- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 4A/Pro
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
trialboj
őstag
Megérkezett erre a telefonra is a legújabb frissítés, felpattintottam, de csak nem javult meg az akkuidő. Mi a fene okozhatja hogy így merül?
37 perc SOT, és 50%ot merült a telefon 1,5 nap alatt
A sim csak 3g-s és nagyon rég nem volt factory reset, családtag használja kb 0 nyomogatással is merül és 2 naponta tölteni kell.
Ez a telefon az enyém volt, és volt hogy 5 napig nem kellett töltenem mikor nem használtam aktívan.
-
trialboj
őstag
De hát 47 perc a SoT, ilyen a világon nincs, ezt a régi akksi is tudta, sőt az 5 éves ZTE telefonom is tudja pedig évek óta nem használom, csak néha feltöltöm.
Egy factory reset segíthet?
Gyári frissítést még kaphat a telefon?
Komolyabb flashelgetésbe nem kezdek, biztos csak rontanék rajta.
-
trialboj
őstag
válasz
trialboj #5735 üzenetére
Van még itt élet?
Családtag használja, igen óvatosan a telefont, többnyire csak telefonálni, az akku csak nem akart működni, helyi boltból vettem egyet, kicseréltem, ez az első merülési ciklus. BRUTÁLIS. 100on vettem le, kicsit pötyögtettem, és 94 en volt percek alatt, pedig csak a menüben mozogtam, 9%ot esett 9 óra alatt éjszaka, és itt vannak a mérések 2 nap után. [link]
Az akksin csak kínai írás volt, lehet átvertek valami hamisítvánnyal? az adatok megeggyeztek azzal amit kivettem belőle.
Ilyen felhasználás mellett legalább 3-4 nap lenne a minimum, de én az elején 1 hetet is kihúztam vele mikor tényleg kb semmire nem használtam.
régi 3g-s sim van benne, ez gond lehet?
Köszönöm
-
trialboj
őstag
1st world problem
A 10es miui alatt nem mutatja hogy töltés közben mennyi idő van hátra 100%-ig. Annyira nem zavar, mert mióta blitzwolf kábelt használok, gyorsan tölti fel, de érdekelne hogy ezt nem is lehet visszaállítani, vagy csak én nem találtam rá opciót? -
trialboj
őstag
válasz
englishman #5736 üzenetére
Japp, nekem, de nem merül ettől a telefon jobban, olyan ritkán történik meg, hogy semmi jelentősége.
-
trialboj
őstag
Az lehetséges hogy a sim kártya miatt merült brutálisan a telefon?
Eddig nem volt benne, és kikapcsolva is lemerült 2 nap alatt, most belekerült egy régebbi ami csak 3g-t tud, 2 napja töltöttem fel, igaz csak telefonálni használták, de még 47%on áll.Először azt hittem csak nem mutatja rendesen és igazából már 10%nál jár, v kikapcsol ma reggelre, de tökéletesen működik.
Nem igazán tudom hogy internet sebességen kívül mi különbség a 3 és 4g között, de mivel a teló inkább csak hanghívásra van/lesz használva, és azt az én 4g-s kártyámmal is 3g-n intézte(valamiért), ezért nem is piszkálnám.
Furcsa eset, de lehet megúsztam egy kis szerelést
-
trialboj
őstag
válasz
szucstom #5725 üzenetére
Biztos vagy benne hogy kell ilyennek lennie? Én nem találom. Illetve ezt írták a miui forumon: "The developers have removed the lite mode feature in MIUI9 has it was a less used feature by users in MIUI 8 and to make a faster MIUI 9 less used features have been removed"
Több hazai boltban is találtam ilyen aksit, remélem az egyiknél van stockon, szóval megúszom a postázgatást.
-
trialboj
őstag
válasz
re-d-evil #5652 üzenetére
Visszakeresve sem találtam semmi infót arról hogy cserélt-e valaki akkut ebben a telefonban?
Az enyém polcon pihen mióta mi4c-t használok.Az aksi teljesen halott 1 nap alatt lemerül, ezt szeretném cserélni hogy egy családtag használhassa. A telefonban ha jól emlékszem van valami minimal v easy mód, ami lecsökkenti a beállítások és opciók mennyiségét, és kicsit egyszerűbbé varázsolja az idősebb korosztály számára is.
Ha valaki cserélt benne aksit, tudna tippet adni, mennyire nehéz, el lehet-e tolni valamit, és ebay az egyetlen lehetőség új aksit szerezni?
Eun belül pofátlanul hosszú szállítási időt adnak meg, amellett hogy nem is olcsó[link]
Kínából, meg fene tudja hogy mennyire eredeti : [link]
szerk,
Találtam hazai boltban is, meg lehet állapítani a ráírt infók alapján h eredeti v sem?
-
trialboj
őstag
Ez a telefonom dobozba került mást használok, most akartam arról a telóról képet lőni, és elővettem a 4A-t, amit ahpgy kell kb 50%on raktam el pár hete kb 3.
És be sem akart kapcsolni, rádugtam töltőre, most már elindult, de akkor is nevetséges. Hogy merülhet le ilyen gyorsan ha nincs is használva?
Egy ZTE redbull telóm, már v 4-5 éves, havonta 1x bekapcsolom, és szinte semmit nem merült minding félig van töltve.
Van valami ötlet mit állítsak be, hogy legközelebb ne merüljön le? Az aksinak nem jó ha 0%on van sokáig.
-
trialboj
őstag
Jól gondolom, hogy 1 mi acc, nem lehet 2 telefonhoz rendelve?
Mi a teendő, ha az eddig használt telefonomat, egy másik (használt mi4c) xiaomira cseréltem?
Kijelentekezem a régiből, majd bejelentkezem az új, telefonba? Ezzel nem szegek meg semmilyen szabályt? ... nem fognak tiltani v mit tudom én?
Ha áthozná az smsket és jegyzeteket annak örülnék.(#5638) internetezoo: Nem biztos hogy mindenkinek egyértelmű miről van szó, és mi a kérdés.
-
trialboj
őstag
Köszönöm.
Lehet tudni valami merülési problémáról a legutolsó 9,6.xxx miuival kapcsolatban?
Durván merül a telefon idle módban, 98%ról pár óra alatt 82%ra esett le már többször is, úgy hogy minden ki volt kapcsolva, csak a sync opció nem, de hát net nélkül annak sincs értelme.
Használat közben nem tűnt vészesnek vagy csak nem figyeltem. Ez lehet a telefon öregedése miatt? Csak mert egy évvel régebbi mi4c, jobban bírja idle módban, pedig az már szét is volt szedve kijelző csere miatt.
Eddig 8 óra alatt 3-4%ot esett éjszaka, minden off.
-
trialboj
őstag
Van olyan xiaomi ami jobb mint az S8 ? ... és szebb is? és nem 6+ inches, mert az ázsaiaiaknak ez a heppjük hogy óriás telefon legyen az átlagon aluli tenyerükben?
135/75mmbe igen kevés telefon fér már be, és minél nagyobbak annál kényelmetlenebbek a zsebben, szóval nem olyan egyszerű a választás. 4X is azért került egy családtaghoz, mert az volt az egyetlen ami 5inches méretben választható, a többi 5.5-6 inch es mind, aminek semmi értelemét nem látom.
-
trialboj
őstag
Nekem még nem volt komolyabb telefonom, úgyhogy nem tudom megmondani hogy mennyire amatőr az A4pro , de pl az kezd engem is zavarni, hogy egyszer megjönnek az értesítések máskor nem.
Pcloud egyszer frissíti magától a fényképeket máskor meg manuálisan kell lökdössem. Email app is van hogy 26 mailt egyszerre szinkronizált, és 26x játszotta le a jelzőhangot, ezek szerintem apróságok, de rombolják a felhasználói élményt.
Utolsó negatívum a kamera, de azt tudtuk hogy szar, minden teszten megemlítették, persze lehet trükközni vele, és közeli fúkusszal, szépen elmossa a hátteret, de a tájképeket meg egyéb normális képeket rettenetesen dolgozza fel.
A Huawei jelenleg 2. a samu után, lehet szétnézek majd ott is, hátha van valami hasonlóan bestbuy telójuk.
-
trialboj
őstag
válasz
trebrona #5610 üzenetére
Nekem is a PRO van, a 32gbal semmi gond.
De nem lehet valahogy játszani a MIUI optimalizációval, ami jelenleg OFF, hogy csak azokat az appokat nyírja ki amiket nem listázok? Vagy hogy éjszakánként mindent kilőjön, és akkor nem fordul elő, hogy 10 app gyűl össze mikor nem figyelek...
Lehet mégis az a legjobb vég egy telefonnak ha leejtjük 1-1,5 évente mert akkor kötelezően újat kell venni és haladunk a korral, így meg hogy vigyázunk rá, elavul, értéktelenné válik, de nincs meg a végső lökés hogy lecseréljem.
-
trialboj
őstag
Tegnap túrázni voltam és nem figyeltem az appokra, kicsit sok volt megnyitva egyszerre.
Nekem a strava, komoot kellett csak, és ezek futottak is gps-t használva, aztán mikor megnyitottam még egy maps.me-t kinyírta a stravat, annak ellenére hogy ez az app az akku opcióknál benne van a ne korlátozd listában.
Aó
A dev beállításoknál is miui optimization off, bg process limit standard, és mondhatni minden ki van kapcsolva a "focer closed apps" beállításon kívül.Na most az a kérdésem, hogy nincs rá megoldás hogy a stravat és komoot-ot beállíthassam hogy soha ne szakítsa őket félbe, még akkor sem ha nincs elég ramm?
Másik kérdés,
ez kezdi azt jelenteni hogy már 2gb nem elég egy telefonba? Amúgy mindennel elégedett vagyok, és nem szívesen cserélném le, de ez most igencsak felidegesített. -
trialboj
őstag
válasz
trebrona #5523 üzenetére
ilyet sem hallottam még, de lehet hogy ez volt a gond, nem sok söszmösz jött ki belőle, de talán pont emiatt nem lehetett teljesen rádugni... Mondjuk akkor is fura hogy ha már érintkezik akkor hogy töltheti éppen csak.
A lényeg h megoldódott, mondjuk 3 féle másik töltőt és egy power bankot is kipróbáltam, most a régi töltővel is szépen tölt.
-
trialboj
őstag
Mi történhetett a telefonommal? Rohadtul nem tölt az aksi. 2 és fél óra alatt 15% ról 40ig sikerült feltoornáznia magát, akkor is 2,5 h-t írt töltésnek és most is annyit mutat.
Ez szoftveres hiba? vagy elöregedett a telefon és innentől ez lesz? az üzemidő nem változott szép lassan merül, de ez mégis brutális 6 óra töltéssel lesz 100% on.
-
trialboj
őstag
válasz
trialboj #5508 üzenetére
Átraktam moldovara, és működik szépen.
Annyi érdekelne hogy az ilyen állítgatás nem okos semmi bajt v gondot? most pl ha visszarakom romániát akkor megmarad a téma, és nem fog bedögleni a teló?
Egyébként akit érdekel remek, ízléses, és igényes téma a paper world, illetve van még másik 2 ugyan ettől, ami említésre méltó.
-
trialboj
őstag
Az új miuival megdöglött a témabeállítás?
Állandóan azt írja hogy nem tud nethez kapcsolódni, és csak az a 4db téma van amit régen töltöttem. -
trialboj
őstag
Nem tudom nálatok hogy van belőle a kijelző, de az a helyzet hogy nekem nem engedi átállítani a 30mpet. Rettentő idegesítő, mert kb 10mp után elsötétedik a képernyő, és ujra fel kell oldjam pedig még el sem telt a 30.
Ez valami bug? A 9.5 miui sem oldotta meg, restart sem segít. Bármi okos ötlet? Nem a legnagyobb gondom, de elég zavaró.
-
trialboj
őstag
Lehet valahogy automatizálni a youtube vagy a wifi kilövését a telón?
-
trialboj
őstag
Továbbra is ellenállok a frissítésnek de már kezd idegesíteni
Felmerült itt hogy kb minden ok vele, csak az ébresztőt nem lehet egyszerűen lelőni ha idő előtt ébredsz...
na ez lehet sokakat nem izgat, de én sűrűn csinálom ezt, és érdekelne, hogy ezt lehet hogy visszahozzák, vagy ha nem bug miatt romlott el, akkor felejtős ezentúl?!
-
trialboj
őstag
Az érdekelne, hogy nincs rá mód hogy kilőjem a frissítési ajánlásokat? Nem akarom frissíteni a telefont, kb helyre jött a gpsem, és nincs semmi ami indokolná hogy megkockáztassam, hogy esetleg valamit elbarmoltak.
Az értesítések közül sem tudom eltüntetni
-
trialboj
őstag
válasz
szucstom #5379 üzenetére
Ilyen útvonalat rajzolt nekem ma a strava. [link] még az útat is méterekkel elkerüli a vonal, de mikor rajta van is össze vissza ugrál.
Van rajta egy új tok, műanyag gumi keverék, az csak nem bolondíthatja így meg. Eddig tök precíz volt a teló, visszaváltani nem tudom előző miuira, nem lehet semmit csinálni vele?
-
trialboj
őstag
Azt vettem észre hogy mióta frissítettem miui 9 re és android 7re, megjött a kedve a telefonnak a táncikáláshoz. Össze vissza ugrál, vagy csak nagyon lassan követ, már rég letértem de még a főúton jelez.
Nem google mapsel próbáltam, hanem pl maps.me vel, és ingressel.
Ezt lehet valahogy korrigálni, vagy így jártam?
-
trialboj
őstag
Nem lehetséges hogy köze van a gps állandó működésének ehhez a merüléshez? Vagy csak nekem vált battery saving módra ha kikapcsolom a gpst? És ha teljesen ki akarom lőni akkor rámszól, hogy nem fog működni a find device opció. És akárhányszor megcsinálom állandóan csak high accuracy és battery saving között váltogat, nem kapcsolja ki valóban...
-
trialboj
őstag
Nem igaz hogy utálom a miuit. A telefon remek, és pont azt tudja amire szükségem van, de hogy ez a riherongy rendszer állandóan keresztbe ver az nevetséges.
Tavaly is így kezdtem a szezont, és idén is kinyírta a stravat 200m után. Azt feljegyezte az app h 1,5 óra volt az út de 200m után lekapcsolta a rendszer.
A battery opcióknál beraktam h no restrictions. De az új droidon nem találom azt a menüt, ahol belehet állítani hogy hány app futhasson a háttérben meg sok más apróságot, pl ne bántsa a háttérben futó appokat, soha, ne foglalkozzon a ram optimalizálásával, és kapcsolgassa le az appokat amik sokat esznek. developer menünek hívják?
szerk: ok megvan a menü, abban kérek segítséget hogy mit hova állítsak az apps listában, hogy jó legyen.
Tudom az én hibám, mert az új rendszeren nem állítgattam be ezeket, de nem is értem hogy ölheti meg a stravat, alig 200m után. Út közben töbször megálltam fotózni, és egy hibaüzenetet nem dobott hogy gond lenne, én meg már megszoktam hogy megy háttérben és nem is néztem.
Köszönöm
-
trialboj
őstag
Ezt nem tudom, elméletileg igen, habár még nem próbáltam. De akkor sem tiszta hogy miért nincs valami gomb az aktiválásra.
-
trialboj
őstag
-
trialboj
őstag
Hol kérhetek segítséget ezzel az sms sync-el kapcsolatban? Neten böngészőből meg tudom nézni az összes régi levelemet, a mi rendszerében de nem akarja szinkronizálni a telóra, mert nem tudom leigazolni azt a rohadmányos simet.
-
trialboj
őstag
válasz
trebrona #5308 üzenetére
Van ötlet miért kéri tőlem hogy aktiváljam a sim kártyát? Másképp nem frissíti vissza az smsket...
Nem találok rá opciót a telefonban, ha az sms nél elküldöm a kódot nem érkezik meg. Ezt böngészébél kell intézni?
Egyszer már használtam ezt az opciót, mondjuk akkor backup restoret választottam a factory reset után, és lehet azért töltött vissza mindent. -
trialboj
őstag
Értem, és köszönöm a segítséget. Nagyon hálás vagyok hogy ilyen gyorsan válaszoltál és sikerült rövidre zárni.
Ez már nem sürgős, de ha valaki tud segíteni akkor sok keresgéléstől ment meg.
Nem mertem a miui recoveryt választani mert nem tudtam hogy az visszahozza-e a hibát, tehát minden le van pucolva.
Van rá lehetőség hogy az sms és híváslista is visszakerüljön?
-
trialboj
őstag
Állítsd a régiót Romániára, mi annyira le vagyunk maradva hogy mire megérkezik a hivatalos frissítés már régen elavult
De vicc nélkül, talán ha 2x kaptam rá frissítést összesen.
Amúgy az érdekelne, hogy ha a most letisztított telefonomat el kezdem belakni, akkor van rá esély hogy még1x letölti rá ezt a hibás akármit?
-
trialboj
őstag
válasz
Graphics #5295 üzenetére
Nem töltöttem le semmit, magától frissített egy instabil szart? Hogy lehetséges ez?
Az összefoglalóban nem találok wipe szóra semmit, talán magyarul van írva? Nincs most időm átolvasni az egészet, kellene a telefon, ilyet még nem szívtam, ennél már csak a note7 lehetett rosszabb mikor fel is robbant a kezedben.
írta valaki ezt:
Wipe megvolt, persze hogy most a Google-fiókkal szívok, hiába léptem ki belőle...
Nem tudok visszalépni, innentől pedig elég nagy szívás, de ez már a tulaj baja lesz.
Gondolom valahogy trükkösen kell indítani a telót és onnan factory resetet adni,,, ez ugyan az mint a wipe data? Miért leszek bajban a google fiókjaimmal?
Agyam eldobom, hogy tudtak így megszívatni pénteken a xiaomi fejlesztői. legalább vártak volna hétvégéig hogy legyen időm ezt nyugodtan elvégezni.
btw a teló régiója Lengyelországon maradt, mert csak így kaptam 7es androidot, ezért csesztek ki velem?
-
trialboj
őstag
Komoly gond van a telóval?
Tegnap este YTon hangoskönyvet hallgatva aludtam el, és a teló ment még v 1.5 órát feleslegesen, ilyet nem szoktam csinálni. Ma reggel elkezdett pittyegni hogy merül, de kb 1 percenként jelezte, megnéztem és még 12%on volt 20 ról indult... miután 3x pittyegett kézbe vettem erre ujraindult, álmos voltam kikapcsoltam.
Ébresztő előtt 2 percel bekapcsolt, kilőttem az ébresztőt de csak folytatta a jelzést hogy alacsony akku, és ujra is indult 5 perc alatt legalább 3x. 8%ra merült.
Volt már ennél alacsonyabban is az akku sosem csinált ilyet, ez az állandó jelzés hogy kapcsoljak energy saver módot az új miuival jött? Láttam hogy kicsit átrendezték az akku menüt.
A legjobban az idegesít hogy miért indult állandóan újra? Nem rendes restart volt, mert kb 10mp alatt bekapcsolt, csak felvillant az android szöveg, és töltött 7mpet, majd működött.
Nem volt leejtve, hidegben hagyva semmi extra az előző napokhoz képest. Kb 1,5 éves a teló, nem kellene gond legyen az aksival.
Bármi ötlet, senki nem tapasztalt hasonlót? Most kikapcsolt állapotban 100ig töltöm, és nagyon reménykedem hogy nincs baj.
-
trialboj
őstag
Lehet noob kérdés, de nekem akarok kitolni magammal. Nagy nehezen frissült 7es droidra és 9es miuira a teló, szeretnék egy factory resetet, hogy tiszta lappal kezdjek, viszont nem tudom hogy ez lebutítja-e a verziókat az eredetire amivel a telefon érkezett?
-
trialboj
őstag
-
trialboj
őstag
Valaki írta hogy a miui 9es megoldotta neki a viber problémákat. Most nekem 8.5.2 van és nem rég telepítettem fel az appot, ma már problémázott is, nem jelezte hogy hívnak pedig itt volt mellettem, csak az üzeneteknél szólt
Nincs rá megoldás?
Alattam írták hogy 8.5.7 kell hozzá hogy felajánlja, de ha ezt sem telepíti magától akkor nekünk sosem lesz frissítésünk?
Eddig csak a split screen sajnáltam, de most igen zavaró hogy egy ennyire népszerű app nem működik rendesen.
-
trialboj
őstag
válasz
trebrona #5124 üzenetére
CSak akkor megy háttérben ha bekapcsolom a a rendes webes böngésző megjelenítést? Mert így elég nehéz bármit is keresni, de mondjuk legalább működik.
Kár h egy ilyen alap dologhoz is külön app kell, nem értem miért olyan ördögtől való dolog, hogy a YT app nem engedi. Amúgy sem nézném a reklámokat mert podcast megy csak, és eleve olyan tartalmat fogyasztok amit nem szakít meg reklám, szóval 1 krajcárt sem buknak azon hogy világít a képernyőm vagy sem.
-
trialboj
őstag
Ez mit is jelent pontosan, ota? ÓtomaTikus Apdate?
A telefon kellene lássa magától? Vagy ez is ilyen letöltögetős? Csak mert pár napja volt itt valaki, aki nagyon pórul járt egy ilyen félig manuális frissítés alkalmával.
...
Az új miui alapból nem tartalmazza a split screen vagy multitasking megoldást? Engem legjobban az érdekelne, mert úgy állítólag lehet mást csinálni miközben youtube fut a háttérben.
-
trialboj
őstag
válasz
ccs2929 #5073 üzenetére
Lehet tudni hogy mit nem csináltál jól az elején? Vagy ez teljesen véletlenül jött ilyen szerencsétlenül össze? Továbbra sem értem hogy lehet szofveres mókázással kinyírni egy telefont, miért nincs benne olyan mint pcn a win újrahúzás, és ez bármikor megoldható mind1 mit rontottál el.
Ez téged nem vigasztal, de nekem pl annyi tanulság van a sztoridból, hogy ne próbáljam felgyorsítani a frissítések érkezését, mert nem nagyon értek hozzá, és ha valami balul sül el, dobhatom ki az egészet.
Van aki már megkapta a telefon által javasolt 9-es miui-t?
-
trialboj
őstag
Frissítettem a MIUIt de hiába írja a frissítésnél fent hogy MIUI9 csak 8.5xxx verzió került fel, és nem is ajánl további frissítést.
Tehát csak úgy lehet 9re frissíteni, ha valahonnan letöltöm, majd manuálisan telepítem?
-
trialboj
őstag
Jaj, hogy lehetek ekkora balf.
Nem olvastam a fórumot egy ideje, láttam 1 videót ahol mutatták a miui9 et gondoltam megnéztem h van-e már a telómra, azt írta nincs frissítés, de fent MIUI 9 ikon volt, a 3 pöttyre kattintva volt olyan opció hogy download update, rányomtam, erre ahelyett hogy hibaüzenetet dob, elkezdte letölteni... és utána kibontani... ahogy láttam hogy tölteni kezdi rádugtam töltőre mert csak 17%on volt... Lehet túlparázom, de nem ez az a művelet amit csak 80% felett szabad elindítani? Vagy az a rootolos dolog?
... ok szerencsére megakadt, és azt írja hogy csak 30% felett engedi újraindítani. Örülök hogy hülye biztos
-
trialboj
őstag
Üdv,
Felraktam egy felhő szolgáltatást. Pcloud, az a gondom vele hogy nem igazán működik az automatikus képfeltöltés, pedig van rá külön beállítás is.
Valami ötlet hogy lehetne megpiszkálni a beállításokat hogy egyből észlelje az app ha fotóztam és induljon a feltöltés?Köszi
-
trialboj
őstag
SoS gyors kérdés.
Pár hónapja frissítettem MIUIt TWRP segítségével. Most betelt a telefonom, és szeretnék törölni ezt azt. Törölhetem a telefonról a TWRP mappát? van benne egy 4 gb os mentés.
Illetve a telefonon két rom v miuii verzió is fent van, csak úgy a könyvtárak alatt, ezek törölhetőek?xiaomi.eu_multi_MI4c_V8.2.1.0.LXKCNDL_v8-5.1
4c好固件xiaomi.eu_multi_libra_5.10.8_v7-5.1
Köszönöm
-
trialboj
őstag
Skype lite remekül működik a telefonon. Sajnos a rendes skype amellett hogy nagyon buta, egyáltalán nem ment, legalább 15mpig töltött be bárhonnan indítottam, akkor is ha háttérben futott, sosem kaptam értesítést egy üzenetről sem, és mpig frisített minden indítás után, van hogy már elkezdtem írni, és akkor frissültek az üzenetek.
Lehet a teló nem elég izmos hozzá, de ez is inkább a rendkívül amatőr app kódjában lehet hiba.Szóval akinek gondja van, és még használná a skypet, keressen neten, apk fájlt, pattintja fel, és minden gondja megoldódik.
btw, hol lehet a lock screen képernyőt lecserélni, nem használok rá külön appot, és nem találom a beépített opciót.
-
trialboj
őstag
Nem tudom hogy ez külön ennek a modellnek a hibája, de semmilyen videó nem indul el a böngészőbe. Pl youtube sem, de bármilyen más beágyazott videó is max egy képet tölt be.
Van megoldás?
-
trialboj
őstag
Ilyenkor mi van? Komolyan nem talál a win10 drivert a neten ? Eddig ment, most mi franc ütött bele?
-
trialboj
őstag
Gondolom sokan használják a swift keys nevű appot, van valami ötlet mitől lassulhat be? Legalább 2 mp hátrányban van ha írok, pedig nem is tudok gyorsan gépelni. Multkor frissítettem és megoldotta, de azóta már nincs újabb verzió?!
-
trialboj
őstag
Ok, elfogadtam minden érvelést. Nem szükséges többet boncolgatni.
Más
Tegnap túráztam egyet, és strava gpsel mentette az útvonalat, kb naponta használom erre. Eddig v 3x volt vele gond fél év alatt, de tegnap megint megszivatott, és fél útnál megdöglött a gps követés. Háttérben futott, telefon zsebben, végig szabad ég alatt.Azt hittem a strava a hibás, de most látom hogy átváltott battery saving üzemmódra a gps... Pár napja lemerült 5%ra a telefon, sosem szoktam eddig meríteni, lehet hogy ez kapcsolta le a gpst high accuracy-ról? Csak mert zenehallgatás miatt merült re, és nem volt gps aktiválva, szóval nem értem.
Esetleg ez valami általános probléma, az előző telefonomon is nagy ritkán visszaállt takarékra, pedig állandóan high accuracy-n használtam. -
trialboj
őstag
Nem vitázni akarok veletek, csak ti elfelejtitek megemlíteni hogy amellett hogy olcsó, sok kis apr idiótaság van, amit szokni kell. Pl minden telefonszám elé írd oda az ország hívószámát, különben nem tudod kitől jön az sms?!!?!
És igen, a telefon ne merüljön nekem éjszaka 2%nál többet ha nincs semmi bekapcsolva. A Volte meg elméletileg a hanghívások minőségét javítja, ami a 4gel van kapcsolatban, egy 4g-s telefonnál szerintem alap elvárás hogy ez működjön.
A kemera minősége nem lényeg, de az hogy nem tudom beállítani hogy mekkora felbontású képet készíthessek nevetséges.
Amúgy jelenleg lehet nincs jobb választás, de a 4g-t leszámítva remek telefon a ZTE v9180, hasonló árban van, és amíg le nem ejtettem semmi gondom nem volt vele.
A lényeg, hogy nem árt elmondani az újaknak hogy sok kis apróság rombolja a felhasználói élményt. És csak annak ajánlott, aki ezt képes elfogadni.
Nem várok választ, viszont ezek tények, és a jövőben is meg fogom említeni, amíg ki nem javítják. Remélhetőleg az új miui egy okosabban átgondolt soft lesz.
-
trialboj
őstag
válasz
enginev3.0 #3982 üzenetére
Mi az hogy nem támogatja? a volte nem a 4g minőségű telefon hangminőséget jelenti? Egyébként hogy ne támogatnák mindenki 4gvel kampányol... amúgy romániában élek. Azért vannak itt a fórumban is akiknek nem probléma ha be van lőve a volte, az említett mi4c telefonon is vígan működik bekapcsolt állapotban.
-
trialboj
őstag
Továbbra is vicc kategória ez a xiaomi rendszer.
Pár napja v talán már hete is megvan, hogy kértem egy új simet. Eddig használtam rendesen nem volt vele gond, tegnap este bekapcsoltam a volte-t, hátha így már rendesen működik majd a telefon. Hát NEM. Szóval a 4g-s telefonálás csak nem lehetséges a 4gs telefonnal, illetve lehetséges csak 7 óra alatt 6%ot esett az aksi, míg normálisan max 1-et.
A kamera meg a másik. Semmilyen beállítás nem lehetséges, hiába raktam fel több küldő appot, akkor sem tudok kipréselni még 60fpst sem 420ps felbontásban, a sima fénykép méretéről ne is beszéljünk. És ez utóbbi áll a 2x ilyen drága mi4c-re is.
Továbbra is azt mondom hogy a telefon felépítése tapintása é designja nagyon jó, de ez a szerencsétlen miui rendszer lerombolja a felhasználói élményt.
-
trialboj
őstag
válasz
LeBigMac89 #3969 üzenetére
Amíg csak 1x fordul elő nem kell nagyon megijedni. Szerencsésen átvészelte, remélhetőleg mostantól teszi a dolgát rendesen.
-
trialboj
őstag
Minden eltünt, és mindent szinkronizáltam 2 google fiókra és mi accba egyből sem tudta betölteni.
-
trialboj
őstag
Segítséget kérnék mert nem értem mivan. Simet cseréltem, azaz frissítettem, kaptam egy újat, előtte direkt szinkronizáltam mindenhova most meg egy kontakt sics, és azt írja ha importalni akarok hogy:
No vCard files found on SD card.Mifranc történt?!
-
trialboj
őstag
Nekem az alap átlátszó tok van rajta, ami tényleg nagyon vékony, de ha leveszem, annyival minőségibb érzést nyújt.
Viszont félek pucéran használni, olyan bumpert nem tud valaki, ami inkább csak a 4 szélét védi, és valami meghagy a telefón eredeti íveiből?Eleve nem értem a gyrtók miért nem tudnak tervezni egy általuk ajánlott tokot, ami tökéletes összhangban van a telefonnal, jó érzés fogni, nem rombolja le a designt stb. Kérjenek érte többet engem nem érdekel, de megcsinálják a csodása mutató telefonokat, aztán az emberek meg rápakolják a gagyi tokokat, mert féltik.
-
trialboj
őstag
-
trialboj
őstag
Nálatok szépen megy a chrome? Nem tudom mi lelte a telefont, de halálosan belassult króm alatt, töröltem a cachet majd kicsit javult, de rettentő fura volt hogy mennyire szarul működött, és pont mikor gyorsan kellett volna.
Szoktam restartolgatni a telefont, de nem kellene neki ritkán valami rendes tisztogatás, ami a sok szemetet kitörli? Többször előfordult mostanság hogy nagyon öregesen hozta elő a billentyűzetet, aztán meg 3-4mpel lemaradt a betűkkel!?
-
trialboj
őstag
Ki kell cseréljem a simkártyámat, össze van kapcsolva a mi accal, most akkor az le fog blokkálni?
Nem igazán találok más autómatikus módszert hogy syncronizálja a kontaktjaimat, ezt hol lehet beállítani, sokaktól hallottam hogy a google accal meg lehet oldani?!
Köszönöm
-
trialboj
őstag
Nincs rá mód hogy egyszerre adjak meg pint és pattern kódolást is? Csak mert ha valakinek odaadom a telefont, és nem tudja a mintámat, nehéz elmagyarázni pontosan, másoknál láttam hogy ilyenkor kódot írnak be és az is feloldja... Vagy ez csak az ujjlenyomatos verzióknál működik?
ELéggé hihetetlen de tényleg ezzel a telóval készült: [link]
-
trialboj
őstag
Használ valaki Waze v egyéb navis appot? Csak mert mióta felkerült és használtam is az elmúlt héten, most kilőttem, de reggelre csak kiírta hogy GPST keres, és bekapcsolta a gpst, olyan módon hogy az ikon megjelent de a menüben nem vált aktívvá a gomb.
Na most ez azért zavar mert merül tőle az aksi. Nincs rá mód hogy egy Appot, letiltsak a működéstől (force stop megvolt), és csak akkor vegyem elő mikor majd ismét kell? Letörölni nem akarnám, mert akkor megint mindent be kell állítgatni ha kell.
Kösz
-
trialboj
őstag
Tegnap este kipróbáltam hogy a legutolsó MIUI talán megjavítottam a volte opciót, de nem. Ugyanúgy merült 10%-ot, egy éjszaka alatt.
Viszont ha ezt az opciót kikapcsolva tartom akkor a telefon csak 3g-s hálózaton tud hívást végezni? Vagy 4g-t használ csak nem javul a hang minősége?
Nem sikerült megértsem, hogy ez most készülék függő, vagy egy későbbi frissítés lehet megoldja majd?
-
trialboj
őstag
válasz
trialboj #3545 üzenetére
Úgy sikerült megoldjam, hogy töröltem a google framework, google play, google service cachet, majd az összes google accuntot, és egy másikkal léptem be a playbe.
Remélhetőleg többet nem jön elő, de ha mégis, talán másnak is segíthet. Ez pedig egy frissített Google play verzió (2017augusztusában)
-
trialboj
őstag
Telefon gyenge pontja a videó és fotó opció, ezt kb mindenhol leírják. A foto amúgy elég korrekt ha arra kell hogy legyen, és nem arcoskodni akarsz vele.
A videó kritikán aluli, de a legtöbb olcsó telefonnak ugrál az fps 24 és 12 között. Viszont a MIUI nem is nagyon engedi hogy piszkálgasd a beállítást. Hugomnak MI 4C -je van ami régebbi ugyan de 3x ennyibe került, viszont ott is pont annyit lehet beállítani a videó opcióknál mint az enyémen.
Akinek a fenti két opció fontos, NE ezt sőt megkockáztatom hogy ne is XIAOMI-t vegyen.
-
trialboj
őstag
Nem tudom mit jelent az h recoveryből törlöm a frissítéseket?!
De ez most valami vírus vagy mi a franc? Ha nem tudom egyedül megoldani akkor ennyi a telefonomnak?
-
trialboj
őstag
Igen próbáltam már minden anyám kínját. MIUI forumon elég ijesztőeket írtak:
"
use Yalp store, I did not find another solution to this problem"
"
no solution right now - factory reset will not help
"
No solutions, yalp store is garbage. Mi team didnt reply on any thread. That how looks xioami customer help.
" -
trialboj
őstag
Nem tudom honnan jött elő, csak simán használtam a telefont, de valamiért nem enged appokat installálni az áruházból.
Error 492 hibaüzenetet dob a play áruház mindenre. Semmit nem tudok telepíteni. Az alap körök már megvoltak, cache törlés, sd kártya amit sosem használtam csak benne volt kikerült, mégsem tud feldobni semmit állandóan hibaüzenetet dobál bármire.
szerK: frissíteni sem lehet semmit, viszont van olyan app amit fel tudok rakni pl 1-2 játék v snaptchat, de az insta pl már nem települ, csak hibaüzenetet dob.
Bármi ötlet, eléggé ijesztő hiba, a telefon az egyetlen hasznos okos funkcióját vesztette el.
(google play disable enable megvolt, google framework clear cache is,)
-
trialboj
őstag
válasz
epeti78 #3478 üzenetére
VOltet kapcsold ki, esetleg szedd ki a simet estére. Lehet butaság de én annyira el voltam keseredve, hogy egy microsdt is beraktam hátha az cseszteti. Nem állítom hogy ez segített mert a volte oldotta meg
de mióta rendesen megy nem mertem kivenni az sd kártyát.
Dobj egy képet a grafikonról, kell írja mi mennyi miliampert fogyasztott, és hány percig használta a telefon. Illetve érdemes megpróbálni kilőni a wazet, letiltani a google mapst, és 1-2 napra ha megteheted minden olyan appot ami navigál, stb, (nekem pl google maps és ingress kapcsolgatta a gpst)
-
trialboj
őstag
Mintha azt olvastam volna hogy ez idősebb embernek lesz, lehet egy csöppet látványosabb, de szerintem a villogó led is észrevehető.
Az viszont hogy melyik az elegánsabb nem is kérdés, ez nagyon amatőr módon dobálja szét az ikonokat, biztos van olyan app ami esztétikus, de ez nem az.
Javaslom esetleg a duplakoppos ébresztés beállítását, és azzal gyorsan le lehet csekkolni ha van elmulasztott hívás stb, akkor is ha nem olyan éles már a látás.
-
trialboj
őstag
Mikor berakod tölteni, kb 5-10 perc után mond egy saccolt intervallumot amennyi idő alatt feltölti, ezt figyelted? Mindenképp 3 óra alatt közelebb a 2-höz szokott lenni nálam.
Nem tudom mi az a 2 eres töltő, talán 2 ezres akart lenni ? Miért nem az eredeti töltőjét használod, nincs meg? Szerintem semmi nem gyilkolja az aksit, főleg repcsi módban töltve. Ott vagy a töltő v a kábellel lesz probléma. Más telefont ez a töltő /kábel kombó gyorsabban tölt fel?
(#3293) Skyhunter
Ha van rá lehetőséged hogy országon belül különösebben pofátlan ár többlettel megvásárold én azt javaslom! nem tudom mennyire értesz hozzá, de ha garanciális javításra lenne szükség, izgulhatsz hogy mikor és hogy fogod visszakapni a telót, és hamar pokolba kívánod magad, amiért spórolni akartál egy 20 dodót. -
trialboj
őstag
A kijelző tényleg teljesen rendben van, de az előző kínai telefonjaimon is okés volt, szóval te tényleg valami rettenet gagyit próbálhattál ki, ha érezhetően rossz volt.
Viszont az érdemes tudni, hogy a Xiaomi sem adományokból tartja fenn magát, szóval ahhoz hogy olcsón tudjon jót előállítani valahol spórolnia kell, és nekem eddigi tapasztalataim szerint a minőségellenőrzésen történik.
Sokféle XIaomi eszközöm volt, és mind minőségi volt, csak minden 2.-nak valami idióta hibája volt amitől őrületbe kergetett.A lényeg, hogy a telefon közel sem tökéletes, és ha kicsit visszaolvasol te is láthatod, hogy mind azt mondják ez akkor best buy ha van türelmed és késztetésed, hogy kicsit turkálj a telóban, és az alap beállításokon felül megtanuld kitisztítani a szemetet.
Nem lehúzni akarom, de ezt jó szem előtt tartani, hogy annyira mégsem felhasználóbarát, mert tele van hasztalan dolgokkal amelyeket csak root meg hasonló okosságokkal lehet eltávolítani. -
trialboj
őstag
válasz
csurgoi #3239 üzenetére
Bal menü gombal kinyitod a futó alkalmazásokat, lefele húzod azt amelyiket szeretnéd benntartani, majd a lakatra kattintasz. ez a lock
De a strava ettől függetlenül lekapcsolhatja a gpst. Nekem ez több kör volt mire belőttem, azóta nem figurázik:
Battery menüben - manage apps bat.... kapcsold ki az egész MIUI opciót. simán OFF. Ha mindenképp kell neked, habár semmi jót nem csinál, akkor meg choose apps strava - NO restrictions.
Illetve a developer optionsnál is kell mókolni.
Miui optimisation OFF
Memory optimisation: Low esetleg Middle
Background process: StandardElméletileg ezek után nem kellene szivasson, de érdemes tesztelgetni mielőtt hosszabb túrára mennél, amit mindenképp fel szeretnél venni.
Mellesleg nincs jobb a stravanal, szóval azt használd, ha felfedezed mennyi okos dolog van benne, nem is keresel másikat.
-
trialboj
őstag
válasz
trebrona #3222 üzenetére
Ezzel én nem lettem előrébb, abszolút gőzöm nincs mik ezek a számok, azt láttam/tudtam hogy a 2600mhzet tudja a telefon, de hogy mi az az LTE umts stb nem értem. Továbbá olyat nem találtam h TDD és 38 sáv, szóval továbbra sem tudom, hogy a telefonom teljes mértékben támogatja a szolgálató által elvártakat v sem?!
-
trialboj
őstag
Meg szeretném köszönni annak aki javasolta a security menüben a gps automatikus blokkolását éjszakára. Azóta nem kapcsol be naponta sem magától, és a wifi grafikon is magához tért, most mát reálisan mutatja mikor aktív.
Ha még a telefon jel grafikont is helyre tudnám hozni teljes lenne az öröm.
Most néztem mit kér a szolgáltatóm hogy 4G-vel működjön a teló: Digi Mobil (TDD / 2600 MHz / sáv 38)
Ezt tudja a 4A pro? -
trialboj
őstag
Itt csak a google play, és google maps van, de a play azt mondja övé ez az egész rendszer és nem lehet kikapcsolni a jogát, a maps meg hogy ez is egy alap funkció, és ha kilövöm, nem fog működni sok minden.
Tegnap este kilőttem pár kevésbé használt appat, pl Locus map, hangouts, de ma reggelre csak bekapcsolt a gps, ami még nem zavarna de a grafikon szerint innentől sokkal jobban merült.
Nincs rá mód hogy egy éjszakára felfüggesszem a strava, G maps, és egyéb programokat, teljesen mintha letöröltem volna?
Letörölni nem akarom őket, mert már be vannak állítva, stb. -
trialboj
őstag
Én értettem, de az a baj nem tudom mit kellene ledobjak, kb csak olyan appokat használok ami már az előző telefonon is fenn volt, annyi a különbség hogy ezek azóta frissültek.
Megpróbálok pár nem napi szinten használt appot kilőni hátha.
Amúgy másnál nem szokott magától bekapcsolni a gps? úgy hogy sehol nem mutatja aktívnak és az ikonja is csak 50%osan áttetsző...
Gondolom először a navigációs appokkal érdemes kezdenem.
-
trialboj
őstag
válasz
trebrona #3192 üzenetére
Ok, ez sajnos nem opció mert eleve azért került le az óra widget hogy ne rondítson bele a designba.
Olyasmire gondoltam hogy lehúzom a menüt és ott valami... de ha a bal felső időjárásra kattintok csak ez jön be... nem lehet azt dátumra /ébresztőhöz ugrásra állítani pl?
jelenleg az a megoldás hogy egy másik ablakon van az óra, ami nem akkora baj, csak érdekel h van-e szebb megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A26 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Xiaomi 14 12GB RAM / 512GB tárhely Jádezöld !!! Szállítás alatt!!!!
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest