Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Vagany
őstag
válasz
kissandras20 #37577 üzenetére
A hozzászólás ideje: 2013-04-15 09:10:26
Akkor még nem volt S5.
-
Vagany
őstag
válasz
KisBundi #37562 üzenetére
Nálam egyértelműen látszik, eddig is így működött és most is direkt megnéztem és gyengébb fényviszonyokban a led is halványabb jelenleg a legutolsó 4.3 van fent.
Így nézd meg hátha:
Dugd fel töltőre (és végig legyen is töltőn), világítsd meg valamivel, lehet látni ahogy a kijelző fényereje is feljebb kapcsol (auto beállításnál), kapcsold le a kijelzőt és a led erőteljesen pirosan világít. Most takard el felül a fényérzékelőt, vagy vedd el a fényforrás elöl, nyomd meg a home gombot, oldd fel a kijelzőt majd zárd le és most sokkal gyengébb pirosan világít. -
Vagany
őstag
válasz
mgTerminator #37546 üzenetére
Így is meg lehet próbálni, de közben ne felejtsd el feloldani a kijelzőt, mert lekapcsolt kijelzőnél nem mér fényt asszem.
-
Vagany
őstag
válasz
mgTerminator #37532 üzenetére
Szerintem állítja a led erősségét a fényviszonyoknak megfelelően úgy mint a kijelzőnek.
-
-
Vagany
őstag
válasz
KisBundi #37337 üzenetére
Szerintem Gizmo helyesen írta le a dolgot (#37327).
Te kötöttél bele szerintem feleslegesen, de aztán én is átvettem egy rossz fogalmat tőled (töltéskapacitás). A töltéskapacitás valóban nem fog nőni, de az akku teljesítmény 3-4 töltés után jelentősen javul (Gizmo is ezt írta) és ahogy te is írtad (Gizmo és én is) "...érdemes 1-2 havonta lemeríteni az akkut kikapcsolásig...". De ezt végképp nem értem, ez ellent mond annak amit később is írtál: "...sőt nem szabad lemeríteni teljesen!" Én csak gépész mérnök vagyok, nekem elég ennek a gyakorlati, tapasztalati része, az elméleti részét te sokkal jobban tudod
. Maradjunk annyiban, hogy az élettartam szempontjából sokkal jobb ha nem merítjük le teljesen a telefonban az akkut minden nap, de 2-3 havonta hasznos és érdemes lehet.
bacus: valószínűleg akku probléma lesz, a szervíz cseréli, ha púpos az akku akkor nem ajánlott használni, mert a telefonban is kárt tehet. Jobb hívni a házhoz jövős szervízt, meg lehet próbálni bevinni szervízbe, volt akinek kapásból adtak egy új akkut, de volt olyan is akitől el akarták venni a telefont, mondván jobban meg kell vizsgálni.
-
Vagany
őstag
válasz
KisBundi #37333 üzenetére
A telefonnal nem is tudod teljesen lemeríteni. Kb 20-25%-os csökkenésnél már kikapcsol a telefon (kb 4,2V - kb 3,2V). Valóban kell egy-két teljes töltési ciklus, hogy elérje a teljes kapacitást és néha nem árt egy teljes merítés-töltés ciklus, ez a tapasztalat. De ez a teljes merítés a telefonnal valójában nem teljes merítés
.
-
Vagany
őstag
válasz
Gizmo94 #36745 üzenetére
Erre emlékeztem én is, de a szervizes olyan magabiztosan mondta, hogy vissza akar menni a 4.3-ra, hogy hirtelen nem is kételkedtem benne, végül is ki tudja milyen szervizes dolgok lehetnek amit mi nem ismerünk, de lehet alaplapot cserél ha csak úgy lehet megoldani
. Lényeg a lényeg ne rakjátok fel a 4.4.2-t, nincs benne semmi ami miatt kellene nekünk. Semmi újítás, semmi plusz, ha csak a bugokat nem tekintjük annak és nem lehet downgradelni se.
-
Vagany
őstag
válasz
Maxentius #36737 üzenetére
[link]
Nézd meg magad, ott a "changelist" oszlop. (amúgy csak 2 hónapos késében van a T, vicces)
De a logika alapján is egyértelmű, hoigy ugyanaz. Gondold végig, a T nem fogja kijavítani, csak belerakja/rakatja a vackait, a Samsung javíthatja, de a ő meg nem itt fogja kezdeni, hanem az eddig is bevált skandináv német brit területeken és utána megy keletre. -
Vagany
őstag
válasz
kengyel #36718 üzenetére
Nem tudom minek örültök
. Ugyanazt a sz@rt adták ki mint ami a függetlenekre és a másik két szólgáltatósra is van. Én nem raknám fel, mint ahogy a sajátomra (telenoros független) nem is raktam. Sokkal jobb az utolsó 4.3 (MKF), mint ez a 4.4.2!
ui: A nálam járt házhoz jövős szervizes is azt mondta, hogy ő is visszarakja a 4.3-at a 4.4.2 helyett a saját készülékére, mert sok a gondja vele, azt nem is mondtam neki, hogy az nem lesz olyan egyszerű és nem csak a knox miatt, hanem a 4.4.2-vel érkezett újabb BL miatt.
-
Vagany
őstag
válasz
Gizmo94 #36585 üzenetére
Egyszerűen egy kép hitelesebb mint belökni egy vak számot. Bizonyítani csak annyit akorok vele, hogy ezeket nem kell már kétnaponta újraindítani, elég egy hónapban egyszer. Ha valakinél gond van akkor ott valamelyik appal van gond és ha lehet meg kell keresni. Nekem jól bevált appjaim vannak 100 fölött.
migabi24: Ebben is lehet valami, bár amig van rendes gyári rom, én addig nem romolnék amúgy sem. De ha több custom romolgatás lenne, akkor több lenne a hiba is és lenne miről beszélgetni. De azért én azt kívánom, minél tovább legyen gyári rom támogatás
.
-
Vagany
őstag
válasz
Gizmo94 #36580 üzenetére
Én azért kezdtem el nézni mert engem is meglepett, hogy az android (S4) milyen jó ebben is. Már nem indítom újra naponta, hetente, korábban is megnéztem az üzemidőt, de ha 200 felett volt akkor nyomtam egy restartot. Most is megmaradt a szokás, hogy ránézek és néha lementem a screent. Lehet azóta is menne amugy, ha nem járt volna nálam közben a házhoz jövő szervíz. Cserélte az akkut és a felső hangszórót. Knoxot megnézte (0x1), de korrekt volt, azt mondta, ha az alaplappal van gond akkor azt nem cseréli, de ha mással akkor azt nem befolyásolja nála a knox ugrás.
-
Vagany
őstag
-
Vagany
őstag
válasz
sanyek2 #35917 üzenetére
Nekem is itt ajánlották és bevált, meg is vettem a licencet.
Telefonhívás rögzítő - ACR -
Vagany
őstag
válasz
bébi67 #35667 üzenetére
Ha több napon akarod az ébresztést akkor egyszerűen jelöld be az összes napot meg a heti ismétlést és amikor kell akkor bekapcsolod, amikor nem akkor meg kikapcsolod a kis csörgőórával. Nálam tökéletesen működik az ébresztés, az inteligens jelzést kifejezetten kedvelem. Mondjuk a felülete nem a legszebb, a fentebb írt Timely nyilván szebb, de én sose nézegetem, egyszer beállítottam a hétköznapokra és heti ismétlésre, így csak a szabadnapokon és a munkanap áthelyezésekkor kell figyelnem.
-
-
Vagany
őstag
Épp erről beszélek, hogy az akksi nem normális
. Face-t napközben nem használom, viber csak fent van, mert ritkán szükséges esténként (külföldi rokon), de napközben nem is használom ezt sem és a greenify jegeli mind a kettőt, csak akkor futnak ha elindítom. Egy év alatt nem kéne az akksi teljesítményének felére visszaesni, naponta 1x volt töltve csak a saját töltőjével és kábelével. Eddig kb 4 óra volt a kijelzőidő, most kb 2 óra.
-
Vagany
őstag
Nálam is elkezdett gyengébben teljesíteni a japán-kínai akku, ami eredetileg lehet nem az akku hibája, hanem a gyors töltő csökkenteheti az élettartamát. Május 2-án lesz 1 éves, gondolkozom egy gyors házhoz jövő szervíz hívásán, de nem tudom ezzel foglalkoznának-e, plusz a knox is ugrott
.Teljes szinkron face, viber (nagyon ritkán használom, greenify fagyasztja), kis deezer, állandó wifi, vagy 3g, 4g meló utánra (16-17 óra) leesik az akksi 50-60%-ra kb 1 óra kijelzőidővel. A statisztikában 40-50%-kal a kijelző van első helyen, nincs kirívó program ami szívná, nincsenek hirtelen merülések, az akksi nem púpos, egyszerűen terhelésre meredekebb a görbe mint korábban.
-
Vagany
őstag
-
Vagany
őstag
válasz
csacsi67 #33221 üzenetére
A kártyafüggetlen kezdő árához képest nem olyan rossz, de normál 2 éves előfizetések (4000-5000 Ft) mellé 180 ezer az nem kis pénz? Főleg úgy, hogy nem sokkal gyengébb S4, vagy akár más hasonló tudású telefont (htc one vagy a g2) pár hónaposan 100 -ért megveszel 2 év hűség nélkül. A konkurencia megjelenéséig próbál minél magasabb árat tartani, aztán majd leesik az, nem volt ez másképp az S4-gyel sem. Az S5-nek most nincs közvetlen hatása az S4-re.
-
Vagany
őstag
válasz
Ghostman78 #33219 üzenetére
Én tudom mennyi a Next XL, azért írtam így, hogy csacsi nézzen utána, mielőtt megrendelné az S5-öt
Szerintem az S4 sem esett többet mint más androidos csúcs telefon szokott esni. Az android-nak és az androidos telefon gyártóknak van előnye és hátránya az iOS-sel és az apple-val szemben, de ami az android előnye, néha pont ugyanez jelenti a hátrányát is, nevezetesen az aktuális csúcstelefont nehéz a csúcson tartani sokáig, mert van konkurencia, van másik gyártó és ez egy részről jó, más részről viszont a használt ár pont emiatt esik gyorsabban minden androidos telefon esetében.
-
Vagany
őstag
válasz
mgTerminator #33067 üzenetére
-
Vagany
őstag
válasz
nggabi #33052 üzenetére
Na jó de neked fizetnek érte
, vagy ez nálad valami ferde hajlam lehet, a szívem szakadna meg
Bigboy30:
A I9505XXUEMJ7 "csak" 4.3, de OTA-n is frissül MK8-ra asszem, majd MKF-re (vagy odinnal is felrakhatod az 1 fájlos MKF-et rögtön) és ez egy elég stabil jó rom lett, jelen állás szerint az utolsó 4.3. -
Vagany
őstag
válasz
Bigboy30 #33051 üzenetére
Ez a legfrissebb magyar rom, fel fog menni rendben, de ha valami hiba nyűg van vele, akkor így jártál, mert újabb rom nincs, visszább pedig ezután már nem mehetsz. Ennek tükrében én - hangsúlyozom ÉN - inkább az ez előtti repartost raknám fel (I9505XXUEMJ7) ezt még OTA-n lehet frissíteni kétszer, hármat szádra ne vedd
!
-
Vagany
őstag
válasz
Bigboy30 #33042 üzenetére
Azt jelenti gyáriból se rakhatsz fel akármit, mert nem fog működni a telefon. Neked MH8 van fent (knoxos bootloaderű) ezt, vagy ettől újabbat tehetsz fel odinnal, tehát MHA és attól fölfele mehet fel, a jó kis MGA már nem.
szerk:
MunezXBK: elég, ha figyelmesen olvasod a fórumot, sok gond van a 4.4.2-vel, lehet nem mindenkinél jön elő/veszi észre. Ha vissza lehetne állni akkor nem lenne gond a frissítés, max nem jön be és újrarakunk egy régebbit, tiszta alapra, de a Samsung ezt is elintézte, nincs downgrade.
-
Vagany
őstag
válasz
Tarantula33 #32847 üzenetére
Van az mindenkinél, de a legelső rom-okon nagyon látványos volt, ahhoz képest alig lehet észrevenni, asszem a MEA (4.2.2) óta szinte nincs is, jelenlegi 4.3-on (MKF) ha nem direkt azt skubizom akkor nem látni, de állítólag az új 4.4.2-ben ezt is elkúrták
.
-
Vagany
őstag
válasz
sparks #32842 üzenetére
Megnéztem most 4.3-on (MKF) mutatja az orosz holdakat is rendesen. Mondhatnám, hogy én szóltam
, de nem hallgattok rám
[link]
Mióta nincs downgrade, meg ez a remek knox-os BL van, azóta az automatikus frissítést sem kapcsolom be és a root-nak is van mégegy járulékos áldásos hatása, hogy miatta OTA-n nem is frissíti magát a készülék.
-
Vagany
őstag
Én egyelőre kihagyom ezt a 4.4.2-t a mostani 4.3 (MKF) nagyon jó lett és root is van hozzá. Ez az új csak visszafejlődés lenne és még art sincs, gyakorlatilag semmi újat nem hoz, csak visz
.
szerk
EasyLife:
Lehet neki se telenoros az új rom, csak olyan S4-e van mint nekem, telenoros, de xeh-s nem pan-os -
Vagany
őstag
válasz
Vikthor #31592 üzenetére
Nem tudom pontosan, kb 5 éve megy
Megy a torrent nem szoktam torrentet létrehozni, de amit leszedek azt többszörösen visszaosztom, bár manapság leszedni se nagyon, 1-2 cucc havonta, de tetszik a közösség, az úttörő ott segít ahol tud. Nem iszok, nem cigizek, nem kávézok, de a gép az megy, ha le akarok ülni elé, nincs kedvem várakozni, csak benyomom a monitort és megy
. kb 10-12 e a teljes havi számla, ebből kb 5e a gép az nagyjából napi 4 szál cigi lenne és akkor hol van még a kávé meg az alkohol
.
-
Vagany
őstag
válasz
Vikthor #31588 üzenetére
PC Monitor és TeamViewer programokat használom, de a bekapcsolás csak a helyi wifi-ről megy a PC Monitorral, mondjuk nekem nem nagy gond mert állandóan megy a gép. A TeamViewer-rel megy szépen lehet vezérelni a gépet bárhonnan mobilneten is.
szerk: dobolson
De elég ha kicsit türelmesebb, van aki dolgozik is nem csak kockul. -
Vagany
őstag
válasz
KisBundi #30521 üzenetére
Greenify a marketen
Úgy látom már root se kell hozzá.
-
Vagany
őstag
válasz
papa237 #30328 üzenetére
Az már régen rossz, ha ők javítják
Az a jobb eset, ha ők is javíttatják (csak ők állják a költségét) és ilyen akkor is előfordulhat, de lehet a vége nem lett volna ilyen pozitív. Amúgy 1 év után meg nincs is miről beszélni
, mondjuk nemtom mikor vetted a készüléket, de 2013 augusztusában már 2 éves volt az S2
.
-
Vagany
őstag
válasz
papa237 #30324 üzenetére
Azon elgondolkoztál már, hogy ha ez az eset egy bolti garis telefonnal történik, vajon akkor is happy end lett volna a vége
. Mert hiba mindig előfordul, készülékben és szolgáltatásban egyaránt, de a gyártói garancia felsőbbrendűsége nem vitás a boltival szemben, arról nem is beszélve, hogy a gyártói samsung esetén már jó ideje 2 év + 2 hónap a bolti meg 1 év.
szerk:
"tudom hogy bánik a futár cég a csomagokkal" Mert amíg ideér ázsiából addig annyira vigyáznak rá szerinted ?. A csomagoláson van a hangsúly, nyilván nem egy sima borítékba kell betenni
.
-
Vagany
őstag
válasz
papa237 #30321 üzenetére
Házhoz menő szervíz lehet nem volt, de a szervíz futár volt, nekem anno az S1-emnek a kijelzőjét cserélték 1 év pár hónaposan beégés miatt. Neten bejelentettem, másnap telefonon hivtak, egyeztettünk időpontot mikor vinné el a futár, a megbeszélt napon reggel elvitte, másnap megcsinálták, következő nap reggel visszahozta a futár friss kijelzővel. Na ezt próbáltam volna meg bolti garral
, a beégést se látták volna
. A bolti gar nagyon nem egyenlő a gyárival.
-
Vagany
őstag
válasz
Gizmo94 #30253 üzenetére
Kingo android_root_v1.1.6.1813
Inkább duplán legyen, erre keresni is lehet.
-
Vagany
őstag
válasz
mgTerminator #29919 üzenetére
Lehet a csipet se kell kiszedni, a teljes kártya is lehet elfér a hátlap alatt, vagy tokba kell rakni a telefont és be lehet tenni a kártyát a telefon és a tok közé pl. De vannak még ötleteim
.
-
-
Vagany
őstag
válasz
Don't Panic #29371 üzenetére
Nekem is előfordult már (havi 2x-3x), hogy elment a net, csak telefonálás ment, de repülőmód be-ki segített.
-
Vagany
őstag
válasz
Szakiii #29207 üzenetére
"GO Launcher Prime enables you to get Prime features of GO Launcher EX for free using Getjar Gold reward points and get a 1-day free trial. Enjoy all the Prime features!"
Én megvettem a go launcher prime-ot. Ha jól értem ez amolyan trial verzió. Ingyenes, de csak 1 napig maradnak a prime funkciók. -
Vagany
őstag
válasz
Vikooo #29197 üzenetére
"Az AMOLED elpusztul, az LCD beeg"
"...En is gondolkodtam G2 vasarlasan es olvasgattam a forumat es ott is talalkoztam dogivel hibakrol szolo bejegyzesekkel (eros feherzaj fulhallgatoval, beegett kijelzo, pixelhibas kijelzo, gyenge hangero kulso hangszoron, gyenge vaku, gyenge kamera, nehez hivast fogadni mert beszaggat a telefon stb stb)..."
-
Vagany
őstag
válasz
s.Oliv3r #29192 üzenetére
Persze, hogy nem marhaság oled esetén, vagy plazmánál, de nem TFT-nél. A kolléga arra utalt, hogy vikooo írt marhaságot mikor azt írta a G2 beég, mert a TFT-nél ha van is beégés az nem olyan mint az oled esetén és nem ilyen rövid idő alatt.
Bár ez CRT-TFT monitorokra vonatkozik, de az oled sokkal rosszabb mint a crt volt anno, tehát a diferencia még nagyobb (oled és tft között). [link] -
Vagany
őstag
válasz
Steelheart2 #27956 üzenetére
A Supersu-ban van ilyen a beállításokban: "Teljes uroot" . Ezután már menni fog az OTA is.
-
Vagany
őstag
válasz
zlatan77 #27856 üzenetére
"Kingo Android Root version 1.1.7 Release
Support OS:XP/ Vista/ Win7/ Win8
New version features:
1. Optimized the root flow and reduced the retry count of failed script.
2. Added schemes to root by flashing custom recovery, which involves risks of voiding warranty claim and soft-bricking.
3. Updated SuperSU to the latest version of 1.86."
-
Vagany
őstag
válasz
Gyula84 #27847 üzenetére
A kingo új verziója (asszem az 1.1.7) állítólag rak fel custom recovery-t (de ez a change listben is le van írva a honlapon) ami ugrasztja a knox-ot is, a régebbikkel (1.1.6) nem volt ilyen gond, azok csak root-oltak és a knox sem ugrott. A binárist meg a SuperSU frissíti simán, a szokásost kell választani asszem. Nem tudom a honlapon elérhetőek-e a régebbi verziók, nekem megvannak 1.1.2-től.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest