- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung SmartTag2 teszt
- iGO Primo
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
icemad #26389 üzenetére
Én találtam tükröt, nem is túl drágán (10€ se lenne a nekem kellő darab), de 20€-ért szállítanák el az ország másik végéből ide... Annyit nem ér meg nekem, pedig tökéletes lenne, viszont találtam 6€-ért öntapoadós fóliát(45x100cm). Van a családban üveges, úgyhogy első körben megpróbálom ezt az utat.
A softwares részt hogy oldottad meg?
cinemazealot: Köszi, este átbogarászom ezt is! Először én is telefonos/táblagépes megoldáson gondolkodtam, de ez a monitor most más irányba vitte a projectet. 3 USB csatlakozója van, úgyhogy a Rpi tápellátása is meg van oldva. És a Zero W 15€-s árát nehéz lenne felülmúlni. Így tényleg csak egy tápkábelt kell a monitornak húzni, és minden más meg van oldva.
Plusz még azon gondolkodtam, hogy feleslegesen menne egész nap, de ha a monitor teljes tápellátását szakítom meg, akkor borzasztó hosszú ideig bootolna... Úgyhogy azt hiszem kap majd egy mozgásérzékelőt (vagy az üveg mögé rejtett infra diódát) és a háttérvilágítás PWM vezérlést. Így szépen, átmenettel lehetne megoldani a ki és bekapcsolást. Plusz még nagyobb a "wow" faktor.
Mindezt arduino alapon, ami mondjuk egy fényérzékelő adatait kiértékelve reggel bekapcsolná a rendszert, lámpaoltás után pedig le.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Motoros topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Tőzsde és gazdaság
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eredeti játékok OFF topik
- OTP Bank topic
- The First Berserker: Khazan
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest