-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Indian74
senior tag
Sziasztok.
Csatlakozom ismét éhez a táborhoz,még mindig nagyon jó kis telefon. -
Indian74
senior tag
18. Ha bebootolt recoverybe és továbbra is global romot szeretnél használni, TWRP-ben Advanced Menüpont => Disable DM-Verify, boot problémák elkerülésére. Custom romok esetén nincs rá szükség.
Miért is van erre szükség gyári romoknál: [link]
Bocs de nekem a TWRP-BE ez nincs benne
És ha újra indítom a telefonom,nem marad meg -
Indian74
senior tag
válasz
juve600 #9000 üzenetére
Így sem jó,de lehet én rontok el valamit.
Rendben mindent végig csináltam,még a TWRP is,driver-ek fent vannak a gépen,MiPc suite,meg a Miflash is.
És ezt is végig vittem,ahogy kell......
"A letöltött file-t nevezd át (twrp.img) és másold be a c:\adb mappába
Utána a telefont fastboot módban kell indítani (kikapcsolni, majd a hangerő le és a bekapcsoló gomb egyszerre nyomva tartva addig, amíg a fastboot logó meg nem jelenik a kijelzőn) és egy USB kábellel csatlakoztatni a számítógéphez.
(ha asztali gépen dolgozol, sose használd az előlapi USB csatlakozót, kizárólag a hátlapon lévőket)
A számítógépen lépj be a c:\adb mappába és egy SHIFT+jobb egér gomb megnyomása után indítsunk egy PowerShell ablakot (parancssorral -cmd - is megfelelő).
A parancssorba írjuk be a következőt: fastboot flash recovery twrp.img
A TWRP sikeresen települt a telefonra.
Húzd le a gépről a telefont és a bekapcsológomb + hangerő fel együttes lenyomásával be lehet lépni a TWRP menüjébe.
Ha nem reagál az érintésre a TWRP, akkor ki kell húzni a kábelt a telefonból és úgy próbálni. Ha ezek után jól működik, újra vissza lehet dugni a kábelt, ha szükséges."
És ezt is megcsinálnám,de szerintem lehet az a baj,hogy a TWRP-böl kilépek,és vissza ....és ekkor már a nem jön be a TWRP
"Telepítés menete TWRP segítségével
- Lépj be a TWRP recovery-be (bekapcsológomb + hangerő fel együttes lenyomásával be lehet lépni)
- TWRP menüjében válaszd Keep Read Only vagy Swipe to Allow modifications
menüpontokat (opcionális)
- Válaszd a Wipe menüpontot, majd az Advanced Wipe opciót
- Jelöld be az alábbiakat: Dalvik/ART Cache, System, Data, Internal Storage, Cache,
- Húzd el alul a csúszkát jobbra (Swipe to Wipe)
- TWRP főmenüjéből válaszd a Wipe menüpontot, majd az Format Data opciót, írd be: yes (ez eltávolítja az encryption-t a data partícióról)
- Ha végzett menj vissza a TWRP főmenüjébe és válaszd ki a Reboot menüpontot, majd a Recovery opciót.
- A telefon újraindul recovery módban
- USB kábellel kapcsold össze a telefont és számítógépet. A számítógépen válaszd ki a kapcsolódott telefon tárhelyét és másold át a korábban letöltött ROM-t (zip kiterjesztéssel)
- TWRP-ben válaszd ki az Install menüpontot, majd tallózd ki a felmásolt ROM zip file-ját
- Húzd el alul a Swipe to confirm Flash csúszkát
- Ha végzett a telepítéssel, válaszd a Format Data menüpontot majd a Wipe cache/dalvik menüpontot
- Újraindítod a telefont a Reboot System opcióval és az új rendszer fogad
(az utolsó újraindulás több percig is eltarthat, nyugalom)" -
Indian74
senior tag
válasz
juve600 #8988 üzenetére
Akkor jól értem,így kellene??
"2x kell telepíteni a TWRP-t.......
Egyszer a gépen,és TWRP-be indítani,aztán az elindított TWRP-be! És akkor megmarad a TWRP! ""Lehet kicsit zavarosan hangzik, de így van. Képfájlként kell másodszor telepíteni a TWRP-n keresztül. Úgy megmarad. Valamint figyelni kell a Recovery bepöttyözésére. "
Bocs hogy így de egy másik fórumon ezt találtam
-
Indian74
senior tag
Üdv mindenkinek!
Szeretnék a telomra egy Stabil EU ROM-ot feltenni,de a TWRP sehogyan nem indul el.
"Lépj be a TWRP recovery-be (bekapcsológomb + hangerő fel együttes lenyomásával be lehet lépni)"
Végig csináltam a lépéseket,de nem tudok belépni.
Vagy egyből a Fasboot menü átlépése után egyből végig lehet csinálni a TWRP-böl a törlést és a telepítést??
Attól tartok,nem lehet visszalépni aTWRP-be,ha ott minden törlést " Dalvik/ART Cache, System, Data, Internal Storage, Cache"... megcsinálok. -
Indian74
senior tag
Szerintetek érdemes-e Global (stabil vagy fejlesztői) ---> EU (stabil vagy fejlesztői) váltani,mi különbség van a kettő között.
És ha nyitott a telefonom akkor így kell végigcsinálni??
"Nyitott bootloader és TWRP megléte szükséges hozzá.
Minden adatot törölni fog.
Egy teljesen új rendszert tudunk így telepíteni, semmiféle régi adat (képek, sms...stb.) nem marad meg.
- Töltsd le a megfelel EU ROM-ot
Stabil
Fejlesztői
Telepítés menete TWRP segítségével
- Lépj be a TWRP recovery-be (bekapcsológomb + hangerő fel együttes lenyomásával be lehet lépni)
- TWRP menüjében válaszd Keep Read Only vagy Swipe to Allow modifications
menüpontokat (opcionális)
- Válaszd a Wipe menüpontot, majd az Advanced Wipe opciót
- Jelöld be az alábbiakat: Dalvik/ART Cache, System, Data, Internal Storage, Cache,
- Húzd el alul a csúszkát jobbra (Swipe to Wipe)
- TWRP főmenüjéből válaszd a Wipe menüpontot, majd az Format Data opciót, írd be: yes (ez eltávolítja az encryption-t a data partícióról)
- Ha végzett menj vissza a TWRP főmenüjébe és válaszd ki a Reboot menüpontot, majd a Recovery opciót.
- A telefon újraindul recovery módban
- USB kábellel kapcsold össze a telefont és számítógépet. A számítógépen válaszd ki a kapcsolódott telefon tárhelyét és másold át a korábban letöltött ROM-t (zip kiterjesztéssel)
- TWRP-ben válaszd ki az Install menüpontot, majd tallózd ki a felmásolt ROM zip file-ját
- Húzd el alul a Swipe to confirm Flash csúszkát
- Ha végzett a telepítéssel, válaszd a Format Data menüpontot majd a Wipe cache/dalvik menüpontot
- Újraindítod a telefont a Reboot System opcióval és az új rendszer fogad
(az utolsó újraindulás több percig is eltarthat, nyugalom)"
Bocs mindenkitől,csak azt hallottam hogy a újraindul a telefon nem frissül,maga a TWRP nem jön be?
Nem szeretném téglásítani a telefonomat -
Indian74
senior tag
Köszönöm segítségedet
Akkor ez a menete??
"Global (stabil vagy fejlesztői) ---> EU (stabil vagy fejlesztői)
Nyitott bootloader és TWRP megléte szükséges hozzá.
Minden adatot törölni fog.
Egy teljesen új rendszert tudunk így telepíteni, semmiféle régi adat (képek, sms...stb.) nem marad meg.
- Töltsd le a megfelel EU ROM-ot
Stabil
Fejlesztői
Telepítés menete TWRP segítségével." -
Indian74
senior tag
Sziasztok!!
Vettem egy ilyen telefont,amit ha jól látom nyitott a bootloadere,kérdésem pedig az lenne hogy nekem most MIUI 10 Global 9.2.21-es van rajta,de eu-s romot szeretnék rá tenni.
ahhoz kell a TWRP,meg root???A segítséget előre is megköszönném.
Sajna rég csinálta ilyet,nem szeretném elrontani a telefont. -
Indian74
senior tag
Sziasztok !!Én is csatlakoznék a mi 8 táborához,vettem egy ilyen jó kis telot.
Nos annyi lenne a kérdésem hogy amint látom ez Mi 8 Global de nyitott a bootloader,és szeretném visszaállítani a miui 10 Global 9.2.21 beta rom-ot stabilra.(így vettem,kaptam a telefont)
Ez a leírás alapján állíthatnám vissza??
"Global fejlesztőiről ---> Global stabilra
Kizárólag nyitott bootloader-rel, MiFlash program segítségével lehet megtenni fastboot ROM segítségével.
Miflash letöltése: MiFlash
1. Fastboot ROM letöltése (hivatalos): Fastboot ROM
2. Fastboot ROM letöltése*
* igyekszem ezt mindig aktuálisan tartani
Amire nagyon figyelj, hogy a MiFlash program beállításánál (az ablak alján) a "Clean all" menüpontot válaszd, így teljesen tiszta rendszert fogsz kapni és nyitva marad a bootloader.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest