- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 4A/Pro
Keresni/kínálni/hirdetni tilos itt a topikban! Legyen az telefon, kiegészítő vagy szolgáltatás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sunavlys
senior tag
Ide is beteszem, bár már régi a topic:
Új aksikat vettem, de nagyon merülnek.
Hétvégén megvolt a full gyalu, gyári rendszerre való teljes visszaállás. Minden (GPS, szinkronizáció stb.) kikapcsolva. Így merült kb. 11 óra alatt az egyik 21%-ot, a másik 19-et, vagyis napi durván 45-50 %-ot. Azért ez durva.
Azt hiszem élek a 14 napos elállásal és visszaküldöm őket. Vélemény?
-
trebrona
nagyúr
-
sunavlys
senior tag
Vásároltam 2 db Redmi 4A akkumulátort, tegnapi napon megkaptam és még aznap beépítettem. A telefonokat feltöltöttem. Este 10 órától reggel 6 óráig (használat nélkül), az egyik telefon 73%-ra merült le, a másik 7%-ra. Ez nem éppen a legjobb eredmény. Hol lehet jó akkumulátort kapni?
-
csurgoi
aktív tag
Sziasztok!
Van itt még valaki?
El akartam adni a telót és megbosszúlta
LE akartam törölni és újrarakni a ROM-ot , de valamit elq..tam.
A wipe-nál mindent töröltem és utána csak egy pillanatra villant fek vagy a MI logó vagy a fastboot
Aztán odáig elértem , hogy bejött a fastboot.
Fel akartam tenni a twrp-t, de csak hibaüzenetet kapok a parancssor lefutása után:
A MIFlash Toolnál nem látja akészüléket.
A driverek fent vannak. -
sqpp
őstag
LCD-t lehet valahol olcsón kapni hozzá? Mikor szedtük szét legutoljára, akkor az üveg betörte az LCD-t is
Szóval full Digitizer és LCD csere.
-
csurgoi
aktív tag
válasz
Gyula196906 #6148 üzenetére
Sikerült újratennem egy twrp-t, de most nem tudom felcsatolni(mountolni) az adat meghajtót és így elutasítja a rom feltelepítését.
Valaki ötlet?
Hogyan tudom az adat particiót felcsatolni? -
HoTaZo
addikt
válasz
csurgoi #6145 üzenetére
Gyermekem készüléke még odáig se jutott. PH.-n arra jutottunk, hogy aksi gond lehet, rendeltünk, de berakni már egy szervizeshez vittük. Aksi csere után se indult, viszont a gombokat varázsolgatva életre kelt.
Több helyen is felmerült már, hogy a Xiaomi gyengesége a gombok.
Én ránézetnék a gombokat, nem ragadja be az egyik. -
csurgoi
aktív tag
Sziasztok!
Hogy lehet visszahozni a halálból egy 4A készüléket, ha csak a boot logóig jut el, utána semmi.
A fastboot bejön, de a laptopon nem látja a készüléket. -
borges7
aktív tag
A hangjelzések ereje mitől függhet még, a "Hangok és rezgések" beállításán kívül?
Múltkor feltoltam csutkára mindet, akkor jó hangosan is jelzett, most meg alig hallom, ha a zsebemben van!Létfontosságú lenne pedig, mert futárként melózok, és az app csipog, ha jön a feladat, de sokszor alig hallom meg.(nem a telefonhívásról van szó tehát, az elég hangos)
-
HollyBoni
veterán
válasz
-ZeeZee- #6138 üzenetére
Az 5 perc természetesen túlzás volt.
Bepróbálkozok itt is, mert az 5A topik talán halottabb. Már meg van az utód, de az 5A-t befogtam bringára navigációnak. Mivel a gyári 3-4 éves, jó lennbele új akku, vettem már kettőt, de egyik sem hozza a gyári akku kapacitást. Kis USB-s mérővel ~1500mAh értékeket mérek kapacitásnak, és használat közben kb. 30%-tól már szinte pár másodpercenként látom lemenni a százalékot...
Nincs valakinek ötlete hogy honnan tudnék venni 5A akkut ami 100% hogy hozza a gyári teljesítményt?
-
-ZeeZee-
senior tag
Sajnos általában a "system" ami sokat foglal. Ezt csak úgy tudod megoldani, hogy frissíted a telefont, amit tudsz lementesz és factory reset. Ezzel törlődik egy része a kipusztíthatatlan rendszerfrissítéseknek, de sajnos újra be kell lakni a telefont. Messenger, viber meg a hasonlók úgyis visszatöltődnek felhőből, a többit meg manuálisan...
-
-ZeeZee-
senior tag
Android verziótól függ. Ha 5 alatti, akkor simán. Ha jól emlékszem 8 alatt még segédprogrammal (talán SD maid ?) lehetett, majd utána már semmire sem tudod használni az SD-t, csak fotók, filmek, zenék, etc. tárolására. (laikus vagyok, lehet, hogy az android verziók nem stimmelnek. Vagy az egész...)
-
TGWH
őstag
Sziasztok.
Nem lehet a telepített appokat átpakolni az SD kártyára? Előző telefonomnál úgy emlékszem meg lehetett csinálni. -
borges7
aktív tag
más: Munkához használok egy appot, ami állítólag azért nem működik tökéletesen újabban, mert a telón régi(7.1) Android van. Ez nagyon megnehezíti a munkámat, hogyan lehet frissíteni, csak root-olással? Vagy bármi más ötlet, ami segíthet.
-
borges7
aktív tag
Használ valaki ehhez vízálló tokot? Decathlonban vettem egyet, de nem volt pont ilyen méret, ez jóval nagyobb, és így nem túl kényelmes. Hol lehet beszerezni pont ekkorát?
-
HollyBoni
veterán
válasz
internetezoo #6128 üzenetére
Köszi, felrakom.
-
HollyBoni
veterán
válasz
internetezoo #6126 üzenetére
4A? Nálam azt írja nincs elérhető frissítés. Külön kéne letölteni valahonnan ROM-ot?
5A-n 8.1 és 11.0.2 van, ott feldobta alapból a frissítést. -
HollyBoni
veterán
válasz
borges7 #6123 üzenetére
Lehet, pofon egyszerű, a youtube tele van videókkal. Én most cseréltem 5A-ban akksit, csak azzal szívok hogy már 2 akkut is vettem de egyik sem hozza a gyári teljesítményt (közel sem). Nem gondoltam hogy kínai telóba ilyen nehéz eredeti akksit venni... Nem tudom hogy a 4A-nál hasonló e a helyzet.
-
borges7
aktív tag
Ennek lehet cserélni az aksiját, vagy van egyáltalán értelme? Mondjuk úgy 4 órát még kibír állandó használat mellett, de most a munka miatt jó lenne, ha kicsit többet bírna, igaz vettem egy töltőt hozzá, de az is külön macera.
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Szülőknél van egy Redmi 4A. Egyik napról a másikra az Unicredit Mbanking alkalmazás elkezdett kilépni/lefagyni belépésnél miután beírod a PIN-t. Az ügyfélszolgálaton csak annyit tudtak benyögni hogy frissítsük az operációs rendszert meg az alkalmazást, persze egyikhez sincs elérhető frissítés. Innen találkozott bárki ezzel a hibával, talált megoldást? Nekem van még egy Redmi 5A, arról tökéletesen működik.
A 4A-n Android 6.01, MIUI 8.5 van. -
sqpp
őstag
Sziasztok.
Valami jobb minőségű tokot lehet kapni a telóra? Ezek az eBayes tokok elég ratyik. Én valami Spigen félére gondoltam, de abból nyilván ilyen alsó kategóriás telóra nincs.
-
biker
nagyúr
válasz
internetezoo #6110 üzenetére
sajna semmi ilyennek nem mentette el, kisnotesz volt mindenre. Abban nincs.
Még teszek egy próbát saját laptoppal, helyszínen, mindkét redmi kézben, és a harmadik (már nem redmi) mobillal amiben a sim van amire az sms jön, hátha, aztán megy zseblámpának... -
biker
nagyúr
válasz
janeszgol #6108 üzenetére
köszi, ezzel próbálkoztunk, de egy helyen kell legyek én, a lezárt mobil, meg az amire az sms jön meg a most megtalált még belépett redmi note hogy az sms is megjöjjön, időben beírjam a kódot, és a másik mobil se tiltson le
Ez távolról nem sikerült eddig, kifutottunk az időből mindig. -
janeszgol
félisten
Nem fog menni. A MI fiók fogni fogja a telefont. Se menüből, se gombosan nem fog menni a reset.
A többi telefonra igaz az, hogy ha nem menüből rsetelsz, hanem gombosan, akkor kéri a Google fiók jelszavát. Ha nem volt hozzáadva fiók, akkor természetesen nem fogja kérni. Ez ilyen lopásvédelem.Vagy eladod alkatrésznek őket, vagy hátha egy GSM boltban többet tudnak tenni a MI fiók ellen. (Bypass szokott lenni a Google fióknál, de hogy a MI fiók védelmét ki lehet-e játszani, azt nem tudom. Erre keress rá: bypass mi account.)
Esetleg egy jelszó reset email vagy telefonszám alapján: [link]
-
biker
nagyúr
Üdv, lenne egy kis unlock gondom, redmi 4-el.
Sajnos édesapámról hirtelen sok dolog maradt rám, többek közt ez is. Valamikor ő aktiválta, de aztán át lett telepítve anyám kártyájára, két fiók is volt regelve hozzá. Most már se sim nincs benne, semmi, de nem tudom letörölni.
Nem működik a klasszikus alaphelyzetbe állítás mert a mi fiókba be kellene lépni. Fater összes jelszava, mindene megvan, de ez már anyáé volt, ami nincs mentve. Tegnap egész este azzal görcsöltem, hogy recoveryt kérek sms-ben anya meg átküldi, hát sose sikerült, már csak egy próbánk van recoveryre.
Próbáltam hard resettel wipe all data, de most is aktiválni kellene a készüléket mert van egy mi fiók amihez rögzítve van.
Van erre valami használható unlock, ami nem valami vírusgazda oldalról érhető el? Vagy egyéb megoldás?
A samsungokon mindegyiken működött a teljes visszaállítás, nem szórakozott így. -
-
Phoebe
tag
Van két ROM az XDA-n, tapasztalatok:
- LineageOS 17.1 Unofficial - Android 10, nick00007 fejlesztő munkája.
Nálam instabil, önmagától bekapcsol a képernyő, az alsó gombok működése esetenként szünetel. Függetlenül a reboot-tól. Nem root-olt, Magisk-al nem boldogultam. De GPS ok, koppintva ébresztés ok, sötét téma van és az alapfunkciók működnek.
kukáztam
- LineageOS 15.1 Unofficial - Android 8.1, 33bca fejlesztő munkája.
Stabil. Root-olt, sötét téma van, megfontolt koppintásra ébred, távirányító ok, viszont nincs exchange [AquaMail]. Mircast [vagy mi] tesztelése folyamatban.
Valamit ír a fejlesztő a WIFI MAC címmel kapcsolatban, de én nem tapasztaltam. Kamera, WiFi, 4G, hang, videó, szenzorok, GPS, telefon funkció ok.
Open Gapps-ot, Gapps-ot nem próbáltam, F-droid-ot használok. Kaputa Tibor Simple Dialer-je nekem megnyugtatóbb a beépítettnél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fotók, videók mobillal
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- ASUS routerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Ömlenek a felhasználók a reklámos Netflixre
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- IPHONE SE3 2022 128GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest