Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• krisztianAMG

senior tag

válasz icemad #26389 üzenetére

Én találtam tükröt, nem is túl drágán (10€ se lenne a nekem kellő darab), de 20€-ért szállítanák el az ország másik végéből ide... Annyit nem ér meg nekem, pedig tökéletes lenne, viszont találtam 6€-ért öntapoadós fóliát(45x100cm). Van a családban üveges, úgyhogy első körben megpróbálom ezt az utat.

A softwares részt hogy oldottad meg?

cinemazealot: Köszi, este átbogarászom ezt is! Először én is telefonos/táblagépes megoldáson gondolkodtam, de ez a monitor most más irányba vitte a projectet. 3 USB csatlakozója van, úgyhogy a Rpi tápellátása is meg van oldva. És a Zero W 15€-s árát nehéz lenne felülmúlni. Így tényleg csak egy tápkábelt kell a monitornak húzni, és minden más meg van oldva.

Plusz még azon gondolkodtam, hogy feleslegesen menne egész nap, de ha a monitor teljes tápellátását szakítom meg, akkor borzasztó hosszú ideig bootolna... Úgyhogy azt hiszem kap majd egy mozgásérzékelőt (vagy az üveg mögé rejtett infra diódát) és a háttérvilágítás PWM vezérlést. Így szépen, átmenettel lehetne megoldani a ki és bekapcsolást. Plusz még nagyobb a "wow" faktor. :) Mindezt arduino alapon, ami mondjuk egy fényérzékelő adatait kiértékelve reggel bekapcsolná a rendszert, lámpaoltás után pedig le.

Új hozzászólás Aktív témák