- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digger
senior tag
Sziasztok!
Éppen most lakom be az új Note 10 Pro-t!
A MI8-at a gyerekem fogja megkapni, ezzel kapcsolatban vannak kérdéseim.
Jelenleg a telefon nyitott, eudev van rajta, ami egy ideje nem frissül. (10.9.8.15)
Ha ellenőrzöm, akkor az üzenet:
You up to date or there is server issue. Check xiaomi.eu for new version.
Milyen lépéseket javasoltok az alaphelyzetbe állításhoz?
A MI fiókomban van teendő? Hozzak létre a gyereknek egy új fiókot? Egyszerűen töröljek mindent róla, vagy állítsam alaphelyzetbe. Ezáltal az eudev megmarad rajta, vagy törlődik?
Újkorában én nyitottam és szájbarágós leírásból tettem fől az eudev-et, már csak halvány emlékeim vannak a szükséges lépésekről. Sok időt nem akarok bele ölni.
A NOTE10PRO-t is érdemes nyitni, érdemes arra is eudev-et rakni? -
g_g_g
Topikgazda
válasz
kurtuzov #17598 üzenetére
Kis képzavarral élve a Redmi lett az új Xiaomi.
A magyon jó ár/érték arány most sokkal inkább jellemzi a Redmi telefonokat.
Én elég márkahű vagyok, de jelenleg nem látok olyan Xaomi/Redmi telefont amire szivesen cserélném ezt a készüléket.
Hozzáteszem más gyártó készüléke sem hozta meg még jelenleg ezt a "nagyon kéne" érzést.
Szeretem a Mi8-at egyelőre ő marad. -
havri1
félisten
Amúgy, a 3.19-re update-al tettem az 5.28-at, és a Viber látja a képeket, tehát rommal volt valami. Érdekes, hogy csak nálam.
-
kuksa90
őstag
válasz
darvinya #17593 üzenetére
Köszi, megpróbálom, és írok az aliexpressz kapcsolatcímére.
Bár nehezen tudom elképzelni, hogy egy fejlesztő engedélyezi pl az aliexpress.com címet, és kihagyja a trade.aliexpress.com-ot.
Azon felül meg én szeretném eldönteni, hogy melyik címet mi nyisson meg, és ez nem app probléma, de lehet, hogy tévedek. -
kuksa90
őstag
válasz
darvinya #17591 üzenetére
Igen, köszi, ezek a beállítások vannak, és nem működik. Van pár cím, amihez felajánlja, de pl a trade.aliexpressz.com nincs közöttük, és nem tudom hozzáadni.
szerk: az sem lenne rossz, ha a bennlévő címeket lehetne szerkeszteni: van egy csomó orosz oldal, amit tuti, hogy sosem használok.
-
kuksa90
őstag
válasz
huliganboy #17589 üzenetére
Pedig jobb lenne egy ilyen csapásirány a fejlesztésben, mint a mostani izgőmozgó szinesszagos izék...
-
kuksa90
őstag
válasz
Karavik #17587 üzenetére
Parasztvakításból már jól áll a Miui12. Arra esetleg nincs tipped, hogy ha egy link megnyitására nem ajánlja fel a telepített programot, akkor hogyan lehetne mégis rábeszélni?
Konkrétan az aliexpressztől kapok emailt, és benne a linket mindenáron office csomaggal, vagy böngészővel akarja megnyitni, a telepített aliexpressz alkalmazással véletlenül sem. -
Karavik
veterán
válasz
huliganboy #17585 üzenetére
De megy nálad is meg mindenkinél a 20.5.28 ROM-al csak kell hogy találjon rom frissítést a "check for updates" gomb megnyomásra. Köv frissítésnél tudod próbálni csak várd meg OTA
-
kuksa90
őstag
válasz
huliganboy #17585 üzenetére
Valami bétás cucc lehet, nálam is ugyanaz, mint nálad...
-
havri1
félisten
válasz
huliganboy #17583 üzenetére
Holnap kipróbálom, hogy nem e a VoLTE kavar be ezen a romon.
-
g_g_g
Topikgazda
válasz
htctopaz #17581 üzenetére
Szerintem itt tedd fel a kérdésedet, itt kimondottan az ilyen ügyekben tudnak segíteni mint a tied is.
Külföldi rendelések topik -
htctopaz
tag
Sziasztok!
MI8SE-ről váltanék RN9S-re. ég április elején rendeltem egyet a Gearbest-től. vissza is igazolták, és elküldték szállításra a DPD-nek ápr 10-én. A nyomkövetés most is itt áll azóta is. Ha tud valaki hogy mi várható illetve mi a megoldás kérem írjon! -
kuksa90
őstag
válasz
huliganboy #17579 üzenetére
Beszélgetés közben nyomkodtad a hangerőfel-t? Nekem jó telenor alatt....
-
Istuu15
senior tag
A letöltő alkalmazásnál ha jön az értesítés, hogy letöltöttem valamit akkor 2x kell törölni az értesítést. Ez miért van amúgy így? Csak én nem látom benne a logikát?
-
havri1
félisten
Felraktam a 28-as eu romot. Előtte a 3.19 volt.
Halkabb a hívás sokkal. -
darvinya
titán
-
darvinya
titán
Ez a közép navigáció bár csak EU ROM -on van?
Mert Stabilon nincs. -
Karavik
veterán
Ez megvan? Új ROM frissítés elérhető animáció: [link]
Nagyon állat, ez a MIUI12 tiszta eye candy...
-
kuksa90
őstag
Magisk- ot hiába telepítem az új Eu rom-ra, "nincs telepítve" az üzenet...
-
randras_83
addikt
válasz
Peter.70 #17518 üzenetére
Nekem gpay mögött revolut van simán működik, csak revolutban trükközni kellett a címmel. Virtuális kártyát ha van el kell távolítani, megadni egy angliai címet revolutban, létrehozni egy új virtuális kártyát, ezt elvileg gpay felismeri, utána visszaírni a címet revolutban a magyarra és kész is
-
Peter.70
addikt
Karavik, az időjárás alkalmazásnál, ami van Neked melyik adatbázist célszerü kiválasztani? Accuweather vagy forecast? Esetleg még mást is be kell állítani?
-
Karavik
veterán
válasz
Steve1207 #17548 üzenetére
Quote: "Korábban, ha a gyári mini naptárba be volt szinkronizálva a kontaktokhoz mentett szülinap, akkor a naptár már előtte 3 nappal is jelzett. Már ez a funkció nem megy? "
Nem hát, Google megszűntette ezt a funkciót, semmilyen készüléken nem megy.
Ezért született meg a Contacts' Birthdays app, ami kiválóan teszi a dolgát
-
Steve1207
veterán
válasz
Karavik #17547 üzenetére
Korábban, ha a gyári mini naptárba be volt szinkronizálva a kontaktokhoz mentett szülinap, akkor a naptár már előtte 3 nappal is jelzett. Már ez a funkció nem megy? (én nem használom egy ideje, plusz alapból google naptár van nálam mindennapiban, viszont elég volt csak leszinkronizáltatni a miui-val és az meg arra bőven megtette, hogy jelezzen).
Képkivágás: ez a három ujjas lenyomás baromi jó
Nem hiszem, hogy sokszor használni fogom, de tetszik, főleg, hogy egyéni alakban is ki lehet vágni, ötletes.
-
Karavik
veterán
-
darvinya
titán
válasz
Karavik #17541 üzenetére
Nálam működik rendesen, mivel AO-n lett beállítva névjegyekben.
Viszont MIUI-n ellenőrizni kell, hogy van-e értesítés és az szinkronban van Google-be állítottal, és van legalább 1 email értesítés.
Ha az egyik nincs, akkor nem lesz értesítés.spiky03
Gyárilag tudja már a droid is, ez a Ne zavarjanak mód, MIUI kiegészítette Néma móddal.
Amióta elérhető (droid 8) ez a funkció, azóta használom.
Bár MIUI alatt elég gyatra, mert nincs LED értesítés ez alatt, és reggeli visszakapcsoláskor nem tudja addig érkezett értesítések akkor jelezni, mint AO-n. -
spiky03
veterán
Olyan lehetőség van, hogy időzíteni lehessen a csengetést?
Pl este 8tol néma legyen csak rezegjen reggel 8ig utána meg újra legyen rajta hang?Vagy ehhez kell külön app?
Köszönöm
-
Karavik
veterán
válasz
Peter.70 #17537 üzenetére
Az a Contact's birthday app widget-je, ugyanis Google szándékosan (szemét módon) nem értesítet már jó ideje a névjegyekhez rendelt születésnapok esetén, így külön appot kell ehhez használnom.
Nagyszerű Google húzás miatt pár születésnapon elfelejtettem felköszönteni az illetékeseket... elég kínos volt...
Google-nak mindig jó érzéke volt ahhoz, hogy a leghasznosabb funkciókat hazavágja. Lásd, contact birthday értesítés, Chrome duet flag...stb.
-
xy.zsolt
őstag
láttam egy témát valahol a napokban....fekete háttér, "krétaírással"....van ötlet merre találom?
-
kuksa90
őstag
válasz
Steelheart2 #17530 üzenetére
Valóban félreérthető.... Szóval az alternatív boltot éred el az Aptoide - el, majd ebben megkeresed a google Payt, és telepíted. Ehhez engedélyezni kell a más forrásból származó programok telepítését.
Azért tettem offba, mert látom, közben okafogyottá vált a projekt... -
ShadowLac
addikt
AKSI:
ESTÉNKÉNT KB 20%ot csökkent .
Mióta kivettem a 2. kártyámat (Telenor hipernet) kb 4-5%. -
Steve1207
veterán
válasz
Karavik #17533 üzenetére
És már tölthető is, sourceforge.
-
Karavik
veterán
xiaomi.eu 20.5.28 changelog: [link]
Újfent hasznos feature-ök kerültek be, legalábbis számomra. Én úgy érzem MIUIv5 óta MIUI12 lehet a legjobb MIUI OS eddig...az értesítési hangerő és csengőhangerő külön-külön állítási lehetőséget még hiányolom...
Két dolog amit kiemelnék a heti frissítésből:
1. Partial screenshot:
Egyéni alakú, szabadon formázható képernyőkép készítés, ami alapértelmezetten három ujjas kijelző nyomvatartásra jön elő:2. Sound assistant:
Alkalmazásonként hangerő állítási lehetőség ami hangerő gombok lenyomására jön elő, amennyiben engedélyezve van ez a feature.
Plusz végre van olyan opció, hogy zenehallgatás közben értesítés nem halkítja le a média hangerőt -
Karavik
veterán
válasz
Steelheart2 #17514 üzenetére
Hivatalos ROM-on bootloader nyitás önmagában elég ahhoz, hogy ne működjön GPay mert BL nyitással CTS profil megbukik a SafetyNet ellenőrzésen
-
aerol
tag
válasz
Nekem működik GPay, Curve kártyával, mögötte Revolut vagy OTP
NFC beállításoknál HCE Wallet legyen beállítva.
-
kuksa90
őstag
válasz
Steelheart2 #17526 üzenetére
Szerintem amit te letöltöttél, az a GPAY, ami nem azonos a Google Pay appal. A Google Pay-t alternatív forrásból (pl Aptoide) tudod leszedni, majd abból telepíteni a Google Pay-t.
-
Peter.70
addikt
válasz
Steelheart2 #17526 üzenetére
Az nem jó, azt nézd meg amit küldtem
-
vikla007
aktív tag
válasz
A nyitott bootloder miatt. Ez kell ebben az estben vagy gyári rom zárt bootloder-el.
https://github.com/stylemessiah/GPay-SQLite-Fix
-
xy.zsolt
őstag
ITT azt írja a Revolute, hogy Magyarország nincs azok között az országok között akik használhatják a Google Pay-t
-
Steelheart2
őstag
válasz
enginev3.0 #17515 üzenetére
Szlovákiai vagyok és szlovák kártyákkal probálltam. :(
-
kuksa90
őstag
válasz
Magyarországi címmel Revolut működhet? NFC-t tud?
-
Peter.70
addikt
válasz
Működik a gpay, de nem magyar bankkártyával
-
enginev3.0
félisten
válasz
Gpay tudtommal itthon nem működik
Simple igen
-
havri1
félisten
válasz
randras_83 #17509 üzenetére
Vodafone kártyán kirakja a VoLTE ikont?
-
randras_83
addikt
válasz
huliganboy #17501 üzenetére
Csak egy szösszenet a VoLTE témához, tegnapelőtt írtam a flotta kezelő ismerősömnek, hogy aktiválja már a számomhoz a szolgáltatás, azóta hibátlanul működik, szintén Telenor. A Vodafone-os kártyámon már régóta megy, ott magától aktiválta a Vodafone.
-
Bodoo
tag
válasz
laci laci #17504 üzenetére
Sajnos megszűnt teljesen a fastboot.
Többieknek: Az EDL zárárásról nem hallottam eddig. A neten vannak EDL-el unbrickelt Mi8-akról videók, nem tudom, hogy csak azért működött-e nekik mert régi ROM volt rajtuk, vagy esetleg az Mi8-at nem érinti az EDL lockdown.
Időközben beszéltem egy pesti Xiaomi szervízzel, megpróbálják megmenteni a telefonom. Én egyébként győri vagyok, ha van köztetek győri (vagy környéki) EDL kábellel rendelkező fórumozótárs, egy próbát lehet, hogy megérne vele gépredugni -
V.Dave
senior tag
válasz
huliganboy #17501 üzenetére
Gyenge volt a jel vagy a másik fél panaszkodott?
-
nobillgates
tag
Szia. Az EDL módot a Saomi teljesen lezárta, szerintem azzal nem jutsz semmire. Itt egy cikk ami ezzel foglalkozik, igaz angolul. https://www.xda-developers.com/xiaomi-edl-unbrick-authorized-mi-accounts/ Én is próbálkoztam működő mi 6-on a tűs módszerrel is de nem ment.
-
Bodoo
tag
Sziasztok!
Mi8 flashelése közben sajnos hardbirck lett a telefon.
A következő történt:
Emlékeim szerint a legutolsó xiaomi.eu-s MIUI 10-es beta ROM-ot használtam, régóta szerettem volna újítani rajta csak halogattam. Kimentettem mindent a telefonból, mert tudtam, hogy teljes törlés kell majd, mert a xiaomi.eu-s stable MIUI 11-re akartam váltani. (gondoltam megnézem milyen még a 12 elött)
Sajnos későn találtam meg az itteni szuper telepítési leírásokat.
Abban a téves tudatban voltam, hogy ha a ROM TWRP-beli telepítése után nem indulna a telefon, akkor ráérek akkor teljes törlést csinálni. A telepítés failed hibaüzenettel végződött, majd ezután természetesen nem indult el többet.
Se normálisan, se recoveryben, SE FASTBOOTBAN. Igen, nincs fastboot. Rövid Mi logo után azonnal kikapcsol. PC-re dugva, a PC nem lát semmilyen új eszközt. Azóta lemerült, kikapcsolva töltőre dugva nem töltődik, de bekapcsolási kísérletre azért elindul, mármint bootlopol normál és recovery indításban. Nem tudom mennyire számít, de eltűnt az Unlocked felirat az MI logo alól.
Az internetet feltúrva úgy látom az EDL mód az utolsó reményem, de nincs EDL kábelem, és ha lehetséges nem nyitnám fel a hátlapot, mert se hőlégfűvóm, se ragasztóm a fedél visszarögzítéséhez (lehet hogy nem is kell?).
Tehát a kérdésem az volna, hogy szerintetek van más megoldás is az EDL-en kívül egy ilyen szituban? -
huliganboy
addikt
Telenoros nem túl közeli ismerősömet hívtam ma VoLTE miatt. Mondom, higy mit szeretnék. Azt kérdezi milyen telefonom van.. Hát itteni javaslat alapján bemondtam, hogy Huawei p30 pro.
Azt mondja kizárt, mert akkor már rég aktív lenne a szolgáltatás, mert autómatikusan kapcsolja a rendszerük a támogatott késtülékeknek..
Mondtam neki ott valami baj lehet... Bekapcsolta, kb 5 percre rá már VoLTE hívásom is volt.. Egyelőre a minőség eléggé gyengus volt, de még tesztelem.Köszi a tippeket..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- Házimozi haladó szinten
- Automata kávégépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged