- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kikapcsolhatja az AirDropot az Apple az EU-ban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fefe66
tag
válasz
HUTCHDB #13613 üzenetére
Netflix témában kellene segítség olvastam régen neked is volt problémád vele . Megoldódót ha igen hogyan .Playon nekem se jelenik meg , de letöltöttem kb ötféle verziót régieket is .Telepítés sikeres de indítás után kiírja a telefonom nem kompatibilis vele .Külföldi fórumon olvastam hogy a netflix 2018 táján letiltotta a rootolt készülékeket lehet hogy ez a bibi ? Nekem nem rootolt viszon a globál fejlesztői 9.6.27 rom van fent .Ha a global stabilt visszateszem megoldás lehet ?
-
Y72
aktív tag
válasz
HUTCHDB #19812 üzenetére
Lehet neked is újra kéne rakni a telefont egy Fastboot rom-mal.
Nekem a miui2.5 után kellett mert visszatéve más romokat semmi sem működött jól.
A firmware volt a hibás, azt pedig csak fastbootal lehet javítani
AA-nál nézd meg hogy minden engedélyt megkapott-e.
Ill a sok custom rom telepítésnél jöttem rá hogy ha az AA nem működik akkor a Google pack nem jól van összerakva. Mindthegaps-ot javaslom ilyen esetben.A gyári rom viszont biztos működik, annyi minden elromolhat AA-nál, hogy ezt így nem lehet kideríteni és a google alkalmazásokat meg a rendszerrel együtt érdemes már csak javítani, mert annyira beépültek.
-
Steve1207
veterán
válasz
HUTCHDB #19805 üzenetére
Gyári lépésszámláló szerintem nem engedi. Elejében csak a telefonon mért adatokat mutatta (utólag talán belekerült a Mi Fit támogatás, de nem mondom biztosra). Amúgy ilyen átszinkronizálásokkal talán megoldható, mint a Google Fit, abba is át lehetett húzni a Mi Fit-et és máshoz társítani, hogy az meg abból kapja az adatot, de értelmetlen és nem pontos
Én ilyenre csak az adott óra alkalmazását használom, mindig az a legbiztosabb.
-
Y72
aktív tag
válasz
HUTCHDB #19783 üzenetére
Tedd fel a 12.5-öt, TWRP-vel megy rendesen. AA is gond nékül.
Minden jó benne, én most a lineage os 18.1-ről váltottam vissza, mert ahogy írták mások is az akku 1-2 hét alatt elkezd folyamatosan merülni ezeknél a customok-nál.
De meglepett a MIUI 12.5, mert jól működik, a gyári miui10-et én egyből dobtam a kukába vásárlás után, azóta nem volt rajta miui, viszont a 12.5 használhatóbb lett.
Az akku jobbnak tűnik, a menürendszer megszokható, de sajna így is van ami jobb a custom romokban még mindig.Jobb telefonra a Mi8-at cserélni felesleges ha nem kell semmi extra. Mindent tud és a hardvere elég erős. A Lineage OS nagyon jól fut rajta, de a MIUI 12.5-re sem lehet panasz (néha saját magát üríti ki a memóriából az OS, emiatt előfordulnak akadások).
Arról nem is beszélve hogy ez relatív kis méretű telefon az újakhoz képest, ilyet már nem nagyon találni hasonló specifikációval. Mi10 az IPS LCD pannelel labdába sem rúghat mellette. Galaxy S21 az ami előrelépést jelentene ilyen méretben, de az még k-va drága. (Galaxy S20-nak az akku ideje szar.) -
g_g_g
Topikgazda
válasz
HUTCHDB #19795 üzenetére
Összefoglalóban ezt írtam.
"Vannak olyan bejegyzések is külföldi fórumokon, hogy TWRP segítségével is lehet telepíteni a Global ROM-ot, de vegyes vélemények vannak erről. A MiFlash módszer a biztos."Annak idején próbáltam minden infót összeszedni erről.
Csak saját felelősségre, ha mégis megpróbálnád
-
g_g_g
Topikgazda
-
Steve1207
veterán
válasz
HUTCHDB #19783 üzenetére
Én csak simán, nem is a legfrissebbel raktam fel. Nyomtam rá egy FcyptDisablert meg Magisket és ennyi a kombó már csak. Nekem a kedvenc rom-om hosszú idő óta, minden benne van, legfrissebb alap kitakarítva, ami csak megjelent Poco és Xiaomi vonalon minden kis apróság benne, ellenben nincs beletúrva a rendszer alapjaiba.
Hibával még nem találkoztam az én szokásaimhoz mérten (AirDroid hívás közben fekete képernyő bug-ot jelentettek és contact widget kapott fekete "keretet", de az inkább valami tárcsázó update-nek tűnt nekem már, csak itt el vagyunk zárva az újításoktól már háromnegyed éve
)
Akkuidő nekem mindegyikhez képest jobb, mondjuk cirka fél óra SOT-tal (lehet custom rom is, azok is bénák, egyéb romokat és kerneleket is fölös nézegetni, teljesítmény jobb, de valami mindig vacak vagy elkezdi idővel húzni az akkut).(#19784) Turbobacsi: köszi, jó tudni, nincs ótó'
-
-
Steve1207
veterán
válasz
HUTCHDB #19764 üzenetére
Először azt hittem rossz topikban vagy
Alma: Mi Átköltözés a store-ban Xiaomi.inc alatt esetleg. Múltkor láttam, de még sose használtam.
GCam: Parrot043 Gcamjai váltak be a legjobban, minden megy benne és jó képeket lő (kamera váltást is tud) [link] V4-ig néztem, addig jó volt, gondolom a többi is korrekt. -
Balzak83
senior tag
-
havri1
félisten
válasz
HUTCHDB #16816 üzenetére
Nálam jól működik. Ha alszik a telefon, és bejön egy hívás, rendesen a tárcsázó ezen felülete jelenik meg.
Ha ébren a telefon, akkor bal felső sarokban, amire ha rábökök, megjelenik telibe a tárcsázó szintén.
Ott valami összeakadt.
Nem követtem ennyire figyelemmel az eseményeid, mikor telepítetted, és hogyan?
Eleje óta szar, vagy valamikor random jött elő?
Ha igen, mit csináltál akkor kb, mit telepítettél? -
Steve1207
veterán
válasz
HUTCHDB #16777 üzenetére
Én tesztelgettem az eu-t és stabilt üzemidőben az év elején, de sok különbséget nem láttam akkor se. Fél óra kb kijelzőidőben, de inkább betudom használatbeli különbségnek.
Szerk.: sőt véginéztem jó pár xda-s romot és kernelt is pár-pár nap használattal és azok se hoztak jobb eredményt. Inkább azt mondanám, hogy a megszokott és hasznos miui funkciók elhagyása nem ért annyit, hogy nyűglődjek egy rendszerrel, amin vannak hiányosságok. -
Balzak83
senior tag
válasz
HUTCHDB #16771 üzenetére
A Globe egész jó, pár ötletes dolog volt benne, ha jól emlékszem de a pre root miatt csak kipróbáltam. Leírás szerint az EU rom az alapja, így nem hiszem, hogy üzemidőben észrevehetően jobb lenne.
Egyébként ha a sokadik rom nem vált be, akkor nem lehet, hogy az egyik appod fogyasztja nagyon az akkut? Esetleg a vétel nem változott mostanában a környékeden? Ez még látványosan tudja rontani az üzemidőt.
-
g_g_g
Topikgazda
válasz
HUTCHDB #16768 üzenetére
TWRP segítségével szerintem az EU ROM az ajánlott.
Létezik még a Mi Globe ROM, de én ez nem nagyon ismerem és stabil kiadás sincs belőle.Ez az utolsó EU stabil:
xiaomi.eu_multi_MI8_V11.0.6.0.QEACNXM_v11-10.zipCsak érdekességképpen egy kis infó a stabil és fejlesztői verzió közti különbségekről.
"MIUI-nál a stabil ROM-ok lényegében csak szelekció a fejlesztői (heti) kiadások sorozatból a stabil kiadások ütemében, következésképp stabil kiadás nem más, mint régebbi fejlesztői kiadás.
Esetleges hibák később kerülnek bele, de a javítások is és új feature-ök is.
Tehát nagy dolgokat nem kell tulajdonítani a stabil kiadásnak, csak a szó jelentéséből adódó pszichés hatás befolyásoló tényező lehet.
Ettől függetlenül stabil vonal azoknak jó alternatíva akiket nem vonz a heti frissítés varázsa, se új funkciók, se változások...stb"
Forrás -
Corsa02
őstag
válasz
HUTCHDB #16689 üzenetére
Mi 8, Stabil 9-es.
1-1,5 nap készenlét, 4-5 óra SOT, de ez egész nap Wifi most, viszont roaming megy Németországban, közepes térerővel.
Ha az irodában vagyok akkor nincs wifi, csak 4G roaming alatt, akkor 1 nap készenlét és kb 4 óra SOT.Ja igen, mindig Auto fényerő!
Nehéz az összehasonlítás, mert baromira befolyásolja a felhasználás, a terület (térerő állapota, roaming stb.)
-
g_g_g
Topikgazda
válasz
HUTCHDB #16623 üzenetére
Nemrég volt szó róla, többféle megoldás is van rá.
Javaslatok -
1Konrad
tag
válasz
HUTCHDB #16524 üzenetére
...ha már outlook: hogyan lehet beállítani, hogy az AOD-on jelezze, ha levél érkezett?
(Stabil 11-Q-s.)
A többi - mesenger, whatsapp, üzenet... - kint van, azaz amit azokon ehhez be kellett kapcsolni, azt bekapcsoltam, illetve engedélyeztem az outlook-on is, szóval valahol máshol kell legyen a megoldás. -
darvinya
titán
válasz
HUTCHDB #16536 üzenetére
Nem duál aktív SIM-es a telo, hanem standby -os.
De mikor nincs megadva elsődlegesen net használat, akkor mindegy melyik kártyáról megy a hívás a net-et leállítja 3G-s változatnál.
VoLTE-nál átváltja a net elérést, amelyik kártyán van a hívás.
Ha csak egyik kártyán van net, akkor még VoLTE alatt is megszakad.
Mivel ha hívás azon a SIM-en van, amin nincs net, mert akkor is csak 1 SIM aktív. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
HUTCHDB #15226 üzenetére
A telefon honnan emlékszik a letorolt alkalmazás adataira?
Az óra alkalmazást letöröltem, majd vissza, és minden korabbi beallitas megmaradt!
Próbálom a telefon -ora kettőst olyan helyzetbe hozni, hogy a holnapi napon tudjam hasznalni, de az istennek nem sikerül.
Egyebkent nulláztamaz órát, semmit nem állítottam vissza, és megis ott virít a korábbi adatok a telefonon lévő óra app-ban.
Már a tarhelyrol is töröltem a mappaját, sőt az Android mappaban lévő adatokból is amit találtam, de ez sem segitett. -
Peter.70
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Túra és kirándulás topic
- Ingatlanos topic!
- Milyen notebookot vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Minecraft
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged