Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
baladam86
aktív tag
Kijelző összehasonlítós témához csak annyit, hogy bár az S4-nek is nagyon szép a kijelzője, amikor megláttam mellette a Note 3-at, majdnem sírva fakadtam, ezért is cseréltem. G2-t már az S4 is megveri úgy, hogy az S4 ami nekem volt, kissé sárgásnak tűnt. Mindig az jusson eszetekbe, hogy persze, egy LCD szép, de az már egy eléggé kiforrott technológia, az AMOLED még mindig fiatalabb, ezért is dicsőség, hogy pár év alatt sikerült eljutni oda, hogy megveri a régebb óta használatos technológiát. Ami engem régen zavart, hogy a fényerő elég gyengusz volt az AMOLED kijelzőknél, mára meg ott tartunk, hogy pl. a Note 3 full fényerőn igen szép erősséget biztosít.
-
baladam86
aktív tag
válasz
Szatura #27659 üzenetére
A koreai/vietnamit használd, az nem hajlamos a púposodásra, csak a kínaiakkal volt gond eddig is.
Találtam egy ilyen képet: púpos akksi -
baladam86
aktív tag
Én is gondolkozom sokat, hogyan lehetne minél több kijelzőidőt elérni. Ha teszem azt, csinálok egy fekete videót, tehát nincs mozgás, se szín, repülő üzemmódba rakom a telefont, energiatakarékos módban, és elindítom a videót, a kijelző ugye menni fog, tehát számolja a rendszer az aktív kijelzőhasználatot, fogyasztani viszont nemigen fog. Valaki, aki nagyon ráér, nem akarja így lemérni? Mert így szerintem nagyon extrém adat jönne ki, és azzal lehetne gizdulni rendesen
szerk: Minimális fényerővel persze, de az ebben az esetben nem sokat számítana...
-
baladam86
aktív tag
válasz
scapegt #24846 üzenetére
Igen, ez érdekes, ahogy hallom a tapasztalatokat, ha a telefon elkerül a szervizbe, ott mintha kicsit hanyagul bánnának vele. Ugyanez nem igaz a helyszíni javításnál, ott nagyon szépen, becsületesen dolgoznak, holnap hozzám is jön valaki helyszíni javításra, másodjára az S4-hez. Egy dologtól félek, hogy nem tudják ismét megjavítani, hanem az lesz a nóta vége, hogy az enyémet is el kell vinniük a központba tesztelésre/javításra.
-
baladam86
aktív tag
Tartozom egy beszámolóval múltkorról:
Pénteken járt nálam a házhoz jövős szervizes srác egy S3 javítás kapcsán, ami garanciát tekintve túl van az 1 éven, de még bőven belefér a kettőbe. Számla sajnos nincs hozzá, csak garanciapapír, a számlát nem is kérte a srác, így is gond nélkül cserélt kijelzőt és hátlapot. Ennek fényében még mindig nem tudom eldönteni mi alapján kérnek számlát is, kelzsoca írta múlt héten, hogy a hasonló paraméterekkel rendelkező S3-jához kérték a számlát.
Okosabbak lettetek?
-
baladam86
aktív tag
Nekem is lefrissült OTA 4.3-ra (XEH), nekem eddig nagyon tetszik, gyors, és tényleg javítottak az olvashatóságon, mintha sötétebb körvonalakat kaptak volna a betűk. Ami engem nem érdekel, de nagyon ciki, hogy a híváslista még mindig akadozik, szörnyű a névlista vaj sima gördülése után látni.
A kamera szerintem is javult, teljes nagyításban élesebbnek tűnnek a dolgok körvonalai.Egyelőre én meg vagyok elégedve vele.
-
-
baladam86
aktív tag
-
baladam86
aktív tag
SIM kártya alig 1 éves T-mobile-os, nem vágott, eredeti. Eltérő helyeken is jelentkezik, mindegy hol vagyok. Szoftveresen nem lehet gond, a repartos MGA-t tettem fel. Samsung Protective Cover van a telefonon, de anélkül is rossz. Nem is értem mi lehet, mert mondom, én hallok mindenkit, engem is hallanak, csak azt is hallják visszhangozva, amit éppen nekem mondanának, és így elég idegesítő velem beszélni.
El kéne érni, hogy adjanak egy másik készüléket, vagy aminek még jobban örülnék, egy csereutalványt a vásárlás értékével -
baladam86
aktív tag
Sziasztok!
Tőlem okosabbak ötleteit várom
Múltkor többen panaszkodtak, hogy rosszul hallanak a "vonal" másik végén, mintha víz alól beszélnék, ezért igényeltem helyszíni javítást, Samsungos bácsi kicserélte az alaplapomat, IMEI vissza, teszt rendben volt. Örültem vóna', de újabban megint mindenki arra panaszkodik, hogy azt hallják visszhangozva, amit közölni szeretnének velem. Én ugyan jól hallok mindenkit, de a túloldalon nem jó a vétel. Hiába van ki-bekapcsolva a zajszűrés, az eredmény mindig ugyanaz.
Hívjak újra szervizest? Kérjek egy másik készüléket? Hogyan lehetne elérni, hogy megszűnjön a hiba?
Előre is köszönöm a választ.
-
baladam86
aktív tag
-
baladam86
aktív tag
Sziasztok, okosok véleményére ennék kíváncsi. Tegnapelőtt járt nálam a szervizes bácsi, kicserélte a főpanelt (alaplapot) a telefonban, arra ráhúzott egy 4+1 fájlos MEA ROM-ot (nem tudja hogy van MGA belőle?
), beírta az eredeti IMEI számot, minden nagyon szép és jó, hurrá. A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor csináljak újra EFS mentést (ez előzőről van), mielőtt nekiállok ROM-ot cserélni? Vagy az eredeti állapotról készült EFS mentés ugyanaz, mintha erről csinálnék?
-
baladam86
aktív tag
válasz
KKevin #15305 üzenetére
Köszönöm, kipróbáltam, S3-nál jó volt, ha ki volt kapcsolva, itt az S4-nél viszont mindenki panaszkodik, ha be van kapcsolva a zajcsökkentés, ha ki van kapcsolva, hogy visszhangosan hallják magukat, és minden háttérzaj beszűrődik, még akkor is, ha alig van valami alapzaj körülöttem. Asszem ez szervizért kiált.
-
baladam86
aktív tag
Sziasztok!
Korábban írtam már térerőgondok miatt, a mostani gondom csupán csak annyi, hogy mindenki panaszkodik, hogy nagyon rosszul hallanak, mintha víz alól beszélnék, vagy egy UFO hangját hallanák. Nem takarom le a mikrofont beszélgetés közben, nem ér bele egyik ujjam sem. Valakinek esetleg gyógyítással kapcsolatos ötlete volna?
-
baladam86
aktív tag
Sziasztok!
Tapasztal más is térerő gondokat? Az az én nagy bajom, hogy hiába vagyok akárhol, sosincs fullon a térerő, általában 2, jobb esetben 3 vonalka van csak ott, ahol más telefonnak maxon van a térereje. Budapestről van szó, és az enyém mellé téve pl. az S Advance-nek hibátlan a térerő. A SIM kártyát már kivettem, megtisztogattam (bár nem volt piszkos), de így sem javult a helyzet. Samsung Protective Cover+-t használok, kíváncsiságból kivettem, hátha a tok a gond, de tok nélkül is gyengébb a térerő.
Valaki esetleg valami megoldást tudna ajánlani? Ha nincs semmi, akkor az ilyet javítják garanciában?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
baladam86
aktív tag
Ezt megosztanám sok helyen, nem tudom olvastátok-e
Ezek után megint érdemes elgondolkozni a Samsung nagyon magas szintű szervizszolgáltatásain. Ha más miatt nem is, már csak ezért is jobban megéri az S4-et választani
-
baladam86
aktív tag
Sziasztok!
Birtokomba került egy 64 Gb-os Samsung Micro SDXC memóriakártya, a kérdésem pediglen az volna, hogy mit ajánlanátok, ha exfat-ra szeretném formázni?
-
baladam86
aktív tag
Ez igazán jó hír, amikor én raktam fel az MGA-t, éd nem volt belőle 4 fájlos, így előtte a régebbi 4 fájlost tettem fel, és arra raktam a sima 1 fájlos MGA-t. Az MF8 után nekem visszalépés főleg akkuidőben, alig van meg a 3,5 óra kijelző, és ez nem tetszik. De valószínűleg újrarakom én is a 4 fájlos MGA-val, és remélem hasonló jó üzemidőm és kijelzőidőm lesz
-
baladam86
aktív tag
válasz
dani0113 #13122 üzenetére
Független igen, csak összevissza volt rajta már minden régiókódos ROM, ezért akartam újra tiszta alapot. Akinek MGA van fent, nem melegebb a telefon, mint MF8-nál? Én valahogy úgy érzem, mintha melegebb lenne úgy általában ha használom, ugyanígy MF8-nál nem éreztem. Tudom, most hőség van
-
baladam86
aktív tag
Jajj, de vicces dologba futottam
Többfájlos MDF-et felraktam, hogy gyaluljak egyet, utána gondoltam FOTA frissítek, majd factory reset, és boldogság. Felment ugye az MDF, majd elkezdte letölteni a frissítést, MDM lett. Utána töltött újabb frissítést, MEA lett. Ezek szerint így végigzongorázza a lépéseket ilyen esetben, míg el nem érünk a legfrissebb verzióhoz, ez nagyon gáz szerintem. Úgyhogy maradt a jó öreg ODIN, az nem vesz el túl sok időt az életemből, ez volt az utolsó, hogy OTA-val próbálkozom. Azért írtam le, hátha valaki így szeretne frissíteni, hát ne tegye -
-
baladam86
aktív tag
Jó kis madár kérdésem lenne... Ha felrakom az MF8 ROM-ot, akkor mi a fittyfenével tudnám rootolni? Sima CF Autoroot ezen elvileg nem megy, a Modified CF Autoroot-ra meg azt írják mindenhol, hogy outdate, ezért ne használja senki. A Modified-ot már használtam MDM-nél, az MEA-ból a pre-rooted változatot tettem fel, csak itt vagyok meglőve, az MF8-nál.
-
-
baladam86
aktív tag
Sziasztok! Régebben hisztiztem a telefon hangzása miatt, tegnap viszont vettem egy Sennheiser cx 300 II-őt, bár messze van a csúcskategóriától, ezzel a fülessel az S4 hozza a wolfsonos SIII szintjét, úgyhogy panaszra ezentúl nincs ok a hangzást illetően
Gizmo, örülök, hogy végre itt vagy! A német preroot-os rom van fent nekem, nálam teljesen jól működik, se figyelmeztető szöveg, se fc, semmi. -
baladam86
aktív tag
Számla-nem számla kérdéshez: Ha a szerviz tudja javítani a készüléket otthon/központban, akkor elég a garijegy. Ha viszont a telefon totál halott, és nem érdemes javítani, akkor kell a számla, mert a számla értékének megfelelő utalványt ad a Samsung, aminek teljes összegét le lehet vásárolni a vásárlás helyszínén. Egyébként egy telefon kb. nem tud úgy tönkremenni garanciális keretek között, hogy ne lehessen akármelyik alkatrészét cserélni, tehát innen nézve igen, fölösleges a számla. Jó éjt mindenkinek!
-
baladam86
aktív tag
válasz
ForRedGlory #5008 üzenetére
Hát, sajnálom. Azért az összehasonlítós tesztet megkapjuk?
-
baladam86
aktív tag
válasz
ForRedGlory #5003 üzenetére
Kicsit off, de mégsem: Ennyi együtt töltött idő után a készülékekkel mi a véleményed, melyik készülék került közelebb a szívedhez? S4 oder ONE?
-
baladam86
aktív tag
válasz
kissandras20 #4661 üzenetére
Egy linket kérhetnünk?
-
baladam86
aktív tag
válasz
Izeke94 #4381 üzenetére
Nagyon relatív, hogy melyik a jobb készülék, nem lehet győztest hirdetni. A sebességkülönbség egyelőre csak a benchmarkokban látszik, hétköznapi használat során nem lehet észrevenni. A hangchip valóban jobb a 9500-ban, főleg a későbbiekben lehet előnye, ha lesz rá valami voodoo-hoz hasonló megoldás, bár összehasonlító tesztekben írtak arról, hogy nincs nagy különbség a hangzásban a két készülék között.
A cserével még érdemes egy picit várni, meglátjuk, hogy 9500-ra mennyi főzött ROM lesz, és mikor lesz rá stock android. -
baladam86
aktív tag
válasz
Izeke94 #4378 üzenetére
A cserét neked kell eldönteni, hogy mit szeretnél leginkább. 9500 lévén nincs 2 év gyártói garanciád, 9505-höz van csak 2 év gyártói garancia, amivel a prémium szervizt igénybe lehet venni, egy ilyen értékű telefonnál több, mint ajánlott.
9505-re tuti, hogy az S4 google edition megjelenése után pár héttel lesz stock android, 9500-ra, ha lesz egyáltalán, át kell portolni, nem tudom ez mennyi idő lesz, de több, mint 9505-re.
Ahogy olvasom/hallom, sokkal több lehetőség van a 9505-tel játszani, mert az Octa verzióhoz nincs nagyon forráskód, ezért a fejlesztők is kerülik.
Véleményem szerint jelenleg Magyarországon a 9505 jobb választás. -
baladam86
aktív tag
válasz
Izeke94 #4376 üzenetére
Régebben én is 9500-at szerettem volna, de ilyen szempontból a 9505 jobb választás lett a végén, sokkal több főzött ROM lesz rá, illetve az S4 Google edition is megegyező lesz a 9505 hardverével, így a 9505-re könnyebb lesz ráhegeszteni a stock androidot, de szerintem a 9500-ra is meg fogják oldani a kedves xda-s rommerek.
Egyébként a mostani telódon is google operációs rendszer van
-
baladam86
aktív tag
válasz
Daryl Dixon #4281 üzenetére
Először kell rootolnod, hogy fagyasztani/törölni tudd a felesleges dolgokat.
Ha ezután Odinnal felraksz egy gyári ROM-ot, akkor ezek az alkalmazások újra futni fognak, tehát megint fagyasztani/tiltani kell őket.
-
baladam86
aktív tag
válasz
Daryl Dixon #4279 üzenetére
Ha fagyasztod vagy törlöd, akkor sokkal jobb lesz a helyzet, utána szerintem a gyári rendszer is vállalható. Főzött ROM még nem sok van, idővel úgyis ömleni fognak, és egyre jobbak lesznek.
-
baladam86
aktív tag
válasz
torrente777_ #4199 üzenetére
Ez így elsőre szimpatikusnak tűnik, te feltetted? Vagy van olyan, aki használja? Látom szerepel GokhanMoral neve, ez remélem egy apró jel arra, hogy lesz 9505-re Siyah kernel
.tar változat nincs belőle, ugyi? -
baladam86
aktív tag
válasz
patakidr #4170 üzenetére
Akkor a füles a fő gond. Gyorsan kipróbáltam az S3 gyári fülesével, az egy hangyányit, de jobban szól. Régen az S3-nál olyanok voltak a mélyek, mintha robbanások lennének az agyamban, ezt hiányolom leginkább, meg a hangerőt. Mindegy, adok egy kis időt, míg nem lesz megoldás, tudom, vegyek egy komoly fülest
-
baladam86
aktív tag
Sziasztok!
Én is csatlakoztam szintén a táborba, S3-ról váltottam
Az lehet, hogy az I9505-nek nincsen gyári recovery-je, vagy csak én nem tudom elővarázsolni? Tudom, hogy CWM van rá, csak kíváncsi vagyok, mi a helyzet a gyárival.
Másik kérdés:
Van olyan, aki S3-ról váltott az Octa-s, 9500-ra? A hangzás miatt kérdezem, mert S3-nál Siyah kernellel a gyári lejátszónak is erőteljes hangja és mélyei voltak a gyári fülessel, a 9505-nek viszont gyári fülessel, gyári lejátszóval botrányosan halk, és gyenge amit produkál. Remélem itt is lesz majd valami mók, hogy jobban szóljon, remélem Siyah erre is kiad valami finomat.
Szóval, Octa-sok, a wolfson hogyan szerepel nálatok?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- FRISSÍTETT ÁRLISTA - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók (ELKELT)
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest