- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smiro
senior tag
válasz
st6969 #20457 üzenetére
A Nothingra majdnem elcsábultam én is fél éve, de még nagyon ismeretlen volt. Sonyt vennék, de 600+ azért bőven lélektani határ felett van. TV-ben is TCL-t vettem, 200 volt, akkor telefonra dehogy adok többet! Ár-érték arányban épp úgy romlik, mint ha új autót vennék 5-6 évre. szóval marad, bár zavar, hogy semmilyen frissítés nem jön, biztonsági főleg hiány, mert mindent telóról intézek. De hozzám nőtt
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
st6969 #20412 üzenetére
Nothing nekem is sokáig a pakliban volt de nem mertem bevállalni a márkát. Bár az legalább picit egyedibb telefon. Monduk a Realmem papírszerű hátlapja se hétköznapi.
Az tény hogy jó nehéz a Mi8-hoz méltó utódot találni és elégg zsebbe kell nyúlni mert nagyon elszálltak az árak (a Xiaominál is)... -
Steve1207
veterán
válasz
st6969 #20382 üzenetére
Ott az F5, annál jobb ár-érték arányú nincs a piacon. SoC bika, 1 milliós antut nem sok teló gurít ki magából ilyen áron, kijelző ok (120Hz élmény), kamera előrelépés, 256GB-os tárhely alapból, az akkut meg ne is említsük az Mi8 után (a gyorstöltés is parádés, igaz csak 67W). Készülékház visszalépés, teljesen átlagos műanyag és rosszabb a súlyelosztás, de tokban lényegtelen.
Nekem volt Pixel 7a-tól kezdve fölfelé minden a listán, de ezt kb megjelenéskor már kinéztem, hogy ütős alternatíva, az összes többi meg elvérzett hardver szempontból 1-3 pontban is (na meg árban a 200e környéke miatt). Novembertől egy bő hónapon át cirka 110e-ért is beszerezhető volt az akciós időszakban folyamatosan (+- 10%, ki mikor adta le a rendelést). -
st6969
őstag
válasz
st6969 #19976 üzenetére
Na, most szántam rá magam egy gyári visszaállításra. Nagyon jót tett neki, akksi is jobban bírja egy kicsit, és a görgetősáv is eltűnt végre! Mintha új telefonom lenne.
Viszont rengeteg meló volt újra belakni, ezt már mégegyszer nem fogom megcsinálni, ez már így megy nyugdíjba (ha lesz alternatíva értelmezhető áron...mondjuk olyan nem lesz)
-
Y72
aktív tag
válasz
st6969 #20316 üzenetére
Igen, kalibrált ips monitoron hasonlítottam össze.
Sőt elküldtem egy fotós - grafikus ismerősnek, hogy mondjon véleményt, de ő sem látott semmi különbséget, csak a színárnyalatok voltak kicsit mások.
110e Ft-ért vettem újonnan a telefont, infláció a kormány dolga, én nem fogok miattuk többet költeni.
-
lovas93
tag
válasz
st6969 #20303 üzenetére
Sajnos, vagy nem sajnos, de nálam is az van, hogy annyira jó vásár volt ez annak idején, hogy most kicsit úgy érzem, hogy 200 ezres ár alatt egyszerűen nem kapok olyan kompromisszum mentes készüléket, mint amilyen anno ez volt. Mindegyikben bele tudok kötni valamibe, vagy vannak fenntartásaim... És ha már kiadok egy nagyobb összeget, akkor szeretnék megint egy ilyen megbízható, tartós telefont venni. Én is azt tapasztalom, hogy ha komolyabb igénybevételű egy nap, azt már nem fixen húzza ki töltés nélkül. Nekem a navigáció szívja le nagyon az akksit, egy-egy utazás alkalmával nagyon sporolnom kell, hogy ne hagyjon cserben.
-
Corsa02
őstag
válasz
st6969 #20283 üzenetére
Egy kis értékelést írtam már a Xiaomi 13 topicba, bemásolom:
- minőségi kivitelezés, kellemes fogás, egy hajszálnyival masszívabbnak érződik mint az S23, de lehet csak azért mert valamivel nehezebb
- doboz tartalma teljesen jó (telefon+töltő+kábel+simtű+tok+fólia)
- villámgyors, akadásmentes, hamar megtaláltam mindent, mint már írtam a Messengerrel voltak értesítési gondok, de hamar megoldható volt, hibátlanul működik egyelőre, bugot nem fedeztem fel
- kijelző szép, éles kép, szép színek, 120Hz nagyon érezhető, nem is gondoltam volna
- Akkuban jól áll a dolog, első töltés volt meg, kb. 30 perc volt a 20%-ról 100%-ra töltés. A telefon 1 nap után 49%-on áll most 4óra 38 perc SOT-al. (Ennek 80%-a wifin, maradék fele-fele arányban 5G és 4G)
- Kamerával néhány képet csináltam eddig jónak tűnik, a Mi 8 Gcamhoz képest is egy kicsivel, de ezek még csak beltérben gyerekről képek, semmi extra. Itt hibát nem vettem észre.
- Térerő rendben van, talán egy kicsit jobb mint az S23
- Hangszórók szerintem tök jól szólnak, van mély is :)Médiában vettem, drága, 389e, járt hozzá a légtisztító az már elment 40e-ért.
Durva, hogy alig lehet kapni, itt lehetett hivatalos forrásból, a Yettel napokig hitegetett, hogy lesz náluk is aztán kiderült csak limitál darabszámban és azt sem tudják mikor.Igazából mindenben jobb mint az Mi 8 (habár az is egy kiváló készülék)
Ami talán hiányozni fog az az értesítési led, éjszaka amikor nem megy az AOD, akkor szerettem rápillanti, hogy van-e valami értesítés. -
lovas93
tag
válasz
st6969 #20239 üzenetére
Arra gondoltam még, hogy az üveg fóliahoz lehet köze ennek, mivel az elején kivágottat használtam, ez meg most kör alakú kivágásos és nem lát annyira. Anno bármilyen szögből, sokkal gyorsabban felismert a telefon, most meg ahogy írod is, csak szemből és idő kell neki. De egyébként én is imádom ezt az infras megoldást, kár hogy leszoktak róla a legtöbb gyártónál...
-
attiati
veterán
válasz
st6969 #20116 üzenetére
Akkor neked nem is kérdés a váltás.
Mi 8-nál már megszűnt a frissítés?Azért ez kezd gáz lenni így a sokadik generációs okostelefonoknál, hogy kiforrta magát a technológia és úgy igazából a userek nagy részének bőven jó lenne egy MI 8, de a rendszerfrissítés megszüntetése miatt kuka a teló.
-
-
Corsa02
őstag
-
ajapi
tag
válasz
st6969 #19992 üzenetére
Realmet és Nord2-t illetően egyetértek. Csakugyan nem lényegesen! jobbak, csak midenben egy kicsit. (Kivéve a gyorstöltést, ami sztem hosszú évek óta az első kvázi forradalmi változás mobil fronton. Persze ezt ma már minden új telefon tudja)
Az árakat illetően az akkori, és mai árszintet tekinve ezek valószínüleg olcsóbbak is az akkori MI 8-nál. -
Leon77
őstag
válasz
st6969 #19992 üzenetére
Én visztont úgy döntöttem, hogy marad még az MI8, pont azért (is), mert amennyiért vettem nem tudnék hasonló telefont venni ma, meg az az igazság, hogy tulajdonképpen elégedett is vagyok vele nagyon, nem sok gondom akadt vele. Így tegnap tettem bele én is egy NOHON aksit.
A csere simán ment, Yt-on első aksicserés videó alapján. Az eredeti ragasztó vissza is ragadt, úgyhogy azt nem is kellett rá tennem, pedig adtak hozzá azt is. Én még így tervezek 2 évet a telefonnal. Bár lehet, hogy meg kell ejtsek majd egy usb csatlakozó cserét is. Apropó, van itt olyan, aki cserélt már?
-
kuksa90
őstag
-
Y72
aktív tag
válasz
st6969 #19937 üzenetére
Neked lehet jobb, de nekem már sokszor ment tönkre telefonom úgy hogy leplaccsant kijelzővel, utána próbálhatod használni.
Sokszor meg bent felejtem kocsiban mikor vásárolni megyek, a pénztárca meg evidens hogy nálam van.
A bankkártya működik pénztárcán keresztül is, én be tudok pakolni gyorsan mindent, a leggyorsabb pénztáros sem tud kifogni rajtam (elő kell készíteni mindent: áru elrendezés a szalagon úgy hogy neked legyen jó, pénztárcát előkészíteni stb.).
Most még kényelmes lehet telefont használni mert viszonylag kevesen fizetnek így. De ha mondjuk 50%-ra felmenne a piaci részesedése akkor valaki valamit biztos meg fog sarcolni és teljesen felesleges még egy 3. félnek fizetni a bank és az eladó között. -
st6969
őstag
válasz
st6969 #19895 üzenetére
Ha netán valakinek ez szintén probléma (Xbox app), itt a megoldás.
-
bil
tag
válasz
st6969 #19850 üzenetére
Ne 1 töltés alapján dönts. Reálisabb értékhez nézz egy hónap múlva az AccuBattery-re.
De amúgy az van, amit fentebb írtak, akkor cserélj, ha már kevésnek érzed a naftát. Nekem most 79%-os, de még elvagyok vele. Meglátjuk, mindenesetre cserére DIY módon én nem vállalkoznék, mert nem vagyok szerelgető típus. Írtak itt vmi érdemes szervízt, talán Fixity volt a neve. -
szabog74
aktív tag
válasz
st6969 #19661 üzenetére
12e. Elvileg rendes Xiaomi. Nem látni rajta semmi nyomot, nem hőlégfúvóval csinálták, hanem vmi sütőszerű kütyüvel. Azt mondták, hogy többnyire nem is kell a ragasztóval szórakozni, mert az eredeti megfogja. Ha elöregedett a ragasztó vagy előtte barmolták, akkor le kell szedni a régit és újjal pótolni. 20 perc alatt megvolt a csere. 3 hónap náluk akksira a garancia.
-
-
havri1
félisten
válasz
st6969 #18919 üzenetére
google assist ambient mode nincs aktiválva véletlenül?
Nagyon nagyon bekavarhat...
Én most nyaltam be lányom note8-asán, mondjuk az IPS, de ugyan ez volt..bekapcsol, kikapcsol, villog össze vissza. -
g_g_g
Topikgazda
válasz
st6969 #18919 üzenetére
Olvasgass utána, többeknél előjött ez sajnos.
Mintha úgy rémlene, hogy az automatikus fényerővel lenne kapcsolatos, de ez nem biztos. -
g_g_g
Topikgazda
válasz
st6969 #16670 üzenetére
Messenger probléma.
Már van javítás rá, csak nem egyszerre megy ki mindenkinek, hanem folyamatosan.
Türelem, hamarosan jó lesz
Innen indul a szál, olvass vissza.
Messenger megosztás probléma -
st6969
őstag
válasz
st6969 #16288 üzenetére
Nem jó a lebegő számológép. Nekem a második oldalon van (volt), 2 sor ikon alatt. Útban van, ha vissza akarok menni a kezdőképernyőre (nem lehet rajta az ujjat csúsztatni). Ha sikerül, akkor meg jön a számológép is, és ott lesz útban. Töröltem a widgetet. Thank you Saomi
-
-
Corsa02
őstag
válasz
st6969 #16282 üzenetére
Na ez jó hír, tényleg egyszer már volt is itt téma, hogy MIUI-n kell lennie, nekem sem ugrott be.
A pulzálás témát már régebben én is körbejártam, csak 1x csinálja és így is marad, mert különben nagyon merítené a telefont, legalábbis külföldi MIUI fórumon akkor ez lett az indok.
Viszont mióta színes az AOD, én ki is kapcsoltam a pulzálást, nagyon jól lehet látni, ha van valami. -
Ájvé
veterán
válasz
st6969 #15982 üzenetére
Maga a rendszert újra telepíti erről függetlenül, csak a programokat eredeti állapotba állítja vissza, lehetnek problémák appok adataival, de szerintem nem valószínű. Mint írtam olyan programoknál lehet ez fontos amik online nem állíthatók vissza mert nem menti úgy (pl egy játék mentés amit nem szinkronizál Google Playen). Alapvetően ez az egyik legjobb mentési módszer Androidon, lehet ekézni a Xiaomit, de ez tényleg jól működik.
-
RTG
tag
válasz
st6969 #15976 üzenetére
Belépsz a play fiókodba / bal felső sarokban három vonal;menü / saját alkalmazások / könyvtár . Itt a full lista arról, amit valaha telepítettél playről. Mellette a telepítve fül alatt azok, amiket utoljára használták. Flash után,ha bejelentkezel a gugli fiókodba , ezeket visszateszi. Ill a friss verziókat, adatok nélkül. Persze az lehet,h előtte vmi mentés opciót be kell kapcsolni, de velem mindig ez / így történik.
-
Steve1207
veterán
válasz
st6969 #15976 üzenetére
Biztonsági mentésnél pl a google-ös megoldásnál, ha jól emlékszem, akkor elkezdi visszarakni a store-ból az app-okat, ami az adott biztonsági mentésnél a telefonon volt és megtalálható az áruházban. A Xiaomi biztonsági mentése is hasonló módon működhet elméletben. De hogy ténylegesen most ez hogy megy majd megválaszolják, én mindig manual szoktam azt 10-20 db-ot és nem használok ilyesmit.
-
Steve1207
veterán
válasz
st6969 #15972 üzenetére
Felmegy a frissítés és utána factory. Igen, utána be kell lakni ismét, de így teljesen tiszta lappal indulsz a legfrissebb rendszerrel. Csak nagyobb frissítésekkor érdemes amúgy, pl jelen esetben android verzió változáskor vagy miui változáskor. Sima frissítéseknél, amikor nincs ilyen egetverő változás nem szükséges ilyesmi.
-
Smiro
senior tag
válasz
st6969 #15963 üzenetére
Nálam sincs ilyen teljesen jó minden. Inkább fordul elő, hogy sötét helyről napfényre lépve lassan kezd a képernyő láthatóvá válni. De ez is hektikus, általában akkor észleltem, ha épp hív valaki és kilépek közben a napfényre, nem látom, ki a hívó, illetve nem tudom felvenni, mert sötét a képernyő. 3-5 sec és helyre áll a rend.
-
Nimda
addikt
válasz
st6969 #15916 üzenetére
Akkor ezekszerint visszavonták valamiértmás Xiaomi telefonoknál is előfordult már ilyen, csak néhány random felhasználó kapta meg hivatalosan.
darvinya ja így ok, csak "stabil" volt a screenshoton
-
attiati
veterán
válasz
st6969 #15882 üzenetére
Teljesen hektikus
Nem vagyok benne biztos, hogy a xiaomi jól mér.... ma 3:41 SOT időt mutat.
Egyrészt el se akarom hinni, hogy ennyit nyomogattam ma a telefont.
Másrészt viszont 47%-on van....
És ugyanazokra használtam, mint bármikor máskor.
Tegnap még a 3 ,5 óra SOT sem jött volna össze, ma meg 7 óra felett tudnék hozni.Egy különbség van, hogy éjjelre töltőn maradt véletlenül.
De máskor meg kikapcsolva van 1% merüléssel, úgyhogy inkább csak azért hangsúlyoztam ki, hogy most biztos "rendesen" tele lett töltve. -
attiati
veterán
válasz
st6969 #15875 üzenetére
akkor hogyan jönnek ki ezek a hatalmas különbségek?
6 óra vs 3 óra
És még csak azt sem mondhatom, hogy azért csak 3 óra a SOT, mert 2 nap alatt hoztam össze. Ez 1 napi használat volt.
GPS kikapcsolva, BT és wifi szintén OFF
2 sim
net folyamatosan bekapcsolva
semmi videózás vagy zene, csak netezés volt benne Opera Minivel -
Steve1207
veterán
válasz
st6969 #15591 üzenetére
A főoldalad, amin az ikonok vannak meg minden, a desktop. Hogy jelezze az ikonoknál is pl az értesítéseket így hozzá kell férnie a dolgokhoz, widgetekhez stb (meg ugye a bal oldali oldal, ha nincs kikapcsolva baromi sok mindenhez hozzáfér). Alapból is mindened engedélyezve van nála kb, ha már használod a telefont.
-
Smiro
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós kamerák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged