- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 4A/Pro
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Juc@
újonc
Húúhaa...hááát val.szeg én vagyok béna,de ezen a telefonon a keresősáv alatt nincsen opcióként keskeny sáv...
Jelnleg kedvenc lista jön fel 5-6 tel.számmal...és ennyi, semmi több.Ha egyszer eljutok odáig
, akkor szinkronizálni fogom...de gyanítom hosszú lesz az út odáig, mert eléggé laikus vagyok.
-
st6969
őstag
"Remek, megbízható" feature lehet ez... 4 különböző telefont tettünk egymás mellé (volt köztük egy almás is) plusz egy iránytűt. Mindegyik telefonon másfelé volt észak (folyamatosan változott az irány, óriási különbségek voltak), egyik se mutatott abba az irányba, mint az iránytű
.
Igaz, mindezt beltéren játszottuk el, vasbeton épületben és nem tudom, mennyire "zavarhatták" egymást a telefonok közvetlen közelről). Tehát semmiképp sem reprezentatív a teszt, de engem így is meglepett. -
-
pimi50
aktív tag
-
st6969
őstag
Furcsának tartanám, de akár egyedi probléma is lehet az esetemben. Ugyanis nálam a rezgőmotor még a harmatgyengénél is gyengébb. Pl. kerékpáron ülve, szűk nadrágban, amikor gyakorlatilag ráfeszül a combodra zsebben hordva, még így sem éreztem semmit, nemtomhanyadik kicsengésre lettem figyelmes (forgalmas úton nem hallottam egyből...a rezgés ezen kéne, hogy segítsen pl.). Azóta rengeteg hívást buktam emiatt, szóval nálam ez elég nagy hátrány. Síri csendben zsebben hordva talán észrevehető. Asztalra téve nyilván szintén, de az rajtam sokat nem segít.
Betekintési szög: inkább sötétben vehető észre a változás fényerőben/kontrasztban. Van, akinek ez nem hátrány, ok.
Ezek ellenére így is abszolút bestbuy, újra ezt venném -
st6969
őstag
- Egy dologra rá lehet mondani, hogy nagyon rossz, ez a rögzített videók hangja (nagyon halk).
Nem csak halk, de mosott/szűrt és torz is, egyszóval borzalom. Ha fontos a hang (óvodai műsor, vagy bármi egyéb), na, azt ne ezzel vedd fel.
Emellett még 2 dolgot említenék:
- harmatgyenge rezgőmotor
- kijelző betekintési szög (ez még szódával elmegy, de jó, ha tudsz róla)
Sima 4A-m van, nem tudom, hogy a PRO-n ezeket fejlesztették-e. -
-
Frod
addikt
Uram, maga egy Úr!
Tegnap 3 órát szórakoztam vele, hogy életre bírjam kelteni ezt a funkciót, már kezdtem beletörődni, hogy 2017-ben majd Total Commanderen keresztül, ftp-n át másolok, mert csak ezt a javaslatot kaptam az sd kártya hozzáférésre.
A fenti megoldással viszont fél perc alatt már látja a Win8.1!
Hatalmas KÖSZI! -
trialboj
őstag
Itt csak a google play, és google maps van, de a play azt mondja övé ez az egész rendszer és nem lehet kikapcsolni a jogát, a maps meg hogy ez is egy alap funkció, és ha kilövöm, nem fog működni sok minden.
Tegnap este kilőttem pár kevésbé használt appat, pl Locus map, hangouts, de ma reggelre csak bekapcsolt a gps, ami még nem zavarna de a grafikon szerint innentől sokkal jobban merült.
Nincs rá mód hogy egy éjszakára felfüggesszem a strava, G maps, és egyéb programokat, teljesen mintha letöröltem volna?
Letörölni nem akarom őket, mert már be vannak állítva, stb. -
trialboj
őstag
Én értettem, de az a baj nem tudom mit kellene ledobjak, kb csak olyan appokat használok ami már az előző telefonon is fenn volt, annyi a különbség hogy ezek azóta frissültek.
Megpróbálok pár nem napi szinten használt appot kilőni hátha.
Amúgy másnál nem szokott magától bekapcsolni a gps? úgy hogy sehol nem mutatja aktívnak és az ikonja is csak 50%osan áttetsző...
Gondolom először a navigációs appokkal érdemes kezdenem.
-
trialboj
őstag
Akik repülőgép módon használnak éjszakánként azoknak mennyit merül ilyen tájt a telefon?
Mióta kikapcsoltam azt a hülye VolTE opciót(9óra14% esés idle állapotban), nekem mintha újjászületett volna. 23 órája töltöttem fel 100%ra, tegnap nem használtam egyáltalán és most 97%on van. Pro verzió utolsó előtti miui.
Nem hencegni akarok csak ismét megjegyezni hogy ezt az opciót mindenképp kapcsoljátok ki, és remélhetőleg megoldódik a gond.
Egyetlen problémám vele, hogy még mindig van valami ami néha kapcsolgatja a gps-t, de mióta újraindítottam, nem jelentkezett a hiba sem.
-
p.t.r
aktív tag
Én a wifi javítását figyelem. Van egy olyan bugom, ha wifin van a telefon, lezárt képernyőnél kb. 10 perc után mintha lemenne a wifi is alvó módba, bárhova állítom a wifit (mindig bekapcsolva, soha, töltőn...). Wapp, viber, stb nem hozza időben az értesítéseket, csak jó pár perces késéssel, vagy ha bekapcsolom a képernyőt akkor azonnal. Hívásoknál problémás inkább, mert nem csörög ki, csak később látom hogy jött egy nem fogadott hívás értesítés. Most feltettem a Push Notification Status appot, állandóan fut a háttérben... hát úgy kb. 80%-ban jónak tűnik, de valahogy nem az igazi. Ja és nem kapcsol át mobilnetre sem csak alszik. Az összefoglalóban leírtakat sokszor átnéztem. Már újra is húztam a telót is emiatt, de semmi.
-
-
trialboj
őstag
Mindenki csak 1x szerepel a névjegyzékben, csak az sms listáknál jön elő a kettő.
Nagyon félek ettől a Sim kártyás bohóckodástól, nem találok olyan opciót hogy mentesen át mindent guglira, csak azt találtam hogy ne mutassa a simes kontaktokat, de akkor eltűnik minden. Kis segítség jól jönne, hogy ne csesszek ki magammal, és minden ismerősömmel...
-
st6969
őstag
Rendben voltak a beállításai, azt átnéztem. Valószínűleg rájöttem a hiba okára. Bluetooth-on csatlakozott a rádióhoz, és bár hiába van beállítva, hogy a hangszórókon keresztül jöjjön a hang, semmi nem jött. Kivéve az első utasítás, de az valószínűleg azért, mert akkor még nem fejezte be a bluetooth csatlakozást.
Most nem engedtem csatlakozni, és végig navigált. De jó barátok nem leszünk: továbbra is előfordul némi késés: már kifordultam a körforgalomból, de még azt mutatja, hogy bent vagyok, majd gyorsan utoléri magát. 1-2 másodpercet marad csak le néha, de az pont elég lehet egy bonyolultabb kereszteződésnél.
A másik, hogy a fix traffikat hanggal nem jelezte, csak egy kis pötty a térképen.
A hibái ellenére szerintem azért fent hagyom, mivel jobb alkalmazást nem tudok.Más:
Gyalogos navigációhoz mit használtok? Én próbáltam a google maps-et, de a térképet sokszor nem a megfelelő irányba forgatta (konkrétan, ahogy sétáltam, össze-vissza forgatta). Mintha az iránytű behülyült volna (volt kalibrálás is). Magát az útvonalat korrektül megtervezte. Találkoztatok már ilyennel? -
SZIGMA
aktív tag
Szia!
A le és felcsatlakozás miatt gyanús, hogy hamis a kártya.
Nem tudom milyen ROM van a telefonodon,de valamelyik olyat csinált, hogy egyben jelezte a belső tárhelyet és a mikroSD kártyát.Úgy lehet 48GB-od,amiből 33GB szabad, ahhoz viszont kevés adatot jelez, a harmadáig piros kéne legyen. -
Upo
addikt
Nekem is olyan 2-3 esetleg 4%-nyit szokott merülni olyan este 10 és reggel 7 között, igaz a wifi van csak kikapcsolva (lezárt képernyőnél nem marad bekapcsolva a wifi, úgy van beállítva), a mobilnet marad bekapcsolva, nameg a BT is, de az szinte semmit nem fogyaszt, én is teljesen reális adatnak tartom.
-
-
role_of_72
tag
Én is nézegettem az A5-öt vásárlás előtt, de épp hogy nem győzött meg... (az A3 2017 szerintem pl. rosszabb is mint a 4A)
Köszi az adatlapot (*Confidential, ez jó) Ez alapján 1/3.06" a szenzorméret.
Ez alapján a táblázat alapján pedig nagyjából az i5S és i6-ban használthoz hasonló méretű az érzékelő, ami 7.21-es crop factort jelent (nem számoltam utána). Az elkészült képeken az EXIF 3.81mm-t ír fizikai gyutávra, tehát olyan 27.45mm lehet a látószöge FF-re átszámítva - ami egy kellemes nagylátó.
-
role_of_72
tag
Ezt ide is hozzátenném a témához. A 4X tesztjében is említik, hogy kicsit szűkösebb a látószög a megszokottnál.
A 4A kamerája bizony nem rossz. Nálam a látószög nyer a picivel nagyobb fényerővel szemben, ráadásul lásd első link második fele.
Van ezekről a kamerákról vajon gyári speckó esetleg akár fokban, akár FF-re átszámított látószög mm-ben? Nem túrtam fel érte a netet, de valahogy nem szokás a vásárlójelöltek arcába tolni ezt az infót (kivéve mondjuk LG G), pedig hasznos lenne szerintem néhányunknak.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S24 Ultra / Kártyafüggetlen / 12/1024GB
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest