- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- One mobilszolgáltatások
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 4A/Pro
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lócitrom
őstag
megint szükség lett erre a kis masinára. van bármi más rendszer, amit MIUI helyett érdemes rajta kipróbálni és jól gazdálkodik az erőforrással?
-
lócitrom
őstag
sajnos egyik sem az igazi. AnySoft lenne jó, de az minden létező ékezetes betűt felajánl, mert lényegében csak az angol kiosztást ismeri meg pár nagyobb nyelvet. minden más megoldás csak rosszabb ennél.
aztán rákerestem neten ismét, hogy nem-e elérhető publikusan a Samsung sajátja. mint kiderült már elérhető. viszont telepíteni nem engedi. szintaktikai hiba van az újabb verziókkal, 1.5.x verziók telepítése meg nem fejeződik be. ez lenne a legideálisabb, de csak sejtésem van mi miatt nem települ. Android 7 a minimum neki, úgy tudom valahogy le lehet forgatni korábbi verzióra is. elég abszurd a helyzet így. erre van bármiféle megoldása valakinek?
-
lócitrom
őstag
válasz
lócitrom #4735 üzenetére
semmi? senki sem kísérletezett ezzel
8.5.4.0 óta nincs új EU stable? ha így van, mely gyári rendszerekről lehet frissíteni erre? konkrétan a telefonon most global stable 8.5.7.0 van
valamint anyám minden vágya, hogy egy ilyen billentyűzetet be lehessen állítani:
említettem már korábban, de nem kaptam eddig még megfelelő választ, hogy melyik alkalmazás ez és hogy a bánatban állítható így be. neki sajnos ez minden vágya. elmondása alapján neki csak ez a kényelmes.
-
lócitrom
őstag
van a telefonhoz olyan megbízható konfiguráció, ami megemeli a maximális hangerejét:
- mikrofonnak
- beszédhangszórónak
- hangszórónak?mert ugye a telefon gyárilag nem túl hangos semmilyen szempontból sem és más telefonhoz használt konfigurációt meg ezen nem erőltetnék. gyanítom hamar zörögni kezd a hangszórója egy komolyabb emelésnél. sőt, ha lehet valamelyest a minőségen javítani arra is szívesen fogadok megoldásokat.
-
lócitrom
őstag
válasz
internetezoo #4702 üzenetére
egy factory reset szerintem mindenképp belefér. előtte azért egy mentést mindenképp csinálj.
-
lócitrom
őstag
válasz
internetezoo #4700 üzenetére
milyen böngészővel próbálkozol? egyébként ez szoftveres jelenség, de több dologból tevődik össze. az egyik, hogy a MIUI-ban gyárilag nem előnyben részesített a 40Mhz-es sávszélesség használata. ez orvosolható, ha ért hozzá kicsit az ember. de ez csak a sávszélességet és letöltési sebességet oldja majd meg.
a másik probléma az alapvető rendszersebesség, ha jól értem. ezt már neccesebb kideríteni, de a 4A SoC erősebb a J5-höz képest, szóval a rendszerben lesz a kutya elásva. erre én jelenleg részletesen nem tudok kitérni a kevés 4A-s tapasztalatom miatt. de hasonló fájdalmam 4X alatt az az, hogy egyes böngészők lassabbak egy ideje. míg a Chrome fürge, az Adblock Browser olyan lassú, hogy beleőszülök és az okát meg nem tudom.
-
lócitrom
őstag
válasz
internetezoo #4698 üzenetére
mit takar nálad ez a sebességteszt? mivel teszteled és mégis mi a másik telefon? mert ez eddig túl nagy halmaz.
-
lócitrom
őstag
anyám olyasmit tapasztal a 4A-ján, hogy néha villódzik a kijelző, azaz a fényerő. olyan, mintha rosszul vezérelné a telefon. de az az érdekes, hogy csak bizonyos körülmények közt jelentkezik ez. pl. témákat néz a gyári alkalmazáson belül. mivel nemigen látom a telefonját, így ennél több információm egyelőre nincs erről, de szoftveres hibának tűnik. legalábbis merem remélni. a szoftververzió maximum 8.5.x.x lehet, pontosan egyelőre nem tudom. kb. 5 hónapja raktam fel rá az akkor aktuális global stable kiadást. valaki tapasztalt hasonlót?
valamint állítólag belassult az egész. nem valami nagy fogyasztó, de lehet igaza van, csak nem tudom elképzelni mitől lassul be nála. facebook, böngészés, fényképezés, ennél erőforrás-igényesebb dolgokra nemigen használja.
érdemes lehet a gyári MIUI-t cserélni aktuális EU kiadásra? tudom legtöbb vason jól muzsikál az EU kiadás, de létezhetnek kivételek.
-
lócitrom
őstag
válasz
Zola007 #3826 üzenetére
én ezt javaslom. nekem ebből kettő jött. fényeset próbáltam. jól illeszkedik, szinte ütközésig ér minden irányban. az ne zavarjon meg, hogy 3S-hez van. a telefon paraméterei majdnem ugyanazok, így erre is tökéletesen illeszkedik. ha mégsem válna be valamiért sem egy eget rengető összeg.
-
lócitrom
őstag
válasz
Armagedown #3778 üzenetére
egészen nyugodtan.
-
lócitrom
őstag
válasz
ainos_44 #3747 üzenetére
veszélyt az rejthet magában, ha NEM zárt a bootloader. az ún. rendszertöltő feloldását követően egyedi rendszereket lehet telepíteni a telefonra, tehát ez okozhat rizikót abban az esetben, ha az nem megbízható. lásd: sokad rangú kínai áruházak, amik reklámozni szeretnék magukat egyedi alkalmazásaikkal, témáikkal. manapság már annyira nem jellemző, de ha belefutsz sincs baj. bármikor kitakarítható a telefon gond nélkül.
ja igen. forrástól függ tehát, hogy az adott telefon piszkált-e vagy sem. nem pedig modelltől.
global = támogat minden EU-ban használt 4G frekvenciát. ha egy-egy áruház így jelöli az általában ezt jelenti. persze nem egy áruháznak nem erőssége/szándéka jól jelölni ezt. érdemes felkeresni őket telefonon. ha szerencséd van nem egy szerencsétlen boltoscsaja veszi fel, aki amúgy nem ért semmihez, de a pasijáé a bolt, így alap, hogy fel kellett venni dolgozni, hiába agyhalott.
-
lócitrom
őstag
anyámat próbálom átköltöztetni a telefonra. előző telefonjain volt valami billentyűzet, amivel be lehetett állítani a régi hagyományos nyomógombos gombsort. viszont ahogy látom ezt sem a Gboard sem a SwiftKey nem tudja. anyám sajnos nem tudja ezt elengedni, ezért megoldást kellene találnom. hilfe.
-
lócitrom
őstag
válasz
Viktor0610 #3674 üzenetére
arra gondol, hogy feloldod a fejlesztőit, utána ott van, hogy Mi Unlock állapot. megnyitod és csatlakoztatod a fiókodhoz. innentől számolja majd.
-
lócitrom
őstag
válasz
Viktor0610 #3671 üzenetére
sajnos minden egyes eszközön ki kell ezt várni. nagy kín, már anyám telefonját készítem fel, hogy konyhakész legyen, de mivel hamarabb nem lett meg a telefon, így most minden óra könyörtelen időhúzás. agyvérzés ez a korlátozás
-
lócitrom
őstag
sikerült beszerezni még éppen elfogadható áron egy vasat végre drága jó anyámnak. mivel eltelt némi idő mióta kutakodtam, így két kérdés merült fel:
- jól muzsikál a 8.5.1.0 vagy kell tartani valami orbitális hibától?
- mivel anyám egy lassan ötvenes nő: megfelelhet vajon neki? ha jól sejtem többen hölgy hozzátartozóiknak vásárolhattak ilyen telefont és hát függetlenül szellemi meg egyéb tényezőktől kevés műszaki pionír van köztük. sejtésem szerint anyám meglesz ujjlenyomatolvasó nélkül és ugyanolyan óvatossággal fogja majd évek alatt felfedezni a telefonját, mint minden nem háztartási eszközét. tehát örülök, ha az alapokkal majd elboldogul. de lehet tévedek és pont ezt a telefont akarja majd átfogóan kitanulni percek alatt. kinek mi a tapasztalata? van-e panasz rá női frontról? -
lócitrom
őstag
válasz
internetezoo #3457 üzenetére
tudtom szerint ez valami gyári alkalmazás, csak mert kezdetek óta jelen van nálam több Mi telefonon is.
-
lócitrom
őstag
köszi az infót, skacok. akkor igazából csak a szín és a tárhely a különbség, ha jól értem.
a hangproblémát sejtettem, mert a többi modellben is jellemző. foglalkozhatnának már vele igazán... a betekintési szög az bőven elég, ha a telefon használója jól tudja olvasni. más meg ne lássa. a rezgő az mennyire gyenge? teszem azt nekem 3S és 4X van, azokkal nincs gondom. valakinek van konkrét tapasztalata?
(#3421) zsizsef
az sem az igazi. meg ne kelljen már ilyenekkel mókolnom -
lócitrom
őstag
anyám tervezem meglepni (ha az eustock is még úgy akarja) meglepni egy ilyen vassal. netezik meg játszik alapvetően, ha nem cseveg/telefonál. most egy Samsung Galaxy J3 2016-os kiadással kínlódik, ami enyhén szólva pocsék egy darab a kijelzőjét leszámítva (legalábbis meglátásom szerint).
főbb kérdéseim a telefont illetően:
- van-e valami érzékelhető betegsége?
- van-e bármi olyan a telefonban, amire rá lehet mondani, hogy nagyon rossz?
- 4A vagy 4A Pro? pontos különbség most nekem még nem tiszta a sok változat miatt
- mi a jellemző LCD panel az aranyszínű kiadásban?
- véletlenül nem volt ebből rózsaarany? -
lócitrom
őstag
jól értem, hogy akkor ebben már szoftveresen kiküszöbölték a hangminőséggel kapcsolatos problémákat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest