- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola G86 - majdnem Edge
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 4A/Pro
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
válasz
kuglinya #5968 üzenetére
Régebbi, mint az utolsó frissítés?
És OTA-n miért nem jön, ha ez jó? -
st6969
őstag
Ja, ezért jöttem vissza a fórumra, hogy bekérdezzek, hallott-e már valaki ilyenről, hogy "óra alkalmazás leállt" gyárilag visszaállított és frissített telefonon...de most már látom, hogy nem egyedi hiba.
Hát akkor várunk a következő frissítésig (a két vásárolt telóból az egyik még használatban van). Könnyen lehet, hogy inkább a készüléket fogom frissíteni (mondjuk egy Redmi note 7-re). -
st6969
őstag
Trend ide vagy oda... én gyűlölöm, ahogy nőnek a minimális méretek. Amikor ezt vettem, egy Samsung Ace 4 után, borzongtam, hogy mekkora. De tény, hogy megszoktam, sőt, most azt mondom, nem vennék kisebbet
Már akkor is flagship telefont szerettem volna, de megláttam ezt, és ezért az árért egyszerűen nem tudtam otthagyni, így pénzem is maradt (pedig asszonynak is vettem egyet). Nagyon megérte, de sose tudtam neki "megbocsátani" az érezhetetlen erősségő rezgőmotort és a videofelvétel hangot. Hónapok óta a Mi 8-cal szemezek, de aztán megláttam a Redmi 7-et. Az utóbbi hetekben már eldöntöttem, hogy megvárom a Redmi Note 7 Pro-t, erre leakciózták a Mi8-at, így megrendeltem azt.
További sok szép élményt kívánok nektek a 4A-val, viszlát -
st6969
őstag
Lehetséges, hogy nincs készleten, de amúgy is neten érdemes rendelni a 14 napos elállás miatt. Persze, ha élőben meg akarod tapogatni, akkor érthető, hogy megnéznéd (bár erre akkor sem biztos, hogy adnak lehetőséget, ha készleten van).
(#5921) joci86
"Remélem valamit rosszul látok, és nem 6,26" az alap..."
Sajnos jól látod, de ami ennél nagyobb baj, az az, hogy 159,2mm magas (szemben a 4A 139,9mm-esmagasságávaltörpeségével). -
st6969
őstag
Akkor a Redmi note 7 lesz az utód, az ugyanis már kapható (Smartshop az jó bolt pl.).
Én is hamarosan búcsúzom... -
st6969
őstag
Bár eltelt több, mint fél év, de... nem, nem működik. Azaz, fel tudom telepíteni, kilövi a képet a kocsi kijelzőjére (Renault Megane IV R-Link 2), megtalálja és mutatja a helyet, ahol vagyok, de nem indul el "pötty", mintha egy helyben állnék. Minden engedély meg van adva...
Valaki találkozott hasonlóval? Használtok Android Auto-t? -
st6969
őstag
Én csak arra tudok gondolni, hogy azért nem kap minden friss telefon NFC-t, mert ez is egy olyan extra, ami, ha benne lenne mindegyikben, akkor nem akarnád megvenni a drágábbat. Szerintem el fog terjedni idővel ez is. Tény, hogy nem használják túl sokan. Sőt, érthetetlen módon rengeteg kp-s fizetést is látni még mindig...
-
st6969
őstag
válasz
internetezoo #5716 üzenetére
"...én azt mondom, hogy semmire való itthon..."
Aha...akkor mégse tudod -
st6969
őstag
Itt érdemes körülnézni, kérdezgetni. Ha nincsenek egyéb igényeid, akkor szerintem választhatod ezt a sorozatot, azt hiszem megy tovább, most a 6-osnál tart.
Én (több) szintet fogok lépni valószínűleg, kevés a 16GB belső tárhely, de akkor már a 32-eset kihagyom, és 64GB lesz. NFC-t is szeretnék, mert át akarok állni mobillal fizetésre. Jobb fotókat is szeretnék, és újra Amoled-es kijelzőt. Ezt a Mi8-as tudja, de az nagyon nem ez az árkategória. ha lemegy 100 körülig, lehet megcsípek egyet. -
st6969
őstag
Használ valaki yahoo időjárás appot? (Nekem a kirakható 4x1-es átlátszó widget miatt tetszik, amin látszik a következő 4 óra várható időjárása is)
Most valahogy éppen jó, de mostanában elkezdte azt csinálni, hogy nem frissíti magát, csak ha rányomok. Engedélyek meg vannak adva, automatikus indítás is, lockolva is van, mobilnethez is hozzáfér... Sose volt vele gond 2 évig... Ötlet? -
st6969
őstag
válasz
trebrona #5695 üzenetére
Mi lehet ennek az oka? Hogy zenehallgatás közben is nézzed a reklámokat? Ettől én még nem látok több reklámot, mert lerakom valahová és mondjuk BT hangszórón meg szól a zene. Persze minden második zene után (újabban zene közben is) bead reklámot, de látni nem látom, tehát nyugodtan működhetne a képernyőzár. Persze lehet, hogy más oka van...
-
st6969
őstag
válasz
trialboj #5608 üzenetére
"ez kezdi azt jelenteni hogy már 2gb nem elég egy telefonba?"
És a 16GB ROM se...
Ha valaki, én aztán abszolút nem vagyok hardcore user...de hogy két naponta takarítani kell
A következő telefonomnál - ami záros határidőn belül meg lesz véve emiatt - biztos nem fogok spórolni.
-
st6969
őstag
válasz
sunavlys #5592 üzenetére
Van itt egy kis időzavar, de ha a legújabb frissítésre gondolsz, akkor azt én is próbáltam itt jelezni
-
st6969
őstag
Mintha megjavult volna a videohang...Határozottan jobb
Végre
Más: új üres főoldalt szeretnék létrehozni, mert most 4 van, de szinte megtelt, nagyobb widgetet nem tudok kirakni. Régebben volt olyan, hogy a képernyőn kellett tartani az ujjunkat és felugrott több lehetőség, pl. új oldal hozzáadása. Most ezt sehogy sem találom
-
st6969
őstag
Arra viszont határozottan emlékszem, hogy ftp szerver app volt a telefonon gyárilag. Csak nekem tűnt el?
-
st6969
őstag
Videohang javítást nem látok a felsoroltak között
-
st6969
őstag
Rosszul emlékszem, hogy bizonyos appokat át lehet helyezni SD kártyára?! Sehogy nem találom most ezt a lehetőséget.
2/16-os a készülék, de hamarosan a kukában végzi, ha nem találok valami megoldást: 2 naponta jelzi, hogy kevés a hely a belső tárhelyen. Igen, van sok app, meg játék (nem én játszom, de mindegy), és nem nagyon van köztük, amit letörölnék. Tisztítás gyakran szokott lenni, és ilyenkor 100-200MB-ot leszed, így elvagyok a következő üzenetig.
Egyáltalán nem vagyok hardcore user.
Se kép, se video nincs a belső tárhelyen egy darab se, csak az appok foglalják, de leginkább maga a rendszer. -
st6969
őstag
válasz
usergefi #5511 üzenetére
Én befrissíttetem, mondván nagy baj nem lehet, eddig se volt. Majd hülye fejjel, annál a résznél, hogy "Kérem, ne indíts újra a készüléket" valahogy pont sikerült újraindítani (fogtam a kezemben, és közben redőnyöket húztam le, tettem, vettem). Még legalább 30% hátra volt, amikor rezzent egyet és újraindult. Az ujjam pont a bekapcs gombon volt. Végülis nem tudtam, hogy tényleg én nyomtam-e meg, de túl sok volt még hátra, hogy magától újrainduljon. Szóval pánikoltam, hogy akkor most mi lesz. Megjelent a Mi logo, meg a 3 pötty. Aztán ennyi. Ez ment több, mint 5 percig. Na mondom, akkor ezt elszúrtam. Elkezdtem írni ide a segítségkérő posztot, amikor kb. úgy 8-10 perc elteltével végül bebootolt. Huhhh.
Hozzáteszem, továbbra sem tudom, hogy végül én indítottam-e újra, ugyanis itt egy üzenet, hogy "Reboot your device again to finish the update..."
Megtettem, de ezúttal normálisan újraindult.
Szóval csak annyi, ha valakinek hosszú ideig csak a logó jelenik meg, még ne aggódjon. -
st6969
őstag
Eddig nem "ordított fel", ha kihúztam a töltőt. Talán korábban valahol kikapcsoltam ezt a "remek" funkciót. Valamelyik frissítéssel átállítódott és újra hangot ad, de sehol sem találom, hol lehet kikapcsolni (már ha ki lehet egyáltalán).
Tudja valaki? -
st6969
őstag
Lehet, hogy rosszul emlékszem és keverem az előző telefonommal (Samsung Galaxy Ace 4), de a bluetooth beállításoknál nem kellene olyasminek lennie, hogy csak beállított ideig legyek látható, meg csak párosított eszközök számára látható? Így előfordul, hogy véletlenül névjegyeket küldenek pl. (persze jóvá kell hagynom, hogy átjöjjön, amit nem teszek meg, ill. vissza is vonják addigra), mindenesetre furcsa. Biztonság szempontjából sem túl jó szerintem. Nálam mindig folyamatosan be van kapcsolva (zsebben hordom, sokat vezetek, és így rákapcsolódik az autó hangrendszerére).
-
st6969
őstag
ÁÁÁ, user error!! Nem jó változatot töltöttem le. Most már működik (a legújabb is
)
Köszi mindkettőtöknek
Minden verzió további 4 féle változatban tölthető le (x64, x86-64, arm és arm64), szóval nekünk ez utóbbi kell...A processzor architektúrája vagy mi...bár nekem az első kettő inkább PC-re utal, de ezek szerint mobilnál is van ilyen... -
st6969
őstag
Android auto-t használ valaki? Letöltöttem az apkmirror-ról, feltelepítettem volna, de azt írja, hogy a telepítés sikertelen, nem kompatibilis a telefonommal
Nem tudok róla, hogy telefon függő lenne...
-
st6969
őstag
Miután pár éve így jártam, elvesztve több száz fényképet, ráálltam a felhő alapú tárolásra (Google fotók). Persze butít rajta, de azóta "kevés" poszter méretű képet nyomtattam, ahol jól jött volna az eredeti felbontás.
Teljesen off, de szvsz ez egy jó és kényelmes módszer arra, hogy mindened megmaradjon és bárhonnan hozzáférj. Telefonszámok dettó. -
st6969
őstag
köszi a választ. Kicsit sokallom a 10k-t egy fülhallgatóért, de egyáltalán nem használtam még semmilyet, szóval nincs tapasztalatom. Külföldi rendelés sajnos nem játszik (időbe nem fér bele). Egy hölgynek lesz ajándék. Megéri a 4k felárat a Xiaomi a Sonyval szemben? Ha jobb annyival, akkor rászánom és a drágábbat veszem. Köszi
-
st6969
őstag
Melyik fülhallgató vált be nektek ehhez a telefonhoz? Valami minőségi kellene, itthonról beszerezhető (eustock pl.). Olyan, ami rendesen meg is áll a fülben
-
st6969
őstag
válasz
szucstom #5206 üzenetére
Úgy érted, hogy hívás közben a hangerő fel fizikai gombbal növeljem a hangerőt? Ez nekem is eszembe jutott, majd kipróbálom. De sokkal előrébb sajnos nem leszek vele, mert azt gyakran állítgatom: van hívó, aki alapból nagyon hangos, más meg nagyon halk, vagy én vagyok zajos környezetben...A kocsiban meg általában a zsebemben van a telefon, szóval nem férek hozzá, hogy ott állítsam a hangerőt.
-
st6969
őstag
Szokott valaki összekapcsolódni autórádió bluetooth-tal? A frissítés előtt se volt valami hangos, de most max-ra fel kell venni az autórádión a kihangosítás hangerejét, hogy lehessen valamit hallani.
1-30-as skálán lehet szabályozni, a frissítés előtt is fel kellett venni vagy 22-ig, most már 30-ig. Előtte volt egy Samsung Ace 4-em, ott 10-esen már üvöltött
Telefonon belül nem lehet ezt valahol szabályozni? -
st6969
őstag
válasz
trialboj #5076 üzenetére
Akik értenek hozzá, most biztos betakarják a szemüket, hogy mekkora butaság ez...
de azzal teljesen egyet tudok érteni, hogy hiányzik egy olyan lehetőség (mondjuk egy apró jumper a hátlap mögött), amivel bármilyen szoftveres beavatkozást is csináltál, vissza lehetne állítani a telefont egy alap gyári állapotra, ahogy a dobozból kivetted. Szoftveresen ne lehessen téglázni a telefont.
-
st6969
őstag
válasz
internetezoo #5030 üzenetére
Kivárom, köszi
-
st6969
őstag
válasz
internetezoo #5008 üzenetére
"videó, hangrögzítő hangja most már jó!"
Micsodaaa?
Ezt most látom csak. Na végre! Ez a frissítés jön automatikusan? (EU stock nem mókolt 4A 2/16)
-
st6969
őstag
válasz
trebrona #4602 üzenetére
Munkahelyi belső hálózaton sajnos esélytelen az ftp
Kiválóan működött a bluetooth --> laptop SD kártyáról, de most csak belső tárhelyről megy, érthetetlen.(#4604) M@cika
1-2 file-nál több esetén természetesen eszembe sem jut bluetooth-ot használni, olyankor kábel a megoldás (vagy kártyaolvasó...de ahhoz kell microSD-->SD adapter, ami nem mindig van nálam, kábel viszont mindig) -
st6969
őstag
Szokott valaki bluetooth-on keresztül képeket küldeni laptopra? Nálam SD kártyán vannak a képek. (Ha csak 1-2-t kell áttennem a laptopra a munkahelyen, kényelmesebb bluetooth-on küldeni, mint kábelezni, mert megőszülök, mire a 16GB-nyi képet beolvassa...)
Lényeg, hogy mostanában "ismeretlen file küldése sikertelen" hibaüzenettel nem tudom ezt megoldani. Régebben gond nélkül ment. Nem tudtam, hogy a laptop vagy a telefon problémája-e...Viszont valami külföldi fórumon olvastam, hogy ha SD kártyáról átteszem a belső tárhelyre, onnan megy. És tényleg
Mekkora egy b@romság ezLehet, hogy valamelyik frissítés cseszte szét, nem tudom.
Találkozott valaki ilyennel? Esetleg megoldás? -
st6969
őstag
válasz
Batistuta7 #4494 üzenetére
Azt megnéznéd, hogy a hangfelvétel javult-e?
-
st6969
őstag
válasz
internetezoo #4418 üzenetére
Ezt nem értem. Most akkor 64MB vagy 1,4GB?
Nagyon nem mindegy. Nekem is az volt a hibaüzenet, hogy nincs elég tárhely. Ezért csináltam, de még nem tettem fel. Néhány "bugfix" miatt ne vegyen már el újabb 1,4GB-t.
-
st6969
őstag
Olyat tapasztalt valaki, hogy a telefon hívás közben randomszerűen lenémítja a mikrofont (a hívott fél nem hall), volt már olyan is, hogy sms-t küldött részben tök értelmes szavakkal... Olyan, mintha a közelség érzékelő nem működne megfelelően, pl. füllel nyomogatná
Mit próbáljak meg először? Nem feltétlenül factory resettel kezdenék. 2 van a családban, az enyémmel semmi gond nincs. Mondjuk az enyémen csak egy szilikon tok van, ami meg meghülyül, azon meg egy behajtható tok, ami mágnessel záródik, bár nem tudom, számít-e bármit is... -
st6969
őstag
válasz
LeBigMac89 #3969 üzenetére
Pont ugyanígy jártam, de ennek már kb. 2 hónapja. Azóta semmi ilyesmi nem történt, szóval még ne temesd.
Igaz, hogy semmilyen gombok kombinációja hosszan nyomva nem segített először (semmire nem reagált), majd 5-6 perc múlva végül csak újraindult (már nem emlékszem, milyen gomb kombinációra). -
st6969
őstag
"Remek, megbízható" feature lehet ez... 4 különböző telefont tettünk egymás mellé (volt köztük egy almás is) plusz egy iránytűt. Mindegyik telefonon másfelé volt észak (folyamatosan változott az irány, óriási különbségek voltak), egyik se mutatott abba az irányba, mint az iránytű
.
Igaz, mindezt beltéren játszottuk el, vasbeton épületben és nem tudom, mennyire "zavarhatták" egymást a telefonok közvetlen közelről). Tehát semmiképp sem reprezentatív a teszt, de engem így is meglepett. -
st6969
őstag
válasz
trialboj #3802 üzenetére
Gmail névjegyek szinkronizálása: beállítások - egyéb fiókok - google - rányomsz a megfelelő fiókra, azon belül névjegyek szinkronizálása.
Ennél jobb megoldás nem is kell. Soha többé görcsölés a névjegyek átvarázsolásával másik telefonra
Névjegyeknél értelemszerűen beállítod, hogy a google címtárat vegye figyelembe. Akár Gmail alól is szerkesztheted, sőt, sokkal egyszerűbb ott gyomlálni pl. -
st6969
őstag
Rosszul emlékszem, hogy egyszer mintha sikerült volna fotózni makró módban? Sehogy nem tudom előcsalogatni...
Saját appot használva. -
st6969
őstag
Furcsának tartanám, de akár egyedi probléma is lehet az esetemben. Ugyanis nálam a rezgőmotor még a harmatgyengénél is gyengébb. Pl. kerékpáron ülve, szűk nadrágban, amikor gyakorlatilag ráfeszül a combodra zsebben hordva, még így sem éreztem semmit, nemtomhanyadik kicsengésre lettem figyelmes (forgalmas úton nem hallottam egyből...a rezgés ezen kéne, hogy segítsen pl.). Azóta rengeteg hívást buktam emiatt, szóval nálam ez elég nagy hátrány. Síri csendben zsebben hordva talán észrevehető. Asztalra téve nyilván szintén, de az rajtam sokat nem segít.
Betekintési szög: inkább sötétben vehető észre a változás fényerőben/kontrasztban. Van, akinek ez nem hátrány, ok.
Ezek ellenére így is abszolút bestbuy, újra ezt venném -
st6969
őstag
- Egy dologra rá lehet mondani, hogy nagyon rossz, ez a rögzített videók hangja (nagyon halk).
Nem csak halk, de mosott/szűrt és torz is, egyszóval borzalom. Ha fontos a hang (óvodai műsor, vagy bármi egyéb), na, azt ne ezzel vedd fel.
Emellett még 2 dolgot említenék:
- harmatgyenge rezgőmotor
- kijelző betekintési szög (ez még szódával elmegy, de jó, ha tudsz róla)
Sima 4A-m van, nem tudom, hogy a PRO-n ezeket fejlesztették-e. -
st6969
őstag
válasz
trebrona #3334 üzenetére
Szintén produkálta ezt 14-én. Pontosabban: telefonáltam vele, majd pár perccel később ismét elővettem, hogy megnézzem az időt. Dupla kopp, majd még 1x, (majd még 10x, mert ennyire megbízható ez a feature). De semmi. Power gombra semmi. Hát akkor gondoltam kikapcsolt, és kicsit hosszabban nyomva bekapcsolom. Semmi. Akkor nyomom folyamatosan 2 percig. SEMMI. Még a hangerő fel+power-re se reagált. Aztán kb. 3 percig folyamatosan nyomtam a power gombot, már feladtam, de akkor magához tért és simán bootolt. Nem tudom, mi volt ez.
"Kedvenc" garanciális esetem: ha még néhányszor előfordul, akkor sem érdemes emiatt beküldeni, mert pont akkor nem fogja produkálni, cserébe 3 hétig nem lesz telefonom -
st6969
őstag
Köszi mindenkinek. Kipróbálom akkor ezeket.
Azt azért halkan megjegyezném, hogy egymás mellé állított 3 okostelefon, plusz egy analóg mágneses iránytű 4 teljesen különböző irányt mutatott, akár 30-40 fok (!) különbség is volt, szóval nem tudom, az iránytű funkció jó-e bármire is... -
st6969
őstag
Rendben voltak a beállításai, azt átnéztem. Valószínűleg rájöttem a hiba okára. Bluetooth-on csatlakozott a rádióhoz, és bár hiába van beállítva, hogy a hangszórókon keresztül jöjjön a hang, semmi nem jött. Kivéve az első utasítás, de az valószínűleg azért, mert akkor még nem fejezte be a bluetooth csatlakozást.
Most nem engedtem csatlakozni, és végig navigált. De jó barátok nem leszünk: továbbra is előfordul némi késés: már kifordultam a körforgalomból, de még azt mutatja, hogy bent vagyok, majd gyorsan utoléri magát. 1-2 másodpercet marad csak le néha, de az pont elég lehet egy bonyolultabb kereszteződésnél.
A másik, hogy a fix traffikat hanggal nem jelezte, csak egy kis pötty a térképen.
A hibái ellenére szerintem azért fent hagyom, mivel jobb alkalmazást nem tudok.Más:
Gyalogos navigációhoz mit használtok? Én próbáltam a google maps-et, de a térképet sokszor nem a megfelelő irányba forgatta (konkrétan, ahogy sétáltam, össze-vissza forgatta). Mintha az iránytű behülyült volna (volt kalibrálás is). Magát az útvonalat korrektül megtervezte. Találkoztatok már ilyennel? -
st6969
őstag
Használ valaki waze-t ezen a készüléken? Én első alkalommal, természetesen nyaraláskor próbáltam ki, nagy várakozásokkal. Nem zárom ki, hogy user error (is lehet benne), de engem nagyon felbosszantott:
- nincs hang, leszámítva az első kanyart...azt még bemondja, hogy "fordulj jobbra", utána egy mukkot se
- trafit sem jelzi hanggal, csak egy rendőr ikon van az úton...és csak úgy elhaladok előtte, fel sem dobja, hogy ott van-e még, erősítsem meg...
- kereszteződéseknél, körforgalmaknál nem közelít rá eléggé, bonyolultabb elágazásnál nem segít, ráadásul eléggé lemarad a nyíl, ha rossz felé fordulok egy több szintű, nagyobb csomópontban, csak pár másodperc múlva derül ki, hogy jó irányba megyek-e.
Másnál nincsenek ezek
(tudom, van topicja, majd beírom oda is...) -
st6969
őstag
válasz
kárátékutyá #2566 üzenetére
Szintén megjött, de az előbbiektől eltérően most meg sem kérdezte, hogy felrakja-e, egyszer csak láttam, hogy már tölti. 8.2.6.0-ról frissített. Change log-ot nem láttam.
-
st6969
őstag
válasz
kárátékutyá #2328 üzenetére
Miért szűntek volna meg?
Csak addig probléma, amíg be nem állítod. -
st6969
őstag
(#2250) Duliee
Erre is emlékszem, ezért be is mentem cseréltetni. Fullos a térerő (előtte is az volt). Inkább a bármi más lesz az... -
st6969
őstag
válasz
Graphics #2247 üzenetére
Igen, emlékszem, megértettem
Különösebben nem is aggódnék, még akkor se, ha 20-30% eltérés lenne másokéhoz képest. Csakhogy én a felét sem tudom összehozni(#2246) kelzsoca
Tervezek is egy gyári visszaállítást, de még nem vitt rá a lélekAkkor kiderül.
Egyébként alig használok appokat, se gps-t, semmi extrát. 80%-ban böngészésre használom. -
st6969
őstag
válasz
Viktor0610 #2154 üzenetére
Kipróbáltam a Messenger Lite-ot. Semmilyen különbséget nem tapasztaltam akkuidőben, sem SoT-ben.
-
st6969
őstag
válasz
Viktor0610 #2154 üzenetére
Teszek egy próbát. De csak 0,8%-ot mutat az akku statisztikánál, eszerint nem meríti nagyon. 2 nap 14 óra, 20% van még.
Ja, most látom, hogy a SoT meg 2:45percRemek...egyre jobb...4 óra se lesz meg
-
st6969
őstag
Én is feladtam a SoT vadászatot. Mások 8-10(!) órás kijelzőidejét meg se tudtam közelíteni 2G használattal sem, folyamatos nyomkodással is próbálkoztam. 4 óra jön össze átlagban, viszont 3 nap fölötti készenléti idő. Nincs éjszakára repülőmódba se téve, non-stop bluetooth, non-stop wifi vagy 4G net, (FB messenger megy) nincs GPS és nincs szinkronizálás. Próbáltam úgyis, hogy a bluetooth és a wifi/4G csak akkor bekapcsolva, ha tényleg használom, szinte semmi különbséget nem tapasztaltam.
Ennyi pénzért nekem így megfelel, szóval nem nagyon ölök bele több energiát. Valahogy egyszer összejött 5,5 óra, fogalmam nincs, hogy.
Semmi extra app nincs fent (még FB se, az chrome-ból megy, csak a messenger), időjárás, ritkán hangouts, nem használok mást (böngészek, youtube-ozok), ennyi. -
st6969
őstag
válasz
galuska95 #1871 üzenetére
Ha mindent visszaállít a telefonra, akkor mi értelme resetelni?
De komolyan, én tervezek egy ilyen factory resetet, hátha utána nekem is menni fog a 6-8 órás SoT, a mostani 3,5-4 helyett. Ez esetben érdemes mentést készíteni Mi fiókba? (kontaktok gmail-ben megvannak)
Vagy ilyen esetben inkább az újbóli belakás célszerű? -
st6969
őstag
válasz
laca7909af #1617 üzenetére
Inkább úgy fogalmaznék, hogy élvezhetetlenül borzalmas. Tehát ha netán az lenne a terved, hogy végre nem cipeled a bridge fényképeződet, hogy felvegyél egy óvodai előadást pl., akkor azt sajnos elfelejtheted. Én otthon szembesültem vele, hogy bár a kép jó, de a hang használhatatlan. Állítólag valami mód rá, hogy fentebb tud venni a hangerőt, viszont így lesz egy hangosabb, de ugyanúgy torz, tompa, borzalmasan szűrt hangú videód. Én tudom, hogy ez egy telefon, de a 3 éves Samsung Ace4-em gond nélkül felveszi a hangot, szóval akár működhetne ezzel is. Valószínűleg beszéd közben meg jól jön ez a zajszűrés.
-
st6969
őstag
Hm, érdekes, most nem kérdezte, hogy akarom-e frissíteni...reggel, hogy lehúztam a töltőről, csak annyit kérdezett, hogy most indítom-e újra vagy később.
(nem mellesleg újraindítás után, ahogy feltette a frissítést, ami kb. 3-4 percig tartott, leszippantott 4%-ot...egyre inkább valószínű, hogy az én akksim hardveresen sz@r) Egy gyári visszaállítást még megpróbálok,
ha ráveszem magam, aztán feladom. Legutóbb pl. az időjárás widgetet és az XE widgetet is letöröltem, hátha több képernyőidőm lesz, mint 4 óra, erre lett 3 -
st6969
őstag
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de mintha lenne megoldás a gyatra minőségű hangra videofelvétel alatt
Ma vettem fel egy óvodás csoportot fellépés közben, de a hang értékelhetetlen (max. hangerőn valamit hallani, de azt is valahogy "zajszűrve"), és a video minősége sem valami nagy szám, olyan, mint a mikor a fénykép kiég.
-
st6969
őstag
Na megvan, az app engedélyeknél a háttérben való futást kell engedélyezni. Érdekes, hogy a lakattal való zárolás (amit ollie írt) ezek szerint nem egyenlő a háttérben való futás engedélyezésével, azt külön is engedélyezni kell... Lényeg, hogy most már megy
Mostanában tiltogattam le ezt-azt, hogy javuljon az akksi idő (jobb is lett kicsit), de most akkor vissza -
st6969
őstag
Valószínű user error lehet, de nem jövök rá... widgetként ki volt téve a Shazam nevű app. Jó ideig rendben működött, majd egyszer csak azt vettem észre, hogy hiába nyomok rá, nem történik semmi (el kellene indítania az appot). Gyorsítótárat töröltem, még mindig semmi. Újratelepítettem, ismét kitettem a widgetet, továbbra se jó. Gondoltam, az app-al lehet valami, úgyhogy feladtam (ikonjával tökéletesen működik amúgy), ráhagytam.
Ma ugyanezt eljátszotta az időjárás appom (Yahoo), hiába bökök rá, nem nyitja meg. Csak ha az zikonjával indítom. Valaki találkozott már ilyennel? -
st6969
őstag
válasz
A 2. Vesztes #966 üzenetére
Vásárlástól elállás? 14 napig jogod van hozzá
Már csak a plusz 10e miatt is meglépném... -
st6969
őstag
Nem gondolom, hogy 7% merülés normális lenne egy éjszaka alatt (7 óra hossza)
Mi a jófenét csináljak vele?
-
st6969
őstag
Ha átteszem állandó 2G-re, akkor azért jobb a helyzet (mondjuk 6h max), de 4G-n 4,5h-nál több SoT-ot nem tudok összehozni.
Itt raktam fel képernyőképeket, ránéznél esetleg, hogy lehet-e következtetni belőle valami hibára? A SIM kártyám lassan 2,5 éves, talán ez is számíthat. -
st6969
őstag
Na most először szívatott (majdnem) meg az ébresztő. A beállított időpontban csak nagyon halkan pittyegett. Kész csoda, hogy meghallottam. Nem volt lenémítva, de ha le lett volna, akkor is ébreszt elvileg. Megnéztem a beállított hangot, nem-e véletlenül "átállítódott", de nem. Oka ismeretlen, újraindítás után megjavult
A dolog érdekessége, hogy újraindítás után a némítást bekapcsoltnak mutatta (pedig konkrétan ellenőriztem újraindítás előtt), de mindegy is, mert akkor is ébresztenie kell. Egy "szokatlan" dolog történt, messengeren videotelefonáltam egyet este, furcsállnám, ha bármi köze lenne hozzá, de ezt követően csak böngésztem kicsit -
st6969
őstag
Vibert használ valaki? Az normális, hogy ne zavarjanak módban simán kicsörög, és a közelségérzékelő sem érdekli (nem kapcsolja le a kijelzőt)?
Szerk. Hopsz, ez utóbbi beállítás...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- BestBuy topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- E-roller topik
- Nyaralás topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Jövedelem
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest