- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 4A/Pro
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb71
őstag
Igen.
Van egy pár videó a youtube-on, hogy kell szétszedni. A hátlap műanyag, finoman le kell pattintani, lecsavarozni a felső műanyag nyák fedőt (az is pattintós - még finomabban).
A mienk több mint 2 éves készülék, a két fül, amivel a ragasztó csíkot ki lehetett volna húzni az akksi alól, a megfogástól a kezemben maradt - a vége...
Nagyon finoman - ha van műanyag - késsel feszegettem fel az akksit - ebből kuka lesz, mert eldeformálódik, azért a ragasztócsíkok annyira fogják...Vissza pofon egyszerű, be sem ragasztottam az újat a hozzá adott két csíkkal, mert egy kicsit szorult a helyén.
-
Lui04
aktív tag
Nem engedte felrakni a 9-es MIUI-t, azt írta ki, hogy korábbi verziót nem lehet telepíteni.
Ezért csináltam egy gyári visszaállítást, amivel kicsit pörgősebb lett a telefon 10-es MIUI-val.Más: A gyári óra widget időjárás része nem akar frissülni magától. Már próbáltam az időjárás app adatait törölni, leszedtem róla az összes frissítést, de egyik sem használt. Próbáltam az appot lockolni is. Minden engedély meg van adva neki. Valakinek van erre megoldása?
-
joci86
senior tag
MIUI 8 alatt még lehetett időzíteni pl a repülős üzemmódot (ill sok egyebet, de én ezt használtam), ki lehetett hagyni a zárképernyőt (azonnal a PIN kódot kérte), be lehetett állítani, hogy csak x perc után kérjen újra kódot, ha többször ki és bekapcsolod a képernyőt, és ezekhez hasonló hasznos apróságok. Azt sem szeretem, hogy 1x lehúzva 5 ikon van az állapotsoron, 2x lehúzva már csak 4 oszlopba rendezi...
Erősen gondolkodom, hogy kell vissza a 8-as...
-
joci86
senior tag
Köszi, majd megnézem, mit tud.
Igazából az volna a legjobb, ha egy tiszta ROM telepítés után egyenként újra lennének telepítve az alkalmazások is Play-ről. Ezeknek az adatait, beállításait kellene visszatölteni. Elvileg ezt tudja a Google mentés, de eddig egyik telefonon működött, másikon nem (igaz 2+ éve volt már). -
joci86
senior tag
Igen, de azért nem volna rossz, ha nem veszne el minden beállítás és alkalmazásadat.
Ha biztos lennék benne, hogy a Google fiókból visszatöltődnek az adatok és beállítások, akkor inkább telepítenék újra mindent. De korábban elég esetleges volt ez a funkció, egyik telefonon működött, másikon nem, holott be volt állítva. -
joci86
senior tag
Összesen 98 alkalmazás van a telefonomon (gyáriakkal együtt), ennek ellenére nem lassú a majd' 2 éves eszköz.
1-2 naponta futtatok egy optimalizálást, néha újraindítom, és az automatikusan induló appok meg vannak ritkítva, de ennyi eddig elég volt, hogy használható maradjon. -
st6969
őstag
Én csak arra tudok gondolni, hogy azért nem kap minden friss telefon NFC-t, mert ez is egy olyan extra, ami, ha benne lenne mindegyikben, akkor nem akarnád megvenni a drágábbat. Szerintem el fog terjedni idővel ez is. Tény, hogy nem használják túl sokan. Sőt, érthetetlen módon rengeteg kp-s fizetést is látni még mindig...
-
joci86
senior tag
Bennem is felmerült már, de még teljesen jól működik, és (ez a legfőbb szempont) méretre rendben van, szemben az újabb péklapátokkal...
Ha váltani kellene, akkor a Redmi 6-ot venném, csak ott már nincs infra, és a fényerő vagy kevés, vagy nem (a teszt szerint nem elég, a tulajdonosok szerint rendben).
Vagy ha jönne ide is a Redmi 6 Pro, akkor erősen elgondolkodnék rajta (tudom, hogy Mi A2 Lite ugyanaz, de nekem MIUI kell).
Vagy, nézelődnék a Meizu háza táján is, hátha kihoznak valami jót. -
st6969
őstag
Itt érdemes körülnézni, kérdezgetni. Ha nincsenek egyéb igényeid, akkor szerintem választhatod ezt a sorozatot, azt hiszem megy tovább, most a 6-osnál tart.
Én (több) szintet fogok lépni valószínűleg, kevés a 16GB belső tárhely, de akkor már a 32-eset kihagyom, és 64GB lesz. NFC-t is szeretnék, mert át akarok állni mobillal fizetésre. Jobb fotókat is szeretnék, és újra Amoled-es kijelzőt. Ezt a Mi8-as tudja, de az nagyon nem ez az árkategória. ha lemegy 100 körülig, lehet megcsípek egyet. -
trialboj
őstag
Van olyan xiaomi ami jobb mint az S8 ? ... és szebb is? és nem 6+ inches, mert az ázsaiaiaknak ez a heppjük hogy óriás telefon legyen az átlagon aluli tenyerükben?
135/75mmbe igen kevés telefon fér már be, és minél nagyobbak annál kényelmetlenebbek a zsebben, szóval nem olyan egyszerű a választás. 4X is azért került egy családtaghoz, mert az volt az egyetlen ami 5inches méretben választható, a többi 5.5-6 inch es mind, aminek semmi értelemét nem látom.
-
cstibi73
tag
Twrp így nem tudja feltenni.
komplett romot töltsd le, és tedd fel twrp - vel
-
joci86
senior tag
Ebből a szempontból nézve, teljesen érthető. Tényleg jobb egy TWRP mentés, mint a saját, de lusta voltam foglalkozni a dologgal.
Egyébként mintha jobban bírná az akku 9.6.3.0 mellett... Mondjuk csak pár napja van fent, messzemenő következtetést nem vonnék le, de egyelőre úgy néz ki, kevésbé merül, amikor nem piszkálja az ember.
(#5561) sagesz93
Én nem tapasztaltam ilyesmit, mondjuk egyszínű fekete háttér van beállítva mindenhová. -
joci86
senior tag
Hát... Nekem érintetlen a rendszer (nincs root, nincs TWRP, használom, ahogyan kivettem a dobozból), és eszem ágában nem volt frissíteni, csak már idegesített, hogy nem tudom eltüntetni az értesítést...
Annyira nem bánnám a helyedben. Habár nem olvastam végig, mi változott, szerintem kivettek egy olyan funkciót, ami marha jó volt, mint az előzőben is írtam. Pozitívumot eddig nemigen tapasztaltam. -
cstibi73
tag
-
Aurig@
őstag
Mikor általános alsó tagozatba jártam, fél 5 körül keltem, nem csak én, hanem az öcsémék is. Apám fél 4-kor, mert 4:10-kor indult a vonathoz, anyám szintén akkor kelt. Mi pedig felébredtünk, mert a konyha ajtón beszűrődött a szobába a fény. 5-re elmentem a pékségbe, hoztam mindig meleg kiflit és kenyeret. Reggeliztünk, majd tudtunk még valamennyit játszani. Este fél 9 és 9 közt mindig lefeküdtünk aludni. Soha nem voltunk fáradtak és sosem tudtunk többet aludni 8-8,5 óránál. De nem is kellett több.
A mai napig sem alszom többet 7-7,5 óránál. De én fáradt még sosem voltam, pedig megértem 43 évet. Mindig mentem dolgozni, délután haza. Mikor a gyerekek születtek, az első időben 1,5-2 óránlént keltünk éjszaka is. Amikor már átaludták az éjszakát, akkor visszazökkentünk a 7-7,5 órás alváshoz. Fő a rendszeresség.
Én sosem ittam még kávét, semmilyet! Nem dohányzom és nem iszom alkoholt, csak nagyon kivételes esetben egy-egy pohár bort. A rissz-rossz semmit érő energiaitalok szintén vízhajtók. Ráadásul sokkal rosszabbak, mint a kávé, ami jótékony hatású is tud lenni, ha nem viszik túlzásba.
Mivel a dohányzás felpöcköli a vérnyomást az nehézzé teszi az elalvást, főleg amikor lefekvés előtt elszívnak egyet. A kávé hasonló, plusz még, hogy erőteljes vízhajtó hatású is. Tehát egy este 6-7 körüli kávé ivás, szépen, lassan kihajtja a vizet, utána keveset isznak rá az emberek és csodálkoznak ha nehezen vagy egyáltalán nem tudnak elaludni. Csak későn. Ilyenkor nagyon hamar reggel tud lenni és fáradtak maradnak. Van, hogy fent maradok 11-12-ig, de ha felkelek fél 6-6 óra körül én nem vagyok fáradt. Voltam fiatal, mégsem aludtam úgy, mint akit fejbevertek. -
-
joci86
senior tag
Volt választás, és NEM vettem rózsaarany telót, mert hát na...
Ennyi erővel az összes készülék női, amiből létezik nőies szín...Először tartottam a fehér/arany kombótól, de nem nőies (szürke tokkal abszolút nemfüggetlen), a pro-val pedig megérkezett a fekete/szürke variáció is.
-
BenHans
addikt
Az a gond, hogy ők mondhatták azt hogy vízállóként volt árulva... Oké, elszíneződött az indikátor, de a szerviz nem tudta bizonyítani, hogy mélyebbre mentek vele, ők pedig a fordítottját.
Esetünkben előnyben van a szerviz, mivel ők látták az indikátort, ami bizonyíték, hogy nedvesség jutott a készülékházba egy nem vízálló telefonnál.
Igazából szerintem IP védettségtől függetlenül is ki kellene bírnia azt is ha zsebben van és megázik az ember.
Nehéz ügy, de onnantól hogy be sem kapcsol védhető a szerviz álláspontja, ha működne 1-2 hibával az megint más lenne. -
trialboj
őstag
Nincs rá mód hogy egyszerre adjak meg pint és pattern kódolást is? Csak mert ha valakinek odaadom a telefont, és nem tudja a mintámat, nehéz elmagyarázni pontosan, másoknál láttam hogy ilyenkor kódot írnak be és az is feloldja... Vagy ez csak az ujjlenyomatos verzióknál működik?
ELéggé hihetetlen de tényleg ezzel a telóval készült: [link]
-
joci86
senior tag
Elkezdett érdekelni a dolog, úgyhogy megnéztem az előző telefonom (kb. módosítatlan 4.4 van rajta), ott nem volt ilyen. Kíváncsiságból meglestem volna pár készüléket a "hülye azért nem vagyok" láncnál, de az összes le van jelszavazva...
Egyébként valóban nem nagyon figyeltem, én is először a 4A-nál használtam, amikor nagyon nem találtam valami beállítást. Mintha tényleg jobban el lenne dugva ez-az a MIUI-ban.Lényeg, hogy nem ironizáltam amikor a keresőt említettem.
De nem OFF-olnám szét a topikot ezzel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Drón topik
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- Formula-1 humoros
- Sorozatok
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest