- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- iPhone topik
- Apple Watch
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
lord.lakli #25191 üzenetére
Én kb. azt számoltam, hogy ha csak egy pi-t, házat, tápegységet, drót nélküli billentyűzetet, kábeleket veszed, akkor tartasz kb. 120 eurónál, a maradék 80 lehet az egyedi gyártás (színes kábelek, táp, stb.), a nyomtatott anyagok ("gyerek kompatibilis" útmutató, matricák), saját OS és oktatóanyagok ára, terméktámogatás + nyilván a "gyereknek ajándék" felár, hogy nem a szülőnek kell összevadásznia a cuccokat a netről ha nem ért hozzá.
Engem igazából nem az ára érdekel, hanem hogy mennyire működik az egész, azaz tényleg leköt-e egy 8 éves gyereket, tényleg elboldogul-e vele egyedül, mennyire megbízható a konstrukció azaz vannak-e fagyások, váratlan hibaüzenetek, eldobja-e a wifit, stb. -
Patice
nagyúr
válasz
doberman #25198 üzenetére
Állítólag "high-end" hangot tud produkálni. Lehet ki tudom majd próbálni.
Amúgy a körítés elég jó, rendesen körberakták a málnát és valószínűleg az egyedi programozáson van a hangsúly az árképzésben.
Az már más kérdés, hogy hasonlót kb. tized áron már csináltam, de jó látni, hogy a céges is rájöttek a tuti zenelejátszóra (Music Player Daemon). Csak jó körítés kell mind hardveresen, mind szoftveresen.
-
Patice
nagyúr
-
Celtis
veterán
RPi2-n SD ram overclockra van valami ajánlott érték? Úgy néz ki ott van a hiba.
-
azbest
félisten
Na és mire van állítva a kodiban a képernyőkímélő?
Kapcsold ki, dim helyett.
---Egyébként, ha valakinek egy frissítés után nyűgjei vannak, érdemes megnézni a hibajelentéseket pi firmware kapcsán. Például mintha tévét bekapcsolgató pi-t is írtatok volna nemrég, arra is van hibajelentés [link], a január 31-es firmwaeretől kezdve elcsesztek valamit a cec-ben, de azóta lehet javították is, csak az még nincs telepítve.
-
azbest
félisten
válasz
Celtis #25178 üzenetére
Úgy tűnik a firmwareben keféltek el valamit és azóta mintha fix is bekerült volna.
Ha csak a lejátszáskor van a hiba a pi-n, akkor nem a tvheadend a ludas. Nem tudom mennyire illik rá, van kodi fórumos link is ott.
A megfelelő firmware filek cseréje a legújabbra igazolhatja. Lehet kicsit más elnevezéssel vannak libre alatt.
a második linked itt (#25143) nem jó, mindenkinek a saját feltöltött videóit mutatja, nem a tiedet.
-
embe
nagyúr
Köszi Urak a segítséget!
Közben nemrég visszaadtam a Pi-t, mert kölcsön van nálam csak. Elvileg a jövőhéten jön meg az enyém, akkor ismét valszeg szembesülök ezzel a hibával.Celtis: Ezt hogyan tudom lecsekkolni? Vagyis hol/hogyan tudom megnézni?
-
embe
nagyúr
Hali!
A régi problémám továbbra is megvan.Erősítő: DENON AVR-X2200W
Tévé: Lg42LB650V
Raspberry Pi2 LibreELECAudiquest Perl HDMI kábel van a tévé-erősítő-pi között.
Hiba jelenség:
Pi-ről zene megy. Tévét kikapcsoltam, mert zenéhez ugye nem kell.
kb. 15-20 perc után leállt a zene, és olyan mintha a Pi lekapcsolt volna, csak nem akar feléledni.
A sötét kijelzőre valami energiatakarékos séma bekapcsolt?
Sem a Pi-ben, sem az erősítőben, sem a tévé menüjében nincs semmi energiatakarékos dolog bekapcsolva.
Néztem, de nem találtam az energia takarékosságnál erre utaló külön menüpontot.
Ha dvd-ről megy egy cd (szintén hdmi, és szintén a tévé kikapcsolva ) akkor az mehet napestig.
Tévét ilyenkor visszakapcsolom, de a bemeneti lehetőségek között a Pi már nincs ott, mintha azt kikapcsoltam volna.Van tippetek, hogy mi lehet a gond? Nem bírok vele zöld ágra vergődni.
-
törölt tag
Sziasztok!
Valaki találkozott már a Kano Kittel?
8 éves unokaöcsémet akarnám kicsit programozásra nevelni. Szimpatikus a kitben, hogy direkt gyerekeket céloztak meg vele, hogy önállóan, felnőtt nélkül is össze tudják rakni a gépet, van hozzá minecraft, meg egy csomó nekik szóló tutorial, stb. A netes kritikák elég jókat írnak róla.
Az ára elég húzós, direktben a gyártótól 200 EUR amiben a ház, táp, billentyűzet és SD kártya van, szép színes kábelek, füzet, matricák. Ebay-en viszont meg lehetne szerezni kb. 45 ezerért is, ami már nem olyan vészes és ahogy nézegettem, ha magam szedem össze hozzá a cuccokat billentyűzettel, táppal, házzal sem jönne ki 30-35e alatt.
A kérdésem, hogy van-e valakinek konkrét tapasztalata a kittel és a mellékelt szoftverekkel? -
albinolynx
senior tag
-
denko
senior tag
válasz
Celtis #25171 üzenetére
Igen, mert érdekesség képen hogy ha upnp n keresztül adom hozzá a nast akkor probléma mentesen játsza a tartalmat, de bazzeg ha simán bárhogyan máshogyan adom hozzá akkor akadozik.
Gondoltam utána olvasók az okànak és keresek valami infót róla, mert még manualba nem akartam hozzáadni a nast, de ezek szerint muszáj lesz sshzni
-
consono
nagyúr
válasz
albinolynx #25147 üzenetére
xinit-re, vagy sima x-re sem csinál semmit? Fel van telepítve az X11?
-
válasz
Ez az információmennyiség kb. egyenlő a nullával. Milyen hardver, milyen img fájlt írtál ki stb.
-
bence1024
tag
Sziasztok.
Adott egy Raspberry Pi3. Rendszernek Raspbian van, azon pedig a Transmission.
Amikor elindítok egy torrentet néhány másodperc múlva teljesen lelassul, megáll, végig ugyanígy csinál.Mit tehetnék ellene?
-
albinolynx
senior tag
válasz
Senki, vagy húzzak a másik topikba?
-
-
azbest
félisten
válasz
Neil Watts #25159 üzenetére
jól adtad meg a sorozatszámot kód vásárláskor? A komment jel nincs előtte a soroknak? Újraindítás megvolt?
-
Sziasztok!
Orvosoltam a kovetkezo modon:
Mivel ugye Raspbian helyett Ubuntu 16.04 Servert hssznalok, igy nincs raspi-configom. Erre alternativakent talatam a Hexxeh gele rpi-updatet (a cuccai mar sokszor bizonyultak eletmentonek).
TPI-update
A repo ahonnan dolgozik: Itt van 3B-hey is cucc, tehat gondolom a gepnek megfelelovel frisitette le...Igy telepitettem:
sudo curl -L --output /usr/bin/rpi-update https://raw.githubusercontent.com/Hexxeh/rpi-update/master/rpi-update && sudo chmod +x /usr/bin/rpi-update
vegigfutott, rebootoltam, es most megy, a
HomeServer:~$ vcgencmd codec_enabled WVC1
WVC1=enabled
HomeServer:~$ vcgencmd codec_enabled MPG2
MPG2=enabled
HomeServer:~$ vcgencmd codec_enabled H264
H264=enabled======================
Megvettem, RPi3-hoz a VC1 es MPEG2 licenceket. Ki is kuldtek, am, beraktam a /boot/config.txt vegere a kodokat.
Mikor leellenoriznem, hogy elfogadta-e akkor a
vcgencmd codec_enabled WVC1
VCHI initialization failed-et ad.
Ezt hogy tudnam orvosolni?Udv. core2
-
-
zichie
senior tag
válasz
Celtis #25153 üzenetére
Sajnos nincs FTA HD (h264) adás 0,8W csak SD (pl. ct24), így a teszthez vagy át kell forgatni más holdra vagy keresni itt kódolatlan HD feedet. (Sajnos ami most van itt snooker HD feed, az kódolt, de néha el lehet csípni FTA-t is.)
Gondolom OSCam-ot használsz. A kártyaolvasó az RPI-hez van kötve, vagy a box osztja meg a kártyát az RPI-vel?Nekem évekkel ezelőtt volt ilyen (kockásodós) problémám, de teljesen más környezetben (Windows pc dvb-s2 kártyával + AltDVB,DVBViewer + vplug) és csak kódolt adás esetében jelentkezett, FTA esetében nem.
-
Laca0
addikt
válasz
s_e_n_k_i #25138 üzenetére
csak a 9981-es portot kell megnyitni a raspberry pi felé, és akkor bárhonnan eléred
Ezzel csak óvatosan gyerekek! Mivel nem védi semmi, legfeljebb egy jelszó, bárki elérheti!
Nemrég jártam így. Igaz nem TVH, hanem Enigma Webif, de ugyanaz a metodika, még talán a portszám is ugyanaz. Egyszer egy másik városból néztem rá a boxra, meg felvételt állítottam be. Másnap furcsán működött a box. Gyakran akadt, furcsa csatornaváltások voltak. Megnéztem a log-ot és kiderült, hogy kívülről piszkálják. A router-en is naplóztam, próbáltam kitiltani az IP-ket, de olyan sok volt, hogy nem győztem.
Beállítottam végül a vpn-t. Azóta be nem jutottak, de még hetekig próbálkoztak a korábbi porton. Ami még érdekesség, hogy a külső, publikus porton nem ugyanaz volt, mint a belső! Nem tudom, hogy honnan jöttek rá, hogy milyen szolgáltatás van mögötte?!? -
LógaGéza
veterán
válasz
Patice #25140 üzenetére
Én nemrég használtam pár hétig egy ilyen rendszert - falunkban csak analóg van, szüleim meg vettek egy 55"-os TV-t, és szinte fájt ránézni, ezért melóhelyen egy RPi1-est beraktam egy T230-as tunerrel, portnyitás, otthon beírtam a TV melletti okosítón az IP-t és a user/passt, és boldogan nézték.
Üröm az örömben, hogy csak ők, ergo ha elalváshoz akartam nézni egy kis Comedy Centralt, akkor nem tudtam, mert csak egy tuner voltCeltis
Próbáltad külső tápos HUBról? Én ilyet akkor kaptam, ha nem volt már elég a Pi tápja. -
albinolynx
senior tag
válasz
albinolynx #25145 üzenetére
Muszáj kérdeznem...
Szívok a GUI felülettel, azaz annak hiányával. Csak command prompt van. Startx nem ismert parancs.
Frissítettem mindent. Konfigurációs menü azt írta, hogy desktop-hoz kell "lightdm". Feltelepítettem.
Viszont mindig csak command promptot ad.
Ötlet, hogy mit ellenőrizzek?Boot során failed: => light display manager
Itt ír rá megoldást. Ez lehet probléma? Ha fut, akkor automatikusan be kellene dobnia bootolást követően az amiga, nes, stb logo-kat amik közül lehet választani?
-
Celtis
veterán
válasz
wassermann #25144 üzenetére
Igen, arra már rájöttem, hogy amikor egy enigmás (meg TVHs is) box készenlétben van, akkor szkennel, és kapcsolgatja a polarizációt meg a sávokat, ami a másik kimenetre zavaró hatással lehet. (Mondjuk az enigma erre sem igazán érzékeny..)
Viszont itt mindkét box egyidőben ugyanazt a csatornát vette. Zavarás szóba sem jöhet és külső zavar sem. Sajnos teljesen folyamatos a kockásodás. -
albinolynx
senior tag
Retropie kérdést ide lehet, vagy próbáljam feléleszteni a "hivatalos" topikot?
-
wassermann
Topikgazda
-
Celtis
veterán
Kéne egy kis támogatás Tvheadned userektől. Egy ismerősenke raktam össze évekkel ezelőtt egy rendszert RPi2-vel és DVBSky S960 USB-s DVB-S2 tunerrel. Ami csak lehet szívás azt már mind végigjártam ezzel, de még mindig nem jó.
Most éppen az a problém, hogy (legalábbis HD adásoknál) percenként akár többször is bekockázik a kép egy pillanatra. A log meg tele van "Continuity counter error" bejegyzéssel. A vicc, hogy egy twin LNB-n lóg a rendszer, a másik kimeneten egy kínai dreambox vagy mi klónnal. Ugyanazt a csatornát nézni a másik beltérin semmi hiba órákon át, ez meg folyamatosan kockázik. Szerintem a jelszintek is jók, BER nulla.
LE7.0.2 volt most rajta és egy pár hónapos Tvheadend 4.1.xxx. Felfrissítettem 7.95.3-ra és a legutolsó Tvheadend-re de semmi változás. Régebbivel nem volt lehetőségem kipróbálni, de szerintem régebben nem csinált ilyet.
kép1Bármi ötlet, hogy mihez nyúljak?
Ja, a backend-en van a probléma. Másik klienssel nézve is ugyanolyan a kép. -
dni
őstag
válasz
Patice #25140 üzenetére
Én a Synology-ra kötöttem volna a tunert, de állítólag nincs dvb-c támogatás Synologyn csak DVB T és S van. Én a tavalyi nyári Olimpia idejére állítottam be 66+-os Édesapámnak, éleveszte, hogy telefonról be tudja állítani a műsorkat és utána könnyen megnézi a Apple TV-n kereszül.
-
Patice
nagyúr
Akkor sejtem milyen csatornák érdeklik.
Asszonynak gondolkodtam már én is ilyen projektben, hogy az épített szerverem kapna pár TV tunert és TVheadend server-rel belőném a rögzítéseket, aztán a felvett műsorokat nézheti amikor akarja/ideje van rá. Egy ilyennel még anyóst is levenném a lábáról.
A projekt a megfelelő TV tuner keresésnél tart.
-
s_e_n_k_i
tag
-
dni
őstag
Sziasztok!
elképzelhőtő, hogy nem teljesen ontopic a kérdésem, de talán van itt pár topiclakó, akinek van ilyen irányú tapasztalata.
Hamarosan új albérletbe költözöm, ahol nem feltétlenül szeretnék TV előfizetést kötni az internet mellé, arra a havi pár alkalomra, amikor a párom megnézne egy-két magas színvonalú műsort
Ezért az az ötletem támadt, hogy a szüleimnél hagynám az amúgy már nem használt RPI2-est és beizzítanám rá a TVHeadEnd servert egy már szintén meglévő Panachipes USB-s DVB-C tunerrel, és az én lakásomban lévő RPI3+LE kombó segítségével TV-znék. El is kezdtem a beállítani a szükséges dolgokat a hétvégén. Úgy látom, hogy működhet az elképzelés, de nem tudom mennyire lehet megbízható a megoldás, így az volna a kérdésem, hogy milyen buktatók lehetnek?
A két végpont között egy Syno DS415+ biztosítaná az openVPN szervert, a fel/letöltési sávszélességgel nem hiszem, hogy gond lesz (szerver oldalon 500/200mbit, kliens oldalon 50/5), amit viszont nem tudok, hogy a wifi router (ASUS RTN66U) vagy a RPI3-aslegyen az open vpn kliens, valamint, hogy az elérhető 12Mbit/s-e letöltési sebesség, amit ezen keresztül eléhető elegendő lesz-e. Amennyiben nem, milyen más megoldás jöhetne szóba? (TV szerver és smb/nfs megoszátások elérésén kívül mást nem szeretnék elérni a vpn-en keresztül.)
Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
-
truefx
aktív tag
Nemileg off:
Uj Kodira valtas utan masnak is van gondja az opensubtitles add-onnal? (OSMC-t hasznalok)
Korabban csak azt panaszolta, hogy nincs beallitva az Opensubtitles.org user/pass, persze igazabol be volt allitva, de neha mintha nem vette volna eszre, de az is lehet hogy a site nem autentikalt valamiert. Az uj Kodiban pedig sem a Kodi sajat add-onja, sem a hivatalos opensubtitles.org add-on nem mukodik (az user/pass-t sem ker elvileg, de be lehet neki allitani, total kaosz). Most, ha manualisan keresek, csak szimplan errort ir.
Meg annyi, hogy mindezt az Exodusban tapasztalom, ott ki is kapcsoltam a sajat subtitle-ket.
Ha valaki tudja a megoldast, irjon valamit plz. -
.Farkas.
tag
Hello sracok!
RPITC nevu szoft (Debian alapu) van a PI-n amin szeretnek TN5250J-t futtatni. Ehez java kellene, de az Istenert se tudom ravarazsolni...
Setting up openjdk-8-jre-headless:armhf (8u121-b13-3) ...
update-alternatives: using /usr/lib/jvm/java-8-openjdk-armhf/jre/bin/rmid to provide /usr/bin/rmid (rmid) in auto mode
update-alternatives: error: error creating symbolic link '/usr/share/man/man1/rmid.1.gz.dpkg-tmp': No such file or directory
dpkg: error processing package openjdk-8-jre-headless:armhf (--configure):
subprocess installed post-installation script returned error exit status 2
dpkg: dependency problems prevent configuration of openjdk-8-jdk-headless:armhf:
openjdk-8-jdk-headless:armhf depends on openjdk-8-jre-headless (= 8u121-b13-3); however:
Package openjdk-8-jre-headless:armhf is not configured yet.
dpkg: error processing package openjdk-8-jdk-headless:armhf (--configure):
dependency problems - leaving unconfigured
dpkg: dependency problems prevent configuration of openjdk-8-jdk:armhf:
openjdk-8-jdk:armhf depends on openjdk-8-jdk-headless (= 8u121-b13-3); however:
Package openjdk-8-jdk-headless:armhf is not configured yet.
dpkg: error processing package openjdk-8-jdk:armhf (--configure):
dpkg: dependency problems prevent configuration of openjdk-8-jre:armhf:
openjdk-8-jre:armhf depends on openjdk-8-jre-headless (= 8u121-b13-3); however:
dpkg: error processing package openjdk-8-jre:armhf (--configure):
dpkg: dependency problems prevent configuration of default-jdk:
default-jdk depends on openjdk-8-jdk; however:
Package openjdk-8-jdk:armhf is not configured yet.
dpkg: error processing package default-jdk (--configure):
dpkg: dependency problems prevent configuration of default-jre-headless:
default-jre-headless depends on openjdk-8-jre-headless; however:
dpkg: error processing package default-jre-headless (--configure):
dpkg: dependency problems prevent configuration of default-jdk-headless:
default-jdk-headless depends on default-jre-headless (= 2:1.8-58); however:
Package default-jre-headless is not configured yet.
default-jdk-headless depends on openjdk-8-jdk-headless; however:
Package openjdk-8-jdk-headless:armhf is not configured yet.
dpkg: error processing package default-jdk-headless (--configure):
dpkg: dependency problems prevent configuration of icedtea-netx:armhf:
icedtea-netx:armhf depends on openjdk-8-jre; however:
Package openjdk-8-jre:armhf is not configured yet.
dpkg: error processing package icedtea-netx:armhf (--configure):
dpkg: dependency problems prevent configuration of icedtea-8-plugin:armhf:
icedtea-8-plugin:armhf depends on openjdk-8-jre; however:
icedtea-8-plugin:armhf depends on icedtea-netx (= 1.6.2-3.1); however:
Package icedtea-netx:armhf is not configured yet.
dpkg: error processing package icedtea-8-plugin:armhf (--configure):
dpkg: dependency problems prevent configuration of default-jre:
default-jre depends on default-jre-headless (= 2:1.8-58); however:
Package default-jre-headless is not configured yet.
default-jre depends on openjdk-8-jre; however:
dpkg: error processing package default-jre (--configure):
dpkg: dependency problems prevent configuration of icedtea-plugin:
icedtea-plugin depends on icedtea-8-plugin; however:
Package icedtea-8-plugin:armhf is not configured yet.
dpkg: error processing package icedtea-plugin (--configure):
Errors were encountered while processing:
openjdk-8-jre-headless:armhf
openjdk-8-jdk-headless:armhf
openjdk-8-jdk:armhf
openjdk-8-jre:armhf
default-jdk
default-jre-headless
default-jdk-headless
icedtea-netx:armhf
icedtea-8-plugin:armhf
default-jre
icedtea-plugin
You have to configure "localepurge" with the command
dpkg-reconfigure localepurge
to make /usr/sbin/localepurge actually start to function.
Nothing to be done, exiting ...
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)Ezt a hibauzenetet kapom allandoan..
-
denko
senior tag
-
ger1895
csendes tag
Köszönöm a választ ez így már érthető.
Amit nem tudok hogy akkor kell-e nekem ellenállás vagy sem? Gyakorlatilag az összes lehetőségre találtam már példát a neten. VCC a GPIO-ra vagy GROUND a GPIO-ra ellenállással továbbá a lenti kép alja.
Nekem akkor melyik kell szerinted?
Igazából most hogy kicseréltem a kínai tápot mindkét bekötéssel működik a PI, de nem tudom eldönteni hogy a Revision 2-es RPI B melyiket igényli. -
Celtis
veterán
Elvileg a probléma a Kodi samba és nfs implementációjában van. Lehet vele küzdeni, én is megtettem, de stabil eredményt nem sikerült elérnem.
Még nem próbáltam, de egy ember végigjárta az utat és megtalálta a megoldást. Külön fel kell csatolni a NAS meghajtókat, és nem a Kodira bízni.
Itt van leírva. Ezután a felmountolt drive-ot kell beböngészni. -
doberman
senior tag
válasz
guliver83 #25121 üzenetére
kevés volt az info...
nem pi verziótól függ. ez carpc egy skin a kodihoz.
az általad linkelt fórumon 15-ös és 16-os kodihoz van ez a skin... ellenőrizd, hogy milyen kodit telepítettél.
ja: szerintem utána kellene járni annak is, hogy jessie-kodi-carpc skin vagy libre-openelec carpc a jobb....(csak a jegyzőkönyv kedvéért kérdezem: mit telepítettél a kártyára, rendszer,kodi,skin? a színes négyzet mikor jelentkezik? rögtön bekapcsolás után? a boot folyamata látszódik? jessie-hez telepítettél x-et? )
-
válasz
toth_janika #25117 üzenetére
Talán, mert az IMDB link nem helyi információ...
-
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Az miért lehet, hogy ha a filmjeim mellé beteszem egy filmnév.mkv mellé egy filmnév.nfo-t, ami tartalmazza a film IMDB linkjét, és a Médiatárban kiválasztom, hogy "local information only", akkor miért nem tölt be semmit? A linkek biztos, hogy jók... -
guliver83
csendes tag
Sziasztok!
Beszereztem egy Raspberry Pi3 mini pc-t
Telepítettem rá a 2017-01-11-raspbian-jessie és telepítettem a KODI programot is ami nagyon jól működik.
Jelenleg LCD monitort használok hozzá., de be szeretném építeni az autóba fejegység helyett és venni akarok hozzá egy 7 colos kijelzőt.
Azt szeretném megtudni, hogy lehet a KODI felületét átszerkeszteni valami ilyesmire.Letöltöttem ezt a felületet is de ez csak érintős kijelzőre jó esetleg be lehet valahogy állítani, hogy amíg szerkesztem használható legyen az egér és a billentyűzet.
Le lehet tölteni kimondottan PC CAR programokat is de valamiért nem akar elindulni
Amikor indul a Raspberry Pi3 csak eddig a képig jut el és tovább nem megy.Esetleg van rá megoldás?
Ezekről a helyekről töltöttem le programokat. -
ger1895
csendes tag
Nem tényleg értsd úgy hogy egy szál kábel van csak rádúgva nincs a végén semmi és nem csatlalozik sehova. A hiba az hogy váltogatja a rádiócsatornákat mintha nyomnád a gombot ami ugye nincs is. Van viszont még a raspira kötve jack aljzaton egy hangszoro aminek ha kihuzom a tápját megszűnik a hiba.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Nem tudom mi lehet a nyűg, de megkérdezem itt is.
A gépről áthelyeztem egy külső vinyóra egy ~ 30GB-os Aerosmith koncert filmet. Csatlakoztattam a Raspberry Pi-hez, de az csak üres mappát talált.
Vissza a laposhoz, és valóban 0kb méretű. Viszont nem tudom törölni. Leszedtem megint, és próbáltam rámásolni, de csak hibaüzeneteket dob. Hogyan lehetne eltüntetni a vinyóról azt a mappát? -
ger1895
csendes tag
Sziasztok!
Van egy B rev2-es 26 pin-es modellem amivel olyan problémába ütköztem hogy nem tudok nyomógombot kötni a pi-re. Gyakorlatilag ha csak egy darab kábellel hozzáérek a pin-hez (plPIN11 vagy 12) már kapcsol is. Hogy lehetséges ez?
Már két napja túrom a netet de nem tudok rájönni. Valaki tapasztalt már hasonlót? -
denko
senior tag
válasz
Celtis #25105 üzenetére
vadkörte: csak utp direkt hogy elkerüljem a wifi által okozhatott csomagvesztést.
CELTIS: Betalloztam, és ne adj isten, itt rendesen mennek a filmek kodin. Akkor kérlek fejtsd ki mire jöttél rá amire más nem és mi okozza a galibát és hogy oldjam meg hogy rendesen nasrol is tudjam nézi a filmeket
-
Celtis
veterán
Figyu, én már rengeteget küzdöttem ezzel a szaggatással, szóval tudom miről beszélek. Az, hogy a TV-d látja a NAS-t, valóban azt jelenti, hogy van DLNA.
Próbáld meg a Kodiban a DLNA megosztást betallózni (UPnP eszköz), felvenni forrásként, és azon keresztül lejátszani ugyanazt a filmet. Írd meg, hogy úgy jó vagy sem.
-
denko
senior tag
válasz
Celtis #25100 üzenetére
Gondolom neki alapból mennije kell mert a tv látja a NAS-t. (nem tudok rajta sok mindent játszani mert a tv-nek kevés formátum támogatása van dlna-n sajnos) pendrivrol bazzeg mindent visz
Illetve most laptomon játszottam le ugyan azt a fájl "filmet" a NAS-ra rácsatlakozva mint sima hálozati meghajtóra ( onnan játszottam le) ráaásul wifin keresztül csatlakoztam netre, nem kábellel és nincs baj a playback-el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 11
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- DELL T40 EMC Szerver
- Eladó a csótány PC! i5-12400, 16GB RAM, GTX 1660 Super, SSD + HDD
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest