Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android 16-ra nyitott az egyik legmenőbb csukható
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztoja
csendes tag
válasz
Spuri2000
üzenetére
Természetesen tettem bele microSD kártyát, és természetesen van OS a kártyán. Az, hogy most bénulok a Pi-vel, nem azt jelenti, hogy totálisan eszetlen lennék.

Elolvastam egy magyar, egy német, és egy angol lírást a Pi első indításáról, és annak megfelelően jártam el,tehát ELMÉLETILEG rendben kellene lennie mindenben. Azért kértem így segítséget, mert a gyakorlatot nm tudom leellenőrizni, tehát kérés-kérdé továbbra is aktuális. -
Flowtation
őstag
válasz
Spuri2000
üzenetére
Most újraindítottam a pit, erre belépett de minden meg lett osztva, kapásból az egész D meghajtó.
Megosztás mappa megosztás2 névvel, meg ilyenek. Most leformázom a D-t, aztán újra próbálkozom. Egész egyszerűen nem értem miért van ez. Mondjuk gyanús nekem, hogy otthoni csoportot ir a megosztáshoz, de pl munkacsoportot nem tudok hozzáadni. -
-
-
Flowtation
őstag
válasz
Spuri2000
üzenetére
Igen erre tippeltem én is, időközben megnéztem az infot és valóban 1280x586 va valami ilyesmi volt a felbontás. A következőnél már előre megnéztem, ott 1980x8 valamennyi. Egyébként nagyon jó a kép, szokatlan még de jó.
Ja, az, hogy időnként, kb 15 mpenként mintha ugrana az gondolom a pi lejátszási hibája, ugye? Pi-ről beszélek..
szerk: Nem jó ez a felbontás sem...

-
azbest
félisten
válasz
Spuri2000
üzenetére
olyan kártyaolvasó kell, amit a linux alapból kezel külön, zárt driver nélkül.
Nekem egy ilyen van a pi-re kötve [link], de omnikey-ek is jók, meg másfajta is jó lehet. Kíváncsiságból rendeltem egy ilyet, elvileg ez is jó lesz, de még nem ért ide.Szoftverek terén pedig a tvheadend és az oscam kulcsszavakra keress itt és a dvb topicban.
Ha openelec-et használsz, akkor csak ott telepíteni kell a megfelelő addonokat (az előbb említett programokat unofficial repóból) és kész is egy egyszerű set-top-box a kártyaolvasó segítségével.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kinéztél egy RTX 5060 Ti-t? Lehet jobb, ha lecsapsz rá!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Most állítólag törölték a korábban pletykált GeForce RTX 50 Super sorozatot
- Hisense LCD és LED TV-k
- Gyúrósok ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Ryzen 7 7800X3D + RTX 3080 + DDR5 + NZXT Kraken 280 Prémium, játékra optimalizált gép
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450 R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB GameMax STORM ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B150-Pro i5 6500 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB Rampage SHIVA 450W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT OC 8GB GameMax STORM Antec 550W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Z690 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 PLUS EVGA 850W
- Bomba ár! Lenovo 14W Gen2 - AMD 3015e I 4GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen,MS3634,100% Akkumulátor
- Xiaomi Poci F4 Gt 128GB,Átlagos,Adatkabel, 12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Minis Forum Mini PC MS-A2 Ryzen 9955HX 16GB 1000GB 1 év garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Megosztás mappa megosztás2 névvel, meg ilyenek. Most leformázom a D-t, aztán újra próbálkozom. Egész egyszerűen nem értem miért van ez. Mondjuk gyanús nekem, hogy otthoni csoportot ir a megosztáshoz, de pl munkacsoportot nem tudok hozzáadni.
80-90% on van a pi és a hangfal is mert különben halk az egész cuccos.

wassermann