- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Weeman1 #37396 üzenetére
A morelocale 2 őt próbáltam,de semmi azt írja kábel kell hozzá,és egy program meg is lenne minden csak kábelt kéne szerezni.Viszont a rom dolog még nem teljesen világos,meg hogy milyen veszélyekkel járhat,meg hogy ez androidon módosít vagy magán a telefonon?
#37397 Kapanyél
Na látod ez jó ötlet,lehet egy jó magyar halászlébe megáztatom és rögtön magyarosítva lesz
-
kecsetihunor
aktív tag
Sziasztok.
A sammobile.com-on megjelenő I9505XXUFNC4 (Black Edition) gond nélkül talál?
-
Pityu.
nagyúr
Ezeket a telefonokat lehet magyarosítani?Nekem az SGH-I337M változat van 4.4.2 android verzióval de csak 5 nyelv van benne.
-
madve
tag
válasz
ricsi0307 #37389 üzenetére
Szia,
Küldj PÜ-ben egy mail címet és megosztom velem a kernelt... Egyébként amivel először magához tért a KT-4.2 kernel.
Milyen recovery-d van? Csak CWM-el működik helyesen.
Ha betöltötted a MIUI romot akkor utána full wipe (data, cache, dalvik) és vársz türelmesen. Először nekem több mint 5 perc volt a boot... Aztán miután rátoltam a KT-s kernel újabb 5-10 perc alkalmazások frissítése címszóval...
-
KisBundi
őstag
válasz
b.regius #37387 üzenetére
Olvass vissza kicsit! kareszkaresz kolléga is pont ilyen problémával küzd!
-
madve
tag
válasz
Weeman1 #37384 üzenetére
Hát érdekes. Nagyon jól használható és iszonyat sokat tud. 2 napja még mindig találok benne újat...
Sajnos a random restartok már óránként vannak. Bár most rátoltam egy goolge edition kernelt, ez most a legjobb...
Az MI3-tól pont emiatt a IOS feeling miatt tartok - tartottam, de az igazság, az hogy tuti, hogy nem így működik a MIUI az MI3-on...
És eléggé szokható egyébként....
-
madve
tag
válasz
Weeman1 #37378 üzenetére
Szia,
Nekem fent van. Igazából egy MI3-ast szeretnék, de előtte szoktatnám magam a MIUI felülethez.
Igaz volt vele szopás mire felment - és utána elindult....
Hát csatlakozni tudok az ahhoz a véleményhez, hoz IOS koppintás... Sajna TW alapú, de sokkal gyorsabb mint a gyári tw. Azt azért tudni kell, hogy elég sok a bug. (legalábbis nálam..)
-
bb.bocs
őstag
mondjuk ha azt nézzük ezt is egyszerhasználatosra tervezték
ugyanabba a condomba dugni a telefont azért na...
de am miért jó.se tölteni nem tudod, se zenéthaallgatni. gondolsz egyet beleteszed,és akkor jó?vagy mi?véd a condom, de nem férsz hozzá a lyukakhoz tőle
na értitek. befejeztem mindeki értse ahogy szeretné
-
Weeman1
veterán
Próbálta már valaki ezt?
SGS4 - i9505 İnt Jflte MİUİ Multi Rom 4.5.23 -last- -
KisBundi
őstag
válasz
mgTerminator #37375 üzenetére
Nem is tudom!
Itt az a lényeg, hogy ne jusson be semmi, míg a másiknál...
-
ricsi0307
senior tag
Az utángyártott aksival tényleg vigyázzatok én még akkor vettem amikor a gyári meghalt szóval volt használva vagy egy hónapig azóta pedig a táskában hurcoltam magammal nemrég viszont amikor szükségem lett rá azt vettem észre, hogy pontosan ugyan úgy púposodott fel mint a gyári.Szóval óvatosan.Kicsit más téma: Van olyan app vagy bármi arra, hogy a telefonban lévő hőmérő adatait kirakja a status barra?A cpu kijelző xposed modul nekem is fent van de az ugye mást mutat.
-
kareszkaresz
tag
Ezt a kettot talaltam amivel a gyarit rootolni lehetne 4.3-at. Mivel nem vagom meg a temat a velemenyetekre vagyok kivancsi. Elvileg mindketto safe root de talan ti hasznaltatok is mar.
Akkor a 2 link...
http://www.w0lfdroid.com/2013/12/Safe-Root-Android-4.3-Galaxy-S3-S4-Note-No-Warranty-Void.html
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2565758
udv es koszi elore is.
-
mgTerminator
veterán
válasz
N.otorious #37367 üzenetére
Még semmi.
-
KisBundi
őstag
válasz
N.otorious #37367 üzenetére
Ha jót akarsz magadnak akkor ne rakd fel!
-
N.otorious
senior tag
Valami vélemény van az új 4.4.2 ről?
-
dobobazsy
őstag
válasz
mgTerminator #37365 üzenetére
világos. köszönöm!
-
dobobazsy
őstag
válasz
mgTerminator #37363 üzenetére
JFLTE a mi telónk? nem JFLTEXX?
-
KisBundi
őstag
válasz
Botos Marci #37352 üzenetére
Sajnos nincs! Legalábbis garanciális lehetőségeken belül..
-
dobobazsy
őstag
nem találok CM11-et erre a telefonra. az official nightly február óta nem frissült. valaki használ CM11-et? egyáltalán létezik erre a telóra?
-
nfsu17
veterán
válasz
Botos Marci #37352 üzenetére
nincs
-
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérdni egy pár napja felajánlotta telóm a frissítést 4.3-ról 4.4.2 verzióra
Alapsáv: i9505xxufndg
build: kot49h.i9505xxufndg
de a frissítés rengeteg bugot tartalmaz.
Van bármi mód hogy downgradeljem a telót? Mert ez így nagyon nem ok.
Segítségetek előre is köszönöm!! -
-
KisBundi
őstag
válasz
Vagany #37346 üzenetére
Bocsánat, nem fejtettem ki eléggé! Tehát az akku töltéskapacitása tényleg nem változik! De az akku teljesítménye sem fog javulni csakis romlani! Teljesítményük a legyártásuk után csak romlik! Igaz, hogy nagyan lassan! Ahogy írtam, az akku nem igényel semilyen töltési ciklust, hogy elérje a maximálsi teljesítményét! Telefonok esetében is csak az oprendszer energiagazdálkodása miatt van ez, hogy kell pár töltés és lemerítés mire beáll a rendszer.
És most jön az amit nem fejtettem ki! Tehát olyan akkuknál érdemes 1-2 havonta lemeríteni és feltölteni újból amelyek több cellából állnak, hogy a cellafeszültségek egy szintre kerüljenek. Telefonok esetében mamapság nincs szükség mert többnyire 1 cella van csak!
Ez a "formázgatás" még a régi nikkeles időkből való és nagyon sokan nincsennek vele tisztában. Ezeket nem légből kaptam, hanem tanultam és tanulom is a mai napig!
Röviden, az elejétől fogva maximumon teljesít és nem igényel különösebb foglalkozást! Lemeríteni az akkut 1 cellával nem érdemes. Maximum az oprendszer akkukalibrációnak tesz jót, de az akkunak nem!
Bocsánat, hogy ennyire kinyújtottam! -
kareszkaresz
tag
válasz
KisBundi #37343 üzenetére
koszi szepen...
Esetleg egz javslat? Megmondom oszinten az internet olyan nagy hogy csak ajanlott dolgot akarok kiprobalni, googlet ismerem de nem tudom mennyire megizhato a forras, bennetek jobban megbizom. Tudnatok ajanlani valamit? Esetleg linket is az mar maga lenne a mennyorszag
)
koszi elore is ha esetleg .....
-
Vagany
őstag
válasz
KisBundi #37337 üzenetére
Szerintem Gizmo helyesen írta le a dolgot (#37327).
Te kötöttél bele szerintem feleslegesen, de aztán én is átvettem egy rossz fogalmat tőled (töltéskapacitás). A töltéskapacitás valóban nem fog nőni, de az akku teljesítmény 3-4 töltés után jelentősen javul (Gizmo is ezt írta) és ahogy te is írtad (Gizmo és én is) "...érdemes 1-2 havonta lemeríteni az akkut kikapcsolásig...". De ezt végképp nem értem, ez ellent mond annak amit később is írtál: "...sőt nem szabad lemeríteni teljesen!" Én csak gépész mérnök vagyok, nekem elég ennek a gyakorlati, tapasztalati része, az elméleti részét te sokkal jobban tudod
. Maradjunk annyiban, hogy az élettartam szempontjából sokkal jobb ha nem merítjük le teljesen a telefonban az akkut minden nap, de 2-3 havonta hasznos és érdemes lehet.
bacus: valószínűleg akku probléma lesz, a szervíz cseréli, ha púpos az akku akkor nem ajánlott használni, mert a telefonban is kárt tehet. Jobb hívni a házhoz jövős szervízt, meg lehet próbálni bevinni szervízbe, volt akinek kapásból adtak egy új akkut, de volt olyan is akitől el akarták venni a telefont, mondván jobban meg kell vizsgálni.
-
bacus
őstag
Kis segitség kellene, fiamnak van ilyen telefonja, telenoros, gyári, legfrissebb OTA frissitéssel , sosem volt a kezemben
, és kb. egy hete jött, hogy néha újraindul, majd megint és megint, egy újraindulásnál 5-10% akku csökkenés, aztán mikor elmegy 1%-ra feldugja tölteni majd feltöltés után látszólag megint minden ok.
Ezt tegnap be is tudta mutatni, mondjuk én már 40%nál feltetettem töltőre, és akkor azonnal abbamaradt az ujrainditás.
Gondoltam, hogy ez eddig valami akku probléma, DE néha egyszerüen térerő elmegy nullára, nincs nyilván 3g (hipernet) se, de az ujrainditás megoldja.
Azt szeretném kérdezni, hogy érdemes e egy factory resettel próbálkozni, mert lehet ez valami szoftveres nyavaja, vagy egyből hivjam samu szervizt?
Ha nem hivnám, hanem én vinném be, az gyorsabb? Azaz helyben ott megvárható?(jan 31.-én vettem a telefont, zseni a gyerek, de talán ennyir nem, hogy kinyirjon egy telefont 4 hónap alatt
, meg vigyáz is rá, nem dobálja, karcmentes, viszont állandóan ezt nyomkodja, egy nap üzemidő az még déli etetéssel is csak álom marad
)
-
KisBundi
őstag
válasz
kareszkaresz #37338 üzenetére
Gyári rom root-al ha neked nem volt semmi bajod a gyárival! Keress 4.3ra egy biztonságos root progit ami nem bántja a knox-ot és akkor próbáld meg törölni az update.zip-et!
-
Gizmo94
veterán
válasz
kareszkaresz #37338 üzenetére
Nem neked ment, mint olvasható is, lásd: (#37336) Gizmo94 válasza KisBundi (#37333) üzenetére.
G4ula84: Dehogynem. Egycellásak ezek..
-
kareszkaresz
tag
válasz
mgTerminator #37334 üzenetére
Megprobaltam amit mondtal recovery cache wipe sajnos nem mukodott a dolog. Valamiert ezt nem formazta
)))
Gizmo itthon linuxom van ertem mi az a root es mit jelent ez a gyoker konyvtarra nezve, ha a nem erti nekem mondtad bar lehet az akksisra reagaltal nem volt egyertelmu
Azert gyarilag megoldhattak volna h aki nem akar rootolni az is tudjon valodi cache wipeot csinalni :/// amolyan run in administrator modban
)
Akkor marad a root? Kerdesem az elozoekben elmondott lenne hogy ti mit ajanlotok? Gar szempontjabol. Root siman vagy akkor mar custom rom? Esetleg gyari rom rootal vagy slim?
Mit ajanlanak a mesterek ha gyorsat akarok tobb memoval kevesebb felesleges futo appal de alkalmadtan ha kell legyen egy ket gyari alkalmazas is?
-
KisBundi
őstag
válasz
Vagany #37335 üzenetére
Villamosmérnök lévén tökéletesen tisztában vagyok a működésükkel!
Nem arról beszéltem, hogy a cellafeszültség a minimum 1,5V-os minimum alá menjen, mert akkor már tényleg kuka az akku. Hanem, hogy a 3,2V-os üzemi feszültségminimumot ne érjük el, mert drasztikusan csökken az akku élettartama. Az egyedüli ok ami miatt érdemes 1-2 havonta lemeríteni az akkut kikapcsolásig, az a cellák közötti feszültség különbség megszüntetése. Ez szükséges a hibás akku diagnosztika kiküszöböléséhez, de semmi köze a maximális töltéskapacitáshoz!
-
Vagany
őstag
válasz
KisBundi #37333 üzenetére
A telefonnal nem is tudod teljesen lemeríteni. Kb 20-25%-os csökkenésnél már kikapcsol a telefon (kb 4,2V - kb 3,2V). Valóban kell egy-két teljes töltési ciklus, hogy elérje a teljes kapacitást és néha nem árt egy teljes merítés-töltés ciklus, ez a tapasztalat. De ez a teljes merítés a telefonnal valójában nem teljes merítés
.
-
KisBundi
őstag
válasz
Gizmo94 #37327 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe ezt!
Nem kell, sőt nem szabad lemeríteni teljesen! A maximális kapacitása már az elejétől fogva elérhető!
-
nfsu17
veterán
válasz
kareszkaresz #37331 üzenetére
Aztán lehet nem működik. -
kareszkaresz
tag
válasz
Gizmo94 #37330 üzenetére
Ertem. Szoval akkor itt az ido a rootolasra?
Pedig egesz jol elvoltam a gyari kernellel software-ben is.
Akkor mar erdemes masik romot feltenni vagy eleg csak rootolni mert a sima roottol megszabadulni egyszerubb es nincs vele annyi macera mintha romolnam is? Szamlalo miatt kerdem gariztatas vegett.
Velemeny?
-
Gizmo94
veterán
válasz
kareszkaresz #37329 üzenetére
Nem fogsz tőle root nélkül megszabadulni, mivel rendszerszintű folyamat.
-
kareszkaresz
tag
Ujrainditottam a telefont sajnos az uj firmware ertesites meg mindig ott van az ertesitesek kozott es az ertesitesi savban is az ikonja.
Meg lehet ettol szabadulni valahogy rootolas nelkul?Koszonom mindenkinek az eddigiekben is nyujtott segitseget.
-
Tibcsi68
tag
Van valamilyen alkalmazás arra, ami a nem fogadott hívásokat, smseket megjeleníti az S-view tok ablakában?
-
kareszkaresz
tag
Koszonom megtalaltam a pipat kivettrm erdekes h valamiert benne hagytam ez az egy elkerulte a figyelmem.
Most inditsam ujra a telot hogy ertesites eltunjon vagy amig nincs rootolva es cachebol torolve az az update addig az ertesites ott lesz?Jol gindolom h root nelkul eselytelen cache directorybol torolni?
-
csabám
addikt
válasz
kareszkaresz #37322 üzenetére
Telefon névjegyénél, legutolsó pont a beállítások között.
-
kareszkaresz
tag
Nem talalom a beallitasokban csak a szinkronizalast az accountoknal. Hol talalom ezt a pipat egesz pontosan? Bocs vegigneztem nekem kimaradt.
Gyari beallitasokat nem szivesen teszem vissza mert sokat szarakodtam mire olyan lett amilyen most) esetleg ha azok elmenthetoek lennenek valamilyen progival akkor szivesebben kiserleteznek veluk
Gondolom a backup pro nem epp ezekre lett kitalalva. -
doe2
tag
Az igaz,hogy az új akkukat első alkalommal kikapcsolt állapotban 12 órát majd teljesen lemeríteni és megint 12 órát kell tölteni?Ezt mondta az eladó.
Én úgy tudtam,hogy a Li-Ion-nak ez teljesen mindegy. -
Samu4
csendes tag
válasz
kareszkaresz #37317 üzenetére
helló
Állisd vissza a gyári beállításokat és vedd ki a pipát először az automata frissítésektől! Úgy nem fog zaklatni a frissítés miatt beállításokban megtalálod . -
KisBundi
őstag
válasz
kareszkaresz #37317 üzenetére
Nekem vmelyik biztonságos progival és csak így tudod törölni!
-
kareszkaresz
tag
válasz
borsodika #37315 üzenetére
Torolni nem engedi mivel be sem tudok lepni a cache konyvtarba. Nem engedi
kijon a figyelmeztetes h unaccessible. Nincs rootolva a telefonom teljesen gyari bealitasokkal uzemel most.
Akkor ezekszerint rootolni kellene a telefonom gyari rommal h meg tudjam ezt csinalni? Mas megoldas nincs ha nem akarom butykolni de 4 4 2 ot sem szeretnek?Ti hogyan toroltetek mivel sikerult root nelkul?
-
KisBundi
őstag
válasz
kareszkaresz #37314 üzenetére
Vagy törlöd az update.zip-et vagy rootolod! Ha már rootolva van, akkor egyedi rendszernek fogja felismerni és nem fog zaklatni!
-
borsodika
őstag
válasz
kareszkaresz #37314 üzenetére
Törölni kell az update.zip-et: [link]
-
kareszkaresz
tag
Lenne egy kerdesem. Ejszaka wifin sunyiba letoltotte a 4.4.2 frissitest teggelre az fogadott h na ki legyen. Elhalasztottam a frissitest de mar nem volt olyan hogy megszakit csak legkesobb 3 ora mulva emlekeztet. Task managerrel kilottem de a frissites megerkezett azota is ott van az ertesitesekben amit mar nem tudok kiloni. Mit kell tennem h biztos legyek abban nem lesz ebbol 4.4.2 es ne is zaklasson tobbet evvel a frissites dologgal? Az automata frissitest a programokra google playen beallitottam mashol nem tom mit lehetne meg tenni. Gondolom mar mindenkinek megjott azota ez a lehetoseg nalatok mi ujsag hogy vedtetek ki? Ideje lesz rootolni custom rommal ha azt akarom hagyjon beken? Amugy jol megvagyok gyarival is egyelore de nem akarok 4.4.2 feltennvalaszokat koszi elore is.
Udv
-
doe2
tag
Helló!
Valaki rendelt már ebayről akkut?
Tudnátok megbízható eladót,aki eredetit árul vagy linket adni?
Köszi! -
Tátombák
újonc
válasz
mgTerminator #37184 üzenetére
Nagyon köszi a választ, megnyugtattál
-
flegga92
senior tag
válasz
bb.bocs #37288 üzenetére
Én ezt használom pót akksinak. 2 hetente használom kb ha sokat utazok, vagy este elfejtettem felrakni tölteni a telefonom. Nem bír annyit mint az eredeti akksi, de egyenletesen merül nem ugrálva és az NFC működik benne. Próbaként vettem mert 1000 ft ot nekem megért. Rendeltem egy ilyet is hozzá csak belállítod az akksit + a telót és tölti. Van rajta USB is de ha használod a telefont nem tölti sajna...
-
Gizmo94
veterán
válasz
bébi67 #37300 üzenetére
Ennek az oka sajnos nem az, hogy jó az utángyártott akku amit vettél, hanem alighanem az, hogy a gyárid volt szar. De nem akarom elvenni a kedved. Igazság szerint a telefon sem tudna már csak rendszerszinten, szoftveresen sem mit kezdeni az elvileg "nagyobb kapacitással" , hibát csak azért nem generál, mert nyilván nincs benne olyan. Ha megteheted, méresd meg egy szintén új gyári akku mellett és jó, ha annyi lesz benne, mint a gyáriban, de nem lesz. Ráadásul ami még probléma, hogy a tartósságuk ezeknek általában egy vicc.
Még annyit némi további ünneprontásként, hogy senkinek nem javasolnám, hogy a gyárin kívül bármilyen akkut vegyen és használjon, (nem az első szériás púposodó kínai gyárit értem ezalatt) mert rengeteg hibát tud generálni egy utángyártott akku a későbbiekben. Ráadásul nem érdemes eldobni a régi gyárit ami szarráment, mert ha ezt látják benne garanciális javításkor esetleg, úgy abban a percben vonták meg.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az iPhone után a legismertebb okostelefon, a koreai cég mindenkori csúcsmodelljének negyedik generációja megérkezett és tudja azt, amit vártunk tőle.
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- iPhone 16 PRO l BLACK TITANIUM l 256GB l BONTATLAN ZSÍR ÚJ
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Garanciában Cserélt Új Készülék! 6 Hónap Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest