Hirdetés

Xiaomi Redmi 4A - ennél nem tudsz jobbat

Bruttó végfelhasználói árat figyelembe véve is rendkívül olcsó a kínai gyártó új modellje, ráadásul semmilyen komoly kompromisszumot nem kell kötnünk a mindennapi használat közben.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Az elmúlt néhány évben az okostelefonok úgy váltak életünk részeivé, hogy szinte észre sem vettük. Valószínűleg mindenkinek van egy olyan ismerőse, aki még évekkel ezelőtt megfogadta, hogy soha nem lesz mobiltelefonja, most pedig már a harmadik okosmobil kopik a kezei között. Ma már sokszor a leghétköznapibbnak gondolt tevékenységekhez is applikációt kell letöltenünk, mobilinternet nélkül pedig könnyen érezhetjük magunknak elveszettnek a nagyvárosok forgatagában.

Ismét eljött hozzánk egy ár/érték bajnok Redmi
Ismét eljött hozzánk egy ár/érték bajnok Redmi [+]

Aki most kényszerül arra, hogy egy androidos mobillal belépjen ebbe a világba, az valószínűleg az olcsóbb darabok között fog nézelődni, ám évek óta tudjuk, hogy egy rossz választás ilyenkor végzetes lehet, egy gyenge készülék könnyen megutáltatja az emberrel nem csak az Android rendszert, de még az okostelefonozást is. Mostanában azonban hónapról hónapra javul a helyzet, és már-már döbbenetes, hogy mennyire jó készülékeket lehet megvenni újonnan bruttó 35 ezer forintért.

A Mi felirat nem maradhat el a hátlapról
A Mi felirat nem maradhat el a hátlapról [+]

A Xiaomi Redmi 4A pontosan ennyibe kerül, ennyi pénzért pedig egy igazán jó belépő, és erre már könnyen mondhatja az átlagfelhasználó: ennyire van szükségem, és egy kicsivel sem többre. Itthon is teljes hálózati támogatottság, korrekt hardver, elegendő memória, tisztességes kijelző, használható kamera, ráadásul csinos formában és egyáltalán nem elrugaszkodott méretben. A MIUI kezelőfelület kezdő felhasználók számára is barátságos és könnyen elsajátítható, a stabil Global verziónak köszönhetően pedig a frissítésekkel sem kell túl intenzíven foglalkozni, ha érkezik újabb rendszer, vezeték nélküli módszerrel, rejtett veszélyek nélkül telepíthetjük egy gombnyomással.


Próbálkozik a nyugati nyitással a Xiaomi, a Mi Mix például új színnel hívta fel magára a figyelmet Vegasban [+]

A helyzet persze nem teljesen egyszerű, egyre több hír szól arról, hogy a minőséget kedvező áron nyújtó, feltörekvő kínai gyártók fölött kezdenek gyülekezni a viharfelhők. Amelyik pedig be akar robbanni a nemzetközi piacokon, szembesülnie kell azokkal a problémákkal (terméktámogatás, adók, licencdíjak, bolthálózat), amelyek miatt Kínán kívül már nem lesz olyan kedvező az árcímke. Ha a Xiaomi nem visszakozik, hanem folytatja globális hódítását (Indiában például jó ideje jelen vannak), akkor szinte biztosan el kell búcsúznunk a filléres mobiljaiktól, ám Hugo Barra távozása után még kérdésesebb, hogy szeretnének-e a közeljövőben a nyugati piacra betörni. Mindenesetre, ebben a köztes állapotban itt van nekünk a Redmi 4A, amit megfelelő garanciális feltételekkel tudhatunk magunkénak akár itthon is, komoly kompromisszum nélkül.

A doboz egyetlen érdekessége a Global Version felirat
A doboz egyetlen érdekessége a Global Version felirat [+]

Az Eustock raktárából érkezett a fehér/arany színű tesztmobilunk, aminek dobozán ékeskedik a Global Version plecsni. Odabent, a készüléken kívül nem csak SIM-tűt és microUSB kábelt, hanem természetesen hálózati adaptert is találunk, bár nem QuickCharge 2.0-kompatibilis, amire a telefon elvileg képes is lenne, hanem egy teljesen sima, 1 amperes megoldás.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés