- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Google Pixel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dew28
aktív tag
válasz
cinemazealot #26397 üzenetére
gyakorlatilag egy keret, kb 2.5centi vastag, usb-vel csatlakozik barmire, es 10 ujjas multitouch kepes. kinabol van, 32-es meretbn 40k korul van vammal mindennel. holnap csinalok kepeket
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
apezka #26392 üzenetére
3. Hiába nagy a 23'-os kijelző monitornak, előszobai tükörnek azért szerintem kicsi.
Nem érdekel a tükör, a barkácsolás a lényeg.
Még kollégiumbam lakom, így is csak egy apró tükör van a szobában. A TV fóliázása azért vakvágány szerintem, mert még az áteresztő oldal is felfog nagyjából 30%-ot a fényből, ami tévézésnél már hiányozhat. Plusz lehet, hogy valamelyik irányból és adott környezeti fénynél zavaróan tükröződne. A sima fényes felületű laptop képernyők is nagyon tudnak tükröződni.
icemad: Ez volna az a videó?
apezka: Ebből a két mondatból csak a kötőszavakat értettem, de kiindulási alapnak jó lesz.
dew28: Jöhetnek a képek!
-
dew28
aktív tag
válasz
cinemazealot #26390 üzenetére
nalam egy 32" tv van, elotte egy reflektiv uveg a tv teljes mereteben (nem tukor, de ha sotet a hatter, akkor tukrozodik pont amennyire nekem eleg., es erre ragasztva egy infrakapus multitouch erinteserzekelo. MagicMirror 2.1 sw, majd csinalok kepet ha van ra igeny
-
icemad
nagyúr
válasz
krisztianAMG #26391 üzenetére
A fólia is jó ötlet, ha van aki szépen feltegye. A szoftveres részt egy az egyben copyztam egy YouTube videó leírásából, apróbb módosításokkal. De szerintem egy sima kodi is megfelel, fekete háttérrel.
-
cinemazealot
addikt
válasz
apezka #26392 üzenetére
"3. Hiába nagy a 23'-os kijelző monitornak, előszobai tükörnek azért szerintem kicsi."
A tükörfelületnek nem kell, hogy teljes egészét kitegye a monitor, a fólia mögött úgysem látod, meddig ér. Tehát a tükör lehet akár egész alakos is, az aktív terület meg akkora, amekkora a monitor mögötte.
-
apezka
aktív tag
válasz
krisztianAMG #26391 üzenetére
Én is kacérkodtam az ötlettel, mert baromi látványos és dizájnos. De 3 dolog miatt letettem róla.
1. Az volt amit te is említettél, hogy miért menjen egész nap, még akkor is amikor nem vagyok/vagyunk otthon!? Erre valóban jó megoldás a mozgás érzékelővel vezérelt háttér világítás.
2. Nincs a jelenlegi lakásunkban olyan szabad falfelület konnektorral ahol fel lehetne akasztani egy tükröt, talán ha a lakás újra vezetékezése előtt jut eszembe a dolog akkor vésetek még egy konnektor helyet...
3. Hiába nagy a 23'-os kijelző monitornak, előszobai tükörnek azért szerintem kicsi. Ekkora tükröt inkább a fürdőben tudnék elképzelni, ott pedig azért van nem kevés pára is...Persze ha sikerül költöznünk és az új lakás/házban lesz rá igény akkor simán belevágok, de addig tanulok a próbálkozásokból!
Ami nekem igazán tetszene az az lenne, hogy a tv- képernyőjét le tükör fóliázni, és amikor nincs be kapcsolva a tv akkor látszódnának az info adatok (óra, dátum, naptár, időjárás, stb.). Szerintem jól mutatna a nappaliban.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
icemad #26389 üzenetére
Én találtam tükröt, nem is túl drágán (10€ se lenne a nekem kellő darab), de 20€-ért szállítanák el az ország másik végéből ide... Annyit nem ér meg nekem, pedig tökéletes lenne, viszont találtam 6€-ért öntapoadós fóliát(45x100cm). Van a családban üveges, úgyhogy első körben megpróbálom ezt az utat.
A softwares részt hogy oldottad meg?
cinemazealot: Köszi, este átbogarászom ezt is! Először én is telefonos/táblagépes megoldáson gondolkodtam, de ez a monitor most más irányba vitte a projectet. 3 USB csatlakozója van, úgyhogy a Rpi tápellátása is meg van oldva. És a Zero W 15€-s árát nehéz lenne felülmúlni. Így tényleg csak egy tápkábelt kell a monitornak húzni, és minden más meg van oldva.
Plusz még azon gondolkodtam, hogy feleslegesen menne egész nap, de ha a monitor teljes tápellátását szakítom meg, akkor borzasztó hosszú ideig bootolna... Úgyhogy azt hiszem kap majd egy mozgásérzékelőt (vagy az üveg mögé rejtett infra diódát) és a háttérvilágítás PWM vezérlést. Így szépen, átmenettel lehetne megoldani a ki és bekapcsolást. Plusz még nagyobb a "wow" faktor.
Mindezt arduino alapon, ami mondjuk egy fényérzékelő adatait kiértékelve reggel bekapcsolná a rendszert, lámpaoltás után pedig le.
-
cinemazealot
addikt
válasz
krisztianAMG #26386 üzenetére
A minap egy a tévé szerepe a jövőben témájú cikk hatására néztem utána a témának, mert úgy gondoltam, hogy míg a tévét nem, egy ilyen okos tükröt sokkal inkább el tudnék képzelni a házi okos eszközök központjaként. Aztán elég hamar rábukkantam erre az "Egy újabb okos tükör" projektre, ami történetesen pont egy RPi-re és egy használaton kívüli LCD tévére épül. A tükröt a srác félig áteresztő tükörfóliával valósította meg, a fényképek szerintem elég biztatóak. Eszköznek már gondoltam egyébként levetett táblagépre is, igaz, azzal csak a tablet képernyőméretéig lehetne nyújtózni... hacsak nincs HDMI kimenete és használni a tabletet kezelő felületnek, a HDMI végén lévő képernyőt meg nagyobb képernyőnek.
-
icemad
nagyúr
válasz
krisztianAMG #26388 üzenetére
Én próbálkoztam vele, de feladtam. Maga a rendszer működőképes, de ilyen féligáteresztő tükröt (ha egyáltalán ez a neve...) baromi nehéz beszerezni hollandiában. Próbálkoztam autóüveg fóliával is, de nem volt az igazi. Végső megoldásnak próbálkoztam webkamerával is. Középre raktam a kamera által vett képet, köré az információkat. Itt a képen lehetett látni, hogy nem rendes tükör, igazából tök gagyi volt az egész... Ha tudsz szerezni olcsón ilyen spec tükröt, akkor biztos jól néz ki. Több videót is láttam róla, baromi jó cucc. Asszonykámat próbáltam egy ilyennel meglepni, de nem jött össze.
(#26379) wassermann : Ezzel az a baj, hogy tegnap sikerült végre rendesen összerakni a rendszert. (Osmc+movieshark+iptv+retropie) és nincs kedvem újra elkezdeni... Talán majd ha lesz egy szabadnapom.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
Keef_Lee #26387 üzenetére
Arra tudom a választ.
Semmi komolyat nem szeretnék, csak idő, dátum, névnap, időjárás + még pár esetleges apróság, ami időközben eszembe jut. 4,5k-ért találtam egy 23"-os fHD LED képernyőt, aminek a szélén van három viszonylag kis fekete folt. Azt a részt úgysem használnám ki, úgyhogy ennyi pénzért, ilyen hibával tökéletes lenne alanynak. Értelme nem sok van, mert ezt telefonon is meg tudnám nézni, de kihívásnak jó lesz. Meg jó lesz hallani, ahogy az ismerősök álla koppan.
Itt látható a monitor hibája: [link]
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
krisztianAMG #26386 üzenetére
Attól függ mit nevezünk okosnak. Mert hallottam már olyanról, aki kérdezgette, hogy ki a legszebb a vidéken... Szóval az már próbálkozott az okos tükörrel
-
hunaqua
addikt
válasz
krisztianAMG #26384 üzenetére
Innen szoktak rendelni.
https://shop.pimoroni.com/products/raspberry-pi-zero-w
-
krisztianAMG
senior tag
Zero-t honnan lehet most jó áron beszerezni? Külföldi rendelés nem gond, garancia nem érdekel.
-
-
apezka
aktív tag
Ezt éppen most láttam a tv-ben: Rather board.
Érdekes, bár nem igazán látom a létjogosultságát, hiszen pont a "bütykölés élét" veszik el. De ha valaki termék családot szeretne akkor neki biztosan tetszik (majd). Mindenesetre sok sikert a srácoknak!Háta valakit érdekel és persze mert magyar!
-
Csicsóka
őstag
válasz
artiny #26372 üzenetére
allow-hotplug eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.0.3
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.0.1
nameserver 84.0.0.1
nameserver 84.1.0.1
auto wlan0
iface wlan0 inet static
address 192.168.0.4
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.0.1
nameserver 84.0.0.1
nameserver 84.1.0.1
wpa-conf /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf/etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf
network={
ssid="ANUBIS"
psk="Anyámtyúkja"
key_mgmt=WPA-PSK
} -
azbest
félisten
válasz
icemad #26375 üzenetére
Semmi speciális nincs rajta valószínűleg, talán egy egyszerű hangkártya mikrofonnal és pár io gomb adapterrel az egész. Magát az újságot ingyen is meg lehet tekinteni (pdf 57 es magpi szám).
Szerepel benne a link az előre beállított oprendszerre is, ami ez https://www.raspberrypi.org/magpi/pi-sd-etcher/ -
LE-ben még benne van az a bug, hogy túl hosszú wifi jelszóval nem tud csatlakozni? Kb. egy hónapja szívtam vele.
-
icemad
nagyúr
Másik kérdésem is lenne, bocs a dupláért. Szóval Osmc-be valahogy lehet varázsolni web böngészőt? Nem kell semmi extra, csak híreket olvasni. Megoldható?
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. Van ez a raspberry pi-re épülő okosotthonos megoldás, amit a magpi újságban részletesen leírnak. Ez csak az újsághoz mellékelt eszközökkel működik? Mert elméletileg van itthon mindenem hozzá, de nem olyanok. Valaki próbálkozott már ilyesmivel? Unalmamban elszórakoznék vele.
Erre gondolok: [link]
-
artiny
őstag
Statikus IP cimet hogyan allitsak be az ethernet es a wifi re is? valaki tudna mutatni egy template-t (sablont) az interfaces - fájlnak hogy kene kineznie.
-
JohnnyX
őstag
Fel eve voltam 5 napot tavolkeleten, 12gb helyem volt az lg g2 32gb telomon.
Erre az ures helyre sikerult 2gb video, es 4xx fenykep.
(Ez majdnem napi 100, az utazasi ido is sok volt, aludni is kellett.) -
DonCosta
tag
Mondhatnám, hogy örülök, hogy aggódsz a minden részletre kiterjedő előzmény információk feltárásáért, de sajnos inkább bosszús vagyok amiért félrevitted a témát. Az eredeti kérdésem arra vonatkozott, hogy tapasztalt-e valaki hasonlót LE legfrisebb verziójával. Azt gondolom ez teljesen független attól, miért váltottam. Köszönöm a többieknek a tippet és a segítő szándékot.
-
válasz
Petyás #26366 üzenetére
Ha elfogadsz egy tanácsot: éveken keresztül, ha elutaztam valahova, mindent lefényképeztem, amit lehetett. Így sem akkor nem láttam semmit a saját szememmel (csak mindent a keresőn keresztül), sem itthon. Ma már mindent ott és akkor nézek meg, ahol éppen vagyok. És sz.rok a fotókra. Tegyél te is így. Akkor elég lesz 1db memória kártya is.
-
Petyás
tag
Urak!
Köszönöm a részletes ötleteket.
Pár háttérinformáció: olyan helyen leszek, ahol nem hogy mobilnet, de telefon sem lesz.
Így a felhős dolgok kiestek.
Rákölteni nem igazán akarok, mert úgy gondolom, hogy minden szükséges drágább eszköz (telefon, HDD) rendelkezésre áll. Mivel a mai világban már mindent gyártanak, gondoltam utánaérdeklődöm, hátha létezik egy ilyen interfész. Sajnos különálló nincs, de az Y-kábeles, vagy HUB-os megoldások tetszenek.
Még egyszer köszönöm, hogy ennyi OFF-fal is segítettetek! -
válasz
MaCS_70 #26361 üzenetére
Nem csak egy wifi modullal több mint egy sima merevlemez. Van benne kártyaolvasó, és egy gombos mentés is. Az Asus (és más hasonló eszközök mint pl. a WD My Passport Wirelesseszközének pont ez a lényege, hogy nem kell hozzá mobil internet, sőt elektromos hálózat se, hiszen beépített akkumulátorról is üzemel pár órát. Az már csak hab a tortán, hogy mint hordozható WiFi-s NAS-ként is működik, dlna eszközként elérik a TV-k és egyéb médialejátszók. Vagyis ha úgy vagy eleresztve műszaki eszközökkel, azonnal visszanézheted a fotókat, videókat. Ha több ismerőssel közösen mennek, lehet osztozni a kütyü árán, és tárhelyén.
Szóval szerintem jóval több mint egy drága külső 1TB-os lemez. Az már más kérdés hogy valóban kitudod-e használni. Én látok benne fantáziát.A mobilinternet se lesz olcsóbb ezzel az eszközzel, de nincs is rá szükség. Természetesen ez az eszköz is elromolhat, és akor megintcsak elvesznek a fotók.
Esetleg 10-20k-ért vesz egy használt netbook-ot. Azokon van beépített kártyaolvasó, és 160-320GB tárhely.
-
azbest
félisten
" hanem tartaléknak, használni, és este lementeni róluk minden adatot, hogy másnap üres kártyával indulj neki az élményeknek."
ha jól veszem ki ez a célja, csak nem akar laptopot vinni hozzá. Mobil winyója meg már van, telefonja van, így esetleg az y kábel olcsó kompromisszum.
Vagy esetleg, ha kábel nélkül, múltkorában betettem ide, hogy oldottam meg a karácsonyi hazalátogatáskor a nas/tv/net elosztást pi-k mellé
nexx 12 dolcsis mini router, rajta az usb keretes winyó, samba megosztáson wifin kiajánlja a rákapcsolódó eszköznek. Ez is lehet egy opció, hogy sambán wifin át másoljon. Valsz valamivel lassabb a kábelhez képest.
-
Én korlátlan mobilnetet használok -- nem tudom, hogy ez mennyire lesz ingyenes a csoda új világban (meg azt sem tudom, hogy a kolléga mikor utazna). Mindenesetre akár egy hónapra is igénybe vehető nem egész 5000 forintért, és nem kell vele napi több órát foglalkozni, elketyeg a háttérben, és a mobilnet ára az Asus 45e Ft-os eszközével sem lesz alacsonyabb.
A 45e forintos eszközárat a sima 1 TB-os HDD-hez képest tartom soknak, mivel így kb. 25e Ft az ára csak a rádiós modulnak -- ha jól látom. Ez pedig elvben már benne van a mobiltelefonban is, csak pár száz forint kábel kérdése. Tehát ha van egy 1 TB-os HDD-m és egy mobiltelefonom, akkor ugyanazt ki tudom hozni belőlük -- szerintem.
De lehet, hogy egyszerűen nem veszek észre valami fontos szolgáltatást az Asus kütyüjénél.
MaCS
-
válasz
MaCS_70 #26352 üzenetére
Mennyire életszerű, hogy több 10(0)GB-os internet csomagod van a mobilodhoz, és folyamatosan, vagy naponta 1-2 órát azzal töltesz hogy feltöltsd a kártya tartalmát a felhőbe? (Ugye a garantált sebesség 0/0 )
Pl. a Telenornál az adatroaming díja Ausztriában Belföldi adatdíj + 17,81 Ft/MB. Vagyis 30GB-al számolva: 30720*17,81= 547'123,2Ft!
Ausztráliában pedig már 236,93 Ft/0,1MB.(307200*236,9=72'775'680!!!) Ehhez képest szerintem nevetségesen olcsó a 40k-s eszköz ár.
Jó persze wifi is van itt-ott, de ha mégsem, vagy nagyon lassú, vagy ott is fizetni kell az adatforgalom után?aryes
egynél több sd kártya archiválás céljából: pénzkidobás.
Félreértesz. Nem archiválni, hanem tartaléknak, használni, és este lementeni róluk minden adatot, hogy másnap üres kártyával indulj neki az élményeknek. -
válasz
MaCS_70 #26357 üzenetére
Helyesbítek -- elcsesztem. Összekevertem a töltőfejeket.
A helyzet a Lidl-féle töltővel változatlanul az, hogy szerintem nem valamilyen szabályozás működhet benne, hanem egyszerűen 4,7 volt a beállított feszültsége. A PI-imet (1-2-3-0) stabilan meghajtja, de csak 4,7 volttal, ami miatt folyamatosan aktív a panasz a jobb felső sarokban.
A notebookomat viszont egyáltalán nem tölti, a telefonjainkat igen -- függően attól, hogy minek elég a 4,7 volt.
MaCS
-
Tesztelgettem a Lidlben vett 1300 forintos töltőt -- mindjárt hármat is (bevásároltam).
A PI3-nak folyamatosan 4,7 voltot ad, virít is a sárga villám, de stabilan működik a készülék leterhelten is.
Vélhetően valami okosság állhat a háttérben, mert a notebookomat 5,1 volt 1,z amperrel tölti, az erő tehát megvan benne, csak a hajlandóság hibádzik.
Holnaptól új akció: átmenő adapter, tehát a kimeneti oldalon van egy normál Schuko dugalj meg két USB -- ami végre egy praktikus megoldás. Sosem értettem, hogy miért nem triviális ez a kialakítás.
MaCS
-
Nem a mágnesen tárolással van a gond, hanem az azt kiszolgáló mechanika sérülékenységével.
A jobb cégek felhőmegoldásai pedig adatbiztonsági szempontból nagyon stabilak (jellemzően stabilabbak az otthon elérhetőnél), ha pedig valamiért adatvédelmi aggályaid vannak, simán titkosíthatod a felhős tárolást.De a RPI-nek az adott kérdésben nem sok értelmét látom. Éppenséggel összeköthető vele a kártya és egy HDD, de macerás.
MaCS
-
Én nem bízok fontos adatot flash alapú tárolóra (állítólag még mindig a mágneses adattárolás a legmegbízhatóbb), ezért - szerintem - egynél több sd kártya archiválás céljából: pénzkidobás.
Nekem két külső winchesteren vannak tükrözve a régi képek, videók, fontos adatok, felhőbe nem mentek, valahogy abban még kevésbé bízok, mint az sd kártyákban. -
Ez az eszköz szerintem is irreálisan drága. Két 1 TB-os külső HDD is bőven kijön az árából, a netes tárhelyre mentés pedig (különösen a roaming olcsósítása után) nem lehet probléma. Pár száz TB on-line helyet ingyen sem nehéz összegyűjteni, de 1 TB 2100 forintért simán megvan, ráadásul stabil helyen.
MaCS
-
Ez eléggé relatív, hogy kinek mennyit érnek a pihenőnapok/családi/baráti események emlékei. Ami nincs legalább 3 helyre elmentve, az olyan mintha nem is létezne. Még mielőtt "valaki" beszólna, hogy így is van-e nálam vagy csak "dumálok", igen. A gépem fontosabb adatai 2 külső merevlemezen is megtalálhatóak+ a felhőben.
Nem mellesleg
- elő lehet venni, jövőre is.
- másra is használható, pl. az otthoni gép(ek) biztonsági mentései.
- eleve miért a kártyán spórol? 3db nélkül ki nem lépnék az ajtón. Mi történik, ha már az első nap elromlik a kártya? Mi van ha nap közben betelik? -
Alu
senior tag
Üdv Urak!
Hifi rendszer építés kellős közepén tartok és szükségem lenne a tapasztalatotokra.
A zenék lejátszására kiszemelt eszköz egy Raspberry Pi 3 lenne, a rendszer még kérdéses (, de Win10, Daphile, AP Linux vagy Volumio van tervben). Az irányítást, mappákban turkálást külső eszközről (Pc -n böngészőben és Mobilon valamilyen remote appal) szeretném megoldani. A zenék egy külső HDD -n lennének a Pi -re kötve. A kimenő jelet pedig egy USB Dac emésztgetné. Eddig egy kedves fórumtárs segítségével eszeltük ki a dolgot, viszont ő hibaforrásként rögtön feldobta, hogy Rpi -n nem lehet egyszerre külső HDD -t és USB Dacot az USB -kre kötni, mert "zajos lesz (állítólag pattog)". Mivel nem volt benne biztos javasolta, hogy kérdezzek rá nálatok. Tudnátok esetleg ebben segíteni nekünk? Előre is: -
azbest
félisten
válasz
wassermann #26348 üzenetére
ha tényleg LE és nem egy raspbian + kodi-t keresztelt el, akkor annak rendesen be van optimalizálva videólejátszáshoz a config.txt
Külön mindenféle raspi memóriamérethez meg van adva, hogy mennyi legyen belőle a videojé. -
wassermann
Topikgazda
válasz
DonCosta #26344 üzenetére
Nem azért fekete a kép vetítésnél, mert kevés a videó memória? A config.txt-ben szerkeszd a megfelelő sort vagy az LE-ben állítsd be. Nem tudom hol van konkrétan, mert én mást használok ( a külön indított filmet azért játsza le gond nélkül, mert azt simán tudja a hardveres gyorsítással, mindenféle hókusz-pókusz nélkül)
-
válasz
Petyás #26335 üzenetére
De ugye azt tudod, hogy már készen is kapható ilyen, eszköz? pl. az Asus megoldása nyaraláshoz ideális. Nagy kapacitás, 1 gombnyomásra lementi az SD kártya tartalmát, mérsékelten vízálló, több órát megy akkumulátorról, WiFi-n keresztül is eléred mint egy NAS-t.
-
Noxy
veterán
válasz
DonCosta #26344 üzenetére
Ezt viszont megint elfelejtetted közölni:
"Több oka volt annak, hogy új rendszert kellett feltegyek (új hardver amit a régi nem kezelt, tele volt szemetelve a tárhely, hogy már menteni sem tudtam stb...) Azt olvastam, hogy a LE-re érdemes váltani OE helyett. De nem akarok még inkább eltérni a fórum témájától.
Kérlek javasoljatok olyan Kodis oprendszert, ami kezeli a Cirrus Logic Audio kártyát (Rpi) és megbizhatóan működik a kiegészítőkkel is." [link] -
DonCosta
tag
Sziasztok!
Másik topikban már felvetettem a problémát, hátha itt több sikerrel...
17.1-es Kodit használok Libreelec-el RPi 2-n. Most tettem fel frissen. Családi képeket és videókat vegyesen tárolok dátum szerinti mappákban. Amikor slideshow-val vetíteni akarom egy-egy mappa tartalmát, a videóknál fekete képernyő látszik és csak a hang megy. Ha külön indítom a videókat is lejátsza, csak a vetítéssel van gondja.
Régebb Openelec volt fent, valami régi 6.x verzió és hibátlanul működött. Másnál volt/van ilyen probléma hasonló konfigon, és/vagy 17-es Kodival? -
cinemazealot
addikt
válasz
Petyás #26340 üzenetére
Majdnem. Én nem Y kábelre gondoltam, hanem egy olyan USB HUB-ra, amihez jár egy külső tápegység is, így a ráakasztott eszközök nem a telefonod OTG-jén keresztül kapják a táplálást, hanem a HUB saját tápjáról. Például ilyen.
A dolog szépséghibája, hogy jóllehet ez több USB portot kölcsönöz a telefonodnak, emlékeim szerint a Meizu m1 note-ommal egyszerre több eszközt nem tudtam róla kezelni. Tehát pl. egy másik kártyaolvasóról HDD-re másolni nem tudtam, csak a telefonról az egyetlen látható eszközre vagy vissza. De egészen biztos, hogy ez a telefonom limitációja volt, nem a HUB-é.
-
Petyás
tag
válasz
azbest #26339 üzenetére
Köszönöm!
Eddig ez néz ki a legjobbnak. Ez mennyire biztos?
Telefon: Honor 8, hdd: Seagate Expansion 2.5" 1TB 5400rpm 8MB USB 3.0 STEA1000400
Fájlrendszer lehet bármilyen, mert van rajta még üres 500GB.Patice
Egy 32-es kártya ~4-5 ezer forint. Szóval a rászánt összegből max 1-2 darab jönne ki.icemad
És a telefon képes majd meghajtani a külső vinyót?cinemazealot
Ez olyan, mint amit (#26339) azbest is írt?
Közben láttam, hogy igen. -
azbest
félisten
válasz
Petyás #26335 üzenetére
Esetleg külső tápos y kábel, amivel egy powerbank / fali töltő segítségével etetheted a merevlemezedet. És így a telefonba bedughatod. Ha olyan fájlrendszer van a merevlemezen, amit a telefon ismer és a telefon is otg képes, akkor esetleg működhet. Persze nem csak úgy kihúzni másolás után, hanem a telefon menüjében lecsatolni.
(#26338) cinemazealot
megelőztél, +1 -
Petyás
tag
Sziasztok!
Lehet nem a legmegfelelőbb helyre írok, ezért előre is bocsánat:
Egy olyan eszközre lenne szükségem ami:
-microSD-ről másol meglevő USB 3.0-s merevlemezre.
-olcsó
Mindez egy nyaralásra kell, ahova nem akarok laptopot vinni, telefon lesz.
Internet, wifi nem lesz. TV lesz a szobában, de nem biztos, hogy hozzá lehet férni.
Van valami javaslat, esetleg másik irány?
Köszönöm! -
Patroo
csendes tag
Üdv! Olyan embert keresek aki betudná nekem állítani a raspberry pi 2 b mini pc-met! Akihez eltudnám vinni a mini pc-t vagy eljönne hozzám, felrakna nekem egy operációs rendszert és beállítaná nekem a következőket: FTP szerver, torrent szerver, NAS szerver!
Az operációs rendszer mindegy, olyat rakjon rá amit be tud állítani!
Privát üzenetet ide vagy a következő E-mail címre küldhetsz: majorp328@gmail.com
Előre is köszönöm!
Patrik -
peter1998
tag
Sziasztok! OpenHab-os problémám lenne. A rendszer lelke a torrentezős gépem, ezen fut az OpenHab2 és az MQTT broker. Én a mosquitto-t használom. Van a rendszerbe kötve egy ESP8266 amire rávan drótozva egy fotoellenállás és van egy Orange Pi amire rákötöttem egy relé panelt. Szépen működik minden csak az a problémám hogy a telefonról nemmindíg érkezik meg az üzenet a témába.Egy windowson futó programmal csatlakozom a témához és ott figyelem az adatokat.[link] Az lenne a kérdésem hogy ti milyen beállításokkal használjátok a brokert?
Én az openhab2 ben található fájlokat módosítottam csak.
mosquitto.url=tcp://127.0.0.1:1883
mosquitto.clientId=openhab
mosquitto.qos=0
mosquitto.retain=true
mosquitto.async=true -
BB9360
aktív tag
Szeretném az Avatart megnézni 3D-ben. Raspberry Pi3-at használok Libreelec/Kodi-val. Ezt már kérdeztem régebben, akkor azt a választ kaptam, hogy vmi milhouse buildet kellene feltenni, de mivel nem vagyok otthon ezekben, inkább hanyagoltam.
Történt azóta vmi változás abban a tekintetben, hogy a Raspberry Pi3-at rá lehet venni 3D iso lejátszásra egyszerűbben? Anno azért sem vágtam neki, mert akitől a tanácsot kaptam, teljesen jogosan rákérdezett, hogy biztosan akarok-e fejlesztői libreelecet használni annak minden nyűgjével és a válasz az, hogy mivel ez az egész távol áll tőlem, természetesen nem a legjobb ötlet :-)... Köszönöm! -
bhonti
aktív tag
válasz
wassermann #26326 üzenetére
Nekem is összeomolgatott, újratelepítettem, most megy... (wajig reinstall chromium-browser)
-
wassermann
Topikgazda
Ma frissítettem a Raspbian-om a Pi3-on:
- a korábban jól működő Chromium pár másodperc után összeomlik.
- feltettem a Firefox ESR-t, ami szépen fut, itt viszont a FB-os videók hangja érthetetlenül torz, de pl. a Youtube nemTalálkozott már valaki ezzel a hibával?
-
-
válasz
Zozzer888 #26319 üzenetére
én úgy vettem észre, hogy ez a rész annyira nem szignifikáns. Egy időben tök jól működött nálam. Aztán egy áramszünet utáni újraindítást követően random szerűen be-be kapcsolgatta a TV-t. Ez kiküszöbölve, és is beírtam ezt a sort. Most már nem kapcsol be a TV, csak ha a hyperiont elindítom. De akkor erőszakosan, mert ha kikapcsolom a TV-t, 10mp múlva ismét bekapcsolja. És ezt játszhatjuk a végtelenségig. Aztán gondolt egyet, és elmúlt ez a baja, de a minap vissza jött ismét (Egy másik Pi-n kapcsolok rádiót, és az összes vezérelhető fényforrást a szobában ébresztés gyanánt, köztük a TV hátulján lévő ledeket is.)
-
-
válasz
Celtis #26309 üzenetére
A számítógép master/slave szünetmentesen van, a TV pedig egy master/slave elosztón. Amikor kikapcsolom a TV-t, elveszi az áramot a kiegészítőkről (házimozi erősítő, DVD, külső merevlemez, Pi,...) A számítógép is hasonló módon kapcsolja ki a környezetét.
Természetesen vannak eszközök, amiket áram alatt kell tartani, de a Pi egyáltalán nem tartozik ezek közzé. Nem meggyőzni akarlak, de attól, hogy számodra ez nem szempont, másoknak még az lehet. Nem csak az energiafogyasztás miatt érdemes áramtalanítani.
Sokszor a márkás termékeket is visszahívják tűzveszély miatt.
-
Ultrazord
tag
srácok, hogy kéne világítania a pí3asomnak? Mert most piros és mintha kicsit narancsos lenne alatta... régen mintha zöld lett volna
Lehet a táp krepált be? -
Zozzer888
addikt
válasz
wassermann #26296 üzenetére
A baj azzal van, ha áramszünet van és újra indul...ugyanis ilyenkor bekapcsolja a TV-t...viszont ha a TVn kilövöm az Amynetet akkor nem tudom a távirányítóval irányítani...
Meg értem hogy 2W-ot eszik, (megmértem - 1,5), kikapcsolva meg 1-et, (nem annyit hanem 0,2-3at), de akkor se menjen, ha nincs rá igény, mert minek. És ezzel nincs is gond, mert van időzítő és szépen kikapcsol, csak a visszakapcsolással van bajom.
-
Celtis
veterán
Te áramtalanítasz-e minden fogyasztót vagy csak dumálsz? Mert szerintem ez kivitelezhetetlen/paranoia. Ha nekem nincs otthon 20 standby készülék, akkor egy sem.
Említettem volt, hogy a Pi+Hifiberry Amp+ notebook töltőről jár. Ebből viszont márkás, minőségi darabot vettem, de nem a tűzveszély, hanem a stabil üresjárati feszültség, így a meghibásodás elkerülése miatt.
Amúgy nem a kínai töltők miatti tüzekkel szokott tele lenni a sajtó.
-
Majd a porig égett házad elött is ilyen nagy mellényed lesz?
Pont a Pi-hez szoktak ellenőrizetlen kiegészítőket, tápegységeket rendelni kínából.
Nem mellesleg az ördög nem alszik. Miért ne lehetne egy potenciálisan tűzveszélyes eszközzel kevesebb? -
wassermann
Topikgazda
BIZTOSÍTÁS = BIZTONSÁG
( régi pesti neon-reklám volt, asszem az Oktogonon )
-
-
apezka
aktív tag
válasz
Celtis #26301 üzenetére
Néztem már többször is, de nekem "kicsit" más a felépítés, bár én is AMP+-t választottam ahogyan ajánlottad is korábban. A kezelő felületet én webes felületet találtam ki, így tudtam időjárás API-t is kitenni. Emellett megcsináltam a net rádió és fm rádió(a receiver nem érkezett még meg, de konfigurálása már kész nagyjából) használatot valamint hogy USB-ről is lehessen lejátszani. Gondolkozom még NAS elérésen de igazából nem sokat vagyok otthon, anyum meg nem szokott NAS-olni (
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Új - Gamer Gép - Gigabyte Z790 EAGLE, Intel i7 13700, 32GB DDR5, RTX 4070, 1 TB M.2 SSD, TT 1000W
- ASUS ROG STRIX B450-F GAMING II Alaplap + AMD Ryzen 7 5700X3D
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- iMac27 5K, 2019, 3,7GHz, 1TB SSD, 32GB RAM, 8GB video - HIBÁTLAN - erősebbik kivitel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged