- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Magisk
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz
Ultrazord #22797 üzenetére
+1 a DDNS-re, nálam is egy noip.com script frissít 5 percenként, csak nálam Ubuntu fut egy Atom procis netbook alatt, amin Deluge kezeli a torrenteket. De ugyanezt tervezem nemsokára beüzemelni egy RPi-n, amin egy Java alkalmazást fogok üzemeltetni szolgáltatásként... igaz, azt még nem próbáltam, hogy Raspbian alatt fut-e a noip DUC.
-
.Farkas.
tag
válasz
Ultrazord #22797 üzenetére
Es ha DDNS-t csinalsz + forwardolod a 9091-es portot? Szerintem sokkal egyszerubb mint emailt kuldozgetni allandoan.
Vagy ha sorozatokat akarsz letolteni akkor ott a Sickrage , Sonarr ezek idokozonkent nezik, hogy kerult-e fel uj resz es berakjak tolteni.
@sztanozs
Ezek kozul TN5250-el probaltam es XT5250-el. Mindjart megnezem a tobbi micsoda.
-
válasz
Ultrazord #22783 üzenetére
akkor nem értem ezt az email-es dolgot.
Csinálsz egy mail címet a transmission-nek, amit ő csekkol, és érkezik oda egy torrent file, akkor automatikusan letölti? Vagy nem így kell elképzelni?Elvileg igen.
jah, mert openelec-be minden root ha jól tudom. Akkor próbáld meg sudo nélkül -
-
doberman
senior tag
-
azbest
félisten
válasz
Ultrazord #20333 üzenetére
nem, nincs sata csatlakozó a pi-n.
szerk, határeset: ha gigabites usb-lan adaptert kötsz rá, ott lehet hogy 15-20MB-ot is elérhet másodpercenként. Minden usb-re van kötve, Szóval az mindenképp szűk keresztmet egy winyó->usb->proci->usb->lan átvitelnek. A legolcsóbb nas-ok kb a pi árában kezdődnek, ha nast szeretnél lehet inkább az lenne jobb. Tudom, van aki azt mondja a nasnak legalább 2 winyó kell meg tükrözés, de a pi szintjét még az 1 lemezes nas is megugorja.
-
-
mm00
aktív tag
válasz
Ultrazord #14747 üzenetére
Kell a tápacsati, mert alapból nincs elég jel a HDMI-be, hogy azt te két eszköznek is "elküldd" egyszerre. A splittered gyakorlatilag azt csinálta, mintha te manuálisan átdugtad volna a kábelt a másik eszközbe, amikor egyikről a másikra váltottá. Itt meg ugye le is kell másolnia a jelet mindkét kimenetre.
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
válasz
Ultrazord #14106 üzenetére
Létezik HDMI elosztó.
A CEC akkor is működik, amikor a TV ki van kapcsolva, mert a HTPC CEC-en be is tudja kapcsolni a TV-t. Szóval egy elosztó esetén érdekes dolgokra számíthatsz.Mi lenne, ha inkább vennél egy másik Pi-t a másik TV-hez, és akkor eleve lehetne egymástól függetlenül egyszerre is használni őket? Nem egy akkor összeg és az elosztó sem ingyen lenne. Tegnap rendeltem 11,5-ért ebay-en egy Pi2-t.
-
-
sztanozs
veterán
válasz
Ultrazord #13935 üzenetére
szvsz network bug az smsc chip tervezési hibája miatt.
-
Celtis
veterán
válasz
Ultrazord #13919 üzenetére
Azt elfelejtettem írni, hogy esetleg kényszeríteni kell a frissítést, hogy lásd a telepíthető addonokat.
Amúgy annyit csináltál, hogy a gyárilag telepített két addon forrás (Kodi és Openelec hivatalos) mellé felraktál egy harmadikat (Openelec nemhivatalos). Ez az új forrás is úgy telepíthető, mint bármely más kiegészítő.
Ebben a forrásban további addonok vannak, így pl a trasnmission torrent kiegészítő is. -
Celtis
veterán
válasz
Ultrazord #13911 üzenetére
Mert nem jó addont tettél fel.
Az Openelec Mediacenter OS addons repositoryból először a kiegészítő tárolóhely mappából fel kell raknod az Unofficial Openelec addon repository-t.
Majd ebben a repositoryban a services mappában találod az transmission szolgáltatást. Azt kell felraknod és máris állíthatod be a letöltési mappát, akár az addon konfig felületén is.A Kodi repositoryban a programok között található "transmission" csak egy vezérlő addon. Olyan mint PC a transmission remote GUI.
-
Clever0
senior tag
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Befutott a PCI Express 7.0-s szabvány 0.7-es revíziója
- Spórolós topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Fujitsu Esprimo D738 Megbízható asztali számítógép irodai és otthoni felhasználásra
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest