- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
demi88
csendes tag
Sziasztok. Szilveszterkor betört a kijelzőm, teljesen sötét. Van valakinek tapasztalata honnan érdemes venni új kijelzőt?
Előre is köszönöm.
Üdb.: DZs
-
kurtuzov
senior tag
válasz darvinya #15597 üzenetére
Stimmel: itt nincs a kikapcs opció - ez a bajom.
havri1: erről lehet esetleg a miuieu fejlesztőknek írni, vagy nagyon Google specifikus menüpont és nincs ráhatásuk?
Próbaképp telepítgettem pár alternatív asszisztens appot. Bizony nem mindegyik kerül be a hangasszisztens menüpontba Google mellé...
A Friday nevű app van annyira fura, hogy semmilyen engedélyt nem adtam neki és választható lett így is Hangasszisztensként. De ettől még egy lekötözött app felugrik 2mp TWS érintéstől - de legalább már nem a Google.[ Szerkesztve ]
-
kurtuzov
senior tag
Lett egy TWS headsetem. Egész korrekt üzemidő, hangzás.
Van egy funkciója: 2mp-es érintésre bekapcsol a Google assistant.
Ezt nem szeretném. Keresgettem, hogy hogyan lehetne ezt kikapcsolni, de a neten csak a
Google app / more / settings / Google assistant / Assistant tab / phone
úton az adott készüléken kapcsolható ki a Google asszisztens.
Azonban ez a leállítás a BT-n keresztüli voice search indításra nem vonatkozik, továbbra is behozza a TWS 2mp érintése a Google asszisztenst.
Google segéd engedélyeit le lehet ugyan tiltani, de ettől még a 2mp érintésre bejön és állandóan engedélyt kér, nem lehet állandó tiltást adni neki.Az alkalmazáskezelés / alapértelmezett alkalmazásokon belül van két fontos menüpont:
- segédalkalmazás és hangbevitel / segédalkalmazás: itt van "nincs" opció
- hangasszisztens / ébresztés Bluetooth-audióval: itt nincsSzerintem utóbbi "nincs" opciójára van szükségem.
Esetleg ötlet-javaslat erre a TWS Bluetooth assistant funkció kikapcsolásra?
Mi8 EU weekly 9.12.26 van fenn.[ Szerkesztve ]
-
Steve1207
veterán
válasz st6969 #15591 üzenetére
A főoldalad, amin az ikonok vannak meg minden, a desktop. Hogy jelezze az ikonoknál is pl az értesítéseket így hozzá kell férnie a dolgokhoz, widgetekhez stb (meg ugye a bal oldali oldal, ha nincs kikapcsolva baromi sok mindenhez hozzáfér). Alapból is mindened engedélyezve van nála kb, ha már használod a telefont.
[ Szerkesztve ]
.
-
st6969
őstag
Mostanában majdnem napi szinten magától letölti a telefonom a "System launcher"-t. Ha rányomok, hogy telepítse, akkor kiírja, hogy el kell fogadnom, hogy a Xiaomi összegyűjti, feldolgozza és felhasználja a személyes adataimat. Én ezt azért annyira nem szeretném. Mi ez a system launcher és miért kellenek hozzá a személyes adataim?
-
Steve1207
veterán
válasz resist #15588 üzenetére
Szoftveres, a villogást még régebben az auto fényerő produkálta egy idő után. Én mindig azt javasoltam, hogy manuál fényerő, minimumra kb beállít, restart és utána addig kell emelgetni, amíg abba nem marad. Vagy valami ilyesmi volt egy xda-s fórumon és onnantól talán fixálja a villogást.
A videón jelenlevő lassúságot vagy nem reagálást én inkább témának mondanám, hogy az kavar be.
Nálam egy év alatt egyébként soha nem jelentkezett ez a bug, gyári témát használok mindig, manual fényerőt, aod-t kb 4-5x használtam pár napig..
-
resist
tag
válasz Celtic86 #14981 üzenetére
Hali, találtál megoldást a villogásra? Érdekelne, ha igen, mert nekem is elkezdte Amúgy nem tudom, hogy HW vagy SW gond az oka, mert mindegyikre találtam utalást. De erős a gyanúm, hogy SW, mert én azt vettem észre, hogy alacsony fényerőn csinálja, ha feljebb veszem manuálisan, akkor rendben van. Azért jó lenne tudni, mert még garis és ha HW gond, akkor visszaküldeném javításra. Szerintetek HW vagy SW? Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
azorahai
csendes tag
Sziasztok,
Más is járt úgy hogy az üvegvédő fólia és a front kamerák közt a por baromira megtapad? Már kétszer rakattam fel fóliát két különböző GSM-esnél (én nem értek hozzá), de ugyanúgy bekoszolódik és az a kamera így használhatatlan.
Van értelme egyáltalán fóliának? -
Nagya21
addikt
HAli!!
Ha valakit érdekel üvegfólia - tok, a hardverapróban megtalálja.
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Karavik
veterán
válasz nobillgates #15584 üzenetére
GCAM-ban nincs időbélyeg lehetőség
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 1.1.4.0.VNCEUXM]
-
nobillgates
tag
EU stabil gcam-ban hol lehet időbélyeget bekapcsolni?
-
Pocak89
senior tag
Igen próbáltam és visszaállítja mindig az alapértelmezettre Azért érdekes, mert magában a messengerben a hívás hangját engedi állítani, csak az üzeneténél fossa el magát az app. Illetve az általad mutatott módnál is azt az értesítő hangot ami pl a reakció gombokhoz van kötve azt átállítom és megjegyzi, csak a chat üzenetnél van gond
Video games ruined my life!!! Good thing I have two extra lives
-
Pocak89
senior tag
Amióta a múltkor tiszta újratelepítést csináltam (EU DEV), nem tudom megváltoztatni a messenger chat üzenet hangját. Amíg 9-es androidom volt simán ment, majd dirty flash után 10-re is jó volt, de a tiszta telepítés után az a jelenség amint rányomok a megfelelő menüpontra újraindul az app. Majd ha újra akkor jön egy üzenet, hogy a szép technikai hibaüzenetet el lehetne küldeni a "MIUI"-nak. Korábban azt hittem a messenger a ludas, de ennyi hónap utána szerintem ezt javították volna, ezért gyanítom, hogy a ROM-nál lesz vmi. Nálatok működik?
-
Aryon87
félisten
BUÉK mindenkinek!
Hol kell beállítani a régiót a telón?
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
-
Lacerta
aktív tag
válasz Karavik #15565 üzenetére
@Karavik, @darvinya:
Köszi, természetesen be van kapcsolva.
@Huliganboy:
Már ezt is kipróbáltam, eredménytelen.
...
Nem az a gond, hogy bezárja a MIUI az alkalmazás(oka)t, hanem hogy látszólag futnak, kinn van az értesítés, mindenhez van hozzáférésük, ami kell nekik, még a hangerőt is lehúzzák a kezdeti értékre mikor elindítom őket - és aztán soha többé nem csinálnak semmit.
És ez csak a 11-es MIUI óta van. -
Pocak89
senior tag
AZ OEM feloldás kikapcsolható ha nyitva van már a BL? Az a probléma, hogy a bankomnál (Budapest bank) az új applikációban csak akkor működik a mobil fizetés, ha ez ki van kapcsolva. EU devet használok és mindenképp maradok annál.
-
lafaty80
addikt
Hali,
Van itt még valaki aki k&h-s és használja a mobil fizetést? Most nem tudom mihez kötni, de ez, ideje nem jön fel a jóváhagyó ablak (összeg limit felett). Eddig elég volt a képernyőnek bekapcsolva lennie, de most már benne is kell lennem az app mobiltárca részében, különben semmi sem történik. Nem tudom hogy app, telefon, beállítás gond lehet ez?
Cuccaim: https://kit.co/lafaty
-
-
Lacerta
aktív tag
Van nekem egy nagy szívfájdalmam. Használok ( well, használnék... ) az autóban zenehallgatáshoz olyan appot, ami automatikusan állítja a hangerőt, folyamatosan sebesség/zaj függvényében. Namármost, a MIUI 11 eljövetele óta egyik sem működik. Legalább 5-6 félét próbáltam, és tényleg egyik sem. Amint a háttérbe kerülnek, és/vagy kikapcsol a képernyő, azonnal leállítja mindet ez a nyomorult MIUI.
Minden engedélyt megadtam, és az akkumulátorkímélő is le van tiltva, nem valami láma dolog. Meghát MIUI 10 alatt működtek rendesen.A netet túrva találtam olyan utalást, miszerint az a baj, hogy az app automatikus háttérben indítását kellene engedélyezni, de kivették ezt az opciót a beállítások közül.
Van valakinek tippje, hogy hogy lehetne megkerülni ezt a dolgot?
[ Ja, EU deven vagyok ]
[ Szerkesztve ]
-
ElGatto
aktív tag
Hali
Egy teljesen új jelenségre lettem figyelmes a napokban.
Miután feloldom a telefont az újammal úgy hozza be a főképernyőt mintha 1920 - ban lennénk. Szakadozva, lassitva akadozva tölt be.
Eddig sosem láttam ilyet, mi lehet a gondja? -
DanielK
addikt
Na én elköszönök. Váltok egy Samsung S10e-re
-
havri1
félisten
WiFi hotspot nem jó.
DNS hiba ennél is mint 2 éve a mi5bnél.
Manuálisan kell megadni a Google dns-t a klienseken, hogy legyen net.havri
-
Karavik
veterán
válasz l86544 #15544 üzenetére
Dehogy nincs. Mindegyik app-hoz külön hangot lehet beállítani, sőt appon belül a különböző kategóriákhoz is külön-külön:
App infó > Notification > Választott értesítési kategória > Sound
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 1.1.4.0.VNCEUXM]
-
l86544
aktív tag
Nincs valami megoldás MIUI alatt hogy különböző értesítő hangot lehessen rendelni az alkalmazásokhoz? (sms, email...stb.)
https://mowned.com/lajos-szab
-
nrg_52
addikt
Tegnap ravettem magam es felraktam az eu stabilt. Aki hasznalja esetleg meg tudna mondani, hogy nagysagrendileg milyen idokozonkent frissul? A valaszokat elore is koszonom!
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.
-
darvinya
titán
válasz Szoszo94 #15538 üzenetére
Abban igazad van, hogy valójában nem ház, mert olyan nincs.
Van belső keret, amire rögzítjük a kijelzőt, stb., az minden esetben deformálódik.
Persze, ha gyárilag hiányos ragasztással készül és átmegy a meo -n, akkor azt csak újra kell ragasztani.
Én vagy kétoldalú 3M rag.szalaggal, vagy UV-re kötő lágy ragasztóval ragasztottam.
Ezek nem olcsók, s otthoni barkácsnál nem ismerik.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Szoszo94
őstag
válasz darvinya #15531 üzenetére
Új ház, mert deformálódik? Illetve pillanatragasztó? Jesszus.
Kábé kétszáz telefont szedtem szét és javítottam, egynek sem kellett házat cserélni. A pillanatragasztó pedig arra jó, hogy többé rendesen ne lehessen szerelni azt a készüléket.
Hőre lágyuló ragasztóval kell szépen megragasztani, előtte pedig kitisztítani természetesen. Ilyeneket viszont, hogy pillanatragasztó...eszébe se jusson senkinek.Szerk.:
Hazudtam, hoztak iphone-t kettőt is, aminek házat kelett cserélni - de azoknak az is volt a baja többek közt.[ Szerkesztve ]
Lexus IS250 Sport Mark Levinson // Renault Mégane II PH2 Grandtour 2.0dCi
-
st6969
őstag
Valaki használ mágneses töltőcsatlakozót? Megy vele az Android Auto?
Konkrétan ezt néztem ki. Ovális jobban "elbújna", és ebből van 50cm-es is, az bőven elég autóba. -
Ájvé
veterán
válasz darvinya #15531 üzenetére
Házi barkács mód ár biztos hogy jó lenne, ugyan úgy el tudja rontani. Sultan mobil szervizzel volt tapasztalatom, megmenteni nem tudta a beázott készüléket, de több mindent megpróbált és nem került sokba. Garancia már nincs rá azt írta, persze lehet beveszik saját költséges javításra, de azért megnézném hova szól a garancia.
Persze nem jó hogy szét kell szedni, mai mobilokat nem úgy tervezik már, hogy szervizelhető legyen, nagyjából a ragasztó tartja össze őket, de ilyen esetben szerintem jobb szétszedni és megpróbálni újra összerakni, de mondjuk nem vagyok szakember. -
darvinya
titán
S melyik a megbízható szerviz?
Javasoltam garanciát, ami nem csak garanciában dolgoznak.Attól, hogy szétszedik egy újabb hiba lehetőséggé válik.
Tudom, mert nem egy készüléket csináltam, s kiderült végén, hogy új ház kell, mert az deformálódot.
Akkor jött az igazi szívás, mert ezt szervizben csináltatva felér egy új telefonnal.
Mire ez szervizben kiderül (jó szerviz egyből ezt javasolja), addig lesz pár kör+pénz költés.laci laci
Nem azt mondtam, hogy nyomja telibe, s occó ragasztóval csinálja.
Ha már telefon, akkor hozzá mérten, min. LOCTITE kell használni.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
darvinya
titán
válasz sanyika987 #15526 üzenetére
Akkor merészen megcsinálni magunk, saját felelőségre!.
Finoman megemelni, és gél pillanat ragasztót alá kenni csak annyit, hogy ne buggyanjon ki.
Ha még is kicsit sok, akkor összenyomáskor azon a területen ne legyen ujj, max. itatós papír(vagy hasonló) amit egyből el kell venni.
Ha nagyon sok, akkor párszor előbbi műveletet kell ismételni, nem megvárni elsőnél a száradást, azt majd akkor, mikor már nem jön ki.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz Nagya21 #15523 üzenetére
Most…elviszed vajákoshoz, aki megdobálja csirke lábakkal s elmormol pár igét, aztán várható a csoda.
Amúgy meg a rendszerben minden érték megtalálható, csak turkálni kell.
De sok értelme nem lesz, mert tól-ig vannak feszültséghez rendelve értékek.sanyika987
Szervizeltetni kell.
Az újabb telok nem szeretik zsebben hordást, mert könnyen hajlanak, aztán úgyis maradnak.
Valamelyik enged, ami legtöbbször a ház lesz az, s ettől elválik a kijelző.
Szóval ez már nem butafon méretű önvédelmi eszközök, vagy kőmíves segéd.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Nagya21
addikt
válasz darvinya #15518 üzenetére
Hali!!
Igen igen ez igaz, de te honnan tudod, hogy mely akkufeszhez a szoftvermérnök mely kijelzést állította be???
Régen könnyű volt, mert megnézted a telón a százalékot, kikaptad az akkut, és megnézted a feszültséget, de most???????Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
neocity
csendes tag
Sziasztok, nem tudom mi a teendő perpill, menüben nem találtam rá választ hirtelen. A google kereső (kezdőképernyőn felfelé csüsztatás) egyszercsak átváltott a saját böngészőjére a xiaominak. Na ez iszonyat idegesítő, semmi belépési adatot nem tárol el, szóval ezt szeretném valahogy visszaállítani a chrome-ra, de nem találtam rá eddig.
Köszi erlőre is. -
Griff55
senior tag
-
darvinya
titán
-
sanyika987
aktív tag
csak nekem huppog a kijelző aljánál a telefon?
ahogy nyomkodom máshol sehol csak a töltő csatlakozónál de ott nagyoniphone 14
-
Nagya21
addikt
HAli!!
Bocs hogy vauzok a teló akku témában, de honnan tudjuk, hogy ha a teló 100%-ot ir ki, akkor a valós töltöttség a kapacitás hány %-a?
0%-os akkunál szintúgy?
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Ájvé
veterán
-
nrg_52
addikt
En szemely szerint nem bizok ezekben az akkukimelo hokusz-pokuszokban, es a szemelyes tapasztalatom sem azt tamasztja ala, hogy mukodik, de ettol meg lehet igaz. Telefonnal meg foleg nem hiszek benne, amiatt amit te is irtal, meg amire en is celoztam. Persze mindenki hasznalja ugy a sajat dolgait ahogy szeretne, ez evidens, csak leirtam a velemenyemet, se nem tisztem, se nem celom meggyozni senkit.
[ Szerkesztve ]
-
Steve1207
veterán
válasz sanyika987 #15508 üzenetére
Fastbootban nem nyomott olyat a telefon képernyőjén, hogy nem a "szokásos", hanem amikor rádugtad akkor egyből "érintse meg újraindításhoz" aztán annyi? Mert az pl usb vezérlő miatt van újabb alaplapoknál már pár éve és ilyenkor ezt dobja nyitáskor. Ha ez a baja akkor egy sima usb 2-es hub segít szinte bármelyik alaplapi usb porton keresztül.
[ Szerkesztve ]
.
-
Ájvé
veterán
válasz Aryon87 #15501 üzenetére
Teljes merítés alapvetően nem lehetne mivel van védelem benne és 2-3% körül kikapcsolja a készüléket. Töltőn hagyni pedig azért nem szerencsés mert el fogod használni az akkumulátort. Feltölti 100%-ra ez rendben is van, de utána kikapcsolja a töltést és elkezd merülni, majd újra feltölti, feleslegesen fogja újra és újra feltölteni ezzel pedig veszít az akku az életciklusából.
Senki nem mondta hogy azonnal tönkremegy az akku (teljes merüléstől tönkre mehetne de az elektronika nem engedi).
Attól hogy te nem tudod még nem biztos hogy hülyeség.
Persze ahogy havri1 is írta mindenki úgy használja ahogy akarja.nrg_52:
Laptop tud működni hálózatról is vagyis miután feltöltötte nem fogja meríteni a használatból adódóan, telefon mindig akkuról működik. Laptopot meg tovább tervezik általában használni, 8 évig mondjuk gyári akkuval nem fogsz kihúzni, de könnyen cserélhető. Mai telefonok 2-3 év alatt technikailag elévülnek, ennyit kibír egy akku nagy valószínűséggel. Szóval itt inkább arról van szó hogy ki hogyan használja az eszközt mennyire figyel rá és próbálja karban tartani, mert itt arról van szó hogyan próbálod kitolni az élettartamát, ha téged ez nem érdekel nincs vele gond, viszont alapvetően így érdemes óvni az akkumulátort, ezek tények, ki mit kezd vele az már teljesen egyén függő.[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
válasz Aryon87 #15504 üzenetére
2 évig bármilyen körülmények között ki kell bírnia egy akkumulátornak. Csak nem mindegy, hogy 50 vagy 80%-os az elhasználódás.
Minden alkalommal, amikor ez elkerül adott topikban, én mindig elmondom: mindenki úgy használja, ahogy akarja.
Mindig van, akinek van más tapasztalata.
Enyém ez, és a gyártóknak is.
Békehavri
-
darvinya
titán
válasz sanyika987 #15506 üzenetére
Ez azt írja, hogy nincs csatlakoztatva készülék.
Be van kapcsolva USB hibakeresés?Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
nrg_52
addikt
válasz havri1 #15503 üzenetére
Nalunk is van itthon egy lenovo x200 nem mai darab, raadasul felsegeme, aki eppen nem szokott olyasmivel szorakozni, hogy odafigyeljen a toltesre, hol honapokig tolton van folyamatosan,hol f0ssa meriti, megis jo az akksija. Arrol nem beszelve, hogy szerintem nem jo pelda a laptop, ugyanis nem valoszinu, hogy barki is fog 8 evig hasznalni egy telefont manapsag, ez megint csak maganvelemenyem.
[ Szerkesztve ]
-
Aryon87
félisten
válasz havri1 #15503 üzenetére
Laptop nincs, a regebbi telefonok kozul keves volt meg 2 evig, a legtobbje 1 even belul cseres volt. De akksiproblemam meg egyikkel sem volt, kiveve amelyik szarul volt optimalizalva a gyarto jovoltabol.
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
havri1
félisten
válasz Aryon87 #15501 üzenetére
És mekkora kapacitása van azoknak az akkumulátoroknak? Ergo elhasználódás mértéke? Hány éve mennek hiba nélkül?
Laptopot használtál már?
Nekem 2011-es gyártású gyári akkumulátor még 56%-os. A gyári programnak köszönhetően, ami 80%-nal nem tölti tovább.
Cserébe a Toshiba 2 évente kap új aksit, persze az nem így van használva..[ Szerkesztve ]
havri
-
darvinya
titán
Sziasztok
Mi 8 Pro topikot nem találtam, emiatt írok.
Gmail, stb. hasonló beragadás általában nem fiók bezonosított készülék miatt van.
Ezt könnyedén orvosolható, be kell lépni Google menübe.A másik, hogy MIUI alapból Gmail-t nem push-ra állítja, hanem 30 perces lekérdezésre.
-
Aryon87
félisten
Hulyeseg. Nem egy telefont meritettem csutkara, es minden ejjel orakat van tolton a gyorstoltes miatti hamar 100%-ra toltessel, megse ment tonkre egyik sem.