- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kuksa90
őstag
válasz
Karavik #15695 üzenetére
Időjárás&Radar, StickyNotes,Gyors jegyzettömb,stb
Mondjuk nagy része már eltűnt, régen frissült. És, hogy adjunk az élvezetnek is, nekem is NovaPrime alatt csinálja.Ha kikapcsolom a teljes képernyős megjelenitést, akkor egyszer jó, de másodikra már nem- ha visszakapcsolom, szintén egyszer működik. -
darvinya
titán
Szerintetek Globál Mi 8 Pro mikor fogja megkapni 10-et?
-
kuksa90
őstag
-
Karavik
veterán
Lesz, serintem nemsokára:
További változások:
Mi Browser:
- ad blocker option added
- "label as ad" option addedSzerk:
Kint is van 20.1.9:
https://androidfilehost.com/?w=files&flid=304054 -
BudaII
csendes tag
Sziasztok! Úgy emlékszem szó volt róla, hogy a 10-es változattal lesz alkalmazás lista, ami alulról felhúzható és oda lehet pakolni a cuccokat, nem kell, hogy mind kint legyen a kezdőn...
Úgy látom tévedtem... -
Karavik
veterán
Légyszi Xiaomi.eu 20.1.2 ROM-al töltsetek le valamit pl apk mirror-ról Mi Browser használatával. Mi történik? Letölti nálatok?
-
Karavik
veterán
válasz
Steelheart2 #15683 üzenetére
Így emlékszem Android 9 alatt nem volt gond
-
JoHn123
tag
válasz
Steelheart2 #15683 üzenetére
Érdekes, nekem az utóbbi 1-2 frissítés óta nem megy eu dev: Mi8 pro, és MI MIX 2S -el sem (Samsung tv) régebben működött..
-
Karavik
veterán
válasz
Steelheart2 #15680 üzenetére
és Darvinya, szabog74,
Cast megy minidenkinek, ezzel sose volt gond, nekem ősrégi Xiaomi Mi2-vel is működik LG és Samsung TV-ken egyaránt.
Ami nem megy, az a média stream (Share to) Android 10 alapú MIUI-val. Próbálj meg képet, videót vagy zenét átdobni TV-re Gallery, Video, Music rendszeralkalmazásból.
-
Steve1207
veterán
válasz
Karavik #15666 üzenetére
Ja ja, kellett azért fél év, hogy rájöjjek, mióta azt hittem, hogy elrontották...
A Cast nálam megy Pana TV-vel, viszont az egy rakat ... ilyenre, szóval kapcsolat van, csak nem tudja megjeleníteni. A Mi Box meg szépen megy most CC funkcióban.
Egyetlen vakmerő kérdés még, TV szolgáltatók app-jai korlátozzák, hogy kivetítés történjen, tiltják pl a hangot, CC módban. Ennek a megkerülésére nincs esetleg valami MIUI mód vagy alkalmazás beállítás/hozzáférés, hogy az adott app ne észlelje, hogy képernyő tükrözés történik CC-ra? Nagyon esélytelen, de hátha.
(#15671) buc01: az igen, múltkor úgy 4 nap volt, most meg szinte egyből
-
Karavik
veterán
Ezek szerint beta-stable után, nem sokat várakoztak a publikus kiadásig...
(#15672) gallimi:
Nincs semmi teendő utána, minden szükséges teendőt install script intéz automatikusan. Rendszerre is automatikusan bebootol telepítés után amennyiben updater-ből indítod a ROM frissítést
-
gallimi
tag
Sziasztok. Ha az EU.dev.-t szeretném frissíteni, akkor letöltöm majd fent a három pötynél betallozom a zip fájt. Majd ha végzett akkor a twrp-ben van valami még amit jó ha megteszek? Kösz
-
Karavik
veterán
válasz
kurtuzov #15667 üzenetére
Jó lenne, de kevés esélyt látok rá. Szerintem Xiaomi szándékosan korlátozza ezt a funkciót márkán belüli készülékekre (Xiaomi TV-vel biztosan jól működik). Vettem korábban Google Chromecast Ultra-t is de azzal sem működik sajnios. Aztán megvásároltam BubbleUPnP for DLNA / Chromecast / Smart TV appot Play Store-ból és ezzel oldom meg a média streamelést telóról TV-re. Ezzel az appal már működik a streamelés Chromecast Ultra-val és közvetlenül TV-vel is
-
Karavik
veterán
válasz
Steve1207 #15665 üzenetére
Connection & sharing menüből elérhető "Cast" funkció valójában Screen Cast, ami a teló képernyőtartalom kivetítésére (kijelző tükrözésére) szolgál külső vezetéknélküli megjelenítőn. Gyakorlatilag a teló kijelzőjén látható tartalom megjelenik a csatlakoztatott vezetéknélküli kijelzőn is. Ez a funkció az összes Miracast/Wireless Display támogatott készülékkel (TV, Notebook...stb) kompatibilis. Legtöbb TV támogatja ezt...
Másik pedig a média rendszeralkalmazásokból (Gallery, Music, Video) elérhető "Share to" (Cast to) az pedig média tartalmak streamelésére szolgál. Ebben az esetben csak az éppen kiválasztott zene, kép, vagy video anyag kerül megjelenítésre a kiválasztott vezetéknélküli kijelzőn. Ez sajnos hivatalosan csak Mi Link támogatott készülékekkel kompatibilis, de előfordulhat, hogy bizonyos TV típusokkal működik. Nekem pl. családban lévő egyik Samsung TV-vel működik, viszont családban lévő semelyik LG TV-vel sem sikerült működésre bírnom.
-
Steve1207
veterán
válasz
Karavik #15663 üzenetére
Sose értettem, hogy az ilyen már majdnem kész állapotú romot ki az, aki külön szeretné telepíteni. Aki várja, az nem tudja nyitás nélkül, aki meg már nyitotta miért tesztelgetné, ha ott az eu vagy kénye kedve szerint bármi más. Egyedül azoknak jó, akik jelentkeztek tesztelőnek, az meg kis csoport.
A korábbi Cast-os kérdésem nem tudod véletlen, mint guru, hogy mi a különbség a Kivetítés és a Vezeték nélküli megjelenítőhöz való csatlakozó menüpont között? A Kivetítés csak fájlok kiküldésre vonatkozna a másik pedig a teljes képernyőtükrözésre? Mást már nem tudok elképzelni.
-
Karavik
veterán
Ugyanezt fogják később kiküldeni OTA-n. Ez most még beta-stable (korai stabil) kiadás, ami azt jelenti, hogy hivataloson csak beta-stable OTA engedéllyel telepíthető, ezért normál felhasználók elvileg nem tudják feltenni system updater-be betallózva (ez rizikómentesen kipróbálható egyébként).
Aki nem bír várni a publikus kiadásig: TWRP-ből ből simán felmegy, csak ROM telepítés után kell még Disable Dm Verity ForceEncrypt-et is telepíteni, annak érdekében, hogy bebootoljon rendszerre, vagy olyan TWRP recovery-ből kell telepíteni a ROM-ot, ami automatikusan elvégzi a Disable Dm Verity-t, pl OrangeFox, PitchBlack...
-
válasz
attiati #15657 üzenetére
Nagyon jó áron vetted!
Steve-el értek egyet, használd így, bár a nyitás megkérése nem kerül semmibe, és felhasználni sem muszáj, az alatt az idő alatt meg eldöntöd mit szeretnél, és van-e kedved hozzá. Kb. annyit nyersz vele, hogy az újdonságok előbb jönnek meg eu romra, meg a google appok ki vannak róla gyomlálva. Kicsit módosítottak még az ikonokon, de az meg leszedhető bármikor.
Tudtommal a nyitás nem garivesztő, és visszaállítható. -
Karavik
veterán
Android 10 alapú Globál stabil kiadva Mi pilots team-nek. Kb 2 hét múlva kitolják mindenkinek OTA, de aki nem bírja kivárni, annak itt közvetlen letöltési lehetőség:
https://bigota.d.miui.com/V11.0.1.0.QEAMIXM/miui_MI8Global_V11.0.1.0.QEAMIXM_ca414294fa_10.0.zip
-
Steve1207
veterán
válasz
attiati #15657 üzenetére
Szerintem első körben szokd meg a MIUI-t kicsit a gyári rendszeren. Nagy különbség már nincs a global és eu között, nagyon jól működik a global rendszer. Annyi, hogy az még android 9-en van, az eu rom meg már android 10-en. Viszont lassan frissülni fog a gyári is 10-re. Én azt mondanám fölösleges nyitni, ha nem vagy mániákus rom cserélgető (sőt még akkor is kérdéses). Jól működik, ahogy van csak belakod és használod
Főleg így, hogy garanciális, meg se fordulna a fejemben, hogy nyissam és mókolgassam.
Nincs más teendő vele, annyi elég.
Ha nagyon ki akarod maxolni majd a tudását akkor egy google camera-t érdemes telepíteni rá CSAK az éjszakai képek készítéshez, de az alap kamerája minden más napszakban tökéletes. -
attiati
veterán
Beléptem a klubba egy 128gb-os változattal.
Első MIUI-s telefonom, fogalmatlan vagyok. Összefoglalót végigolvastam, de csak több lett a kérdésem, mintsem kevesebbHonnan tudom, hogy akarok e váltani e global stabilról bármi másra?
És bevállalni a vele járó bootloader nyitást (és 1 hónap várakozást hozzá?) + TWRP + romolás. Alapból nem szoktam romolni.1. Global-hoz képest miben jobb a többi rom? Van erről összefoglaló tábla kezdőknek? Itt lenne egy, de pont a képek hiányoznak. Pontosan mik azok a korlátozások és MIUI feature tiltások a globalban, amit az összefoglaló ír?
"Global kiadás pedig alapvetően a butított MIUI tele korlátozásokkal, korlátokkal, reklámokkal, bloatware-el mindemellett a legtöbb hasznos MIUI feature le van tiltva benne."
2. Használtan vettem a telót. Kiléptünk MI fiókból, google fiókból és nyomtuk egy gyári visszaállítást. Van egyéb teendő a beköltözés előtt? Azt hiszem nem volt kinyitva a bootloader és rootolva sem volt
Global stabil 11.0.6 van rajta.3. Bootloader nyitás = garivesztés? (edigital)
Gyönyörű ez a telefon. Eddigi legszebb. 65ért sikerült hozzájutni, másfél év garival, úgyhogy nagyon vigyázós
-
Steve1207
veterán
válasz
darvinya #15653 üzenetére
Emlékszek ilyenre, anno tuti átállítottam, de eu-n fene tudja és nincs is ilyen menüpontom. Alapból ezt kerestem volna miután írtad. Na most vagy nagyon elrejtették vagy nincs. Amúgy az is fura, hogy eddig semmi baja nem volt, pedig hónapok óta eu-n vagyok.
Próbáltam kikapcsolni az értesítés jelzését a notifin (hosszú gombnyomás, értesítés kikapcs), kikapcsolom, rá egy percre ismét aktiválja, mintha ki se kapcsoltam volna.Ja még valami, eu-n egy ideje rinyálom a kivetítés miatt, hogy nem megy mi box-ra. Ha a Cast ikonnal próbálnám és ott keresi / hosszan nyomom és bekacsolom a kivetítést, akkor nem listázza a box-ot.
Ha a Beállítások - Vezeték nélküli megjelenítőre megyek ott meg működik és kilistázza, megy is szépen
Mi lenne az első változat? Csak mert ezt mondogatta mindenki, hogy MIUI 11-en ezzel kell használni, átalakították stb. Nem is keresgéltem máshol azóta, elkönyveltem rossznak, teljesen véletlenül most láttam meg. -
g_g_g
őstag
válasz
kurtuzov #15649 üzenetére
Nem, kényelmi szempontból
Jó öreg Power Toggles alkalmazás, megszoktam, szeretem. -
g_g_g
őstag
válasz
Tarokk79 #15647 üzenetére
Egyedi preferenciák döntik ezt el szerintem.
Nekem pl. a root (magisk) fontos többek között a reklámszűrő miatt és egy alkalmazás miatt is, ami közvetlenül tudja kapcsolni a mobiladatot, bluetooth-t stb.
A frissítés ugyanolyan egyszerű, megy OTA-n vagy kézzel indítva is a ROM letöltése után.Itt nagyon jól össze vannak foglalva a különbségek.
MIUI Global vagy MIUI Eu. -
Tarokk79
aktív tag
Tudtok pár példát mondani, hogy mit nyernék, ha global stabil ROM-ról áttérnék EU stabil vagy fejlesztői ROM-ra? A fejlesztői ROM esetében az update az egyszerű, ugye (mint a gyári ROM-nál)?
-
laci laci
addikt
Google Ambient display,jó kis alkalmazás.1.30-tól a lényeg [link]
-
nrg_52
addikt
válasz
zsinnyegtet #15640 üzenetére
Na mondjuk azt se csereltem volna meg le, ha nem sargul be a kijelzom.
-
nrg_52
addikt
válasz
zsinnyegtet #15636 üzenetére
+1, masfel honapja vettem egy 128GB-osat 100-ert, maximalisan elegedett vagyok vele, annyit is boven megert, nemhogy 85-ot.
-
havri1
félisten
válasz
zsinnyegtet #15636 üzenetére
Első infók megjelenmtek a mi 10/pro-ról.
Személyemben erre vártam azt hiszem, örülök, hogy nem váltottam 9-re.
Természetesen kíváncsi vagyok a teljes specre. -
Aryon87
félisten
válasz
zsinnyegtet #15634 üzenetére
Nekem kb 2 hónapja van, igaz másodlagosnak, bőven megéri sztem.
-
zsinnyegtet
aktív tag
Üdv Mindenkinek! (bocs az offért)
Mit gondoltok érdemes még ilyen telefont beszerezni újonnan (~85.000.-). Tudom, hogy van jobb, szebb, újabb de a mostani áráért kap az ember Amoled kijelzőt, 4 tengelyes OIS (Gcam), erős vas stb...
Köszönöm szépen -
lafaty80
addikt
válasz
cheerokko06t #15561 üzenetére
Az volt, köszi
-
Karavik
veterán
válasz
nrg_52 #15624 üzenetére
Ez stock android viselkedés feloldott kijelző esetén, mivel a rendszer ilyenkor feltételezi, hogy valamilyen célból használatban van a teló, így bejövő hívás nem dobhat ki automatikusan az épp folyamatban lévő tevékenységből. Adott esetben munka vagy akár játékhasználat közben is elég kellemetlen lenne, ha kapásból kidobna egy bejövő hívás az appból...vagy épp átutalásos tranzakció közben, érintéses fizetés előtt...stb.
Szóval szvsz jobb ez így, hogy felhasználóra van bízva mit szeretne tenni ebben a helyzetben.
Egyébként ilyenkor a sávot megérintve beadja teljes képernyőn a hívást, vagy a zöld telefonkagylót megérintve fel lehet venni egy érintéssel...talán egyszerűbb, mint power gombbal lezárni a kijelzőt, majd felfelé suhintással felvenni a hívást.
-
darvinya
titán
válasz
nrg_52 #15627 üzenetére
Nyomd ki a kijelző és bevillan teljes képernyőben.
Csak power gombhoz nem szabad rendelni semmit.
Engem nem zavar, sőt jó, hogy nem kell másik app-ból kilépnem.Ami zavaró, hogy felugró értesítést nem lehet kinyitni, csak értesítő sávból.
Ez gyári droidon működik, s nem kell értesítő sávozni. -
nrg_52
addikt
Mem tudja esetleg valaki nincs e lehetoseg annak a beallitasara, hogy a bejovo hivaskor teljes kepernyon jelenjen meg mindig a bejovo hivas, nem csak fennt egy csikban?
-
Zsoleszhun
addikt
válasz
attiati #15622 üzenetére
Most pont van egy újracsomagolt sérülésmentes 128GB-os a turbadon 86590Ft-ért 2év garral.
-
attiati
veterán
lehet még rendelni ezt a telót külföldi webshopból?
(olcsóbban, megbízható helyről)hirtelen amiket találtam, drágábbak, mint itthon
-
Aryon87
félisten
válasz
Steve1207 #15617 üzenetére
Nekem jelenleg 3 fele Gcam van a telon. Mind3 maskepp csinalja a kepet, a legutobbi tunik jonak, foleg ejszaka, ami meg a regi, 6.x verzioju, legalabbis a felulete alapjan, mert pl az ejjeli mod a "tovabbiak" menupont alatt van.
Meg nem volt alkalmam gepen megnezni a produktumokat. -
nrbi001
senior tag
Sziasztok, ma reggelre a mobilom frissítés közben megállt azt irja h "The system has been destroyed "
és csak kikapcsolni lehet, fastboot mode elérhető. Tudnátok adni néhány opciót,milyen irányba induljak el az újra húzásba? Adatok nem baj ha vesznek
Köszi a segítséget
-
Steve1207
veterán
Az első Gcam 7.2.010-re épülve, ami viszonylag jól működik. A fókuszálás döcögős videó esetében, kb arra használhatatlan. Összességében tetszik, sima fényképezésre nem tűnik rossznak. Xiaomi.eu-n "tesztelgetve".
-
Sziasztok! Abban tudtok segíteni, hogy twrp (3.3.1-2) alatt miért nem tudom felcsatolni a /system partíciót írhatónak? A mount megtörténik, file managerben látom a mappaszerkezetet, de módosítani már nem engedi. A read only pipát természetesen kivettem felcsatoláskor. Ez valami twrp vs. Android Q betegség lesz?
-
Steve1207
veterán
válasz
Aryon87 #15612 üzenetére
Nálam kb ugyanolyan, ha nincs aod és dark módban vagyok akkor nyerek 5-10%-ot max a stable.hoz képest. Annyira nem zavar, mivel használat közben se merül sokkal jobban, így nem húzza le semmi hirtelen
A piacot nézve pl cserét se tervezek, van egy-két jópofa fejlődési rész, de még mindig nem érzem egetrengetőnek. -
Aryon87
félisten
válasz
sanyika987 #15611 üzenetére
+1 a jobban merulesre. Pedig nem fo telefonkent hasznalom, de keszenletiben is cuppog le az energia gyorsan.
-
sanyika987
aktív tag
üdv
3hete kb használom az eu romot de nekem jobban merül vele a telefon ez lehetséges?
wipe megvolt szal...
csak mert ha igy természetes akkor vissza rakom a másikat
ha vissza szeretném rakni mi a menete mert nem találtam semmit(valószínű én vagyok vak) -
Karavik
veterán
válasz
huliganboy #15605 üzenetére
Dátumhoz kapcsolódik, mint ahogy eddig is. Így évtized ugrás után 1 karakteres év jelölés már nem lehetséges, mert egy idő után előfordulhatna olyan eset, hogy ismétlődik egy korábban már kiadott rom verzió szám.
-
st6969
őstag
Mobil korszakban már nem nagyon írunk 06-ot (tudom, hogy működik, de vanna vele bajok: külföldről nem tudsz így hazatelefonálni, van, hogy nem írja ki a nevet, stb)...
Én 2 féle módszert tudok a javításra: ha Google felhőben tárolod a számokat, akkor egyszerűbb. PC-n belépsz a Gmail-be, és a címtárban átírogatod egyesével. Több száz névjegynél ez se lesz gyors. A másik, hogy a névjegy javításokat telefonon csinálod meg, de elunod az életed.
Én azt javasolnám - ha nem így van nálad-, akkor szinkronizáld felhőbe. Csak előnyei vannak.
Lehet, hogy mások tudnak egyszerűbb, automatizált módszert is (pl. valami app). -
ajapi
tag
Valamilyen frissítés (globál stabil romon) átírhatta a névjegyzékben a tel. számokat. Úgy vettem észre, hogy csak a vonalasokat, (061.... és betesz egy +36-ot elé - viszont a így a számok nem kapcsolnak). Az biztos hogy a voda ügyfélszolgálatot nem tudom felhívni a 1270-en (rossz számot mond be). A +36707001270-en sikerült elérnem őket.
Mit kellene állítanom?
kösz
-
Steve1207
veterán
válasz
huliganboy #15605 üzenetére
Szerintem nem akarták 0-val kezdeni a korábbi alapján az évet, ezért lett 20. Nekem pl szimpatikusabb, én is két karakterrel írom a dátumot a mappákban, napra lebontva melóban meg itthon is.
-
l86544
aktív tag
Nem lesz a héten frissítés?
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Kuponkunyeráló
- Androidos fejegységek
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Formula-1
- Nintendo Switch 2
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest