Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi

A középkategóriában magától értetődően szórja az ajánlott modelleket a Xiaomi, de vajon tud-e vonzó maradni a Mi 8 úgy, hogy a valódi kompaktságát elvesztette?

Hirdetés

Bevezető, doboz

A Xiaomi lassan, de biztosan rázta fel a világ okostelefon-piacának állóvizét. Most már gyakorlatilag biztos: hiába hallgattuk éveken át az úgymond patinás gyártók képviselőitől, hogy a kínai telefonok térhódítása nem jelent komoly fejfájást a „nagyok" körében, az eladási számok egyáltalán nem ezt igazolják, és mi is azon kaptuk magunkat, hogy ha bárki tanácsot kér, milyen mobilt vegyen, amiben nem fog csalódni, de összességében nem kell rá elkölteni egy többnapos külföldi nyaralás árát, szinte biztos, hogy olyan márkanevek kerültek elő, amik korábban még csak említés szintjén sem merülhettek fel.


[+]

Továbbra is folytatódik a kínaiak, és főleg a Xiaomi térhódítása, folyamatosan dőlnek le azok a falak, amik az átlagfelhasználót egy hagyományosabb márka felé vonzhatják, egy ideje már Budapesten is van hivatalos, fizikai Mi Store, ahol minden terméket ízléses környezetben, szakszerű kiszolgálás mellett ki lehet próbálni vásárlás előtt. A garanciával szinte biztosan nem lesz több probléma, mint bárhol máshol, megszűntek a lokalizációs és támogatási hiányosságok, illetve lépésről lépésre közelebb kerül a szolgáltatói kínálatokhoz is a cég.


[+]

A középkategóriában már két kiállított telefont összenézve is egyértelmű lesz, hogy melyik tűnik jobb anyaghasználatúnak, melyiknek élénkebb a kijelzője, és melyik működik gyorsabban. Xiaomiéknál nagyon durván ráfeküdtek a középkategória uralására, és nem ismernek tréfát. Aki a nagy öregek közül komolyabban épített az olcsó telefonok által megszerzett stabil piacra, de nem száll be a brutális árversenybe, az veszteséges negyedéveket könyvel el egymás után, majd előbb-utóbb ott találja magát, hogy már csak névadója, nem gyártója lesz termékeinek. Láttunk már ilyenre példát, és erősen a levegőben lóg(nak) a következő(k) is.


[+]

De mi a helyzet néhány kategóriával feljebb? Itt egy fokkal jobban megfér egymás mellett a prémium árazású és szolgáltatáskínálatú a szegmens, illetve ugyanazzal a hardveres szinttel kétharmad (vagy akár fél) áron kínált kínai vonal, ám a Mi 8 egy tökéletes előfutára annak, hogy ez talán már nem sokáig lesz így. A cég már a Mi Mix 2S-hez képest is zárkózik fel a kameraalgoritmus tekintetében, a hardveres és szoftveres kínálat, illetve a komponensek minősége pedig szinte alig tér el attól, amit bőven 200 000 forintos szint fölött találhatunk egy nevesebb logóval. A Mi 8-at remek élmény volt használni, az árral pedig ismét odaütnek a konkurenciának.


[+]

Kicsit persze minden kínai gyártó Apple akar lenni, aki ellátogat a márkaboltba, érezni fogja az utánérzést, nem meglepő, hogy a doboz is erősen épít az almás jegyekre kívül és belül egyaránt. A felszereltségre nem lehet panaszunk, fülhallgató nincs, de van helyette Type-C-jack adapter, ha már a telefonról kimaradt az analóg csatlakozó. Ezen kívül egy egyszerű, füstszínű védőtok, egy SIM-tű, egy Quick Charge 3-as adapter és egy hozzá passzoló USB-kábel kerül elő, illetve természetesen maga a készülék is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Xiaomi Mi Mix 2s - a jót még jobban

    A Xiaomi Mi Mix 2s kifinomultabb, erősebb, okosabb és duplakamerásabb lett, a kivitel továbbra is káprázatos, de sajnos még mindig víziszonnyal küzd.

  • Odapakol a Xiaomi Mi 8 és a Mi 8 SE

    A nyolcadik évfordulós, grandiózus eseményen a jubiláló, szenzorszigetes csúcskészülék mellett befutott egy középkategóriás ajánlat, a Mi Band 3 és a MIUI 10 is.

Hirdetés