- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 4A/Pro
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
ccs2929 #5075 üzenetére
Szia!
4-5 dollár egy edl kábel, rendeltem egyet vész esetére, mert az első romcserénél 1,5 órát szívtam, hogy visszahozzam az életbe a telefont.Nem én bénáztam,egyszerűen olyan napja volt, hogy a bootlogonál állva maradt.Már a kábelt is kinéztem,amit szétvágok majd, mire a 3. MiFlash-es frissítés után elindult.
Amúgy meg melyik nagyobb macera? Szétvágni egy 1-2 dolláros kábelt és testre zárni a zöld adatvezetéket pár másodpercre vagy szétszedni a telefont tesztpontokat összekötni?
Részemről a kábellel kezdeném és ha végképp nem megy,csak akkor bontanám meg a telefont. -
SZIGMA
aktív tag
Huaweiben cseréltem kijelzőt kerettel együtt és a megfelelő helyekre tettem gap padet, az eredeti trutyi helyett.Míg egy kicsit meg nem melegedett és fel nem vette a formát, az is okozott egy kis foltot, gondolom a melegedés ott is okozhat hasonlót, ha a keret nem tudja rendesen elvezetni a hőt.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
razzorr #4233 üzenetére
Szia!
Elolvastam pár véleményt a légzésfigyelőről, mindenki erre panaszkodik.
A cucc BT LE (bluetooth low energy) technológiát használ, ez nyilván védi a babát a túl nagy elektromos sugárzástól, viszont nem barátja a stabil és nagy hatótávolságú kapcsolatnak.
A másik pont, amit olvastam, ez nem tudom igaz-e, hogy az appnak folyamatosan mennie kell (ami végülis logikus, ha naplózni akar az ember). Lehet, hogy a rendszer takarékossági okokból kilövi a futó appok közül, azért kell újra csatlakozni. Próbáld meg védetté tenni, hogy a rendszer ne lője le és teszteld úgy. -
SZIGMA
aktív tag
válasz
#32577792 #4014 üzenetére
Szia!
Olvasd el az összefoglalót, meg egy kicsit a fórumot.
Szerintem nagyon jó telefon, a kamera hiányosságaival együtt lehet élni, de ha alapvetően telefonálásra kell, akkor ez nem probléma.
Szériahibáról nem tudok. (mondjuk a duplakoppos ébresztés elég rapszodikusan működik, amiatt egyszer biztos földhöz vágom) -
SZIGMA
aktív tag
válasz
trialboj #3987 üzenetére
Én sem vitázni szeretnék, csak a teljesség igénye miatt más szempontok alapján is leírok egy véleményt, hogy az újak azért lássák ezeket az információkat is.
Vegyük sorra:
"csak ti elfelejtitek megemlíteni hogy amellett hogy olcsó, sok kis apró idiótaság van, amit szokni kell."A drága Xiaomi-kon is MIUI van, a sok apró idiótaság mindenütt jelen van, ha a MIUI neked nem esik kézre és nem is tudod úgy testreszabni,mint szeretnéd,akkor inkább add el, mert így csak kínlódás lesz.
"Pl minden telefonszám elé írd oda az ország hívószámát, különben nem tudod kitől jön az sms?!!?!"
Több mint 10 éve így csinálom meg még rengetegen rajtam kívül, így egy saját magad által generált problémát próbálsz áttolni a MIUI-ra."És igen, a telefon ne merüljön nekem éjszaka 2%nál többet ha nincs semmi bekapcsolva. A Volte meg elméletileg a hanghívások minőségét javítja, ami a 4gel van kapcsolatban, egy 4g-s telefonnál szerintem alap elvárás hogy ez működjön."
Éjszakára le tudod lőni a háttérben futó folyamatokat vagy ki is tudod kapcsolni akár a telefont az ütemezéssel.
A hanghívások minősége meg szerintem már vagy 10 éve elfogadható, hacsak nem HD Dolby 7.1-ben szeretnél beszélgetni, mert akkor biztos kell a VoLTE. Akkor viszont a szépségért meg kell szenvedni."A kemera minősége nem lényeg, de az hogy nem tudom beállítani hogy mekkora felbontású képet készíthessek nevetséges."
Nem tudom milyen ROM-mal próbálkozol, de nekem eddig mindegyikkel sikerült állítani rajta.
"A lényeg, hogy nem árt elmondani az újaknak hogy sok kis apróság rombolja a felhasználói élményt. "
40.000 (negyvenezer) Ft-ért ez egy nagyon jó készülék, viszonylag kevés kompromisszummal.
"És csak annak ajánlott, aki ezt képes elfogadni."
Mint minden ezen a kerek világon. Barátnő, ház, kocsi, telefon, stb...
"Remélhetőleg az új miui egy okosabban átgondolt soft lesz."
Még egyszer: a MIUI nem felelős sem a VoLTE, sem a gyorsabb merülés, sem a kamera gyatraságáért.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
trialboj #3981 üzenetére
"Eddig használtam rendesen nem volt vele gond, tegnap este bekapcsoltam a volte-t, hátha így már rendesen működik majd a telefon."
nem volt vele gond ><hátha így már rendesen működik
egy mondaton belül ellentmondasz magadnak
ugyanilyen hercehurca volt a 2G-3G átállásnál, ott is ki kellett kapcsolni a 3G-t,mert csak a gond volt vele jó darabig"7 óra alatt 6%ot esett az aksi, míg normálisan max 1-et."
20%-os küszöbbel számolva az több mint 3 nap készenlét 6% merüléssel
1%-ossal meg 23 nap, nekem ez nagyon nem hihető, persze egy csomó minden befolyásolja, de azért legyünk már reálisak
Az enyém 19 óra alatt 9%-ot merült a teljes töltésből, ez alapból 3,5% a 7 órás példádhoz viszonyítva, úgy, hogy wifi folyamatosan megy és nem használom a telefont
de itt tényleg annyi a tényező,hogy kár ezt feszegetni
Vannak drágább készülékek is rövidebb üzemidővel, azokon nem MIUI van, akkor az úgy elfogadható?"hiába raktam fel több küldő appot, akkor sem tudok kipréselni még 60fpst sem 420ps felbontásban, a sima fénykép méretéről ne is beszéljünk."
A kamera nem volt zsákbamacska, az első pillanattól fogva tudott volt,hogy gatya.
Open camera appal én be tudom állítani, a video is megy FHD 60FPS-el, a video és fotó minőségét meg hagyjuk, pont arra jó,hogy ott legyen kéznél, esküvői videózást nem ezzel kell csinálni."Továbbra is azt mondom hogy a telefon felépítése tapintása é designja nagyon jó, de ez a szerencsétlen miui rendszer lerombolja a felhasználói élményt."
A MIUI-nak nem sok köze van a vacak kamerához szerintem, ott a hardver vagy a képfeldolgozás lett elszúrva.
A MIUI egy kezelőfelület,amit szokni kell, engem is sokszor hintába tesz, de a többinél sem jobb a helyzet.Ennyi pénzért meg szerintem ahogy a topik címe is mondja: ennél nem tudsz jobbat!
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Viktor0610 #3769 üzenetére
"De teljesen mindegy, mert a szerviznek nem érdeke beáztatni egy telefont. Miért tenné?"
Erre azért ne vegyél mérget, néhány garanciális szervizeléssel foglalkozó helyen történnek paranormális dolgok. Mikor még telefonokat javítottam, hoztak hozzánk pár érdekes szakvélemény-készülék kombót.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
role_of_72 #3623 üzenetére
Szia!
Root vagy frissítés szokott ilyen galádságot csinálni, először próbáld meg a play áruházból letölteni a MIUI USB beállítások appot és telepíteni. Ez szokott segíteni.Ha ez sem,akkor telepítsd újra a ROM-ot.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
user112 #2542 üzenetére
Szia!
A magiskhoz nem tudok hozzászólni.
"A PC most látja a telót. Nem tudom, hogy az normális e, hogy alaphelyzet a töltés (ekkor nem látszik) de ha átállítom fájlátvitelre (médiaeszköz), akkor már ott van a meghajtók között; igaz nem mint biztonságosan eltávolítható adathordozó. Másnál is ilyen?"Igen, ez ilyen.Az alapértelmezett USB módot a fejlesztői lehetőségek között tudod átállítani, kiválasztod az MTP-t és kész. Nem lesz biztonságosan eltávolítható, ha jól tudom, de ha minden hozzá kapcsolódó ablakot bezársz leválasztás előtt,akkor nem lehet baj.
-
SZIGMA
aktív tag
Szia!
Ha akarsz egy jó telefont pici pénzért,akkor igen.Mondjuk nekem a 2/16-os verzió van.
Pro:
- hosszú üzemidő (keveset telefonálok,alig netezek rajta, wifi mindig megy, a SOT hajhászást meg nem értem)
- olcsó
- megbízható (ébresztőként is használom, a Duos2 néha megviccelt, mert nem ébresztett, ezzel nincs gond)
- gyors, nem vet szét az ideg, mire betölt valamit
- GPS jó
- térerő jó, még a pinceüzletben is
- infra távirányító, el tudom kapcsolni a Szulejmánt vagy Pumpedéket, ez számomra fontos feature
- MIUI tetszik, bár még mindig szoknom kellkontra:
- a kamera szerintem nem az igazi (Duos2 volt előtte,az jobb képeket csinált,de nem igazán fotózom, arra meg jó, ha éppen kell)
- a hangfelvétel minőségét szidják páran, nem tudom, nem próbáltam
- duplakoppos ébresztés nem erőssége, na az idegesítő -
SZIGMA
aktív tag
Szia!
A le és felcsatlakozás miatt gyanús, hogy hamis a kártya.
Nem tudom milyen ROM van a telefonodon,de valamelyik olyat csinált, hogy egyben jelezte a belső tárhelyet és a mikroSD kártyát.Úgy lehet 48GB-od,amiből 33GB szabad, ahhoz viszont kevés adatot jelez, a harmadáig piros kéne legyen. -
SZIGMA
aktív tag
Más téma:
A kezdeti rom csereberés sikereimen felbuzdulva tegnap le akartam cserélni a multiromot, mivel nem tudtam belépni a fejlesztői beállításokhoz.
Nosza, xiaomieu 8.2.5 TWRP-ből feltolva és a telefon megállt a bootképernyőnél.
Na innentől móka, mindent kipróbáltam,hogy az adatok megtartása mellett felélesszem, de semmi.
Aztán mivel volt egy TWRP-s backupom, akkor fastboot rom, clean all, utána majd visszaállítom.
Ez bejött, bár az adataim megmaradtak (ami nem baj, csak furcsa).
TWRP újra, backup visszaállít.
És agyvérzés! A visszaállított rendszer nem fogadja el a képernyőzár feloldó kódját.B@@@@!
Itt találtam megoldást:
recover pattern lock
Az első két módszer nem működött, a harmadik viszont igen,annyi módosítással, hogy:
"Then find ‘gesture.key’ (for pattern lock) and ’password.key’ (for password lock) then long touch on gesture.key or password.key and sum option will be prompted , choose delete and delete that file and restart."
ezeket nem találtam,viszont volt 3 fájl, "lock" kezdetű, na ezeket óvatos duhajként nem töröltem, csak átneveztem .bkp-ra és így már birtokba vehettem a telefont.(az alkalmazás zár maradt és azt elfogadta, szóval azzal nem volt gond)
Szóval a tanácsaim:
- romcsere=full akku
- menteni,menteni,menteni!!!
- fastboot rom legyen kéznél
- ha teljes backupot csinálsz, addig kapcsold ki a képernyőzárat, hogy véletlenül se szívj vele visszaállítás után -
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
cstibi73 #2387 üzenetére
Szia!
A TWRP nem oszt,nem szoroz, bár a beállításaiban lehet kapcsolgatni az MTP-t.
Én azt vettem észre, hogy ha SuperSU-val rootolom,akkor döglik meg a tároló mód.TWRP-ben továbbra is működik, de azért na.Ilyenkor újratelepítem a ROM-ot és kész, megint működik.Nem próbáltam még más rootot, szóval nem tudom az megoldaná-e ezt a problémát. -
SZIGMA
aktív tag
válasz
Graphics #2362 üzenetére
Szia!
Nyitni kell, de nem egy nagy kaland.
Ellátogatsz ide:
[link]
kitöltöd a kitölteni valókat, a reasonhoz én azt írtam,hogy fejlesztő vagyok és tesztelnem kellene pár programot,ami root-ot igényel
az oldalt nyitva hagyod a gépen, néha ráfrissítesz, ha beadja a letöltést az unlock toolhoz,akkor letöltöd, bejelentkezel, követed az instrukciókat és kész. (azért kell az oldalt frissíteni,mert nem nagyon küldenek már sms-t a megerősítésről, csak lehet nyitni és kész, nekem egy napon belül megvolt a "zengedély") -
SZIGMA
aktív tag
Sziasztok!
Az létezhet, hogy BL unlock és TWRP után nem tudok tárolóeszközként csatlakozni a géphez?
Vagy csak töltés vagy volt hogy Qualcomm modemként felismerte,de hiába állítom az MTP módot, semmi eredmény. -
SZIGMA
aktív tag
Sziasztok!
1. Sehogy sem tudok a Mi PC Suite-hoz csatlakozni, 3 különböző gépen próbáltam (W7 32bit, W8.1 64bit).Ha ír is valamit,az annyi, hogy frissítsem az eszközt,mielőtt csatlakoztatom.Igazából csak adatmentésre kellene, hetente egyszer, bármi történhet alapon. A telefon saját biztonsági mentését használom, csak nem tudom, hogy hard reset vagy flash után az használható-e.
2. BL nyitás és TWRP flash ugye nem okoz adatvesztést?
(Előre is elnézést kérek,ha ez már százszor le lett itt írva, nem szeretnék hibázni.)
Köszönöm!
-
SZIGMA
aktív tag
Sziasztok!
A Mi PC Suite nektek milyen rendszeren működik? Mert nálam 8.1 64 biten nem csatlakozik a telefon.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Politika
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Windows 10
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest