- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nekem is furcsa, ha lesz időm, akkor ránézek a dologra alaposan, mert érdekel.
valami olyasmi rémlik, hogy sokszor - szükség esetén akár 10 - 15 alkalommal is - kivenni 2 - 3 órára az akkumulátort, és állítólag az elektromos impulzusok - amikor visszakerül az akkumulátor - javítanak a problémán. -
nekem az sgs2 után lett i4s, utóbbi valamivel jobb képeket készített, a sima i4 nem mérvadó, annak nem jó a kamerája.
a sgs4 mellett az i4s és az i5 sem rúg labdába, de ezt minden teszt igazolja, ahol elfogulatlan és hozzáértő tesztelők készítik a képeket.
nem rosszindulatból, de van néhány ember, akiknek hiába mondunk bármit, nem barátkoznak meg teljesen a telefonnal - előtte jellemzően nem ilyen oprendszeres...stb volt -, nem tudják teljes értékűen használni, és ez nem feltétlenül a telefon hibája...
azért nem csodálkozom, mert szinte naponta tapasztalom, hogy hozzák a telefont, szidják, hogy nem jó, pedig gyári firmware van rajta, nem piszkálták...stb, tehát biztos a telefon a hibás, de azért rendre kiderül, hogy ez nem igaz, mert rendbe teszem, és milyen furcsa, minden okés a telefonnal, nem jelentkeznek a tulajdonos által leírt hibák, külön el is mondom, hogy mikben hibázott korábban, de sajnos nem mindenkinél érek el látványos javulást, néhány hét, és páran ismét jelentkeznek, hogy ezt frissítették, az telepítették, és megint nem okés...
szélsőségek mindig lesznek, valaki kellő affinitás nélkül is azt gondolja magáról, hogy simán orvosol bizonyos problémákat, aztán mégsem.
ez holnap jön, kíváncsi leszek rá; -
motown5l
senior tag
Jobb anyagminosegbol csinalhattak volna.Megoldhatnak azt a problemat hogy az alkalmazasok ne maradjanak nyitva.mert ha egyfolytaba nyomod a kozepso gombot,akkor latod hogy milyen alkalmazas van nyitva.De ezt szerintem te is tudod..Bezaro gomb nincs a telefonon,csak visszafele menet gomb.Vannak olyan alkalmazasok amibe megtalalhato a kilepes.De nagyon soknal nem.Ez nagyreszt a szoftver hibaja.
-
Intel q8200
senior tag
Sajnos sok apro es idegesito kis hiba van. Nehanyszor elegge fel is idegesit. Mar egy ideje nem szidom Felesegem One-jat cukkolasbol sem, mert jocskan leveri az s4-em... Fele ennyi idegesito dolog sincs Neki. De en akkor is samsung parti vagyok. Lesz ez meg jobb! Csak mikor màr? Megiscsak csucskategoria...
-
Drageez
csendes tag
Nem lehet külsérelmi nyom, hiszen nem történt vele semmi.
Van rajta egy Ozaki tok, valamint egy bedugós tartókában cipelem.
Újkora óta fólia van a kijelzőn.
Táskában külön zsebe van, ahová max. a fejfájáscsillapítót teszem.
Volt már egy pár telefonom, mindegyikre vigyáztam. Nem dobálom őket.
Van egy csomó műszaki cuccom, mindre vigyázok, hiszen pénzbe kerültek.
Nem is kevésbe pl a teló.Amúgy azon is filóztam, hogy ahol vettem, ott nem vigyáztak rá?
AuchanKaptam tippeket, nem tudom, mit csináljak.
Próbálkozzam és majd rám kenik, hogy nem garanciális a hiba?Alapból nyilván nem ilyen a kijelző, csak ha felül kicsit megnyomom.
Mióta észrevettem, még az asztalra se úgy teszem le, hanem csak a tokjára, hogy puhán legyen
Mint egy nyomi -
zola-
őstag
En mf8-at hasznalok es soha nem kapcsolgatom se a wifit se az adatkaocsolatot. Allandoan be van kapcsolva mindegyik. Viszont van egy hetvegi hazunk aggtelek kornyeken ahol mar az s4 meg sem bir nyikkani a nokia 5230 meg gond nelkul mukodik ugyanazon a halozaton. A mobilnet is szalad rendesen. S4en meg semmi. Se telefon se net. Erdekes.
-
KKevin
tag
Így van, elbeszéltünk egymás mellett. Félre érthető voltál, mert GSM modem (modem.bin) és a 4G/LTE modem (NON-HLOS.bin) is modem, tehát szerintem van köze hozzá. Ahogy mondod a custom kernel orvosolja, de azok közül sem akármelyik, ezt fontos megemlíteni. És abban is igazad van, hogy most a Wi-Fi problémáról volt szó.
Csak azért akartam letisztázni, hogy aki új S4 tulajként bejön ide, annak is érthető legyen, tisztán lássa a dolgokat. Amúgy szerintem ezt is bele kellene majd írni az első hsz-be. Ahogy gyarapodik a tábor szerintem egyre többen fognak majd ide beírni, hogy nem működik a Wi-Fi-m.
-
KKevin
tag
Akkor mégegyszer:
"Azt azért így nem mondanám, hogy semmi köze. A hagyományos értelemben vett modemnek tényleg nincs köze, csak a NON-HLOS.bin fájlnak, ami az I9505 esetén a 4G/LTE modem neve. Bármilyen modem.bin fájlt flashelhető akármelyik ROM-ra, nem lesz baja."
Szóval a 4G modemnek van köze és csak az I9505 esetén.
Nézd meg az összes I9505-höz való Custom ROM-ot xda-n, egyikben sem lesz modem.bin fájl. Míg az S/S2/S3-hoz készültekben találsz. Mobil odinnal működik a modem és 4G/LTE modem telepítés.
(#10844) csabám: +1
-
csabám
addikt
Ez így lenne valóban???? Még nem próbáltam de erre ránézek. Én mobile odinnal cseréltem modemet egyébként.
Tényleg így van, de csak I9505 esetében. Marad Odin vagy SGS4 Flasher erre a célra! -
KKevin
tag
Azt azért így nem mondanám, hogy semmi köze. A hagyományos értelemben vett modemnek tényleg nincs köze, csak a NON-HLOS.bin fájlnak, ami az I9505 esetén a 4G/LTE modem neve. Bármilyen modem.bin fájlt flashelhető akármelyik ROM-ra, nem lesz baja.
A Wi-Fi akkor romlik el, ha valaki úgy telepít fel ROM-ot, ha a system.img.ext4 + NON-HLOS.bin + Kernel hármas közül az egyik nem ugyanabból a verziójú ROM-ból származik.
A kernelnek azért lehet köze a Wi-Fi-hez, mert egyes custom kernelekben, mint pl. Adam kernel ki van kapcsolva ez a "biztonsági intézkedés", ezért ha Wi-Fi hibád van, jó eséllyel egy ilyen fajta kerneltől megoldódik. De tulajdonképpen ez nem megoldás a problémára, hanem csak egy kiskapu, hogy a Wi-Fi működjön, de az LTE valószínűleg továbbra sem fog.És milyen a Wanamlite 1.3? Lehet tudni miért nem csinált MF8-ra alapuló verziót?
(#10834) zack: Sztem ebben a hozzászólásban megmagyaráztam a "problémát". Feltételezem, nem véletlenül oldották meg így. Tulajdonképpen a jelenség egyetlen oka, hogy Recovery alól lehetetlen a modemet telepteni. Ha ezt meg tudnák oldani a fejlesztők, akkor nem lenne többé Wi-Fi gond.
-
zack
nagyúr
Ha a kernel okozná a WiFi gondot, azt már rég megoldották volna.
(#10828) KKevin
Qualcolmm? Az kemény. Mennyire hiteles ez az infó? De ha tényleg ők baltáztak el valamit, és eddig nem tudták megoldani hónapok alatt, akkor erre elég kicsi az esély, hogy orvosolva legyen.
Egyébként egyetértek. -
szaboba2
tag
Mycso és Gizmo94: Talán nem vagyok egyedül vele, de persze most csak a magam nevében írom, hogy nem felesleges az első összefoglaló, sőt. Én kezdő vagyok és persze ezért voltak is olyan kérdéseim, amiket talán nem értettem meg az összefoglalóból, vagy tapasztalatok hiányában nem voltam benne teljesen biztos, így alázatosan újra rákérdeztem, ti és persze a többiek pedig legjobb tudásotok/szándékotok szerint próbáltatok segíteni. Ezt sok esetben láttam már és tapasztaltam is a magam példáján és komolyan mondom jó látni, hogy ebben a fórumban, ha van valami gond, pláne ha "nagyobb" gond, akkor mennyire segítőkészek vagytok, akkor is, ha esetleg már sokadjára kell ugyanazt, vagy hasonló választ írnotok. Én a magam nevében hálásan köszönöm az összefoglalót, s minden tapasztalt tag építő hozzászólását, valamint azt, hogy ez a fórum ilyen keretek között tud létezni.
-
zack
nagyúr
Szerinted börtönt kapott valaki az IMEI átírásért? Vagy bírósági ügyet azért mert függetlenítette a telefonját? Vagy esetleg olyanról hallottál hogy szerzői jogok védelme miatt bármelyik Androidos felhasználót elítéltek volna warez miatt Magyarországon? Pedig ahogy a szavaidból kivettem korábban, te sem veted meg ez utóbbi részét ennek tiltott tevékenységnek.
Majd ha jössz sírva, hogy torrenteztél, és 2-3 tört progi miatt eljárás indult ellened, majd akkor papolj a jogszabályokról, és hogy mit lehet és mit nem. Addig amíg szót emelsz a warez ellen, addig kicsit visszás papolnod mit lehet és mit nem. De ez utóbbi maradjunk annyiban, az Androidos társadalom nagy részére igaz. "Virágzik" a warez holott mindenki nagy mellénnyel rohangál a drágábbnál drágább telefonokkal, amiket esetenként 24 havi részletre vett szolgáltatótól. Volt olyan kollégám, aki inkább 22k előfizura váltott a Vodánál 2 év hűségre, csak el tudja hozni 30-40k környékén az S4-et. Mennyit keres havonta? Jah...110k-t. A látszat ami számít, az hogy 4 fal között este legszívesebben az S4-et rágcsálná, mert lemondott a normális táplálkozásról az S4-ért cserébe az már más kérdés. De ha feltölti a gyomrát a másnapi "villogás" az S4-el tegye. Magányügye.
Légy nyugodt, ha a Sony, LG topikba lennénk nem irkáltam volna ilyeneket, mert ott a nyitott bootloader is gondot okozhat a garanciában. Bőven elég ha a szoftvert visszaállítja módosítatlanra egy 3+1 fájlos rommal.
Linkelhetsz itt fél oldalas paragrafusokat, Mindenki a saját életének és telefonjának a kovácsa. -
lajki7
senior tag
-
zack
nagyúr
Kicsit kevered a dolgokat. Mi köze egy custom romnak és a rootnak a fizetős alkalmazásokhoz?
Vagy kit károsítok meg egy főzött és rootolt rendszerrel? Ezt te sem gondoltad át szerintem mielőtt párhuzamot vontál.De keverjük akkor ide még a szolgáltató zárat is, meg pista bácsi és gizi néni parókáját is. Ez utóbbinak van a legtöbb köze a warezhoz.
De ha feszegetjük a témát, akkor hívjunk egy modit, és kérdezzük már meg, warezért miért jár ban, rootolásért, meg custom romért miért nem. -
zack
nagyúr
Gondolod neki fogok állni a sok fanatikussal vitázni?
Többször is nekifutottam a Pro 64bit-es verziónak, és mindig az lett a vége, hogy az általam játszott játékok láthatóan gyengébben futottak. Maradjunk annyiban, bőven van akkora vagy nagyobb az "ellentábora" mint az a tábor aki isteníti, hogy milyen jó. Szerinted ha annyira jó lenne, lenne ellentábor? Már rég mindenki Win8-at használna Win7 helyett. Gondolom az eladási statisztikák, amik a csúfos kudarcról árulkodnak, biztos azért van, mert az a pár ember ért a PC-hez akiknél jó minden, a többiek meg természetesen lúzerek, hogy Win7 után nem tudnak VGA drivert és játékot installálni.
Mindenki azt használ amit akar, csak ne győzködj. Nincs értelme, meg nem is szeretem. Téma részemről lezárva.
-
zack
nagyúr
Vitát nem nyitok róla.
Az én gépemen, ami azért közel van a high end hardverhez (A 7950 CF-et 2 hónapja adtam el), jelentős visszalépés volt a Win8 játékok alatt. Ezt én tapasztaltam, nem te. Jellemzően 10-20fps kevesebb volt adott játékok alatt, mint Win7-en, amivel még ki is békültem volna, de az, hogy még a kép is darabosabb lett azt már nem tudtam benyelni. Futott, ment, de nem volt olyan folyékony mint Win7-en. Nem 1 játék alatt tapasztaltam ezt, hanem az összes általam használt alatt. Persze lehet rugózni sok mindenen, de 340k költöttem a gépre januárban... És csak alaplap+RAM+proci+VGA-k. Szóval ennél jobb hardvert nem lehetne még a mai napon sem alápakolni.
Persze lehet erre azt mondani, hogy a driverek nem voltak jók, optimalizáltak, de igazából teljesen mindegy miért nem volt jó. A lényeg u.a. A Win8 hiába egy korszerűbb rendszer, ha ez alatt az idő alatt az AMD sem tudott hozzá normális drivert írni. -
zack
nagyúr
Prime-ról mentem át Next-re. Bár jó volt a Prime, ki akartam aknázni a kijelzőben és hardverben levő potenciált. Next Launcher-rel úgy érzem ez maradéktalanul sikerült. Példamutató support, szinte hetente újdonságokkal, rengeteg témával...Egyedüli negatívum, az ára, de mivel launcher-t nem 1-2 hónapra vesz az ember, így időtálló "befektetés".
1-2 hasznos dolog még...
-
zack
nagyúr
Jogos, de nem szeretem a "köpködést" a "hátam" mögött. Meg lehet indokolni, ha valamiről kialakult véleménye van, és nem csak az van, hogy valakik véleményét hangosbemondóban továbbítja.
Mondjuk ha az éjszakai képek minőségét volt hivatott fikázni, nem azért csináltam, hogy kiállításon induljak vele. Bringán ültem, még arra sem tudtam ügyelni, hogy ne mozduljon be. Nem mellesleg pont gyári rommal készültek. Azon túl pedig sok kütyü nem tud ilyen éjszakai képeket. -
Vagany
őstag
Azt hittem meg tudom uszni a PhilZ cwm-mel a dolgot, aztán megpróbáltam root-olt kernelt (Adam), és akkor lepődtem meg. SGS-ről jövök, ott egy root-olt kernel elég volt
. Kicsit elrettent a root- nál ez a sok utólagos törölgetés, meg figyelmeztetés, de ha nincs más út akkor az lesz, csak azt hittem van egyszerűbb megoldás. Én stock romot szeretnék. Pl nem tudom, ha belebabrálok a root-tal utána hogy tudom visszaállítani alapra (erről nincs leírás), hogy működjön az OTA frissítés, vagy az root-tal is fog menni?
-
i9505 és adott lte díjcsomag?
a régebbi verziókban a t-mobile is külön adta meg, itt találkoztam először a kombi összeállítással, viszont a régebbi wnw és társai hozzáférési pontokkal nem megy az lte, csak az új internet.telekom beállítással.csabám; akkor mindjárt kimásolom, de hosszú lesz...
Név: T-Mobile H
APN: internet.telekom
Proxy: nincs beállítva
Port: nincs beállítva
Felhasználónév: nincs beállítva
Jelszó: nincs beállítva
Szerver: nincs beállítva
MMS-központ: http://mms.t-mobile.hu/servlets/mms
MMS-proxy: 212.051.126.010
MMS-port: 8080
MCC: 216
MNC: 30
Hitelesítés típusa: PAP
APN típusa: default,mms,supl
APN protokollja: IPv4
Hozzáférésipont-név roaming: IPv4
Hozzáférésipont-név engedély: Hozzáférésipont-név engedélyezve
Csatorna: Nincs megadva -
-
Sz.Miki
őstag
-
-
-
-
-
-
-
Bone123
HÁZIGAZDA
A HDR annyit tesz, hogy high dynamic range, az S4 teszi is a dolgát háromféle dinamikatartományú fotót összefűzve manipuláció nélkül, a kis szenzor képességeinek megfelelően. Amire te gondolsz, az a HDR fotógráfia, ahol művészek professzionális DSLR-el és komoly utómunkával, kontraszt és dinamikamanipulációval lehengerlő témáról ilyen színes dolgokat összehoznak. Emögött tehetség és munka áll, automatikusan egy telefon ilyet tehát soha nem fog összehozni, "HDR effekt" appok persze vannak, de azok agyonnyomják a kontasztot és szaturációt, szóval giccselésre jók max.
A HDR mód az S4-ben magas dinamikatartományú téma fotózására van kitalálva, és teszi is a dolgát ilyen helyzetekben.
-
csabám
addikt
Én pont fordítva csináltam tegnap, először cwm volt fent, viszont elég furcsa dolgokat csinált a wipeoknál (dalvik cachnél elsötétült a kép, wipe cache vagy k****a sokáig tartott, vagy nem is csinálta meg). Mindezek aztán felraktam a twrp-t...
N7-en jobban átlehet látni a twrp-t, de itt nekem is voltak gondjaim először#3991 Anulu79: 06-80-SAMSUNG
-
mipityu
tag
Köszönöm a gyors és hatásos segítséged.
Ez túl egyszerű volt, nem gondoltam, hogy van az SGS4-hez Play-en flashelő program.
Már fenn van a TWRP2.5 nekem is :-)
A legújabb ROM már töltődik torrentről (hála a srácoknak, akik feltették és osztják :-) ).
Néhány tőmondatban leírnád az Odinos flashelését?Volt már Blade-em - azon kezdtem.
Sensation
OneX
Star - 2 is.A leírásodban - amit itt és most, előre is köszönök - gondolj az ilyen más telefonokon szocializálódottakra is :-)
-
buci30
addikt
Hat en mondjuk fenykepezott vettem igy, Samsung es 1eves bolti gari.
Amikor kellett kuldtek erte egy futart 2 het mulva hivtak ,h hozza vissza a futar.
Szerintem ez korrekt ,csak gondolom bolt fuggo is!
De ha meg nem lesz baja (remeljuk) akkor meg mindegy is ,hol a gari.
De azert az ordog sose alszik :-) Errol velemeny? olcsomobil.eu
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Baldur's Gate 3
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Kuponkunyeráló
- Cyberpunk 2077
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Metal topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest