- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Zozzer888 #26319 üzenetére
én úgy vettem észre, hogy ez a rész annyira nem szignifikáns. Egy időben tök jól működött nálam. Aztán egy áramszünet utáni újraindítást követően random szerűen be-be kapcsolgatta a TV-t. Ez kiküszöbölve, és is beírtam ezt a sort. Most már nem kapcsol be a TV, csak ha a hyperiont elindítom. De akkor erőszakosan, mert ha kikapcsolom a TV-t, 10mp múlva ismét bekapcsolja. És ezt játszhatjuk a végtelenségig. Aztán gondolt egyet, és elmúlt ez a baja, de a minap vissza jött ismét (Egy másik Pi-n kapcsolok rádiót, és az összes vezérelhető fényforrást a szobában ébresztés gyanánt, köztük a TV hátulján lévő ledeket is.)
-
-
apezka
aktív tag
válasz
Zozzer888 #26285 üzenetére
Az én "fapados" verzióm az, hogy a touchscreen-n van egy gomb amely érintésre futtatja a sudo /sbin/shutdown -h now parancsot. A bekapcsolást pedig egy egyszerű egy állású (ON-OFF) billenő kapcsolóval oldottam meg ami kapcsolásra nyit, egyébként folyamatosan zárja az áramkört.
Azért "fapados" mert a Pi folyamatosan kapja a feszültséget még akkor is ha éppen nem fut a rendszer.
Ezt kiküszöbölve én még beiktattam egy "fő" kapcsolót is a hosszabb leállások esetére, ami áramtalanít. -
Sándor -P20-
senior tag
válasz
Zozzer888 #25907 üzenetére
Én Aliról rendeltem egy U3-as 16GB-os Mixat. [link]
Most emeltem meg wassermann szaktárs #25844 hsz-ében
[link] leírtak szerint a kártya órajelét...
Nem semmi amit így megy a Pi..Ahogy csináltam:
Leszedtem egy magyar ubuntut, amiről live módban elindítottam az öreg asztali gépet.
A learchivált SD kártya feldug, config .txt megeditál, Pi-be visszagud.
Indításnál kicsit parázik, majd örül és mosolyog...
Most pedig hálás... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest