- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Google Pixel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kecsetihunor
aktív tag
Legalább egy fél éve nem posztoltam itt, a kommentekkel sem állok naprakészen.
Tavalyelőtt szeptembertől nyúzom az S4-em (I9505), de teljes mértékben kielégíti az igényeim. Egyáltalán nem érzem, hogy túl van bonyolítva, nem vágyom újabb telefonra egyáltalán.
Viszont az akksi az nem a legjobb. Mire hazaérek 5-6 körül melóból már 30%-on van az akksi... Reggel 6-kor húzom le, és nem a telefonon élek.Pl, ma (vasárnapi használat): 8-kor húztam le a töltőről, 49 perc kijelző 70%. Erre azt mondanám, hogy jó (az én átlagomat nézve).
Custom ROM-ot használok, Imperium, azt szoktam frissíteni OTA-n amikor jön. Anno naprakész voltam a ROM-okkal, ma örülök, ha van telefonom
-
kecsetihunor
aktív tag
Hol van már R2D2 (Artu) aki csinál egy slim rom-ot, ami megy s kész...
-
kecsetihunor
aktív tag
Helló mindenkinek!
Boldog karácsonyt!
Imperium v16 főzött ROM-al élek, de alig húzom ki a nap végét... nagyon merül a telefon.
Mit javasoltok?
Cseréljek ROM-ot? Nagyjából kikapcsoltam minden olyan funkciót, ami merítene... -
kecsetihunor
aktív tag
Üdvözlet, 90%-ban elhatároztam magam, hogy felteszek egy custom kernelt és 1 custom ROM-ot.
Elég volt a gyáriból, egye fene a garanciát, nekem kell a változatosság.
Már most nem igazán követtem a custom rom-ok fejlődését, átnézve az XDA-t, hát nem túl sok élménnyel maradtam.Ki mit ajánl, mi vált be? CM11-et szerintem mindenképp kipróbálom
-
kecsetihunor
aktív tag
Helló,
nem jár 50 giga dropbox S4-el?
-
kecsetihunor
aktív tag
Szervusztok jó kollégák!
Egy szekér esztendeje nem jártam már itt, habár 70%-ban olvasgatom a hozzászólásokat.
Mi ez az újraindulós dolog? Jelenleg NB9-em van, és gondoltam frissítek NG8-ra (csak úgy, ok nélkül).
Tudtommal, bármikor visszatérhetek NB9-re, mert nem downgradelek verziószámot. Ez így van?Érdemes váltani?
Nem túl rég rootoltam towelroot-al (knox 0x0), de egyre inkább piszkálja a csőröm, hogy tegyek rá egy rendes Custom ROM-ot (hiányoznak az S2-s idők... többször megfordult a fejemben, hogy a következő telefonom biztosan nem lesz Samsung, annak ellenére, hogy elég minimálisan használom a telefonom, és mindennel meg vagyok elégedve - igaz estére 40%-ra lemerül, és nem kínzom).
Érezhető különbség van custom ROM és gyári között S4-re készítve?
Szerk:
Kérdés, van mostmár towelroot és supersu.
Tudok feltenni Xposed, és tudom customizálni?
Esetleg egy linket, ahonnan elindulhatok? -
kecsetihunor
aktív tag
válasz
kecsetihunor #39329 üzenetére
A gyári kábellel lemegy 800 mAh-re is, kicseréltem a kábelt a Kindle töltő kábelére, és egyből 1200-ra ugrott, de annál többre nem.
-
kecsetihunor
aktív tag
Sziasztok!
Valaki észlelt olyant, hogy 1 év után lassabban tölti fel az akksit?
Akkugyengülés lehet, vagy a töltő kezd tönkremenni? Régebb bő 1 óra alatt feltöltötte (2A/h, 2600mA kb 1 óra 20 perc), de most lényegesen több kell. -
kecsetihunor
aktív tag
Sziasztok!
Buta kérdés: ha veszek az autóba egy szivargyújtó elosztót, amelynek van 1 és 2.1 amperes USB kimenete, akkor függ az USB kábeltől amellyel összekötöm a telefont, hogy mennyi áramerősség folyik át a kábelem?
Az S4 töltő USB kábele elég vastagnak tűnik a volt S2-höz képest pl. -
kecsetihunor
aktív tag
Sziasztok.
A sammobile.com-on megjelenő I9505XXUFNC4 (Black Edition) gond nélkül talál?
-
kecsetihunor
aktív tag
válasz
Revesz #36570 üzenetére
Az éjjel fél 3-kor betettem úgy 45%-on a telót a töltőbe, reggel nézem, hogy az S-View-n mutatja az órát, kinyitom, továbbra is mutatja az órát, mintha az S-View le lenne csukva, 53%-on volt és meleg (nem forró).
Restart segített
Szerencsémre ébresztett, mondjuk óra nélkül is megébrednék.
-
kecsetihunor
aktív tag
válasz
Viktor0610 #33642 üzenetére
Csak a kliens igen szereti a mobilnetet, van is neki dögivel, csak hát reggel itthon WIFI, munkában WIFI, ha eltévedek egyetemre akkor WIFI, itthon WIFI, csak útközben esetleg ha más helyen tartózkodom kell gyorsabb mobilnet. De rájöttem, ezt tudom managelni
-
kecsetihunor
aktív tag
Nagyon csuda dolog történik a telefonommal, átállítottam 2G-re és most a második-harmadik töltésnél vagyok, 1 nap 10 óra készenlét, 1 óra 45 perc kijelző és még 42% akksi...
-
kecsetihunor
aktív tag
Sziasztok, na a BetterBattery szerint a fésűsödés ezért van:
* PowerManagerService wakelock (ez nem mond semmit, mert ez gyűjti össze a partial wakelockokat, de azt megnézni root kell)
* deleted_wake_locks (ez valószínű a wifi driver miatt)Ötletek az okosabbaktól?
-
kecsetihunor
aktív tag
válasz
migabi24 #33140 üzenetére
Hát nálam folyamatosan 3G be van kapcsolva (mert van van 1.4 giga netem 1 hónapra, habár itthon és munkahelyen is van wifi, ki fogom próbálni, hogy átállítom 2G-re, és azt is, hogy folyamatosan menjen wifi
Ja, és itt nagyon gyengébb a jel, mint például Budapesten, amikor ott vagyok, akkor egy minimum + fél napos akkuidő növekedéssel számolhatok annyival stabilabb a jel (akkor is ha roamingolok, akkor is ha használom a T-s kártyát).
-
kecsetihunor
aktív tag
válasz
nfsu17 #33128 üzenetére
Nálam a pipa ki van véve.
Az van bekapcsolva csak, hogy mikor a telefon alszik, akkor a wifit kapcsolja ki, csak akkor tartsa ébren, ha töltőn van.
A fésű
azért is lehet, mert a nap folyamán többször kapcsoltam be a kijelzőt, nézni meg hány óra, jött-e e-mail stb, ilyenkor meg persze bekapcsol a wifi, majd ki és ezt többször
(#33130) nfsu17
De az én képemen reggel 6:30-tól este 21 óráig mutatja a grafikon az eseményeket
-
kecsetihunor
aktív tag
válasz
nfsu17 #33101 üzenetére
Az oké, de én az S-View tokot lecsuktam és nem aludt el a teló... tulajdonképpen én nem is néztem, a zsebben volt végig, ez a bökkenő
Most vagyok 30%-on és azóta volt +20 perc kijelző (azaz összesen 1 óra 50 perc), tehát úgy 12 óra alatt esett 40%-ot 20 perc kijelzővelMit nem adnék azért, hogy csak egy kicsit jobban bírná az akksi...
-
kecsetihunor
aktív tag
válasz
kecsetihunor #32409 üzenetére
Nem vagyok továbbra sem elragadtatva a hivatalos szolgáltatós KitKattől, egyszerűen még annyit semhoz, mint amit eddig (sem hozott)...
Az előző hozzászólásban van leírva a "konfirgurációm", pl ma reggel lehúzom a töltőről, majd később ránézek és 70%... nézem és 1 óra 30 percig volt bekapcsolva! a kijelző...
+ az Exchange szolgáltatások nagyon merítik (pedig minden push-t kikapcsoltam)...Nem tudom, hogy egy Custom ROM jobb lenne, vagy sem, de ez így elég pocsék
-
kecsetihunor
aktív tag
válasz
Gizmo94 #32941 üzenetére
Türkbey...
Én nem annyira csíptem a ROM-jait, túl giccses votl számomra.
Amíg ROM-oltam, addig Criskelo romjai tetszettek (Gingerbread alatt), aztán az egyik legstabilabb ROM-ot Neophyte készítette volt, majd jött Wanam, de már ő sem a régi...Csak én úgy érzem, hogy kezd alább hagyni a Custom ROM gyártás?
S2 alatt volt: Cirskelo, WanamLite, Omega, Turkbey, Lightening, Illusion (Neophyte), Leomar, DarkyROM, majd Artu (R2D2), NeatRom, és még kitudja hányan mások + AOSP, AOKP, CM, MIUI dögivel
+ Muveszur téma
+ egy szekér téma és egy talicska kernel...A fórum pörgött, ment a ROM-olás ezerrel, szép idők voltak
Most meg egy gyári 4.4.2 ROM van a telómon root nélkül 63%-on (reggel húztam le a töltőről), 23 perc kijelzővel...
Meg is kell nézzem miért zabál ennyit, azt írja Android rendszer, Exchange szolgáltatások (1 óra 22 perc ébren!)...Ez maradt...
-
kecsetihunor
aktív tag
Helló, használtok valamilyen "vírusirtó" alkalmazást?
-
kecsetihunor
aktív tag
Hozzászólva a csomagszállítós témához.
Magyarországon is jelen van az eMAG (ahogy néztem, sajnos egyelőre nem a legolcsóbb), igaz, Romániában sem a legolcsóbb, de majdnem.
Hozzá tartozik, hogy ők garantálják azt, hogy megnézheted a csomagot mielőtt átveszed, illetve van egy eMAG-os szalag is a csomagon, ami ha sérült nem vagy köteles átvenni (sérülhetett a szállítás során is). Továbbá megvan a lehetőséged 30! napig indok nélkül visszaváltani a terméket (természetesen minden tartozékkal, dobozzal együtt) és visszaadják a pénzed. Ennek hatására lehetőséged van vásárolni "újradobozolt" termékeket, amiket szintén megnézhetsz mielőtt átvennéd, kifizetnéd.Szerintem ez egy prémium szintű hozzáállás, és nem a szállító társaságtól függ, mert te nyugodtan felhívhatod a call centert ha nem engedik megnézni a csomagot, és megy az eMAG-tól egy ejnye-bejnye a szállító társaság felé.
Ja és a garanciáztatás is úgy működik, hogy jön a futár, elviszi, majd hozza (természetesen díjmentesen) - valószínűleg ezért "drágább" üzlet.
Az éjjel 2%-ot merült a telefonom, kilőve a sok hülyeséget, viszont még nincs belakva, nincs minden applikáció bekonfigurálva, szóval ez még nem a végleges állapot.
18 óra készenlét, 34 perc kijelző (vegyes), 82% van még hátra...
Ha így masírozna mindig, nagyon örülnék -
kecsetihunor
aktív tag
Épp jutott eszembe, nem szeretnél a közösség érdekébe egy screen recorder alkalmazással egy kis tutorialt készíteni, hogy mit, hogyan állítasz be?
Én tegnap húztam fel a rendszert, jelenleg:
* Wifi - Hálózati értesítés off + csak akkor van bekapcsolva, ha a telefon aktív
* NFC, S Beam, Közeli eszközök off
* Dinamikus képernyőmód, Fényerő auto+2, időkorlát 30 mp, képernyőtónus auto
* LED jelzés off
* Energiatakarékos mód off
* Mozgás: Air gestures off, Mozgás on (intelligens jelzés), Tenyérmozgás: képernyőfelvétel + némítás on
* Intelligens kijelző - csak a képernyőzár
* Hangvezérlés: csak ébresztő
* Hely: Energiatakarékos, Google helybeállítások: tartozkodási hely jelentése: off, Helyelőzmény: off
* Eszközadminisztrátor: az E-mail kliens (requirement)
* Kikapcsolt alkalmazások (ChatOn, Címkék, Dailymotion, Deezer, Earth, Fényképszerkesztő, flipboeard, Google keresés Google play játékok, könyvek, újságos, zene, google +, hangrögzítő, S fordító, s voice, samsung books, learning, sztorialbum, talkback trip advisor, utazás, yahoo finance and news
* Chrome-ba nem vagyok bejelentkezve
* Dropboxon be van kapcsolva a sync - ha wifin vagyok a galéria össze van kapcsolva
* E-mail kliens: 2 exchange szerver - nincs push, csúcsidőben 5 perc, azon kívül 1 órás sync
* Gmail azt hiszem push, habár azt nem tudom hol kell állítani
* Google beállítások: Helyt leírtam, Hirdetések: Az érdeklődésen alapuló hírdetések letiltva, Android eszközkezelő nincs használatban
* Play áruház értesít ha van update, de manuálisan frissítek
* Yahoo mail-be még nem léptem be, de ott sem tudom, hogy push vagy sem (de szerintem igen)* Használt alkalmazások: online banking app, Chrome, Drive, Dropbox, Fb helyett Klyph, Knox-hoz nem nyúltam hozzá, Shazam, Swiftkey, Viber, Yahoo mail
Hasonló beállításokkal eddigi kb a nap végére értem úgy 30-50% körül (függően, hogy mennyit nyomogattam), átlag 1:30 kijelző.
-
kecsetihunor
aktív tag
válasz
Petyyyyy #32398 üzenetére
Valószínűleg igazad van, mert az első néhány hónap után esni fog az ára, de azt hiszem én tartom azt, hogy párosban szép az élet (S2, S4, S6?) - habár elgondolkodtam a megfelelő Nexus-on is, mert tetszik a Nexus 5 is nekem. De valamiért tetszik a Samsungnak a rigolyái
(#32401) kali
Nem rossz, már ezerszer elmondtad a beállításaid, de van egy olyan érzésem, hogy egy nagyon jó készüléket is fogtál ki
Én is visszafogom a dolgokat "amennyire" (hely, stb.) de no way ilyen eredményt elérni. Szerintem sokban függ a használt alkalmazásoktól is.
Elgondolkodtam egy Custom ROM használatán (WanamLite a preferált, de nem zárkózom el mástól sem - pl nem próbáltam ki még a GE Rom-ot - természetesen még a Knox számlálóm 0x0)Amúgy te lehetnél az "új" Artu, neki voltak ilyen jól agyonoptimalizált ROM-jai
- amennyiben foglalkoztatna a téma természetesen
-
kecsetihunor
aktív tag
A Leak után én is feltettem már a hivatalos gyári 4.4.2-t, kilőttem egy tucat alkalmazást, stb, Facebook helyett más alternatívát tettem fel, kíváncsi leszek a fogyasztásra
Nekem eddig az 1 napot simán vitte (közepes használat - 1 óra 30 perc kijelző) folyamatos net (nagyrészt wifi + mobilnet) mellett, több e-mail account sync, + sok egyéb "sz@rság". Én soha nem értem el olyan eredményeket, amiket itt mutatnak, de nem zavar.
Továbbá láttam, hogy a szolgáltatómnál beárazták az S5-öt, hát nem lett olcsó...
* 299 euró (ajándék s-view tok) - havi 44 euróért (3 giga mobilnet, korlátlan sms, perc (belföld + külföld fix) + 25 giga cloud)
* köztes árak is vannak, de érdekes... habár kaphatsz jó hűségkedvezményt
* a telefon ára 699 euró illetve 601 euró a leggagyibb és legolcsóbb szerződésselHát eszméletlen drága lett szerintem... Én nem érzek akkora minőségi javulást, hogy érezzem, hogy KELL
-
kecsetihunor
aktív tag
válasz
Sebibalu #31016 üzenetére
öööhm nem, de az ébresztő kiiktatása hanggal az egy baromi kényelmes feature, nem alszik el a telefon ha nézed szintúgy.
CM, GE romokban működik rendesen az S-View?
S2-n sz@rrá romoltam a telefont, valahogy itt nem "hiányzik"... Mondjuk egy jó Wanamliteot lehet feltennék 4.4.2-vel
-
kecsetihunor
aktív tag
válasz
bee_jay #28964 üzenetére
Őszintén mondom, ha 1 fényképet ha csináltam... Csak kényszerhelyzetben használom a telefon kameráját, nem várok el sokat tőle...
Az S2 után elég alapjáraton használom a telefont, csak az alapszükségleteket kell kielégítse, még rootolva sincs (mikor haveri körben elmondom, mindenki csak pillog), egyszerűen már nem hiányzik... Reggel zenét hallgatok munkahelyig, ott értesít a meetingekről, e-mail stb, itthon meg nem sokat nyomogatom.
-
kecsetihunor
aktív tag
válasz
szabo.norbi #28910 üzenetére
Ez csak is a te felelősséged, nekünk is vannak nightly buildjek, de csak realeasekor tudjuk biztosítani a "stabilitást". Ez így működik
Amúgy én az első verziós 4.4.2-t használom és meg vagyok elégedve, jobban teljesít, mint a 4.3
-
kecsetihunor
aktív tag
Sziasztok, furcsa kérdéssel állok elő.
Ismertek olyan böngészőt, amelyik renderelni a full hd-t?
Amiket teszteltem (gyári, chrome, maxton) azok mind redukálják egy 580*450 körülire, vagy nagyon hasonló értékre -
kecsetihunor
aktív tag
Sziasztok!
Akik feltették a 4.4.2-t
Mit tapasztalnak az első napokban? Érdemes feltenni? Régebb sokat ROM-oltam, de most az S4-el ez nagyon lecsökkent, viszont a véremben van, hogy up to date kell legyek, viszont fontos a stabil telefon
-
kecsetihunor
aktív tag
Rég nem követtem a fórumot, illetve a telefonomon is porosodik az elsőszériás 4.3.
Van már megoldás a számlálóugrásra?
Mi a mostani tendencia? (MK9 van nekem, de egy factory reset kijárna neki).Valami újdonság? Custom? (egyelőre knox szempontjából 0x0 vagyok)
-
kecsetihunor
aktív tag
Sziasztok.
Bizonyára már feledésbe merült, volt egy olyan problémám, hogy idő közönként a notification bar beragadt... Nem lehetett lehuzni.
Többen írták, hogy náluk ez a probléma nem aktuális.Arra jöttem rá, hogy ha tárcsázol, akkor a státusz bar ismét használható lesz.
Ez a probléma csak 4.3 alatt van jelen, nálam mj8 :-)
A problémát a telefon apk okozza.Rengeteg keresés után azt hiszem meg van a válasz, kérlek erositsetek meg, ha nálatok is elofordult.
Tehát a következő:
Ha ki van pipálva, hogy home gomb fogad, kikapcs gomb elutasít, akkor minden hívás fogadás után beragad a státusz bar.
Ha ezeket a pipakat kiveszed, megoldódik I probléma :-) -
kecsetihunor
aktív tag
válasz
kecsetihunor #22641 üzenetére
Sziasztok.
Folytatnám a témám, néhány kisebb megjegyzéssel.
Előzmények: ugyebár, panaszkodtam, hogy 4.2.2 alatt nem igazán megy úgy a cucc, ahogy mondjuk mehetne.
Napjainkban: letiltottam néhány fölösleges applikációt, full gyári (MJ8) 4.3-al már napok óta a következő eredményeket érem el: átlagos üzemidő 1 nap 12 óra, ezalatt mobilnet mindig, wifi is szinte mindig, és úgy 2 óra 40 perc kijelző
A kijelzőhasználat nagyjából arányosan oszlik meg, nincs olyan, hogy nekiülök, és egy órát nyomom a telefont, akkor ezek a mutatók patinásabbak lennének -
kecsetihunor
aktív tag
Van garancia a tartozékokra? A fülhallgató 2 hónap után megszakadt...
-
kecsetihunor
aktív tag
A tegnap éjjel előjött az a probléma, hogy egyszer csak nm tudtam a notification bart lehuzni.
Gyorsan forgattam egyet, úgy sem javult meg, kijelző ki, be, de semmi.
Egyedül (amire eddig rajöttem), hogy a tárcsázó oldja meg a problémát.A touch tesztet is megoldottam tökéletesen.
3 napja volt factory reset, most ismét nem nyomok :-)
-
kecsetihunor
aktív tag
Sziasztok, jó reggelt!
Sajnos a tegnapi nap folyamán előjött nekem ismét egy bug, pont az, amiért igazából visszatértem anno a 4.2.2-re, és arra fogtam, hogy az egy LEAK verzió.
Ez pedig az, hogy esetenként nem tudom lehúzni a notification bar-t. Egyszerűen hiába próbálom nem lehet. Erre az általam leggyorsabbnak vélt megoldás, hogy ha tárcsázok akkor lehet. Így felhívom a szolgáltatói számot az egyenleg lekérdezéséért és akkor ott ha lehúzom a noti bart akkor helyrejön...
A bit annoying...
-
kecsetihunor
aktív tag
A tegnap este került fel a 4.3 ma végig használtam, le is merítettem 5% alá, odatettem tölteni, de túl gyorsan tölti... van egy olyan érzésem, hogy valami nem stimmel...
-
kecsetihunor
aktív tag
Ez mit takar: "tartózkodási hely jelentését kikapcsolni"? Konkrétan?
-
kecsetihunor
aktív tag
válasz
kengyel #22709 üzenetére
A Telekom már teljesen magyar kézben van, vagy még mindig német tulajdonú? Általában ezek a frissítések egységesítettek.
Nálunk azt mondták a szolgáltatónál, hogy amint megérkezik a franciáktól a 4.3 úgy tudják ők is a saját fölösleges applikációikat hozzácsatolni és publikálják. -
kecsetihunor
aktív tag
Kicsit vitába kezd "eldurvulni", én nem azt akartam kifejezni, hogy a rendszer ahogy van rossz, én nagyon szeretem a telefont és az androidot, de még mindig meg van a lehetőség a finomításra.
Amit mondasz, a reklám a google now-al, meg hogy a Google-nek pénz, hogy tudja rólad, hogy hol vagy, mit csinálsz stb. Ez természetes, engem nem is zavarnak ezek a dolgok. De ez nincs összefüggésben azzal, hogy az alkalmazás meg az egész folyamat lehetne akkumulátor barátabb
Egy kisebb architekturális "baki" is sokba tud kerülni, tudom tapasztalatbólA fentebb vázolt esetem az egyik legrosszabb példám, habár előfordult még párszor, de sajnos számolni kell.
A kérdésem, hogy az általad beállítani vélt beállításokat már leírtad a fórumban? Kíváncsi vagyok, ha azokat (vagy azokból) alkalmaznék dolgokat, akkor "éreznék" különbséget? -
kecsetihunor
aktív tag
válasz
zlatan77 #22646 üzenetére
Nekem mindig CM alatt voltak a legjobb üzemidőim, de főleg CM 10.1 alatt...
Egyszerűen nem akart merülni a telefon, 2 napot úgy elvitte, hogy csak pislogtamUgyanazzal a használattal Samu rendszer alatt fele az üzemidő
Mondjuk a Now csak egy példa volt, személy szerint idegesítnek a kártyák, de sok ismerősöm odavan értük
-
kecsetihunor
aktív tag
Tudod, ez annak a jele, hogy a rendszer összerakása nem a legmegfelelőbb.
De betudható annak, hogy a Samsung folyamatos terhelés alatt van, és a kényszer alatt programozás sokszor a rendszerek gyenge optimalizációjához vezet. (lásd: mikor közeleg egy release date, akkor nagy a futás, rohanás, kódolás).Nem szeretek párhuzamokat állítani, de a Cyanogen csapat által buildelt ROM-ok nem küszködnek ezekkel a "hibákkal".
Ezek a "konfigurációs" beállítások a Windowsra emlékeztetnek, de abból is a régiekre (XP és gyerekei), hogy mindent egyesével kellett állítgatni, hogy egy működő rendszert kapjunk.
Te elfogadhatónak tartod azt, hogy veszel egy prémium kategóriás telefont és az legyen az első dolgom, hogy gyorsan kapcsoljam ki a helymegosztást, az ilyen apróságokat, mert különben nem bírja ki az akku?
Mi van ha szeretem a Google Now-t, ott is automatikusan reggel feljönnek az időjárás kártyák, mikor van a busz, mennyi idő a munkahelyig, sporteredmények stb stb... Ezek vagány feature-ök, ezek általában low risk high value kategória (tegyük hozzá, hogy a Google fejlesztette, nem a Samsung), ami értéket ad a felhasználónak.Tehát csak azt akarom röviden, hogy egy drága telefonnál nem várnám el, hogy kompromisszumokat kössek a rendszerrel
(habár eddigi 2 készülékem esetében is meg kellett tennem).
Nekem ha meetingem van, értesítsen előtte, ha e-mailt kapok, akkor azonnal megkapjam. Telefonon nem szoktam játszodni, de másból legyen nekem egy segéd.
De ezektől függetlenül sem vennék almát vagy wp8-as nokiát
-
kecsetihunor
aktív tag
Mit értesz azalatt, hogy "nincs beállítva minden"? Csak a Google Playt és a GMailt használom, az olyan alkalmazások, mint Google Now, Google+ és társai nem játszanak. Nincsenek fagyasztva az is tény. Most a gyári rendszert nem akarom megrootolni, nem láttam akkora értéket benne.
Ami tudom, hogy eszik az akkut az a 2 Facebook applikáció, a folyamatos Yahoo, Gmail és Exchange sync, mobilnet általában be van kapcsolva, egész nap wifin vagyok (otthon, munkahely), de itt ez valami "fos" üzemidő volt...
Aztán persze a kényelmi funkciók közül sincs minden kikapcsolva, hangutasítás alkalmazásokhoz, kevés air gestures, motions, egyszerűen vannak nagyon felhasználóbarát apróságok a készülékben.
-
kecsetihunor
aktív tag
válasz
csabám #22640 üzenetére
Mondjuk az is igaz, mert az 1 fájlosok nem szoktak gyalulni, azért is volt meglepő. De ez lényegtelen is.
Most egyelőre visszatettem a szolgáltatós ROM-ot, minden rendben van, Knox 0x0 egyedül az az utolsó 0x30, de az fogalmam sincs mit jelent, és azt hiszem az annyi is volt.
Az akkuval nem vagyok megelégedve, nagyon nem, de most kíváncsi vagyok 4.3 alatt is ilyen szörnyűséges lesz-e?Az a nyamvadt Google services S2-n is szívta az akksit. De nélküle nem mennek a Google appok. Azért jó a CM, mert ott valahogy nagyon jól meg van oldva a rendszerrel való kompatibilitás
-
kecsetihunor
aktív tag
válasz
csabám #22630 üzenetére
Úgy értettem, hogy vannak a 4+1 fájlos ROM-ok, ahol külön van a modem, csc stb. Repartos ROM-ok.
Illetve amelyik csak 1 fájlos.Erre értettem. És S4-en tettem már fel 1 fájlos ROM-ot úgy, hogy vitt mindent...
(#22629) gatto_
Nincs semmi, van egy üres sor is közöttük, mint "témaválasztó". Csak most frissült le a Swiftkey.
-
kecsetihunor
aktív tag
A tegnap feltettem a szolgáltatós 4.3-at (1 fájlos), és no wipe ROM volt. S2-n volt megszokott, de itt már volt olyan 1 fájlos ami törölt mindent. Aztán persze recoveryből töröltem mindent
Ami nem tetszik, hogy a SwiftKey-nek jött az új verziója és nincs $ karakter benne...
-
kecsetihunor
aktív tag
Sziasztok, leszedtem a saját szolgáltatómnak megfelelő 4.3-as frissítést Sammobileról, de simán csak 1 fájlos.
3.04 odinnal mehet fel a 4.2.2-re?
-
kecsetihunor
aktív tag
Szóval senki nem használ taskert...
-
kecsetihunor
aktív tag
válasz
kecsetihunor #20855 üzenetére
Erre valaki: [link]?
Amúgy észrevettem egy apró különbséget 4.3 és 4.2.2 között. Mindkettőben van hangvezérlés, mindkettőben állítottam be, hogy az ébresztőt lehessen hanggal kikapcsolni, de amiután visszatértem 4.2.2-re 4.3-ról nem működik a kikapcsolás csukott S-View-al. 4.3 alatt nem volt probléma
-
kecsetihunor
aktív tag
Gondolom használtok Taskert. Meg tudtátok oldani, hogy ha otthon vagy pl akkor ne legyen minta? A keyguard nem működik, még a secure settings alkalmazással sem...
Ötlet?
-
kecsetihunor
aktív tag
Hogyan néz ki egy púpos akkis? Csak kíváncsiságból kérdem.
Nem látszik semmi az akksimon, mégis ma 22 perc kijelzővel max fél óra online rádióval 85%.. (4.2.2 MH8) -
kecsetihunor
aktív tag
Hétszázát, én is meg kellett nézzem az IMEI számot
Tökre egyezetik. Ami feltűnt, hogy az akksi is és a telefon is Vietnamban készült, míg a volt S2-m Koreában
Pedig szolgáltatónál vettem szerződéshosszabbítással 245 euróért. Fel sem merült, hogy nem lehet jó az IMEI, habár nekünk SAMSUNG garilevelet ha jól emlékszem nem adnak, de a szolgáltató vállalja a 2 éves garanciáztatást (gondolom a Samsungon keresztül). Sajnos ilyen szuperkényelmes szervíz nincs, hogy házhoz jönnek...
-
kecsetihunor
aktív tag
Sziasztok!
Az MJ5 már egész jó?
Látom, onnan nem lehet már visszamenni 4.2.2-re. Stabil? Nekem az MI3-al voltak gondjaim... -
kecsetihunor
aktív tag
Na visszament a 4.2.2 MH8, de a Samsung-on nem megy tovább, nem tűnik, hogy bootloop lenne, mert nem kezdi újra, de nem hajlandó lépni tovább
Szerk: wipe data/factory + wipe cache megoldotta
(#19008) Bilux
Pontosan
-
kecsetihunor
aktív tag
válasz
kecsetihunor #18982 üzenetére
Na nem vagytok nagyon segítőkészek, mondjátok meg légyszíves melyik a legutolsó 4+1-es ROM, aztán kikísérletezem
-
kecsetihunor
aktív tag
Sziasztok.
Segítségért jövök, 4.3 LEAK van a telón és most már mindenképp vissza akarok menni 4.2,2-re, Amíg nem lesz stabilabb, jobb, addig nem eröltetem.
Viszont nem láttam 4 fájlos MH8-at, az 1 fájlossal is mehetek vissza?
-
kecsetihunor
aktív tag
Valaki LEAK-ről tért vissza 4.2.2-re?
-
kecsetihunor
aktív tag
4.3-rol térnék vissza 4.2.2-re. Van 4+1 rom? Mh8?
-
kecsetihunor
aktív tag
Ha valaki még találkozik ezzel a problémával (és olvasta amit írtam), letöltöttem a linkelt bootloadert és azt linkeltem a BL-hez a többi 3-at meg a sammobileos linkből és lám, van wifi
-
kecsetihunor
aktív tag
Nice
Feldobtam a 4.3-at kíváncsiságból és a WiFi nem kapcsol be... Hiába kapcsolnám be nem csinál semmit.
Valakinek ötlet?
(#18170) netcore
Kifejtenéd? Tegyem rá a bootloadert ismét? A 4.3-asét?
A sammobile-os oldalt követtemMost kapcsoltam össze, hogy mire is írtad
-
kecsetihunor
aktív tag
Wanam 1.5-öm van, érdemes feltenni a 4.3-as leak-et? Gondolom nem baj ha szolgáltatós volt a telefon
Ahogy olvastam elég sokan kipróbálták, előtte egy factory reset gondolom nem ártana.
De vannak tipikus problémák? Jobb annyival a 4.2.2-nél? -
kecsetihunor
aktív tag
Tehát a jó régi cselt amit szerettem anno, hogy 4.1.2-ről vissza 2.3.6-ra és alapoktól építek, már nem lehet.
Egy a kérdés: honnan tudja az ember, hogy zárt a bootloader vagy sem? Én eddig a gyári ROM-ot amit kaptam (+ frissített OTA-n) MG7-et rootoltam + CWM + az MH1-es WanamLite. Akkor most milyen a bootloader? Honnan tudom eldönteni, hogy régi v új bootloader van rajta? Nem hiszem, hogy minden egyes BUILD-en országonként más és más bootloader lenne.
Egyáltalán melyik a legfrissebb kijött ROM? Ha most veszem a TOP 10-ből az egyiket és ODIN-al feltenném, akkor valószínű, hogy új bootloaderes lenne. Ha netalán mégis visszatennék egy repartos régit, akkor mi történne? Téglásítom? Download mode marad?Mondjuk megértem a gyártót is, ha én fejleszteném is zárnám a bootloadert
-
kecsetihunor
aktív tag
Sziasztok.
Elolvastam az összefoglalót, de úgy érzem, hogy egy kissé összecsapott vagy hiányos.
Galaxy S2-n tapasztalt ROM-(b)oló voltam, és nem tisztult nekem még le, hogy mi az, hogy GE (Gingerbread?) illetve, hogy egy-egy rom zárt bootloader-es. Galaxy S2 esetén is volt 4+1 fájlos ROM, amikor kicserélődött a bootloader, de itt mi is van akkor? Ha valaki egy pü-ben, vagy hozzászólásban röviden leírná, hogy akkor hogy is van ezekkel? A Cf-Autoroot minden új ROM-ra alkalmazható?
Most WanamLite 1.5-ös van fent (azt hiszem MH1), de az 5 órás akkuidőkről én nem ábrándozok, sőt ha a 3-at elérem az okés
- egész nap nagyrészt wifi + h+ folyamatos sync, fb, fb mess, 3 email fiók (1 exchange belőle). Több is van a telefonban?
Az XDA-s topic is kicsit szedetlenebbnek tűnik, mint S2-n, nincs egy gyári lista, ahol changeset-enként lehetne követni a legfrissebb romokat, a sammobil-os TOP 10 meg MG3, MHA, MH6, MI1 stb...
Tehát, akkor. Mikor is nevezzük bootloaderesnek a ROM-ot? Mi a csel a telefonnal?
Köszönöm
-
-
kecsetihunor
aktív tag
Na hát feltettem a WanamLite romot Adam kernellel, de még egyelőre nem tudok mit mondani, nem ad akkora pluszt, hogy ámulatba estem volna
Néhány dolog azért tetszik, ami a gyáriban nem volt benne (long back - kill, nem kell OK-zni a lockscreen PIN-t, meg van százalékos akku, de ezek annyira basic dolgok, hogy szinte nem is plusz)
Várom a 4.3-as androidot, a CM 10.2-ben tetszett, hogy elkezdtem gépelni a tárcsázóban a nevet és egyből 3-at ajánlott fel, középen a leggyakrabban hívottal
Remélem Samuék is beépítik
Az akksifogyasztásra leszek kíváncsi, a telefon ígyis úgyis pörög
-
kecsetihunor
aktív tag
Sziasztok!
Csak megerősítést szeretnék kérni, ugyanis az S2-t agyon romoltam, de az S4 még ártatlan, de a mai napon neki is elvesszük az ártatlanságát
Szóval Odin 3.0.4 van, letöltöttem a CF-AutoRoot-ot (meglepő módon a zip tartalmazza az 1.95-ös ODIN-t (melyikkel kell feltenni?), telefon Download mode, PDA-hoz betallóz, lefut, kész.
Majd CWM-ből a WanamLite v1.5-öt (Galaxy S4 LTE) zip-et feltelepítem és mindenki örül
* első alkalom, így efs mappa mentésére sor fog kerülni mind a két módszerrel, ami az összefoglalóban le van írva
-
kecsetihunor
aktív tag
Sziasztok.
ME2 típusú gyári ROM van a telefonon, és gondolkodom, hogy a napokban cserélem egyet WanamLite-ra, mert az nekem mindig nagyon jól működött S2-n.
Elég, ha Rootolom CF-el, efs backup, majd cwm-ből felteszem a WanamLiteot? Van egyéb csel?
-
kecsetihunor
aktív tag
Sziasztok.
Túl van a telefon az első hétvégéjén, hát nap végére ez a telefon is lemerül...
Szolgáltatótól kaptam és van egy csomó számomra fölösleges app. Nincs egyelőre szándékomba, hogy root-oljam, vagy ROM-oljam (még).Most mi a menő itt? S2-nél nagy nagy WanamLite fan voltam. Gondolom S4-re is tolja
-
kecsetihunor
aktív tag
Sziasztok
A mai nappal én is Galaxy S4 tulaj lettem (S2-ről váltok). Pontosabban az I9505 verziójú telefon az enyém.
Egyelőre nem szeretném se rootolni, se romolni, kicsit lakjam be, ismerkedem a rendszerrel.
-
kecsetihunor
aktív tag
válasz
Gizmo94 #16345 üzenetére
Szia Gizmo
Emlékszem rád még S2 fórumból
99%-ban, hogy 2 héten belül S4 tulaj leszek és túl adok az S2-n.Ahogy elnézem, ez a fórum nem él úgy, mint a másik, nem is kiemelt, első hsz sincs...
Remélem több ismerőssel is találkozom majd ittMost az S2 fórum is szerintem hanyatlik, habár van pörgés, de már nem dolgozhatom együt R2D2-vel, nincs Sogi aki teszteljen, se zack aki beszóljon, dancsuri aki mindenkit felvilágosítson, C.Brigante akivel összevesszek
De itt is vannak ismerős nevek, mycso, csabám, kali (akinek nagyon sokáig menő volt az egyik 3+1-es GB rom, na jóó lesz az
-
kecsetihunor
aktív tag
Sziasztok.
Jelenleg S2-m van és jó lehetőségem van cserélni S4-re. Esetleg aki már váltott, megéri?
Tényleg annyival jobb is, mint amennyivel drágább?
S2 topikban nem függetlenítettünk, itt nincs benne a fórumnévben, itt is olyan egyszerű, mint S2-n?Minden hasonló? Root, efs backup, Odin, CF-root stb?
Bocsi a sok kérdésért, döntés előtt állok
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Battlefield 6
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- További aktív témák...
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest