Hirdetés
- Pici telefon, óriás akksival?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A kameraszenzor és az aksi is nőtt a Nubia Z70S Ultrában
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Telekom mobilszolgáltatások
- Akciófigyelő: Laptop jár a Razr 60 Ultra mellé
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
válasz
Vagany #11412 üzenetére
Jah...S4 volt az első telóm, amin a TWRP anomáliázott, és csak a PhilZ működött hiba nélkül. PhilZ-vel csináltam a mentést. Az elmúlt 2 évben ha nem csináltam összesen 40db backup-ot, akkor egyet sem. Ez volt az első olyan, amikor széttártam a kezem, megoldás híján.
kali:
Mivel az eddigi összes Androidos telefonomon volt CWM vagy TWRP, és ezek hibamentesen működtek, úgy gondolom, nem túl nagy elvárás ez hogy itt is hibamentes legyen. Tudom. OTA frissítés, root és CWM nélkül, és akkor semmi gond, mert így gyári. Ezzel az erővel iOS-t is vehettem volna, vagy Optimus G Pro-t, ha a gyári állapot érdekelne. Elég nagy lett az átmenet. S2 hibamentes volt, szerettem. Note 2 hibamentes volt, szerettem. Majd jött az S4 ami 180 fokos fordulatot vett ebből a szempontból.
-
zack
nagyúr
Szerintem meg fel van, de ha gondolod, generálok, ha úgy jobb napod lesz. Nemes célok ezek a mindennapokra. Értékelem. Hol írtam hogy moddolt firmware-rel? Akkor miért írtam volna oda? Egy gyári rootolt mióta moddolt?
A WiFi gondra pedig nem a vételi jel erősségét szapultam, hanem a nem bekapcsolható kapcsolót. De várom a magyarázatot kedves hozzáértő fórumtársam, hogy egy mentett CWM backup-ból ahol működött, visszaállítás után miért nem volt bekapcsolható gyári modemmel.
-
zack
nagyúr
Nem biztos hogy telefon probléma volt. Hol is írtam hogy ez telefonprobléma? Megint sokat látsz bele a dolgokba, és élénk a fantáziád.
Nexus 4-nél, és S4-nél is fennállt a gond. Eddig One-nál nem tapasztaltam, de ami késik, az nem biztos hogy múlik. Lehet szolgáltató, de lehet SIM gond is ha One-nál is előjön.
Látom hogy a hobbikra sok időd jut, mert nincs jobb dolgod, mint utánam koslatni egyéb más topikokban. Tehát az egyik hobbid, egyben én vagyok.Nagyon megtisztelő.
Összességében pedig a WiFi problémán kívül nem tudok rosszat mondani az S4-re, szerettem, úgyhogy el kell hogy keserítselek, sok negatív kommentem nem lesz. -
zack
nagyúr
válasz
egerszegi.z #11395 üzenetére
Nálam volt ilyen, elég sűrűn.
-
zack
nagyúr
válasz
csacsi67 #11216 üzenetére
A részletre vett, és a hűségidős vásárlást ne keverjük össze, mert teljesen más a rizikófaktor.
Minden esetben jóhiszeműség kell a vevő részéről, de ha a hűségidő mellé részletre is van, az extra nagy kockázat, a vevő oldaláról. Még ha nem is rossz szándék vezérli az eladót, bukhatja a melóját, és bármi egyéb tényező jöhet a 2 év alatt, ami miatt nem tudja fizetni a részleteket, önhibáján és a rossz szándékon felül.
Szóval előfizus kp-s telefont leinformálható, korrekt eladó személyében be lehet vállalni, de részletre vett telefont semmi esetre sem, ha korrekt az eladó, akkor sem. Max úgy, hogy a kialkudott vételárral becsattogtok az ügyfélszolgálatra, és ott rendezi a fennmaradó részleteket, amiről írásos papírt ad. Mivel ebbe egyik eladó se megy bele, hiszen az eladásnak pont az a lényege, hogy kp-hez jut, még pedig olyan kp-hoz, amit neki kamatmentes részletekben kell visszafizetnie, így semmi buli nincs neki abban, ha a vételárból a fennmaradó tartozást kiegyenlíti.Remélem ezekkel a véleményezésekkel, ki lettek okosítva azok a fórumozók, akik nem tudják hogy mennek ezek a dolgok.
-
zack
nagyúr
válasz
ThorsHUN #11211 üzenetére
Bizalmi alap. Jogilag semmire nem jó, csak arra, hogy odamész címre ha gond van, és ha nem adja vissza a vételárat, max kihúzod a belét a lakcímen. Nekem eddig ezzel sosem volt gondom, bár a pacekomra minden rá van írva, és aki ennek ellenére megírja, hogy ezt közlöd vele, ott nagy valószínűséggel nem lesz gond.
Nexus 4-nél jártam úgy, hogy az eladó semmilyen adás-vételit nem akart írni, mert nem adja ki az adatait. Mondtam neki, semmi gond, akkor buktad az eladást. -
zack
nagyúr
Paart Nero-nál 144k környéke a magyar 2 év garis S4, és 139k bolti garival. Akkor?
A boltok többségénél a One még mindig 155k környéke bolti garival.
Ez az akciózás nem fog a végtelenségig tartani. T is akciózza dominóban 1 hétig 135k-ért másik három telefonnal együtt. Utána vissza fog állni 160k-ra.
De attól, mert olcsóbb lesz, még a véleményem nem fog változni. S4-en 1 hónap alatt 17k-t buktam, ennyivel lett kevesebb az új ára. Ehhez képest a One-ra kaptam +10k-t cserénél. Szóval még egy darabig anyagilag sem járok rosszul. -
zack
nagyúr
válasz
N.YCityBoy #11179 üzenetére
Ha rám céloztál, kissé figyelmetlen vagy.
Én 3,5-4 óránál sosem tudtam jobb kijelzőidőt elérni gyári rommal se. Meg aztán sosem vettem részt a kinek a f@sza hosszabb és társai játékokban.
El sem tudom képzelni, hogy ezt a majd dupla annyi kijelzőidőt ki és hogy éri el....Note2-vel se volt ennyi nekem, pedig az sokkal jobban bírja mint az S4.
Igazából nem érdekel, csak ha már utalsz rám, legalább olyan témában, ami fedi a valóságot. -
zack
nagyúr
Akkor félreértettem. Van ilyen. Nekem mondjuk az jött le, hogy azt hallgattátok meg, és abban nem találtatok semmi kivetnivalót.
(#11147) Petee87
Olyanról nem hallottál, hogy ignorálod, az az egyszerűen átugrod a hsz-t? Ha esetleg még nem, segítek. Fogod, és amikor én írok, nem olvasod el és a következőre ugrasz. Nehéz volt? Ugye hogy nem.
-
zack
nagyúr
-
zack
nagyúr
válasz
ThorsHUN #11132 üzenetére
Nem hinném hogy rossz vásárt csinálnál a One-nal. Frissítést illetően már 4.2.2 járnak, szóval nem igazán vannak lemaradva. Nem is maradhatnak le, össze kell kapniuk magukat, support szinten is, mert tényleg nem lesz épeszű ember aki vegyen HTC-t. Ha ebből indulunk ki, és miért ne tennénk, akkor ez akár még jól is jöhet a One tulajoknak. A One S supportját érő kritikák is megoldódni látszanak, mert úgy néz ki mégis lesz frissítés. Nagyon nem ugrálhatnak, mert az egész ágazatot bukni fogják. Tehát a papírforma azt mondja, össze fogják kapni magukat, mert nincs más választásuk, és nem tehetnek meg olyat, hogy egy One S-re 1 év után azt mondják nincs frissítés. One esetében ez még inkább kényes kérdés.
-
zack
nagyúr
válasz
Dare2Live #11075 üzenetére
Más hibát is érzek a minőségében, de szerintem ebbe a zenébe már valaki belenyúlt. Ha mégsem, grab közben is sérülhetett, de ezt nem hiszem.
Szóval szerezd be máshonnan, és lehetőleg biztosabb forrásból. Nem ROM hiba.
Nekem van vagy 300db FLAC a telón és egyik se pattog. -
zack
nagyúr
válasz
N.YCityBoy #10843 üzenetére
Értem az eszmefuttatásodat, de azért nem ilyen egyszerű a dolog.
Ismét egy gyakorlati példa. Sokan tudják körülöttem, hogy értek a telefonokhoz, és ha ők mint laikusok, elmondják mit szeretnének kb, és mire, akkor jó tippeket kaphatnak tőlem vásárlásra. Note2 korszakomban, ha a Samu nem köszönhet csak nekem 200 darab Note2 eladást, akkor egyet sem. És nem, nem azért, mert a csapból is a Samu folyik reklám szinten. Felkelti az érdeklődésüket, de nem rohannak megvenni csak mert reklámozzák, hanem kikérdeznek előtte olyan hozzáértőbbeket mint én is, ajánlom e, és mennyire járnának vele jól. Tehát igen is nagy szerepe van, hogy én, vagy az XDA-s közösség adott típusról hogy vélekedik, mert a sok kis apró "ne vedd ezt, mert" összeadódik egy termék ciklus alatt ami jelentősebb bevételkiesés is lehet világ viszonylatban. Persze akinek nincs telefonos segítség, vagy ilyen ismerős, annak úgyis letolják a torkán a reklámozott modelleket. Lásd Xperia Z + Tablet amit mostanában 20 percenként reklámoznak. -
zack
nagyúr
Ha a kernel okozná a WiFi gondot, azt már rég megoldották volna.
(#10828) KKevin
Qualcolmm? Az kemény. Mennyire hiteles ez az infó? De ha tényleg ők baltáztak el valamit, és eddig nem tudták megoldani hónapok alatt, akkor erre elég kicsi az esély, hogy orvosolva legyen.
Egyébként egyetértek. -
zack
nagyúr
Értem a levezetést, de nézzünk egy konkrét példát. Itt van pl Torrente. Sok magyar elkötelezett felhasználója van, és nem azért mert nem tudja mihez nyúl. Izléses, stabil romokat gyárt, kellő módosításokkal, amiket egy átlag júzer leginkább nem, vagy haladóként nagy macera árán tud véghezvinni. Ő megoldja, és nincs más a felhasználónak csak telepíteni. Ő és a hozzá hasonló rommerek munkája miért is gond a Samu-nak?
Kérdezd meg a Torrente romot használókat, mennyire elégedettek. Velük baxik ki a Samu, mert Torrente megunja, és típust vált, ahol nincsenek ilyen problémák, és egy része a felhasználóknak aki teheti, az követni fogja, ha a romjait akarja használni. És ő csak egy rommer a sok közül akik nem kontárok.
Majd szépen a főzeléket gyártók át fognak pártolni más típusokra, és viszik magukkal a "sleppjüket". Ez már eleve elég sok júzer, globálisan, XDA-s közösséget is figyelembe véve. A hálózati zár az más kérdés.
Talán az lehet az arany középút, hogy valamit módosítottak más okból kifolyólag biztonságilag, és nem várt következményei lettek, amit nem biztos hogy kapkodva akarnak orvosolni.
Nem azért módosítanak romokat, hogy gyorsabb legyen. Legtöbb esetben aksi kímélő megoldásokat preferálják a rommerek, ami a bench eredményekben vagy annyi mint gyárival, vagy kicsit kevesebb.
Hiányosságok mindig is vannak és lesznek, és egy rommer valószínűleg hamarabb tud reagálni mint a Samu egy gyári frissítéssel.
Belinkelek egy feature list-et a használt romomból, pár fontos dolgot belőle kiemelve:Based on latest 2.19.401.1
Android 4.2.2 with Sense UI 5.0
Fully compatible with all HTC One Models (No Sprint on 4.2.2 yet)
Removed all debug code from /app and /framework
Multilanguage support
TrickDroid Tweaks App (Hansbert / Dunc)
TrickDroid tweak package option
Fixed all original HTC bugs
Stock Kernel (Option to flash tbalden kernel)
Advanced Power Menu
CM Brightness Mod
Menu tweak in Settings
Extended Camera with more options
Extended Quick Settings
Menu on Homescreen
Rooted with latest SuperUser by koush
Deodexed with latest baksmali/smali
Zipaligned with latest SDK
Custom unsecured boot.img with Ramdisk tweaks
Newest BusyBox
Excellent battery life
sysro/sysrw permission
init.d scripts support
Removed bloatware
AROMA Installer with many options like:
Option between different battery mods
Auto Brightness Mod
Exchange Mail Mod
SMS Screen On Mod
Remove 3 dot menu
and many other tweaks!Szerinted ezek akkora nagy baromságok, amik nélkül a JellyBean ugyanolyan jó? Szerintem nem. Annyira nem, hogy úgy oldotta meg a rommer ezt a temérdek változtatást, hogy nem ment rá a ROM stabilitása, mi több csak hozzárakott a felhasználói élményhez. Ha ez a természetes folyamat, hogy ezeket megszüntessék, még akár platformot is fogok váltani. Mert így tök mindegy mit használok. iOS, WP8, teljesen mindegy melyiket. Többek között (egyelőre) ezért is jártam jobban a HTC-vel.
A multilanguage support nem véletlenül lett kiemelve, mert az idióta HTC úgy oldotta meg gyárilag a magyar nyelvet, hogy angolul elindítod, Play-be belépsz, és letöltöd a kívánt nyelvet, és csak akkor lesz magyar. Ezt a rommer megoldotta úgy, hogy rögtön kezdésnél kiválasztható. De szar. Tényleg el kell lehetetleníteni az ilyen és ehhez hasonló kényelmi funkciókat beleintegráló főzelék gyártókat.
-
zack
nagyúr
Ez a magyarázat még meg is állná a helyét, ha lenne legalább 1db normális főzött S4-re. De az hogy 1 sincs, és senki sem ért hozzá annyira, hogy 3 hónap alatt rájöjjön, így kicsit sántít.
Azért vannak ám igen nagy tudású rommerek az XDA-n akiknek semmi sem lehetetlen, kicsit sem kellene degradálni őket, mert sok elférne a Samu szoftveres fejlesztői részlegénél a jelenlegieket leváltva.A kiskapuk bezárására én is gondoltam már, mivel más már tényleg nem nagyon lehet. De akkor itt be is zárul az a kör, hogy miért érte meg eddig a Samu-t választani. Jó tudom. A premium gari is számít. De engedtessék meg ha értek hozzá, akkor használhassak főzöttet. Vagy akkor kiadás előtt ki kell adni egy közleményt, hogy ez már nem lesz az mint amit az eddigi hardcore júzerek megszoktak, és akinek ez fontos az válasszon mást.
Mert ez a kiadjuk, majd sunyiba blokkolunk ezt-azt nem túl korrekt. Így is úgy is bele lehet nyúlni mélyebben a root miatt, ezzel nem oldanak meg semmit, max lesz jó pár csalódott vevőjük. Lehet azzal érvelni hogy főzötteket elenyésző számú felhasználó használ az eladott példányszámok viszonylatában, de azért az a pár tízezer júzer akik most szívnak e miatt, lehet többet nem vesznek Samu-t. Minden gyártónak fontos akár 1 felhasználó is, akit meg tudnak tartani, és aki pozitívan beszél az adott gyártótól és a termékeiről, mert ingyen reklám.
Én pl megszoktam valamit, mint eddigi premium kategóriás Samu felhasználó, és merőben mást kaptam a pénzemért. Valószínűleg a gyári modemben mókoltak/blokkoltak valamit, ami a hibát okozza, és ami megakadályozza a WiFi normális működését, de még az se biztos hogy ez tudatosan történt. De ezzel nem értek el semmit, mert minden maradt ahogy volt, csak nem lehet wipe után feltenni főzöttet. Tehát azon túl hogy lett egy csomó bosszús felhasználó, akik nagy része ezért váltani fog, a világon semmit se értek el vele, mert a mókolás továbbra is adott, csak nem úgy, ahogy eddig megszokhattuk. -
zack
nagyúr
Kicsit kiforgatom a szavaidat akkor...
Tehát akkor a WiFi probléma azért van jelen a főzött romokban mert az összes S4 rommer (Torrentével együtt) gányol? Kétlem. S2, S3, Note2-nél miért nem volt jelen? Miért csak gyárira wipe nélkül lehet normálisan felhúzni főzöttet, és miért nem mennek rendesen full wipe után? Ez az első ilyen Samu telefon. Eddig sosem volt ilyen gond. Lassan 3 hónapja kapható, és semmi jele, hogy meg fog oldódni a probléma.A "gányoló rommerek" választ kivéve, remélem értékelhető magyarázattal fogsz szolgálni.
-
zack
nagyúr
válasz
Gizmo94 #10804 üzenetére
Elvből nem húzok wipe nélkül ROM-ot. Én még az internal SD-t is formázom előtte 1x-1x, hogy full pucolt legyen.
Az hogy hova írok, és hova nem, ne te szabd már meg. Majd azt én tudom, és nem kell segítség, köszi.One topikba is írhatsz, ahogy i5 tulaj is van, és kellően aktív is. Az hogy te úgy döntöttél, hogy nem írsz oda, attól még nem ez a szentírás a fórumon, hogy mindenki csak oda írhat, amilyen kütyüje van.
Oda írsz ahova akarsz. Ahogy mindenki más is.(#10805) kali
Nem teljesen értek egyet, de van igazad. Most ez a menő ha custom ROM-ot használsz. Ennek az a vége, hogy olyan is belenyúl, aki nem ismeri sem a telefont, sem azt hogy mi az optimális működése az adott kütyünek. Aztán ha valami nem jó, ilyen xar meg olyan xar a teló, közben a custom ROM okozza. Én is húztam fel One-ra 11.5 AHD-t, és folyamatosan szakodozott a GPS és le-fel csatlakozott. Hazajöttem, ROM le, rápróbál a TrickDroid-ra, és ez hibamentes eddig, és csak a pozitívumait veszem észre.
Szóval akikkel te találkozol, azoknak nem való főzelék, de van és létezik bug mentes főzött, ami van olyan stabil mint a gyári. A kernelekkel már más a helyzet, de ne keverjük össze a kettőt. Én is szkeptikus vagyok a custom kernelekkel kapcsolatban, ezért amikor csak lehet gyárit, illetve a romba építettet használom, és nem cserélgetek. -
zack
nagyúr
válasz
Gizmo94 #10801 üzenetére
Miért lenne szebb az estém? Azért reagáltam így mert gőzöd nincs mi okozza ezt az egészet, Torrente sem tudja, de már júzer errorozol, célozva rám, azért mert pont a te példányoddal sikerült modem frissítéssel megoldani. Tudtommal Torrentének is tele a töke, biztos azért mert nála is júzer error van.
-
-
zack
nagyúr
Mások az igények. Nem voltak nagy igényeim Note2 után, tehát úgy gondoltam minimum olyan minőségben azért részem lesz ami az XDA-s rommer közösséget illeti mint a korábbi Samu telefonjaimnál.
De se az S2, se a Note2 szintjét nem éri el főzöttek szintjén.
Ha gyári ROM-ot akarnék használni, lett volna sok más amit vehettem volna. Optimus G, G Pro pl. -
zack
nagyúr
válasz
migabi24 #10776 üzenetére
Majd teszek fel képeket, holnap lövök párat.
A kamera szinte mindenkinek fontos, nekem is. Ezért is írtam, hogy az S4 bizonyos körülmények között jobb, de a One-t sem szabad leírni. Gyerkőcök fotózásához és minden egyéb témához simán jó a One is.
Beltérben szerintem jobb, ami azért nem elhanyagolható szempont, de ezt még tesztelnem kell. -
zack
nagyúr
válasz
migabi24 #10773 üzenetére
Hát...Nem nagyon tudok egyelőre rosszat mondani rá. Akinek a fényképező elsődleges szempont az ne cseréljen, bár rosszabb fényviszonyok között erősebb a One, napsütésben viszont az S4 a jobb (One kicsit zajosabb, de bőven hozza az általam felállított minőségi szintet). Talán ennyi amibe eddig bele tudok kötni, ha szőrözni akarok. A kijelző felélesztése is főzött rommal megoldható, hogy a hangerő gombokra éledjen, és nem muszáj a nem igazán kézreálló bekapcsoló gombbal szenvedni.
Bár a hardver közel azonos, sokkal fürgébb a One úgy globálisan, gondolom a driverek optimalizáltsága miatt.
Nexus 4 szint, de lehet még azon is túltesz.
Beszéd minősége telefonálás közben egyébként parádés. -
zack
nagyúr
Nah...Jöttem egy rövid véleményezéssel. Jó pár napja nyúzom a One-t, és globálisan jobban tetszik mint az S4.
12 órája nyúzom, és 67% vagyok, szóval az aksi sem vészes. Van már rá 4.2.2, minőségibb a főzött ROM felhozatal is. Szoftveresen sokkal jobban van optimalizálva a kütyü. Eddig ennyi a konklúzióm.
Alig marad el az I9505 bench teljesítményétől, pedig 200Mhz karcsúbb a proci órajel. Ennyit számít az optimalizálás.
S-OFF van rá, tehát visszazárható, teljesen módosítatlanra, úgy, hogy a HTC nem látja ha nyitva volt, tehát már ezzel sincs hátrányban Samu-hoz képest. -
zack
nagyúr
Torrente kolléga se tudja erre a választ, mitől van. Nekem volt olyan hogy CWM backup-ban működő Wifi, visszaállítás után nem működött.
Én mindig is a full wipe híve voltam, a kisebb hibalehetőség miatt, de egyszerűen nem értem, mi ez a szívás a WiFi-vel. Teljesen hazavágja ez a hiba a főzött romokat kedvelők hajlandóságát. Nálam legalább is így volt.
Bevallom őszintén, szoftveresen nagyot csalódtam a Samuban Note2 után. Ott semmi ilyen jellegű gond nem volt. S4 valahogy nem úgy sikerült ahogy vártam. -
zack
nagyúr
válasz
Caaabi #10532 üzenetére
Bekapcs gomb szokható, de egyelőre furi, ahogy a hangerő gombok is. Pár nap/hét és ez lesz a normális.
De kevésbé áll kézre mint Samu-n. Kamerát még nem teszteltem. Először ki akarom nyitni, és egy normális ROM-ot rátenni. Első benyomásaim, hogy nappal zajosabb mint az S4, de azért jó képeket lő. 4MP alapvetően kevés, hiába az Ultra Pixel. 8MP kamerával viszont ott lenne a legjobbak között véleményem szerint. De még korai konklúziót felállítanom, 1-2 kép lövése után. -
zack
nagyúr
válasz
balika333 #10529 üzenetére
Túlhúzza a színeket? Jelenleg az IPS az ami a legközelebb áll a valósághoz színhűségben. Az sAMOLED volt mindig is a túlszaturált, vagy ha levetted a sémákban akkor fakó.
Azért mert az auto fényerő felhúzza a fényerőt, miért is torzulnának a színek? Semmi köze hozzá. De napon nem tudom ki az, aki ezt figyeli. Örülök, hogy látok valamit a kijelzőből, amiben a Samu ez eddig nem brillírozott.(#10530) mycso
Ötletes, hogy a bekapcsoló gomb egyben az infra port.
-
zack
nagyúr
válasz
ThorsHUN #10524 üzenetére
Az a 13g tényleg nem sok, de valahogy S4 könnyebbnek hatott. Lehet a formája volt az ami zavart futás közben, és nem a súlya. 1 biztos. S4 karpántban kényelmesebb volt. Azt nem tudom mitől, de valószínűleg akkor nem a 14g miatt.
Nem hiszem hogy 2 éves ciklusban bármi gond lenne a gyorsabb töltésből adódóan. Ki van ez találva.
-
zack
nagyúr
Első benyomások a One-ról...
Pro:
Kijelző szebb (IPS). Napfényben, szabadban jobban látható nem is kicsivel. A kijelző és a rajta levő védőréteg jobban csúszik a rajta levő bevonattól, és érzékenyebb is. Jobb nyomkodni mint az S4-et. Az előlapon levő sztereó hangszóró parádés minőségű, hangos, nem torzít, és asztalon végre nem befolyásolja a hangerőt mint a Samsungnál a hátlapon kivezetett megoldás. A telefonálás minősége az eddig hallottakhoz képest is abszolút a csúcs. Maga a dizájn, anyagminőség, és ezek kivitelezése, jelenleg a csúcsot képviseli nálam. Gondolok itt pl a bármilyen tv-t vezérlő bekapcsológombra, ami egyben infra port is. Az állapotjelző led-et a felső hangszóró alá rejtették, jól látható mégis elegáns, nem túl hivalkodó. Szebb mint S4-en.
A szoftvert jóval gyorsabbnak és simábbnak érzem mint S4-en.
Zenében elvileg u.a. a DAC van benne mint az S4-ben (Qualcolmm megoldása), de az erősítése jóval erősebb. A zenei részt még tesztelnem kell. A hozzáadott Beats füles az eddigi legjobb a telefonok mellé csomagolt megoldásokhoz képest.Kontra:
Alapvetően a felhasznált prémium anyagok miatt, jóval nehezebb mint az S4. Ez csak sarkalatos helyzetekben zavaró, pl karpánttal futás közben. A bekapcsoló gomb és a hangerő gombok helyét szokni kell, a Samsung megoldása "kézreállósabb". Lassabban tölt mint az S4. Nem mértem, de szerintem 1,5-2x lassabban tölt fel mint az S4. S4-et könnyebb nyitni, a főzött ROM-ok használatához.
Összkép, fél napos használat után, hogy jó lesz ez, csak szokni kell a sok Samu után. Időt kell hagynom magamnak ahhoz hogy megszokjam mert ez az első HTC-m.
-
zack
nagyúr
Köszönöm a véleményezéseteket, tényleg objektív volt, és sokat segített!
+10k egyeztem ki a vevővel. Ennyiért viszont lehet kipróbálom.
Majd jelentkezem. 15p múlva tali van.
-
zack
nagyúr
Sense felület gondolom nem érint, Next Launcher felhasználóként. Kamera az már neccesebb, de szerintem annyival nem lesz rosszabb. Ami nagyon nagy pozitívum lenne, a sztereó hangszóró. Tokban, zsebben, biztos jobban hallható. Tisztában vagyok vele hogy nem bővíthető, de 32GB szerintem sok mindenre elég, 4,7" méretben nem hinném hogy "egér moziznék" 1080p-ben. 1-2db 720p filmet meg simán elbír.
Köszönöm a segítséget, Gizmo véleményezését még megvárom. Sosem volt még HTC-m, így nincs tapasztalatom.
Főzött ROM-ok tekintetében mennyire nyűgös?
-
zack
nagyúr
Kellene egy kis objektív segítség!
Lenne egy HTC One cserém és kapnék még rá +5k-t. Az is független, 2 év HTC garis, makulátlan, fekete.
Szerintetek? Azt tudom, hogy -0,3" col, meg -200Mhz, tehát egy hangyányi visszalépés mindenképpen lenne hardverben.Mennyire lehet ez jó döntés?
-
zack
nagyúr
Ne vegyél Ebay-ről MicroSD-t.
Ki tudja milyen, és mennyire eredeti. Alig van különbség az itthoni árakhoz képest. Ez nálunk kb. 5k, és van rá rendes garanciád, és biztos eredeti lesz.
Én Samsung Class10-ben gondolkodnék, jó ár/érték arányú kártya, és a 16GB verzió 5-6k környéke, a 32GB pedig 11k. Nekem S2 óta van meg a 32GB Class10-es Samu, és nagyon megbízható. De Kingston-nal sem hiszem hogy lenne bajod. -
zack
nagyúr
Melyik csúcstelefon akkuja bírja a legtovább
Újabb S4 győzelem.
-
zack
nagyúr
válasz
Gergőke88 #10182 üzenetére
Egy régi arc...
Szeva.
Az aktív képernyő fogalma nagyon szubjektív. Lehet úgy is aktív a képernyőd, hogy csak progikat telepítgetsz, és állítasz be, de lehet úgy is hogy közben izzik a Modern Combat 4: Zero Hour-tól.
Tehát az aktív képernyős adat, attól függ, mekkora közben a CPU/GPU használat. és mekkora a fényerő.
Ha kicsit visszakeresel, jó páran beírtuk ide mennyit ment és milyen használattal.
Szerintem a 4 óra kijelző 20-25 óra készenléttel nevezhetjük átlagnak auto fényerővel, de ebben nem nagyon van játék, max net, hanghívás stb és kevésbé SoC gyilkos folyamatok.(#10187) 2008Kft
Közel sem biztos, hogy annyira egyszerű dolgod lesz, mint S2, S3, Note2 esetében.
Eddig még nem nagyon volt kijelző beégés fórumos bejegyzések alapján. Tehát akár még az is lehet hogy tudtak az 1080p panelen javítani, hogy tartósabb legyen. Én az S2 sem, és a Note2-ön sem tapasztaltam ilyet, pedig előbbit több mint 1 évig, utóbbit 6 hónapig nyúztam, és egyiken sem volt beégés.
Ha be lehet égetni, akkor max fényerőn állíts be valami kék tónusú fix képet (ne az egész legyen kék), és hagyd úgy pár napra. -
zack
nagyúr
válasz
bulikavagyok #9943 üzenetére
Esetleg egy fénykép a jelenségről sokat segítene.
-
zack
nagyúr
válasz
muveszur #9873 üzenetére
Csak ott, hogy annak a költségét rád terhelik, mivel külsérelmi nyom, és akár te is okozhattad és jön a huza-vona. Ahogy minden egyéb más hibát is. Ha pedig ajándék lesz, és napokig a dobozában pihen átadásig, még bonyolultabbá teheti az egészet.
Ezek a dolgok inkább azoknak szóltak, akik szó szerint laikusok, és csak vásárolni szeretnének új terméket, minden előzetes "okosodás" nélkül. Ti nem itt éltek Magyarországon?
Itt Magyarországon ez alap elv. Aki nincs felkészülve, mit tud csinálni adott szituban, azt átverhetik. Nem csak a T-nél áll fenn a probléma, hanem a kereskedelemben bárhol.
-
zack
nagyúr
Mert neked van rutinod ebben a kérdés körben. De olyan akinek nincs? Téged vegyünk laikus alap júzernek aki csak akar egy telefont magának?
Ne mááá. A vevők többsége átveszi a futártól úgy ahogy van, ki sem bontja, csak miután a futár elment. Tehát bizonygathatod, hogy téged mint hozzáértőt hogy nem vernek át, de ettől még akit lehet, és át tudnak, átvernek. Nem minden esetben, de bepróbálkoznak. Posta-nál pl a kézbesített értékbiztosított és egyéb küldeményeket nem is tudod kibontani, illetve kibontás előtt kell átadnod érte a pénzt, illetve aláírnod hogy átvetted. Ha rizikós csomag jön, amit mindenképpen át akarsz nézni, kibontani átvétel előtt, akkor ahhoz a postára kell bemenned, mert erre csak ott van lehetőséged a kézbesítőnél nincs. Csak gondoltam belekeverem a Magyar Posta-t is. Miért ne. Innen elmehetünk témában bármerre is akár...Pl hogy a reggeli kolbászos omlettől mennyit büfögtem.
Egyébként egy nem túl olcsó Tv-vel én is jártam így az Edigital-nál ami Anyáméké lett volna...Volt benne újként 1200 óra üzemidő. Tv visszavisz, balhét csinál, pénz vissza. Szerinted ki nézegeti meg 20 bonyolult karaktert beütve, és belépve a szerviz menübe mennyit üzemelt az "új" készülék? Szerintem 30-ból 1. Mi ezek az egyek vagyunk. A maradék 29 meg beszopja.
-
zack
nagyúr
válasz
Gizmo94 #9863 üzenetére
Még 1x leírom. Mert látom "nem jött át" ismét. Keresd ki miből és honnan indult ki ez vita. Aztán utána írkálj marketinggel kapcsolatos okosságokat. Engem nem érdekel a marketing, sem a webshop, sem pedig az, mi éri meg jobban a T-nek. Biztos vannak az ügyben igazi "szakértők", akik ezt jobban tudják.
Az alap hsz ez volt: [link]
Amire írtam egy választ, ami úgy is van. Nem hinném hogy ezeket a szitukat bárki is generálja, ok nélkül. Majd az már egy mellék vágány volt, hogy a webshop -10% és az egyéb költségek miért éri meg a T-nek. nem ez volt a kiindulási alap, de ez lett kiragadva.(#9864) joey20
Nem kell meggyőznie senkinek. Mert az alap kérdést illetően, úgysem fog senki meggyőzni, a többiben lehet van igaza kali-nak, de ez megint csak az a kérdéskör, ami nem változtat semmin. Egy kiragadott részlet, amibe lehet kapaszkodni, és amit megint lehet csűrni-csavarni amiből a végén ki lehet hozni, hogy "már megint hülye vagy zack, meg ez sem úgy van meg az sem".
Ha ennyire okos vagy a témában miért kérdeztél?
Mert ugyanis az alap kérdést te vetetted fel. Kérdeztél valamit, mert állítólag nem tudod, aztán még te okoskodsz. Bravó.
-
zack
nagyúr
Volt rá példa. És ha pont te vagy az az 50-ből 1 az szívás. Ott is emberek dolgoznak, hibázhatnak. A gond akkor van amikor nem akarják elismerni, mert onnantól kezdve hogy hozzád került, neked kell bizonygatnod hogy már így került hozzád, nem pedig csak rájuk akarod kenni.
A legtöbb esetben ilyenkor persze a szolgáltató győz.
Hogy kinek és miért ugrok neki, az topik, de elsősorban egyénfüggő. Itt még senkinek sem ugrottam neki, mert a nagy átlaghoz képest ez egy jó topik. Mindennek megvan a miértje.(#9856) kali
Még mindig szkeptikus vagyok a levezetéseddel kapcsolatosan.
Szerintem a 8 napos elállás az üzlettől jóval nagyobb macera a T-nek, mint személyesen intézni, ahol mind ez csak 3 nap. Biztos származik belőle előnye is, de van "B" oldala is. -
zack
nagyúr
Nem írtam hogy ezért van a 10%, de benne lehet ez is, ahogy az általad leírtak is. Mert nehogy már jobban megérje a T-nek, futárral ingyenesen kivitetni címre -10% kedvezménnyel, mint hogy becsattogjon az ügyfél egy T pontba és költségek nélkül átvegye. Ezt te sem gondolhatod komolyan.
Egy ilyen kiszállítás kb 1500ft, amit a T bevállal + a 10% kedvezmény, ami egy 100.000.- telefonnál 11500.-ft és a szolgáltató zsebét terheli. -
zack
nagyúr
válasz
Hadzsi Gábor #9843 üzenetére
Persze van ilyen is, senki nem mondta hogy mindenki újra dobozolt használtat kap. De becsúszhat, és akinél becsúszik, az be is szophatja akár, ha le van ütve az egyik sarka nem szembetűnően, vagy bármilyen egyéb külsérelmi nyom felfedezhető rajta.
-
zack
nagyúr
"Így szerintem szart nem kapsz"
Esetleg itt?
Ha te ezt így gondolod, nyugodtan vedd meg.
Én nem véletlenül mondtam amit mondtam. Volt akinek hajszálkarcos volt a fólia alatt, és nem cserélték, mondván biztos ő volt. Aztán millió apró külső esztétikai hiba amit az új tulaj pont észrevesz...Az meg hogy mit tűrsz és mit nem, nem nagyon foglalkoztat. ha ennyire érzékeny vagy, maximum egy 100-as papírzsepit tudok küldeni ennek orvoslására, természetesen a postát én állom.
Viszont az általad említett "szerintem"-re bőven van ellenpélda.Egy dolgot lehet tenni, nem kell Webshop-ban vásárolni.
-
zack
nagyúr
Oké. Akkor téged ezek szerint nem zavarna ha új áron kapnál egy más által pár napos használtat. Akkor go webshop...Neked találták ki.
(#9837) Muffi
Dehogy próbáltam. Olyan szarok a főzöttek, amennyire csak lehetnek. Torrentével is értekeztem a dologról, szerintem mindkettőnknek tele a f@sza az S4-el ilyen szempontból. Nem tudni miért van még mindig a WiFi kapcsoló hiba, hogy nem lehet "on"-ra állítani. Mi több a legutóbbi eset is igen fura. CWM backup-ból ami működő WiFi-vel lett elmentve, visszaállítva nem bekapcsolható a WiFi.
Szóval jelenleg én csak a gyári super slimet merem használni rootolva, és backup-ot se fogok csinálni, mert nincs értelme.
-
zack
nagyúr
Persze. Otthon kibontja az újat, nyomkodja pár napot, esetleg rosszabb esetben nedvességet is kap, leejti, majd nem tetszik neki, és visszaküldi. 8 napja van az elállásra. T-hez visszaérkezik, kap egy új fóliát, lezárják a dobozt, és annyi. Aztán ha az új tulajnak gondja van a készülékkel az előző tulaj miatt, akkor majd ő viszi a balhét.
Nem véletlen, hogy a webshopos rendelések eleve -10% kedvezményről indulnak.Nem minden esetben van ez, de benne lehet a pakliban.
-
zack
nagyúr
-
zack
nagyúr
válasz
2008Kft #9750 üzenetére
Ilyen fólia nincs. Aki fóliát használ, az a biztonságért, karcmentességért feláldoz bizonyos dolgokat. Az egyik az érzékenység, a másik a színek torzulása. Bármennyire is jó egy fólia, a kijelzőn megjelenő színeket még ha minimálisan is, de torzítani fogja, tehát fólián keresztül nem azt látod, amit fólia nélkül.
Ezért nem használok fóliát. -
zack
nagyúr
Megnézek három ROM-ot...
Battery King v4.5
Android Revolution HD 2.0
Omega v7.0 -
zack
nagyúr
válasz
rolcsibácsi #9720 üzenetére
Én most megyek vissza Samu-s 4.3-ra...Ez még gyerekcipőben van. Kipróbáltam, jók az alapok, villám gyors, de ez így még kevés. Az "android rendszer" továbbra is sokat fogyaszt, többet mint a kijelző, és ez kihatással van az üzemidőre is, ami elég gyenguska. 45% 15ó22p készenlét, 1ó39p kijelző, 28p hanghívás...
-
zack
nagyúr
-
zack
nagyúr
Kicsit szkeptikus vagyok az USB aljzat cserével kapcsolatban.
Nem kizárt hogy apróbb műveleteket megcsinálnak 1-2 esetben, ezt nem tudom 100%-os biztonsággal, de szerintem a dolgok 99% megy a Samu-hoz a telefon. Lehet a protekciónak volt ehhez inkább köze, mint a T általános szervizes ügyintézéséhez.
-
zack
nagyúr
A T maximum csak szoftveresen nyúl hozzá. Tudtommal minden egyéb esetben tovább küldi a Samunak.
Aki a T hez adja be készüljön fel a jóval hosszabb garis ügyintézésre. Utolsó infóim alapján heti 2x van szállítás (már itt is napokat lehet bukni), Samu megcsinálja, majd vissza a T-hez. Tehát a szolgáltatót bevonni legalább +1 hét ügyintézésben, de lehet akár több is. -
zack
nagyúr
Google Edition 4.3 alatt 1,2GB a szabad RAM telepítés után!
-
zack
nagyúr
válasz
Darth_Revan #9631 üzenetére
Nálam vaj sima. Egy röccenést se láttam.
-
zack
nagyúr
válasz
Darth_Revan #9625 üzenetére
Ez inkább ROM kérdése volt. Kétlem hogy MF8-on megakadna.
De tudod mit? Felteszem, mert ezt is megvettem jó időben, akciósan.
Majd jövök a tapasztalatokkal. -
zack
nagyúr
válasz
dobolson #9620 üzenetére
Nagyon karcsú. 2 app-ot megnyitsz, és vége...Az a hardver 2.3.6-nak pont megfelelő, és tényleg nem értem miért az S Advance kapta meg, az S2 tulajok meg még mindig zúgolódnak ,mert nem kaptak hivatalosan JB-t.
Ez egy nagyon hibás döntés volt a Samu részéről, már csak azért is, mert sok az S2 tulaj. -
zack
nagyúr
válasz
Gizmo94 #9615 üzenetére
Ha kijön a működő framework, lesz %-os aksi kijelzés. Ezen kívül pedig hamar meg lesz oldva a home gombos bullshit, és az alkalmazások bezárása 1 gombnyomással. Más hiba nincs. Ezek apróságok.
Nem kizárt hogy a rommerek pár nap alatt megoldják CWM-es zip telepítővel.(#9617) dobolson
Pont most volt nálam egy S Advance...Az idióta Samu kiadta rá a JB-t, de azt elfelejtették, hogy a 768MB RAM karcsú lesz hozzá, és az erőforrásigényének az S Advance nem tud megfelelni.
Fel lett frissítve JB-re, aztán én meg pofozhattam helyre, hogy megint használható legyen. Visszaraktam rá az utsó magyar XEH-s 2.3.6-ot, és megtáltosodott. Persze nem volt ennyire egyszerű, mert próbálkoztam JB főzelékekkel is előtte, de azokkal se lett jobb. -
zack
nagyúr
válasz
Gizmo94 #9610 üzenetére
Egyetértek. Bár boletus-nak is van némi igaza, csak nem megfelelő formában közölte. Engem azért nem zavar, mert rolcsibácsival azért már régóta diskurálok, ami még az i4-es korszakban kezdődött. De ettől függetlenül van némi keserű szájíz ami kihallatszik a véleményezéseiből, és mintha nem lenne elégedett semmivel, és bármi is fog történni soha nem is lesz az.
"ennek kapcsán merült fel, hogy a nexus, ami google termék, azért nyilvánvalóan gyorsabb a google szofttal"
Ezt még mindig cáfolom teljes mellszélességgel. 1 hónapot nyúztam N4-et pont az S4 előtt. Semmivel sem volt gyorsabb mint az S4 Google Edition. Mi több hardverből adódóan szerintem az S4 gyorsabb érzetre, de minimum olyan sebességű, mint a Nexus 4. Ezzel a részével semmi gond nincs. Szoftveresen kell hozzá felnőni, mert százalékos aksi kijelzés nincs a menüben, ez nekem meg hiányzik mint egy falat kenyér. Ha a 3Minit Framework-öt fejlesztik, akkor ez a gond, és a témázhatóság megoldódik.
Más gond nincs ezzel az újabb 2.1 rommal eddig, azt leszámítva hogy a futó alkalmazásokat még mindig nem tudom 1 gombnyomással bezárni.(#9611) dobolson
Üdv köztünk!
Ez kell neked: Widgetlocker Lockscreen
-
zack
nagyúr
válasz
Ghostman78 #9600 üzenetére
Nem tudtam CF auto rootal megcsinálni, pedig a legfrissebbet tettem fel. Nem tud bootolni
Viszont kint van már egy 2.1 verzió... Ami eleve deodex+root.I9505_GOOGLE_SE_v2.1-PRE-ROOTED-DEODEXED-MultiCSC
Rolcsibácsi figyelmébe:
- "Added WatchOn"
- Latest ausdim Kernel (GT-I9505GE) included!! -
zack
nagyúr
válasz
Ghostman78 #9600 üzenetére
F@sz tudja, hogy ez most a 4.3 vagy a Google Editon sara e.
Megcsinálom a root-ot, meg felrakom a PhilZ recovery-t, feltöltöm max-ra, aztán meglátjuk mit produkál.
Aksiidővel van egyedül gondom, de ez javulhat, ha "beáll" a ROM. -
zack
nagyúr
Arra viszont még nem jöttem rá, hogy a feladatkezelőben mindent egyesével kell kilőni, vagy van rá valami okosság hogy mindent bezárjon. Ez az "egyesével" macerás lesz hosszú távon.
A másik probléma fogyasztás lesz...Android rendszer 50%? Ez mi?Samu romon ez 8-10% volt max.
Amióta használom, meredeken zuhan a töltöttség...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az iPhone után a legismertebb okostelefon, a koreai cég mindenkori csúcsmodelljének negyedik generációja megérkezett és tudja azt, amit vártunk tőle.
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- RIOS Gépház: Új design az IT Cafe-n!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Idővel bárkinek lehet saját Waymo robottaxija
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- OLED monitor topic
- Építő/felújító topik
- Pici telefon, óriás akksival?
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- iPhone 11 Pro Max 256GB Független/1 hónap gar./Akku 81%/p4218
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest