Hirdetés
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- 
			  Mobilarena Xiaomi Mi8 összefoglaló 
 (kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
- 

válasz  attiati

üzenetére attiati

üzenetéreMióta van még a készüléked? Nálam kb. 10-11 hónap után kezdett drasztikusan csökkenni a SOT és az üzemidő is, pedig a használati szokásain nem változtak. 7-8 óra helyett már csak 4-5 óránál tartok. És ez egybeesik a MIUI 11 használatával. Bár szerintem nincs összefüggés. 
- 

IG55 senior tag Az értesítései sávon (notification shade) lévő DND (do not disturb) funkció inaktívvá tételekor van egy hülye buggyanó hang. Ezt ki lehet kapcsolni valahol? Mi8pro global stable 11.0.5.0 
- 

Pocak89 senior tag 
- 

darvinya titán Aki Mi8Pro-s 11.0.5.0 Global ROM-on van kapot OTA frissítést? 
- 

attiati veterán válasz  st6969

üzenetére st6969

üzenetéreTeljesen hektikus 
 Nem vagyok benne biztos, hogy a xiaomi jól mér.... ma 3:41 SOT időt mutat.
 Egyrészt el se akarom hinni, hogy ennyit nyomogattam ma a telefont.
 Másrészt viszont 47%-on van....
 És ugyanazokra használtam, mint bármikor máskor.
 Tegnap még a 3 ,5 óra SOT sem jött volna össze, ma meg 7 óra felett tudnék hozni.Egy különbség van, hogy éjjelre töltőn maradt véletlenül. 
 De máskor meg kikapcsolva van 1% merüléssel, úgyhogy inkább csak azért hangsúlyoztam ki, hogy most biztos "rendesen" tele lett töltve.
- 

gallimi tag Sziasztok! Lenne egy kis problémám, amire eddig nem találtam megoldást. A készüléken a legújabb eu. dev van fent. De eddig a 20.1.2 volt. A probléma az, hogy beállítok mindent a mibandage (amazfit bip) alkalmazásban, jönnek is az értesítések egy darabig, majd valamiért abba marad és csak a hívásokat jelzi. De mielőtt azt írnátok, hogy miért nem ott kérdezem, azért mert a notyfi alkalmazásban is ezt csinálja. Hiába kapcsolok be mindent, és hiába indítok mindent újra, csak a program újra telepítése oldja meg a problémát, de csak megint egy két napig működik rendesen. Köszi 
- 

HUNited őstag Hello. Nyitható fedlapos (flip?) tokot keresek, olyat amivel kifele is lehet hajtani a telefont (felfüggeszteni valamire, pl. ágykeretre hogy torna közben lásd a feladatot). A topikleírásban lévő linkek már nem igen működnek. 
- 

JoHn123 tag Szimpatikus ez a MI- Globe rom.Vajon fel lehet ezt tenni csak így frissítésként az eu-dev re? 
- 

st6969 őstag válasz  attiati

üzenetére attiati

üzenetéreHa tudnám, örülnék. (Igen, tudom: üzemidő nem egyenlő SOT) 
 Korábban elég sokat teszteltem magamnak, hátha rájövök, hol rontom el. Global stabilon vagyok.
 A SIM kártya zsír új, újraindítás szokott lenni minden töltéskor.
 Kipróbáltam, hogy nem használom (folyamatosan) a BT-t, Wifit, mobilnetet, AOD-t, GPS-t. Alig lett több a SOT, igazából nem is volt észrevehető. Ezért ezek nálam mindig be vannak kapcsolva (még a GPS is, de az inkább úgy marad, miután Google Map-en ránézek valamire).
 Szinkronizálás: mindig OFF, azt nem használom.
 A felhasználásom szerintem általános: böngészés, facebook, messenger. Naponta max. 1 óra telefonbeszélgetés, de legtöbbször inkább csak fél. Redőny értesítéseket törölgetem, optimalizációt gyakran futtatom.
 Utolsóként térerőre gyanakodtam még, mert nem túl acélos a munkahelyen. De hétvégén se jön ki jobb SOT, akkor meg otthon vagyok, ahol kiváló a térerő. Átlag másfél naponta töltöm, max. 2,5h SOT. Elengedtem, elfogadtam.
 Most így néz ki (1h48min SOT): 
- 

havri1 félisten válasz  attiati

üzenetére attiati

üzenetéreMármint a fogyasztás 20%-át gondolom. 
 Tehát ha 1%-ot merült a telefon, akkor annak a 20%-a volt az aktiválás nem?
 Sim kártyát szokott regisztrálni a Mi fiókba, vagy ezzel kapcsolatos dolog. Tehát szinkronizáláshoz szükséges, de csak 1x szokta. Sikeres aktiválás után nekem nem jön elő sosem.
- 

attiati veterán Oké, mi az a xiaomi aktiválás az aksi adatok között? 8 másodpercig ment és 20%ot lezabált... !? 
- 

attiati veterán válasz  Steve1207

üzenetére Steve1207

üzenetéreLaikusan azt hittem, hogy a filmezés még jobban eszi, mert több adatmennyiséget és jobban terheli. Kipróbálom majd. Egyébként automata fényerőn használom, többnyire alacsonyan. 
 AOD kikapcsolva.
 A duplakoppos kijelző készenlét sokat eszik?
 A 2 két sim + net is sokat zabál.
- 

Steve1207 veterán válasz  attiati

üzenetére attiati

üzenetéreAmit írtál, a tiedbe is benne van azzal az aránnyal a 4 óra, az meg korrekt. De pl kezdj el nézni egy 2 órás filmet, 15%-nál nem fog többet leszívni az akkuból közepes fényerőn és még meg lehet az 5 órád is  Ha tapicskolod az meg eszi. Ha tapicskolod az meg eszi.Nekem + fél órát hoz kb, ha sötét módban használom teljesen fekete háttérrel, de amúgy átlag 5 óra így, több nem nagyon jön össze. Kivéve, ha elkezdek filmezni, úgy szerintem kibírna 6-7 órát is akár, ha nem használnám másra. 
- 

attiati veterán válasz  st6969

üzenetére st6969

üzenetéreakkor hogyan jönnek ki ezek a hatalmas különbségek? 6 óra vs 3 óra És még csak azt sem mondhatom, hogy azért csak 3 óra a SOT, mert 2 nap alatt hoztam össze. Ez 1 napi használat volt. GPS kikapcsolva, BT és wifi szintén OFF 
 2 sim
 net folyamatosan bekapcsolva
 semmi videózás vagy zene, csak netezés volt benne Opera Minivel
- 

Karavik veterán válasz  Zsoleszhun

üzenetére Zsoleszhun

üzenetéreLehetne, de szerintem nem lenne túl tisztességes az mi-globe csapattal szemben... 
- 

attiati veterán Nagyon karcsú aksi eredményeket érek el. 2:40 perc képernyőidő és 32%on van a teló. 
 Ezzel az aksi használat 10%át adja.
 Egy "xiaomi aktiválás" nevű tevékenység 20%ot visz el. Az mi?Opera böngésző is 15%ot. 20 órája töltöttem. 
 Korábbi telefonjaimnál ugyanilyen felhasználási szokásokkal a képernyő adta mindig a legnagyobb fogyasztást.
- 

Zsoleszhun addikt válasz  Karavik

üzenetére Karavik

üzenetéreÉn is használom a mi-globe clock modját. Nem lehet integrálni valahogy az eu-ba, hogy ne kelljen minden héten újrarakni? 
- 

snowman tag válasz  Aryon87

üzenetére Aryon87

üzenetéreHasználd a mi-globe.com-os romot. A xiaomi.eu az alapja, csak letöltéskor be lehet kapcsolni pár extra feature-t, többek között a notch notification mod-ot, ami neked kell. Az eu rom megjelenése után kb egy napon belül itt is elérhető az aktuális változat. 
 Ezt használom már több mint fél éve, teljesen jó.
- 

HUTCHDB nagyúr Nem lehet máshonnan betölteni a mi flash-be a romot, csak a c-rol. 
 Kolcsonkertem a fiam laptopját, így sikerült.
- 

g_g_g őstag válasz  huliganboy

üzenetére huliganboy

üzenetéreA gyári 2 értesítési ikont tud megjeleníteni egyszerre, utána csak pöttyöket. 
 Ez a kiegészítő minden értesítési ikont megjelenít az óra alatt szépen sorjában.
- 

Aryon87 félisten Srácok. Mit kellene csinálnom, hogy ne kelljen minden heti frissítés után újra feltelepítenem TWRP-ből a notsch kiegészítőt? 8ami úgy oldja meg az értesítéseket, hogy az óra alat sorakoztatja őket) 
 Kicsit unalmas ezt hetente megtenni 
- 

HUTCHDB nagyúr Lányom mi8 -ára akarok mi flash-el feltenni a stabil romot. 
 A romot csak a c meghajtóról látja a mi tools?
 Ha igen, akkor ezt nem lehet valahogyan kikerülni?
 Nincs helyem a c-n...
- 

válasz  huliganboy

üzenetére huliganboy

üzenetéreKöszönöm! Akkor egy akkucserével összekötöm a javítást. 
- 

válasz  huliganboy

üzenetére huliganboy

üzenetéreTok nélkül nézd meg légyszi, nekem rettenetesen puha, a hangerő szépen kattog. Szerintem az enyém kezdi megadni magát. Ez nyilván tokban méginkább kijön (Spigen) 
- 

kano nagyúr válasz  Zsoleszhun

üzenetére Zsoleszhun

üzenetéreKöszi! 
 És tudok valahogy BL-t nyitni jelen állapotában?
- 

Nektek a power gomb puhább, vagy ugyanolyan kapcsolási érzésre, mint a hangerő? Tokban néha vacakol, mintha nem értékelne rendesen. 
- 

Zsoleszhun addikt Gondolom miflash már volt, ha megvan az eredeti imei száma (doboz, fólia) akkor ez alapján kell elindulni Repair Your Lost IMEI Snapdragon Devices, itt pedig a hozzávaló donor QCN fájlt. Bootloadert muszáj nyitni mert kell twrp és magisk is. 
- 

kano nagyúr Sziasztok! 
 Volna egy MI8-am amire nem tudok netet varázsolni, simet sem ismer fel (IMEI-m sincs már) és ráadásul zárt a BL-ja. Viszont legalább elindul és van fastboot módom.
 Tudok ezzel így valamit tenni, hogy működő telefon legyen vagy kukázzam gyorsan?  
 Köszönöm szépen!  
- 

l86544 aktív tag Melyik most az aktuális google photo verzió? 
- 

Karavik veterán 20.1.21 v3 tölthető, infó: [link] 
- 

Steve1207 veterán Az eu-t kb 3 hete nem frissítettem és a changelogokban olyan hibajavításokat látni, ami azért gáz szerintem. Nekem a hálózati streaming is bug-os volt az utóbbi időben, néha adott képet néha nem, így ezzel nem voltam megelégedve annyira. Szóval elkezdtem romolgatni, mint a régi szép időkben. PixelROM került fel, ami egy-két hibától eltekintve maradhatott volna. Fő baj: nem tudtam az okostok módot kikapcsolni sehol, hogy ne zárja le a kijelzőt  és az ANX kamera nem tud sorozat módot, szóval jópofa az ANX, hogy "MIUI port kamera", de egy jó gcam ugyanazt tudja már akkor. Ez a két hiba elég volt, hogy visszatérjek miui-ra, pedig nagyon jónak tűnt, kíváncsi leszek az új frissítésekre. és az ANX kamera nem tud sorozat módot, szóval jópofa az ANX, hogy "MIUI port kamera", de egy jó gcam ugyanazt tudja már akkor. Ez a két hiba elég volt, hogy visszatérjek miui-ra, pedig nagyon jónak tűnt, kíváncsi leszek az új frissítésekre.Most kicsit megnéztem milyen az új 11.0.3.0. Kapásból észrevehető, hogy a stabilban még mindig jobban figyelnek a grafikai elemekre. Néhol vastagabb, kiemeltebb a szövegmegjelenítés. Ami fura, hogy eu-ban talán a szövegvastagságot is lehetett állítani, itt nem, valamint a régióváltás benne van, de alapértelmezetten Kína és nem engedi módosítani. 
 Ami viszont meglepett, hogy az Astro_K20 verziós gcam gond nélkül elindult, eu alatt hibát dobott mindig. Plusz öröm, hogy van benne lehetőség a kamera váltásra.Valamint találtam a Polar kernelnek létezik Q bétája, most felraktam, ha már itt szöszölök. A kamera működik, ez az egyetlen kernel most, ami Q és MIUI párossal működésre lehet bírni. SOT-ra leszek kíváncsi. Ez inkább kis mesedélután volt így nekem, nem az a vérprofi tesztelgetés mint régen, csak kíváncsi vagyok a dolgokra, hol tartanak manapság. Az viszont biztos, hogy a stabil romok nagyon jók még mindig, még ha pár apró bug van is a rendszerben. A 7.2-es gcam stabil működése miatt hatalmas plusz pont a stabil romnak. 
- 

Peter.70 addikt válasz  gigabytman

üzenetére gigabytman

üzenetéreSokszor akkor sem, csak ha bemegyek az email alkalmazásba ( gmail, stb ) 
- 

sanyika987 aktív tag válasz  Zsoleszhun

üzenetére Zsoleszhun

üzenetéreOksa köszi 
- 

Zsoleszhun addikt válasz  sanyika987

üzenetére sanyika987

üzenetéreIgen, közben Karavik is szólt, hogy nem hivatalos a telegram csatorna, ezért nincs jelezve a béta team update. 
- 

sanyika987 aktív tag válasz  Zsoleszhun

üzenetére Zsoleszhun

üzenetérenekem is azt írja h beta 
 nem engedi felrakni
- 

pulcsi tag Helló szerintetek az mitől lehet, hogy kocsiban AUX hang bemeneten eddig ment jack-usb-c-vel az MP3 és a Videókon a hang, egy pár napja meg nem akar hangot kiadni, de ha YouTube-on el inditok valamit ott van hang. Usb-c fülessel működik rendesen. 
- 

g_g_g őstag válasz  Peter.70

üzenetére Peter.70

üzenetéreNálam nincs ilyen gond, azt hiszem valami beállítási probléma lesz nálad. 
 Fusd át ezeket, hátha kimaradt valami.Miért nem jelez a telefon ha üzenet érkezik? 
 (Gmail, Facebook, Messenger, Viber stb.)1. Beállítás --> Alkalmazások --> Alkalmazás kezelés ..... itt kikeresed az alkalmazást 
 2. Automatikus indítás - bekapcsolása
 3. Értesítések - bekapcsolása (hang és LED értesítés, lebegő értesítések, esetleg képernyőzár értesítések)
 4. Akkumulátor kímélő - nincs korlátozás
 5. Alkalmazás váltóban (menü gomb), majd az alkalmazáson hosszan nyomva a "lakat" ikont kell bekapcsolni
- 

Peter.70 addikt Egy kicsit tovább folytatva az email témát? Sokszor nem jelez a telefon ha úi emailt kapok, frissités beállitva. Próbáltam: gmail, outlook, gyári alkalmazás, bluemail. Mit javasoltok? 
- 

Gasmonkey csendes tag Üdv! Megváltoztatható az alapértelmezett böngésző? Pl amikor felfele húzok akkor a Chrome jelenjen meg ne Mi böngésző. 
- 

Lacerta aktív tag válasz  havri1

üzenetére havri1

üzenetéreÉn használom. Nekem jól működik. Igaz a frissítésre néha 2x kell ráhúzni ( vagy csak lassú ), de engem nem zavar. 
 Most a legutóbbi rom frissítéssel ( EU dev ) hegesztettek valamit rajta, mert nem indult el, csak adattörlés után. Akkor viszont be kellett újra jelentkezni minden fiókomba.
- 

havri1 félisten válasz  huliganboy

üzenetére huliganboy

üzenetéreÉvekig használtam azt is, de nem tudom megszokni a felületét. Számomra nem találtam meg még a megfelelőt  
- 

havri1 félisten Gyári MIUI email kliens, gmail beállítva, push szinkronizálás. 
 Megírok egy emailt a pc-n, outlookban, elmegy, tuti elmegy.
 Telefonon nézem 10 perc múlva, elküldöttek, frissítés, és nem hozza le..
 Használja valaki rajtam kívül a beépített klienst?
 Outlookot használtam eddig, de a keresőjével nem vagyok +elégedve, így váltottam, de ez se 100-as..
- 

ElGatto aktív tag hi nekem 11.0.6.0 van akkor én már a frissitő csapat előtt járok? 
- 

Westy69 csendes tag Itt akadok el: Fel kell másolni a telefonra a twrp.img fájlt 
 TWRP menüben - Install - Install Image - Itt betallózod a korábban letöltött twrp.img file-t - Select Recovery partition - Swipe right to Install - Reboot to RECOVERY
 Melyik partícióra tegyem?
- 

havri1 félisten 
- 

HUNited őstag válasz  havri1

üzenetére havri1

üzenetéreFigyi hogy kell ezt a vacakot kikapcsolni... A leírás szerint ha visszateszem a bölcsőbe, kikapcsol. Ha két másodpercig nyomom a bigyót akkor is kikapcsol. De nekem nagyon nem akar kikapcsolni... Pontosabban kikapcsol, de folyamatosan újrakapcsolódik a telefonhoz egy idő után (pár perc)... Tehát magától újraindul és csatlakozik, ami által nyilván nem hallom ha csörög a telefon, vagy mikor hívok akkor nem hallom a másik felet meg ő sem engem mert a füles a bölcsőben... Ku*va idegesítő 
- 

Rudiaszarvas tag válasz  ftamas0201

üzenetére ftamas0201

üzenetéreNekem is ugyanez....   
- 

harry3 őstag válasz  ftamas0201

üzenetére ftamas0201

üzenetére+1 
- 

ftamas0201 senior tag válasz  Zsoleszhun

üzenetére Zsoleszhun

üzenetéreHelló! Letöltöttem amit linkeltél mert nekem nem dobta még fel a frissítést, de a telefon angolul azt írja hogy ez még mindig a beta programban résztvevőknek van. 
- 

üzenetére havri1

üzenetéreAz idő a kevesebb, de én pl. sportolás közben, vagy ha vezetek (bár nem szoktam vezetés közben még kihangosítón sem telefonálni), vagy mint ma is hogy hideg van kesztyű sál minden az emberen és a napi sétakörét csinálja, macerás és kényelmetlen kesztyűt le, telót előturkálni, tárcsázni, egyszerűbb lett volna csak a headsetről indítani a hívást. 
 Tudom, vegyek kapacitív kesztyűt, és igazából van is, csak nem szeretem mert nem elég meleg (bőrkesztyűhöz vagyok szokva, Pécsi kesztyű az igazi)
- 

havri1 félisten 
- 

üzenetére havri1

üzenetéreAham. Akkor ezek szerint ez a magyar nyelvű duma a fülestől csak megzavarja az embert. 
 Egyébként ha fel van oldva a telefon, akkor működik, csak ha fel van oldva, minek akarnám hangutasítással indítani a tárcsázást...
 És amúgy is komplikált mert bemondom mit akarok, megkérdezi hogy melyik számát akarom hívni (pedig van alapértelmezett), és hogy melyik SIM kártyámról, tehát kétszer meg kell nyomnom még a kijelzőt as hívás indításához, szóval ez így szart sem ér 
- 

Karavik veterán válasz  Zsoleszhun

üzenetére Zsoleszhun

üzenetéreValaki megnézné, hogy ebben a kiadásban javították-e a kamera FC-t (crash) Pro módra váltáskor: Global ROM frissítés 11.0.3.0-ra > Magyar rendszernyelv kiválasztás > Telefon újraindítás > Kamera megnyit > Pro módra váltás 
- 

Zsoleszhun addikt Tölthető is akinek nem dobja fel Mi 8 Global Stable V11.0.3.0 
 ez már android 10  
- 

Indian74 senior tag Sziasztok. 
 Csatlakozom ismét éhez a táborhoz,még mindig nagyon jó kis telefon.
- 

buc01 tag Ma megjött a végleges stabil... [kép] 
- 

Karavik veterán Infó a mai xiaomi.eu 20.1.21 frissítéssel kapcsolatban: [link] 
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Filmvilág
- Építő/felújító topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Linux Mint
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- További aktív témák...
- Apple IPhone 16 Pro 128GB kártya független 100% akku 2028.09.24-ig gari
- iPhone 13 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 83%/p4525
- Xiaomi 15 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB Akku: 100%, Újszerű, Független, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3327, 94% Akkumulátor
- iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3457, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RÉSZLETRE , KAMATMENTES , BANKMENTES Panasonic TOUGHBOOK FZ-55 MK3 FZ-55G6601BG Notebook
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Ha tapicskolod az meg eszi.
 Ha tapicskolod az meg eszi. 

Android 10-hez képest még nem. (Karavik 15810 hsz)
 Android 10-hez képest még nem. (Karavik 15810 hsz)