- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen egy hatéves iPhone-t használni 2026-ban?
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Táncoló okoshangszóróért csábít Apple munkaerőt az OpenAI
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 17T - T-modell
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
deathcrow42
addikt
Nem gondolom, hogy a vram a szűk keresztmetszet jelenleg a kártyákon, én egyelőre elvagyok a 12 GB-tal 1440p-n (RTX 5070), a 16 GB meg főleg eléggé jövő álló az összes többin, hacsak nem 4k-ról van szó, de oda úgyse árt az 5090, azon meg van 32 GB. Szóval egy 5070 Ti-hez képest, nem tudom, hogy mi értelme van az 5070 Ti Super-nek, mi az a helyzet, amikor 16 GB nem elég, de 24 GB igen, mindezt úgy, hogy még értékelhető fps számot tudjon a kártya.
Az 5070 Super és 5080 Super viszont jó lehet ebből a szempontból, előbbi a 18 GB-tal egy jó kis 1440p kártya lesz (főleg hogy kap egy kis CUDA szám emelést is), utóbbi meg a 4k-hoz lesz még jobb azoknak, akiknek nincs pénzük az 5090-re.
Bár ezeket a kártyákat nem is azért adják ki, hogy a jelenlegi 50xx tulajok váltsák le a kártyáikat. De én jobban örültem volna ha nem csak az 5070S kapna sebesség boostot, hanem a többi is.
Az ár meg főleg "érdekes" lesz a mai piaci viszonyok között, szóval tippelek én is:
5070 jelenleg olyan 230k-tól indul, az 5070S lesz olyan 300k
5070 Ti jelenleg 350k-tól van, az 5070 Ti Super lesz olyan 400k
5080 jelenleg 450k-tól van, így az 5080S-re meg mondok egy kerek 500k-tKérdés, hogy mi lesz az RX 9070 árakkal ezután (méginkább meg fogja érni azokat venni?), illetve lesz-e 9080 sorozat jövőre.
Szerintem nem lesz 5070Ti Super, csak 5070 Super és 5080 Super lesz.
-
F-ECT$
titán
Nem gondolom, hogy a vram a szűk keresztmetszet jelenleg a kártyákon, én egyelőre elvagyok a 12 GB-tal 1440p-n (RTX 5070), a 16 GB meg főleg eléggé jövő álló az összes többin, hacsak nem 4k-ról van szó, de oda úgyse árt az 5090, azon meg van 32 GB. Szóval egy 5070 Ti-hez képest, nem tudom, hogy mi értelme van az 5070 Ti Super-nek, mi az a helyzet, amikor 16 GB nem elég, de 24 GB igen, mindezt úgy, hogy még értékelhető fps számot tudjon a kártya.
Az 5070 Super és 5080 Super viszont jó lehet ebből a szempontból, előbbi a 18 GB-tal egy jó kis 1440p kártya lesz (főleg hogy kap egy kis CUDA szám emelést is), utóbbi meg a 4k-hoz lesz még jobb azoknak, akiknek nincs pénzük az 5090-re.
Bár ezeket a kártyákat nem is azért adják ki, hogy a jelenlegi 50xx tulajok váltsák le a kártyáikat. De én jobban örültem volna ha nem csak az 5070S kapna sebesség boostot, hanem a többi is.
Az ár meg főleg "érdekes" lesz a mai piaci viszonyok között, szóval tippelek én is:
5070 jelenleg olyan 230k-tól indul, az 5070S lesz olyan 300k
5070 Ti jelenleg 350k-tól van, az 5070 Ti Super lesz olyan 400k
5080 jelenleg 450k-tól van, így az 5080S-re meg mondok egy kerek 500k-tKérdés, hogy mi lesz az RX 9070 árakkal ezután (méginkább meg fogja érni azokat venni?), illetve lesz-e 9080 sorozat jövőre.
-
Mr.Csizmás
titán
5070S msrp: 999$
/tippmix/végülis a 3070Ti-t is anno 280k körül vettem, a btc flash idején

-
CJ4567
nagyúr
az a szomorú, hogy egy 3080 16gb kiszolgálna engem a mai napig vram és teljesítményben is.
pont tegnap bosszankodtam hogy a hogwarts legacyban nincs FSR4, mert szhhrrtak bele a fejlesztők
(újra elővettem most már kipatchelve, magyarul)Nekem is a VRAM volt a legnagyobb problémám a 3080-al, már 1440p-n is simán elfogyott olyan beállításokkal, amiket a kártya bírt volna (pl. Cyberpunk 2077 RT-el), ha lenne rajta 16-20GB, akkor valószínűleg most is azt használnám még
(Csak akkor nem váltottam volna 4K-ra.
) -
Hunwar
tag
Ugyan az van nekem is, a Mini
A venti csere nálam is esedékes lenne már,de mérlegelem,nem pörgetem nagyon,az UV-t azt mindenképp javaslom,mivel kicsi (Mini),forróbfejű.
Simán lehúz 200 watt-ot.Jó szellős házba kell tenni,mondjuk én kiépítettem az asztalra/padra.
Öreg technika már,nyilván persze és egyértelműen csodát már én se várok tőle,de nekem egy mai napig élmény és kaland az a GTX1070Ti Mini
Jó szórakozást hozzá .
-
PuMbA
titán
Ez a cím félrevezetőbb nem is lehetne, mert totálisan más dolgokról van szó
Mihez kellett 3 nap a moddereknek? Félkész FSR 4.0 működésének megoldására. Mihez kellett az AMD-nek 9 hónap? A jóval jobb minőségű FSR 4.1-hez, RDNA3-hoz igazított működéssel. -
Mr.Csizmás
titán
Én a 10GB memóriából sem fogytam ki eddig 1440P-n vele.

Tavaly vettem újonnan 146-ért a TUF-ot 3 év garanciával.Stalker 2 és társainál mondjuk már kevés lenne szerintem a max grafikához, de amire használom, GoW Ragnarök, TLOU II, ezeket viszi szépen 90-100+ FPS-el.
5070-re váltani nem érné meg, mert nekem csak top hűtés jöhet szóba, annyival az sem erősebb. Ami lehetséges opcói még az a 9070XT lenne, de oda is 100k lenne a csere.
Szóval egyelőre biztos marad. PUBG-re bőven elég a 165FPS-re is multiban.
+5letesen
december óta 9070XT-m van, úgy voltam vele minimális rápótolás az előzőre (ahogy lassan 20 éve csinálgatom a hw-t), csak az ilyen gyártói önkorlátozások ölik meg a csere értelmét.
-
5leteseN
őstag
az a szomorú, hogy egy 3080 16gb kiszolgálna engem a mai napig vram és teljesítményben is.
pont tegnap bosszankodtam hogy a hogwarts legacyban nincs FSR4, mert szhhrrtak bele a fejlesztők
(újra elővettem most már kipatchelve, magyarul)Ügyes: "...kipatcelve..."

Az RTX 3080M(Laptop)-os VGA-n ugyanaz a GPU, mint 3070Ti, és fel szokott bukkanni az eBay-en ilyen kártya PCIe adapterre ültetve, kb. a 300-350€ közötti áron.
Nem is rossz darabok: Uv-vel, "+OC-zve" tudja is kb. 165W-ból a 3070Ti teljesítményét(-5%).
Az azért kb. a 9060XT teljesítménye, hasonló Watt-ból, és a friss-ropogós 5060Ti is csak 5-6%-kal jobb!
-
Grave_444
nagyúr
(újra elővettem most már kipatchelve, magyarul)Én a 10GB memóriából sem fogytam ki eddig 1440P-n vele.

Tavaly vettem újonnan 146-ért a TUF-ot 3 év garanciával.Stalker 2 és társainál mondjuk már kevés lenne szerintem a max grafikához, de amire használom, GoW Ragnarök, TLOU II, ezeket viszi szépen 90-100+ FPS-el.
5070-re váltani nem érné meg, mert nekem csak top hűtés jöhet szóba, annyival az sem erősebb. Ami lehetséges opcói még az a 9070XT lenne, de oda is 100k lenne a csere.
Szóval egyelőre biztos marad. PUBG-re bőven elég a 165FPS-re is multiban.
-
Mr.Csizmás
titán
(újra elővettem most már kipatchelve, magyarul) -
F.B.I.
veterán
Erről van szó!
Személy szerint is hiszem azt hogy ha egy PC tudja a minimumban a mai konzol generációk teljesítményét,az már az elfogadható kategóriába kéne sorolni.
(Aztán vannak persze azok,akinek semmi sem elég...
)Anno én csak azért vettem meg az RTX 2070-et is hogy viszonyítási alapnak használtam,mit is és hogy lehet belőle kihozni,konzol szinthez mérve,és kellemes csalódás volt az,hogy mit is tud.
..és +1 arra hogy "Én is mire elértem oda, hogy szinte bármilyen PC - t meg tudnék venni"
amit már személy szerint én is kihagyok, éés béta tesztelő sem akarok lenni.Egy kis kompromisszum készség,olykor csodákra képes.
A GTX 1070Ti-vel meg jó párszor úgy voltam,hogy nah ennek játéknak most lőttek,mivel el se fog indulni,a driver támogatása zéro,de egy kis UV-val és egy +5% os OC-val méég mindig okoz meglepetést és kellemes csalódást.
Itt van most nálam egy GTX 1080 (Zotac Mini) új életet kap, új ventikkel, MX7 - el, kiváncsi leszek rá.
-
5leteseN
őstag
5060Ti 16GB-nek hívják
de inkább 5070 akkor már. megjegyzés: 3070Ti nagyon nem volt olcsó, én 250-300 ezres árakra emlékszem. 4-5 évvel ezelőttről…
RTX 3080M 16GB : 300-350€ !
-nak terveztem ezt a választ ("...egy 3070Ti 16gb, újabb dlss támogatással frankó lenne a mai napig, HA lenne
" ), csak mellé-kattantam!
-
Hunwar
tag
És a mostani fiatalokat (fiam 22 éves) sem nagyon érdekli a grafika (biztos vannak páran akiket igen) de amit észrevettem a baráti körében is, legyen meg a 120 FPS (kompetitív megy főleg) és mindegy, hogy néz ki. Mondjuk ezeknek a srácoknak, a szülei nem nagyon adnak pénzt a hobbijukra, amelyikük meg dolgozik, nagyon kis pénzből akarja az élményt….a grafika már másodlagos lett.
Én is mire elértem oda, hogy szinte bármilyen PC - t meg tudnék venni, addigra xar lett a szemem, meg nem is érdekelnek a játékok, grafika meg tényleg sokadlagos lett (nem is értem minek van 5070Ti…). A Series X grafikáját jobb minőségben tudta egy RX 6600 is egy Ryzen 5 5600 - al, csak mindenhol megvolt szinte a 120 FPS, ezért váltottam konzolról, meg rájöttem, hogy hiába a Game Pass, nem játszom szinte csak WoT meg BF6, ami komolyabb single player cím jön, az meg pont ráér majd pár év múlva teljes változatban, teljesen optimalizálva. Nem akarok már 50 évesen béta tesztelő sem lenni.
Erről van szó!
Személy szerint is hiszem azt hogy ha egy PC tudja a minimumban a mai konzol generációk teljesítményét,az már az elfogadható kategóriába kéne sorolni.
(Aztán vannak persze azok,akinek semmi sem elég...
)Anno én csak azért vettem meg az RTX 2070-et is hogy viszonyítási alapnak használtam,mit is és hogy lehet belőle kihozni,konzol szinthez mérve,és kellemes csalódás volt az,hogy mit is tud.
..és +1 arra hogy "Én is mire elértem oda, hogy szinte bármilyen PC - t meg tudnék venni"
amit már személy szerint én is kihagyok, éés béta tesztelő sem akarok lenni.Egy kis kompromisszum készség,olykor csodákra képes.
A GTX 1070Ti-vel meg jó párszor úgy voltam,hogy nah ennek játéknak most lőttek,mivel el se fog indulni,a driver támogatása zéro,de egy kis UV-val és egy +5% os OC-val méég mindig okoz meglepetést és kellemes csalódást.
-
Mr.Csizmás
titán
És a mostani fiatalokat (fiam 22 éves) sem nagyon érdekli a grafika (biztos vannak páran akiket igen) de amit észrevettem a baráti körében is, legyen meg a 120 FPS (kompetitív megy főleg) és mindegy, hogy néz ki. Mondjuk ezeknek a srácoknak, a szülei nem nagyon adnak pénzt a hobbijukra, amelyikük meg dolgozik, nagyon kis pénzből akarja az élményt….a grafika már másodlagos lett.
Én is mire elértem oda, hogy szinte bármilyen PC - t meg tudnék venni, addigra xar lett a szemem, meg nem is érdekelnek a játékok, grafika meg tényleg sokadlagos lett (nem is értem minek van 5070Ti…). A Series X grafikáját jobb minőségben tudta egy RX 6600 is egy Ryzen 5 5600 - al, csak mindenhol megvolt szinte a 120 FPS, ezért váltottam konzolról, meg rájöttem, hogy hiába a Game Pass, nem játszom szinte csak WoT meg BF6, ami komolyabb single player cím jön, az meg pont ráér majd pár év múlva teljes változatban, teljesen optimalizálva. Nem akarok már 50 évesen béta tesztelő sem lenni.
mondjuk a mi korunkban is a cod1-2, NFS részek is lowon mentek a legtöbb embernél.
-
F.B.I.
veterán
+1
Fején talált szög,felnőttként (gyerek fejjel) elköltünk fél milliót meg milliókat egy jobb konfigurációra,de ha egy kis kompromisszumot bele viszünk a történetbe,akkor lehet nem is kéne.
A játékok optimalizálása az biztos hogy von némi kritikát maga után,a játékélmény egy kicsit csúnyább grafikán is lehet és van olyan élmény.
Jó pár játékot teszteltem ez végett,hogy játszom medium , majd átállítom hightra,kicsit furcsább a szemnek,de megszokja,egy idő után már fel se tűnik,az élmény egy idő után meg ugyan az lesz.
Majd ugyan ez alapján kipróbáltam a Main PC , és az Alt PC-n is , az FPS különbséget talán nehezebb volt elfogadni,de látványba észre se vettem,és nem is volt frusztráló érzés bennem,hogy akkor most melyik PC-n is játszok?
Ami még a történethez említésre méltó,betöltési idők,0,1% és az 1% low ok , latency , stb dolgok észre vehetőek,de ezt meg inkább már személy szerint kategorizálnám ki az aki nagyon vagy kevésbé érzékeny rá,és persze attól is függ milyen stílusú játékkal játszunk.
Mai napig elégedettséggel használom a GTX 1070 Ti -t és az RTX 2070-et,Alt PC -ben.
-
Hunwar
tag
+3
Nanáá hogy milyen frankó lenne.
A GTX 1070Ti és az RTX 2070 - em meg már koros,van bennük üzemóra,inkább talán ez a leglehangolóbb az egészben,és ha holnap beadják a kulcsot,sajnálni fogom.
Tesztelgetni szoktam velük,mit bírnak,a régebbi játékokkal is meg az újabbakkal,aztán meg ott ragadok a monitor előtt,és ha már így alakult,akkor végig is nyomom.
Az RTX 3000 széria meg kimondottan elég jól sikerült szerintem,a 4000 és az 5000 szériától nem estem hanyatt,inkább csalódás,1 dolog ami tetszik benne az a fogyasztás,részemről a többi meg már részletkérdés,és igénykérdés kinek mi a nyerő.
-
deathcrow42
addikt
5060Ti 16GB-nek hívják
de inkább 5070 akkor már. megjegyzés: 3070Ti nagyon nem volt olcsó, én 250-300 ezres árakra emlékszem. 4-5 évvel ezelőttről…
-
Mr.Csizmás
titán
+1
Fején talált szög,felnőttként (gyerek fejjel) elköltünk fél milliót meg milliókat egy jobb konfigurációra,de ha egy kis kompromisszumot bele viszünk a történetbe,akkor lehet nem is kéne.
A játékok optimalizálása az biztos hogy von némi kritikát maga után,a játékélmény egy kicsit csúnyább grafikán is lehet és van olyan élmény.
Jó pár játékot teszteltem ez végett,hogy játszom medium , majd átállítom hightra,kicsit furcsább a szemnek,de megszokja,egy idő után már fel se tűnik,az élmény egy idő után meg ugyan az lesz.
Majd ugyan ez alapján kipróbáltam a Main PC , és az Alt PC-n is , az FPS különbséget talán nehezebb volt elfogadni,de látványba észre se vettem,és nem is volt frusztráló érzés bennem,hogy akkor most melyik PC-n is játszok?
Ami még a történethez említésre méltó,betöltési idők,0,1% és az 1% low ok , latency , stb dolgok észre vehetőek,de ezt meg inkább már személy szerint kategorizálnám ki az aki nagyon vagy kevésbé érzékeny rá,és persze attól is függ milyen stílusú játékkal játszunk.
Mai napig elégedettséggel használom a GTX 1070 Ti -t és az RTX 2070-et,Alt PC -ben.
+2
egy 3070Ti 16gb, újabb dlss támogatással frankó lenne a mai napig, HA lenne

-
Hunwar
tag
Ha belegondolok, hogy normális optimalizálással, 1080p felbontásra, jelenlegi konzol generációs grafika médium beállítással, még egy RX580 8Gb vagy egy 1060, 1070 os bőven elég lenne….mennyi fiatalnak lehetne olcsó kisjátékos gépet összedobni.
Nem baj, majd apa megveszi drágán…Kapitalizmus, fogyasztó társadalom és a gyerekem az első.
+1
-
F.B.I.
veterán
Ha belegondolok, hogy normális optimalizálással, 1080p felbontásra, jelenlegi konzol generációs grafika médium beállítással, még egy RX580 8Gb vagy egy 1060, 1070 os bőven elég lenne….mennyi fiatalnak lehetne olcsó kisjátékos gépet összedobni.
Nem baj, majd apa megveszi drágán…Kapitalizmus, fogyasztó társadalom és a gyerekem az első.
-
Vigneau
félisten
-
Csupingo
veterán
Sajnos nem nagyon értek, hozzá, de az üzletekben olyan gépeket ajánlanak ezekhez a játékokhoz, amik16 GB-os grafikus kártyát és 32 GB RAM-os alaplapot tartalmaz.
Erre sajnos nincs pénzem.
A steam sok esetben GeForce RTX 3060 Ti (8 GB) ajánl, de ilyen grafikus kártyát újonnan már nem árulnak és olyan új PC-t sem amiben ez van.
Ha 16GB-os kártyát szeretnél, akkor ha jól rémlik, az rx 9060 xt-nek egész jó az ár/teljesítmény aránya.
-
kiskakaska
csendes tag
Milyen asztali gépet vegyek topik, kell egy teljes büdzsé és egy ország/weboldal, és a fórumlakók összeraknak egy gépet.
Eddig amit kérdeztél se füle se farka, és a végén egy tákolmányod lesz jó eséllyel.
Sajnos nem nagyon értek, hozzá, de az üzletekben olyan gépeket ajánlanak ezekhez a játékokhoz, amik16 GB-os grafikus kártyát és 32 GB RAM-os alaplapot tartalmaz.
Erre sajnos nincs pénzem.
A steam sok esetben GeForce RTX 3060 Ti (8 GB) ajánl, de ilyen grafikus kártyát újonnan már nem árulnak és olyan új PC-t sem amiben ez van.
-
5leteseN
őstag
Milyen asztali gépet vegyek topik, kell egy teljes büdzsé és egy ország/weboldal, és a fórumlakók összeraknak egy gépet.
Eddig amit kérdeztél se füle se farka, és a végén egy tákolmányod lesz jó eséllyel.
...+1!
kiskakaska: Minden kezdet nehéz, és innen szép a siker(győzelem)!
Ha pedig kicsit még a " Milyen asztali gépet vegyek topik "-os javaslatok után utánanézel az említett dolgoknak, akkor gyorsan "képben-leszel"!
Ez jobb út, mint esetleg elveszni a kérdések-válaszok zűrzavarában!
-
deathcrow42
addikt
Új gépet szeretnék venni.
300-350 eurós videokártyára (400 euró nekem már drága) csak 8 GB-os NVIDIA GeForce RTX-et találtam.
Alaplapot még nem néztem, mert nem értek hozzá és a végén akartam megkérdezni, ha már megvan a grafikuskártya, ram és 2TB ssd, hogy milyen Intel i5 vagy i7 processzoros alaplap kell hozzá, mert én nem értek az ilyenekhez.
-
kiskakaska
csendes tag
Milyen PCIe-es(3.-4.-5.) alaplapba tennéd?
Ez a VGA csak 8xPCIe(5) csatornát használ, ami VGA-adatátviteli teljesítmény kevés lesz, ha az alaplap csak PCIe3.0-ás !!
Ha PCIe 4.0-ás, az kb elég lenne, DE az RTX 5050-es VRAM-ja is csak 128 bites, és ezen kívül probléma lehet még, hogy a sietve kidobott(ezért nem nagyon kidolgozott/optimalizált) AAA-s játékoknál (főleg amik ezután jönnek ! ), kevés lehet a 8GB VRAM mennyisége is.Szerintem egy 40xx-es/12Gb-16GB-os használt VGA-val jobban járnál, ha használt is lehet a VGA.
Új gépet szeretnék venni.
300-350 eurós videokártyára (400 euró nekem már drága) csak 8 GB-os NVIDIA GeForce RTX-et találtam.
Alaplapot még nem néztem, mert nem értek hozzá és a végén akartam megkérdezni, ha már megvan a grafikuskártya, ram és 2TB ssd, hogy milyen Intel i5 vagy i7 processzoros alaplap kell hozzá, mert én nem értek az ilyenekhez.
-
5leteseN
őstag
Sziasztok!
Ez a grafikus kártya jól működne 16 GB DDR 4-es RAM-al is vagy kell a drága 16 GB DDR 5 RAM?
Újabb játékokat is játszana a fiam, de nem 2 vagy 4 K-ban.GIGABYTE VGA NVIDIA GeForce RTX 5050 GAMING OC 8G, 8G GDDR6, 2xDP, 2xHDMI GV-N5050GAMING OC-8GD
Köszönöm a segítséget.
Milyen PCIe-es(3.-4.-5.) alaplapba tennéd?
Ez a VGA csak 8xPCIe(5) csatornát használ, ami VGA-adatátviteli teljesítmény kevés lesz, ha az alaplap csak PCIe3.0-ás !!
Ha PCIe 4.0-ás, az kb elég lenne, DE az RTX 5050-es VRAM-ja is csak 128 bites, és ezen kívül probléma lehet még, hogy a sietve kidobott(ezért nem nagyon kidolgozott/optimalizált) AAA-s játékoknál (főleg amik ezután jönnek ! ), kevés lehet a 8GB VRAM mennyisége is.Szerintem egy 40xx-es/12Gb-16GB-os használt VGA-val jobban járnál, ha használt is lehet a VGA.
-
kiskakaska
csendes tag
Sziasztok!
Ez a grafikus kártya jól működne 16 GB DDR 4-es RAM-al is vagy kell a drága 16 GB DDR 5 RAM?
Újabb játékokat is játszana a fiam, de nem 2 vagy 4 K-ban.GIGABYTE VGA NVIDIA GeForce RTX 5050 GAMING OC 8G, 8G GDDR6, 2xDP, 2xHDMI GV-N5050GAMING OC-8GD
Köszönöm a segítséget.
-
F.B.I.
veterán
Minek?
Xboxon játszik 99%-ban, Fortnite meg Roblox, ha odaül géphez, akkor meg People Playground és néha REPO. Ehhez sok a 6600 is...
(Egy apróság még, amit sokan nem vesznek figyelembe. Ugyan lásd feljebb az ellenpélda, de általánosságban az NV kártyái jobban tartják az árukat. Amikor vettem az 5070/Ti-t, 300 körül voltak a normálisabb 9070-es, még feljebb az XT kártyák. Durván 10% plusz jelentett az 5070Ti. Most az AMD megoldása 230 körül indul és 250-260 körül vannak jobbak is. NV-t meg nem kell mondani.)
Az enyém azóta nem játszik Xboxon.
-
barnam_
nagyúr
-
BigBear
senior tag
Minek?
Xboxon játszik 99%-ban, Fortnite meg Roblox, ha odaül géphez, akkor meg People Playground és néha REPO. Ehhez sok a 6600 is...
(Egy apróság még, amit sokan nem vesznek figyelembe. Ugyan lásd feljebb az ellenpélda, de általánosságban az NV kártyái jobban tartják az árukat. Amikor vettem az 5070/Ti-t, 300 körül voltak a normálisabb 9070-es, még feljebb az XT kártyák. Durván 10% plusz jelentett az 5070Ti. Most az AMD megoldása 230 körül indul és 250-260 körül vannak jobbak is. NV-t meg nem kell mondani.)
-
F.B.I.
veterán
-
BigBear
senior tag
tapasztalat mindkét oldalról, több generációval?
NV oldalról Riva-tól indult, kis hihagyásokkal 900-as kártyákig, a legutóbbiakból viszont csak 10-es széria volt - az is későn, aztán lett 50-es.
AMD gyakorlatilag úgy nagyjából a Rage generációjától úgy öööö.... kb. minden egyes kártya megfordult nálam. Nem vagyok mai gyerek.
Szóval nincs tapasztalatom sajnos.
Összességében mindig húztam az AMD felé az általános ár/érték arányuk miatt.
Tavaly megbolondultam, vettem 9070-et, járt nálam XT, majd hülyéskedtem blenderrel és jött az 5070 / Ti. Aztán maradtak is.
Nekem jobban élhető összességében a NV. Amikor jött az optiscaler-es hülyeség, valahol akörül döntöttem úgy, hogy na nekem ebből elég, kinőttem belőle. Szórakozzak azért valami 3rd party cuccal, hogy támogatott legyen a kártya? Na nem.
NV: "mukodj!" -> és megy. Lekopogom, nulla, azaz nulla hibába futottam bele az 5-ös kártyáimmal driver / szoftver téren. Azért ez nem volt elmondható a 90-es amd holmikról. Nem, nem volt sok, de akadt hiba. A környezetemben soha, senki nem terelgetett egyik irányba se. Olvasgattam, vásároltam, próbáltam. Ha nem jött be, csere.
Gondolkodtam, hogy a gyereknek lecserélem a sima 5070-et 9070XT-re. De őszintén szólva semmi értelmét nem látom. 1080p ultrawide monitorja van, oda ez is sok, főleg azokhoz a játékokhoz, amikkel játszik. Elég hozzá az öreg 6600 is... -
F-ECT$
titán
Hát (tudom, nem kezdek így mondatot) most teszteltem 9070XT - t (magamnak, fiamnál az van, mindent is nyom), 5070Ti ment egy kicsit a polcra. Ugyanazon játékok mellett, 4K, 144Hz, 55 col (hogy lássam is), én nem nagyon vettem észre semmit. Égvilágon semmi különbséget.
Lehet meg kellett volna állítanom a játékot, nézelődni de nem lehet (BF6, CoD, WoT, Cyberpunk), mert visz az esemény. Pár FPS - el kevesebb volt néha de szinte figyelmen kívül hagyható (részemről).Jah, amiben jobb az NVIDIA: - 100W. Amiben jobb az AMD: -130K. Az mehet egy jobb prociba, tárhelybe.
Lehet nekem nem jön át az NVIDIA előnye, lehet öreg vagyok és nem látom (48). Kérdeztem fiamat (22), ő sem vett észre semmit szinte. Lehet több nyugis single player kellene, mélyebb elemzéssel, amikor nincs kedvem játszani, csak elemezgetni….jobban látnám. De magyar vagyok, pénz beszél, nem látom.
Végszóként: 5070Ti van a gépben, mert még vicc áron sem kellett rendes garanciával sem senkinek.
Mennyiért próbáltad eladni ha nem titok?
-
F.B.I.
veterán
Mert hiába az árelőny, NV-vel olyan csomagot kap a vásárló, amire az AMD-nek a mai napig nincs válasza. Nem minden a raszter és a javuló RT teljesítmény.
A DLSS mind minőségben - igen, tudom, hogy a 4+ FSR már egész jó, de még mindig gyengébb - mind támogatásban messze az AMD megoldása előtt jár. A FG-t lehet nem szeretni, de tényleg jól működik, igazából átlag játékos nem tudja megmondani, hogy be van-e kapcsolva vagy nincs - és az AMD megoldása itt is jóval gyengébb, mind teljesítményben, mind minőségben. Aztán egész eddig csak a játékról volt szó.
Ha valakinek kell a CUDA, kell az erős Adobe teljesítmény stb. akkor megint csak nincs megfelelő AMD megoldás. Plusz az apróságok: fogyasztás, egyebek. Évtizedes távlatban AMD kártyáim voltak, tavaly váltottam NV-re (miután 9070/XT-vel kezdtem én is, de valahogy úgy éreztem, nem győz meg) és azt kell mondjam, valahogy jobban összeáll a dolog. Driver, szofver, támogatás, működés.Hát (tudom, nem kezdek így mondatot) most teszteltem 9070XT - t (magamnak, fiamnál az van, mindent is nyom), 5070Ti ment egy kicsit a polcra. Ugyanazon játékok mellett, 4K, 144Hz, 55 col (hogy lássam is), én nem nagyon vettem észre semmit. Égvilágon semmi különbséget.
Lehet meg kellett volna állítanom a játékot, nézelődni de nem lehet (BF6, CoD, WoT, Cyberpunk), mert visz az esemény. Pár FPS - el kevesebb volt néha de szinte figyelmen kívül hagyható (részemről).Jah, amiben jobb az NVIDIA: - 100W. Amiben jobb az AMD: -130K. Az mehet egy jobb prociba, tárhelybe.
Lehet nekem nem jön át az NVIDIA előnye, lehet öreg vagyok és nem látom (48). Kérdeztem fiamat (22), ő sem vett észre semmit szinte. Lehet több nyugis single player kellene, mélyebb elemzéssel, amikor nincs kedvem játszani, csak elemezgetni….jobban látnám. De magyar vagyok, pénz beszél, nem látom.
Végszóként: 5070Ti van a gépben, mert még vicc áron sem kellett rendes garanciával sem senkinek.
-
F-ECT$
titán
Mert hiába az árelőny, NV-vel olyan csomagot kap a vásárló, amire az AMD-nek a mai napig nincs válasza. Nem minden a raszter és a javuló RT teljesítmény.
A DLSS mind minőségben - igen, tudom, hogy a 4+ FSR már egész jó, de még mindig gyengébb - mind támogatásban messze az AMD megoldása előtt jár. A FG-t lehet nem szeretni, de tényleg jól működik, igazából átlag játékos nem tudja megmondani, hogy be van-e kapcsolva vagy nincs - és az AMD megoldása itt is jóval gyengébb, mind teljesítményben, mind minőségben. Aztán egész eddig csak a játékról volt szó.
Ha valakinek kell a CUDA, kell az erős Adobe teljesítmény stb. akkor megint csak nincs megfelelő AMD megoldás. Plusz az apróságok: fogyasztás, egyebek. Évtizedes távlatban AMD kártyáim voltak, tavaly váltottam NV-re (miután 9070/XT-vel kezdtem én is, de valahogy úgy éreztem, nem győz meg) és azt kell mondjam, valahogy jobban összeáll a dolog. Driver, szofver, támogatás, működés.Illetve a legfontosabb: a győzteshez húzás. 10-ből 9 embernek nv kártyája van, így aki bizonytalan hogy mit is válasszon, az pl a haveri kör alapján sokkal nagyobb számban fog nv kártyát látni és ő is azt fog választani.
-
Mr.Csizmás
titán
Ha valakinek kell a CUDA, kell az erős Adobe teljesítmény stb. akkor megint csak nincs megfelelő AMD megoldás. Plusz az apróságok: fogyasztás, egyebek. Évtizedes távlatban AMD kártyáim voltak, tavaly váltottam NV-re (miután 9070/XT-vel kezdtem én is, de valahogy úgy éreztem, nem győz meg) és azt kell mondjam, valahogy jobban összeáll a dolog. Driver, szofver, támogatás, működés.tapasztalat mindkét oldalról, több generációval?
-
BigBear
senior tag
Valamiért az az érzésem, hogy nem fogynak az AMD kártyák… teljesítményben megvan az árelőny, de minden másban jelentősen el vannak maradva még mindig. A megjelenés után pár hónappal kialakult már az árelőny amúgy, de egy év alatt sem látni még, hogy miért preferálnák az emberek.
Jövőre mondjuk az új gen jobb lesz remélhetőleg

Ha valakinek kell a CUDA, kell az erős Adobe teljesítmény stb. akkor megint csak nincs megfelelő AMD megoldás. Plusz az apróságok: fogyasztás, egyebek. Évtizedes távlatban AMD kártyáim voltak, tavaly váltottam NV-re (miután 9070/XT-vel kezdtem én is, de valahogy úgy éreztem, nem győz meg) és azt kell mondjam, valahogy jobban összeáll a dolog. Driver, szofver, támogatás, működés. -
deathcrow42
addikt
[9070XT vs 5070Ti nagy már az árelőny]angol nyelvű videó, bírom az arcot, jól bemutatja.
Valamiért az az érzésem, hogy nem fogynak az AMD kártyák… teljesítményben megvan az árelőny, de minden másban jelentősen el vannak maradva még mindig. A megjelenés után pár hónappal kialakult már az árelőny amúgy, de egy év alatt sem látni még, hogy miért preferálnák az emberek.
Jövőre mondjuk az új gen jobb lesz remélhetőleg

-
F.B.I.
veterán
[9070XT vs 5070Ti nagy már az árelőny]angol nyelvű videó, bírom az arcot, jól bemutatja.
-
Meggyi001
Topikgazda
-
F-ECT$
titán
-
Rowon
nagyúr
Az 5700 XT nálam is 1 kg körül van, de nem támasztom alá. A PCIe slot is megerősített, illetve a kártya sem hosszú.
-
PuMbA
titán
Írj a Gainward-nak, hogy alá kell támasztani vagy sem
Szerintem ha alá kéne támasztani, akkor biztosan írnák a leírásában. -
pluto1969
aktív tag
"DR VGA sokat tudna róla mesélni, mikor a gigabyte kártyák sorban repedtek meg. Kosárszámra hordták hozzá, bár ott valami nyák probléma is volt. "
Ha ipari hulladékot gyártanak...normál esetben mérnökileg simán megugorható feladat, hogy egy 800g-os kártya megtartsa magát
Gagyibájt kártyát nem érdemes venni, 2017-ben volt nekem is, de egyértelmű volt, hogy nem egy mérnöki csoda.Hát ez egy GAINWARD GeForce RTX 5070 Python III OC 12G kártya, szerintem nem sokkal jobb mint a gigabyte , lehet semmivel sem , de ez volt a legolcsóbb. Sajnos műanyag a hátlapja, nagy merevítése nem igen lehet emiatt.
-
PuMbA
titán
Így van, az RTX 3000 szériánál, már bőven szó volt a kitámasztásról. DR VGA sokat tudna róla mesélni, mikor a gigabyte kártyák sorban repedtek meg. Kosárszámra hordták hozzá, bár ott valami nyák probléma is volt. Az enyémnek bár a súly 0,80 kg nem sok, de 3 ventis és majd 30 cm hosszú, és ilyenkor a hossza miatt a nyíró erő is nagyobb, ezért vagyok tanácstalan, kell-e egy ilyen kártyának alátámasztás. Köszi kolopele-nek is, azt hiszem a megnyugvásom érdekében, előkeresem a temu-n rendelt kitámasztókat.
"DR VGA sokat tudna róla mesélni, mikor a gigabyte kártyák sorban repedtek meg. Kosárszámra hordták hozzá, bár ott valami nyák probléma is volt. "
Ha ipari hulladékot gyártanak...normál esetben mérnökileg simán megugorható feladat, hogy egy 800g-os kártya megtartsa magát
Gagyibájt kártyát nem érdemes venni, 2017-ben volt nekem is, de egyértelmű volt, hogy nem egy mérnöki csoda. -
PuMbA
titán
Ez így erős túlzás,hogy ismeretlen fogalom volt a kitámasztás...
Főleg,hogy volt a RTX 3060 GamingX Triom és ahhoz már gyárilag adtak L alakú kitámasztót.Nekem nem Trio-m volt, hanem a két ventis
A Trio már 1,5kg-os volt, tehát persze, hogy adtak kitámasztást, mert az már a féltégla kategória.800g-os kártyához továbbra is tartom, hogy nem kell kitámasztás. Pihe könnyű kártya. Ha írna egy levelet pluto1969 a gyártónak...én írnék nekik.
Nekem a mostani kártyám 1kg és 280mm hosszú, nincs kitámasztva.
-
Grave_444
nagyúr
-
pluto1969
aktív tag
Főleg,hogy volt a RTX 3060 GamingX Triom és ahhoz már gyárilag adtak L alakú kitámasztót.Így van, az RTX 3000 szériánál, már bőven szó volt a kitámasztásról. DR VGA sokat tudna róla mesélni, mikor a gigabyte kártyák sorban repedtek meg. Kosárszámra hordták hozzá, bár ott valami nyák probléma is volt. Az enyémnek bár a súly 0,80 kg nem sok, de 3 ventis és majd 30 cm hosszú, és ilyenkor a hossza miatt a nyíró erő is nagyobb, ezért vagyok tanácstalan, kell-e egy ilyen kártyának alátámasztás. Köszi kolopele-nek is, azt hiszem a megnyugvásom érdekében, előkeresem a temu-n rendelt kitámasztókat.
-
kolopele
nagyúr
Inkább támaszd alá. Az olyan kisebb kártyáknál, ami max. 250 mm hosszú és 1 kg alatt van nem létfontosságú, de egy közel 300 mm - eset a nyák biztonsága végett érdemes kitámasztani. Nem kell nagy dologra gondolni, szinte bármi megteszi kitámasztónak, találsz videókat is róla.
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
Főleg,hogy volt a RTX 3060 GamingX Triom és ahhoz már gyárilag adtak L alakú kitámasztót. -
PuMbA
titán
Nem kell. Mielőtt ez az alátámasztás dolog bejött, már voltak 1kg-os kártyák: nekem is 996 gramm volt az MSI RTX3060 Gaming X-em és akkor még ismeretlen fogalom volt az alátámasztás.
-
Grave_444
nagyúr
-
Vigneau
félisten
-
pluto1969
aktív tag
Vettem egy RTX 5070-et aminek a súlya kereken 80 dekagramm. Szerintetek egy ilyen súlyú kártyát alá kell támasztani, az elhajlás megakadályozása véget,? Hosszúság: 291,9 mm
-
Gorgonka
aktív tag
Vettem egy RTX 5070-et, és kaptam hozzá 23 000 ft értékben a 007 First Light GeForce RTX 50 Series Bundle játékot, de erre nincs szükségem, megválnék tőle egy barátságos áron, hol lehet itt meghirdetni,? mert nem találtam ide illő részleget itt hardver aprón. Kell hozzá az Nvidia App, de én nem akarom letölteni, az alza oldalán mindent el lehet olvasni róla. Azt írja, hogy a gépben kell lennie az új RTX 5070 kártyának, és az app-on lehet beregisztrálni. Nem tudom hogy ez mennyire valós, és nem-e mindegy milyen vga van a gépben. Tehát hol lehet ezt eladni?
Fontos, hogy olyan VGA legyen a gépben. Ellenőrzi a szoftver, hogy az adott típusú VGA részt vesz-e a promócióban.
-
jimpo
őstag
-
pluto1969
aktív tag
-
kolopele
nagyúr
Vettem egy RTX 5070-et, és kaptam hozzá 23 000 ft értékben a 007 First Light GeForce RTX 50 Series Bundle játékot, de erre nincs szükségem, megválnék tőle egy barátságos áron, hol lehet itt meghirdetni,? mert nem találtam ide illő részleget itt hardver aprón. Kell hozzá az Nvidia App, de én nem akarom letölteni, az alza oldalán mindent el lehet olvasni róla. Azt írja, hogy a gépben kell lennie az új RTX 5070 kártyának, és az app-on lehet beregisztrálni. Nem tudom hogy ez mennyire valós, és nem-e mindegy milyen vga van a gépben. Tehát hol lehet ezt eladni?

-
pluto1969
aktív tag
-
Mr.Csizmás
titán
-
Grave_444
nagyúr
-
Rowon
nagyúr
-
Meggyi001
Topikgazda
De jót találtam tiktokon

-
F-ECT$
titán
Nézegettem a zöld manós boltban az RX 9060xt 16 gb 150 000ft-ért, de végül a GAINWARD GeForce RTX 5070 Python III OC 12G vettem meg, mert 208 000 ft jó árnak gondolom. Jelenleg ez a legolcsóbb, remélem nem bánom meg, de többet sajnáltam adni érte. Mit gondoltok, jól döntöttem? Sajnos kicsit zöld párti vagyok.
Rosszul biztos nem jártál. A 12 GB lehet majd idővel necces, de 1440p-re azért még egy ideig elég lesz. Jó áron volt a kártya.
-
pluto1969
aktív tag
Nézegettem a zöld manós boltban az RX 9060xt 16 gb 150 000ft-ért, de végül a GAINWARD GeForce RTX 5070 Python III OC 12G vettem meg, mert 208 000 ft jó árnak gondolom. Jelenleg ez a legolcsóbb, remélem nem bánom meg, de többet sajnáltam adni érte. Mit gondoltok, jól döntöttem? Sajnos kicsit zöld párti vagyok.
-
AlexDaywalkr
tag
MSI GeForce RTX 5070 12G VENTUS 2X OC az Alzán 5 db felbontott van jelenleg 212 ezerért. Mi lehet az oka, hogy ilyen sokat visszaküldenek belőle. Ha van valakinek ilyen, írja már le a véleményét róla, mert elég jó árnak tűnik ennyiért. Gondolom a ventus hűtés, de ennyire azért csak nem rossz. Vagy valami más oka lehet?
Szia!
Ha még nem vettél, én csak ajánlani tudom. Nekem teljesen jól működik, nincs cw, jól beállítva szinte hangja sincs és a fogyasztása is baráti. Nem túl jól szellőző házban használom, de így se ment 70C fölé. Nekem a kis méret miatt csak ez a lehetőség maradt, de elötte is MSI volt, így tudtam mit veszek. A TI verzió jobb lenne persze, de sajnos a méret miatt az kiesett, pedig igazán beleférhetett volna 16GB memória. Szóval szerintem nyugodtan megvehető és az új ára is jónak mondható. -
F-ECT$
titán
Kérdés, hogy hogy zárják be, lesz-e garis ügyintézésre lehetőség az elkövetkező években. De egyébként bármelyik bolt járhat így, 3 évre nehéz előre látni.
Mondjuk a legjobb ha a gyártó ad plusz garit, és van is hova vinni a cuccot ha elromlik.
-
_drk
addikt
Na a fizz.hu-t most mennyien szopják be?
Többen ott vettek cuccokat innen úgy láttam és OTP miatt nem tűnt rizikosnak... -
jimpo
őstag
COLLAPSE of Personal Computing | Investigation Into the Destruction of Ownership
Gamers Nexus
Egész estés 3+ óra, még én sem láttam.
-
Meggyi001
Topikgazda
Sajnos már régóta nem a gémer közösség az eladási cél.
-
jimpo
őstag
Yes, This All Seems Very Legitimate Gamers Nexus
Röviden:
Nvidia CEO egy kicsit befektetett a jövőbe. Ami nem éppen Gamer, illetve átlagfelhasználó fókuszú. -
Rowon
nagyúr
Utána kapcsoltam, hogy akkor még Quick Connectes volt.
Mert ma már nem az a Pulse széria...De, ilyen. csak ki kell csúsztatni, viszont a kábelezés az ott van mögötte. Jóformán egy Y elosztó megy a két ventibe, illetve még annyival meg van bonyolítva, hogy a pirosan világító Sapphire led is az egyik ventilátorelosztóra van kötve. Aztán így megy bele a csati a PCB-be.
Ha most vennék kártyát, tuti ezt venném:
https://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/gigabyte/radeon-rx-9060-xt-gaming-oc-16gb-gddr6-128bit-gv-r9060xtgaming-oc-16gd-p1204153966/Jó áron van, három ventis, nem CW-zik.
-
jimpo
őstag
Az a baj, hogy ez csak a venti, amik amúgy teljesen jók. Na közben Csetdzsepettó segített. Ilyesmi kéne:
https://www.ebay.de/itm/155382889014?chn=ps&_ul=DE&google_free_listing_action=view_item
Utána kapcsoltam, hogy akkor még Quick Connectes volt.
Mert ma már nem az a Pulse széria... -
Rowon
nagyúr
-
Rowon
nagyúr
Lehet ventit is venni, igaz nem a legolcsóbb megoldás...
Sapphire RX 5X00 XT PULSE ventilátor 95mm 6 pines
Egyébként, ha van pici kábel beletoldanék picit oszt jóvanmazúgy.
Az a baj, hogy ez csak a venti, amik amúgy teljesen jók. Na közben Csetdzsepettó segített. Ilyesmi kéne:
https://www.ebay.de/itm/155382889014?chn=ps&_ul=DE&google_free_listing_action=view_item
-
jimpo
őstag
Ma rájöttem mi hiányzott az életemből. Szétszedtem az 5700 XT-t, újrapasztáztam: #3691.
Csak összerakáskor látom ám, hogy a ventilátorok közös csatijából az egyik venti föld vezetéke kiszakadt. Gyorsan leblankoltam mindkettőt, összesodortam, megónoztam, majd a pinre visszaforrasztottam. A gond az, hogy, mivel rövidebb lett kicsivel mindkét vezeték, így a pinnél pont a forrasztás feszül... Működik a kártya, forognak a ventilátorok is, csak hosszú távon nem kéne így hagyni.
Van-e szerintetek külön ilyen csatlakozó Alin vagy bárhol máshol, vagy akár komplett ventikábel?
Lehet ventit is venni, igaz nem a legolcsóbb megoldás...
Sapphire RX 5X00 XT PULSE ventilátor 95mm 6 pines
Egyébként, ha van pici kábel beletoldanék picit oszt jóvanmazúgy.
-
Rowon
nagyúr
Ma rájöttem mi hiányzott az életemből. Szétszedtem az 5700 XT-t, újrapasztáztam: #3691.
Csak összerakáskor látom ám, hogy a ventilátorok közös csatijából az egyik venti föld vezetéke kiszakadt. Gyorsan leblankoltam mindkettőt, összesodortam, megónoztam, majd a pinre visszaforrasztottam. A gond az, hogy, mivel rövidebb lett kicsivel mindkét vezeték, így a pinnél pont a forrasztás feszül... Működik a kártya, forognak a ventilátorok is, csak hosszú távon nem kéne így hagyni.
Van-e szerintetek külön ilyen csatlakozó Alin vagy bárhol máshol, vagy akár komplett ventikábel?
-
Hunwar
tag
Nekem a Sapphire PhantomLink szimpibb.
Igen,azzal szemezgettem.Igaz nem éppenséggel a legolcsóbb portéka,de ha kapna hosszabb távon támogatást,minden gyártótól,és elterjedne megérheti a beruházás egyre.
Nem utolsó sorban,stabilabb,üzembiztosabb működést is kínál.
-
Mr.Csizmás
titán
-
Hunwar
tag
Mivel érdekes a kérdés, és lusta vagyok keresni, megkérdeztem az a.i.-t.
Amit tudni érdemes:
A GC-HPWR-t főleg az ASUS fejleszti a saját BTF („Back To the Future”) rendszeréhez. A lényege: a videókártya nem külön tápkábelt kap elölről, hanem az alaplapból veszi fel az áramot egy extra csatlakozón keresztül. Így eltűnnek a ronda VGA tápkábelek.
Kicsit úgy kell elképzelni, mint egy „rejtett” GPU tápcsatlakozót.Miért érdekes?
A mostani 12VHPWR / 12V-2x6 csatlakozók (RTX 40-50 széria) körül voltak olvadásos problémák. Emiatt a gyártók keresnek jobb megoldásokat.
A GC-HPWR előnyei:
sokkal tisztább kábelmenedzsment jobb airflow akár 1000 W teljesítmény leadása masszívabb fizikai kialakítás a BTF 2.0-nál már kompatibilis hagyományos alaplapokkal is (van normál tápcsatlakozó is a VGA-n)De akkor ez lesz a jövő?
Na itt jön a nagy kérdés 🙂
Jelenleg szerintem:
technikailag ígéretes de még nem iparági szabvány inkább ASUS-specifikus ökoszisztéma
A legnagyobb probléma:
speciális alaplap kell hozzá speciális VGA kell hozzá ITX / kis gépekben problémás lehet sokan félnek attól, hogy a „problémát csak áthelyezi” a videókártyáról az alaplapra
Viszont érdekes jel: már a Sapphire Technology is átvette a rendszert („PhantomLink”) több gyártó dolgozik hasonló „cableless PC” megoldásokon már BTF 3.0 koncepció is létezik Szóval teljesen halott ötletnek nem néz ki.Az én becslésem
Rövid távon:
niche / prémium gamer irány modderek és showcase build-ek szeretik majd
Hosszú távon:
a „kábelmentes PC” irány valószínűleg terjedni fog de nem biztos, hogy pont a GC-HPWR lesz a végső szabvány
Nagyon hasonlít arra, ahogy:
régen az RGB, hátlapi csatlakozós alaplapok, vagy az M.2 SSD-k
először furcsa enthusiast cuccok voltak, aztán részben mainstreammé váltak.Szóval, hogy mi lesz 5 év múlva, jó lenne tudni, mert tőzsdéznék....
Köszönöm a választ.
Amennyiben jól emlékszem,mintha 1x vagy talán 2x volt valami hasonló kezdeményezés,hogy (talán) az alaplapról venné fel a kraftot a VGA,és akkor teljesen megszűnik a kábeles megoldás,de valahol mindig elbukott a projekt,és füstbe ment terv lett...bár a 12VHPWR sem éppenséggel füstmentes megoldás.
-
Meggyi001
Topikgazda
Mivel érdekes a kérdés, és lusta vagyok keresni, megkérdeztem az a.i.-t.
Amit tudni érdemes:
A GC-HPWR-t főleg az ASUS fejleszti a saját BTF („Back To the Future”) rendszeréhez. A lényege: a videókártya nem külön tápkábelt kap elölről, hanem az alaplapból veszi fel az áramot egy extra csatlakozón keresztül. Így eltűnnek a ronda VGA tápkábelek.
Kicsit úgy kell elképzelni, mint egy „rejtett” GPU tápcsatlakozót.Miért érdekes?
A mostani 12VHPWR / 12V-2x6 csatlakozók (RTX 40-50 széria) körül voltak olvadásos problémák. Emiatt a gyártók keresnek jobb megoldásokat.
A GC-HPWR előnyei:
sokkal tisztább kábelmenedzsment jobb airflow akár 1000 W teljesítmény leadása masszívabb fizikai kialakítás a BTF 2.0-nál már kompatibilis hagyományos alaplapokkal is (van normál tápcsatlakozó is a VGA-n)De akkor ez lesz a jövő?
Na itt jön a nagy kérdés 🙂
Jelenleg szerintem:
technikailag ígéretes de még nem iparági szabvány inkább ASUS-specifikus ökoszisztéma
A legnagyobb probléma:
speciális alaplap kell hozzá speciális VGA kell hozzá ITX / kis gépekben problémás lehet sokan félnek attól, hogy a „problémát csak áthelyezi” a videókártyáról az alaplapra
Viszont érdekes jel: már a Sapphire Technology is átvette a rendszert („PhantomLink”) több gyártó dolgozik hasonló „cableless PC” megoldásokon már BTF 3.0 koncepció is létezik Szóval teljesen halott ötletnek nem néz ki.Az én becslésem
Rövid távon:
niche / prémium gamer irány modderek és showcase build-ek szeretik majd
Hosszú távon:
a „kábelmentes PC” irány valószínűleg terjedni fog de nem biztos, hogy pont a GC-HPWR lesz a végső szabvány
Nagyon hasonlít arra, ahogy:
régen az RGB, hátlapi csatlakozós alaplapok, vagy az M.2 SSD-k
először furcsa enthusiast cuccok voltak, aztán részben mainstreammé váltak.Szóval, hogy mi lesz 5 év múlva, jó lenne tudni, mert tőzsdéznék....
-
Hunwar
tag
Sziasztok.
Kibeszélő topic,így gondolom releváns lehet a kérdés.
Mit lehet tudni a GC HPWR Connetorról?Mennyire esélyes hogy ez a jövőben majd elterjed?
-
CJ4567
nagyúr
ezzel haver járt jól, ESD szatyorkából ki se volt bontva a kártya.

az igen, nekem 260k volt a steel legend dark, még tavaly szeptemberben
245k-ért kb best buy -
Mr.Csizmás
titán
-
CJ4567
nagyúr
vagy logisztikai serult -> pl. ilyen kategoriabol lett zsiruj tapom (a gyari celofan lett atragasztva, unopened box), uj pixel telo felar alatt (ki lett bontva ujjlenyomat nelkul, imei alapjan 1,5 honapja gyartottak).
Nekem ilyen a 9070XT-m, még a gyári fólia is rajta volt.
-
jimpo
őstag

Valaki hazudik... nem az összesített eredmény a probléma, azt mindenki tudja, hogy kb. egál a két kártya, hol jobb, hol rosszabb az egyik-másik. De...
Nem csak ez van, mert több tesztnél is feltűnt, de ezt láttam legutóbb. A fordított eredmény, még ha kicsi is az eltérés, de mindenesetre furcsa. Még akkor is, ha nem tökéletesen azonosak a beállítások.HWU / FH6 / RT nélkül egyértelmű XT fölény

TPU / FH6 / RT nélkül egyértelmű ööööö megfordult
Techspot / FH6 / RT nélkül egyértelmű ööööö hát itt is fordított
Akkor hogyismiisezmi?
Nem bogarásztam most át töviről hegyire a cikkeket - esetleg FSR / DLSS mutatkozik meg? Ha igen, eleve ezek miért vannak kihagyva a hwu tesztjéből?Akkor hogyismiisezmi?

Nem bogarásztam most át töviről hegyire a cikkeket - esetleg FSR / DLSS mutatkozik meg? Ha igen, eleve ezek miért vannak kihagyva a hwu tesztjéből?
Nem tudom miért, eltérő helyszíneken és esetlegesen picit más beállításokkal. Pláne nem azonos hardver és szoftver környezettel nézik meg egy, vagy több kártya teljesítményét.Úgy tesztelnek ahogy.
de mindenesetre furcsa. Még akkor is, ha nem tökéletesen azonosak a beállítások.
-
HELLAFLUSH
őstag
vagy logisztikai serult -> pl. ilyen kategoriabol lett zsiruj tapom (a gyari celofan lett atragasztva, unopened box), uj pixel telo felar alatt (ki lett bontva ujjlenyomat nelkul, imei alapjan 1,5 honapja gyartottak).
Így van, az is lehetséges, hogy csomagolás hibás.
Egyébként én simán venném, aztán ha nem jönne be vagy gond lenne vele akkor úgyis visszaküldeném. -
Mr.Csizmás
titán
Ez lenne a legoptimálisabb nekem, lehet érdemes lenne bepróbálni egyet. de lehet, hogy olyan rossz a hűtése, hogy mindenki visszaküldi. Ezért akartam volna egy olyantól véleményt, akinek van ilyen kártyája. Azt tudom, hogy fém hátlapja van, és hűti a vram-ot is. Külföldön dicsérik is, de sokan szidják a ventilátorait is, az igazság oda át van.
persze refurb az barmi lehet a ket centi cellux az uj dobozon szinttol a nem sajat dobozos hianyos tartozekosig. A ventust siman vennem, max 1-2 venti a gephazba + finomhangolas a szellozesre.
-
synthattik
aktív tag
Ez lenne a legoptimálisabb nekem, lehet érdemes lenne bepróbálni egyet. de lehet, hogy olyan rossz a hűtése, hogy mindenki visszaküldi. Ezért akartam volna egy olyantól véleményt, akinek van ilyen kártyája. Azt tudom, hogy fém hátlapja van, és hűti a vram-ot is. Külföldön dicsérik is, de sokan szidják a ventilátorait is, az igazság oda át van.
Szia!
Ha meg van rá a keret,akkor simán bevállalhatod szerintem.
Alzánál úgy is 1 hónapig vissza küldheted ,ha nem tetszik.
Találtam róla tesztet,hátha így könnyebb a döntés.
Vettem már én is visszaküldött kártyát,és hibátlan volt.
Csak figyeljél rá,hogy az átalakító benne van e.
Nálam sajna az lemaradt.
Üdv -
pluto1969
aktív tag
-
Mr.Csizmás
titán
Nem lehet, hogy coil whine miatt küldik vissza?
Vagy azt is eltudom képzelni, hogy berendelnek több típust és amelyik jobb azt megtartják, a másikat meg visszaküldik.vagy logisztikai serult -> pl. ilyen kategoriabol lett zsiruj tapom (a gyari celofan lett atragasztva, unopened box), uj pixel telo felar alatt (ki lett bontva ujjlenyomat nelkul, imei alapjan 1,5 honapja gyartottak).
-
HELLAFLUSH
őstag
MSI GeForce RTX 5070 12G VENTUS 2X OC az Alzán 5 db felbontott van jelenleg 212 ezerért. Mi lehet az oka, hogy ilyen sokat visszaküldenek belőle. Ha van valakinek ilyen, írja már le a véleményét róla, mert elég jó árnak tűnik ennyiért. Gondolom a ventus hűtés, de ennyire azért csak nem rossz. Vagy valami más oka lehet?
Nem lehet, hogy coil whine miatt küldik vissza?
Vagy azt is eltudom képzelni, hogy berendelnek több típust és amelyik jobb azt megtartják, a másikat meg visszaküldik. -
pluto1969
aktív tag
-
CJ4567
nagyúr
-
KAMELOT
titán
-
PuMbA
titán
Az emberek 99.99%-ának ennél gyengébb a procija van a gépében, szóval a teszt még kicsit túl is lőtt azon, hogy mit látna egy egyszeri felhasználó otthon, ha megveszi ezeket a kártyákat

-
CJ4567
nagyúr

Valaki hazudik... nem az összesített eredmény a probléma, azt mindenki tudja, hogy kb. egál a két kártya, hol jobb, hol rosszabb az egyik-másik. De...
Nem csak ez van, mert több tesztnél is feltűnt, de ezt láttam legutóbb. A fordított eredmény, még ha kicsi is az eltérés, de mindenesetre furcsa. Még akkor is, ha nem tökéletesen azonosak a beállítások.HWU / FH6 / RT nélkül egyértelmű XT fölény

Akkor hogyismiisezmi?
Nem bogarásztam most át töviről hegyire a cikkeket - esetleg FSR / DLSS mutatkozik meg? Ha igen, eleve ezek miért vannak kihagyva a hwu tesztjéből?FH6 érdekesen működik, kb helyszíntől függ, hogy most az 5070Ti, vagy a 9070XT a jobb
HUB a benchmarkot használja, aminél a játék nagy része jobban fut, a TPU pedig saját helyszínt.
Viszont ettől függetlenül nekem elég furcsák mostanában a HUB/Techspot (a Techspot-ra kerülnek fel a HUB videói írott formában) eredményei, főleg a FH6 benchmarkok, 1440p magas grafikán pl. az 5070 hirtelen a 4080-at veri
És ez nem csak nekem tűnt fel, néha egyszerűen nagyon furcsa, és reprodukálhatatlan eredményeket hoznak. -
HELLAFLUSH
őstag
-
BigBear
senior tag

Akkor hogyismiisezmi?
Nem bogarásztam most át töviről hegyire a cikkeket - esetleg FSR / DLSS mutatkozik meg? Ha igen, eleve ezek miért vannak kihagyva a hwu tesztjéből? -
KAMELOT
titán
-
jimpo
őstag
Yes, This All Seems Very Legitimate Gamers Nexus
Röviden:
Nvidia CEO egy kicsit befektetett a jövőbe. Ami nem éppen Gamer, illetve átlagfelhasználó fókuszú. -
PuMbA
titán
-
F-ECT$
titán
Belépő szintnek talán elég lesz:
Lisuan previously claimed RTX 4060-class performance for the 7G100 series, but those numbers should be treated as synthetic or best-case comparisons for now. -
Grave_444
nagyúr
Azt jelenti, hogy a hardware RT-t nem támogató kártyákon (tehát RX 5000 és régebbi, GTX 1600 és régebbi szériák) egyszerűen nem indul el. Persze le lehet butítani az RT-t olyan szintre, hogy bármi, ami ezeknél újabb, elfuttassa, de kikapcsolni nem tudod.
Értem, akkor csak rosszul emlékeztem.
Az biztos, hogy van egy tükröződésre vonatkozó beállítás, ami szerintem az RT, mert magasra téve megfekteti a 3080-at egyből. -
Meggyi001
Topikgazda
Rx 5700 XT-n nem indul el. Most azzal nyomom épp. De lehet van valami mókolás a neten....
-
torok.adam11
újonc
Azt jelenti, hogy a hardware RT-t nem támogató kártyákon (tehát RX 5000 és régebbi, GTX 1600 és régebbi szériák) egyszerűen nem indul el. Persze le lehet butítani az RT-t olyan szintre, hogy bármi, ami ezeknél újabb, elfuttassa, de kikapcsolni nem tudod.
-
F-ECT$
titán
Szerintem nem kikapcsolható. Persze a grafika állítható benne, de teljesen nem lehet offolni.
-
Grave_444
nagyúr
Szóba került az új Doom, hogy nem lehet kikapcsolni az RT-t. Ez mit is jelent pontosan? Én mintha kikapcsoltam volna vagy legalább levettem olyan szintre, hogy ne zavarja 1440p-ben a 10GB VRAM-ot.
-
KAMELOT
titán
-
Meggyi001
Topikgazda
Egyértelműen túl van árazva (mint minden), csak szép
"GIGABYTE X870 AORUS ELITE WiFi 7 ICE "
Úhh, ez is gyönyörű
-
KAMELOT
titán
-
Mr.Csizmás
titán
-
F-ECT$
titán
mire elég a 8gb vram
12 évvel ezelőtt mindenre.
The first gaming graphics card with 8GB memory was tested 12 years agoMa már egyre kevesebbre.
Forza Horizon 6 Optimization, The Best Settings to Change on PC!Jól lelassult a fejlődés. Régebben 1.5 évente duplázódott a ram.
A 8 GB ma már tényleg kevés, 12 GB még azért kis kompromisszummal elég, 16 GB pedig a jövő álló ajánlat, főleg ha nem kell 4k, de jó ideig még ahhoz is elég lesz.
-
jimpo
őstag
Azt a pár toxik emberkét kéne kirakni néha innen-onnan, aki csak bassza szét a topikot. Én bele se olvastam, de gondolom ment az amd VS Nvidia ami most konkrétan kiirthatatlan. Na aki nagyon nyomja egyik oldalt azz tiltani a picsába.
Na ezzel nem értek egyet, mert ilyenekről szó sincs, mind nap olvasom a fórumot, de ilyennel rég nem találkoztam, de még toxikus emberekkel sem. A többi írásoddal pedig egyetértek, ezért is van, hogy napok telnek el, hogy valaki beírjon a milyen vga-t vegyek topikba. Nagyon sok olyan komment van törölve, ahol kibeszélik a vga-t és ezeket szívesen olvassuk, infókat gyűjtünk, és igen ide tartozik az is, hogy mire elég a 8gb vram, mert befolyásolja a vga megvételét. De ezek törölve vannak. Nem lehet úgy ajánlani vga-t, hogy leírom hogy RX 9060 16gb, de kibeszélni hogy miért ez vagy az már nem lehet. Ilyenek a driver-ek, nem lehet kibeszélni mert nem oda tartozik, de erősen befolyásolja , hogy milyen vga-t vegyek.mire elég a 8gb vram
12 évvel ezelőtt mindenre.
The first gaming graphics card with 8GB memory was tested 12 years agoMa már egyre kevesebbre.
Forza Horizon 6 Optimization, The Best Settings to Change on PC! -
Rowon
nagyúr
-
Meggyi001
Topikgazda
Olvastam persze, amit írtál, arra reflektáltam, hogy nincsenek szerencsére nagyon, mert vagy észreveszik őket a TG-k, vagy jelentik őket a TG nélküli topikokban.
-
pluto1969
aktív tag
Én nem is írtam hogy vannak toxikus emberkék, éppen 2 kommenttel fentebb azt írtam, hogy régóta nem jellemző a toxikus emberek a fórumon, pedig minden nap felnézek ide, de nem találok ilyen embereket.
-
Meggyi001
Topikgazda
Azt a pár toxik emberkét kéne kirakni néha innen-onnan, aki csak bassza szét a topikot. Én bele se olvastam, de gondolom ment az amd VS Nvidia ami most konkrétan kiirthatatlan. Na aki nagyon nyomja egyik oldalt azz tiltani a picsába.
Na ezzel nem értek egyet, mert ilyenekről szó sincs, mind nap olvasom a fórumot, de ilyennel rég nem találkoztam, de még toxikus emberekkel sem. A többi írásoddal pedig egyetértek, ezért is van, hogy napok telnek el, hogy valaki beírjon a milyen vga-t vegyek topikba. Nagyon sok olyan komment van törölve, ahol kibeszélik a vga-t és ezeket szívesen olvassuk, infókat gyűjtünk, és igen ide tartozik az is, hogy mire elég a 8gb vram, mert befolyásolja a vga megvételét. De ezek törölve vannak. Nem lehet úgy ajánlani vga-t, hogy leírom hogy RX 9060 16gb, de kibeszélni hogy miért ez vagy az már nem lehet. Ilyenek a driver-ek, nem lehet kibeszélni mert nem oda tartozik, de erősen befolyásolja , hogy milyen vga-t vegyek.A toxikus emberek túl sokat nem tudnak azért a topikokba írni, azt figyelik erősen
-
Meggyi001
Topikgazda
Szarok a szabályok! Ha már látom, hogy arra hivatkozol.
De ez látszik egyértelműen, tavaly nyár vége óta olvasom, írkáltam, már most eszembe se jut. Folyamatosan ez megy ott. Semmi nem változik.Hagyni kéne a kommunikációt! Ez szól az egész PH lap családnak. Ha már eldurdul és személyeskedes megy akkor törlés és tiltás a topikból/fórumról egy napra-hétre, de max akkor kéne törölni hsz-t.
Én azt látom az egész fórumon, hogy évről évre kevesebb a hsz. Ez az egyik oka! De ezt gondolom ti látjátok.
Az, hogy menjünk át másik topikba, mikor működött
egyáltalán valaha ezen a fórumon? Én egyet nem láttam!!Nem lenne rossz ez a topik, csak vérszegény. A másikba meg így a kutya nem fog se írni se olvasni.Ennyit értek el ezzel! Aztán a ha az 1-2 ajánló megunja meg így jár az egész mint itt már rengetek topik, hogy mennek a kérdések, csak kutya nem válaszol rá. Bár VGA-val valószínű nem lesz akkora gond. Ott inkább visszamenőlegesen vannak gondok, hogy XX proci mit bír még el.
Hát, szomorúan olvasom, hogy ennyire borúsan látod a helyzetet.
De minden vélemény számít, így a tiéd is.
Sztem a PH még így is az ország legjobbja.
-
pluto1969
aktív tag
De ez látszik egyértelműen, tavaly nyár vége óta olvasom, írkáltam, már most eszembe se jut. Folyamatosan ez megy ott. Semmi nem változik.Hagyni kéne a kommunikációt! Ez szól az egész PH lap családnak. Ha már eldurdul és személyeskedes megy akkor törlés és tiltás a topikból/fórumról egy napra-hétre, de max akkor kéne törölni hsz-t.
Én azt látom az egész fórumon, hogy évről évre kevesebb a hsz. Ez az egyik oka! De ezt gondolom ti látjátok.
egyáltalán valaha ezen a fórumon? Én egyet nem láttam!!Nem lenne rossz ez a topik, csak vérszegény. A másikba meg így a kutya nem fog se írni se olvasni.Ennyit értek el ezzel! Aztán a ha az 1-2 ajánló megunja meg így jár az egész mint itt már rengetek topik, hogy mennek a kérdések, csak kutya nem válaszol rá. Bár VGA-val valószínű nem lesz akkora gond. Ott inkább visszamenőlegesen vannak gondok, hogy XX proci mit bír még el.
Na ezzel nem értek egyet, mert ilyenekről szó sincs, mind nap olvasom a fórumot, de ilyennel rég nem találkoztam, de még toxikus emberekkel sem. A többi írásoddal pedig egyetértek, ezért is van, hogy napok telnek el, hogy valaki beírjon a milyen vga-t vegyek topikba. Nagyon sok olyan komment van törölve, ahol kibeszélik a vga-t és ezeket szívesen olvassuk, infókat gyűjtünk, és igen ide tartozik az is, hogy mire elég a 8gb vram, mert befolyásolja a vga megvételét. De ezek törölve vannak. Nem lehet úgy ajánlani vga-t, hogy leírom hogy RX 9060 16gb, de kibeszélni hogy miért ez vagy az már nem lehet. Ilyenek a driver-ek, nem lehet kibeszélni mert nem oda tartozik, de erősen befolyásolja , hogy milyen vga-t vegyek. -
_drk
addikt
-
Meggyi001
Topikgazda
Tudjátok ez hogyan működik? Úgy, hogy kb. minden fontos topikot olvasnak a nagybetűsök is. Sokszor nem is tudjuk, hogy jelen vannak, mert nem szólnak hozzá a témához. Ezt a topikot is olvassák, biztos vagyok benne, noha ez nem fontos topik. A vga topikban is volt olyan, hogy mittudomén 3 napig alig alig voltam jelen, és lett vagy 20 off hozzászólás. Este arra értem haza, hogy törölve lett a nagyrésze. És nem én voltam. És nem szólhattam érte, és persze nem is kartam szólni érte, mert jogos volt.
A törlések nagyrésze természetesen az enyém, de nem mind. Ezt tudnotok kell.
De továbbra is azt szeretném én is, más is, hogy a PH-n töltött idő kellemesen és pozitív hangulatban teljen el.
-
Meggyi001
Topikgazda
parandroid: "Tudom, hogy sok a flame, de sok olyan hozzászólás hullik el, aminek amúgy lenne értelme."
Hú, ezt már hányszor írtam én is. Sajnálom én is. De attól még off off off. Ide kell írni a sok jó ötletet, sok jó kibeszélést, mert hasznosak, sok bennük a hasznos infó.De hát téphetem én a számat
-
Meggyi001
Topikgazda
Ha bármi óhaj sóhaj észrevétel van a VGA topikkal kapcsolatban, itt is lehet folytatni, nem kell megint teleszemetelni a fő topikot. Azért van ez az off topik. Itt kicsit szabadabb a gyeplő. Amúgy meg és is ugyanolyan felhasználó vagyok, mint ti. Ha rosszul végzem a dolgomat, nekem is az orromra fognak koppintani. Nem tehetek meg bármit én sem, nem törölhetek csak úgy mindent én sem. Nem állok senki felett. De:
vissza lehet nézni, hogy hányszor kértünk meg szépen mindenkit, hogy az általános beszélgetést/kibeszélést ne ott folytassuk. Segítek. Sokszor.
Ami nem konkrét ajánlás, csak kivesézés, az off már. Ha hatan válaszoltok egy kérdezőnek, hogy milyen kártyát vegyen, az még simán on. De ha már megy a kibeszélés, az már off.
Nem véletlenül tették be ezt a kiemelt hozzászólást sem:

-
jimpo
őstag
-
F-ECT$
titán
-
Vigneau
félisten
-
deathcrow42
addikt
Igen, mintha olyan közel lenne a hétköznapi quantum computing

Csak hogy tudd: még mindig csak 2 kelvin (-270 fok alatt) működik az általános quantum computing jelenleg. Szóval majd ha lesz olyan, ami akár -100 fokon működik, az már hatalmas előrelépés lenne.
-
KAMELOT
titán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A topikban tilos hirdetni, valamint saját érdekeltségű hirdetések linkjét megosztani. Szolgáltatást/ terméket pénzért keresni szintén tilos! Erre a célra ott van a Hardverapró! Más linkjét ahol nincs érdekeltség, szabad megosztani! Tilos a Warez! Fájlmegosztó és egyéb "kacifántos" forrásból származó alkalmazások fellelhetőségének megbeszélését hanyagoljuk a Prohardver! lapcsalád fórumain!
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen egy hatéves iPhone-t használni 2026-ban?
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Egyéni arckép OFF
- Home server / házi szerver építése
- Linux felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A2000 2560X1600 400nit Garancia
- Újszerű Samsung Galaxy Book 4 - 15,6"FHD IPS - i5 1335U - 16GB - 512GB - Win11
- GAMING PC! Ryzen 9 3900X / RTX 3080 / B550 / 16GB 3200MHz / 500GB NVMe / 1250w Gold! BezsámítOK
- 27% - GIGABYTE Z790 EAGLE Alaplap
- LENOVO ThinkBook 14s touch - i5-1135G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
/tippmix/
(újra elővettem most már kipatchelve, magyarul)
(Csak akkor nem váltottam volna 4K-ra.
A venti csere nálam is esedékes lenne már,de mérlegelem,nem pörgetem nagyon,az UV-t azt mindenképp javaslom,mivel kicsi (Mini),forróbfejű.

-nak terveztem ezt a választ ("...egy 3070Ti 16gb, újabb dlss támogatással frankó lenne a mai napig, HA lenne

245k-ért kb best buy

Egyáltalán rákattintottál a videóra?
De minden vélemény számít, így a tiéd is.