Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rjg
őstag
válasz
csabicska #28484 üzenetére
Nálam az ES File Explorer-rel nincs ilyen gond. Az R5-öt viszont nem tudtam letölteni, nem találtam mirror-t, a Drive-ról pedig túl sokan szedték le, így azt a G tiltotta. Ezért most teszek egy próbát Danvdh GE ROM-jával, amit már úgyis régóta nézegetek.
-
-
rjg
őstag
Ha van root jogod, akkor xposed és Wanam S4-re írt modulja a megoldás.
-
rjg
őstag
Ha a "szemmel verős", levegőben lapozós fícsőrök nem hiányoznak, akkor a többi funkciót az xposed + GravityBox kombinációval egyszerűen pótolhatod. (értesítési sáv, záróképernyő, átlátszóság, %-os akku, stb.)
Szerk: most látom, hogy pont ezeket emelted ki a TW ROM mellett.
-
rjg
őstag
válasz
Robert1987 #28196 üzenetére
A Beállítások - Alkalmazások kezelésénél töröld a Play adatait, ez nagy valószínűséggel megoldja.
-
rjg
őstag
válasz
Janesz8519 #27713 üzenetére
Egyszer formázd le a telefonban. Ha utána is le akarja formáztatni ki- , bekapcsoláskor, akkor vidd vissza a boltba, mert az már nem normális.
-
rjg
őstag
válasz
Valaki1234 #27361 üzenetére
Ugyan nem nekem címezted, de nem tudom megállni, hogy ne reagáljak.
Az, hogy csak a főzött ROM-okról kelljen a topiknak szólnia, természetesen nettó hülyeség, de ezt szerintem senki nem is várja el. Azt, hogy a tagok
A) olvassák el a használati utasítást,
B) olvassák el sz összefoglalót
C) használják a keresőt szerintem elvárható, ha ez után is gondjuk van, itt a közösség.
Viszont kijelenteni, hogy a root és a főzött ROM sz@r és ezt tenni a fórum alapeszméjévé, megint csak hülyeség. Élni és élni hagyni. Én azért vettem meg az S4-et, mert akkor már bejelentették a GE verziót, így bíztam benne, hogy elérhető lesz tiszta, Google féle ROM is a telefonra. Az xda-s srácoknak - nem a Samsungnak hála, aki ezt inkább gátolja, mint segítené - most bő két hónapja egy 4.3-as átportolt GE van a telefonomon. Ez mókolás, vagy gányolás? A CM vagy a MIUI gányolás? A CM "atyját" nem véletlenül alkalmazta a Samsung; az egy más kérdés, hogy azóta elváltak útjaik és Kondrik is pénzt akar csinálni a Cyanogenmod-ból.
A Samsungra pedig jogosan haragszik minden olyan user, pl én is, aki azért vette az S2, S3 után az ő aktuális csúcsgépüket, mert itt pl a HTC-vel szemben nem kellett zárt bootloader-rel (Kali, meg ne magyarázd, hogy ez nem jó fogalom erre) szórakozni és a garancia elvesztésétől tartani és könnyen, egyszerűen "ROM-olható". Menet közben, figyelmeztetés nélkül átírni a játékszabályokat, nem korrekt, kicsit a jelenkori politikai gyakorlatra emlékeztet.
Természetesen érthető a gyártó üzletpolitikája és az, hogy nagyobb tortát akar a corporate / enterprise szegmensből kihasítani, de ehhez nem kellene a lakossági felhasználókra is ráerőszakolni a Knox-ot. Nálam szerencsére maradt a régi bootloader, így egy esetleges szerviz esetén nem kell anyáznom, de a következő telefonom - főleg ezért - jó eséllyel nem Samsung lesz.
A két fórum pedig már az S3-nál sem vált be... -
rjg
őstag
válasz
gaborm69 #27241 üzenetére
Ha részletre vették és a vevő "elfelejti" fizetni a törlesztést, akkor simán beleszaladhatsz abba, hogy tiltják az IMEI-t. Onnantól kezdve a telefonod kukázható, vagy némi törvénysértés (és pár ezer forint kiadása) árán az IMEI átírásával tudod majd használni, de bukod a garanciát és az esetleges eladáskor sem lesz értéke a telefonodnak. A legjobb lenne még most, a vásárlást követően tisztázni a telefon eredetét, akár bekérve az eredeti számlát, vagy felhívva a Telenor-t. Ha az gázos, akkor irány vissza a boltba és emlegetve a fogyasztóvédelmet, rendőrséget, szerezd vissza a pénzed és vegyél egy "jogtiszta" készüléket.
Szerk: kavics325i megelőzött
-
rjg
őstag
válasz
mgTerminator #24237 üzenetére
Van és lesz - root jogod? Ha igen, WiFi Pass Recovery & Backup
-
rjg
őstag
válasz
pixelblondie #23472 üzenetére
Nincs mit.
-
rjg
őstag
válasz
pixelblondie #23440 üzenetére
Bár nem engem kérdeztél, itt az én listám:
Supersu - szabályozandó, melyik app kapjon root jogot
Adaway - átírja a host fájlt, hogy a reklámok ne idegeljenek, pl a Youtube-on
Greenify - egy-két sz@rul megírt, de mégis használandó app kikapcsolt kijelző melletti hibernálására
RAM Manager Pro - javítja a multitaskingot, ezzel egyszerre 10-12 alkalmazás fut nálam 200 MB szabad RAM mellett
Root Cleaner - üres mappák, felesleges fájlok és cache eltávolítására
Titanium Backup Pro - felesleges rendszeralkalmazások és Samu bloatware fagyasztására, törlésére és biztonsági mentésre - így egy ROM csere után a 100+ app-ommal együtt is max félóra egy új telepítés belakása
xMissedCall Patch - az exDialert használom, ezzel nem kell átlépni a gyári tárcsázóba, hogy a nem fogadott hívások "eltűnjenek"
XPosed Telepítő - ezen belül
App Settings - be lehet vele állítani, hogy egy adott alkalmazást ne lőjön ki az LMK
BootManager - csak az induljon el rendszerindításkor, amit használok
Enable Swiftkey Prediction on More Fields - ezzel keres mail címekben, website-okon, stb
GravityBox - komplett tweak vanilla droidra, így a most használt GE ROM-omra
Jelly Bean Airplane Mode Helper - hogy a Profile programom át tudja tenni a telefont repülő módba
Picture2SD - hogy a gyári kamera app default sd-re mentsen
Xposed Recent Tasks RAM - ezzel a feladatkezelőben látszik a használ / szabad RAM aránya
XPrivacy - jogosultságkezelés, pl ne akarjon az Angry Birds hozzáférni a telefonhívásaimhoz -
rjg
őstag
válasz
stnstn #23252 üzenetére
Én tettem vele egy próbát, de baromira ette az akksit, hiába tettem fel a topikjában linkelt energiagazdálkodási profilokat a KTweaker-rel. Lecseréltem erre. Sebességre ugyanaz, de üzemidőben hozza a stock 4.2.2-t. Feltettem rá az xposed-t és abban a gravitybox-ot és szinte az összes stock-ból hiányzó Samsung feature-t be tudtam állítani. Így van egy kvázi Nexusom
pattanós rendszerrel, Samsung garanciával és vassal. Ha kijön az S4 GE-re a KitKat, az xda-s srácok egy-két hét alatt átportolják a sima i9505-re is és megint a legfrissebb rendszer használható ezen a vason.
(#23234) kiseper
Ha ki akarnál próbálni nem Samsung vagy nem CM származék ROM-ot, a fenti jó választás lehet. -
rjg
őstag
válasz
kecsetihunor #22732 üzenetére
Ezt viszont, ha használni akarod a Maps-et, nem kapcsolhatod ki, tehát a kör bezárult...
-
rjg
őstag
válasz
Rengete #21837 üzenetére
Én is ma tettem fel a fórumban korábban linkelt "pure" 4.3-at. nekem is ezek (gombok világítása, %-os akku) voltak az elvárásaim, szerencsére van rá egyszerű megoldás. Tedd fel az xposed alkalmazást, majd framework-öt, majd az app letöltés moduljából telepítsd fel a Gravity Box-ot. Szinte az összes Samsung feature pótolható vele.
-
rjg
őstag
válasz
kelemenkelo #15045 üzenetére
Nézd, arra biztatni valakit, hogy vegyen meg egy T-től részletre kihozott készüléket 80-ért, amit 99%, hogy lefognak tiltani nem fizetés miatt, szerintem felelőtlenség. Nem tudom, mi olyan megoldást tudsz, ami IMEI átírás nélkül használhatóvá teszi operátori tiltás után is a hazai hálózatokon, - ha van ilyen egyáltalán - de nagy valószínűséggel a gyári garanciát azzal is bukja. Nekem, ez nem érné meg a kockázatot, ha a kérdezőnek igen, akkor hajrá.
-
rjg
őstag
válasz
kelemenkelo #15033 üzenetére
AZ IMEI átírása lehet megoldás, az operátori korlátozás elkerülésére, de bukod a kijáró szervizt, ráadásul jogilag is felelőségre vonhatnak. Ha lehet, ne ebben legyetek már "okosak".
-
rjg
őstag
válasz
königarjen #14493 üzenetére
Igen. Egy független készüléken nem lehetne T-Mobile-os ROM. Plusz az, hogy az IMEI sem stimmel, az arra utal, hogy már korlátozták a készüléket a részletfizetések, vagy számla nem fizetése miatt. Magyarán szólva felkerült a három hazai szolgáltató feketelistájára és nem tud a saját IMEI számával feljelentkezni a hálózatra, ezért azt átütötték. Ezzel a telefonnal csak bajod lehet, tényleg vidd vissza és vegyél egy gyári garanciásat.
-
rjg
őstag
válasz
hashpoque #14246 üzenetére
A I9505XXUBMGA verzió van fent? Ha nem, akkor érdemes ezzel is tenned egy próbát.
-
rjg
őstag
válasz
kengyel #14083 üzenetére
Persze, nincs ezzel gond. Az S2, S3 topik is megélte a maga hullámait, de van amikor kicsit már fáradtan, nehezen viselem, ha
- nem olvassák el az összefoglalót
- nem használják a keresőt
- nem képesek visszaolvasni legalább néhány hozzászólást(#14084) leslien
Nem.Sőt, szerintem van még rajtam kívül néhány ember aki mazochizmusból olvassa ezt a fórumot.
(#14087) SanyikaDC
Kérdés a mértékeEz állítólag egy szakmai
topik, chat-re, dumálgatni ott a Galaxy-k OFF topikja.
-
rjg
őstag
válasz
supertrezi #13318 üzenetére
Mentsd el az sms-eidet, majd a Beállítások - Alkalmazások kezelése - Összesnél töröld az Üzenetek adatait. Ha ez megoldotta, akkor állítsd vissza az üzeneteket. Ha nem, akkor backup és full wipe.
-
rjg
őstag
válasz
Caaabi #12786 üzenetére
Stock MF8 volt rajta. Full wipe-ot nem csináltam, a ROM pedig "Auto wipe cache & dalvik-cache before flashing" így azzal sem küzdöttem. Egyelőre hibátlan, bár én csak azért tettem fel, mert JKAY is frissítette a framework-jét BMGA-ra és a stock ROM a hotfile-ról órák alatt (se) jön le.
Más: ha valaki megtalálja az új kamera app-ban a mentési hely beállítását, please ossza meg.
-
rjg
őstag
válasz
kengyel #12704 üzenetére
Én így hirtelen Wanam Lite verzióját tettem fel belőle. A kamerát lecserélték benne. Pillanatnyilag éppen megőrjít, hogy nem találom, hol lehet beállítani a micro sd-t mentési helynek. Más változást egyelőre nem látok.
(#12774) dani0113
már töltöm is.
-
rjg
őstag
válasz
Kunsztler #12597 üzenetére
A root-olás részt - illetve az Odin használatát - olvasd végig és kövesd lépésről lépésre. Ha nem vagy biztos magadban, akkor itt egy video segítségül.
-
rjg
őstag
válasz
charlie1975 #10455 üzenetére
Én is ezt tettem fel és nincs gond a wifivel. Ha van CWM-ed, akkor mentés után recoveryben töröld a system partíciót, a cache-t és dalvik cache-t, ezután telepítsd újra.
-
rjg
őstag
válasz
charlie1975 #10446 üzenetére
Rákerestél már itt a fórumon, illetve olvasol privátot? Harmadik találat, éppen Neked válaszolták meg. Én tegnap szedtem le a docs.google-os linkről, tehát még ott van a tárhelyen.
-
rjg
őstag
válasz
tesopapa #9227 üzenetére
JKAY is frissített BMF8-ra, így tolom fel én is a telefonra.
a feltöltést, a Drive-ról teljes sávszélességgel jön, nem kell a hotfile-lal szívni.
Más: most láttam, hogy kb két hete Chainfire frissítette a Mobile Odin-t, hátha használta, megvette más is S2 vagy S3 alatt. -
rjg
őstag
Ha valaki szeretne flash-t is böngészés közben, itt a megoldás. Recoveryből kell feltenni, ezután pedig telepíteni a Adobe Flash Player 11.1.115.63 verzióját.
-
rjg
őstag
válasz
Gizmo94 #9615 üzenetére
Nálam most megy vissza nandroid backupból a gyári Samu, mert nem bírtam ki, kíváncsi voltam a 4.3-ra. Jó lesz ez. Villámgyors, pattanós, bekapcsolás után kevesebb, mint 500 MB RAM-ot eszik. Ha egy-két dolgot beletesznek, - nekem is hiányzik a %-os akkukijelzés és a képernyőmód, illetve zavar a Home gomb alapértelmezett Google keresője - vagy a CM ezt az alapot használja fel, akkor napi használatra is bőven alkalmas lesz.
-
rjg
őstag
válasz
Ghostman78 #9563 üzenetére
Ok, így értelek. Ezek nálam alapból ki vannak kapcsolva, a rámutatás az, amit néha használok. Ami a kérdés, hogy a driverek benne vannak-e a kernelben, mert akkor elvileg csak program kell a használatukhoz. Valaki linkelte korábban, hogy nem a Google, hanem a gyártók adják ki a GE ROM-okat, ha ez igaz, akkor driver gond - nem használható szenzor - elvileg nem lehet, csak kell hozzájuk egy-egy külső alkalmazás, pl infra távirányító.
-
rjg
őstag
válasz
Ghostman78 #9561 üzenetére
Egyébként melyik szenzorokat használod és mire? Komolyan érdekel, hogy melyik hiányzik és miért?
-
rjg
őstag
Android alapfogalmak Főleg az első linket érdemes átolvasni a most kezdő usereknek.
-
rjg
őstag
válasz
Intel q8200 #8812 üzenetére
Pl Gsam Battery a Play-ből.
-
rjg
őstag
Aztán nehogy jöjjön a dömper és dodzsemezzen veled.
(#8410) b.bela1
Már az S2-höz is 2A-es szivargyújtó töltőt vettem a kocsiba, mert a gyári 700mA kevés volt neki, hogy navigáció mellett fel is töltse az akksit. Az, hogy a Samsung az S4-hez 2A-est ad, persze, hogy nem véletlen, gyorsabban fel tudod vele tölteni a telefont. De ez nem azt jelenti, amit Te írtál és amire reagáltam, hogy az S3 töltőjével nem működik; csak ezt cáfoltam. -
rjg
őstag
válasz
rolcsibácsi #7842 üzenetére
Nézd meg az S4 Active kiadását, abban nem Amoled lesz, de a vas (proci, RAM) ugyanaz marad egy masszívabb házban.
-
rjg
őstag
válasz
rolcsibácsi #7776 üzenetére
A négy kijelzőmód közül egyik sem jó neked? A Dinamikus nekem túl harsány, én a Film-en használom.
-
rjg
őstag
Nálam több mint 100 telepített alkalmazás van fent , öt widget-et használok három oldalon és egy átlagos munkanapon ~ 2,5 - 3 óra kijelzőhasználatom van ~ 2 óra beszélgetés mellett, természetesen folyamatos szinkron és HSDPA/LTE használattal. Hétvégén a 7 óra körüli kijelzőhasználat is megvan, akkor természetesen wifin, böngészéssel és e-book olvasással. A mai napom így néz ki: 1 2 3
-
rjg
őstag
válasz
Csabika0222 #7542 üzenetére
Csatlakozom a többiekhez. Egy hiba, nem hiba ilyen mennyiségű gyártásnál. Ha ez típushiba lenne, akkor hangos lenne tőle az internet, de legalábbis az xda.
Peched volt, de ennek az esélye egy új készüléknél szinte nulla. Ha amúgy bejött a készülék, akkor egyszerűen cseréltesd ki, ezt pedig a legegyszerűbben saját tulajdonú T-Pontban (Budafoki út, Europark, Duna Plaza) tudod megtenni - a T-Partnereknek nincs érdemi mozgásterük.
-
rjg
őstag
Pont az általad linkelt cikk tartalmazza a jogalapját annak, amit javasoltam:
"E szerint ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza."
Én nem egészen két éve így cseréltettem ki egy 1 napos HP notebookot, aminek beesett (eltört a rugó) a bal gombja a touchpad-nál.
-
rjg
őstag
válasz
Csabika0222 #7528 üzenetére
Azt javaslom, - ha a csereidőn belül vagy (személyes vásárlásnál 3, webesnél 8 nap) - hogy ragaszkodj a cseréhez.
-
rjg
őstag
válasz
Csabika0222 #7397 üzenetére
Ez egy új, egy napos új készülék a T-től, nem? Szerintem vidd vissza, az összes tartozékával, papírjával együtt és ha az üzletben a szervizes előtt is produkálja a hibát, cseréltesd ki.
-
rjg
őstag
válasz
rolcsibácsi #7159 üzenetére
A múlt héten én is adtam egy egy napos próbát a CM-nek. A visszaálláshoz stockra, az alábbit javaslom: wipe cache, wipe system és wipe data. Ezután Odin-nal jöhet a stock. Nekem így a visszaállás zökkenőmentes volt.
-
rjg
őstag
válasz
Kapanyél #7101 üzenetére
Az UC-t itt gyárilag be tudod állítani az energiatakarékos móddal, ami ha akarod, csak a maximális órajelet veszi le. A governor-t pdig a gyári kernelen is tudod módosítani, megfelelő alkalmazással.
-
rjg
őstag
válasz
rolcsibácsi #7004 üzenetére
Plusz a Play-es hozzászóló S4-el
-
rjg
őstag
válasz
rolcsibácsi #7001 üzenetére
Pedig itt is azt írják, hogy működik.
-
rjg
őstag
válasz
rolcsibácsi #6990 üzenetére
Ezt próbáld ki. Olyan megkötést első blikkre nem láttam, hogy stock ROM kell hozzá.
-
rjg
őstag
válasz
Ateszpapa #6764 üzenetére
Hja, a Samsung saját szoftvereivel csak a baj van.
Nálam sem a gyári T-s ROM-nál nem csinálta, sem az EMA2-nél az alatt a ~ tíz perc alatt, amíg ki nem töröltem a Root Explorer-rel. A pre rooted meg telepítés után azonnal. Ha már root-olt verziót ad ki valaki - S3-nál az xda-s srácok szinte minden új firmware-t kiadtak deodexed, előre root-olt, CWM-ből telepíthető verzióban is - akkor oldja meg, hogy a user telepítés után ne azonnal hibával találkozzon.
-
rjg
őstag
válasz
fojtviki #6730 üzenetére
Recovery módban. Kapcsold ki a telefont, utána nyomd egyszerre a hangerő fel + home + bekapcsológombot és amikor megjelenik a kijelző bal felső sarkában egy kis kék szöveg, engedd el a gombokat. Utána be fog töltődni a touch recocery, szép lila háttérszínnel.
(#6751) Gizmo94
"De az a mea pre root rom egy rakás szar, legalábbis véleményem szerint..."Nem csak szerinted. Kíváncsiságból feltettem, de többször feldobta ezt a figyelmeztetést. Az évek óta használt calendar widget-tem is folyamatosan force close-olt. Ment vissza a működő UAME2.
-
rjg
őstag
válasz
torrente777_ #6701 üzenetére
Azért egy pár szót írhatnál róla, mielőtt bárki feltenné. Egy kiherélt, moddolt gyáriról van szó, vagy egy forrásból fordított AOSP-AOKP ROM-ról? Miket módosítottál benne, miért lenne érdemes kipróbálni?
-
rjg
őstag
válasz
Intel q8200 #6589 üzenetére
Először is, kapcsold ki a nem használt Samu fícsőröket - két ujjal lehúzva az értesítési sávot. Az S-Beam, NFC, Rámutatás, Érintés nélküli mozdulatok, stb. nálam alapértelmezetten ki vannak kapcsolva, ha szükség van rá, egy mozdulattal elérhetőek, de addig sem használják feleslegesen az erőforrásokat. Bár sokan - főleg Gizmo
- nem szeretik, én már S3-nál és itt is használom az energiatakarékos módot, igaz, csak a CPU-nál van bepipálva a maximális teljesítmény korlátozása. Ha a telefonod root-olt, fagyaszd, vagy töröld a számodra felesleges bloatware-t,- illetve vedd ki az autostart-ból a nem használt alkalmazások indulását.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest