- Magisk
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steve1207
veterán
válasz
xy.zsolt #20528 üzenetére
FR-nél csak az adott rom állna teljesen tiszta állapotban, mintha most raktad volna fel és teljesen "üres", ahogy gyárilag. Ellenben úgy emlékszem az egész magisk-es hercehurcát újra kell csinálni, anélkül meg root esetén nem megy egy banki cucc se évek óta. (vagy most épp mivel kell vagy hol tartanak, nem követem már)
-
Steve1207
veterán
válasz
ElGatto #20423 üzenetére
Nekem elég érzékeny a szemem, Mi8-nál baromira zavart kontrasztos megjelenésnél az utánhúzás megléte, de egy sima feed pörgetésnél is észrevettem, hogy húzza. Lehetett vele együtt élni persze, meg betudtam az amolednek, de sose voltam elájulva tőle, a többi része viszont mindenben kárpótolt ugye. Fejfájásom nem volt, de nagyon gyorsan fáradt a szemem és néha be is gyulladt. Most egy Poco F5 van, de mérföldekkel jobb ez a kijelző is alapból, emellett a 120Hz egy áldás, ezt nagy előnynek érzem és azóta nincs vész (és jóval többet is bámulom a telót, mint az utóbbi évben pl), valamint monitort is cseréltem nemrég, ott is elég nagy az ugrás, ha 5 évesnél régebbi kijelzőket használunk. PWM-re nem tudom kimondottan, nem néztem teszteket Pixel-nél, de a fentebbiek már számítottak.
(Ugyanígy monitornál, tv-nél van, aki nem bírja az IPS-t vagy nano IPS-t, páran LG-re panaszkodtak és kikészíti a szemét, szemszárazság, fejfájás egy órán belül, aztán a VA jobb emiatt, hiába észrevehetőbb a smearing VA-nál és lehet zavaró. De volt, hogy hasonló Dell vs LG nano ips-nél a Dell-el nem tapasztalták, míg az LG-nél egyből fejfájástól kezdve minden előjött. Redditen ezzel kapcsolatban is van 4-5 kiveséző poszt, hogy kinek mi jött be. Ha tényleg sok a fejfájás én ezt a részt is körbejárnám.)
-
Steve1207
veterán
válasz
ElGatto #20411 üzenetére
Írd össze mi fontos és mi kevésbé, egyből szűkül a kör. Nálam a 120 Hz volt a legfontosabb, mert már kicsinált hosszútávon és amúgy is siralmasnak tartottam a kezdetek óta a kijezőjét (rohadt érzékeny a szemem mindenre), utána a Snapi 7+ Gen 2 SoC oldalról lett a befutó, az megfogott már bejelentéskor (nyilván ár-teljesítmény arányban, de ezzel volt az egyik legnagyobb bajom már, hogy döcögős), utána meg az akkuméret jött és kb egyből alig maradt modell, amiből válogatni lehetett. Minden egyéb meg csak plusz az Mi8-hoz képest mára, de mire az kifúj egy-egy ponton, addigra váltani kell úgyis ismét 4-5 év múlva.
-
Steve1207
veterán
válasz
st6969 #20382 üzenetére
Ott az F5, annál jobb ár-érték arányú nincs a piacon. SoC bika, 1 milliós antut nem sok teló gurít ki magából ilyen áron, kijelző ok (120Hz élmény), kamera előrelépés, 256GB-os tárhely alapból, az akkut meg ne is említsük az Mi8 után (a gyorstöltés is parádés, igaz csak 67W). Készülékház visszalépés, teljesen átlagos műanyag és rosszabb a súlyelosztás, de tokban lényegtelen.
Nekem volt Pixel 7a-tól kezdve fölfelé minden a listán, de ezt kb megjelenéskor már kinéztem, hogy ütős alternatíva, az összes többi meg elvérzett hardver szempontból 1-3 pontban is (na meg árban a 200e környéke miatt). Novembertől egy bő hónapon át cirka 110e-ért is beszerezhető volt az akciós időszakban folyamatosan (+- 10%, ki mikor adta le a rendelést). -
Steve1207
veterán
A54-ben a SoC nem nyújt számottevően sokkal többet, mint az Mi8-ban mindennapos használatban. Van, ahol lenne nagyobb előnye (egy magon, egy-egy feladatban), de amikor minden magot használni kell (úgyis), akkor a 845 azért még mindig elég erős. Gyors antutu keresgélés összehasonlításhoz:
Mi8, Snapdragon 845: 467743 pont (most mértem egyet, mert nem találtam v10-es mérést)
A54, Exynos 1380: 589886 pont
F5, Snapdragon 7+ Gen 2: 1115800 pont
Valamint itt a táblázat részben látod az itteni méréseket (első oszlop F5, utolsó oszlop A54). F5-nél bő dupla teljesítményelőny van az Mi8-hoz viszonyítva.Én a One UI-t amúgy nem szeretem, cégesen az van, szinte mindig kerülöm az egészet, pedig rámondanám már, hogy sokkal jobb az új verzió, de egyszerűen nem jött be soha.
-
Steve1207
veterán
válasz
lovas93 #20299 üzenetére
Nem tudom miért csinálják így a Realme-nél, de anno úgy volt, hogy videónál csak az EIS működik. Ennek érdemes utánanézni, csak sima fotónál van OIS (éjszaka meg anélkül egy vicc volt az egész mindig is, mert kis mozgásra már mosni fog mindent). Én a Poco-kat nézegetem, Redmi-ből is van odakint OIS-es középkategória, ami SoC szinten hozza az Mi8-at kb (ami nekem legalábbis még mindig untig elég, ellenben ott virít az 5000-es akku és a 67W-os vagy 120W-os gyorstöltés). Szóval elengedtem teljesen a Realme vonalat, szép meg jó, ahogy fejlődtek, UI és OS rendben lenne, de ahogy megemelkedtek az áraik 2 éve, nincsenek versenyben tudásra és most megint lemaradásban vannak az ilyen hülyeségek miatt.
-
Steve1207
veterán
válasz
lilla8625 #20269 üzenetére
Melyik rom-ot? Amúgy van, hogy baromi sokáig tölt az első teljesen tiszta indulásnál, rom függő is, de nekem előfordult olyan, ami simán 20-25 percig nyűglődött és csak az animáció ment.
(#20270) xy.zsolt: ha fixálta a presist-et és hiba nélkül felmegy már minden, onnantól sok baj nem lehet már szerintem.
-
Steve1207
veterán
Itt egy leírás. Lényegében itt is hasonlóval kezdi, ha megvan a régi presist-ed, azt vissza tudod telepíteni egy OrangeFox vagy mókolt twrp alól. Orange tudja kezelni a presist-et, így flashelni is az img-t.
Kb az első bekezdés a fontosabb a sima presist flashelésig, ahogy nézem frissítve is lett folyamatosan. Ha nem segít érdemes végigfutni az egész fórumot a végéről, mert ott több biztos az infó, hogy ki meddig és hova jutott. Aztán meg ugye az elejéről és leszűrni a lényeget, hogy merre érdemes próbálkozni.
Ezekkel kb helyrehozható így is, több videóban is hasonlóen az a metódus más telefonoknál, bár lehet lenne gyorsabb radikális is, de nem én szeretném téglásítani más telefonját, ha mégse jön össze. Fentebbi és ha meglesz a partíció akkor utána már lehet ismét bármivel szöszölni, xiaomi, pixel rom stb.
-
Steve1207
veterán
A data nem segít a presist-en, nekem is volt ilyen, bár a partíciók felére hibát írt csatoláskor úgy elcseszerintettem és még parancssorból se tudtam se twrp-ben, se adb-vel bármit sok mindent csinálni. Az a baj, hogy rohadt rég volt, de akkoriban pont a twrp-ket is váltottam, szóval vagy az orange-twrp közül valamelyikkel sikerült flashelni egy rom-ot vagy végül ráküldtem a gyári fastboot rom-ot visszazárás nélkül. Főleg a Pixel romok cseszték így meg, azzal a lendülettel (meg a 10-11?-es váltással) el is veszett a lelkesedés, mert még csúnyák is lettek onnantól
Viszont egyiket se mondanám már készpénznek, mert annyira nem foglalkoztam évek óta ezzel, utána kellene járni jobban.
-
Steve1207
veterán
Srácok, eltűnt a teló rezgése teljesen. Még visszaállítást, rom-ot stb nem raktam újra emiatt, de energiabeállításoktól kezdve oda-vissza, meg az opciókat átkapcsolgattam és semmi. Kérdés, ha jól emlékszem újraindításkor rezeg egyet a teló, de most az is megszűnt.
Szerk.: na ránéztem még twrp-ben, mert annál alapabb dolog nincs, ahol rezeg a nyomásokra, ott se csinál semmitAkkor ez lehet ennyi.
-
Steve1207
veterán
válasz
Istuu15 #20187 üzenetére
A 8/9-es szériának voltak ilyen bajai idővel, de ritkább azért a hardveres baj. Simán egy rossz radio fw is okozhatja a bt/wifi/signal dolgait és okot adhat a restartokra, akár boot alatt, de maga recovery-ben indítva nem szabadna újraindulnia. Főleg android váltásoknál volt ilyen a radiokkal, simán megkergítette a telefont és utána nem volt elég csak a rom-ot cserélgetni, mert az összesnél jelen volt a probléma, rakhatott az ember bármilyen rom-ot. Valamint rom-mal nem kompatibilis recovery is elcseszheti (még, ha minden végbe is megy kiírás szerint), ezért írják a rom-ok alatt, hogy melyik ajánlott. Nekem több twrp verzióval is csak a szívás volt, míg az Orange teljesen jól legyalulta és felrakta az adott rendszert (2020 elején kb). Utána persze az Orange lett elcseszve és ment vissza a twrp az utolsó android verziókhoz.
Amúgy a gyári fastboot rom ilyenkor a legtöbbször megoldás, azzal mit produkált?
-
Steve1207
veterán
válasz
Napfénysüti #20173 üzenetére
Nekem is csak azért lenne fontos, ha már máshol van meg nem egy mai dolog akkor "már legyen", mert nem tervezném megint 4-5 évig a cserét, ha bírja.
-
Steve1207
veterán
válasz
Napfénysüti #20170 üzenetére
Ha már tapasztalat, engem az érdekelne, hogy videózás közben működik-e már az OIS vagy még mindig csak fotózáshoz használják (főleg éjszakai felvételek miatt, ott az EIS kanyarban sincs soha). Én végül ezért vetettem el a Realme teljes vonalát. Amúgy minden másban szimptaikus lett volna az is meg a kisebb modell(ek), szóval alapjaiban jó cucc.
-
Steve1207
veterán
válasz
lovas93 #20141 üzenetére
Ha már a telefonos galériában sincs a kukán belül, hogy behülyüljön és azt hívja be a thumb-okkal, akkor simán a problémás alkalmazásnál egy sima gyorsítótár törlést nyomj és megoldja szerintem.
Ha meg telós galéria kukájában van akkor onnan is érdemes eltávolítani. Amennyiben nem akarja frissíteni, mert sok képnél behülyül (1e+) és lassan frissít, akkor a telefonos galériárián is érdemes egy gyorsítótár törlést, majd újraindítást, hogy észrevegye magát és kidobálja a "halott" thumbokat.
Vagy megoldás lehet még a Biztonság app és ott nyomni egy tisztítót (vigyázz, mert lehet a régi képeket is bepipálja meg az adott apk-kat, ha tárolsz a telón).
-
Steve1207
veterán
válasz
attiati #20120 üzenetére
Ezeknél nem 3 év volt még legjobb esetben? 2 android verzió frissítéssel és a fennmaradó időszakban biztonsági frissítésekkel. MIUI 12 megjelenése után meg kellett volna szakadnia mindennek.
De ott van előtte évből az Mi 6, ott is csodálkoztak a biztonsági frissítéseken, pedig az meg már a MIUI 11 után nem sokkal kifújt. -
Steve1207
veterán
válasz
attiati #20117 üzenetére
4,5 éves már a teló, az is csoda, hogy tavaly év végén még kapott frissítést.
Amúgy minden fejlődött, de pont nem annyit, hogy sok esetben megérje a váltás. Akku sokaknál nem az igazi értelemszerűen, de amúgy se volt combos, szóval ez fájó pont. A SoC mai napig kiváló teljesítményben (kb jelenlegi erős középkategória szint), bőven megfelelne sokaknak de ott van már a Snapi 860-870 vonal vagy a Dimensity 1200 (pedig a 8100 itt is odavág), szóval ez szép lépés, de nem indokolt. Kijelző lehetne jobb, mert már a középkategóriában is vannak jobbak. Kamera? Én a Poco F3-at nézegettem a covid és a válság előtt, 90 körül be lehetett szerezni, de nem volt OIS, ami nekem fájó pont (nem mintha fényképeznék sokat
). Utána meg érezhető volt egy visszalépés az összes gyártónál, most az utóbbi szériákkal vették fel a fonalat újra.
Úgyhogy ilyen 120e fölötti árat ez F3 nem ért meg már, manapság ami kicsit jobb a 100e-es középkategóriától és érdemesebb az inkább 160-180 körül mozog, OIS meg elég rita. Realme szimpatikus lett volna, de ott meg csak fotózásnál működik, úgyhogy ki is esett. Nekem a 12X jelenleg a "korrekt" vonal, de nem 2k-ért és az a ciki az egészben, hogy a 2 max 3 éves támogatások mellett nem szeretnék 1-2 éves modellt venni kifuttatáskor, mert "korrekt" lesz akcióban az ára, közben frissítést meg kap jó esetben 1 évig jó esetben és ugyanott vagyunk. -
Steve1207
veterán
válasz
xy.zsolt #20077 üzenetére
Mindegyik tud, ha nem frissíted
Google tárcsázóról volt szó, amelyikben van felvétel ott a miui féle van gyárilag és már nem kapta meg a frissítést. De ez régió függő, pont az Mi8 volt a határvonalon a frissítésekkel, simánál és Pro-nál is volt panasz gyári rendszeren, hogy már a google van, másnak meg semmi változás.
EU romokban ezért cserélik alapvetően a dialer és contact app-ot 12.5-től (de lehet már a 12.2-nél is eszközölték egy két készüléknél a tárcsázó cserét.) -
Steve1207
veterán
válasz
1Konrad #20033 üzenetére
Mivel még mindig nem találtam megérős megfelelő alternatívát, kapott a teló új üvegfóliát és köntöst. Közel 1,5 év után végre találtam a piacon Nillkin Sparkle flip case helyettesítőt. Nem a bóvlin egy bőrlapra ragasztott átlátszó szilikon tok megoldásokkal, aminek marad egy széle és sokkal nagyobb lesz a területe, hanem a szépen egybekerekített, erősebb anyagú bölcsővel. Úgyhogy teljes a boldogság még vagy 2 évre, ha kihúzza
(Szerk.: sorry, nem válasz akart lenni)
-
Steve1207
veterán
válasz
amargo #20023 üzenetére
Szerintem a hang probléma általános jelenség miui alatt, sokszor inkább szoftveres és az új modelleknél is jelen van, akárcsak évek óta a régieknél (hogy kinél hogy s miképp jön elő azt nem tudom). Próbáld meg, hogy kikapcsolod a volt-e -t (sim beállítások alatt vagy, ha nincs ott az opció, akkor tárcsázóban *#*#86583#*#* az adott sim alatt pedig utána megjelenik az opció). Régen megoldás volt.
Valami a rendszerrel is lehet, mert amióta a google dialerre váltottak máshol is szintén sok a panasz új és régi telóknál úgyszintén.
Ettől függetlenül nézz egy fülhallgató-mikrofon tesztet is azért, hogy ott mi a helyzet, de én szoftveres dolognak tartanám. -
Steve1207
veterán
Ha az eddigieket vesszük alapul 12-es verziótól kb a CN megjelenése után kellett egy év, mire jött ugyanaz az a verziószámú global változata (13 hónap). Nekem a 12.5.2.0-es CN alapú xiaomi.eu stable van már fent fél éve, mondhatni a legjobb rom eddig, eléggé bevált.
CN-ben még ígérték a MIUI 13-at is a Snapdragon 845-ös készülékekre, beta build is van év eleje óta, csak még erősen bugos, újraindulgatós volt február környékén. Szóval, ha az még lesz, akkor biztos lesz xiaomi.eu build belőle ugyanígy, de hogy egyáltalán befejezik-e az is kérdéses már ilyenkor.
-
Steve1207
veterán
válasz
hdtomi #19989 üzenetére
Csupán azért, mert erősebb az említette esetben az snapi 845 és a 90Hz nem mondható nagy előrelépésnek úgy, hogy évek óta divat a 120hz a középmezőnyben is.
Nyilván nem a P9 Lite-hoz hasonlítottam az Mi8 topikban, de ahelyett még egy 50-60e-es M3 Pro is jobb, pedig az is egy éves és alsó-középkategória telefon. Én az Mi8-ra is arról a szintről váltottam 2018-ban. -
Steve1207
veterán
Úgyis elég off mára a topik, az alábbiakat főleg ár-érték arányban írom a csere végett, hisz minek adnánk ki 150e-et minimális előrelépésekért egy-egy fronton
Realmeből talán most lesz igazi alternatíva, hogy végre van OIS (GT2/Pro és 9 Pro+). Engem pl a SoC annyira nem érdekelt, főleg a kijelző és akku miatt cserélném, de az OIS többet számít, mint a plusz kamerák vagy megapixelek. Nord 2 a 90Hz miatt kiesett, pedig majdnem patent lenne a teló (A52 szintén korrekt volt, mint EGÁL telefon, de SoC és 90Hz). A53 lesz majd még, ellenben a samsung lapvetően kiesik a UI miatt.
Nálam nagyon a Realme GT2 felé dől a dolog design miatt, viszont nagyon kíváncsi vagyok most a Redmi K50-re (nem a gaming edition). Jó az árazás, előrelépés mindenben, van OIS, ha 140 körül be lehet húzni kezdő előrendelői akcióban valahol vevő is vagyok rá. A MediaTek chipsetek nekem pl be is jönnek, ezeket a Dimensity vonaltól elég jól el is találták, de most látok itt is igazi előrelépést a 8000-9000-es vonalon. Sose hittem volna, hogy ennyire felnőnek a feladathoz. (Még egy off gondolat, várnék valamit K50 átnevezést a Poco vonalra, az lenne akkor a csúcs a low budget cseréhez, mert az F3-ra már majdnem ráböktem anno, hogy egye fene az image stabit, aztán beütött az infláció és 100e helyett 130e-ért már az se mozgatott meg)
-
Steve1207
veterán
-
Steve1207
veterán
válasz
noorbertt #19931 üzenetére
Én pl tuti megtartom, amíg a 30e+os webcamoknak gyatrább a minősége minden téren. Van autofocus, mikrofon jobb, kép szebb, mint egy C922-n, megoldható a vezeték nélküli kapcsolódás. Elég sok haver itt-ott, néha tartunk ilyen csevejeket. Talán ez lesz az a teló, amit sose adok el, pedig sokszor gondolkodtam rajta a váltás miatt. 2018 óta megvan, egyszerűen a mai napig nincs alternatívája számomra (vagy nem éri meg azt a 100e+ különbözetet egyáltalán).
-
Steve1207
veterán
válasz
HUTCHDB #19805 üzenetére
Gyári lépésszámláló szerintem nem engedi. Elejében csak a telefonon mért adatokat mutatta (utólag talán belekerült a Mi Fit támogatás, de nem mondom biztosra). Amúgy ilyen átszinkronizálásokkal talán megoldható, mint a Google Fit, abba is át lehetett húzni a Mi Fit-et és máshoz társítani, hogy az meg abból kapja az adatot, de értelmetlen és nem pontos
Én ilyenre csak az adott óra alkalmazását használom, mindig az a legbiztosabb.
-
Steve1207
veterán
válasz
HUTCHDB #19783 üzenetére
Én csak simán, nem is a legfrissebbel raktam fel. Nyomtam rá egy FcyptDisablert meg Magisket és ennyi a kombó már csak. Nekem a kedvenc rom-om hosszú idő óta, minden benne van, legfrissebb alap kitakarítva, ami csak megjelent Poco és Xiaomi vonalon minden kis apróság benne, ellenben nincs beletúrva a rendszer alapjaiba.
Hibával még nem találkoztam az én szokásaimhoz mérten (AirDroid hívás közben fekete képernyő bug-ot jelentettek és contact widget kapott fekete "keretet", de az inkább valami tárcsázó update-nek tűnt nekem már, csak itt el vagyunk zárva az újításoktól már háromnegyed éve
)
Akkuidő nekem mindegyikhez képest jobb, mondjuk cirka fél óra SOT-tal (lehet custom rom is, azok is bénák, egyéb romokat és kerneleket is fölös nézegetni, teljesítmény jobb, de valami mindig vacak vagy elkezdi idővel húzni az akkut).(#19784) Turbobacsi: köszi, jó tudni, nincs ótó'
-
-
Steve1207
veterán
válasz
HUTCHDB #19764 üzenetére
Először azt hittem rossz topikban vagy
Alma: Mi Átköltözés a store-ban Xiaomi.inc alatt esetleg. Múltkor láttam, de még sose használtam.
GCam: Parrot043 Gcamjai váltak be a legjobban, minden megy benne és jó képeket lő (kamera váltást is tud) [link] V4-ig néztem, addig jó volt, gondolom a többi is korrekt. -
Steve1207
veterán
Nemrég végeztek az updatekkel az Mi 8 minden variánsán China vonalon. Azt amúgy nem értem, hogy eu-nál miért tart mindenki a stable-től, amit a china alapján csinálnak. Ugyanaz, mint a global általában, kiszedik a kínai hülyeségeket, belerakják, ami jelenleg minden jellemző és fellelhető MIUI 12.5 szinten, de az alap rendszerhez nem nyúlnak, mint a dev-nél finomhangolás szinten. Kb ennyi a különbség. De kb mindent ugyanúgy lehet ezen is csinálni, nem zárjuk elvégre vissza a telót, minden root jog is megvan, magisk fel és jónapot.
Nekem amúgy bevált, már cserélni akartam vagy beüzemelni csak webcamnak, mert annak is kiváló ez a kamera, de így még idén tuti végig használom és meglátjuk mit dob a piac. F3, X3 Pro. RN10Pro is tetszene, de mindegyiknél van valami hiány. Egyedül egy francos flip tokot nem tudok rá szerezni sehol ez zavar, ahol nem egy tok van körbefogva, hanem azon lenne a ráhajtó "egyben", mint a Sparkle tokokon volt. -
Steve1207
veterán
válasz
Istuu15 #19738 üzenetére
Nézd meg a legutóbbi eu stable xiaomi.eu_multi_MI8_V12.5.1.0.QEACNXM_v12-10.zip-ot. Ha jól emlékszem frissül a radio is, hátha az segít rajta.
A clean installt úgy értem, hogy teljesen zero minden csak a setup megy végig és úgy is elmegy a wifi és a hálózat, valamint a kamera ilyenkor is vacakol? Ha ott is akkor valami hardver hiba lehet már ennyi rom-mal megnézve szerintem. -
Steve1207
veterán
válasz
xy.zsolt #19719 üzenetére
Nekem nagyságrendekkel jobb az üzemidő, szerintem ez már az előzőből is lejött. Ma egy jó 5 óra kijelzőidő kijött úgy, hogy több, mint 1 órás kamerás hülyéskedés is volt, ami szívja az akkut rendesen. 75%-os az akkum, ez így talán már karcolja a régi MIUI 11-es üzemidőket. Kicsit gáz, hogy ezt nem az elején, a támogatás során, hanem az elfeledésnél húzták elő.
-
Steve1207
veterán
Szerintem alaprendszerben minimális különbség van már egy ideje a chinese és a global romok között, legalábbis én nem tapasztaltam, semmi extrát azon kívül, hogy nincsenek teleszemetelve. Valamint nem is hinném, hogy akkora figyelmet szentelnek már erre a telefonra. A megszokott módon pár új funkció a 12.5-ös miui miatt és ennyi.
Nem merül üresjáratban annyira talán, napközben 9 és 16 között alig esett százalékot, máskor meg kb óránként megvan az 1% esés minimum.
Most éjféltől "gyorsteszt": 1 óra film, fél óra nyomkodás és így 1,5 óra kijelzőidőnél járok 85%-on. A kamera és az insta szokás szerint eléggé húzza az akkut (utóbbinál talán most többet is vitt le a napi átpörgetés (nem ebben a tesztben)).
Használatom: totál fekete háttér, aod és ilyen hülyeségek kikapcs, ellenben bt-től kezdve minden megy folyamatosan és az alkalmazásoknál csak a gyárilag támogatottaknál használom a sötét módot (ami sok esetben inkább sötét szürke, szóval semmit nem ér vele az ember kímélés szempontból)
Úgyhogy a szokásos 4-5 óra napi kijelzőidő ennél is kijön. -
Steve1207
veterán
Csak felpattintottam a rendszert, be is laktam, semmi vész vele. Biztonsági frissítés decemberi, minden megy ahogy kell. Kb ugyanazokat a funkciókat tudja, mint a portolt OneOS miui, benne az összes dinamikus háttérképpel (saturnus meg minden nyavaja).
-
Steve1207
veterán
Xiaomi.eu-ra már fel is került, [link]. Gondolom ki van gyomlálva a china rom és belekerültek a google cuccok.
-
Steve1207
veterán
válasz
Leon77 #19701 üzenetére
Teljesen random és ritka, ha ott áll sokat, de ha ilyen van, akkor a vámkezelés miatt szokott. Én úgy 2x futottam bele ilyenbe, de pár hét alatt tovább lendült mindig. Plusz tényleg rengeteg külföldi rendelés érkezik az országba, amikor postára megyek itt a belvárosban mindig áll előttem legalább 10-15 ember és a fele ali-s, ebay-ről rendelt küldeményeket vesz át (akár többet is) és ez csak egy hivatal.
Ja még valami, ha elírják a címet vagy beazonosíthatatlan az is okoz fennakadást. Írhatja, hogy ott van, ha nem tudják hova küldjék (sérült, elmosott, útközben kilopták stb). -
Steve1207
veterán
válasz
ftamas0201 #19697 üzenetére
Még jó, hogy most jelentették be 2 napja, hogy készen áll a frissítés Mi8-ra, ma pedig már kint is van fejlesztői fórumokon a china verzió.
-
Steve1207
veterán
Kis infónak, kipróbáltam ezt a OneOS-t, tegnap óta nyúzom. Mondhatni egy 12.5-nek felel meg, teljesen kigyomlálva, optimalizálva, de ami szükséges akár vissza is telepíthető. Most 4 óra kijelzőidőnél járok, 20% van még hátra, szóval ahhoz képest elég jól bírta a napot (gyári, 3 éves akku).
-
Steve1207
veterán
Még a 12.5 elméletileg jön az Mi 8-ra is hivatalosan (meglepő módon) és itt a vége. Érdemes figyelni, mert jó pár telefon kapta meg a napokban és már az Mi 9 felé is mozognak az update-ek vagy van valami delay vagy bejelentés.
-
Steve1207
veterán
Nillkin Sparkle flip caset nem tudtok valamerre a telóra vagy olyan alternatívát, ahol NEM külön szilikon bölcsőbe kell tenni és arra van ragasztva körbe egy flip cucc? Már anno is kerestem és kb esélytelen, de hátha.
-
Steve1207
veterán
Aki még szintén maradt Mi8-on, megvan az első normálisan működő 8.2.204-es google kamera port. Telegramból tölthető, máshol nem találtam. Hónapok óta követem és 7.x-es utolsó verziók óta nem működött a kamera része csak a videózás, a 8-tól biztosra nem ment a főkamera. Dupla koppra engedélyezhető, hogy váltson a lencsék között (beállításokban be kell kapcsolni). Működik videófelvételre is, ha szükséges lenne.
Számomra itt ért véget a történet, nem is követem tovább, aztán elleszek a telóval még kicsit, jók ezek a 8-as újdonságok, ha szükség van rá.(Láttam a Poco F3-at itt beszélgetni, hát én nem vagyok elájulva, főleg hogy nincs 4k/60 fps. Az érdekelne, hogy google kamera porttal kihozható-e belőle, mert amúgy korrekt lenne nagyon (igaz az OIS nagyon hasznos még mindig). Ezzel a kamera porttal megnézné az illetékes, mert ha igen akkor lehet az OIS hiány ellenére elgondolkodnék rajta.
-
Steve1207
veterán
válasz
nrg_52 #19537 üzenetére
Nem rossz kernel, de a legtöbb rom azzal a legjobb, amivel megcsinálják. Lehet xy helyen jobbnak és pörgősebbnek tűnik adott rom, de mindig lesz valami kis probléma vagy zavaró dolog.
Pl MIUI alatt is jól megy alapjaiban, de a fényerőszab-ot nem tudják kijavítani vagy csatlakozási problémák előjönnek, ill melegszik (érdekes, hogy ettől függetlenül nem mutatkozik meg pl merülésben ez).
Más romoknál is hozhat teljesítmény előnyt, de vagy jobban melegszik vagy meghülyül a gyorstöltés vagy jobban merül, hívás közben megszakad vagy nincs hang, ilyesmik jöhetnek szóba egyáltalán nem egységesen a felhasználóknak. Illetve az alantas xy óránként újraindulás, de ezt szintén rom-ok válogatják.
PE, ZenX, Revo, Evo, DotOS, YAAP, FluidOS mind-mind a gyárival megy a legjobban, de mint aktuális kernelfejlesztés a NoGrav az egyik legnaprakészebb és legjobb amúgy, csak kitapasztalni ezeket idő. Én pl elvetettem, hogy ennyire tesztelgessek napokig már. -
Steve1207
veterán
Már 3-4 napja kint van, china stable beta alapján jött ki az eu rom is. 12.0.4-nél javarészt a control panellal szöszöltek anno, szerintem max ennyi javítás itt is, jó esetben egy security update aztán kész, de hivatalos changelog nincs sehol.
-
Steve1207
veterán
válasz
kurtuzov #19444 üzenetére
Hehe, azt hiszem egy olyanom van használatlanként tartalékba még, viszont több, mint két év alatt elfogyasztottam 2-t a Spakle-ből. Imádom ezt a tokot, de kb egy évet bír ki aktív használat mellett. Amúgy még így is megérte, de emiatt nem akarok telefont cserélni
Egyáltalán van valami hasonló "slim" jellegű flip tok még a piacon, amikor nem egy szilikon tokba kell még külön befogni és aköré van rögzítve egy borító szövet? Az egyszerűen undorító megoldás. Bár már az is csoda, ha a telóhoz lehet kapni tokot manapság.
-
Steve1207
veterán
Nillkin Sparkle flip tokot lehet még valahol kapni a telefonra? Amikor eszembe jut átpörgetek pár ali-s terméket, de sehol nem találok már vagy negyed éve, a mostani pedig eléggé megadta már magát.
Amúgy alternatív megoldásnak használom a telót webkameraként is az utóbbi időben, egyszerűen kiváló mind kép és mind hang terén is. Pláne, hogy wifi-n is lehet és nincs delay (legalábbis annyira minimális).
-
Steve1207
veterán
válasz
Toma707 #19380 üzenetére
Ha cserélném max a Nohon érdekelne, de nem értem minek cserélni ilyen elhasználódottság mellett. Nekem már tuti 7x% és így is megvan az 5 óra kijelzőidő, de attól, hogy ezt írja ki az app kb ugyanezt tudta 9x%-nál is. Nem mondom, hogy nem csökken a teljesítmény, de 60% felett fölösleges bohóckodni vele, mert úgy is megvan egy használható 3-4 órás kijelzőidő még.
-
Steve1207
veterán
válasz
xy.zsolt #19377 üzenetére
Miért gondolnák? Már el is felejtették, hogy ez létezett
Az is csoda, hogy a miui 12-t megkaptuk annyira vége van már a támogatottságnak, elvégre 3 éves lesz a telefon. SoC-ból szintén 3 generációs a lemaradás már és a középkategória képviseli ezt a szintet (több ponton jobbat is). Garanciáról ne is beszéljünk.
Szeretjük a telefont meg jó teló, de csak az Mi9-ig mondhattuk, hogy a flagship vonalban egyenrangú maradt. -
-
Steve1207
veterán
válasz
kuksa90 #19368 üzenetére
A stabil soha nem fogja elérni a fejlesztői szintet. Van pár dolog, ami a stabilra ki se jöhet vagy nem is létezhet. Viszont az egyes miui verziók miatt belekerült az eu-ba, mert működik gond nélkül, de hivatalos támogatottságban már meg van kötve az adott vonal és nem lehet benne. Vagy másképp működik egy-egy app (akár fejlesztési részből, mert cserélik vagy szintén lokalizáció miatt több minden lehetséges). Ezen kívül más a memóriakezelés, bloatware-ek gyomlálva jobban és reklámok sincsenek.
-
-
Steve1207
veterán
válasz
hdtomi #19272 üzenetére
"Ha jó a kapcsolat Bluetooth ikon kis nyilakkal egészül ki a telefonon," -
ez így szerintem nem igaz, egy okos karkötő/óránál/mérlegnél se mutat semmit a telefon a notifyn, se bluetooth menüben, hogy csatlakoztatva van, ellenben a MiFit, Amazfit, MiHome kezeli a háttérben folyamatosan az adott eszközt (kivéve a mérleget, mert az csak addig aktív, amíg be van kapcsolva).
A többi eszköz esetében viszont fogja írni a bluetooth menüben is az adott eszközt, amivel párosítottad (hangszóró, fülhallgató, gamepad stb), megjelenik az adott ikon is némely esetben, hogy mi lett csatlakoztatva. Teljesen eszközfüggő, hogy mit mutat, de ha jól van beállítva a MIUI-MiFit közötti dolog, akkor jól kellene működnie.Nekem ilyen szempontból mindig a MiFit volt a baj, még jól belőve is simán el volt cseszve a MiFit, megy klasszul sokáig, xy frissítés és lecsatlakozgat, utána 2-3 frissítés múlva megint stabil (pedig kapásból a telefonra gondolnánk, hogy az dobja el a jelet).
(#19275) Knife.McL : szerintem az óra az általában folyamatos mindenkinél. A felváltva a többi inkább, amikor használod akkor bekapcsolod és párosítja az xy bt eszközt, kikapcsolod lekapcsol, de az óra az mindig megy így is, úgy is. Azért nem kell a kifejezéseken lovagolni ennyire (nembeszólás nyugi
)
Úgyhogy, ha mindenkinek a Mi Fit a baja, érdemes lehet az Amazfit app-al is tenni egy próbát, ha támogatja az eszköz (Mi Band 5 ment egy darabig biztosra azzal is).
-
Steve1207
veterán
válasz
Corsa02 #19259 üzenetére
+1, külföldi fórumokon se találkoztam ilyennel, minimálisan fordulhat elő ilyen hiba. Amúgy akinél előfordult így utána nézve ott is a kb fele-fele arányban a képernyő teszt az jó és egy eu rom megoldást jelentett.
Simán bekavarhat a teljes kijelzős vagy alsó sávos navigációs sáv, a google bigyója (az a navigálós, meg hang alapú cucc) vagy akár egy másik billentyűzet (illetve a gyári is, ha valami hülyén szinkronizálódik vissza akár). -
Steve1207
veterán
Nincs contact listád az új gmail fiókon. Ha a régit is használod akkor szinkronizáld le annak a névjegyeit is, az új g accounton tuti nem lesz semmi. Ha csak az újat használod már, akkor azért nincs.
Simán lépj be a régibe, exportáld és importáld az új fiókba. Használattól függően pedig figyeld, hogy hova mented az új számokat, ha több fiókot használsz, ha csak az új accountot mostantól, akkor nyilván oda. -
-
Steve1207
veterán
válasz
havri1 #19018 üzenetére
Aljzatra, de így nem lényeg, mert a felsőre sima hangszóróra gondolt beszéd közben (vagy nem?). Nekem a füles az fülhallgató, ha nem mondod eszembe se jut.
Viszont most így megint átfutva - "És a füles hangszóró sajnos nem szól." - vagy ez együttesen a füles, mint fülhallgató, ergo usb c, valamint az alsó hangszóró is lenne együttesen? Mindkettő az alján helyezkedik az alaplapnak.
-
Steve1207
veterán
Így kapásból azt mondanám, hogy a jack akkor kuka, ha a fülhallgató nem szól. PE-nél és más rom egy-egy build-en tapasztaltam olyat, hogy "recsegősebben" indul a hang, de összességében utána teljesen olyan volt, mint a gyárin, használat közben.
Kamerával is lehet valami, ha a front jól működik, de a hátsó nem. Lehet megütődhetett és amiatt nincs normális fókusz.Szerintem rakj rá egy eu rom-ot (legutolsó build nem tudom melyik volt már a heti-ből, de mostanában jött ki eu a stable alapján is), abban legyen alapból teszt, ettől függetlenül én hardveres hibának mondanám ezek alapján.
Szerk.: ennyi és ilyen jellegű hibákat azért nem szoktak produkálni a különböző rom-ok sem, viszonylag 90%-ban hibamentesek, az a 10% is ilyen apróság.
-
Steve1207
veterán
Milyen rendszer volt előtte rajta? Ha voltak hasonló hibák gyári visszaállítás után megjavult? Más rom-mal is ugyanez a helyzet? Milyen másik kamerát próbáltál, csak mert adott rom is szokott válogatós lenni, pláne a PE és nem minden kamera megy normálisan. Valamint csak zoom-nál homályos vagy alapból se csinál jó képet és nem fókuszál jól?
-
Steve1207
veterán
válasz
huliganboy #18908 üzenetére
Fastboot rom után, ha visszarakod az eu-t ugyanott lesz az egész, mintha wipeoltad volna. (Kivéve, ha root lévén a system cuccokba is turkáltál valami mod-okkal, bár ezt nem hiszem, már én is kinőttem belőle
).
Szerk.: De amúgy, ahogy kényelmesebb, meg átláthatóbb a folyamat úgy csináld
-
Steve1207
veterán
válasz
huliganboy #18901 üzenetére
EU dev-ből gondolom a legutolsó van rajta jelenleg (mivel már nem jön szerintem ott se új verzió). Fölösleges a fastboot rom ezáltal. Csak twrp-ben advanced wipe, utána pedig bejelölöd a data, cache, dalvik wipe-ot és teljesen tiszta lappal indulsz újraindítás után.
-
Steve1207
veterán
válasz
HUNited #18884 üzenetére
Pont a napokban raktam fel, eddig nem zavart 1-2 reklám, de az utóbbi időben már túltolják. 1.3.1-es app feltelepít, root verzió szintén fel és kész. Gyári YT és YT music le, Vanced-es fel, fiókba belép és kész. Nekem teljesen jól működik minden.
Miért kellene lecsatolni a play-t? -
Steve1207
veterán
ZenX-OS után felpattintottam az EU stabil-t a napokban, mondom csak ránézek és nosztalgiázok kicsit. Összességében annyira hozzászoktam az AOSP jellegű romokhoz, minden jónak tűnik egyébként, még a gyári launcheren beállított google hírfolyam is viszonylag stabil (eu weekly után mindenképp pozitív, mert ott bármit is csinált az ember azért döcögött a görgetés rendesen).
Úgyhogy nem rossz rom ez a 12.0.2.0, csak még mindig sokat fogyaszt a miui, kb harmadával többet eszik, mint az AOSP jellegű romok.Most pár napig még elvagyok ezen, utána RevengeOS teszt, már van droid 11 belőle bugmentesen és lassan érkezik a LOS18 is.
-
Steve1207
veterán
MIUI 11 update most jött pl az Mi8Pro-ra is, de nem olvastam utána, hogy mi változott.
Szerintem túl bonyolultan nézitek a rom helyzetet, a stabilból kell kiindulni. Ott jelenleg a MIUI11, még kap egy 12-t és kész, mivel jött már a china verzió is belőle. Ami közte jön még esetleg MIUI11-es az elhanyagolható, mert sok újdonságot vagy stabilitást nem fog hozni, ahogy eddig se.
EU weekly nem fog jönni már, a stabilból viszont mindig feldobják a legújabbat. Azt csak úgy megcsinálják és "van", kb semmi értelme külön kezelni, csak ez twrp-ből is telepíthető.
Amúgy Mix2 is kapott MIUI12-t (igaz az kicsit régebbi és a droidot a 9-nél beszüntették). Mix2S is kapott egy jó hónapja, ami kb egyszerre jött ki az Mi8-cal (mármint teló). China fórumon is írták, hogy jön, ki is jött már odakint, ilyenkor kb 3 hét és jön a hivatalos stabil is. Ezt még megkapjuk és kész. (Kivéve, ha valami hatalmas galiba lenne a rommal, de arra nem látok sok esélyt).
-
Steve1207
veterán
Én egyetértek amúgy, az Mi8 nagyon a "jó" határon mozgott már, mert kiforrta magát a rendszer, erre jöttek az újak, amik ismét tele voltak bakikkal. Elejében nem is akartam nyitni, mert kb megfelelt mindennek úgy, ahogy volt.
Szerintem túlságosan is a felhasználókra bízzák a tesztelést még mindig, de sokat fejlődtek meg kell hagyni. 2019-es év közepét/végét érzem választó vonalnak, amikortól már rendesen lehetett használni egy gyári rendszert úgy minden hiba nélkül.
A következőnél már tuti nem szöszölök ilyesmivel, mert időigényes azért, de ez a teló amíg megy szerintem le se cserélem -
Steve1207
veterán
+1, egy ideje azért már én se szeretek ennyire szüttyögni a dolgokkal meg cserélgetni, tesztelni, de egy kiforrott rendszert gond nélkül fel lehet pattintani a telefonra.
(#18782) Smiro: amúgy kb ugyanezt fogod megkapni utolsó frissítésként stabilnak, ha jön az ota, szóval nem kell úgy venni, mint egy jöttment rendszer. Ez egy szakmai fórum, ha nem lett volna ennyi tesztelő ember a hibajelentésekkel (akár itt, akár xda, akár xiao fórum), a stabil se ott tartana most, ahol van. Az emberek fele már rég továbblépett volna az Mi8-on, a frissítések meg már tavaly nyáron leálltak volna kb.
-
Steve1207
veterán
válasz
HUNited #18780 üzenetére
Nem hiszem, hogy nagyon kell ugrálni érte, de ha tesztelgetni szeretsz akkor mehet egy próbakört.
A jobb ram kezelés, téma support, kevesebb belső reklám és háttérben futó nyavaják, mindig is ez volt az eu előnye kb, pont ezért is váltottunk stabilról. Max a security update naprakészebb benne (ha naprakész egyáltalán).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged