- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
Speed szenzor egy reszet megoldana.
-
Luser2000
addikt
Sziasztok!
Nem Garmin téma, de mégis itt írnék ha nem gond, mert más bringacomputer téma nincs friss.
Tegnap voltam egy túrán. Az útvonal kb 49km / 500 m szint. Többször letekertem már.
Két eszközzel rögzítettem: Samsung Watch Ultra és Wahoo Elemnt Ace.
Mind a kettő eszköz jelentősen több távolságot mért, illetve kiugróan magas sebességadatot is rögzített.A Samsung 57 km-t és max. 90 km/h-t mért.
A Wahoo 60 km-t és max. 139 km/h-t mért.Ezen az útvonalon most tekertem 3. alkalommal, ilyen eltérést eddig nem tapasztaltam. Ilyen kiugró sebességadatokat máshol sem vettem még észre.
Ellenőriztem a Samsung és a Wahoo által rögzített útvonalat. Mindkettő track-ban megtaláltam ugyan azt a hibát. A téves rögzítés ÁLLÓ HELYZETBEN (kb 10 perc pihenő) történt, a Watch a karomon volt (néhány métert mozogtam ide-oda), a Wahoo a biciklin volt, az egyáltalán nem mozgott. Mindkettő eszköz automatikusan megállítja az edzést álló helyzetben.
Mi a francból adódhat ez a hiba a két készüléken?
Miért nincs az Samsung Watch Ultra-ba és a Wahoo-ba beépített algoritmus, ami az ilyen zavarokat, és a kirívó sebességadatokat kiszűri? Miért kerülnek ilyen hülyeségek a track-ba? -
Luser2000
addikt
válasz
Luser2000 #52 üzenetére
Wahoo Ace tapasztalat a Tour de Balaton XL alapján:
Kb 11 órán keresztül volt bekapcsolva, 100%-ról 56%-ra merült, automata állásban. A kijelző mindig jól olvasható, jól látható volt. Az útvonalat pontosan követte, időben szólt a fordulók előtt. Pulzus pánt és pedálfordulat mérő stabilan csatlakozott hozzá.A Samsung watch ultra ugyanazt a távot mérte, de a kalória érték elég nagy különbséget ad. Sajnos a Bosch Smart Systemmel nem tudom párosítani, így a bringa adataival nem számol. Jó lenne egy e-bike profil is.
-
-
lewisfm
aktív tag
Tehát szürkülettől kezdve az LCD kijelős Garmin Edge 1050 olvashatóbb.
A MIP kijelzősből pedig nem a napelemeset kell venni, mert az tényleg ront az olvashatóságon. Viszont a napelemes szebb, de átlahos használat mellett semmilyen hozzáadot értéket nem képvisel. Szerintem akkor van értelme, ha rendszeresen hosszú túrákra jár valaki és problémás a töltés. -
turbulencia8
őstag
válasz
Luser2000 #50 üzenetére
Wow, köszi a részletes visszajelzést! Én végül szemüveget cseréltem, és megtartottam az Ace-t. A korábbi, tükrös szemüvegem este túl sötét volt (cat. I-III. max. 55% fényáteresztéssel, most 85%-ról indul a sötétedés).
Az első néhány töltés után sokat javul az akkuidő, a májusi frissítésben pont ezt javították. A szélszenzor egyelőre nálam is alul mér, szinte mindig hátszelet mutat. -
Luser2000
addikt
válasz
Luser2000 #42 üzenetére
No, tegnap volt először lehetőségem kipróbálni az Element ACE computert. Azt itt beszélt kijelző láthatósági vagy rosszul olvashatósági problémát én őszintén szólva nem tapasztaltam. Ugyan nem volt egymás mellé szerelve aez EDGE 1050-emmel, de érzetre semmivel sem volt rosszabb, sőt, emlékeztetett a 1040 adta kijelzőélményre.
Lehet, hogy az olvasási, betekintési szöget kell jól beállítani a bringán, mert én igyekeztem a gyártó által ajánlott, vízszinteshez képest max 5 fok döntéssel felrakni.
Délelőtt 10 és fél kettő között tekertem (off: a Zselicben, gyönyörű táj, menjetek ti is arra) hol fák között, hol pedig nyílt terepen, AUTO fényerő beállítással és világos témával. Számomra megfelelő volt.
Az emelkedőket sokkal pontosabban, jobban követhetően jelzi, mint a Garmin. Az irányváltások jelzése is megfelelő. A szélerősség mérőt nem tudom hova tenni. Volt pár nagyon szembeszeles helyzet, de este otthon az adatokat nézve kb. mindig jelentős hátszelet írt. (Én a nyeregben mást tapasztalétam, de soha életemben nem használtam szélmérőt, így csak a benyomásaimra támaszkodhatok).
Kb 4 órán keresztül volt bekapcsolva a computer és az AUTO beállítás mellett 88%-ról lemerült 56%-ra. (Ez volt az első töltzése). Nem túl bíztató, de lehet lesz jobb. Érzetre a Garmin talán ennél takarékosabb.
A kettő készüléket összehasonlítva nekem a Garmin előnyeként jön fel, hogy másfél éve ott van minden bringás adatom (meg a Stravaban), jó, hogy azokat kényelmes webes felületen is el lehet érni. A Garmin kijelzőjének adatokkal való testreszabása szerintem kényelmesebb az eszközön, mint a a Wahoo appban. Folyamatosan frissítik a sw-t (nekem a fórumokban olvasható anomáliák szinte soha nem jöttek elő, pedig miondig beta verzióval használtam, kb. 1 éve volt összesen kettő spontán újraindulásom).
A Wahoo melett szól, hogy a tekrés végén az adatok összegzése, megjelenítése, elemzése részletesebbnek (és szebbnek) tűnik. Szerintem pontosabban navigál. Jobban kihasználja a kijelő méretét (egy lehelletnyivel nagyobb, leginkább szélesebb), érzetre nekem kicsit olvashatóbb, láthatóbb az EDGE 1050-hez képest.Nem tudom melyiket tartsam meg.
Üdv., jó bicózást!
-
turbulencia8
őstag
Három éve majdnem becsődölt a Wahoo, ezt az évet sem fogják zsebre tenni az új befektetők, szerintem nagyon sokan fogják visszaküldeni az új TFT kijelzős szériát (valószínűleg én is, de még van 20 napom tesztelni).
Pl. ma hat körül jöttem haza napsütésben. Oldalsó napfénynél az Ace-en kvázi semmit nem lehetett látni automata módban. Át kellett kapcsolnom "auto max" módra, akkor minden árnyékban azonnal közepes fokozatra kapcsolta a fényerőt. Így jól látható minden, de az egész TFT konstrukció teljesen értelmetlen (a Sigma Rox 12.1-nél is az volt).
Valószínű, hogy auto max-on tényleg csak 16 órás lesz az üzemidő még ilyen hatalmas tömegű akkuval is (ami csak 2-3 órával haladja meg a Roam V2-t radarral).
A jövőben szeretnék végig menni a Hungarian Divide-on, ahhoz az új Wahoo nagyon rossz választás. -
arn
félisten
válasz
turbulencia8 #47 üzenetére
szvsz ez nem szepsegverseny - hanem egy tool. de neha elfelejtik a gyartok. igy foton a roam sokkal jobbnak tunik.
az ujabb v3ak nekem nagyon nem jonnek be - becsodolnek ezek is.
-
turbulencia8
őstag
válasz
turbulencia8 #46 üzenetére
Ma automata módban használtam az Ace-t munkába menet: városban is szinte minden fa alatt szinte azonnal közepesre kapcsolta a fényerőt, sokkal több energiát eszik a Roam V2-nél.
Szabad ég alatt kikapcsol a hátérvilágítás, egyébként ilyenkor a legrosszabb a láthatósága (pedig csak fotokromatikus napszemüveget használok, ami nem igazán sötét). De legalább nem csillog egyik se, szóval meg lehet szokni, a fő probléma a térképek színeivel van, kevesebb részletet látok az Ace-en, mint a Roam V2-n, annyira szürke minden, hogy alig látom az utcákat, a POI-k meg annyira picik, hogy az már maszat kategória. Viszont ezek javíthatók szoftveresen, remélem kihoznak egy új színsémát! -
Luser2000
addikt
válasz
turbulencia8 #43 üzenetére
Szemléletesek a képek a kijelzőkkel.Nem lehet, hogy az ACE egyszerűen csak más betekintési szöget igényel?
-
arn
félisten
Es kb annyival szarabb mint a fenix 6 vs fenix 7.
-
turbulencia8
őstag
válasz
Luser2000 #42 üzenetére
Tükröződéssel szerencsére a Wahoo-nál továbbra sincsen gond, csak messze nem olyan kontrasztos az új sorozat, mint a Roam v2. Utóbbi felhős időben is 2500 nites hatású, míg az Ace fele annyira fényes, de még látható. Teszteltem az akksit: automata módban ugyan hamarabb bekapcsol a világítás, de azzal is bír 20-25 órát szerencsére. Rájöttem, hogy az Ace-nél a fő probléma a térképek színvilága világos módban, ami szoftveresen javítható (írok is nekik). Egyelőre sötét módban jobban látom az utcákat, de visszafelé rájöttem, hogy a világos téma jobban állna az Ace-nek, míg a Roam V2-n inkább a sötét mód szebb. Amúgy az Ace-en navigáció hangereje jól állítható, így erdőben sem zavaró az angol szöveg, ill. városban a csengő tényleg jó, leszereltem az eddigi Knog csengőt (-25 g).
-
Luser2000
addikt
Én pár napja jutottam egy Ace-hez, Garmin Edge 1050 van mellette. Még nem volt időm tekerni és kipróbálni, sajnos csak jövő hét végén lesz rá lehetőségem. A Garmin kijelzővel kapcsolatban vegyes érzelmeim vannak, mert a gyárilag fényes nagyon tükröződik, matt fóliával meg a színek fakóbbak. Majd megyek egy Balaton kerülést május végén, akkor eljön az igazság pillanata.
-
Khelben
nagyúr
válasz
turbulencia8 #39 üzenetére
Hát igen, azóta csak nőtt a kijelzőre panaszkodók száma Acenél és a Roam/Bolt párosnál is. Ezzel most nagyon mellényúlt a Wahoo szerintem.
-
arn
félisten
válasz
turbulencia8 #39 üzenetére
Kamootos utvonalat altalaban ra lehet kuldeni (garminra tuti), az sokkal precizebb - illetve vegre garminnal is lehet mobilon kivalasztott pontra navigalni, nem kell a szar menuvel kuzdeni. Bar en ezeket ritkan hasznalom, de hasznos - fenixen is jol mukodik, meg barhonnan hazavezetett.
-
turbulencia8
őstag
Megérkezett a héten az új Wahoo Ace: nagyon vegyesek az érzelmeim, egyelőre jó, hogy nem ment el a másik. Tudtam, hogy fél tégla hatású, külsőre olyan, mint egy Mio Cyclo, csak sokkal nehezebb. A matt kijelző betekintési szöge elég kicsi, de szerencsére nem szemből nézve optimalizálták, mint a Garmin 1050-et, hanem alulról nézve, pont ahogy felrakjuk az előre nyúló konzolra. Háttérvilágítással viszonylag gyorsan merül, és sajnos pont annyival halványabb, mint a Roam V2 e-ink kijelzője, hogy árnyékban ennek már be kell kapcsolni a világítását. Nem tudom, hogy off-road túráknál mennyit fog bírni, de már értem DC Rainmaker fanyalgását a kijelzőre. Érdekes módon a sötét téma jobban használható navigációhoz, kontrasztosabbak az utcák (Roam V2-nél is mindig ezt használom).
A térkép sokkal részletesebb az elődnél, de igazából egyelőre nem ad annyi pluszt, mert nem helyettesíti a telefont. Csak azokat a kerékpár útvonalakat látni, amiket a Roam is mutatott kékkel, a budapesti nyomvonalak jó részét nem mutatja. A Wahoo saját útvonaltervezője más márkáknál talán jobb, de messze elmarad a mapy.com-hoz vagy a régi Tahunához képest.
Navigációt nézve a Roam-mal sem tévesztettem egyetlen kereszteződést sem - hála a jó előre jelző LED-es, pittyegős értesítésnek és a pontos, multiband GNSS miatt (erdőben sem). A gépi hang alapú utasítás szerencsére Ace-nél is visszarakható pittyegésre, a szélsebesség érzékelő egyelőre inkább érdekes, mint hasznos, és az ANGI esésérzékelő szenzor támogatás megszűnt, ez elég zavaró. -
Khelben
nagyúr
válasz
turbulencia8 #37 üzenetére
Hol hirdetted a Roam-ot? Nekem a térképek és a navigáció pont nem szempont, egy évben kétszer ha használom, akkor is előre megtervezett úton.
Szerk.: Közben megtaláltam
Kár hogy olyan messze vagy.
-
turbulencia8
őstag
A Wahoo Bolt V2-nél valóban sokkal jobb a Roam V2, mindkettőt használtam. A Roam-on sokkal jobb a navigáció és a mászás is, az oldalsó LED-eken használom a radart (a képen pont nem jön semmi, a sebességet mutatja az átlaghoz képest).
Egyébként végül megrendeltem az Ace-t, a térképek nagyon megtetszettek rajta, úgyhogy Roam-ot meghirdettem más portálon.
-
Khelben
nagyúr
válasz
turbulencia8 #33 üzenetére
Amióta kijöttek az új Wahoo-k, én pont a Roam V2-n gondolkodom, ami a nagyobb kijelzővel hozzáadna valamit az élményhez (Bolt v2-m van). A V3-asoktól elrettent az új kijelző technológia. A Garminokkal is pont az volt a bajom, hogy napfényben rosszul láthatóak a csillogó felület miatt, a V3-as Wahoo-k meg a videók szerint rosszabbak lettek, mint a Garminok... Szóval nem tudom. Majd talán valaki kijön valami mással, de a mostani felhozatalban egyáltalán nem vonz egyik se.
#34 arn : gyanítom, hogy ha a Garminnak bejön az előfizetéses dolog, nemsokára a többiek is meg fogják lépni.
-
arn
félisten
válasz
turbulencia8 #33 üzenetére
Garminnal raadasul most hoztak be az elofizut, igy varhato, hogy a “free” ficsoroket megvagjak idovel (vagy megforditva nem kapsz meg mindent a keszulekvasarlaskor). Ami eleg gaz az arazasukat elnezve, mert eddig lehetett mondani, hogy az analizalas ingyenes. Mar nem az, es es eleg sok embert felhergelt - engem is, mert van harom kutyujuk meg x szenzor toluk.
-
turbulencia8
őstag
Gondolkodok, hogy a Wahoo Roam V2-met lecserélném valami újra de leginkább a Coros Dura esetleg a Karoo 3 vonz, valahogy a Garmintól mindig idegenkedtem. Az új Wahoo Ace akkuideje röhejes egyelőre.
-
arn
félisten
Nagyreszt nappal tekerek, akkora kell jobbnak lennie vminek, most hiaba jobb vmi, ha ott elvetve hasznalom.
Amugy nem a solaros verziorol van szo? Azoknal valoban szarabb az olvashatosag, a solaros reteg miatt. 840bol nem is azt vettem, es fenix7probol sem azt vettem volna, de nem volt mas, az ujabb oraknal szerencsre mar nem ilyen, a fenix6pro is jobb volt ebbol a szempontbol. En sok ertelmet nem latom ennek a solaros erolkodesnek, keves elonyet latom, de a hatranyat mindig, ha ranezek.
-
lewisfm
aktív tag
Próbáltam, kevés volt sajnos. Szürkületben szemüveg nélkül drasztikusan romlik az éleslátásom, ami az ilyen kis képernyőknél nálam már gond. Mondjuk érdekes, mert ha nem olvasni kell, csak közlekedni, akkor semmi gond, még a rendszámok elvolvasásával sincs gond, csak közel ne kelljen olvasni. Az 1050-től ódzkodtam, mert az 1040-be vagyok szerelmes, abból is a Solar tetszik, de az 1050 képernyőjének az olvasása érdekes módon nem problémás. Mindenesetre kivárás lesz, meglátom, hogy az év második felében jön-e ki olcsóbb model az 1050-es képernyőjével. Pl. egy Explorer 3 nekem tökéletes lenne.
-
tool
tag
Nekem 1040 van, eszem ágában sincs, hogy lecseréljem erre. Az üzemideje a harmada az enyémnek, lehet, hogy szebbek a színek, de ez édeskevés.Az 1040 kijelzője is alkalmasabb erős napfényben való használathoz.
Az akkumulátor miatt én egyik készüléknél sem aggódnék, mivel jóval kevesebb töltési ciklus kerül bele , mint egy mobilba az évek során. Tíz évig biztosan nem lesz gond. A régi 705-ösömet (16 éves) még mindig az eredeti akkuval használja egy barátom és még jól bírja. -
.LnB
titán
válasz
Luser2000 #24 üzenetére
Nekem hobbistának annyira ez nem számítana. De aki komolyan edz, annál ez zavaró lehet. Bár a top szinten, versenyeken kisebb computereket használnak csak, kisebb Garmin, vagy Wahoo Elmemnt pl.
Egyébként nekem (is) Karoo 2 van. És az én igényeimet teljes mértékben kielégíti. Semmi bajom nem volt vele eddig. És nagy szerencsém volt, mert sikerült 200€ körül vennem tavaly nyáron. Az új Karoo drága lett. Egyszer majd lehet váltok arra, de jelenleg semmi sem indokolja.
És most eszembe is jutott, hogy kell rendelnem még egy Karoo mount-ot a téli bringára is. Nem akarom átpakolgatni mindig az egyikről a másikra. -
Alchemist
addikt
Érintőképernyő... sportolás közben jó, ha minden második-harmadik érintést érzékeli (több telefonnal is így jártam).
-
notika77
senior tag
Idén vettem (5-6 hónapja) használtan, még nem volt 2 éves. Tudtam, hogy cserélni kell majd az akkut, de nem gondoltam, hogy nincs hivatalos szerviz, ezért utána sem néztem. A csere elvileg megoldható házilag, de a ház/kijelző ragasztva van, az akku meg forrasztva és valószínűleg a kicsavarandó 2-3 csavar feje is valami speciális kialakítású, nehogy legyen a lúzernek hozzá szerszáma. Ha mindezek ellenére sikerül, mert van egy viszonylag jó pákája és ügyes keze, amikkel nem égeti szét a PCB-t, akkor már csak a vízállóságért való imádkozás marad hátra.
A magyar forgalmazónál (matrica a dobozon) próbálkoztam, de elhajtott, mert nincs számlám a vásárlásról, hiába írják a honlapon (korábban mintha még számla lett volna), hogy sorozatszám alapján lehetne cserét kérnem (nem derült, ki mennyiért), mert nem csak számlám nincs, de a kijelző szélén is van egy minimális sérülés (0,5mm-nél keskenyebb mélységben lepattant az éle, most keresnem kellett, meg villanyt gyújtanom, hogy megtaláljam a sérülést) és így nem cserélik. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... egyszerűen rossz viselni. Hol lötyög a kezemen, hol feszül, kényelmetlen."
Elfogadom bár erre azt tudom mondani, hogy megszokás kérdése. Az biztos, hogy egy okosórát nem lehet úgy (lazán) hordani, mint egy nem okost, mert sz*rt se fog érni. Azt bizony legalább a sportolás idejére szorosabbra kell húzni." ... a rossz szemem miatt nehéz elolvasni ... " – világos, túltárgyalva.
"Mondjuk az botrány, hogy nem lehet betűméretet állítani ... "
Igazából én is erre kaptam fel a fejem. Óráknál ugyanis ez már jó ideje van. -
notika77
senior tag
Ebben lehet az akkumulátort cserélni, ha elromlott vagy ez is kuka, mint az okosóráik? Amiket nem szervizelnek csak cserélnek, amíg van rá garancia.
-
lewisfm
aktív tag
válasz
<Adamsky> #12 üzenetére
Semmilyen óra, így okosóra nem érdekel, egyszerűen rossz viselni.
Hol lötyög a kezemen, hol feszül, kényelmetlen.
Aztán olyan kicsi a számlapja, hogy a rossz szemem miatt nehéz elolvasni, mert távollátó vagyok, s már sajna utolért az "öregszem" probléma is.Azonban kerékpározom. A 3,5" képernyőt szemüveg nélkül is el tudom olvasni de a funkciók tekintetében talán elég lenne az Explore 2 is, feleennyiért, de mégis valahogy erre vágyom!
Most van egy Edge 130 Plus-om, s tulajdonképpen ez is elég lenne, azt leszámítva, hogy csak nappal tudom elolvasni a képernyőn megjelenő tartalmat, s azt is csak akkor, ha 3 sorosra csökkentem az adatmezőket.
Mondjuk az botrány, hogy nem lehet betűméretet állítani, pedig látszik, hogy az egyes adatmezők területe nincs kihasználva, csak így néz ki jól - ami másodlagos.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... a feliratok mérete itt sem állítható ... "
A 1040-en (és a 1050-en se)? Érdekes, hogy ehhez képest egy átlag Garmin órán igen.
A mai világban egyébként úgy látom, hogy normál esetben, ha az embernek eleve van egy Garmin órája, akkor nagyon nagy bringásnak kell lennie ahhoz, hogy egy ilyen computer "behozza az árát" (ellenkező esetben csak pénzégetés)."A navigációs képességei viszonylag jók, de az útvonalról való letéréből nehezen tér észhez, vagy sokára tervez újra."
Az előbb említett órákhoz képest (bár most már órában is akad, ami tud tervezni) ez lenne az egyik nagy előny. Ehhez képest, ha jól értelek, akkor ez ilyen eléggé "mehh" (értsd: működget) kategória. És, akkor arról ne is beszéljünk, hogy mivel nem lehet akármilyen térképet (és útvonaltervezőt!) rátenni (nem egy Locus ...), ezért pont annyira lesz "okos", amennyire a Garmin – most hirtelen nem is tudom milyen alapú – saját térképe.#11 arn
" ... a fenix7pro sokkal szarabbul lathato, mint a fenix6pro ... "
Ez azért lehet, mert "régen" a solar elemet (?) vagy mi a szöszt a kijelző elé / -re is behúzták. És, igen, ettől rosszabb lett a fényvisszaverő képessége.
Ebből tanulva a 8-asban és az Enduro 3-ban (a YT-n vannak jó videók, amikben látszik a különbség → és és föld) már nem ilyen." ... ami nem ad folyamatosan kepet, mert szamomra az nem ora."
Na, ezzel én is pont így vagyok. Minden AMLOED-es órát valamilyen csini "3D"-s számlappal fotóznak, miközben a valóság az, hogy a mindennapokban vagy tök sötét a képernyő, vagy valamilyen leegyszerűsített AOD-ot mutat (ami erős napsütésben ugyanúgy nem látszik, vagyis "ébreszteni kell" az órát)." ... fenixbol is remelem lesz solar mentes."
Mint írtam fentebb, az új solar-ok már nem olyanok, mint a régiek. Ha pedig a méret nem gond (és nem búvárkodsz), akkor Enduro 3. Simán veri a Fenix 8-akat ... -
arn
félisten
en is igy vagyok ezzel... foleg bringas oranal, amit jo esellyel a napon nezel. ezt a hulye solart nem kellene eroltetni, mert a fenix7pro sokkal szarabbul lathato, mint a fenix6pro. ettol fuggetlenul orabol nem veszek olyat, ami nem ad folyamatosan kepet, mert szamomra az nem ora. 840bol is solar menteset vettem emiatt, fenixbol is remelem lesz solar mentes.
-
Khelben
nagyúr
Ez gyakori érv az ilyen computerek ellen, de nem igaz. Ott kezdődik, hogy egyik telefon se megy el 4-5 óránál többet folyamatosan bekapcsolt kijelzővel, érzékelőkkel, navigációval. Aztán ott van még a GPS pontosság, ami telefonoknál elég kérdőjeles pl erdőben, magas házak között. A tükröződő kijelzőkről nem is beszélve. Plusz a telefon rettentő sérülékeny. Hirtelen ennyi jut eszembe, de biztos van még sok.
Vannak alkalmazások, amik részben vagy akár teljesen tudják ezt a funkcionalitást, komolyabb kerékpárosoknál mégse látsz telefont a kormányon. -
lewisfm
aktív tag
Az összehasonlító táblázatban hibás a Garmin Edge 1040 Solar memóriamérete, mert az szintén 64 GB és nem 32 GB!
-
hapakj
őstag
Ez egy valami, ami akár egy iOS alkalmazás is lehetne
-
Luser2000
addikt
Harmadik hónapja nyúzom. Előtte 1040 volt, azt megelőzően meg Karoo2.
Mindhárom készülék hatalmas funkcionalitással bír, a Karoo talán logikusabb menüszervezéssel. Jobb lett volna, ha a 1040-hez képest nem csak a kijelző technológiájában, hanem méretében is érdemi eltérés van, a készülékház lebírt volna még legalább +0,3"-t. Sajnos a feliratok mérete itt sem állítható (A Karro2 sem tudta), a sok kihelyezett információ és térképfelirat sok esetben apró (vagy esetemben szemüveget igényel).A megjelenéskori sw verzióhoz képest már volt vagy 4 frissítés, ez dícsértees (már-már a Hammerhead 2-3 hetes ciklusaihoz hasonló az update). Sokan panaszkodnak random készülékújraindulásról, nekem is volt kb 3 alkalommal. A térkép, iletve az alatta lévő domborzatprofil olyan, mintha el lenne itt-ott csúszva egymsától, mert a tényleges domborzati helyzet a képernyőn jelzettől többször jelentősen eltér. (Itt jegyzem meg, hogy nem szabad autós navigációhoz hasznlítani, a "túrista térképek" ugyan sokkal részletesebbek, ke sokkal több térképhibát tartalmaznak). A navigációs képességei viszonylag jók, de az útvonalról való letéréből nehezen tér észhez, vagy sokára tervez újra.
Nem egy hibátlan eszköz, cserébe piszok drága. Mindehhez még az is hozzá jön, hogy a Garmin nem beszélget a Bosch Smart systemmel, így az ilyen rendszerű bringákkal nem lehet összekötni.
-
Én tökre szeretnék egy ilyet, de ezek az árak. Kivagytok tőle
-
Khelben
nagyúr
Számomra élhetetlen a Garminok kijelzője. Egyszerűen annyira tükröződik napsütésben, hogy kifolyik a szemem tőle. Az érintés oké, egyéni preferencia kérdése, nekem nem jön be. De a Wahoonál meg tudták oldani, hogy nappal ne tükröződjön, éjjel ne égesse ki a szemem és gombokkal is elérhető legyen minden funkció.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... a 1050 megjelenésével a 1040 (és napelemes Solar változata) még nem vezetődik ki a piacről ... "
Talán mert érzik (tudják?) ők is, hogy van egy olyan réteg is, aki nem gyönyörködni akar a portékában, hanem minél tovább (időben és üzemidőben) szeretné azt használni.
Az órák esetén is nyitottak ugye a "nép" felé, akik sírva könyörögtek az AMOLED után, de azért (hál' Istennek) még vannak MIP-es óráik is.
Szóval szerintem ebben semmi meglepő nincs, és remélem ez a változatosság (nem akarok én senkit rábeszélni a MIP-re, de azt se próbálja meg senki nekem bemagyarázni, hogy a „rendes” LCD vagy AMOLED helyettesíteni képes a MIP-et) sokáig megmarad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Medence topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Nintendo Switch
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- További aktív témák...
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged