Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
De igen, telepítve van, de én vagyok a felügyelő
Fura, mert évek óta fent van, és csak mostanában látom ezt pár hete. Mindenesetre köszi, ezzel kapcsolatos lesz akkor ez a jel.Kár, hogy nincs üzenet, miután lehúzom a redőnyt, így nem tudom, hogy ez valami probléma, vagy csak jelzés, stb...
-
Steve1207
veterán
A data nem segít a presist-en, nekem is volt ilyen, bár a partíciók felére hibát írt csatoláskor úgy elcseszerintettem és még parancssorból se tudtam se twrp-ben, se adb-vel bármit sok mindent csinálni. Az a baj, hogy rohadt rég volt, de akkoriban pont a twrp-ket is váltottam, szóval vagy az orange-twrp közül valamelyikkel sikerült flashelni egy rom-ot vagy végül ráküldtem a gyári fastboot rom-ot visszazárás nélkül. Főleg a Pixel romok cseszték így meg, azzal a lendülettel (meg a 10-11?-es váltással) el is veszett a lelkesedés, mert még csúnyák is lettek onnantól
Viszont egyiket se mondanám már készpénznek, mert annyira nem foglalkoztam évek óta ezzel, utána kellene járni jobban.
-
st6969
őstag
Ha lelakatolom, nekem is megjön
Csak gondoltam, megpróbálom, mi van, ha feloldom...de akkor ezek szerint az zsákutca. Nagy kár, mert úgy vettem észre, hogy az üzemidőre nagyon rossz hatással van az állandó lelakatolás. Most, hogy feloldottam, plusz fél nap, de így meg nem jönnek meg az üzenetek -
st6969
őstag
Ez engem minősít. A te munkád hibátlan, ezúton is köszönet érte.
Más:
Nektek a Messenger le van lakatolva? Nekem eddig le volt, meg is jöttek az üzenetek, gond nélkül. Pár éve már így használom. De mostanában lettek Realme telefonok a családban, és lakatolás nélkül is megjönnek az üzenetek, így eszembe jutott, hogy a Mi8-on is leveszem a lakatot. Hát rossz ötlet volt, nem érkeznek meg
Automatikus indítás, akkukímélő, engedélyek beállítva...elvileg -
st6969
őstag
Tényleg jónak tűnik, és ennek az ára is barátságosabb.
Vajon kerül ez egyáltalán EU piacra?
Egyébként én olyannyira kezdtem elengedni a Xiaomit, hogy nem is nézegetem az új modelleket. De ez a 13...
Mostanában az Oppo felé driftelek (Find X5 Pro), de annyit nem fogod adni telefonért. Amire én ezt le fogom cserélni, az minimum ilyen képeket kell, hogy csináljon (szerintem ez a legszűkebb keresztmetszet), és vezeték nélküli töltést tudjon (többit úgyis alap: amoled, NFC). -
huliganboy
addikt
Köszi próbálkozom! Régrbben ez ment csuklóbol!
#20099xy.zsolt
Nem tudom miért kb másfél évente teljesen összeszarja magát a rendszer. A névjegyzék nem elérhető, kb mint ha nem tudna írni a flashre lahol minden még a hálózat is!
Így lesz a 20.9.4. et próbáltam korábban de az akkut szívta, így is már cseréltem akksit de ez is gyengus! -
huliganboy
addikt
-
huliganboy
addikt
Rajta volt egy régi, még zipből raktam fel korábban.
Azt frissítette az app és el is tünt minden lehetőség (hide stb.)Láttam ezt az új bohóckodásos módszert, de éjszaka ehhez nem volt kedvem
Amit próbáltam a legfrissebb, de azt csak telepítettem, kiamradt a patkolás, illetve zipet is próbáltam korábbi verziókat recovery alól de ugyan az
-
kurtuzov
senior tag
Én jó másfél éve azért váltottam MIUI EU-ról mert nem ment egyszerűen a VoWiFi engedélyezése. Megcsináltam, működött, de az EU dev 20.9.4 volt. És nem akartam minden ROM váltáskor ezzel szórakozni.
Az új EU 12.5.2.0 stabilon működik most a VoWiFi? Van erről tapasztalatotok?
Pixel Experience ment egy darabig, de nagyon ette az akkut. Kb egy éve Lineage 18.1 van, nagyjából rendben van, akkuidő az OK, nyáron egy hónapig volt gond a Gcam futtatással. Leginkább a BT eszközök csatlakozásával van bajom, headsetnél rendszeresen csak a füles rész kapcsolódik, mikrofon marad a telefoné. Restart/ újracsatlakozás megoldja, de nyilván a fontos hívást nem emiatt fogom állandóan megszakítani.
-
ftamas0201
senior tag
-
mate1396
tag
-
HUTCHDB
nagyúr
Nem volt visszaállítás.
Az a furcsa, hogy a munkatársamnak oneplus6-ja van és az oly simán működik ugyanezzel a hardverrel hogy csak na, ez meg akadozik, laggol.
Emlékszem korábban is mikor megjelent a 12 -es miui ugyanez volt a jelenség. Lehet itt is írtam róla a fórumon.
Szóval most megpróbálnak mindenképp a global stabilt.
Azt csak miflash-el lehet feltenni?
Twrp- ből kényelmes lenne...és ráadásul itt a munkahelyemen is meg tudnám csinálni
Céges gépre miflash-t... -
g_g_g
Topikgazda
Az lett a történet vége, hogy visszaraktam az EU dev. 20.9.4-et a stabil 12.5 helyett.
A már korábban írt Airdroid-os hiba eléggé zavart és (tudom apróság) de a kezdőképernyőre kitett gyorshívó ikonokon fekete keret volt (lehet el lehet távolítani, én nem találtam meg).
Akksiban biztos nem rosszabb mint a dev., talán egy kicsivel jobb, de nekem nem volt számottevő.Úgyhogy nekem már megmarad a a jó öreg EU dev. ROM.
-
xy.zsolt
őstag
-
havri1
félisten
Az első cikkben zoomot találok csak, nem optikai-t, ami valós is, hiszen pont erről beszéltünk, a 2 különböző lencsével képes - szerintem - ezt összehozni.
A második az egy mobilarena cikk, szvsz tévesen lett ez kivesézve.
Az optikai zoom fizikailag mozog, ebben 4 tengelyes OIS van, hogy valósítanák meg?
Nem vagyok szakértő, saját véleményem, tévedés jogát fenntartom. Nem ígérek semmit, de azt betartom -
havri1
félisten
A 2 lencse miatt van "optikai zoom". 1x egyik lencse, 2x másik lencse. Szerintem. Igazából tesztelni kéne, de még lusta is vagyok
Lencsét le kell takarni, és váltani a 1-2x zoom között.
Leteszteltem. Erős fénynél a 2x zoom a felső kamerát használja, 1x az alsót. Kevés fénynél csak az alsót. Aztán meg fordítvaValahogy a 2-ből hozza össze. Most már én se vágom. De hogy ez a lencse nem mozog zoomolás közben..
1Konrad: Nem tudok én se válaszolni. Ha fény van, van jó kép. Sötétben én még nem láttam csodát. (Sötét: beltér). Nagyobb lencse, nagyobb fényt szed, kisebb kevesebbet.
Ha kevés a fény, nagyobb a záridó, ha nagyobb a záéridő, fix kéz kell, vagy stabilizátor, egyébként bemozdul, homályos lesz.
Ez fizika sajnos. Én csodát ezektől nem várnék... Saját környezetben kéne tesztelni. -
havri1
félisten
Ó, köszi, én nem találtam meg ezt.
Szvsz összefüggés van a fagyások és a reklámok között. Bár instagram is fagy böngészőből. Ott nincs reklám elvileg.
Kipróbálom, köszi!Más, haverral bementünk Mi Storeba Lurdyba, akart vetti 2 telefont ajándékba. Vagyis magának meg anyósának. Redmi 9 és Note 9-et néztem ki nekik. Végül egy Redmi note 9 pro lett anyósnak, és egy Mi 10T neki
Nyomkodtam, IPS ide vagy oda, baromi jó kis telefon. Nagyon elgondolkodtam rajta. 155 most mi box-al, 2 év gari, és a kijelzőre is van valami csereakció.
Rohadt gyors, és az a 144hz eszméletlen a kijelzőben még scrollozás közben is.
Global rommal vannak ugye gyárilag, de remélem lesz vagy van rá eu is. -
Istuu15
senior tag
Igen én is erre gondoltam. Megnéztem másik kártyával és úgy is csinálta aztán ha tiszta telepítés után is csinálja akkor hardwares lehet.
Xiaomi.eu 20.8.13. fejlesztői rom van rajta. De húú nagyon régen volt már tiszta telepítés, mostanában akartam megcsinálni csak sosem jutott rá idő. -
Smiro
senior tag
-
huliganboy
addikt
haver1: fastboot ment fel. Marhára visszazártam a bootloadert de végül sikerült nyitni könnyen.
g_g_g:
Áh köszi. A twrp keresésbe kicsit belefáradtam, és ez ki maradtígy már ment..
Kulsa90:
Én is úgy emlékeztem, de kb. Sokadik kisebb verzió indult csak el..Most a sötét móddal küzdök... Messenger pl teljesen kik, de ez előtte tökéletes volt... Korábban volt globális dark mód, ami elcseszték, de azt most nem találom..
-
st6969
őstag
Nem. Töltő nélkül.
Külföldi fórumokon sem találtam megoldást. Írkálnak AOD-t, automata fényerőt, csíkozódás csökkentést, témát. De csak találgatások vannak. Alap klasszikus témát használok, szóval az sem lehet gond. Sokan hardveresnek, mások szoftveresnek gondolják.
Szerintem ennek annyi. -
st6969
őstag
Köszi, próbáltam én is a keresést, de nem vagyok előrébb. Sem az auto fényerő sem az AOD kikapcsolása, sem ezek egyszerre kikapcsolása nem oldja meg
Hát ezt jól benyaltam
Külföldi fórumokon még futok egy kört.
Van amúgy itt valaki, akinek volt ez a felvillanás, és már nincs? -
kurtuzov
senior tag
Ez a ROM buzéria nagyjából megvolt, inkább az a része izgatna, hogy az EU dev az ugye (nekem főként) a még letisztultabb/reklámmentesebb élményt adja. Ennek az alapja a CN dev volt, ami kampó, OK. De ha jön még ki CN vagy global stabil az csak kb beéri a CN dev ROM állapotát, vagy tovább is megy?
Az EU stabil az hogyan illeszkedik az egészbe? Az nem simán az EU dev időnkénti kóser pecséttel ellátott változata?
Persze lehet lassan okafogyottá válik a fentieken derpegés, miközben a 11 androidra épülő ROM-ok fejlődgetnek. Ezeket még nem próbáltam, hagyom érni. -
Steve1207
veterán
MIUI 11 update most jött pl az Mi8Pro-ra is, de nem olvastam utána, hogy mi változott.
Szerintem túl bonyolultan nézitek a rom helyzetet, a stabilból kell kiindulni. Ott jelenleg a MIUI11, még kap egy 12-t és kész, mivel jött már a china verzió is belőle. Ami közte jön még esetleg MIUI11-es az elhanyagolható, mert sok újdonságot vagy stabilitást nem fog hozni, ahogy eddig se.
EU weekly nem fog jönni már, a stabilból viszont mindig feldobják a legújabbat. Azt csak úgy megcsinálják és "van", kb semmi értelme külön kezelni, csak ez twrp-ből is telepíthető.
Amúgy Mix2 is kapott MIUI12-t (igaz az kicsit régebbi és a droidot a 9-nél beszüntették). Mix2S is kapott egy jó hónapja, ami kb egyszerre jött ki az Mi8-cal (mármint teló). China fórumon is írták, hogy jön, ki is jött már odakint, ilyenkor kb 3 hét és jön a hivatalos stabil is. Ezt még megkapjuk és kész. (Kivéve, ha valami hatalmas galiba lenne a rommal, de arra nem látok sok esélyt).
-
kurtuzov
senior tag
Nem akartam a MIUI-t lelauncherezni, csak ott nem tiszta nekem a MI8 terméktámogatási rendszere, hogy szeptemberben a kínai gyári ROM fejlesztés leállt - emiatt nincs ugye pl EU weekly sem.
De ahogy fentebb írtad mégis lesz még gyári ROM heggesztés, de ha jól értem az már csak a MIUI-ra terjed ki. -
Steve1207
veterán
+1, egy ideje azért már én se szeretek ennyire szüttyögni a dolgokkal meg cserélgetni, tesztelni, de egy kiforrott rendszert gond nélkül fel lehet pattintani a telefonra.
(#18782) Smiro: amúgy kb ugyanezt fogod megkapni utolsó frissítésként stabilnak, ha jön az ota, szóval nem kell úgy venni, mint egy jöttment rendszer. Ez egy szakmai fórum, ha nem lett volna ennyi tesztelő ember a hibajelentésekkel (akár itt, akár xda, akár xiao fórum), a stabil se ott tartana most, ahol van. Az emberek fele már rég továbblépett volna az Mi8-on, a frissítések meg már tavaly nyáron leálltak volna kb.
-
retesz147
addikt
Ha már root, ha már magisk...
Nektek működik a Mcdonalds alkalmazás roottal?
Nekem sajnos nem, pedig hide'olva van , de a meki app észleli a rootot, ezért elindítás után ki is lép.Tudok élni nélküle, csak röhej, hogy egy banki app működik a meki meg nem
Frissítettem a magiskot ma a 8-ra, de semmi, ugyan az...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A középkategóriában magától értetődően szórja az ajánlott modelleket a Xiaomi, de vajon tud-e vonzó maradni a Mi 8 úgy, hogy a valódi kompaktságát elvesztette?
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- Autós topik
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Asztalos klub
- Last Epoch
- Házimozi belépő szinten
- Nők, nőügyek (18+)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Már 25 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés.Gamer szék noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest