- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Paul McCartney szerint nem szabad hagyni, hogy az AI kifossza a művészeket
- Netfone
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Visszatér a Pebble
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szuszinho
őstag
Aki Telenoros és működik a VoLTE, megmondaná melyik ROM van fent neki?
-
kuksa90
őstag
válasz huliganboy #17392 üzenetére
Hlába adsz neki meg minden engedélyt, a gyári tárcsázófelület nem ad vissza eléréseket a TruePhone-nak. Én pl sokadik kisérletre tudtam egy névjegyet hozzáadni a TP-vel a telefonkönyvhöz: meghívta a gyárit, és nem történt semmi. És ez a 12-vel jött...
Karavik: stresszeled a csapatot???
[ Szerkesztve ]
»» Ulefone armor 22««»» MI 8 PRO 8/128 EUdev 20.9.4««
-
Steve1207
veterán
válasz Karavik #17395 üzenetére
Azt esetleg lehet tudni, hogy sorozatképet csinál-e már az új kamera 1x1-es arányban? Eddig normál módban működött rendesen a sorozatfelvétel, viszont 1x1-nél csak egy képet készített hosszú gombnyomásra. Esetleg érdemes lehet idővel beletenni, ha már hozzányúlnak az app-hoz, hogy ugyanúgy működjön, elvégre sima képkészítés.
.
-
-
-
huliganboy
addikt
válasz huliganboy #17387 üzenetére
True Phone a ludas az biztos... kézi felvétel esetén vissza ugrik a gyári hívásfelülethez és rögzíti a hívást... Elvileg minden engedély megadtam neki... vagy valahol máshol is kell valamit engedélyezni?
-
Istuu15
senior tag
A camera app miért nem kapta meg az új UI-t mi 8 an?
Xiaomi Redmi Note 2 Prime, Xiaomi Mi 8 128GB Blue, Xiaomi Mi Power Bank 5000 MAH, Huawei Band 0 Smartwatch, PS3 Super Slim, PS4 Slim
-
Karavik
veterán
Az megvan, hogy floating window módba lehet váltani bármelyik appot egyszerű egyujjas lentről jobb felső sarokba történő mozdulattal? Itt az egyujjas gesztuson van a hangsúly, mert ugye floating windows MIUI12 kezdete óta jelen van. Screen recorder: [link]
Nekem nagyon bejönnek a MIUI12 ilyen és hasonló trükkjei...
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 2.0.3.0.VNCEUXM]
-
kuksa90
őstag
válasz huliganboy #17384 üzenetére
Nekem megy pro-n. Viszont a TruePhone megállt, mint a szög, kénytelen vagyok a gyári tárcsázót használni.
»» Ulefone armor 22««»» MI 8 PRO 8/128 EUdev 20.9.4««
-
randras_83
addikt
válasz huliganboy #17384 üzenetére
Nekem ugyan saját lista alapján rögzít, plusz a telefonkönyvben nem szereplő számokat is, de működik
https://www.flickr.com/randras83/
-
huliganboy
addikt
Akinek MI8 PRO van megnézné nekem?
-
g_g_g
Topikgazda
válasz huliganboy #17380 üzenetére
Nálam is úgy van beállítva mint nálad és tökéletesen működik.
-
szuszinho
őstag
Sziasztok,
Csatlakozom egy Mi8 készülékkel. Nyitottam BL-t, 11-es stabil EU ROM-mal használom, és ismerkedünk egyelőre (Egy Mi2S-t váltott 8 év után, mert sajnos baleset érte)
Mennyire ajánlott már a 12? Számomra a 11 is nagyon új.
-
Karavik
veterán
válasz huliganboy #17378 üzenetére
Nálam jó. Automatikus hívásrögzítésen használom...
Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 2.0.3.0.VNCEUXM]
-
huliganboy
addikt
MIUI 12 óta nem rögzíti a hívásaimet a telefon
Erre lesz megoldás? Nagyon hasznos funkció számomra, jobb mint egy naptár
-
Balzak83
senior tag
válasz hmatthew19 #17374 üzenetére
Már a múltkor sem volt vele semmi gond, most sincs. Hibátlan telefonod van.
[ Szerkesztve ]
-
Steve1207
veterán
válasz hmatthew19 #17374 üzenetére
Teljesen jó, szerintem ennél többet nem is lehet a telótól várni, ez egy szép üzemidő.
.
-
hmatthew19
tag
Sziasztok! Kicsit off, csak így kérdés hogy ez az üzemidő elfogadható?
HM
-
g_g_g
Topikgazda
Van olyan beállítási lehetőség, hogy egy korábban párosított bluetooth fejhallgató automatikusan ne csatlakozzon?
(ugyanarra lenne szükségem, mint a wi-fi-nél az automatikus csatlakozás opció) -
darvinya
titán
válasz havri1 #17367 üzenetére
Hány cellás a telefonod? -1, tehát már itt megbukott a teória, s egyáltalán nem növeled akku élettartamát a 80%-ig töltés, max. kevesebbet fogod használni készüléket és akkut jobban öregíted.
Túl.töltés hogy jött ide? -Sehogy, mivel az gyártó úgy állítja be, ahogy telefon gyártó kívánja.
Ha legyen több töltés, de ezzel akku elhasználódás gyorsítja, az gyártó csinálja.
Vagy bejön neki, vagy nem.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
havri1
félisten
válasz darvinya #17366 üzenetére
Pont fordítva, 80% felett nem szereti. 40-80% az ideális, lásd prémium laptopok gyári akkumulátor védelme.
Pár éve Samsungnál volt pont ebből a botrány. A hosszabb üzemidő miatt magasabb értékre engedte tölteni (ugye az elektronika határozza meg meddig engedi, hány V-ig, náluk a 100% magasabb érték volt). Ez akkor volt, amikor a Google a nexus s-el nekik adta a gyártást. Később a Google kernel szinten korlátozta a töltést 9x %-ra bekapcsolt készüléknél (egy módosított kernellel), ennek hatására.[ Szerkesztve ]
havri
-
dzsoltike
csendes tag
Egy frissítésnek köszönhetően pár hete a gagyi céges Samsungom töltés közben a sötét képernyőn megjeleníti az aktuális százalékos értéket. Jó lenne ha a Mi8-on is elő tudnék varázsolni valami hasonlót, de nem találtam rá megoldást. Van erre valami ötlete valakinek?
(Nem szoktam nagyon 70 százalék fölé tölteni a telefonokat és ahogy öregszik a Mi8, egyre gyengébben muzsikál, így gyakrabban kell töltőre dugni. Alkalmanként előfordul hogy wifis konnektorra dugom fél órára, de az már kicsit sok lenne hogy végezzek egy előzetes kalkulációt, majd a BliztWolf appban még beállítsam hogy hány precig kapjon áramot amivel mondjuk 72%-ig megy fel a töltés. Az Accubattery meg hasonlóak eléggé megbízhatatlannak bizonyultak, nem jeleztek amikor kellett volna és sokszor veszem azt észre hogy közel százon, vagy már felette vagyok. Tudom, nem kell a teljes feltöltéstől félni. De attól még tök frankó lenne, ha pl. az asztalomon fekvő telefonra rápillantva nyomgatás nélkül látnám hogy hány százalékon van. Csak töltés közben persze, nem akarom az AOD-t használni.) -
HUTCHDB
nagyúr
-
darvinya
titán
Újabb hiba 11.0.5 ROM-ban, 5GHz hotspot-on nem tud folyamatosan forgalmazni, ráadásul a sávszélesség is nagyon kicsi, még b szabványt sem éri el.
2SIM kártyával 4G-t és második SIM-ről osztva a net-et, és ezt tesztelve.[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Steve1207
veterán
válasz retesz147 #17358 üzenetére
Megosztottam, elméletileg már van 20411 is. De nem vágom, mert van akinek ez is problémás, nekem szépen működik.
Konkrét letöltést nem tudok, mert baromi nehezen találtam meg ezeket a build-eket, talán valami One Plus telegram csoportból tudtam letölteni.[ Szerkesztve ]
.
-
aerol
tag
válasz Istuu15 #17348 üzenetére
Vonal megszakadásra nem mondanám feltétlenül, hogy MIUI12 hiba lenne, már csak azért sem mert az elmúlt 4-5 hónapban pl osztrák T - magyar Digi vonalason egy időben 29:59, 30:01 percnyi hívás után szakadt meg rendszeresen, mostanában ez felkúszott 59:59-re, viszont ma osztrák T - magyar T és 80 percet beszéltünk szakadás nélkül...
Nokia 3310 - SonyEriccson w200i - Nokia N8 - Honor H60-L04 - Xiaomi Mi 8 /128 black
-
Steve1207
veterán
-
darvinya
titán
válasz Steve1207 #17352 üzenetére
Hát mikor ember kézbe fogja, nem kényelmes pöckölgetni a zöld izét, vagy értesítősávos értesítésre bökni.
1000x kényelmesebb alkalmazás váltóval belépni.
Mikor hívásban alkalmazások között váltogatva adatokat, stb. nézni, elmondani.g_g_g
Akkor ez újabb hiba, ami kellene jelenteni, hátha javítják.
-
darvinya
titán
válasz Karavik #17350 üzenetére
És g_g_g
Kihangosítás alatt, kb. 5 perc után kapcsol ki a kijelző, addig csak halványít.
Ez volt/van 10/11 MIUI alatt.Engem jobban zavar, hogy alkalmazás váltóban nem tudok visszalépni aktív hívásba.
Másik nagy hiba, hogy értesítősávos értesítésben visszaváltva normál hangszóróra, akkor sem működik a közelség érzékelő, aktív marad a kijelző.
AO-on ez működött, és átjőve nagyon szokatlan volt és egyben bosszantó.
Másik hiba, hogy felugró értesítés egyszerű egy soros mondat.
Lenyitni nem lehet, így vagy belépek az app-ba, vagy megvárom míg eltűnik és azután értesítősávban nyitom le.
Ez AO-n v8 óta működik lenyítás felugró értesítésnél.
Ez utóbbikat már 12-be berakják és működik rendesen.Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Karavik
veterán
Ez valószínűleg szándékosan van így MIUI12 alatt hands free hívások estén (amikor nem fülhöz tartva van a teló telefonbeszélgetés közben).
Android Auto hívások közben is ébren van telón a kijelző, bár ebben az esetben nem sok értelme van...
[ Szerkesztve ]
-
Karavik
veterán
válasz huliganboy #17347 üzenetére
Quote: "Én még ha hívnak eddig a power gombbal le tudtam némítani és a kijelző is elsötétült... Ez most csak a némitásig működik"
Ez ugyanúgy működik most is nálam, mint korábban, azaz ha csörög a telóm és megnyomom a power gombot, akkor kikapcsolja a hangot és a kijelzőt is. Ha viszont a hang le/fel gombot nyomom meg, akkor csak a hangot kapcsolja ki.Xiaomi Watch S3 + Xiaomi 14 12+512GB [Android 15 Global EU HyperOS 2.0.3.0.VNCEUXM]
-
Istuu15
senior tag
válasz huliganboy #17347 üzenetére
Most hogy mondod a barátnőmmel minket és szétkapcsolt minimum 5x és ez az elmúlt 3 hétben volt.
Mindketen telekomnál vagyunk.Xiaomi Redmi Note 2 Prime, Xiaomi Mi 8 128GB Blue, Xiaomi Mi Power Bank 5000 MAH, Huawei Band 0 Smartwatch, PS3 Super Slim, PS4 Slim
-
huliganboy
addikt
Én még ha hívnak eddig a power gombbal le tudtam némítani és a kijelző is elsötétült... Ez most csak a némitásig működik.
Más
MIUI 12 óta legalább 5 megszakadádom volt, Telekom és Telenor hálózaton is... Néha kritikusan nullára esik a térerő több helyen ahol eddig nem volt gond...
Nem tudom ezt jelezte e nemzetközi fórumokon valaki?
Mi8pro
-
Istuu15
senior tag
Nem akarom elkiabálni de mi 8 an gesztusvezérléssel így egy egyszerű alap háttérképpel most jónak tűnnek az animációk
Xiaomi Redmi Note 2 Prime, Xiaomi Mi 8 128GB Blue, Xiaomi Mi Power Bank 5000 MAH, Huawei Band 0 Smartwatch, PS3 Super Slim, PS4 Slim
-
g_g_g
Topikgazda
válasz Karavik #17344 üzenetére
És tényleg, valamikor majd jól jöhet.
Más:
Azt nem jelezte még senki, hogy ha fix helyen, pl egy asztali tartóban van a telefon és hívás van, akkor nem alszik el a kijelző, csak elhalványul.
(a proximity szenzor nyilván nem működik ilyenkor)
A bekapcsológombbal el lehet altatni a kijelzőt, de ez elég macerás.
Van erről hibajegy felvéve? -
Karavik
veterán
Ezt a feature-t vágjátok? Le lehet húzni a control center panelt az értesítési panelen: [link]
-
xy.zsolt
őstag
Az elmúlt héten nagyon elégedett voltam a képernyőidővel....lehet nem kockáztatok a számomra nem releváns dolgokat tartalmazó frissítés miatt. Talán ha pár nap múlva nem lesz általános panasz
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Karavik
veterán
válasz juve600 #17338 üzenetére
Sajnos nem, mert "preferred network type" xiaomi.eu modding MIUI12 alatt dual LTE használattal problémát okozott, így stabilitás érdekében el lett távolítva ez a módosítás, azaz vissza lett állítva gyárira.
[ Szerkesztve ]
-
g_g_g
Topikgazda
-
g_g_g
Topikgazda
20.5.14 EU dev. letölthető.
20.5.14 -
Karavik
veterán
válasz Steve1207 #17333 üzenetére
és g_g_g:
Köszi!Én is úgy emlékeztem, hogy az első MIUI12 kiadásban nem volt ez az opció a heti zárt beta frissítésekben viszont észrevettem, hogy már van. Akkor ezek szerint ez már megvolt a 20.5.7-ben is csak nem tűnt fel...
-
Karavik
veterán
Ez hivatalos MIUI bug volt, így hivatalos MIUI fejlesztők javították a hétfői china beta (20.5.11) ROM frissítéssel...
Igen, frissítés szokásos időben, amennyiben a mai (20.5.14) China beta frissítést időben kiadják
Más:
Nálatok van location választási lehetőség Red planet super wallpaper esetén?:
[ Szerkesztve ]
-
Steve1207
veterán
válasz apple87 #17326 üzenetére
Szerintem se éri meg, a SoC mindkét esetben lassabb, a kamerában idővel tuti hiányozna az ois és pont a múltkor volt összehasonlítás itt fórumon a többi nagyágyúval, hogy ebben eléggé top még mindig.
Akku téren jobban teljesítenének az tény, plusz kijelzőben is lenne előny tuti, de annyit szerintem nem érnek. A lassabb működés, app töltődések, ha egy ilyenhez hozzászoktál az őrületbe kergeti az embert
A 845-ös snapival meg vagyok elégedve, de visszafelé tuti nem váltanék. Szóval max az újdonságérzet miatt kaphat el a dolog, az összélményt rosszabbnak ítélném meg egy hét használat után tuti, onnan meg az zavarna.Ami részemről ár/érték arányban érdekes lehet majd, az az új poco, valamint a Realme X50 Pro és ez a vonal, mert hajaz a stock droidra nagyon. Valamint a kezdeti review kamera minőségét már javították is.
.
-
Hatvan9
senior tag
Szerintem nem érdemes, mindkét típus valamivel kisebb kategóriába tartozó darab, nem biztos hogy visszalépést éreznél de előbbre semmiképp nem lépnél.
hdtomi Mindkettő műanyag keretes valamint gyengébb gpu val szereltek, és a kamerára se fogadnék hogy a 48-68Mpx -el jobb képeket csinálnának.
A mi 8 eredeti árszintjén nem is nagyon van most moddel, esetleg még a tavalyi mi9[ Szerkesztve ]
-
hdtomi
senior tag
Én nem cserélném le, de nem vagyok szakértő.
[összehasonlítás]Philips 52PFL9606 & Panasonic DP-UB824EGK - Xiaomi Mi 8 - Windows 10 Home 64-bit & Microsoft 365
-
oOKitsuneOo
tag
Sziasztok, mi lehet az oka hogy se a fenyerzekelő se a közelségérzékelő szenzor nem működik? Custom aosp romon vagyok.
-
siskad
őstag
válasz huliganboy #17325 üzenetére
Rendben, akkor inkább más után nézek. Köszi a választ!
-
apple87
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek érdemes lecserélni a mi8 at
Mi 10 youth edition-ra vagy mi note 10 lite-re? -
siskad
őstag
Sziasztok! Régebben volt sima Mi8-am. Most tervezem, hogy visszatérek hozzá, viszont mivel már nem sok különbség van árban a sima és a pro változat között, így inkább a pro-t venném. A sima akkujával teljesen meg voltam elégedve. Milyen akkuidőre, illetve SOT-ra lehet számítani? Esetleg van valaki, akinek volt sima és pro is? Az akku az egyetlen dolog, amitől tartok kicsit. Egyébként 1 kártyával használnám.
-
kirk01
tag
válasz huliganboy #17302 üzenetére
Ez nem a Te pozíciódhoz képest fog mutatni egy képet, hanem csak választási lehetőséget ad az előre beállított 3 hely valamelyikéből.
-
Balzak83
senior tag
válasz hmatthew19 #17320 üzenetére
Szerintem ez rendben van.
-
darvinya
titán
válasz huliganboy #17317 üzenetére
Nekem meg üres ikon vannak ismerősnél és nálam.
Sehogyan nem tudom rávenni rakja be.
Legjobb, hogy állandóan hisztizik, nem működik magyar nyelven, ez ok, és menjen angolul.
De valamikor újra kérdezi, hiába okéztam az angolt.
Viszont csatfej nincs, mert be sem kapcsoltam.[ Szerkesztve ]
-
havri1
félisten
-
-
g_g_g
Topikgazda
válasz huliganboy #17307 üzenetére
Van Chrome-hoz kiegészítő amivel lehet szinkronizálni.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz huliganboy #17307 üzenetére
Elvileg igen.
Korábban, 3-4 éve használtam ezt a funkcióját. Az asztali crome-hoz kell valahogyan hozzáadni, de nem emlékszem rá.
Egyébként nekem a chrome csak azért van fent, hogy ha kell valami a PC-s chrome-ból, akkor elérjem." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
-
kuksa90
őstag
válasz Karavik #17288 üzenetére
Megtaláltam, köszi, ugyanígy néz ki. Az normális, hogy a poziciókérésre rányomva nem az én pozíciómat, hanem három fixet akar rámtukmálni, ami annyira nem jön be... Vajon ki lehetne cserélni ezt a három képet másra?
Köszönöm.»» Ulefone armor 22««»» MI 8 PRO 8/128 EUdev 20.9.4««
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hogwarts Legacy teszt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- World of Tanks - MMO
- Xbox tulajok OFF topicja
- Programozás topic
- Kompakt vízhűtés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest