- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
Aksi kijelzőnél mit jelent a narancssárga csík? 36%nál?
Haldoklik?
Eddig csak zöld és piros állapotot láttam.
-
attiati
veterán
Lehet olyat, hogy "ne zavarj üzemmódban" is hívhasson 2-3 telefonszám, akiket előre beállítok?
Ha igen, akkor hol lehet ezt beállítani?
-
attiati
veterán
kapható még jó tok a telefonhoz?
- vékony anyagú
- jól passzoló
- sima, letisztult
1-2e ft körül -
attiati
veterán
válasz
attiati #20399 üzenetére
Rákérdeztem a droid szakmai topikban.
Itt azt súgták, hogy nem gond az mi8 régi droidja. -
attiati
veterán
Biztonság terén mennyire gáz az mi8?
Gyakorlati szempontból.
Netbankolás, adatbiztonság, stb.
Nem mókolt droiddal. -
attiati
veterán
Egyébként futunk biztonsági kockázatot az elavult androiddal?
Ha igen, akkor mennyire jelentős?
(Személyes adatok védelme, mobilbank) -
attiati
veterán
Nálam ez a hangszóró bedugulás, elhalkulás jön vissza folyamatosan.
Néha kipucolom fogkefével, de szerintem már komolyabb lehet a gond.Mit lehet ráküldeni? Vagy szét kellene szedetnem?
Aksicserével egy körben meg lehet oldani a hangszóró pucolást is, vagy tök máshonnan érhető el a kettő?
-
attiati
veterán
Már többször észrevettem, hogy a fényképező valami eszméleten görbe vonalakat, tereket képes fényképezni. Vízszintes és függőleges falak sem stimmelnek egymáshoz képest.
Két cipőt egymás elé teszek és a hátsót elgörbíti, nem stimmelnek az arányai.Tapasztaltok hasonlót?
-
attiati
veterán
válasz
Alemida #20164 üzenetére
itt egy picit még olcsóbb a BM3E
(fél dollár)
érdekes, hogy ugyanaz az eladó -
attiati
veterán
válasz
lovas93 #20131 üzenetére
Szerintem lelassultak a ciklusok és érett szakaszban van az okostelefon - mint termék - már régóta.
Jó lenne, ha a gyártók is eszerint gondolkodnának.
Szoftvertámogatás megvonással és almáéknál a szándékos lassítással "ösztönzik" a vásárlót, hogy váltson.Már nem jelent akkora ugrást egy teló csere, mint régen az 1. generációról a 2.-ra váltás.
-
attiati
veterán
Azt hittem, hogy a Samu A52 egész jó alternatívája lehetne, de annak gyengébb a cpu, gpu párosa.
Mondjuk most hozzám került egy, majd lesz összehasonlítási alap idővel. -
attiati
veterán
válasz
Steve1207 #20119 üzenetére
Biztonsági frissítés sem jön már rá?
Úgy néztem, hogy '18 májusban jött ki és 4 évet ígérnek az MI szériára, úgyhogy elvileg az is letelt idén májusban. Utána mennyire sebezhető a teló?Nekem valószínűleg majd csak egy aksicsere lesz és nézegetem a giga akciókat.
Egyszerűen rossz érzés tök feleslegesen 2k-t kiadni, hogyha az MI 8 is teszi a dolgát. -
attiati
veterán
válasz
st6969 #20116 üzenetére
Akkor neked nem is kérdés a váltás.
Mi 8-nál már megszűnt a frissítés?Azért ez kezd gáz lenni így a sokadik generációs okostelefonoknál, hogy kiforrta magát a technológia és úgy igazából a userek nagy részének bőven jó lenne egy MI 8, de a rendszerfrissítés megszüntetése miatt kuka a teló.
-
-
attiati
veterán
válasz
Alemida #20090 üzenetére
nincs adatforgalmi beállítások menüpont
miui 12.0.3.0 stabilkapcsolat és megosztás / adathasználat van helyette és ott lehet állítani az időszakot: tegnap, ma, múlt hónapban, ebben a hónapban
Fent van a nova launcher, de nem hiszem, hogy alapfunkciókat eltüntetne, az inkább csak designbeli különbséget okoz.
-
attiati
veterán
Netfogyasztás mérésnél be lehet valahogy állítani, hogy ne hó elejétől hó végéig nézze az időszakot, hanem mondjuk a hónap 20. napjától következő hó 20. napjáig?
(gyári droidom van)
-
attiati
veterán
köszi mindenkinek, jó lett a hangszóró
sosem gondoltam volna, hogy egy fogkefével megoldható a dolog. Azt se gondoltam volna, hogy ennyire beesett a teló ára ilyen infláció mellett. Pedig még bőven jó telefon.
Ha aksit nem szeretnék házilag cserélni, akkor foglalkoznak ilyennel valahol Bp-en?
-
attiati
veterán
felső hangszórót cseréltetett már valaki?
Olyan sokat volt kihangosítva a telefonom home office-ban, hogy kihangosítás nélkül alig hallatszik max hangerőn.
Ez ilyenkor csere? Vagy más baja lehet?
-
attiati
veterán
gyűrűs tok beszámoló, 3,39 USD-ért
[link]+ nem lesz sokkal vastagabb tőle a telefon, kitámasztónak sem utolsó a gyűrű rajta, védi a kamera részt, stabil fogást ad
semleges: szokni kell a gyűrűt, lehetne kevésbé csúszós vagy redőzött a széle
- nem érhető el az ujjlenyomat olvasó a gyűrű használat közben -
attiati
veterán
Minden képernyő ébresztésnél az az üzenet fogad, hogy ne takarja el a beszéd hangszóró környékét. És csak a hangerő fel gombbal enged tovább.
Ez mitől lehet?
Ki lehet kapcsolni valahogy? Vagy valami porszem mehetett a nyílásba?Nem enged tovább addig, amíg nem nyomom meg a hangerő gombot. Van, hogy csak az első képernyő érintés után dobja fel, de biztosan feldobja minden képernyő bekapcsolás után. Ha leokezom, akkor utána már nem dobálja ezt az üzenetet.
-
-
attiati
veterán
Nektek csinál olyat, hogy képernyő bekapcsolás után minimum fényerőn indul?
Ha ki-bekapcsolom újra, akkor már jó.
Többször is előfordult. -
attiati
veterán
válasz
st6969 #15882 üzenetére
Teljesen hektikus
Nem vagyok benne biztos, hogy a xiaomi jól mér.... ma 3:41 SOT időt mutat.
Egyrészt el se akarom hinni, hogy ennyit nyomogattam ma a telefont.
Másrészt viszont 47%-on van....
És ugyanazokra használtam, mint bármikor máskor.
Tegnap még a 3 ,5 óra SOT sem jött volna össze, ma meg 7 óra felett tudnék hozni.Egy különbség van, hogy éjjelre töltőn maradt véletlenül.
De máskor meg kikapcsolva van 1% merüléssel, úgyhogy inkább csak azért hangsúlyoztam ki, hogy most biztos "rendesen" tele lett töltve. -
attiati
veterán
Oké, mi az a xiaomi aktiválás az aksi adatok között?
8 másodpercig ment és 20%ot lezabált... !?
-
attiati
veterán
válasz
Steve1207 #15878 üzenetére
Laikusan azt hittem, hogy a filmezés még jobban eszi, mert több adatmennyiséget és jobban terheli. Kipróbálom majd.
Egyébként automata fényerőn használom, többnyire alacsonyan.
AOD kikapcsolva.
A duplakoppos kijelző készenlét sokat eszik?
A 2 két sim + net is sokat zabál. -
attiati
veterán
válasz
st6969 #15875 üzenetére
akkor hogyan jönnek ki ezek a hatalmas különbségek?
6 óra vs 3 óra
És még csak azt sem mondhatom, hogy azért csak 3 óra a SOT, mert 2 nap alatt hoztam össze. Ez 1 napi használat volt.
GPS kikapcsolva, BT és wifi szintén OFF
2 sim
net folyamatosan bekapcsolva
semmi videózás vagy zene, csak netezés volt benne Opera Minivel -
attiati
veterán
Nagyon karcsú aksi eredményeket érek el.
2:40 perc képernyőidő és 32%on van a teló.
Ezzel az aksi használat 10%át adja.
Egy "xiaomi aktiválás" nevű tevékenység 20%ot visz el. Az mi?Opera böngésző is 15%ot.
20 órája töltöttem.
Korábbi telefonjaimnál ugyanilyen felhasználási szokásokkal a képernyő adta mindig a legnagyobb fogyasztást. -
attiati
veterán
Tartalék töltő és kábelválasztásnál mire kell figyelni?
Iphone töltőfejjel és Leeco kábellel QC nélkül valami 6 óra alatt töltötte fel.
Most egy blitzwolf fejjel + leeco kábellel QC-val is nagyon szenvedős a töltés.Kevés a kábel?
-
attiati
veterán
válasz
attiati #15720 üzenetére
Ma reggel újra előjött egy másik (?) probléma.
Azt írta, hogy a sim kártya aktiválása nem sikerült. De most a másik SIM (telekomos) volt az 1-es tálcában.
Újra meg újra végigcsinálja a xiaomi a sim-ek aktiválását?
Pár perccel később megjavult, amikor harmadszorra rányomtam az újraaktiválásra.
Az előzőt kettő kísérletnél hibaüzenettel leállt. -
attiati
veterán
válasz
havri1 #15722 üzenetére
Most még jó lett. Másik készülékben nem volt gond.
Annyit változtattam csak, hogy a telenoros sim-nel be volt állítva, hogy hívás közben ha másik számról érkezik hívás, akkor értesítést kerek. De ez nem hiszem, hogy befolyásolja.
G_g_g: köszi a tippet. Telenor nem engedi kikapcsolni az átirányítást abban az esetben, ha "a hívott (azaz én) nem érhető el"
-
attiati
veterán
Nem tudok hívást fogadni a SIM1-ben levő telenor számomon.
a készülék beaktiválta a számot
hívni tudok róla
a nem fogadott hívás után azonnal sms-t kapok a hívásról
próbáltam úgy is, hogy mobilnet kikapcsolvaA SIM2-ben levő telekomos kártyáról megy minden oda-vissza. És azon nincs bekapcsolva a net, amikor a SIM1-et hívnám.
Mi lehet a baja? Nincs több ötletem.
-
attiati
veterán
Beléptem a klubba egy 128gb-os változattal.
Első MIUI-s telefonom, fogalmatlan vagyok. Összefoglalót végigolvastam, de csak több lett a kérdésem, mintsem kevesebbHonnan tudom, hogy akarok e váltani e global stabilról bármi másra?
És bevállalni a vele járó bootloader nyitást (és 1 hónap várakozást hozzá?) + TWRP + romolás. Alapból nem szoktam romolni.1. Global-hoz képest miben jobb a többi rom? Van erről összefoglaló tábla kezdőknek? Itt lenne egy, de pont a képek hiányoznak. Pontosan mik azok a korlátozások és MIUI feature tiltások a globalban, amit az összefoglaló ír?
"Global kiadás pedig alapvetően a butított MIUI tele korlátozásokkal, korlátokkal, reklámokkal, bloatware-el mindemellett a legtöbb hasznos MIUI feature le van tiltva benne."
2. Használtan vettem a telót. Kiléptünk MI fiókból, google fiókból és nyomtuk egy gyári visszaállítást. Van egyéb teendő a beköltözés előtt? Azt hiszem nem volt kinyitva a bootloader és rootolva sem volt
Global stabil 11.0.6 van rajta.3. Bootloader nyitás = garivesztés? (edigital)
Gyönyörű ez a telefon. Eddigi legszebb. 65ért sikerült hozzájutni, másfél év garival, úgyhogy nagyon vigyázós
-
attiati
veterán
lehet még rendelni ezt a telót külföldi webshopból?
(olcsóbban, megbízható helyről)hirtelen amiket találtam, drágábbak, mint itthon
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- sziku69: Szólánc.
- Vicces képek
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged