Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
KKevin
tag
válasz
szucsik #12142 üzenetére
Szia!
Nekem is a Google szolgáltatások merítette a telefont. A hangouts alkalmazást kell fagyasztani, vagy az Alkalmazáskezelőben letiltani és az megoldja a problémát. Amint letiltottam, egyből el is tűnt a Google szolgáltatások a listáról. Szerintem az új frissítése okozza a problémát.
-
KKevin
tag
válasz
paulovitsd #11091 üzenetére
11082-re nem tudom még milyen választ vársz
11083-ra viszont, ha csak factory reset és wipe cache volt, akkor megmaradt az efs mentésed. De miért nem nézed meg? -
KKevin
tag
válasz
paulovitsd #11082 üzenetére
Ez egy ismert bug a 4.3-ban. Annyit kell csinálni, hogy mikor bekapcsol a telód, várj vele kb 30 másodpercet és utána kezd el beütni a pin kódot, akkor fel tudja majd oldani. Ha ez zavar hogy ilyen, akkor ki kell kapcsolni a pin védelmet a SIM kártyán.
-
KKevin
tag
válasz
Daryl Dixon #10955 üzenetére
Szóval most 4.3-on vagy és majd valamikor az Omega 7.0-t akarod feltenni. Tehát valahol valamikor mindenképp kell wipe-olnod, ezért nem értettem a kérdést sem eleve. Ha visszamész stock MF8-ra és majd utána később valamikor fel akarod tenni az Omega 7.0-t, akkor nem szükséges. A ROM topikjában le van írva, hogyan ajánlott telepíteni: [link]
A ROM egyébként stabil, akksi jól bírja, kicsit jobban is, mint a gyári MEA. Minden témázást visszaállítottam a gyári kinézetre, mert nekem az jobban bejön. A KT kernelt akarom kipróbálni, de eddig még nem sikerült rávennem magam.
-
KKevin
tag
válasz
Daryl Dixon #10952 üzenetére
Most azt kérdezed, hogy a 4.3 után kell-e wipe az Omega 7.0 előtt, ami még 4.2.2-re épül?
Ha nem akarod hogy gebasz legyen, akkor én úgy csinálnám, hogy full wipe, Odinnal MF8 fel, factory reset, Omega 7.0 -
KKevin
tag
Mikor rossz helyet jelenít meg az időjárás widget, akkor menj be a Google Maps-ba és nézd meg, hogy hova határozza meg a helyedet. Ha a ott jó, akkor a widget rossz, rosszul van beállítva. Elsőként töröld le a widgetet a főképernyőről majd tedd ki újra, esetleg előtte még mielőtt újra kiraknád töröld a widget adatit (Beállítások->Egyebek->Alkalmazáskezelő->Mind->Weather Widget->Adatok törlése). Ha a Térképen is rossz helyet határoz meg, akkor más a gond, azt majd továbbgondoljuk akkor.
-
KKevin
tag
Így van, elbeszéltünk egymás mellett. Félre érthető voltál, mert GSM modem (modem.bin) és a 4G/LTE modem (NON-HLOS.bin) is modem, tehát szerintem van köze hozzá. Ahogy mondod a custom kernel orvosolja, de azok közül sem akármelyik, ezt fontos megemlíteni. És abban is igazad van, hogy most a Wi-Fi problémáról volt szó.
Csak azért akartam letisztázni, hogy aki új S4 tulajként bejön ide, annak is érthető legyen, tisztán lássa a dolgokat. Amúgy szerintem ezt is bele kellene majd írni az első hsz-be. Ahogy gyarapodik a tábor szerintem egyre többen fognak majd ide beírni, hogy nem működik a Wi-Fi-m.
-
KKevin
tag
Akkor mégegyszer:
"Azt azért így nem mondanám, hogy semmi köze. A hagyományos értelemben vett modemnek tényleg nincs köze, csak a NON-HLOS.bin fájlnak, ami az I9505 esetén a 4G/LTE modem neve. Bármilyen modem.bin fájlt flashelhető akármelyik ROM-ra, nem lesz baja."
Szóval a 4G modemnek van köze és csak az I9505 esetén.
Nézd meg az összes I9505-höz való Custom ROM-ot xda-n, egyikben sem lesz modem.bin fájl. Míg az S/S2/S3-hoz készültekben találsz. Mobil odinnal működik a modem és 4G/LTE modem telepítés.
(#10844) csabám: +1
-
KKevin
tag
Azt azért így nem mondanám, hogy semmi köze. A hagyományos értelemben vett modemnek tényleg nincs köze, csak a NON-HLOS.bin fájlnak, ami az I9505 esetén a 4G/LTE modem neve. Bármilyen modem.bin fájlt flashelhető akármelyik ROM-ra, nem lesz baja.
A Wi-Fi akkor romlik el, ha valaki úgy telepít fel ROM-ot, ha a system.img.ext4 + NON-HLOS.bin + Kernel hármas közül az egyik nem ugyanabból a verziójú ROM-ból származik.
A kernelnek azért lehet köze a Wi-Fi-hez, mert egyes custom kernelekben, mint pl. Adam kernel ki van kapcsolva ez a "biztonsági intézkedés", ezért ha Wi-Fi hibád van, jó eséllyel egy ilyen fajta kerneltől megoldódik. De tulajdonképpen ez nem megoldás a problémára, hanem csak egy kiskapu, hogy a Wi-Fi működjön, de az LTE valószínűleg továbbra sem fog.És milyen a Wanamlite 1.3? Lehet tudni miért nem csinált MF8-ra alapuló verziót?
(#10834) zack: Sztem ebben a hozzászólásban megmagyaráztam a "problémát". Feltételezem, nem véletlenül oldották meg így. Tulajdonképpen a jelenség egyetlen oka, hogy Recovery alól lehetetlen a modemet telepteni. Ha ezt meg tudnák oldani a fejlesztők, akkor nem lenne többé Wi-Fi gond.
-
KKevin
tag
kali, zack, Gizmo94
Mindegyikőtöknek van igaza, de én is inkább a főzött ROM-ok mellett kardoskodom. A modem telepítési nehézség, ala Wi-Fi probléma, nem a Samsung által bezárt kiskapuk miatt van, hanem a Qualcomm miatt. Teljesen más a hardver felépítés az Exynoss architektúrával szemben. Nézzétek végig az Odin telepítés lépéseit S3 és S4 esetében, van eltérés. Ezt ne írjátok már a főzött ROM-ok számlájára... Igen, eddig még nem sikerült megoldani a dolgot, lehet nem is fogják tudni, de dolgoznak rajta.
Tényleg jobbak a gyári ROM-ok, mint eddig bármelyik másik Samsung telefonon. De a legtöbben akik, maradnak a gyárin, mégis valamilyen szinten módosítjátok a telefonotokat. Kezdve azzal, hogy sokan egyből cserélik a launchert, és még többen nekiállnak letiltani a gyári appokat, mert erre van lehetőség, gyárilag.
Akkor miben rosszabb egy főzött, ha felteszek egy rootolt, deodexelt verziót, és kiszedem belőle azokat az appokat, amiket amúgy is letiltanék?
Az évek alatt azért olyan sokat fejlődtek a rommerek, hogy nem igen van már instabil főzött ROM közöttük. A másik, hogy még mindig vannak javítani valók a gyáriban. Mikor volt az utánhúzásos bug, a főzöttekben már javítva volt, stock MF8-on laggol a hívásnapló, a főzött MF8-ban javítva van, stb...Nem baj az, hogy nem egyből custom ROM-ot ajánlunk az újaknak, és mindenkit marasztalunk a gyárin. Így kevesebb olyan ember lesz, aki elrontja, téglásítja a telóját. De kalival ellentétben én már azt kezdem unni, hogy senki nem rak fel egy custom kernelt, ROM-ot. A keresőbe ha beírok valamit semmi, mert senki nem tesz fel semmit. Nem is lehet olvasni itt a KT kernelről, Wanamlite-ról.
Kezdem azt érezni, hogy a hosszú évek alatt menő lett Galaxy S telefonokat használni, és a sok informatikai analfabéta átjön iPhone-ról ide, mert az már annyira nem menő, hogy minden második embernek ugyan az a telefonja van. Az android lényege, a szabadság, a módosítgatás pedig így veszik el a süllyesztőben. Legalábbis ezen a fórumon...
-
KKevin
tag
válasz
Tirexi #10786 üzenetére
Tirexi megnéztem az unboxing videódat... Azért vannak töltési gondjaid, mert az a töltő amit a videóban is mutatsz, az nem az S4-hez való. Ki tudja milyen régi fajta, azért megy lassan a töltés.
1:35-nél látszik a töltő -
KKevin
tag
Van új ROM az I9505-höz. Senkit ne tévesszen meg a XXUBMF4 neve, a changelog nagyobb, mint az XXUBMF5-é:
Model: GT-I9505 (4.2.2)
PDA: XXUBMF4
PHONE: XXUBMF4
CSC: OXXBMF2 (29 codes)
Kernel : 3.4.0-779953 (11.06)
Build Date: 10.06.2013
Changelist: 779953Model: GT-I9505 (4.2.2)
PDA: XXUBMF5
PHONE: XXUBMF5
CSC: OXXBMF2 (29 codes)
Kernel : 3.4.0-768421 (11.06)
Build Date: 11.06.2013
Changelist: 768421Az OMEGA ROm fejleszőjének, indie nek a véleménye a ROM-ról: "I started Omega v6.0 with the latest firmware XXUBMF4. All know problems are fixed and expect a great release. Stay tuned, more later..."
Valamint megoldott a Omegában Wi-Fi probléma is, már nem kell stock ROM-ot flashelni előtte!
-
KKevin
tag
válasz
RigoJancsi #8047 üzenetére
Jancsi ez komoly? Jobb klikk -> kép megnyitása új lapon, vagy kép URL-jének/címének másolása. Le ne törjön már a kezed...
Bilux (#8046): Nagyon jók lettek a képek, én is előszeretettel használom természetben a HDR-t fotózáskor.
-
KKevin
tag
válasz
szaboba2 #7885 üzenetére
Nem ilyen egyszerű a dolog, meg látom nem is értesz annyira hozzá...
Először is a legegyszerűbb módja, hogy megnézd a telefon státuszát, az a download mode. Ott láthatod a counter-t is meg a device status-t. Másodszor, logikusan gondolkozva, ha rootolva van a telód, és a TA-val visszaállítod az eredeti státuszt, az első újraindításnál ismét 1-es lesz a számláló, hiszen újra beléptél egy rootolt rendszerbe. A harmadik, ha nem is engeded újraindulni, de belépsz egy custom recovery-be, ugyanúgy 1-es lesz a számláló megint, hiszen nem gyári recovery-be léptél be.
A lényeg, ha vissza akarsz állni hivatalosra, akkor két mód van. A legegyszerűbb, ha TA után download mode-ban mikor minden official, egy 3 fájlos ROM-ot felraksz. A kicsit bonyolultabb az az 1 fájlos ROM, ebben az esetben a ROM felrakása után egyből factory reset és úgy induljon a rendszer vagy legjobb lenne még egyszer újra húzni, csak hogy "tisztább" legyen.
-
KKevin
tag
Épp ez a baj, hogy ott hivatalosan nem tudnál I9500-t venni...
De hogy segítsek is, probálgasd meg ezeket:
- Roaming be van kapcsolva a beállításokban? Ha igen, kapcsold ki!
- Adatkapcsolat (mobil internet) be van kapcsolva? Ha igen, kapcsold ki!
- Beállítások->További->Mobilhálózatok->Mobilszolgáltatók->A keresés után válaszd ki a Telenort
- Mikor eldobja a hálózatot, akkor nem meleg a telefon? (~50 celsius, hardver hiba, xda-n írták)
- Ha nem meleg, akkor próbáld meg felforrósítani egy játékkal például (megoldás volt rá valakinek xda-n)
- Ha egyik sem jött be, akkor másik SIMKérdés: Canadai szolgáltatós SIM kártyával nincs probléma?
-
KKevin
tag
Az F. Reset Time az a Force Reset Time, ami annyit csinál, hogy a flashelés után az odinban újra indítja az idő számlálót. Semmi köze a factory resethez.
Stock Recovery alatt a Factory Reset két parancsot hajt végre: wipe data, wipe cache. A belső sd-hez és a system-hez nem nyúl.
Custom Recovery esetén meg bármi lehet, mert itt a "wipe data" nem szó szerint a wipe data utasítást jeleni, mert az édes kevés lenne egy új ROM telepítése előtt, hanem csak egy angol kifejezés ami annyit jelent magyarul, hogy "adatok törlése". Az egyik Custom Recovery-ben amit használtam, például az volt oda írva, hogy "I wanna install a new ROM".
Szóval csabám-nak van igaza. Odin nem wipe-ol semmit egy fájlos ROM esetében, csak frissíti a rendszert. De próbáld ki, ha nem hiszed. -
KKevin
tag
Csináltam két képet a győri árvízről: [Automata] [HDR]
(#6939) ferrari1, (#6941) csabám: Mi a product code-otok? Más külömbség nem lehet a telón lévő ROM-ok között! Nekem BTU és van menüpont.
-
KKevin
tag
válasz
charlie1975 #6918 üzenetére
A viber fel van telepítve? Nekem S3-nál attól produkált ilyen merülést audio_out2 wakelockkal.
-
-
KKevin
tag
Az enyém is megjött, fekete a telefon, de a töltőfej meg az adatkábel fehér hozzá, másnak is?
-
KKevin
tag
Sziasztok!
Ti ha beléptek a download mode-ba, nektek mit ír ki? Egyik ismerősömnek az S4 plusz két sort is megjelenít, amivel eddig még nem találkoztam:
Product Name: GT-i9505
Current Binary: Samsung Official
System Status: Official
CSB-OEM_Config_LSB: 0x30
Write Protection: EnableRá kerestem neten, de semmi konkrétat nem találtam, van valakinek valami infója róla?
-
KKevin
tag
válasz
MunezXBK #5935 üzenetére
Azt már csak általánosságban írtam
Ha szolgáltatós a telefonod, de a product code XEH, akkor jó eséllyel független a telefonod.
Az, hogy most a fent lévő ROM ME2 vagy MDM vagy bármi más, az nem határozza meg a hálózatfüggőséget.
De tényleg az a legegyszerűbb, ha kipróbálod másik microSIM-mel, hátha van valakinek a környéken. -
KKevin
tag
válasz
MunezXBK #5928 üzenetére
Van itt egy kis fogalomzavar. A ROM verzió az ME2, ilyenek most a legfrissebb függetlenek meg a T-mobile, és ezek szerint a Vodafone-nál is ez a legfrissebb. A product kód Magyarországon az alábbiak lehetnek:
XEH - független
PAN - Telenor (Pannon)
TMH - T-mobile Hungary
VDH - Vodafone HungaryHa CSC-nél az van, hogy XEH, akkor független, ha a másik 3, akkor függő. H egyik sem, akkor külföldről behozott, az viszont sok féle lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest