- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
st6969
őstag
válasz
xy.zsolt #20463 üzenetére
4 évig volt fent egy 1$-os gagyi. Már többször repedt, levegős volt, de elvoltam vele.
Aztán egyszer rászántam magam a szintén korai időszakban vett és azóta pihenő Baseus-ra. Na akkor jöttem rá igazán, hogy mennyire gagyi volt az előző. Ezen sokkal jobban siklik az ujjam, sokkal jobb használniSzóval innentől bármilyen telefonra csak minőségi üvegfóliát fogok venni.
Kár, hogy ezt meg 2 hét múltán összetörtem, pontosabban lecsorbítottam a tetejéről egy rizsszemnyit (kiesett a kezemből a Pennyben) -
st6969
őstag
-
st6969
őstag
De igen, telepítve van, de én vagyok a felügyelő
Fura, mert évek óta fent van, és csak mostanában látom ezt pár hete. Mindenesetre köszi, ezzel kapcsolatos lesz akkor ez a jel.Kár, hogy nincs üzenet, miután lehúzom a redőnyt, így nem tudom, hogy ez valami probléma, vagy csak jelzés, stb...
-
st6969
őstag
-
st6969
őstag
Sziasztok,
tudja valaki, mi az a "papírsárkány" ott a bal felső sarokban?
-
st6969
őstag
válasz
ElGatto #20411 üzenetére
Oneplus 11-en sokáig remegett a kezem, majdnem megvettem. Az árán kívül végül az riasztott el, hogy lekerekített a kijelzője. Nem a design-nal van bajom, nekem mindegy lenne, hogy lekerekített vagy sem, de így erre nem lehet normális üveget rakni, én meg anélkül nem fogok 300ezres telefont a kezembe venni. A Pixelekkel ugyanaz a bajom, mint neked, és nem is akarok kisebbet, mint a Mi 8. A gyorstöltés legyen már alap. Nothing:
nem vagyok már tini.
Egyszerűen nem lehet választani... -
st6969
őstag
válasz
kuksa90 #20381 üzenetére
Nekem is ellenkezik az elveimmel (pedig simán megengedhetném magamnak szerencsére). Anno sokszor viccelődtünk is a kollégákkal, hogy talán "hiba" volt csúcstelót venni, mert a jót könnyű megszokni, és utána az ember nem akar majd visszább adni ebből. Én most ezt érzem, mert sokat nyomogatom. Szeretnék 200 alatt maradni, majd meglátjuk. Sajnos a csúcstelók ára nem is negyedmillió, hanem több
-
st6969
őstag
válasz
kuksa90 #20379 üzenetére
Én a Oneplus 11-be szerettem bele, de akármerről néztem, nem tudtam lenyelni a 300k feletti árat. A napokban viszont beesett az emag-on 242k-ra. Ha ez hamarabb megtörténik, biztos, hogy meg is veszem, de most már megvárom a 12-t. A másik ok, ami miatt bosszankodtam, hogy nem szeretnék lekerekített kijelzőt, mert nem tudom megvédeni normálisan. A 11 pedig az, a 12 állítólag nem (?). Nézz rá ezekre, hátha megtetszik.
-
st6969
őstag
válasz
1Konrad #20377 üzenetére
Szerencsés
Akkor ne is piszkáld. Lehet, hogy egy korábbi frissítés tolta el ezt, amit nem raktál fel. Az a baj, nem nagyon van már mit próbálkoznom...értesítések be vannak kapcsolva, akkumulátor kímélő meg ki, engedélyek is vannak, egyebet meg szerintem nem lehet...
Vagy várjunk csak, nekem a szinkronizálás nincs bekapcsolva, talán az segíthet..teszek egy próbát. -
st6969
őstag
Sziasztok!
Hátha nem csak egyedül nekem van még meg ez a készülék
Hogy tudnám rábírni a Gmail-t, hogy küldjön értesítést a bejövő email-ekről? Láttam, korábban is volt ez probléma (app hiba), de még mindig?
Akkumulátor kímélő "nincs korlátozás", értesítés bekapcsolva, engedélyek megadva (kivéve fénykép, mikrofon...mert azok minek). Nincs lelakatolva, de annyit nem is érne...
Messenger sincs, és ott MIUI akkumulátor kímélő is be van kapcsolva, mégis megjönnek az értesítések
Email-nél eddig sose volt rá igényem, most lenne.Amúgy...cseréltem üveglapot, és tokot. A telefon, mintha új lenne
Most így már nem is akarok másikat (főleg nem 300k-t elköltve). Bár a Oneplus 12-t megnézem majd magamnak
-
st6969
őstag
válasz
st6969 #19976 üzenetére
Na, most szántam rá magam egy gyári visszaállításra. Nagyon jót tett neki, akksi is jobban bírja egy kicsit, és a görgetősáv is eltűnt végre! Mintha új telefonom lenne.
Viszont rengeteg meló volt újra belakni, ezt már mégegyszer nem fogom megcsinálni, ez már így megy nyugdíjba (ha lesz alternatíva értelmezhető áron...mondjuk olyan nem lesz)
-
st6969
őstag
válasz
lovas93 #20331 üzenetére
Hm...ezt sose figyeltem még, de arra emlékszem, hogy amikor lecseréltem a Redmi 4A telefonomat erre, meglepődtem, hogy ennek a zseblámpája mennyivel gyengébb fényt ad. El sem akartam hinni, de azóta megszoktam. Így a Mi 8 nyugdíjazásához közel egy kicsit megnyugtat, hogy tudna ez nagyobb fényt is adni, és hátha van applikáció, ami ki is használja.
-
st6969
őstag
Alapvetően egyetértek, ami az ár/érték arányt illeti, nincs igazán alternatívája elfogadható árkategóriában.
De az árösszehasonlítást egy A54-gyel nem értem. Egy új modell árát hasonlítod egy 4+ éveséhez? Az akkori új árát, vagy hogy? Azóta volt/van egy komoly inflációs hatás is, valamint az árfolyamok sem kedvezően alakultak.
A fotókat telefonon hasonlítottad össze, vagy monitoron? Érdemes az utóbbin, mert telefonon egy alsó kategóriással készült kép is tűnhet jónak.
Én pont azért akarok jó fotós képességű telefont venni, mert nem akarok külön kompakt fényképezőt magamnál hordani, de manapság ez sajnos csak a csúcs készülékekben elérhető. Hiába lenne elég a teljesítménye egy középkategóriának, ha a fotók nem elég jók vele... -
st6969
őstag
válasz
lovas93 #20299 üzenetére
Én már egy jó ideje keresgélem az utódot. Az akksi idő botrányos már (bár érdekes módon 1-2 éves korában sem tudtam olyan SOT-ot, ami elérte volna a többi tulajénak legalább a felét). Nálam BT, 1 SIM, mobilnet, WIFI, GPS folyamatosan be van kapcsolva, de csak azért, ha valami olyasmit használok, akkor ne kelljen külön kapcsolgatni, ha meg nincs használatban, úgysem fogyaszt (kipróbáltam úgy is, hogy minden ki volt kapcsolva, számottevő különbség nem volt).
1 nap már csak akkor van meg, ha nincs sok fotózás és GPS használat. 2 hete 85%-kal kezdtem a reggelt, városi séta-navigáció és közben sok fotózás használattal 14:30-kor megadta magát. Ilyen gatya előtte még soha nem volt, pedig gyakran használom így városnézéshez.
Na mindegy, most már komolyan nézegetem a lehetséges utódot, ami nagyon nem könnyű (túl jó és szerethető ez a telefon). Realme GT2 Pro-nál tartok én is, de a kamerában bizonytalan vagyok, hogy lesz-e előrelépés. A wireless töltést már elengedtem, én sem akarom átlépni a 200ezres határt.
A szoftvere nem rossz, a családban van 2 is (persze én is Miui-t használok 4 éve, de szerintem meg lehet szokni a Realme-t is).
Tradingshenzen-en jó árak vannak, csak kell egy kis bátorság onnan rendelni (garancia pl.). Explorer edition is kapható. Ott a Oneplus 11 is jó áron van, igaz, túl a kereten.#20301 janeszgol
Szoftver támogatás csábító, de én a virtual proximity sensortól kicsit fázok (igaz, rossz tapasztalatot még nem hallottam, pedig A33-as van több ismerősnek is), illetve a 25W töltés eléggé óvatos -
st6969
őstag
válasz
Corsa02 #20285 üzenetére
Ja, hogy van topicja, akkor megyek is át oda...
Köszi az összefoglalást. Igen, az értesítő led jó dolog, én még a 3D arcfelismerést is szeretem, duplakopp után ránézek, ha valamiért nem tudom/akarom felemelni, megfogni, szerintem hasznos dolog.
Nálam a fotó minőség kulcs kérdés, szeretek utazni (Pixel-t, Samsungot, Apple-t nem akarok). -
st6969
őstag
válasz
Corsa02 #20282 üzenetére
Belföldről vetted a 13-at? (Honnan, mennyiért, ha nem titok?)
Szívesen olvasnék személyes tapasztalatot, ugyanis jelenleg nálam is az tűnik befutónak...Illetve csak tűnne, ha az ára elfogadható lenne (de jelenleg nem az, abban reménykedek, hogy egy szűk év múlva talán mozdul lentebb).
Leginkább az érdekel, hogy a kamera milyen? Illetve milyen általános pro-kontra jellemzők vannak a Mi 8-hoz képes (van-e bármi, amiben esetleg rosszabb az újabb)? -
st6969
őstag
Ti tudtok pdf-et Messengeren keresztül küldeni? Nekem nem ajánlja fel, ha fájlkezelőben rányomok a megosztásra. Email-t pl. felajánlja, de arra meg hiába bökök, visszadob a fájlkezelőbe.
Nálam van valami gebasz, vagy ez ilyen? -
st6969
őstag
Ha lelakatolom, nekem is megjön
Csak gondoltam, megpróbálom, mi van, ha feloldom...de akkor ezek szerint az zsákutca. Nagy kár, mert úgy vettem észre, hogy az üzemidőre nagyon rossz hatással van az állandó lelakatolás. Most, hogy feloldottam, plusz fél nap, de így meg nem jönnek meg az üzenetek -
st6969
őstag
Ez engem minősít. A te munkád hibátlan, ezúton is köszönet érte.
Más:
Nektek a Messenger le van lakatolva? Nekem eddig le volt, meg is jöttek az üzenetek, gond nélkül. Pár éve már így használom. De mostanában lettek Realme telefonok a családban, és lakatolás nélkül is megjönnek az üzenetek, így eszembe jutott, hogy a Mi8-on is leveszem a lakatot. Hát rossz ötlet volt, nem érkeznek meg
Automatikus indítás, akkukímélő, engedélyek beállítva...elvileg -
st6969
őstag
+Corsa02
Ezeket hol tudom elérni? Tudtok egy megbízható forrást esetleg? -
st6969
őstag
válasz
Napfénysüti #20196 üzenetére
Ez igaz, túl van árazva. A Realme szimpatikus, a család 2/3-ának már az van (lányomnak 8-as, zasszonynak 9-es, ezek nem olyan nagyok).
Ezekkel is az a gondom, mint amit #20197 Szoszo94 is ír, a kamerájuk nem ér fel a Mi8-éval. Na meg a vezetéknélküli töltés (valami hülye berögződés miatt ragaszkodok ehhez is, de hátha kinövöm, mire új telefont veszek).Apropo Gcam: @Szoszo94 én a telefon saját alkalmazásával fotózok. Fent van egy Gcam is, de azzal borzalmas képeket csinál, tiszta kásás minden...Melyik Gcam-ot tegyem fel és mit állítsak rajta, hogy jó legyen?
-
st6969
őstag
Tényleg jónak tűnik, és ennek az ára is barátságosabb.
Vajon kerül ez egyáltalán EU piacra?
Egyébként én olyannyira kezdtem elengedni a Xiaomit, hogy nem is nézegetem az új modelleket. De ez a 13...
Mostanában az Oppo felé driftelek (Find X5 Pro), de annyit nem fogod adni telefonért. Amire én ezt le fogom cserélni, az minimum ilyen képeket kell, hogy csináljon (szerintem ez a legszűkebb keresztmetszet), és vezeték nélküli töltést tudjon (többit úgyis alap: amoled, NFC). -
st6969
őstag
Felkészülni, vigyázz, rendel...
-
st6969
őstag
válasz
kuksa90 #20124 üzenetére
Nincs itt hiszti. Használd boldogan, amíg tudod. Én is ezt teszem.
Aztán, ha a madaras teszkóban visszapattan az NFC-s fizetés azzal, hogy a wallet már nem támogatott az elavult biztonsági csomag miatt, akkor majd lesz hiszti. Én ezt nem akarom megvárni
Ez talán nem mostanában valószínű, de na...
-
st6969
őstag
válasz
attiati #20115 üzenetére
Pont ugyanezeket szeretném én is (mondjuk a GPS-szel nincs gondom, kamerát is szeretem, de azért ma már vannak jobbak). Vezeték nélküli töltés és gyorstöltés is jól jönne.
De ami a legfőbb: több banki app van fent, és a biztonsági frissítések miatt jobb lenne az újabb rendszer. -
st6969
őstag
válasz
wocsok #20105 üzenetére
Én is az S22-t nézegetem, bár a gyorstöltést kár, hogy nem rakta bele a Samsung.
#20104 amargo Ez is látókörben van nálam is, de méretben nem szeretnék visszalépni.
#20103 nrg_52 nálam ez a tömege miatt esett ki (ill. a fénykép minőségre hallottam panaszt)
#20102 janeszgol hiányozna az Amoled kijelző.Vagy túl jó telefon a Mi8, vagy az elvárásom túl sok (talán inkább mindkettő
)
Köszi, hogy megosztottátok -
st6969
őstag
Csak kíváncsiságból...Gondolkodik valaki telefon váltáson? Mi lehet a méltó utód?
(esetleg régi tulaj, de még olvassa: mire váltott és jobb-e?)Valahogy 200ezer alatt ilyen "szóra sem érdemes" készülékek vannak, ezt meg vettem 107ezerér'
-
st6969
őstag
válasz
Corsa02 #20000 üzenetére
Köszi, de automatikus indítás mindegyiknél ki volt kapcsolva, és akkumulátorkímélő módban voltak. Most lentebb tettem eggyel a háttérbenfutó tev.korl-ra. És nem csak, hogy visszajön egyik-másik (pl. Facebook, időkép), hanem ami épp nem jön vissza, ahelyett megnyit egyéb alkalmazásokat, amiket ezer éve meg sem nyitottam
Mintha ki kellene tölteni mind a 6 helyet
Megáll az eszem.
-
st6969
őstag
Miért jelenik meg ez a pár applikáció "6 alkalmazás lemeríti az akkumulátort"? Ha rányomok a "13 perc hozzáadása" gombra, akkor bezárja őket, de pár perc múlva, ha ismét megnézem az akkumulátor menüt, megint itt vannak. Ha újraindítom a telefont, az sem segít.
Hogy tudom elérni, hogy ne fussanak a háttérben? -
st6969
őstag
válasz
Leon77 #19993 üzenetére
Teljesen elégedett vagyok vele én is, de azért bankolok is vele, szóval nem nyugtat meg, hogy nincs már támogatás rá. Meg az akksi sem a mai már (OK, cserélhető), de marad, ameddig lehet, viszont elkezdtem erőteljesen körülnézni, mert kevesebb, mint egy évet adok neki, és cserés lesz, úgy vélem.
Más: történt egy érdekesség tegnap. Dolgozgattam a kertben egész délután, kivittem magammal a telefont, és letettem a teraszra. Este 9-kor jutott eszembe, hogy kint felejtettem. Amikor kivittem olyan délután 3 körül, úgy 70%-on állhatott az akksi. A hőmérséklet elég alacsony volt, kb. 10 fok, de olyan este 6-7 felé már közelített a 0-hoz. Mire behoztam este 9-kor, már biztos, hogy 0 fok körül volt, talán még éppen nem fagyott. 32%-on állt az akksi. Szidtam is, hogy mi a franctól merül így, de már megszoktam, hogy naponta töltöm, és másfél óra SOT-nál többet nem tudok belőle kihozni már évek óta. Viszont azóta eltelt egy fél nap, és még mindig 31%-on áll az akksi
Nincsenek illúzióim, nyilván nem javult meg, vagy nem lökte ki végre azt a valamit, ami évek óta be volt ragadva (
)...de mi a franc történik? Ez a pár óra hideg ilyen hatással van a mérésre?
Egyébként meggyőződésem, hogy valami nagyon be van ragadva, 100+ app fent van, kelkl is, pont ezért, és a fotók miatt nem is akarok resetelni. Múltkor direkt megfigyeltem: 100%-ra töltés után újraindítottam, és 1 perc képernyőidő után 3%-ot merült -
st6969
őstag
Mi12 Pro specifikációja is tetszik, egy dolgot kivéve: a tömege 200g feletti. Jó lenne, ha 180g körül megállna, de hiába, nagyobb kijelző, nagyobb akksi. Vonzó a gyors töltés és a vezeték nélküli töltés is
A Realme GT 5g és a Nord 2 is jó telefonok, de én sem érzem ezeket lényegi előrelépésnek a Mi 8-hoz képest.
A Realme GT2 Pro viszont bejön nekem is, de az ára... -
st6969
őstag
Van ötletetek, hogy mitől ragadhat be a görgetősáv jelző csík? Újraindítás megoldja, de egyszerűen nem jöttem még rá, hogy melyik applikáció csinálja. Mindig a bal oldalon jelenik meg alul (nem mindig pont ugyanitt, de az alsó harmadban).
Pár hónapja csinálja. Hogy tudnék ennek a végére járni (resetelni nem szeretnék)?
Nem tudok képernyőképet csinálni róla, mert érdekes módon azon nem jelenik meg. De így néz ki, csak rövidebb és a bal oldalon van (a szürke csík, hagyományos görgetősáv...):
Másnak nincs ilyen?
-
st6969
őstag
Sziasztok,
Valamikor (talán nem ezen a telefonon) csináltam olyat, hogy csoportokba rendeztem a névjegyeket (család, barátok). És a csoportoknak külön csengőhangot tudtam beállítani.
Most sehogy nem találom a csoportokat, jó lenne azokat szerkeszteni, főleg a csengőhangot.
Google contacts-ban ott vannak a névjegyek, ott meg is jelenik a csoport (címkeként).
De csengőhangot csak névjegyenként tudok állítani a telefonon
Tudja valaki, hogyan tudom a csoport csengőhangját szerkeszteni? -
st6969
őstag
Üveglap és tok nélkül el sem kezdek használni egy telefont sem, ez alap, így azért kap egy elég jó védelmet, soha nem ment még tönkre telefonom. Meg is őrülnék, ha összetörnék egy csúcsmobilt, de nyilván kizárni nem lehet, de nem ebből kell kiindulni. Ha mégis megtörténik, akkor ott a kártya (van 5 dombornyomott kártyám, amiből 3 fintech).
De véletlenül sem akarok meggyőzni senkit sem, hogy mit és hogyan kellene csinálni, egyszerűen csak leírtam a véleményem, hogy mennyire másképp látom a telefonnal való fizetés lehetőségét és kényelmét.
Mindenki úgy fizet, ahogy neki a legkényelmesebb, és bevált, anyósomat például hiába győzködném, hogy használjon bankkártyát, ő elmegy az ATM-hez valamelyik lányával, ahogy megjött a nyugdíj, egyben leveteti az egészet, berakja a kp-t egy befőttesüvegbe, vagy nemtom hova, ahol látja, hogy ott van, aztán abból szedegeti ki, mielőtt megy a Pennybe. Neki ez így jó, hallani sem akar bankkártyáról. A közüzemi számlákat is csekken fizeti. Amit meg már úgy nem lehet, azt kockás papírra leírva elhozza kp-vel együtt, és átutaljuk mi.
Én viszont, ha hétvégén elviszem a családot a városba sétálni és fagyit enni, vagy kerékpározni, vagy hétvégén a cimborákkal egy sört meginni, vagy elmegyek futni, és utána kell valami, eszembe sem jut a válltáskám, amiben a pénztárcám, irataim, kocsikulcs, kocsipapírok, stb. vannak. Csak a telefont viszem (esetleg a személyit zsebre vágom, bár nagyon jó lenne, ha ez is lehetne valami digitális változatban magunknál tartani).
Lehet ezt elutasítani, meg legyinteni rá, meg fordítva ülni a lovon, de a világ akkor sem erre halad. Meggyőződésem, hogy a mostani generáció mindennapjainak (és nem csak nekik) már sokkal inkább része a telefon. A budira sem indul el nélküle. Semmi esély arra, hogy otthon hagyja, vagy bent maradjon a kocsiban. Bevallom, én is szinte csak a zuhanyzóba nem viszem, de mindenhol máshol ott van, "hozzám van ragadva". Tehát sokkal hamarabb hátrahagyja a tárcáját, mint a mobilját. NFC-s okosóra kell még, és a nyári strandolás is megoldva. Jöhet Kolompár Dzsézönsztetem feltúrni a törölközőmet a Balatonparton, csak egy szandált fog találni alatta, sem telefont, sem tárcát. Nem kell emiatt stresszelnem magam, meg hogy hármónk közül ki maradjon a csomagokkal.
A sarcolást meg nem is értem: a mobillal való fizetéskor ugyanazt a bankkártyát használod, csak digitalizálva, a POS terminálnak édesmindegy, hogy egy plasztik lapot tart oda a vásárló vagy egy telefont, ugyanaz a kártyás fizetési tranzakció megy végbe. -
st6969
őstag
"Soha nem fogom használni a telefonomat fizetésre, a műanyag plasztik kártya 1000x könnyebb és sokkal inkább kéznél van mint a telefon"
Soha nem fogok plasztik kártyát használni, ha a telefonnal is lehet fizetni, 1000x kényelmesebb. Zsebben rögtön kéznél van, ujjlenyomattal feloldom, és már érintem is. A kártya a pénztárcámban van, ami a táskában. A táskából elő kell venni a pénztárcát, azt széthajtani, megkeresni a kártyát, a passzentos kis rekeszéből kihúzni, sokszor még PIN kódot is ütni, utána ez az egész visszafelé, miközben a rakat cuccot pakolni kellene a bevásárló kocsiba. Ennél már csak az lesz jobb, amikor átállok az órával való fizetésre.
Csak egy példa a másik oldalról. -
st6969
őstag
válasz
st6969 #19895 üzenetére
Ha netán valakinek ez szintén probléma (Xbox app), itt a megoldás.
-
st6969
őstag
+ #19853 xy.zsolt
Nem tudom, srácok... Accubattery 79%-osnak írja, de valami nem stimmel, már egy napot sem bír ki igazán (legfeljebb, ha alig használom).
Pénzem éppen lenne lecserélni, de szeretem ezt a készüléket, és egyszerűen nem találok olyat, ami szerintem ennél jobb (OIS, remek kamera, Amoled, nálam ez a lényeg).
Megnéztem, Alin kapható még Nohon akksi, youtube videók alapján, ha magam nem tudom kicserélni, meg is érdemlem, hogy telefon nélkül maradjak...Valaki váltott mostanában? Ha igen, mire?
-
st6969
őstag
Srácok, lehet rosszul emlékszem, de a Mi8-ban van gyári megoldás arra, hogy bizonyos (általam megadott) appok indításához kérje az ujjlenyomatot is? Ha igen, hol keressem?
-
st6969
őstag
Használ valaki Xbox appot? Úgy, hogy rendszer szinten sötét mód van beállítva? Nem látszanak az ikonok appon belül (feketék az ikonok fekete háttéren
). Nem akarom elhinni, de a telefon beállítások / megjelenítés-en belül, ahol az apponkénti sötét módot is ki-be lehet kapcsolni, ott nem jelenik meg az Xbox app
Xbox appon belül nincs ilyen, hogy sötét mód ki-be kapcsolás
WTF?
Nálam minden gyári, global stabil.
Mit próbáljak még? -
st6969
őstag
válasz
xy.zsolt #19846 üzenetére
Az AccuBattery alkalmazás szerint 75%-os? Feltettem én is ezt, azóta már 3-4x töltöttem, de még mindig azt írja, hogy 77% 1 töltés alapján
Futnia kell az alkalmazásnak is, amikor töltöm ezek szerint? A töltés nem indítja el a háttérben? Hány %-osnál érdemes cserélni? Illetve, egy közepesen xar kézügyességgel rendelkezőnek is érdemes lehet nekiállni? -
st6969
őstag
Sziasztok,
fontolgatja valaki a készülék cseréjét mostanában? Én még kitartok mellette, lassan 3 éves lesz, szeretem nagyon, leginkább nem is cserélném le, viszont költeni sem költenék rá. Az akksi nálam valahogy sosem volt az igazi, most már alig egy napot bír ki (legjobb esetben 2h SOT). Tudom, hogy lehet akksit cserélni, de mivel nem akarok rákölteni, inkább új készülék lesz, szerintem év vége felé, vagy tavasszal (ha csak addig meg nem adja magát).
A kamera képességek nagyon fontosak, legalább ez a minőség kellene. Amoledet szeretnék mindenképpen. Nem tudom, hogy pl. 5G képesség ill. vezeték nélküli töltés elérhető-e halandó számáraNagyjából 150k-t szánok majd rá.
Tudom, fél év alatt még sok minden történik, de szerintetek mi lehetne egy látványos előrelépés ehhez képest ebben az árkategóriában? Mi az a feature, ami nélkül ma már nem érdemes telefont venni? -
st6969
őstag
Én sem tapasztaltam semmi problémát (egyelőre), se érintés jellegű, se scroll. Sőt, nálam ez a fehér csík sincs
Pedig frissült 12-re.
#19148 kirk01
De van ilyen menüpont stabilon, eddig is volt. Be is van állítva, hogy "Tételek megjelenítése - Mindig".
Írja is lentebb, hogy "Az energiafogyasztás csökkentésének érdekében az elemek nem fognak megjelenni, ha a készülék hosszú ideig sötétben van". Nekem viszont pont ez kéneMindegy, tudok élni nélküle. Főleg így, hogy most a 12-vel fade-elve jelenik meg a zárképernyő, sőt beraktak eleve valami sötétet, szóval ha éjszaka felébredek, és meg akarom nézni az időt, dupplakoppra nem égeti ki a szemem...szóval jó lesz ez így
-
st6969
őstag
Enyémre is megjött a MIUI 12. Szép, de az AOD ezzel sem megy vaksötétben 0/24-ben.
Ezt vártam a 11-nél is.
-
st6969
őstag
válasz
apple87 #18959 üzenetére
Én általában várni szoktam, tekintve, hogy ha tényleg az van, hogy visszavonják, akkor annak oka van. Csak furcsa, hogy nálam az összes frissítésnél ez történt. Munkahelyen mobilneten látom, hogy jött frissítés, nyilván nem fogok 1,5GB-ot mobilnetezni. Otthon este visszamegyek a frissítésre, aztán dikk mán' nincs ott... 10-ből 10x. Lehet, valami olyasmi van, hogy ha nem teszed fel, amikor megláttad, akkor egy darabig valamiért nem engedi (lehet, hogy bug, mert értelme nincs...)
-
st6969
őstag
-
st6969
őstag
Nem. Töltő nélkül.
Külföldi fórumokon sem találtam megoldást. Írkálnak AOD-t, automata fényerőt, csíkozódás csökkentést, témát. De csak találgatások vannak. Alap klasszikus témát használok, szóval az sem lehet gond. Sokan hardveresnek, mások szoftveresnek gondolják.
Szerintem ennek annyi. -
st6969
őstag
Köszi, próbáltam én is a keresést, de nem vagyok előrébb. Sem az auto fényerő sem az AOD kikapcsolása, sem ezek egyszerre kikapcsolása nem oldja meg
Hát ezt jól benyaltam
Külföldi fórumokon még futok egy kört.
Van amúgy itt valaki, akinek volt ez a felvillanás, és már nincs? -
st6969
őstag
Üdv,
rég nem olvastam már erről a képernyő felvillanásról. Nálam most kezdte el csinálni. Sőt, olyat is csinált többször is, hogy mint a stroboszkóp, elkezdett villogni. Global stabilon vagyok, és a telefonon az ég világon nem módosítottam semmit, hetek óta még új appot sem tettem rá...
Annyit észrevettem, hogy jellemzően sötétben csinálja (de nem kizárólagosan).
Kiderült anno, hogy mitől csinálja? Van rá megoldás? Kicsit olyan, mintha tönkre akarna menni, pedig nincs 2 éves sem. -
st6969
őstag
Használ valaki Locus Map-et? Gyalogos és kerékpáros túráknál, útvonal rögzítésre használom egy ideje. Eleinte semmi gond nem volt vele, mostanában viszont azt csinálja, hogy idő közben (mondjuk indulás után 20 perccel) egyszerűen leállítja/szünetelteti a rögzítést. Marha bosszantó, amikor mondjuk 10km után derül ki, hogy csak az első másfél km lett rögzítve
Semmit sem változtattam semmilyen beállításon, akkukímélő ki van kapcsolva. (Igaz, lakatolva nincs, de eddig sem volt, és ha nem muszáj, nem szívesen lakatolnám, mert úgy marad...).
Mi lehet a megoldás? Vagy esetleg egy másik app erre a célra, ami megbízhatóbb?
Köszi -
st6969
őstag
Srácok, a napokban a Messenger elkezdett "hülyéskedni" (Global stabil). Képe(ke)t úgy szoktam küldeni, hogy a Galériában kiválasztom a képet, megosztás, majd Mesenger, és ott kidobja, hogy kinek küldöm (akár több embernek is). Most egyszerűen csak megnyitja a Messengert a megosztás után. Töröltem már összes adatot (mondjuk reinstall nem volt), újra is indítottam a telefont.
A másik (szintén Messenger): dob egy hangot, mintha üzenetem jönne. Üzenet nincs, de push üzenet van a redőnyön, hogy elérhető a frissítés. Mondom OK, akkor rányomok, erre kiírja, hogy ebből a forrásból biztonsági okokból nem telepíthetek (ezt ugye akkor írja, ha nem Play-ből akarok telepíteni). Így nem frissítek nyilván, de naponta feldobja. A Play-en leellenőriztem, ééés nincs újabb verzió
Mi a franc ez? Találkoztatok ilyennel? -
st6969
őstag
válasz
st6969 #16288 üzenetére
Nem jó a lebegő számológép. Nekem a második oldalon van (volt), 2 sor ikon alatt. Útban van, ha vissza akarok menni a kezdőképernyőre (nem lehet rajta az ujjat csúsztatni). Ha sikerül, akkor meg jön a számológép is, és ott lesz útban. Töröltem a widgetet. Thank you Saomi
-
st6969
őstag
válasz
Corsa02 #16276 üzenetére
Jáááj, asszem megvan: van ilyen, hogy értesítés típusa MIUI vagy Android. Fogalmam nincs, mi ez, Androidon volt, áttettem MIUI-ra, és tényleg színesek lettek az ikonok. Ez király. És ezzel megszűnt az a jelenség is, hogy képernyő lezárásakor egy pillanatra felvillan az AOD, majd kisebb fényerővel megjelenik (10 óta fade-el).
De a számológép viszont fehér, gyári téma, gyári sötét mód. Frissítés óta semmit sem állítottam el, azonnal szembetűnik, mivel ki van rakva a 2.oldalra:Erről a pulzálásról tudtok valamit? Miért csak 1x csinálja?
-
st6969
őstag
Android 10 eljövetelével valamiért úgy gondolták, hogy a számológép widget mostantól márpedig világos lesz a sötét mód divat világának kellős közepén. A retinámat még nappal is kiégeti. Használja valaki? Csak én nem tudom visszaállítani sötétre? Global stabil.
Nincs vége az univerzumnak, de nagyon bántja a szemem, emiatt nem szívesen cserélném le.Más: az AOD ikonok csak EU romon színesek? Kár, hogy global stabilon nem.
Illetve ez a pulzálás: tök jó lenne, de csak 1x pulzál, amikor lezárom a képernyőt. De miért nem addig, amíg megnézem az értesítést? Ennek így mi értelme? -
st6969
őstag
"szinte teljesen visszaállítja a telefont ahogy a mentéskor volt"
Na igen, pont ez a dilemmám. Ha van egy tiszta rendszer (reset után), akkor vajon jó-e az, ha arra visszarak minden appot (adatokkal) ugyanabban az állapotban, mint ahogy a tiszta telepítés előtt volt. Jó lenne az, amit RTG ír, hogy csak az app listát "jegyzi" meg, és azokat is tisztán rakja vissza.
-
st6969
őstag
válasz
Steve1207 #15973 üzenetére
Na, hát ez eddig mindig elmaradt...Akkor az Android 10 eljövetelével meglépem. Nincs a Google Play-nek valami olyasmi funkciója, hogy a most fent lévő appok listáját valahogy menteni, és a resetet követően egyszerre elindíthatnám azok újratelepítését? Nem kellene egyesével megkeresgetni, letöltögetni...úgyis lenne valami ritkán használt, amit kifelejtenék.
(#15974) Balzak83
Ha biztonsági mentést használok, a visszaállításnál így is tiszta telepítésnek minősül?
-
-
st6969
őstag
A legutolsó Global stabil frissítés óta, amikor a MIUI 11 jött (nem most volt) ujjlenyomatos feloldás után a kezdőképernyő ikonjai olyan szaggatva jelennek meg, mintha belépőkategóriás mobil lenne. Ha zárom a kijelzőt, majd újra feloldom, akkor nincs laggolás. Ha pihen valamennyit, akkor megint van. MIUI 10-zel nem volt ez, sokat nem számít, csak megjegyeztem.
Illetve az AOD azt csinálja, hogy képernyő zárás után egy pillanatra magasabb fényerővel világít, majd azonnal átvált alacsonyabb fényerőre, kvázi a legelején villan egyet.
Mindkét "feature" a MIUI 11-gyel jött. Működést nem befolyásolja, csak "gagyi" hatású.
Más is észrevette? -
st6969
őstag
Global stabil Android 10 nem jött még nekem OTA. Normális ez?
-
st6969
őstag
válasz
attiati #15877 üzenetére
Ha tudnám, örülnék. (Igen, tudom: üzemidő nem egyenlő SOT)
Korábban elég sokat teszteltem magamnak, hátha rájövök, hol rontom el. Global stabilon vagyok.
A SIM kártya zsír új, újraindítás szokott lenni minden töltéskor.
Kipróbáltam, hogy nem használom (folyamatosan) a BT-t, Wifit, mobilnetet, AOD-t, GPS-t. Alig lett több a SOT, igazából nem is volt észrevehető. Ezért ezek nálam mindig be vannak kapcsolva (még a GPS is, de az inkább úgy marad, miután Google Map-en ránézek valamire).
Szinkronizálás: mindig OFF, azt nem használom.
A felhasználásom szerintem általános: böngészés, facebook, messenger. Naponta max. 1 óra telefonbeszélgetés, de legtöbbször inkább csak fél. Redőny értesítéseket törölgetem, optimalizációt gyakran futtatom.
Utolsóként térerőre gyanakodtam még, mert nem túl acélos a munkahelyen. De hétvégén se jön ki jobb SOT, akkor meg otthon vagyok, ahol kiváló a térerő. Átlag másfél naponta töltöm, max. 2,5h SOT. Elengedtem, elfogadtam.
Most így néz ki (1h48min SOT): -
st6969
őstag
Mobil korszakban már nem nagyon írunk 06-ot (tudom, hogy működik, de vanna vele bajok: külföldről nem tudsz így hazatelefonálni, van, hogy nem írja ki a nevet, stb)...
Én 2 féle módszert tudok a javításra: ha Google felhőben tárolod a számokat, akkor egyszerűbb. PC-n belépsz a Gmail-be, és a címtárban átírogatod egyesével. Több száz névjegynél ez se lesz gyors. A másik, hogy a névjegy javításokat telefonon csinálod meg, de elunod az életed.
Én azt javasolnám - ha nem így van nálad-, akkor szinkronizáld felhőbe. Csak előnyei vannak.
Lehet, hogy mások tudnak egyszerűbb, automatizált módszert is (pl. valami app). -
st6969
őstag
Mostanában majdnem napi szinten magától letölti a telefonom a "System launcher"-t. Ha rányomok, hogy telepítse, akkor kiírja, hogy el kell fogadnom, hogy a Xiaomi összegyűjti, feldolgozza és felhasználja a személyes adataimat. Én ezt azért annyira nem szeretném. Mi ez a system launcher és miért kellenek hozzá a személyes adataim?
-
st6969
őstag
Valaki használ mágneses töltőcsatlakozót? Megy vele az Android Auto?
Konkrétan ezt néztem ki. Ovális jobban "elbújna", és ebből van 50cm-es is, az bőven elég autóba. -
st6969
őstag
Nincs megnyitva gmail. De wifi, bt, mobilnet, GPS, AOD 0/24-ben megy. Korábban próbáltam ezeket ki-be kapcsolgatni, gyakorlatilag semmi különbséget nem tapasztaltam üzemidőben. Szerintem ezek olyan jól vannak már optimalizálva, hogy tényleg csak akkor fogyasztanak, ha épp használatban vannak, akkor se sokat. Egyedül a szinkronizáció, ami ki van kapcsolva folyamatosan. Csak arra tudok gondolni, hogy valami az én felhasználási szokásaimmal lesz, mert az elődjénél (Redmi 4A) ugyanez volt a gond. Mondenki 6-8-10 órás SOT-okról írogatott, nekem meg másfél-2 nap alatt jött össze max. 2 (de az már jó volt). Itt néha 2 fölé szalad picit, talán 2,5. Facebook, messenger (lakatolva), böngésző megy. Ezekre ránézek alkalmanként. Más nem fut a háttérben elvileg.
-
st6969
őstag
Olyannal nem találkoztatok, hogy megnyitjátok a gyári böngészőt, keresés céljával beírtok valamit a címsorba, majd "enter gombra" bezár az app? Már sokadjára csinálja az utolsó frissítés óta (Global stabil). Újra megnyitva, ismét begépelve (ill. csak elkezdve, mert felajánlja) jól működik.
Fura és idegesítő.
-
st6969
őstag
válasz
spiky03 #15156 üzenetére
Nem tudom, van-e ilyen beállítás, de...
Hát ha egy hosszabb cikket olvasol, és kikapcsol a kijelző, akkor vagy nagyon apró betűvel, tömött sorokban van írva, vagy nagyon lassan olvasolHa ugyanis görgetsz, akkor újraindul a számláló. Létezhetetlen, hogy 1 oldalnyi átlagos betűnagysággal írt szövegre 30s vagy max. 1 perc ne legyen elég
A főképernyőre widgetként amúgy ki lehet tenni a képernyőzár ikont, azzal szoktam zárni, he leteszem a telefont. Így a fizikai gombot is kímélem. -
st6969
őstag
válasz
Zsoleszhun #15034 üzenetére
Na, végre elindult valami. Rezgőmotor erősség tekintetében van javulás? Én zsebben hordom, szűk nadrágban, szóval minden adott lenne, hogy érezzem. De némítva csak síri csendben veszem észre, hogy hívás/értesítés jött, mivel hallom a rezgőmotor morgását. Hallom, nem érzem...
Bár emiatt nem cserélném le, csak érdekel, hogy felismerték-e ezt is. -
st6969
őstag
válasz
huliganboy #15029 üzenetére
Kétségtelen, hogy szinte max-ra kell venni. Kicsit zajosabb környezetben pedig ez is (mint az általam eddig próbált összes Xiaomi) csak erősen a fülre szorítva használható. A rezgőmotor
erősségegyengesége a másik jellemző paraméter. Ha mindkettő jelen van, biztos lehetsz benne, hogy Xiaomi telefonnal van dolgod
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Update 06.27. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest