- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Nothing: március 4
- 8849 Shark 3 - AMOLED-es erőmű
- Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
plejik
addikt
Miui 12 lezárt képernyőnél nem jönnek még az ertesitesek, csak amikor feloldom a képernyőzárat. Mit kell vagy hol beállítani , hogy megjelenjenek?
iPhone 14 Pro / MacBook Pro M1 pro 14" 2021 / iPad Pro M4 / PlayStation 5 Pro + PS Portal / LG CX3 OLED / RedMagic Nova /
-
ginola
addikt
válasz randras_83 #18091 üzenetére
Apn beállítás az mi?
-
g_g_g
Topikgazda
[ Szerkesztve ]
-
randras_83
addikt
válasz randras_83 #18088 üzenetére
Update: töröltem az apn beállítást majd újra megadtam és minden működik...hogy ez eddig miért nem jutott eszembe...
https://www.flickr.com/randras83/
-
Steve1207
veterán
Na közben rájöttem, hogy nagyobb a kép és az tartalmazza a többi képet és egy mp4-et, viszont telefonon nem lehet tudok többet bejelölni vagy módosítani, hogy melyik legyen az aktív (vagy nem jövök rá, hogy a kis pötty jelölő hogy kerül arrébb, mert automat jelöli be és annyi).
Szóval a nagy képfájlokhoz vannak bash scriptec, ami kicsomagolja a fájlokat, viszont csak samsunghoz valót találtam, de ezzel nem működik [link] sajnos, hibát ír ki.
Amúgy amíg írtam annyira rájöttem, hogy ha a telón a nézegetőben egy adott képkockán állok, pipa, legjobb kép mentése, akkor külön kimenti és megmarad az eredeti motion is. Na most ez elég hosszadalmas, ha több van és több jó kép, de ez is haladás.
.
-
Steve1207
veterán
Dinamikus fotónál hogy lehet mindet bejelölni vagy "kicsomagolni"? A kamera mappában csak a bejelölt képek vannak és azokat tudom lemásolni, viszont kijelölni meg telefonon valahogy ki lehetne, de azt se tudom. Hogy kell ezt használni?
Alapból gondoltam mindet lementi és csak a telón összegzi, de valami cache-ben lehetnek....
-
Leon77
őstag
Sziasztok. Mi8 am van, de a normál hangszórója amikor telefonálok nagyon gyatra, egy sima utca zaj is elnyomja és nem hallok semmit a hívóból. Ezen tudnék esetleg valahogyan segíteni?
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
darvinya
titán
válasz randras_83 #18082 üzenetére
Nincs kikapcsolva net jogosultsága SIM(1/2) mobilon?
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Zsoleszhun
addikt
-
Steve1207
veterán
Üvegfólia volt a telón, lassan már 1,5 éve, viszont 1-2 porszem volt alatta és a felülete olyan könnyen zsírosodik már, hogy hihetetlen. Tegnap mondom leszedem. Én még annyi port nem láttam a hangszóró kürül sehol életemben, pedig minden nap takarítom és a kis barázdákat is ki szoktam legalább két hetente fogkefézni. Még helyet se tudok mondani, hogy hova férhetett
Van másik, majd rárakom azt, viszont a kijelző nagyon tiszta így fél nap után is, ilyenkor máskor már mocskos volt. A felülete ennyire elhasználódik egy üvegfóliának?
.
-
randras_83
addikt
Sziasztok a Viber működik mindenkinél mobilnetről? Nálam semmit nem hajlandó csinalni.
https://www.flickr.com/randras83/
-
havri1
félisten
Az alsó fehér ios vonalat hogyan lehet kikapcsolni?
Egyszer már valaki segített, de most nem találom.havri
-
-
szuszinho
őstag
válasz huliganboy #18074 üzenetére
Másik telefont tölt. A sajátom sem volt lemerülve.
-
szuszinho
őstag
válasz huliganboy #18072 üzenetére
Semmi. Töltést sem veszi.
-
szuszinho
őstag
Nem rég 4x%-on állt a telefon, feltettem töltőre. El is kezdte tölteni. Nem sokkal később, mondom ránézek, de se kép se hang. Nem lehet bekapcsolni, töltést sem veszi.
Akkor ez így most kuka? Mitől mehetett tönkre az íróasztalon[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
Pro stabil global-ra jött frissítés, igaz MIUI 11-es.
-
havri1
félisten
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Peter.70 #18062 üzenetére
Új volt, 2 év garanciával volt bruttó 210. Nekem cég hozzáadott, így igazából nem sokat kellett beletennem a mi8-on felül. Így megérte. Ha nem adna bele a cég, akkor nem cseréltem volna, mert nekem nem ér 200k-t egy telefon.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz Peter.70 #18059 üzenetére
A Notchot sose tudtam megszokni, valahogy mindig zavart, illetve kamerában picit feljebb akartam lépni, mert 2 gyerek mellett egyre kevesebbet kerül elő a DSLR. 7T Pro - gcammel - baromi jó képeket csinál - gyári kamera kb. tud olyan rossz képeket csinálni, mint a mi8 az elején. - , illetve kamerázásnál van egy brutális képstabilizációs mód, ami kb. a kocogásnál is kisimítja a képet.
Egyébként egyik legjobb telefonom volt, ha visszagondolok az elmúlt 1,5 évre. Sose értettem, hogy mi baja az embereknek a MIUIval, az oxygen os egy picit puritán, de aláírom, hogy a mi8 után is csak pislogtam, hogy milyen gyors a telefon.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
g_g_g
Topikgazda
Munkaprofilhoz hogyan lehet alkalmazást hozzáadni?
Most egyedül a "Letöltések" van benne, azt sem tudom, hogyan került beDe szeretném kipróbálni más alkalmazással is, de nem tudom, hogyan lehetne hozzá adni.
-
ginola
addikt
Jó állapotú garanciális Mi 8 6/64 milyen áron reális használtan venni, még van rá garancia.
Vagy kicsit többért Note 9S? -
darvinya
titán
válasz janos666 #18054 üzenetére
Töltés vezérléshez nem tudsz hozzáférni, mivel, az egy egyszerű elektronika, ami tud bizonyos jelet küldeni fogadni.
Ennyi.
Kábel ebből a szempontból felesleges, mivel kommunikáció nélkül nem kapcsol át.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
válasz darvinya #18053 üzenetére
Az a baj, hogy az Android programok, amiket ismerek, csak az akkumulátor töltésvezérlőjéről kapnak adatokat (gondolom az sem mindig túl pontos, de legalább relatív közelítést ad kábelek és töltők közt egymáshoz...), tehát az akksi ~4.2V töltési feszültségéhez van meg egy áramerősség. Ott azt nem látom, hogy a kábelen mekkora a feszültség és/vagy áramerősség.
Talán még az is lehet, hogy olyankor, mikor külön tölti a cellákat a vezérlő (10V-ból), akkor két blokkból az egyiken olvassa ki az áramerősséget a szoftver, és azért méri a névleges max felét. (Bár nem tudom, hogy itt pontosan hogy működik ez.)A fali töltő az Xiaomi márkás 18W-os (5, 9, 12V, 2.5, 2, 1.5A).
Az AMD-s notiból próbáltam a PD töltést is. Teljes értékű C port, teljes értékű 3.1-es C-C kábellel (elveszett a papírja, de azt hiszem ~36W).
Az Intel-es gépen csak Asmedia 3.1 vezérlőn van C port (papíron az is valami ~36W, ahhoz vettem a kábelt), és szerintem gyári selejt (de lejárt a lap garanciája, mire rádugtam volna végre valamit, aztán átalakítóval kipróbáltam, hogy semmi 2.0 kütyüt sem ismer fel ).A telefonon mindegy, hogy mit választok: csak töltés, vagy adat is mehet (esetleg kell is)?
Próbáltam mindkettőt, de látszólag nem változik semmi.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
darvinya
titán
válasz janos666 #18052 üzenetére
AMD-n csak Linux alatt fog működni, egy pár órás izzadás után, Intel-nél csak 1 óra.
Amúgy gyors töltés csak.akkor lesz, mikor telefon tud kommunikálni a töltő egységgel, ez mindegy mi, laptop, töltő, stb.
Ha nincs meg, akkor max. 1.5A-es lassú töltés megy, azaz 5V/1.5A, nem lesz 9-12V/1.5A.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Igen. De közben rájöttem, hogy van VoLTE/WiFi a Global-al is, csak visszafelé működnek a *#*# kódok, és akkor jó, ha a visszakapott üzenet vége tiltva/disabled, mert nem a funkciót tiltja le, hanem annak korlátozását, tehát aktív lesz nekem is tiltva.
Így talán inkább hagyom, bár Intel-es USB porttal messzebb is eljutottam az Unlock folyamatban (előtte AMD notin próbálkoztam). De gondolom, hogy az egyirányú utca, szóval ha nem muszáj, akkor nem csinálom.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
g_g_g
Topikgazda
válasz janos666 #18049 üzenetére
"Nekifogtam feltenni az EU-s OS-s, de kicsit elakadtam ott, hogy a telefon FASTBOOT-ban módban, de a PC-s fastboot.exe azt mondja, hogy várakozik a telefonra. Az ADB-s reboot parancs még működött, az látta a készüléket."
Ha jól sejtem most a bootloadert szeretnéd nyitni? -
Én már rég bekapcsoltattam a T-Mobil ügyfélszolgálattal, és a korábbi Samsung-al ment.
Itt nyoma sincs a menüben, a *#/# móka után se (mikor beírtam, először letiltotta, így beírtam újra és akkor azt mondta engedélyezve [tehát ismét, mint mielőtt piszkáltam]). Se VoLTE, se VoWiFi (utóbbi eddig se volt, nem is annyira kell).Nekifogtam feltenni az EU-s OS-s, de kicsit elakadtam ott, hogy a telefon FASTBOOT-ban módban, de a PC-s fastboot.exe azt mondja, hogy várakozik a telefonra. Az ADB-s reboot parancs még működött, az látta a készüléket.
-
Lacerta
aktív tag
válasz darvinya #18045 üzenetére
Azzal van gond, ha gyenge a jelek, emiatt folyton ugrál közöttük.
Na ja, de mondjuk emellett van nálam 2 másik régebbi telefon, és azok ott, akkor precízen húzzák a tracket. Azért furcsa, mert szinte mindig a Mi 8 a legpontosabb, még akkor is, amikor kifejezetten sz*r a vétel. De néha, nagyon ritkán van olyan helyzet, amikor pedig csak a Mi 8 pontatlan. Na ezt furcsállom.
Geodéziai műszer a katonaihoz képest egyszerű mobil telefon.
Geodéziai mérésnél is ilyen 1-1.5 centis elvárt mérési bizonytalanságok vannak, de idő kell, amíg beáll a műszer. Mozgás közben egyszerűen nem lehet elérni ezt a pontosságot, pontot lehet ilyen módon bemérni, tracket húzni biztosan nem. A katonai GPS robusztusságában tér el a polgáritól, a katonai sávok azt a célt szolgálják, hogy ne lehessen egyszerűen blokkolni a mérést. De a pontosság nem nagyobb. Igazából a 10-15mm-nél katonáéknál sem kell jobb.
E fölé azért baromi nehéz menni, mert míg DGPS-el kiszeded a légköri és domborzati torzulást ( anélkül 2-3 m a legnagyobb pontosság, mert mindegy, milyen fasza vevőd van, ha az eleve hibás, ami bejön ), a centis pontosságoknál már a vevő belsejében a jelfeldolgozás bizonytalanságai rontják le a pontosságot. Ennyit tud a szilícium, és kész.
-
Telefonhívások:
Valamiért nem működik a T-Mobil HU VoLTE. Érdemes lenne EU-s ROM-ra váltanom Global-ról (vagy a Global-ból újabbra, mint amit magától megtalál 11.0.5)?
Vagy csak nézzek utána, hogy milyen APN-t kell kézzel hozzáadnom IMS-ként?
Ha rendszer verziót váltok, akkor kötelező a /data reset, vagy mehetnek oda-vissza a verziók?GNSS:
Próbálgattam ma egy kicsit, bár némileg felhős, de szabad ég alatt. Elsőre ennek is kb. ugyan olyan ~3m a becsült GNSS pontossága, mint a papíron sokkal butább Galaxy A3-nak (az még csak GPS+GLONASS és EGNOS, még nincs GALILEO), pedig bekapcsoltam a fejlesztői menüben, hogy mindig használja az összes elérhető GNSS műholdat (az A3-on Android 8.0-al még ilyen opció sem volt). Valamiért nem látja (vagy legalább is jelzi a szoftver) azt a két EGNOS műholdat, amit a Samu igen (bár, ha okosan használná az E5a-t, akkor nem is lenne akkora jelentősége, és az A3-nál sem derült ki, hogy csak N+1 holdnak fogja be őket, vagy letölti és használja az SBAS adatokat - amiket mondjuk akár mobilnetről is lehúzhatna egy telefon).
Persze az lenne az igazi teszt, ha odatenném őket egy ismert pontra, aztán elvinném őket egy másikig egyenes vonalban és kirajzolnám a görbéket is.Töltés:
Van esetleg valami rejtett diagnosztikai menü, ahol a QuickCharge monitorozható?
Azt nézegettem érdekességképp, hogy a noti USB 3.1 Gen2 Type-C portjából (ami elvileg PD 2.0, bár ezt még nem tudtam rendesen tesztelni semmivel) ugyan ilyen kábellel (nem emlékszem, hogy pontosan mit tud, de a legkisebb PD spec. is tud 15W-ot, ez papíron talán 36-ot) csak ~1 A töltést ír ~4.2 V-al (tehát ~4.5W). A saját (rövidebb) kábelével, ugyan ennek a notinak a Type-A portjából már ~1.4 A csorog ki ~4.2 V-al (biztos, hogy a kábelhosszak/minőségek miatt, a C kábel nagyon hosszú).
Ez eddig kb. ugyan az, mint a QC nélküli kis Samsung.
Bár közben leesett, hogy ez is csak USB 2.0-ás telefon, mert ~25MB-vel tud file-t másolni.
De a QC4+ elvileg PD 2.0 kompatibilis, ami független lehetne az USB sebességtől.
A gyári töltővel + kábellel pedig most ~1.8 A-t ír ~4.3 V-al (~7.7W, az elvi max. fele). Ez talán több lenne, ha nem ért volna már 75% fölé az akksi a megelőző játszadozás alatt, mire ideértem.
(Ez mind csak az AccuBAttery a Play áruházból, nem közbekötött mérőműszer!)[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz Lacerta #18040 üzenetére
Semmi gond, hogy sok műholdat lát.
Azzal van gond, ha gyenge a jelek, emiatt folyton ugrál közöttük.
Geodéziai műszer a katonaihoz képest egyszerű mobil telefon.
Próbáltam katonait, ami vagy 20x több műholddal gazdálkodik, és centis a pontossága.
De kiadni érte 10 millát, az kizárt.
Amit árulgatnak katonai néven, az csak egy PDA, ami nem sokkal jobb egy okos telefonnál.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
-
Lacerta
aktív tag
@Smiro:
Tesztelték vízre, állítólag egész jól bírja ha beleejted. Viszont én egyszer megáztam vele úgy, hogy esővédő huzat alatt volt; direktben vizet nem kapott, de párát igen.
Egy egész napig nem működött utána egyik beépített szenzor sem. Aztán kiszellőzött, és megjavult.@darivnya:
A hiba jellegéből adódóan én arra tippelek, hogy valami vevőspecifikus hülyeség lehet, amit majd egyszer javítanak. Vagy nem, mert abból ered, hogy túl sok és sokfajta holdat lát egyszerre.
Mivel csak ez az eszköz hozza ezt a fajta hibát, azt tudom elképzelni, hogy épp ott valami olyan hülye visszaverődés alakul ki, ami L1/L5 sáv közt éppen úgy interferál, hogy az onboard DGPS nem javítja, hanem lerontja a pontosságot.PDA-hoz próbáltam aktív antennát ( annak van SMA csatlakozója ), valóban érzékenyebb lett, de kinn terepen összehasonlítva egy másik, ugyanolyan PDA-val ( 2 van ) annyit tapasztaltam, hogy antennával valamivel kevésbé szóródnaknak a track pontjai, de amúgy ugyanott haladt mindkettő.
Katonai / geodéziai GPS se pontosabb, ha nincs időd kivárni amíg beáll ( menet közben nincs ), illetve ha nincs hozzá DGPS korrekciód ( vagy saját állomást veszel, vagy DGPS szolgáltatást - egyik se olcsó mulatság ).
-
-
Smiro
senior tag
válasz Lacerta #18027 üzenetére
Hát ja, itt egy telefonba számtalan cuccot raktak, amik egyébként toppon is vannak. A GPS eszköz meg csak arra van fejlesztve, ennek ellenére ezek szerint azok is hektikusan működnek. Azért is írtam korábban, hogy átlag felhasználó számára szerintem kifejezetten profi cucc ez a telefon. Az aku meg olyan, amilyen, gyors töltő pillanatok alatt nyom annyit, amennyi kell ahhoz, hogy ne merüljön le totál. Aki meg tudja, hogy napokig nem tudja tölteni, az készüljön fel és power bank. Napos városi barangolások során nekem is a táskában a 30 ezres töltő és emiatt utolsó szempont, hogy emiatt kifogásoljam a mi8-at. Okát nem tudnám mondani, miért is cserélném le. Ha jó lesz az utolsó verzió a stabilon, és nem szúrnak el semmit pont azért, hogy váltásra kényszerítsenek, ettől tuti nem válok meg. Egyedül az IP védettség hiányát érzem néha.
-
Steve1207
veterán
-
Lacerta
aktív tag
válasz janos666 #18018 üzenetére
Én rendszeresen használom térképezésre a sajátomat ( turistautak.hu ). Nem tökéletes, de eddig messze a legjobb kommersz gps vevő ami a kezemben volt, beleértve az agyonhype-olt Garminokat is.
Valóban sokat fogyaszt, egy power bank nem árt mellé kinn terepen.
Jó vételi körülmények közt simán 1-3m-en belül van a trackek szóródása, erdőben lényegesen rosszabb, de még mindig jobb a többi eszközömnél.Egy dolgot vettem észre, ami fura, és nehezen magyarázható.
Amióta megvan a telefon ( lassan 2 éve ) 4-5 alkalommal futottam bele olyanba, hogy nem a Mi 8-é volt a legjobb track, hanem pont, hogy az összes nálam lévő eszköz közül ( általában 4-6 db ) egyedül a telóé kóválygott el, a többi eszköz trackje meg tök pontos maradt. Ezek ilyen 10m körüli eltérések, és néhány 100m-en keresztül tartottak. A track maga nagyjából jelleghelyes maradt, csak pontatlan.
Hangsúlyozom, a többi cuccom sokkal többet többször, és jobban kóvályog, ebben csak az a fura, hogy ezekben az esetekben csak a teló és a többi nem. És mind erdőben, lombozat alatt, fenn a hegyen történt.[ Szerkesztve ]
-
g_g_g
Topikgazda
válasz havri1 #18021 üzenetére
Igen, már tudjuk néhány hete.
Péntek mindig verzió nap volt.Amióta okostelefont használok, ez van használatban a leghosszabb ideje, és bőven nem tervezem még lecserélni annyira szeretem.
Felmegy rá az utolsó Eu dev. és azzal még elleszek egy darabig.
Talán még később lesz EU stabil, azt is ki lehet majd próbálni. -
xy.zsolt
őstag
válasz janos666 #18018 üzenetére
30rol 80ra 20 perc alatt tölt, használat közben is....szerintem ritkán adódhat olyan extrém szitu, hogy ez ne férjen bele
havri1 Emiatt használtan még olcsóbb lesz ez a kitűnő mobil....ez előny és a hátrány is egyben....kinek mi
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
g_g_g
Topikgazda
Kinn a friss, ropogós EU dev. ROM.
20.7.16 letöltésejanos666: üdv itt, remélem jól kijöttök majd a Mi 8-cal, ahogy olvasom az első benyomások bíztatóak :)
[ Szerkesztve ]
-
válasz darvinya #18017 üzenetére
Építőmérnöknek tanultam, konyítok picit a geodéziához (annak idején játszottunk is egy kicsit igazi geodéziai GPS-el). Amire a telefon kéne, az is ehhez kapcsolódik valahol, de kifejezetten telefonok kapcsán.
Vettem végül egy használt Mi 8-at (tök rendes eladótól kedvező áron).
Első benyomásra, bár "rohadt nagy" a Galaxy A3 után (a méret miatt szoktam a legkisebb méretű, de még "prémium" telefonokat venni magamnak) , de hasít, mint a villám!
Egyszerűen hihetetlen, hogy az olyan telefonokon, mint pl. az A3 2017 manapság is képes nyoszogni az Android, és akár egy-egy szöveges email betöltése is másodpercekig tart (nem még egy weboldalé, akár csak egy ilyen fórumé, mint a Ph).
Ezt így most szerintem meg is tartom magamnak telefonnak egy időre (míg össze nem töröm, mikor kifordul a nadrágzsebből a mérete miatt).
Bár az akksi is olyan gyorsan merül, mint amennyire a menü és kis app-ok fürgék. De majd meglátjuk milyen gyors a töltés, mert az még ellensúlyozhatja...TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
darvinya
titán
válasz janos666 #18015 üzenetére
Én mi8 pro-val autózok, és nagyon pontos, szerintem 1m pontosságú.
Az más kérdés, hogy a navigálásban sok hiba van.Amúgy célzott rendszerű GPS nem olcsók, sőt… és még ilyet autóba sem raknak, csak antennát.
-
Smiro
senior tag
Stabilra rendszer frissítés jött Igaz, még nem a várt. De jól megdolgozott a proci, egész meleg lett a ház.
[ Szerkesztve ]
-
Nincs konkrét, előre meghatározott GNSS pontossági igény, csak szeretném a legjobbat, ami elérhető megfizethető áron.
Alapvetően amúgy nem is a GNSS az elsődleges, hanem az inerciális sznezorok. Arról nagyjából tudok is már annyit, hogy a Samsung S szériáé jól használható (elvileg postán is lesz már felém ma egy S9, amit meg is tartok saját telefonnak is, ha már...). Viszont szükség van (legalább is praktikusan) a GNSS adatokra is (inkább a sebesség miatt, szóval nem is az abszolút pontosság a fontos).
Így, ha már úgyis telefonokat keresgéltem, akkor ezt a GNSS dolgot saját magamtól kezdtem nyomozni (amúgy is érdekelt már rég ez az L5/E5a dolog puszta heccből, és teljesen civilben, sima autós navigációhoz is), és a Mi 8-nál lukadtam ki, ami használtan már vastagon 100k HUF alatt beszerezhető (amúgy jó lenne egy S20 is, még találtam is nagyon baráti áron használt S20 Plus-t, de az is ~140k, és elképzelhető az is, hogy fizikailag megsérülhet, míg játszadozom vele és telefonnak sem tudnám használni a mérete miatt - magas, de vékony vagyok, és nem hordok hasitasit/ridikült, szóval már az S9 is egy tepsi a zsebemben, szerintem a Mi 8 is túl nagy lesz, de ez legalább olcsó, nem bukok rajta sokat).
-
Smiro
senior tag
válasz janos666 #18013 üzenetére
Egyébként mihez kellene nagyobb pontosság? Mert ez a telefon ugye a hétköznapi dolgokat szolgálja ki majdnem maximálisan. Nyilván specifikus eszközök lekörözik, de mint ahogy vállalható a kamera, úgy szerintem a gps is ahhoz, amire földi halandó használni tudja a telefonját. Szóval mihez kellene a cc 3 cm vs fix állapotú nem sokkal több, oké, fél méter, mozgásban esetleg pár méter eltéréshez?
[ Szerkesztve ]
-
válasz randras_83 #18011 üzenetére
Köszönöm.
Ez alapján úgy tűnik, hogy az új frekvenciákat (5-ös a betűk után/közt) bár fogja, érdemben nem jut velük többre. Már a GPS+GLONASS+SBAS (USA+Orosz+EGOS, ami két komplett rendszer + egy kiegészítő EU-s korrekciós) is tud ~3m pontosságot a régi civil sávokkal (L1, E1). Az új frekvenciákkal akár ~0.3m lehetne az elvi pontosság (bár ez eltarthat 1-2 percig, ami alatt mozdulatlanul kell bámulnia az eget). Bár az nem meglepő, hogy a GPS műholdakból nem lát felettünk elegendő L5-öst, ami önmagában működőképes lenne (3+1), ott van viszont a GALILEO, ami egy komplett harmadik önálló rendszer, és 5 pontból is lát E5a frekvenciákat.
Gondolom, hogy az Android 10 nincs még erre (E5a) optimalizálva, és amúgy sem CPU/akku-gyilkos módban dolgozik (egy angol doksit futottam át, amiben néhány 10 centis számokig jutottak, de az valaki egyedi szoftvert használt a nyers méréseken, ezért voltam kíváncsi, hogy mit tud csak így magában, az Android rendszeren át feldolgozva - a telefon megjelenése idejéből találtam csak erről teszteket, de azóta volt pár frissítés...).[ Szerkesztve ]
-
Smiro
senior tag
válasz janos666 #18006 üzenetére
Ha navihoz kell, teljesen jó. Én a szlovák navigációt használom, nem ismert nagyvárosban élőképes módban, néhány méteres eltéréssel abszolút tökéletes. Régebbi Sony telefonom majdnem repült néhányszor, ezzel másfél éve semmi gond. Gyalogos módban is abszolút jól pozicionál akkora házak között is, amilyen itthon soha nem lesz. Szóval L5 is teljesen jó. Szerintem.
-
-
Egy tulaj tudna nekem screenshot-ot mutatni ezzel a programmal GPStest magyarországi szabad ég alatt? A becsült pontosságra lennék kíváncsi, és hogy most a legújabb firmware-el működik-e itthon a GALILEO és az L5/E5a frekvenciák.
-
voncci
aktív tag
válasz huliganboy #18001 üzenetére
Szia!
Én a munkámhoz használom elég sokat. Power bankot nem akarom pluszba magammal cipelni, így is van egy csomó dolog amit folyamatosan hurcolászok magammal. Tehát ez az opciót kilőve. A kocsiban tudom tölteni, aztán majd meglátom megbarátkozunk-e egymással. -
Steve1207
veterán
Olyannal találkozott már valaki, hogy a telefonos nyomógombos rendszerekben nem veszi a dolgot? (ELMŰ-nél tapasztalom, a Vodánál nincs gond pl). Egy hónappal ezelőtt biztos nem volt gond. Hogy lehetne ezt fixálni? Alternatív telefon alkalmazás is a gyári "tárcsázás" részét használja, így nem jutottam azokkal se előrébb.
.
-
huliganboy
addikt
válasz voncci #17979 üzenetére
Szia!
Ez a telefon minden tesztben az aksira kapta a legkevesebb pontot. Minden tesztben legyen magyar vagy külföldi ki hangsúlyozzák, hogy a kis kapacitás miatt NEM egy SOT bajnok!
Én nem tudom te ezt hol olvastad, bár itt a topikban is volt pár SOT huszár, de mégis végül kiderült szerintem, hogy agyon van optimalizálva minden. Ennek meg sok értelmét nem látom. Azért van, hogy használd, ha megtudsz tölteni nincs kérdés. Egy power bank se egy vagyon már.
Persze ha valaki gyárba dolgozik és ezen hallgat zenét az vagy unalmában folyamatosan nyokodja kevés térerő mellett akkor nehéz tölteni
Másik dolog a használat milyensége.. ha csak videó tovább tart, ha meg game akkor értelem szerüen kevesebbig...
Egy szó mint száz ez a telefon nem az akkumlátoráról híres nah
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DOOM - The Dark Ages
- Gumi és felni topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Szólánc.
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AliExpress tapasztalatok
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest