nekem se szimpatikus ez a crossover dolog, lásd a CW DC sorozatoknál.
Netflix Marvel sorozatoknál meg működött.Legyen együttműködés a karakterek között, de a
össze vissza.sorozatokat ne keverjük már részeken keresztül Mayor Of Kingstown S01
Köszi bobalazs a feliratot!Ajánlom mindenkinek, akinek belefér az erőszak.
Pl.: Banshee, Yellowstone és társaik. -
-
-
WayneGace
őstag
válasz
woodworm #60167 üzenetére
Harmadik részt nem láttam még, de a 2. szerintem is jobb volt, akár több mandalorian résztől is, mert egész egyszerűen hozzáadott valamit az SW világhoz. Nem pedig a többnyire gagyi lövöldözésen és verekedésen volt a hangsúly. Gondolok itt az első részben a pajzsos jelenetre, vagy Mando vs Stormtroopers.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
woodworm #59508 üzenetére
De a Hadak Útja egy messianisztikus mitológiai elem, Csaba királyfi segítő eljövetelét prófétálja a végső szükség idején. Nem teljesen fedi a Wild Hunt eszmét
Tényleg érdekel, megoszthatnád akár privát, ha itt gáz, mire jutottál
Maxxy10 (és mindenki)@
sajnos én csak két könyvet olvastam, így ismereteim meglehetősen foghíjasak és azt is tudom, a játékok elég szabadon kezeltek sok mindent a lore-ból. De a sori még így is gyanúsan kamu nekem. Mind megvalósításban (sok-sok B trash elem dizájnban és elképzelésben egyaránt bár, mint korábban írtam legalább beadták a derekuk és pofátlanul felhasználták a W3 játék dizájnereinek példás munkáját, ha már ott tehetségek dolgoztak a világteremtésen), mind elméletben (gyanúsan át van írva a sztori, vagy nem?).
Láthatóan volt pénzük az új évadra, ezt aztán el is vitte a CGI és így szokás szerint maradt az erősen kérdéses látvány (ciki bevilágítás, szűrők és set tervezés hiánya, az egészről üvölt, hogy stúdióban felvett, két nap alatt felépített hungarocell díszletek, meg Ikea páfrányok között forgatott, ótvarosan béna sminkmesterek keze nyomát viselő, harmadrangú színészektől hemzsegő, PC kipipáló fosadmány) és a bicegő dramaturgia, rengeteg megválaszolatlan kérdéssel.
Meg a bárddal és a fos dalocskáival, anyám, mint fő média-attrakció. Kedvencem volt az ideiben a cselló a kocsmában a lant mellett. Minimális erőfeszítés egy bármilyen korhű vonós hangszer beszerzése baszki, két órára a forgatás kedvéértMivel ínség van fantasyből is, nemcsak scifiből, persze mindenki szomjazva nézi, de hát hol van ez egy GoT dizájnhoz képest, amely legalább látványra mindig 120%-ban volt oké, az utolsó sáros ruháig, vagy körömpiszokig minden szereplő kezén?
Nekem a balhét idén
vitte el, bárYennefer és Ciri már az előzőben is látszott, hogy nem csak vetkőzni mer, hanem amúgy el is tud mondani két mondatot egymás után.Anya Chalotráról
Persze vannak erős mellékszereplők szerencsére meg totál balfogások(pl. Tissaia de Vries, Dijkstra), amelyek abszolút érthetetlenül cikkancsok. Tényleg kiég a szemem pár jelenettől. My bad, megint sokat vártam(Nenneke és az egész Melitele templom), -
RetepNyaraB
veterán
válasz
woodworm #59492 üzenetére
Neb@ssz. Mindig azt hittem meglehetősen jó szókinccsel/általános műveltséggel rendelkezem; ez most padlóla dobott rendesen
Soha a büdös életben nem találkoztam ilyen folklórelemmel.
Azért ez nem egy aranymetszés szintű trivialitás...Viszont az S02E05 meglepően jó rész volt; mintha nem is az előzőekhez tartozna. Pl. Ciriről kiderült, hogy tehetséges színésznő, van benne erő. Még viheti valamire.
-
válasz
woodworm #59360 üzenetére
Ha bepótoltam a 3 részt, visszatérünk rá.
Jah, hogy innen vehették az ötleteket.(#59362) Pitterix:
Várom mikor indul be, de semmi meglepő nincs eddig a sorozatban. Ilyen semmilyen az egész. Más:
Invázió finishEz valami
vicc volt. Amilyen potenciál lenne a sorozatba és amit kihoztak belőle, én komolyan azért drukkolok, hogy kaszálják el a sorozatot. -
válasz
woodworm #59355 üzenetére
Tudom, hogy ez is valami adaptáció, amit nem ismerek.
Nekem 3. rész végénaz egész történet összeollózottnak tűnik, mintha mindenhonnan vették volna a jó ötleteket, de így egészében nekem nem kerek, van még 3 részem hátra, hátha tisztul a dolog. előkerül az 5. lehetséges újjászületett sárkány akármi, eddig végig 4-ről volt szó. -
paatrick
őstag
válasz
woodworm #59203 üzenetére
Hát nem tudom milyen volt a 80-as években de rádióban már annyiszor hallottam névnapon hogy fejből fújom:
"a magyar Tünde nevet Vörösmarty Mihály alkotta meg Csongor és Tünde művében""Tünde" tündérlány volt és 1830-as a mű
Érdekes lenne megnézni hogy mikor kezdték fairy/elf fordításból használni.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
woodworm #58906 üzenetére
"A főcím témája.
A szereplők is megidéznek filmes karaktereket. Az egyik mókus mintha Indiana Jones lenne, a másik pedig Magnum, Sziporka pedig tényleg elég macgyveres a kütyüs rögtönzéseivel."Jó közben leesett mire gondoltál. A Rescue Ranger 89-es tudtommal, szóval szerintem erre direkt rájátszottak. (Most megnéztem, hogy Chip és Dale már 40-es évek végén szerepelt Disney rajzfilmben, csak még ruhák nélkül)
-
válasz
woodworm #57968 üzenetére
Igen, a főszereplőkkel ellentétben a sorozat íróinak nem erőssége a matek
Gond van amúgy az egész enciklopédiás dologgal sztem. Az eredeti regény egyik leggyengébb pontja az Encyclopedia Galactica fogalma, még úgy is, hogy fake. Az első epizódban pont jó volt, hogy épp csak a tisztesség kedvéért megemlítik, ott azt hittem, kegyeletteljesen el is felejtik a 'csába. Erre a második részben fel-felbukkan, és építenek rá egy botrányosan ostoba budget-vitát. Jöjjön már Hardin, és rúgja ki az egész hülye bagázst a hatalomból #57972 OPiiPO : Demerzel nemváltása egészen jól sikerült, azt kell mondjam.
-
-
pècsimunkás
addikt
válasz
woodworm #57148 üzenetére
köszönöm mindenkinek!
Ezek közül láttam egyet- kettőt,de amit nem, azt szedem is le.
A kaszával kapcsolatban annyit módosítanék, hogy nem baj ha elkaszálták, ha értelmes vége volt.
Pl a Borgiák a Bolygó neve Carpathia, ami teljesen értelmetlen véget ért. Meg van más sorozat is így, biztos mindenki találkozott vele. -
brownus
veterán
válasz
woodworm #56875 üzenetére
ki lesz női karakter?? starbuck jó volt, imádtam
xy.zsolt, akkor nem kell nézni, ilyen egyszerű. 4x voltál ibizán
, szuper. amúgy ebben az elb.szott országban, ahol olyan törvényeket fogadnak el amilyet, kell is a támogatás, köszi!
képzeld magad egy meleg férfi vagy nő bőrébe, akinek hazugságban kell élnie, sok esetben még a családja előtt is.
deviancia... -
Met
nagyúr
válasz
woodworm #56599 üzenetére
Azért Turid sem egy lángész.
Hazamegy, Magne a szárító aljában fetreng miután azt hiszem Fjor odadobta, erre mit mond, Magne olyan kétballábas vagy, nem az hogy mi történik itt vagy valami Amikor elment bevásárolni.
Jajj, nincs pénzem, pár dolgot visszateszek. Dumálnak egy kicsit azután fizetés nélkül kiviszi a csomagot -
negyven2
veterán
válasz
woodworm #55710 üzenetére
Itt gondolom a szüleire értetted ezt (Kurt Russell és Goldie Hawn).
Mondjuk nekem itt is előjön az, hogy én Wyatt Russell-t a Lodge 49-ben ismertem meg, és nehéz elvonatkoztatni az ottani karakterétől.
Valahogy úgy, mint Jason Segel-t az által készített, és annak fő szerepét is játszó sorozatában, a Dispatches From Elsewhere-ben, nem tudom nem Marshall Eriksen-t (How I Met Your Mother) látni Peter karakterében (bár itt kicsit hasonló a karakterük).
-
EmThor
addikt
válasz
woodworm #55561 üzenetére
Irregulars
Én nézem, 3. résznél tartok, engem kikapcsol, szeretem az ilyen természetfeletti dolgokat, a karakterek is érdekesek, jók a díszletek, a trükkök is.
Ja, sok a fekete az akkori Londonhoz képest (így látatlanban), kínai és egyéb színes még ok a birodalom kiterjettségét számba véve. Meleg szál még nem volt. Szóval ezeket is figyelembe véve nekem tetszik.The Crew
Hát itt inkább idegesítettek a karakterek, mjnt szórakoztattak volna.Sky Rojo
Ez érdekes, sztripperek kinyirjak a fonokot aztan tipli, első reszbe belenéztem, spanyol sorozat, játszik benne az HBO-os ördögűzős spanyol soriból (nem jut eszmbe a címe, nemrég ment) a Paco-t játszó színész is.Paradise PD s03
Fú ez nagyon beteg volt :)High Rise Invasion
Ez az anime sorozat is nagyon jó volt, tudom ajanlani. Tetőkön rekednek egy másik dimenzióban a szereplők és vissza akarnak jutni a világunkba.Ju-on Origins
Beteg volt, nagyon szeretem az eredeti átok filmeket, jó volt ez is.Alice in Borderland
Szintén jó japán sorozat. Battle-royal-rs emlékeztetett. -
Louro
őstag
válasz
woodworm #55436 üzenetére
Uh, na ez nekem is új. Ma is tanultam valamit. Mentségemre leygen mondva, hogy X-Men fan vagyok. A Marvel Extra 18. számában meg van említve, de a képességeiről nincs szó. Ez a Vörös koponyás, őslakos vonal kicsit furcsa, de miért ne. Filmben itt is akkor eltértek a regénytől. Úgy megnéztem volna a képregény szerinti Végtelen háborút
Na de nem offolok tovább. Köszi az infót!!!!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Változatos hardverbokréta
- BestBuy topik
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest