-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smiro
senior tag
válasz
attiati #20517 üzenetére
Most épp kikapcsolt állapotban pihen a 8, de kissé kevésbé merülő akku miatt lett váltáska. A 8 maradt navinak, de vannak anomáliák az autóra csatlakozás okán, így lehet, végleges lesz a nyugdíj. Egyébként ahogy kikapcsoltam a mobil hálózatot, BT-t, NFC-t és mindent a wifin kívül, elfogadható lett az üzemidő, de hát ugye nem ezért kell telefon. Szerintem az akku fáradt el, ha csak be nem ragadt valamelyik program.
-
Smiro
senior tag
válasz
hdtomi #20510 üzenetére
Emiatt is írtam pár sort a 14-ről, mert nyilván ez tűnik ésszerűnek jelenleg. Ha ez lenne az első Xiaomim minden oké lenne, de mivel volt ugye egy igen jól eltalált, és még meg is van, tudom párhuzamosan használni, van összehasonlítási alap. És sajnos nagy áttörés nincs, hanem több apró dolog, ami szerintem sokkal jobb volt az elődben. Az ujjnyomatos feloldás zavar leginkább. Az üzemidő beállt, 80% töltöttség mellett is kijön 1,5 -2 nap nálam, fullon meg a 2 simán. Cserében jobban kell vigyázni rá, mert csak 300 az ára.
-
Smiro
senior tag
Végül: szerintem a MI8 hardvere simán bírná a legfrissebb szoftvert. Ha az akku cserélhető lett volna, nem cserélem le. Tudom, Nohon, de ismerősöm cserélte, már a telefonja nem volt olyan, mint régen és egy év múlva az aksi is kezdett megnyekkenni. Szóval úgy gondoltam, nekem se sok van már hátra, legyen új a telefon és kiszámítható a töltöttség, nehogy akkor szarjon be, amikor a legnagyobb szükség van rá és örömmel használjam, amíg tudom. Hát nagyobb öröm volt a MI8. Ennyi.
-
Smiro
senior tag
Nyugdíjas lett a szeretett telóm is. 14 váltotta egy hónapja. Mit mondjak... Szerintem annyival nem jobb, mint az 5 évvel ezelőtti... Többet vártam, jóval kevesebbet kaptam. Az akku idő és a biztonsági frissítés miatt váltottam. Ami igazán bosszant, hogy a 14 is zászlóshajó, ehhez képest például lassan 2 hete kijött frissítést a telefonom nem kapta még meg. Zavar az előlapi ujjnyomat feloldás is, hátul sokkal praktikusabb volt nekem. 5G-t jóformán nem is használok, mert jobban meríti a telefont. 2 hét után állt be az akku, így nekem másfél nap jön ki. Érthetetlen módon éjjel alvó üzemmód mellett sokkal! többet fogyaszt, mint a régi. Kijelző közt szerintem nincs akkora különbség, mint amit várhatna a user. Kamera valamivel jobb, az esti felvétel sokkal, de a régit nem a gyári appal használtam, így az is jó volt. Nyilván nem profi szint, de vállalható volt simán. Mint ez az alap appal. Szóval lehet itt teszteket írogatni, néhány tized másodperc miatt áradozni - szerintem nagy előrelépés nem történt. Még a közelség érzékelő is biztosabb volt a régin. Mindezt elfogulatlanul írom úgy, hogy megvettem az új telefont és használom. Ja, még annyit: nem lehet BT módban a telefonszámokat átvinni azt autóm memóriájába, vezetékkel sem. Vezetékkel látom a telefonkönyvet, de másolni nem lehet, így kanóc nélkül csak a bejövő hívásokat lehet fogadni, vagy telefonnal szarakodni. És ez a telefon szoftveres hibája...
-
Smiro
senior tag
válasz
xy.zsolt #20460 üzenetére
"attól kell tartanom, hogy a 2-3 éve vásárolt Nohon akku a gyári csomagolásában döglik meg"
Kb utánad majdnem rendeltem én is, de már befürödtem egy rendelt akkuval - hamarabb tönkrement a laptop, mint az akku, így a nyakamon maradt a pótaksi. Tehát nekem is minden eredeti, már elfogyott az Alis üvegfólia is, de még mindig szuper a teló. Van vagy 4 tokom is hozzá, kirándulós acélvázas, öltönyös bőrtok, vékony szilikon autós tartóba, vastagabb 7köznapokra és még egy mágneses is. Na ilyet se csinálok többé, mert ezeket sem tudom kihasználni - már cserén gondolkozom, öltönyeimet kukáztam nyugdíj kilátással, így akár egy tok is elég. A többi még ajándékozásra sem, mert alig vagyunk
-
Smiro
senior tag
válasz
st6969 #20457 üzenetére
A Nothingra majdnem elcsábultam én is fél éve, de még nagyon ismeretlen volt. Sonyt vennék, de 600+ azért bőven lélektani határ felett van. TV-ben is TCL-t vettem, 200 volt, akkor telefonra dehogy adok többet! Ár-érték arányban épp úgy romlik, mint ha új autót vennék 5-6 évre. szóval marad, bár zavar, hogy semmilyen frissítés nem jön, biztonsági főleg hiány, mert mindent telóról intézek. De hozzám nőtt
-
Smiro
senior tag
válasz
1Konrad #20454 üzenetére
Még mindig nem szálltam ki én sem a telóból
Kezdődő itthon ülős időszak, a ház minden részén van egy mágneses kanóc, autóban is, így a merülés nem téma. Viszont alternatívát még mindig nem találtam, annyira jó ez a telefon. Pedig USA-tól Dubai-ig van módom nézelődni, szükség esetén venni - de sajnálom kukázni. Ha meg vennék újat, nyilván azt szeretném mindig használni, tartalékkal meg nem számolok, mert miért is romlana el az új, ha vennék. Szóval szerintem az egyik legjobb vétel volt, ha nem a legjobb a MI8.
-
Smiro
senior tag
Jött ma valamilyen biztonsági frissítés....
-
Smiro
senior tag
válasz
xy.zsolt #20419 üzenetére
Én is mágneses csatlakozóval használom, legfeljebb tok váltáskor húztam ki. Egy napot még mindig bír, de sokszor nyomom töltésre irodámban, kocsiban, na meg este. Bt-on zene nappal, Sygic navi kocsiban és Tunein Radio automatikusan, amik szinte mindig mennek. Talán jövő hónapban veszek más galaxisban egy Xiaomi 14-et, de az biztos, hogy észszerű alternatíva nem nagyon van.
A mágneses kanócozás meg a lehető legjobb találmány. Szerintem.
-
Smiro
senior tag
válasz
attiati #20358 üzenetére
Ha valamit fel akarnak törni, feltörik. Nekem is még megvan, nem látok alternatívát. Ez a telefon mindenre jó, a navi miatt vettem anno (L5), de minden másban is tökéletes még mindig. Újraindítás meg nem árt szerintem, én hetente megcsinálom. Igaz, utána kell állítani a Volte-t, de pont a biztonság miatt érdemes.
-
Smiro
senior tag
Végképp leálltak minden fajta támogatással?
-
Smiro
senior tag
-
Smiro
senior tag
válasz
Steve1207 #20034 üzenetére
Nálam is marad, mert minek is cserélném le a tökéletest? Még az első üvegfólia van rajta, épp lepattant a sarka kissé, tehát még azt sem kell cserélnem. Van 4 tokom hozzá, azokat váltogatom. igaz, már naponta töltenem kell, de kit érdekel, mert bárhol rá tudom akasztani a kanócra. Tisztességesen eltalált teló, kár, hogy a 12.5 már nem ment a global stabilra.
-
Smiro
senior tag
12.5 várható még, vagy már nem jön semmi?
-
Smiro
senior tag
Na ennyi nap kellett, hogy a merülés beáljon. Viszont alulról rendre eltűnik a hívó (tárcsázó) ikon. Üres hely lesz a helyén, ami látens, mert oda tappolva nyílik a progi és utána már látszik. De hogy ezt miért csinálja
Eddig ez a legnagyobb és legkisebb gond nálam. A gyári fényképezőgépen is mint ha reszeltek volna, eddig mást használtam, a minap este egész jó képeket tudtam lőni.
-
Smiro
senior tag
válasz
Corsa02 #19945 üzenetére
Még semmi, amikor írtam, akkor állt fel a rendszer. Gondolom kell pár nap, amire"betanul", utána feltételezem minden jobb lesz. Eddig úgy volt
Egyelőre amit látok, minden müködik. Riasztó, kültéri kamerák, gps, wifi, Bt, minden oké. A Volte-t kellett újra beállítani, mert újra indulás után átállitottam a keleti tornyok vételéről és akkor láttam, hogy inaktiválta a Volte-t. De már az is oké.
-
Smiro
senior tag
Most frissített a global stabil. Ez már gondolom az utolsó volt.
-
Smiro
senior tag
válasz
ftamas0201 #19697 üzenetére
Nem rég beszéltük. Csak akkor az nem tűnt fel, hogy a kínai telefonokra értendő
-
Smiro
senior tag
válasz
HUNited #19457 üzenetére
Nekem a Tvgo laggolt, a szöveg bevitel, valahogy az egész kijelző nem jól érzékelte a tapit. Viber akadt nekem. Böngészőből ki sem tudtam lépni. Na ekkor kapcsoltam ki, 10 perc múlva be, aztán töröltem felesleges fájlokat, futtattam amit lehetett, hogy tárhely felszabaduljon stb, és jó lett. De nekem stabil van, írtam is, mert tudtam, Neked nem.
-
Smiro
senior tag
válasz
Knife.McL #19275 üzenetére
Órát, karkötőt nem hordok, illetve Schaffit igen, de az csak annyira okos, hogy az időt mutatja rendületlenül nálam, idestova 50 éve
De munkahelyen, otthon, kocsiban csatlakozik kihangosítóra, fülesre, hangszóróra órákon keresztül, más eszközre csak rövid ideig, azért ezt nem is figyeltem. Amikor valamelyik cucc nem akar csatlakozni, vagy leszakad, ott az aku szint kezd halványulni.
-
Smiro
senior tag
Jött egy remek biztonsági frissítés
Stabilon üzemidő nem rosszabb, mint volt, egyébként minden jobb. Szerintem.
-
Smiro
senior tag
Az enyém ovális, nem zavar, már megszoktam. Tokból kb 2-3 mm-re áll ki. Autóban legjobb, mert menet közben nem kell kínlódni, csak oda tartom és cuppan is rá. Ráadásul egy kábel mindenkinek mindenhol jó. Van vagy 6-7 kábel szabadon, töltő fejen, usb töltő elosztón, szóval mindenütt, ahol kellhet bárkinek.
-
Smiro
senior tag
Nálam érintés és scroll is rendben. Nem hinném, hogy erről a "saomi" tehet, egyedi hiba lehet nálad. Olyan userrel meg nem találkoztam, aki a telefonját ne szidta volna valamiért. A lányom rohadt drága Samuja kijelzője beégett, akku kuka, 2 éves telefon. Másik lányom almása koppant enyhén, kijelző repedés, közel fél milla volt. Harmadik a hülyevejkót szidja, az olcsóbb telefon, de kamera, merülés és jelfogás problem. Szóval inkább a hiba okot kell feltárni szerintem, de akár ne vegyél többet Xiaomit, ahogy írod
-
Smiro
senior tag
válasz
Zsoleszhun #19138 üzenetére
-
Smiro
senior tag
-
Smiro
senior tag
Nekem is itt a frissítés a stabilra, csak nem tudom, adjam-e fel a tökéletes működést az újdonságért
. Akku is rendben, tehát menjek-e a pofon elé, vagy jó lesz már az új...
-
Smiro
senior tag
válasz
FrankMonzano #18982 üzenetére
Ha gyári aksit raknak, még jó árban tűnik. Alin dobott fel a MI8-ra 4000 mAh-s akkut, árára nem emlékszem. Nem tudom, az jó lehet-e. Nekem nincs aksi problémám, 3 év garival vettem. Csak kíváncsi lennék az Alzás csereértékre. Na, meg ha elromlana, mit adnának érte, másik eszközre gondolok, feltételezem, már Mi8 nem kapható.
-
Smiro
senior tag
válasz
FrankMonzano #18976 üzenetére
Nekem is Alzás. Szerintem erre nem vonatkozik, csak más hardveres hibára. Azon már gondolkoztam, mit adnának helyette, vagy mennyiért számolják be, ha tőlük újat veszek cserével.
-
Smiro
senior tag
válasz
Turbobacsi #18952 üzenetére
Nem is az "apgréd" érdekelt, hanem minden müxik-e, merülés, fényerő, akadás, esetleg valamelyik progi működés képtelenné válása...
-
Smiro
senior tag
válasz
Turbobacsi #18935 üzenetére
Tapasztalat? Vagy korai még nyilatkozni?
-
Smiro
senior tag
Még annyi, hogy SZERINTEM a root, bootloader feloldás a régi telefonoknál (Sony Xperia Z időszak - Darvinya ott mágus volt) még érthető volt, ma már a felső kategóriás gyári telefon tud annyi mindent gyárilag, hogy a miértet nem tudom/értem manapság. Az kevés érv nekem, hogy ne lássa a ferde szemű, hogy mik a szokásaim. Látja így is ha akarja, bárki. Max a kínai többet bombáz az unokáimnak ajánlott játékkal, ha belépek kínai oldalra. (vagy a nagymamát kiegészítő eszközzel, ha összekapcsolja a szálakat, ami nem baj, mert nyugodtabb lesz az öregkor
) De nem ragozom tovább, mert ha eddig nem jött le, hogy valami olyan válasz kellene, hogy: ezt a progit, ami azt tudja, másképp nem tudom futtatni, ez a progi sokkal kihasználhatóbb, mert a gyári rendszer blokkolja a futáshoz szükséges ezt, vagy azt, ha váltasz, akkor fogod tudni használni a mittudoménmilyen, de napi léthez valóban hasznos akár programot, akár eszközt, így nem erőlködök tovább, hanem hiszem, hogy: "Röviden akkor mivel is jár a bootloader nyitás számos gyártó készülékein:
- Garancia vesztés(ez sokak által vitatott,bár a hivatalos leírsáok alapján nem képezhet vitát)
- Biztonsági funkciók elvesztése
- Adatbiztonság elvesztése
- Speciális funkciók elvesztése(nagy eséllyel!)
- DRM védett tartalmak kezelésének elvesztése
- Hardveres károsodásának nagy esélye"
De elfogadom, hogy én mit hiszek, vagy nem az sem érdekli a kutyát sem. Szóval ennyi. -
Smiro
senior tag
válasz
xy.zsolt #18786 üzenetére
De igen, ha nem érdekelne, nem olvasgatnék itt.
Topikgazda: valamit nagyon félreolvasol... A "mindenki jogát" bármihez, soha nem vitattam. Amikor bármit is vitattam, az a Topikgazdai jogkör gyakorlással kapcsolatos, elsődleges, majd jóval később megismételt, mindenki jogához - mint írás/témaszabadsághoz, szemben a Te elvárásaiddal - kapcsolódó jogok védelme volt, amit gondolom, zokon vettél. Feltételezem emiatt is kíséred ennyire figyelemmel a hozzászólásaimat. Ha gondolod, keress rá magadra és linkelgesd azokat is. Lévén, ez szakmai topik, de a szakmaiság eltolódott teljesen abba az irányba, hogy aki nem váltott EU romra, az jóformán kérdezni sem tud, mert gyári rendszert az itt hozzászólók alig használnak, aki pedig spillere a telefonkezelésnek, az váltott. Ha szigorúan veszem, ez nem is MI8 topik, hanem a "tuningolt" MI8 topik. Nem írok/linkelek konkrétumokat, de aki olvassa - én napi rendszerességgel - az itt írtakat, jóformán csak arról szólt - AMI NEM BAJ - majdnem minden hozzászólás, hogy mit hoz vajon a péntek, mit sikerül majd elcseszni és mit javítani. Annak ellenére, hogy a Stabilt használóknak ez semmit nem mondott, így nekem sem, nem hinném, hogy egyetlen hsz-t is kihagytam volna. A reklámokat az összefoglalóban írtak szerint már az elején kikapcsoltam, erről ennyit, tehát amit látok, az legfeljebb a nem fizetős programok által nyomott, kéretlen dolgok. Írtad, hogy másoknak csomó jó ok miatt nem felelt meg a GS, hát pont erre kérdeztem rá többször is, mi ez az ok. Erre nem nagyon kaptam választ. A hozzászólásaim linkelgetése szinte azt a benyomást kelti, hogy trollkodás folyik részemről, pedig nem. Csupán a szakmai topikban a gyár által kiadott rendszerű telefon "tuningjának" oka érdekel(t). Ilyen egyszerű. Például az autóm is átesett egy szoftver optimalizáláson, tudom, hogy miért; mert javult a karakterisztikája, mert minden autó motorját így kellene beállítani az adott használati szokásoknak megfelelően, személyre szabva. Csupán erre irányult a kérdésem korábban.
Steve 1207: igen, ha a "tesztelésed" eredményét valahol valaki elolvasta és az alapján módosított, reszelt, faragott, sok hibát - na ugye, hogy volt! - bejelentett, az jó dolog. Én nem mertem belevágni, mert nem szerettem volna, ha esetleg egy-két hetet várnom kell a javításra és kilövöm magam alól a telefont mondjuk egy külföldi út előtt. Anno ősidőben én is tesztelgettem például az iGo-t, küldtem a radaros helyekről az infót a fejlesztőknek és koordináta alapján a hibákat. Szóval sejtem, miről van szó, csak még mindig nem tudom, a Magisk milyen konkrét előnnyel jár, kinek miért éri meg váltani. Oké, ebben benne van a válasz is: Ha neked minden oké, akkor ne is törd rajta a fejed, használd a gyárit!
Anno volt iGo-nál sörözős találkozó, eszmecsere. Itt is többre mehettünk volna hasonlóval, de már lassan ki is fut sokaknál a topik tárgya. Béke!
-
Smiro
senior tag
válasz
Steve1207 #18781 üzenetére
Bocsi, stabilon vagyok. Milyen reklám és hol jön fel? Mert nem tapasztaltam. Háttérben futó dolgok? Amit látok kilövöm, a többi nem nagyon számíthat, mert ahogy olvasom a fogyasztási adatokat, nálatok nem jobb az enyémnél. Cserében nektek hol ez, hol az nem müxik. Szóval ezt nem értem annyira. Azoknak tuti jó, akik felrakják, majd egy hét múlva leszedik, szeretnek ezzel szórakozni. Én inkább örömmel használom a telefont és jéééé: minden flottul megy. Persze ez gáz is valahol, mert így mikor fogom lecserélni...
-
Smiro
senior tag
válasz
havri1 #18722 üzenetére
Ez a logikus. Volt néhány mobil telefonom, ahogy itt mindenki másnak is. Viszem is mindenhová, ahogy más is. Mégsem volt egyik telefonomnál sem olyan probléma, hogy tisztítani kellett volna az itt leírt, számomra elég drasztikus beavatkozással hangszórót. Nem is értem, hogy milyen koszos zsebben tud eltömődni úgy, hogy így kelljen pucolni. Lehet, hogy az új kora óta már nem úgy szól, sajnos a fülem is romlik, de én különbséget mégsem érzek. Telefonálásra használom a hangszórót, másra bt. kihangosító, vagy füles. Pedig homokos tenger parttól kezdve uszodában és egyéb, nem épp a műszaki eszközök számára ideális helyeken is rendszeresen is megfordulok vele. Ahhoz nagyon eldugultnak kellene lennie, hogy így nekiessek.
-
Smiro
senior tag
Lejátszót. Ha aTunein rádiót hallgatom, tisztán szól. Ha átnyomom bármilyen dolby, vagy más programon, torzít. A Poweramp is rendelkezik például equ-rel, de nem bírom úgy beállítani, hogy zene váltáskor ne kezdjen torzítani. Ezért inkább hagyom az eredeti gyári állapotot és zeng is a környék rendesen. Jó kihangosító.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Bomba ár! Dell Precision M6500 i7-920XM I 32GB I 1TB I 17,1" WUXGA I FX3800M I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged