- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smiro
senior tag
válasz
attiati #20517 üzenetére
Most épp kikapcsolt állapotban pihen a 8, de kissé kevésbé merülő akku miatt lett váltáska. A 8 maradt navinak, de vannak anomáliák az autóra csatlakozás okán, így lehet, végleges lesz a nyugdíj. Egyébként ahogy kikapcsoltam a mobil hálózatot, BT-t, NFC-t és mindent a wifin kívül, elfogadható lett az üzemidő, de hát ugye nem ezért kell telefon. Szerintem az akku fáradt el, ha csak be nem ragadt valamelyik program.
-
-
xy.zsolt
őstag
válasz
attiati #20471 üzenetére
Én ilyenben tartom: 360 grad Fall Für Xiaomi Redmi Hinweis 10 7 6 Pro Redmi 7A 6A GEHEN X3 11Pro Mi 9T a3 8 9 Lite A2 Volle körper Touchscreen Abdeckung - AliExpress 509
Totál megfelel a célnak. -
attiati
veterán
válasz
attiati #20399 üzenetére
Rákérdeztem a droid szakmai topikban.
Itt azt súgták, hogy nem gond az mi8 régi droidja. -
Smiro
senior tag
válasz
attiati #20358 üzenetére
Ha valamit fel akarnak törni, feltörik. Nekem is még megvan, nem látok alternatívát. Ez a telefon mindenre jó, a navi miatt vettem anno (L5), de minden másban is tökéletes még mindig. Újraindítás meg nem árt szerintem, én hetente megcsinálom. Igaz, utána kell állítani a Volte-t, de pont a biztonság miatt érdemes.
-
Leon77
őstag
válasz
attiati #20294 üzenetére
Fenti hangszóró, amit a füleddel hallgatsz beszélgetés közben? Ha igen, akkor nem a hangszóró baja, hanem előtte a rácsnak, nagyon finom, minden beleragad, olykor nehéz kipucolni, de ennyi a baj. Én egyszer már emiatt cseréltem is hangszórót, nem lett semmi változás, aztán alkohollal, körömmel és egy nagyon vékony textillel pucoltam ki drasztikusan rányomva és csoda történt egyből.
-
amargo
addikt
válasz
attiati #20120 üzenetére
Én is pont idén határoztam el, hogy a Mi8-at megtartom amíg tudom, aztán elromlott a mikrofonja és az akkumulátor is már gyenge volt (ezeket végül mind cseréltem és most szuper a készülék).. így cseréltem 12x-re amit nem bántam meg, de fáj, hogy ennyiért lehetett csak számomra megfelelő készüléket venni.. az a gond, hogy most elkapott minket a nyersanyag hiány és a gyenge Ft is..
Ha nem töltesz le esztelenül, akkor azért nem fogják csak úgy megnyomni a telefont.
-
Steve1207
veterán
válasz
attiati #20120 üzenetére
Ezeknél nem 3 év volt még legjobb esetben? 2 android verzió frissítéssel és a fennmaradó időszakban biztonsági frissítésekkel. MIUI 12 megjelenése után meg kellett volna szakadnia mindennek.
De ott van előtte évből az Mi 6, ott is csodálkoztak a biztonsági frissítéseken, pedig az meg már a MIUI 11 után nem sokkal kifújt. -
Steve1207
veterán
válasz
attiati #20117 üzenetére
4,5 éves már a teló, az is csoda, hogy tavaly év végén még kapott frissítést.
Amúgy minden fejlődött, de pont nem annyit, hogy sok esetben megérje a váltás. Akku sokaknál nem az igazi értelemszerűen, de amúgy se volt combos, szóval ez fájó pont. A SoC mai napig kiváló teljesítményben (kb jelenlegi erős középkategória szint), bőven megfelelne sokaknak de ott van már a Snapi 860-870 vonal vagy a Dimensity 1200 (pedig a 8100 itt is odavág), szóval ez szép lépés, de nem indokolt. Kijelző lehetne jobb, mert már a középkategóriában is vannak jobbak. Kamera? Én a Poco F3-at nézegettem a covid és a válság előtt, 90 körül be lehetett szerezni, de nem volt OIS, ami nekem fájó pont (nem mintha fényképeznék sokat
). Utána meg érezhető volt egy visszalépés az összes gyártónál, most az utóbbi szériákkal vették fel a fonalat újra.
Úgyhogy ilyen 120e fölötti árat ez F3 nem ért meg már, manapság ami kicsit jobb a 100e-es középkategóriától és érdemesebb az inkább 160-180 körül mozog, OIS meg elég rita. Realme szimpatikus lett volna, de ott meg csak fotózásnál működik, úgyhogy ki is esett. Nekem a 12X jelenleg a "korrekt" vonal, de nem 2k-ért és az a ciki az egészben, hogy a 2 max 3 éves támogatások mellett nem szeretnék 1-2 éves modellt venni kifuttatáskor, mert "korrekt" lesz akcióban az ára, közben frissítést meg kap jó esetben 1 évig jó esetben és ugyanott vagyunk. -
st6969
őstag
válasz
attiati #20115 üzenetére
Pont ugyanezeket szeretném én is (mondjuk a GPS-szel nincs gondom, kamerát is szeretem, de azért ma már vannak jobbak). Vezeték nélküli töltés és gyorstöltés is jól jönne.
De ami a legfőbb: több banki app van fent, és a biztonsági frissítések miatt jobb lenne az újabb rendszer. -
blackmoto
senior tag
válasz
attiati #20004 üzenetére
Kihangosításkor az alsó hangszóró szól, nem a felső "ordít". Nem amiatt lett halk. A szoftver egy rakás sza...
Ezzel a túl halk híváshangerővel szenvedek legalább a MIUI 12 óta. Most is az utolsó 11.0.8.0-ás Xiaomi.eu van fent, de ez meg két éves szoftver.
Érdekes,mindenféle takarítgatás nélkül egy PixelExperience Plus rommal jóval hangosabb a hívás. Csak annak a ROM-nak is van valami nyűgje, mindegy melyik verziót próbálom. A legutolsó 10-es túl régi, a legutolsó 11-esben a hang nekem szaggat a bluetooth hangszórómmal. A legfrissebb 12-es meg még nincs Plus változatban, és röcög a felület itt-ott. Firefox pl. katasztrófa.A féktisztítót semmiképp nem használnám. Én ragasztószalaggal és éppen csak nedves fogkefével próbáltam kiszedetni a szöszt, több kevesebb sikerrel.
Az akksit én is nohon-ra cseréltem most március elsején, és rögtön újkori akksiidőket produkál.
Sajnos annyira elszálltak az árak, hogy egyszerűen nem találok utódot neki. Eddig minden telefont egy éves korában cseréltem, annak az eladási árát visszaforgatva a következőbe. Ennek egy éve nincs alternatívája, illetve az érte kapható összeg is vicc.
Mindkét kezem mutatóujjának tenyér felőli ízülete fáj. Zsebből kivenni is fáj a telefont. Átfogni keresztben szintén, és sajnos nem tudok rászokni a kétkezes használatra. Így egyre erőteljesebben gondolkodom az új iPhone SE-n. Sose volt iPhone-om. Azon buknék a legkevessebbet, ha netán nem jön be.
-
Leon77
őstag
válasz
attiati #20004 üzenetére
Alkohol, papírzsebkendő és körömmel erősen kapargassad. Nekem is ez volt és teljesen jó lett.
Más, privátban kérdeztél az aksi cseréjéről, szerintem abszolút ide való. Én magam cseréltem ki a youtube-on lévő videó alapján. Ahogyan másnál is, nekem sem kellett a ragasztót használnom, visszatapadt a hátlap a régivel. Nem olyan őrdöngős, mint elsőre látszik. Alul picit jobban kell melegíteni, mire megindult. utána már könnyen ment.
Azóta sokkal jobb az üzemidőm. Itt a topikban is ajánlott nohon aksit vettem, adnak hozzá mindent, szerszámot is.
-
-
válasz
attiati #15890 üzenetére
Mióta van még a készüléked? Nálam kb. 10-11 hónap után kezdett drasztikusan csökkenni a SOT és az üzemidő is, pedig a használati szokásain nem változtak. 7-8 óra helyett már csak 4-5 óránál tartok. És ez egybeesik a MIUI 11 használatával. Bár szerintem nincs összefüggés.
-
st6969
őstag
válasz
attiati #15877 üzenetére
Ha tudnám, örülnék. (Igen, tudom: üzemidő nem egyenlő SOT)
Korábban elég sokat teszteltem magamnak, hátha rájövök, hol rontom el. Global stabilon vagyok.
A SIM kártya zsír új, újraindítás szokott lenni minden töltéskor.
Kipróbáltam, hogy nem használom (folyamatosan) a BT-t, Wifit, mobilnetet, AOD-t, GPS-t. Alig lett több a SOT, igazából nem is volt észrevehető. Ezért ezek nálam mindig be vannak kapcsolva (még a GPS is, de az inkább úgy marad, miután Google Map-en ránézek valamire).
Szinkronizálás: mindig OFF, azt nem használom.
A felhasználásom szerintem általános: böngészés, facebook, messenger. Naponta max. 1 óra telefonbeszélgetés, de legtöbbször inkább csak fél. Redőny értesítéseket törölgetem, optimalizációt gyakran futtatom.
Utolsóként térerőre gyanakodtam még, mert nem túl acélos a munkahelyen. De hétvégén se jön ki jobb SOT, akkor meg otthon vagyok, ahol kiváló a térerő. Átlag másfél naponta töltöm, max. 2,5h SOT. Elengedtem, elfogadtam.
Most így néz ki (1h48min SOT): -
havri1
félisten
válasz
attiati #15880 üzenetére
Mármint a fogyasztás 20%-át gondolom.
Tehát ha 1%-ot merült a telefon, akkor annak a 20%-a volt az aktiválás nem?
Sim kártyát szokott regisztrálni a Mi fiókba, vagy ezzel kapcsolatos dolog. Tehát szinkronizáláshoz szükséges, de csak 1x szokta. Sikeres aktiválás után nekem nem jön elő sosem. -
Steve1207
veterán
válasz
attiati #15877 üzenetére
Amit írtál, a tiedbe is benne van azzal az aránnyal a 4 óra, az meg korrekt. De pl kezdj el nézni egy 2 órás filmet, 15%-nál nem fog többet leszívni az akkuból közepes fényerőn és még meg lehet az 5 órád is
Ha tapicskolod az meg eszi.
Nekem + fél órát hoz kb, ha sötét módban használom teljesen fekete háttérrel, de amúgy átlag 5 óra így, több nem nagyon jön össze. Kivéve, ha elkezdek filmezni, úgy szerintem kibírna 6-7 órát is akár, ha nem használnám másra.
-
Balzak83
senior tag
válasz
attiati #15749 üzenetére
Blitzwolf kábeleknél, meg talán pár másiknál még ráírják az AWG számot. Ez minél kisebb, annál jobb. 21-es mar jónak számít, de láttam már 19-est is. Egy rossz kábel 20-30% -t is ronthat a töltés hatékonyságán, szóval nagyon nem mindegy mit használsz. A másik, hogy szedd ki tokból, és tedd le úgy, hogy az alja is szellőzzön. Sokat jelent.
-
attiati
veterán
válasz
attiati #15720 üzenetére
Ma reggel újra előjött egy másik (?) probléma.
Azt írta, hogy a sim kártya aktiválása nem sikerült. De most a másik SIM (telekomos) volt az 1-es tálcában.
Újra meg újra végigcsinálja a xiaomi a sim-ek aktiválását?
Pár perccel később megjavult, amikor harmadszorra rányomtam az újraaktiválásra.
Az előzőt kettő kísérletnél hibaüzenettel leállt. -
Balzak83
senior tag
válasz
attiati #15657 üzenetére
Nagyon jó áron vetted!
Steve-el értek egyet, használd így, bár a nyitás megkérése nem kerül semmibe, és felhasználni sem muszáj, az alatt az idő alatt meg eldöntöd mit szeretnél, és van-e kedved hozzá. Kb. annyit nyersz vele, hogy az újdonságok előbb jönnek meg eu romra, meg a google appok ki vannak róla gyomlálva. Kicsit módosítottak még az ikonokon, de az meg leszedhető bármikor.
Tudtommal a nyitás nem garivesztő, és visszaállítható. -
Steve1207
veterán
válasz
attiati #15657 üzenetére
Szerintem első körben szokd meg a MIUI-t kicsit a gyári rendszeren. Nagy különbség már nincs a global és eu között, nagyon jól működik a global rendszer. Annyi, hogy az még android 9-en van, az eu rom meg már android 10-en. Viszont lassan frissülni fog a gyári is 10-re. Én azt mondanám fölösleges nyitni, ha nem vagy mániákus rom cserélgető (sőt még akkor is kérdéses). Jól működik, ahogy van csak belakod és használod
Főleg így, hogy garanciális, meg se fordulna a fejemben, hogy nyissam és mókolgassam.
Nincs más teendő vele, annyi elég.
Ha nagyon ki akarod maxolni majd a tudását akkor egy google camera-t érdemes telepíteni rá CSAK az éjszakai képek készítéshez, de az alap kamerája minden más napszakban tökéletes. -
Zsoleszhun
addikt
válasz
attiati #15622 üzenetére
Most pont van egy újracsomagolt sérülésmentes 128GB-os a turbadon 86590Ft-ért 2év garral.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- OLED TV topic
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Synology NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Revolut
- iPhone topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged