-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUNited
őstag
Sziasztok!
A TWRP-ből XDA-n csak a 3.4 verzióig van fenn (nekem is az van most a telómon). Azonban a hivatalos TWRP oldalon már 3.5.2 is van. Mi ennek az oka? Van aki új verziót használ? Ajánlott?
A másik: Milyen ROM-ot érdemes feltenni, amiben minden működik? Ha jól értelmezem, a Pixel Experience megint ott tart, hogy nem működik benne az NFC-s fizetés. Ez az Evolution X egy jó alternatíva? Vagy más ROM, amiben tényleg minden működik?
Illetve találtam egy márciusi Xiaomi.eu rom-ot, ez jó?
xiaomi.eu_multi_MI8_V12.0.4.0.QEACNXM_v12-10.zip 2021-03-14 -
HUNited
őstag
Sziasztok!
Találkozott valaki már olyannal, hogy a telefon lassan reagál? Pl. egy olyan alkalmazást vagy játékot, amit korábban pikk-pakk megnyitott, csak több másodperces gondolkodással teszi? Nyilván lehetne app hiba is, de nem csak egyet érint hanem többet. De ami a legzavaróbb, hogy a skype veszettül szaggat, nem kép vagy hang, hanem a szöveges része is. másodperceket kell várni, ha egy nagyobb history-val bíró beszélgetésbe üzenetet akarok küldeni. -
HUNited
őstag
válasz
Zsoleszhun #18882 üzenetére
Az 1.3.1 van fenn, de nem látok olyan opciót hogy play lecsatolás, vagy ilyesmi.
-
HUNited
őstag
Hello srácok, mikor újratelepítettem a telót, a Magiskos YouTube Vanced elveszett (meg amúfy is régi volt már). Feltettem a root verziót. Viszont ez a vacak folyamat frissíti magát. Magisknál volt az enable_detach megoldás, és működött is. De ugye ez már nem Magisk kompatibilis így.
Valami megoldás?
-
HUNited
őstag
Sziasztok, újeatelepítettem a telót friss 9.04 eu rommal.
Most (lehet eddig is, csak nem néztem) a beállításoknál felkínálja a Google asszisztensnél a magyar nyelvet is hangutasításhoz. Viszont ha hozzá akarom adni, akkor kb 2 másodpercre megjelenik, majd eltűnik.
Amikor bekapcsolom az ok google-t, a betanítás magyarul is kéri a hangom (ok google =oké gugl), és angolul is (hey google). A milyen lessz ma az időjárás kérdésre keverve válaszol a TTS magyar hangon (fonetikusan) mondja az angol szavakat, magyarul a számokat. Angolul kérdezve természetesen fullos minden.
Mondjuk nekem az is új volt, hogy egyáltalán Magyarországon régióváltás nélkül bekapcsolható...
Node nálatok mi a helyzet? Engedi hozzáadni a magyar nyelvet? Sikerült valakinek jól beállítania? Vagy nálatok magyar területről még az angol sem érhető el?
Köszi: Sanyi
-
HUNited
őstag
Napok óta nem akarja letölteni az updater a frissítést. Minden kiszolgáló offline neki. Lol.
-
HUNited
őstag
válasz
havri1 #18317 üzenetére
Minden a helyén van, csak tapogatod a szám beírása után a SIM1/SIM2 gombokat, azt majd valamikor veszi az adást. Névjegyet lazán tudsz indítani, mert az rákattintással megy, de ha a számot beírod, másként nem tudsz hívást indítani.
Azt lehet kipróbálom majd hogy állítok be alapértelmezett hívó SIM-et, hogy akkor mit csinál.
-
HUNited
őstag
válasz
Zsoleszhun #18282 üzenetére
Tehát nem egyedi hiba. Megoldás nincs rá?
-
HUNited
őstag
Sziasztok!
Az utolsó 2 EU heti verzióban behülyült a tárcsázóm. Az alsó sort csak kb minden 8. érintésre érzékrli (beállítá, hívásindítás a két SIM-ről, tárcsázó elrejtése, tehát elég fontos cuccok).
Nem telóhiba, csak a gyári tárcsázó csinálja, alternatívák (pl Google tárcsázó) jók.
Adat és gyorsítótár törlés már volt.
Ötlet vagy megoldás valakinek?
Másik kérdés: vagy egy éve nem próbáltam alter romot. Van már olyan, ami fullos, és nincs benne hiba? Lehetőleg valami Stock Android ROM kellene. Legutóbb a kártyás fizetés hiánya miatt váltottam talán vissza EU hetire, de az meg pár hét és megszűnik...
-
HUNited
őstag
20 dolcsi egy tokért?
Huh. Én nagyon elvetemült vagyok, egy ilyen tükrös tokot vettem kb 1500 ft-ért itt a topikban egy sráctól, és mostanra ment tönkre, ezért keresek rá valami másikat. De 6 ezret tuti nem adnék ki érte, mikor magát a telefont is utálom. Ahogy eléri a két éves kort, csere.
-
HUNited
őstag
Sziasztok, kéne egy kis help.
Feltettem a legújabb MIUI EU romot (Februári volt fent eddig, lehet nem a legújabb csinálja).Az összes alkalmazásom sötét színű lett, de nem túl igényes módon, hogy finoman fejezzem ki magam... Hogy lehetne visszaállítani, hogy csak az az app legyen sötét, ami támogatja is (de a rendszer attól még maradjon sötét beállításon)?
A másik: Folyamatosan van egy kék nagy lóbaxás ikon a notchtól balra, hogy GPS-t használ a Google térkép. Azt hogy a csudába lehet eltávolítani? Nem látom a többi értesítést, amik azért jobban érdekelnének.
-
HUNited
őstag
Hello. Nyitható fedlapos (flip?) tokot keresek, olyat amivel kifele is lehet hajtani a telefont (felfüggeszteni valamire, pl. ágykeretre hogy torna közben lásd a feladatot). A topikleírásban lévő linkek már nem igen működnek.
-
HUNited
őstag
válasz
havri1 #15815 üzenetére
Figyi hogy kell ezt a vacakot kikapcsolni... A leírás szerint ha visszateszem a bölcsőbe, kikapcsol. Ha két másodpercig nyomom a bigyót akkor is kikapcsol. De nekem nagyon nem akar kikapcsolni... Pontosabban kikapcsol, de folyamatosan újrakapcsolódik a telefonhoz egy idő után (pár perc)... Tehát magától újraindul és csatlakozik, ami által nyilván nem hallom ha csörög a telefon, vagy mikor hívok akkor nem hallom a másik felet meg ő sem engem mert a füles a bölcsőben...
Ku*va idegesítő
-
HUNited
őstag
válasz
havri1 #15815 üzenetére
Az idő a kevesebb, de én pl. sportolás közben, vagy ha vezetek (bár nem szoktam vezetés közben még kihangosítón sem telefonálni), vagy mint ma is hogy hideg van kesztyű sál minden az emberen és a napi sétakörét csinálja, macerás és kényelmetlen kesztyűt le, telót előturkálni, tárcsázni, egyszerűbb lett volna csak a headsetről indítani a hívást.
Tudom, vegyek kapacitív kesztyűt, és igazából van is, csak nem szeretem mert nem elég meleg (bőrkesztyűhöz vagyok szokva, Pécsi kesztyű az igazi) -
HUNited
őstag
válasz
havri1 #15804 üzenetére
Aham. Akkor ezek szerint ez a magyar nyelvű duma a fülestől csak megzavarja az embert.
Egyébként ha fel van oldva a telefon, akkor működik, csak ha fel van oldva, minek akarnám hangutasítással indítani a tárcsázást...
És amúgy is komplikált mert bemondom mit akarok, megkérdezi hogy melyik számát akarom hívni (pedig van alapértelmezett), és hogy melyik SIM kártyámról, tehát kétszer meg kell nyomnom még a kijelzőt as hívás indításához, szóval ez így szart sem ér -
HUNited
őstag
Sziasztok, vettem egy Earbuds fülhallgatót (Xiaomi Mi Airdots True Wireless, TWSEJ02LM).
Nagyon tetszik, igen jól szól. Viszont van kettő dolog, amit nem értek.Ha lenne esetleg "szaktopic", irányítsatok oda léci.
1. A zene szüneteltetése nem működik. Leszünetelteti egy érintésre, de 2 másodperc múlva folytatja a lejátszást. Értelemszerűen azt szeretném, ha szüneteltetne.
2. Az asszisztens első alkalommal bemondott egy magyar nyelvű szöveget, hogy a call #nev parancsal tudok pl. hívást indítani. Bemondom a nevet, és jól érthetően mert ő is visszamondja a saját hangján (tehát a szöveg tiszta, érthető, felismerhető), de azt mondja hogy nem tudja hogyan tudna segíteni. Pl.: "call Anita ICE", ami a feleségem, de nem tárcsáz, csak azt mondja hogy nem tudja mit csináljon. Itt a kérdés hogy miként tudok tárcsázni, és milyen más lehetőségek vannak még?Van egyébként erről az asszisztensről valami videó, vagy bővebb lehetőleg magyar leírás, mert a kis könyvecskében az angol szöveg erre ki sem tér.
Köszi: Sanyi.
-
HUNited
őstag
válasz
gigabytman #15349 üzenetére
Mindenképpen érdemes tiszta telepítés előtt feldobni a legutolsó fastboot romot, hogy az EU romban nem lévő dolgokat (pl base, firmware, rádió, stb.) lefrissítse a legújabb verzióra.
-
HUNited
őstag
válasz
bacsis #15329 üzenetére
A garjegyedtől függ. Ha egyedi sufniGSM-es, akkor csak náluk tudsz javíttatni (bejelentkezhetsz 728. szerencsétlennek akinek tartoznak, talán kapsz pár fillért). Ha rendes Xiaomis / Wayteq-es garjegyed van, akkor mázlid van.
De azért az jó hív, hogy fattboot van. Otthon is nekiállhatnál megpróbálni megjavítani, a topikleírás eléggé részletes. Bár ahogy elnéztem nagyon nem vágod a témát. Ha nincs garid, akkor viszont kb nagyobb kárt már nem tudsz okozni...
-
HUNited
őstag
Vettem egy kerékpáros táskát, amibe be tudim tenni a telót és használhatom navira meg ilyesmi. De ez a végbéksár folyamat rinyál hogy a mikrofon le van takarva, és nem lehet feloldani a képernyőt. Ki lehet ezt kapcsolni valahol fixen? (Esetileg elvileg kikapcsol a hangerő fellel, de ha a tokban van, ahhoz nem férek hozzá... Ráadásul az egész funkció egy baromság, akkor takarom le a mikrofont, amikor akarom)
-
HUNited
őstag
A taskváltóba kilakatolt alkalmazások eltűnnek a taskváltóból egy idő után. Az hogy ténylegesen bezárja e őket, nem tudom, de előző verzión ez nem így volt. Más is tapasztalt ilyet?
Amúgy nálam minden más jól működik, a gesztusvezérlés is (Android 10 EU)
-
HUNited
őstag
Nekem is működik a magisk az új verzióval.
-
HUNited
őstag
Visszavonták? Kiírta hogy van frissítés (még 9-es androidon vagyok), majd mikor le akartam tölteni, nem engedte, és most meg már azt írja hogy up to date
-
HUNited
őstag
Ez a bluetooth hiba csak azoknál jön elő, akik ki be kapcsolgatják a bluetooth antennát, vagy magától kikapcsol és nem lehet visszakapcsolni? Mert nekem folyamat be van kapcsolva az okosóra miatt.
-
HUNited
őstag
Jól értem, higy eu romból márcsak android 10 verziós van és lesz?
Dirthy flashal felmegy ez utolsó betara? Valami szeptember végi miui11 verzió.
Ismert appok amik nem mennek android10 alatt? Pl. Mi fit fut?
Valaki tapasztalta már ezt a hibát: a készülék az elmúlt 1-2 napban néha csak magától kikapcsolja a kijelzőt. Nem soft reset, mert unlockolás után ugyan onnan folytatja (pl űrlap adatok is megmaradnak). Olyan mintha lezárnám a telót a bekapcs gombbal, utána újra pint/újlenyomatot kér, és megy tovább, mintha mi sem történt volna.
-
HUNited
őstag
válasz
DanielK #13470 üzenetére
Nfc már régen megy. Aztán voltak a rebotok amikor lecsatlakoztál az (otthoni) wifiről. Majd 1-2 hét használat után összefosta magát, betöltés után azonnal csontra fagyott. Ekkor tértem vissza a még vacakabb, de legalább működő eu romra.
De ha megszüntek a PE bajai, szóljatok, alig várom hogy megszabaduljak a miuitól örökre.
-
HUNited
őstag
Sajna nem tudom. Én az Asus ZS630KL telefont néztem ki magamnak, de ugye ez sem Android One. Szerintem úgy kb. Csak a Pixelek jöhetnek számításba ebben a kategóriában.
Amúgy a Xiaomi A3 telefon sem stock android, amennyire én tudom (de persze nem vagyok benne biztos).
-
HUNited
őstag
Nem. Sajnos ez nem hivatalos Google szoftver, hanem az egyik Google telefon szoftverének átalakítása másik telefonra (Pixel Experience, csomó telefonra érhető el, nem csak MI8-ra). Én amikor próbáltam, használhatatlanná tette a telefonomat, szóval kezdő felhasználóknak nagyon nem ajánlott a használata, mert ez bármikor megtörténhet. Lehet azóta atom stabil, régebben állítólag az volt, de nincs időm meg kedvem szenvedni vele, így visszatértem a MIUI.EU-hoz (ami zabálja az aksit, és csomó energia a kémkedő MIUI szarságokat kiirtani belőle). Ráadásul nincs magyar közösség mögötte, ebben a topikban is aki PE-t használt, eladta inkább ezt a vackot, és vett egy normális telefont.
Sajnos a Xiaomi csak ezzel az undorító MIUI nevű "szoftverrel" ad ki telefont, már az "A" sorozat sem Android One alapú.
Szóval az ember vagy kínlódik a MIUI-val, vagy nem vesz ilyen telefont (én inkább ezt ajánlom így utólag), vagy próbálkozik az ilyen alternatív szoftverekkel, amihez idő és türelem (meg némi informatikai affinitás) szükséges.
Ezért ha a haverodnak nem tetszik a MIUI, amit személy szerint igen határozottan megértek, akkor SEMMI ESETRE SE engedd neki, hogy ilyen telefont vegyen.
Szerk: De a MIUI appok nagy része eltűnik róla, hála Istennek. Az automatikus frissítés viszont minimum kérdéses (konkrétan ha a telefon munkaeszköz, akkor nem szabad frissíteni, ha jól működik)
-
HUNited
őstag
válasz
csanalaci #13098 üzenetére
Custom rommal kapcsolatban eddigi tapasztalatom szerint itt nem lesz szerencséd. Ez a MIUI örök faxa és éljen topik.
Egyébként True Phone appot keresd, nagyon jól beállítható. A gyári PE tárcsázó (Google féle) nem egy nagy tudású darab, dual simmel pl. igen nehézkes.
-
HUNited
őstag
Sziasztok, EU devből 2 verzió óta nem kínál OTA frissítést. Szokás szerint visszavonták? A weboldalon fenn látom, manuálisan letölthető ahogy elnézem.
Van aki használja a 07.11-et?
-
HUNited
őstag
válasz
gigabytman #12669 üzenetére
Az általad kiadott parancshoz hasonlóak elmentése egy fájlba (.sh vagy hasonló), és időzített futtatása (cron).
Tehát kb az mint amit te használsz.
Nem tudom egyébként higy ezt rendszeresen le kell e futtatni, vagy csak egyszer, ha csak egyszeri, akkor nyilván nincs cron.
-
HUNited
őstag
válasz
gigabytman #12663 üzenetére
Root joggal sem lehet semmit állítaninezeken.
Egyetlen megoldás a terminál mókolás (esetleg .sh scriptek használata cronnal).Miui ilyen, agresszíven kilő mindent, és csomó jó funkciót korlátoz.
-
HUNited
őstag
Sziasztok.
A MIUI telefon aktiválós fő spammelő vackát letiltottam tibivel, és újraindítás után nem engedett be a rendszer.
Recoveryből vissza tudtam tenni, de továbbra is kivisz az észből, több ezer reklámot éskémkedési próbálkozást tiltott a tűzfal, ami miatt persze merül az akksi.Hogyan tudom kikapcsolni ezt a vackot? Miért kell nekem kötelezően aktiválnom a SIM kártyám?
Írtatok itt korábban hogy ki lehet lépni belőle. Ezt hogy lehet? Bár én be sem léptem, szóval nem értem.
-
HUNited
őstag
Azért írtam le ennyiszer, mert ennyiszer hallottam hogy "de nekem jó". Szívesen leakadok a témáról, de én nem a MIUI jóságáról szeretnék hallani hanem az alter romok szabad választásától. Nem értem miért kéne meggyőznünk egymást, hiszen neked jó nekem nem, nem vagyunk egyformák. Nem mondtam soha hogy te is telepíts PE-t, én csak védekezek, hogy miért nem jó NEKEM a MIUI. Ha én nem akarlak téged meggyőzni róla, hogy nem jó, akkor te és még páran miért akarnak meggyőzni hogy márpedig jó.
-
HUNited
őstag
válasz
noorbertt #12367 üzenetére
Tudsz olyan magyar fórumot, ahol PE/Alter rom témában lehet beszélgetni, és nem csak annyi választ kapsz hogy a MIUI fasza (amivel ha nem értesz egyet, csak egy megtűrt troll vagy), hanem érdemben is?
Topikgazdának: Ez a MI8 topic, nem a Mi8 miui specifikus topikja, legalábbis a neve alapján. Részemről befejeztem.
-
HUNited
őstag
válasz
DanielK #12340 üzenetére
Az A2 egy szar telefon (nincs benne NFC = szar, ÉN szerintem), ráadásul tudtommal nem is stock, az az A1 volt.
iOS = zárt. Apple = ördög. Ne menjünk ebbe bele, nem fogunk egyetérteni. Aki apple terméket vesz, az tudja hogy nincs szabad döntése semmi felett, játékszere néhány divatdiktátornak.
A Xiaominál ez nem így van (volt korábban). Alapból adták a MIUI-t, de ha akartál szabadon válthattál. Én NEM a Xiaomit gondolom szarnak, hanem a MIUI-t. A Xiaomit csak inkorrektnek tartom, ma már nagyon nem az a szemlélet, mint régen volt. Hol van már a csak 5%-os árréssel fogunk dolgozni irányvonal (olvass utána ha nem tudod miről beszélek), most már minden kell. A MiFit-nél ez azért nem zavar, mert AdGuard jól szűri, még egyenlőre. Mert ugye megvettem a hardvert, amihez ő a vételáron felül igényt tart arra is, hogy a hülye reklámjait bámuljam... A jó nagy fenéket. Fizettem érte, használni akarom, további kötöttségek nélkül.
-
HUNited
őstag
válasz
Karavik #12339 üzenetére
A Google-tól is óvakodok. Írtam már párszor, a Google hirdetési rendszerével foglalkozom, illetve ez a tevékenységem egyik alappillére. Nagyon jól tudom, hogy mit csinálnak, és le is tiltom, nekem soha egy reklám sem jelenik meg (kivétel a Youtube, mert azt nem lehet normálisan szűrni mobilon csak a Vanceed-el, ami meg nekem nem működött jól). És hidd el, ha letiltod az adatküldést azokban az appokban, ahol lehet, akkor a Google ezt tiszteletben tartja (próbálná meg nem azt tenni, akkor még durvábban járna mint ahogy az elmúlt hónapokban - EU bírságok). Nem beszélve arról, hogy egyik szolgáltatásánál sem teszik KÖTELEZŐVÉ a mobiltelefonszámod megadását. A MIUI-nál eltüntethetetlen értesítés jelenik meg egészen addig, amíg nem aktiválod a SIM kártyádat (elswipeolhatod, de rövid időn belül újra előjön), a készülék BL feloldásához meg egyenesen kötelező. Csak mondom, ha ők lennének a Google, már ezért milliárd eurós bírságokat kapnának.
-
HUNited
őstag
válasz
noorbertt #12337 üzenetére
Nekem volt ilyen még amikor új volt a telefon, itt is írtam róla. Több ezer blokkolt kérés AdGuardban néhány perc alatt. Csak a telefon újraindítása oldotta meg. És véletlenszerűen néha ezt csinálta. Ha azt vettem észre, hogy rövid idő alatt merült a telefonom igen sokat, és melegedett, akkor tudtam hogy ez volt. De hál isten hamar nyitottam a BL-t, és nem volt vele többet gond, mert EU alatt le tudtam törölni roottal az összes ilyen baromságot.
Egyébként ennek a megakadályozására van valami ötleted? Tehát hogy nem a tűzfal fogja meg a milliónyi próbálkozást, hanem nem is próbálkozik?
-
HUNited
őstag
A "soha nem volt zsákbamacska MIUI" résznél neked is szánom az előző postom első bekezdését.
Nem érzem az üzeneted személyeskedésnek, és én sem teszem azt (érzéseim alapján). Nem kell mindenben egyetértenünk, neked és sok más felhasználónak megfelel, és ennek hidd el nagyon örülök. Csak azért vagyok szomorú, mert én úgy érzem csapdába estem, és én nem azt kaptam amit vártam.
-
HUNited
őstag
Hát azért ez nem egészen így van / volt. A Xiaomi mindig nagy hangsúlyt fektetett (korábban) arra, hogy a telefonjai jól ROOM-olhatóak legyenek. Igazából a BL nyitási lehetőséggel valamilyen szinten még most is biztosítják ezt, de egyre kevésbé, és egyre megnehezítik az ember dolgát. Anno 2-3-4 éve, amikor még RM Note2-m volt, hatalmas felháborodást keltett, hogy a nem is tudom már melyik telefonjukat zárt BL-el adták ki, már akkor nagyon sokan elpártoltak a márkától. Ráadásul a saját fórumaikon is megtűrték az alter ROM-okat. Eljutottunk odáig, hogy nem tudom hány hetet kell várni a BL nyitásra, és tulajdonképpen ezzel zsarolják a felhasználókat, hogy megadják a telefonszámukat, meg MIUI fiókot csináljanak és ilyen baromságokat. Amióta MIUI fiókom van, azóta kapom tonnaszám a GMailbe a kínai nyelvű spam-et, szóval undorító húzás, de az ember a szabadságáért megteszi.
Most elkezdték szívatni a népet, MIUI fronton is (lásd nem lesz több dev build, először csak az olcsó telefonokra írták, meg a régiekre, aztán most már mindre), de ilyennek tekinthető a legdurvább ARB metódus is, amivel téglásítható a telefon, és talán valami kínai hülye gyerek az ezeréves fiókjával jó pénzért életet lehel bele (és ez NEM a Google elvárása).
Az MDA nem kikapcsolható, egyik leírással sem 100%-osan, mert reklámok lehet nem jelennek meg, de küldi az infót kínai szerverekre (tegyél fel egy tűzfalat és meglátod), gyakorlatilag akkor is az adataiddal kereskednek. Csak mellesleg, ha Európai/USA cég lennének, a GDPR nem engedélyezné ezt.
Sokáig sorolhatnám hogy számomra miért nem felel meg a MIUI, és tudjátok az a rohadt nagy helyzet, hogy nem értem miért a Huawei-t szopatják a jenkik, a Xiaomi sokkal de sokkal nagyobb veszélyt jelent (valszeg azért, mert a Xiaominak az USA-ban nincs akkora keletje).
De tényleg, pár szóban összefoglalva: Régen az vett Xiaomi telefont, aki szabad döntésre vágyott. Ma az, aki 2 forinttal olcsóbb vételárért hajlandó az összes adatát átadni nekik.
Hát tőlem nem kapnak semmilyen adatot, inkább random reboot néha. Vagy fogom és felgyújtom, és veszek újra egy ASUS-t.
Never Again.
-
HUNited
őstag
LOS = Lineage OS?
Betűről betűre egyetértek veled, kár hogy a többiek ezt nem értik és trollkodásnak veszik.
Áprilisig volt olyan alter rom, ami stabil volt, és minden működött rajta? Érdemes lehet olyat feltenni?
Érdekes egyébként, hogy az új PE már nem májusi hanem júniusi vagy júliusi (nem tudom hogy adják ki ezeket, de a legújabb) security patch van. Nem tudták azt javítani egy hónap alatt?Szerk: Meg az is milyen érdekes, hogy azonos rendszer két buildje között csak tiszta telepítéssel lehet frissíteni... Ahhoz meg nincs kedvem, hiába a TiBi, és szeretem nagyon testreszabni a telefonom, és van ami nem importálható, így a clean install minden verziónál nálam felejtős, mert öreg vagyok én már a saját magam szívatásához.
-
HUNited
őstag
Troll nem vagyok, mindig mindenkinek a legjobb szándékom és tudásom szerint próbálok segíteni.
Nem akarlak meggyőzni róla hogy szar, se téged, se mást. Számomra az. És annak a több ezer usernek, aki a PE-vel és más hasonló megoldásokkal szenved. "Sorstársakat" keresek, akik nem akarnak 50 ezret bukni kb. fél év alatt egy telefonon, és kitaposták már maguknak az utat vagy előrébb járnak mint én. Sajnos úgy látom, hogy akire az igaz lehetne, mind feladta, félek rám is ez vár... Hihetetlen, hogy a világ egyik leg-népszerűbb chipjére (SD845) nem lehet egy jól működő stock ROM-ot fejleszteni. No sallang, én tudom mit akarok telepíteni, használni alapon.
-
HUNited
őstag
És tényleg nem a Xiaomival van bajom, az az órám, a feleségem órája, a mérlegem is, a fél családnak Xiaomit vettem/ajánlottam (olcsón tudtam EU stockról), csak én nem tudom megszokni, simán irritál és feláll a hátamon a szőr a MIUI-tól. És valamiért pont a csúcsmobilra nincs normális alter rom (mint már írtam, már a RM Note 2 esetében is hülyét kaptam tőle, de azon volt jó kis CyanogenMod)...
A CyanogenMod utódja elvileg ez. Használta már valaki?
https://download.lineageos.org/dipper -
HUNited
őstag
-
HUNited
őstag
válasz
cheerokko06t #12241 üzenetére
Nézőpont kérdése az egész, hogy kinek mi egyszerűbb, valamint hogy délutáni indulásra kell e értesítés. Én nem dolgozom ilyen munkarendben, sőt kb. akkor dolgozom amikor "akarok" (értsd kb. látástól mikulásig), de én is mindent beidőzítek mert máskülönben elfelejtem. Nem azért mert hülye vagyok, hanem mert másra koncentrálok, és az amúgy is terhelt agyam ilyen piszlicsáré dolgok miatt nem foglalkoztatom. Sokszor inni is elfelejtek ha a feleségem nem szól.
Szóval mások vagyunk, neki app kell ahhoz amihez neked nem, ő szereti egyszer beállítani és csak akkor kikapcsolni ha eltérés van, te meg szeretsz olyan dolgokat is észben tartani hogy menni kell melóba, vagy be kell állítani az ébresztőt. A lényeg, hogy egy app használatát nem a rendszernek kellene önkényesen beszabályoznia, és ebben (is) a MIUI nagyon korlátozott.
-
HUNited
őstag
válasz
havri1 #12218 üzenetére
Rajta vagyok
Most sem az van rajta, inkább legyen hetente egy random reboot (PE), mint a sok egyéb bosszantó hiba. Ennek a ROM-nak egyenlőre csak ez a baja, most hogy már belaktam.
Viszont most hogy juve és enginev3.0 is lekoccolt, magányosnak érzem magam. Mások PE/alter rommal?
-
HUNited
őstag
válasz
DisRespect #12197 üzenetére
Lakatold le 8 helyen, kapcsold ki az energiagazdálkodást, turkálj át egy halom beállítást, adj neki 20 féle engedélyt, és TALÁN jó lesz. Na jó, többnyire ezzel a rengeteg felesleges körrel futva marad, csak nehogy véletlen egyszer kilődd a recent appsból, mert akkor vége a murinak...
-
HUNited
őstag
A képen a névjegyekben keresel, én a tárcsázóban szoktam a számbillentyűkkel. De ez az elmúlt időszakban változhatott, ahogy állítólag az NFC kapcsoló is elérhető már. Korábban ha rákerestem egy ékezetes névre, nem adta ki a tárcsázóban. Pl. Éva 382 és kiadja, de a MIUI nem adta ki (stabil gyári szoftverrel, EU-val jó volt).
-
HUNited
őstag
válasz
DanielK #12164 üzenetére
Ezt már sokszor megbeszéltük, hogy Xiaomira egyetlen normális rendszer van, sokak szerint. Ez pedig az A1 Android One szoftvere.
Nem tudok kibékülni a MIUI-val. Se a launcher, sem a tárcsázó (ami nem kezeli az ékezetet a nevekben...), sem a sok hozzáadott kémkedő és amúgy is totál felesleges, használhatatlan szoftver nem jön be. A memóriakezelése vicces, ilyen lakatolás olyan optimalizáció, mintha nem tudnám én eldönteni hogy mit akarok.
Tudom, a szokásos kérdés hogy de akkor miért vetted meg, stb. Nos korábban voltak normális főzött ROM-ok, amik nem produkáltak hibát. Úgy tűnik, hogy a Cyanogenmod bedarálása óta sem készült egyetlen jól használható stabil stock rom sem, amiben nincs semmi sallang, minden testre szabható. Mivel az elmúlt években egy LG V10-et és egy Huavei P20 Lite-ot használtam a Mi8 előtt, nem követtem nyomon ezeket a dolgokat, mert mindkettő tette a dolgát, még Root sem kellett hozzájuk, nemhogy alternatív szoftver. A P20 Lite egyébként még most is megvan, de nem használom. És azt sem szerettem igazán, mert abban is sok a bloatware fos, bár a MIUI-hoz képest igen cool. Pl. még csak véletlen sem lehet letiltani azt az idióta SwiftKey Keyboardot, folyamat ott csücsül, zabálja az aksit pedig már minden engedélyt elvettem tőle, meg kétnaponta frissítik mert akkora szar hogy tele van buggal. -
HUNited
őstag
Basszus mindenki eladja ezt a trágyát aki nem MIUI fan?
Mennyit lehet érte kapni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged