- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple Watch
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
#peter #24499 üzenetére
melyikre gondolsz? a jack csatlakozóra? Ha csak hangot akarsz róla, akkor a fejhallgatók vagy hasonló 3.5 jack dugókkal működik. Ha analóg videót akarsz, akkor 4 pólusú av kábel (egyik vége jack, másik három vége rca anya. Mivel többféle kiosztás létezik, így lehet nem mindegyikkel stimmel a színkód, de attól működik).
-
#peter
csendes tag
Milyen kábel kell ahoz a kimenethez ami a hdmi mellett van?
-
LógaGéza
veterán
válasz
toth_janika #24494 üzenetére
Valami külső programmal próbáltad? Én pl MediaElch-el mindig ha új sorozatot/évadot rakok be, akkor végigmegyek a mappákon. Megcsinálja az NFO-t, letölti a képeket, stb.
-
válasz
toth_janika #24494 üzenetére
Lehet hogy ez a megoldás. Nézd meg hogy amit beolvasott, azok egyforma konténerben vannak-e( és a többi másikban). Mert lehet elvárná, hogy a sorozat minden epizódja egyforma legyen.
eastsider
Nem ír valahova naplófájlt a működéséről? Az analóg kimeneten sem szól olyankor? -
eastsider
nagyúr
Sziasztok.
Pi2-n használom OSMC-hez spotify connect kliensként ezt: [link]viszont néha, amikor elindítanám connecttel a zenét, egyszerűen nem szólal meg (más megy KODIban. pl. filmnek van hangja.)
merre induljak el, ha ki akarnám találni, miért nincs hang ebben az alkalmazásban?
HDMI-n megy a hang TV-re -
válasz
toth_janika #24491 üzenetére
Esetleg nézz bele a log fájlba, hátha megírja miért nem sikerült neki.
Nem túl hosszú a fájlnév(elérési útvonallal együtt)? Próbaképpen nevezd át pl. tbbt-1, tbbt-2, tbbt-3,... ra az agymenőket.
Mindegyik egyforma paraméterekkel van kódolva? (codec, bitráta,...) Amit nem olvas be a médiatárba, azt fájlként betallózva le tudja játszani?
Nem értek a kodi-hoz, csak ötletelgetek.
-
válasz
toth_janika #24489 üzenetére
Nézd meg mi a difi a két könyvtár között (amiből beolvasta, és amiből nem) pl. tartalmaz-e spéci karaktereket, a jogosultságok megfelelőek-e?
-
toth_janika
őstag
Samba megosztásban összeraktam a sorozataimat, hogy a médiatár fel tudja szedni.
A következő formában vannak a sorozatok megadva:
Cím
S1 - E1, E2, ...
S2 - E1, E2, ...
Sx - Ex, Ey, ...
Minden sorozat így van megadva, és a KODI vagy beszedi a részeket vagy nem. Van olyan sorozat, aminek csak egyes részeit szedi be a médiatárba.
Tudnátok segíteni, hogy ezt hogy tudom megoldani? -
azbest
félisten
válasz
doberman #24486 üzenetére
hát nem? olyan mint a falusi kőműves segédmunkása. Mindig várat valamivel és reggeli előtt már nem áll meg a lábán
egyébként úgy tűnik, hogy ezzel a beállítással az esetek többségében békénhagyja az eltávolítható eszközt [link]. Viszont úgy tűnik elromlott a kingstone mobilelite g3 kártyaolvasóm, linux alatt sem tűnt túl megbízhatónak. Elő kellett vennem egy olcsó 1 dolláros olvasót, amíg megkerestem a g3-assal azonos chipsetes noname olvasómat
Egy pi zerora dugtam össze egy kis retropie-t, később hangszórót is dugtam rá. Azért a hdmi-vga átalakító, mert arról jön le a hang. Csak a monitor miatt a config.txt-ben hdmi_drive=2 kellett, hogy küldje a hangot.
-
ger1895
csendes tag
válasz
ger1895 #24479 üzenetére
Remélem nem zavaró a sok bejegyzésem de hátha valaki megspórolja a sok-sok googlit
Szóval a config már jó volt csak nem adta át a torrentet a transmissionnak.
Nah ez így nem igaz mert az azonosítással volt gond.
Kicseréltem a cookie-s megoldást erre:
[link]
Ezt az azonosítás részhez kell beszúrni -
peter1998
tag
válasz
Pulsar #24476 üzenetére
Lehet hogy a pythonnal van valami. Ezen az oldalon van egy további hsz egy másik kollégától:
"A kommunikáló program szűri az adatokat. A 3-ast vezérlőkódnak
tekinti, vagyis nem bináris a kommunikációd."import serial
import sys
import subprocess
import re
import os
import time
import MySQLdb as mdb
databaseUsername=""
databasePassword=""
databaseName=""
ser = serial.Serial(port='/dev/ttyUSB0')
adat = ser.readline()
hom = adat[0:5]
para = adat[6:12]
con=mdb.connect("127.0.0.1", databaseUsername, databasePassword, databaseName)
with con:
cur=con.cursor()
cur.execute("INSERT INTO dht22 (para,hom) VALUES (%s,%s)",(para,hom))
print hom
print para
ser.close()*/3 * * * * echo "1" > /dev/ttyUSB0
*/2 * * * * python /home/soros/sorosport.pyFent látható a végleges python script. Majd alatta pedig a crontab fájlom. Köszönöm a segítséget az uraknak.
-
ger1895
csendes tag
válasz
ger1895 #24468 üzenetére
Fejlemény: egy pár óra google és a flexget már megy de csak félig. Megtalálja amit kell szűr is de ha minden feltételnek megfelel akkor nem tudja letölteni mert azt irja hogy: lehetséges ez nem egy letöltési link illetve bejelentkezési gond ia lehet. A nicket és passt a cookie bol beállítottam egyenlőre nincs további ötletem
-
toth_janika
őstag
válasz
vargalex #24472 üzenetére
Megcsináltam a megosztást, és igazad lett. Tökéletesen működik.
DE! Jött egy új feature...
Ha van egy sorozatom, két hangsávval (angol/magyar) és két felirattal (angol/magyar), akkor a KODI mindig magyar hanggal és magyar felirattal játssza a részeket. Egyesével ki kell kapcsolgatnom őket... Ez miért lehet? Hol tudom átállítani. A filmek és a felíratok is egy mappában vannak xx.mp4 és xx_hun.srt és xx_eng.srt formában. -
Sirjames73
csendes tag
válasz
Sirjames73 #24389 üzenetére
Erre a kérdésre esetleg valaki?
[link] -
peter1998
tag
válasz
peter1998 #24474 üzenetére
Sajna lejárt a szerkesztési időm. Találtam egy másik oldalon egy hsz-t.
"Mindenfele program nelkul, nemes egyszeruseggel igy probalom ki:
echo "1" > /dev/tts/1Masik konzolon peddig:
cat < /dev/tts/1"Így működik is rendesen. A python scriptet kicsit átírom. Szerintem a python szűr a visszatérő adatok közül.
-
vargalex
félisten
válasz
toth_janika #24471 üzenetére
Samba, vagy NFS megosztás esetén elkészíti a library-t, így nem kell a Pi-re kapcsolni a HDD-t.
-
sztanozs
veterán
válasz
toth_janika #24469 üzenetére
Nem is tudsz típust beállítani?
Amúgy azért adja SMB-n a "Filmek" nevet, mert az a mappa neve.
Nekem mondjuk az a forrás neve, hogy External és kézzel beállítottam "Movie" típusúra: [link]Itt a kérdésedre a válasz: [link]
Note: UPnP won't work with the library features (scanning data in like summaries and movie covers) in Kodi, but just about all the other options should be fine.Szerintem az alapvető gond az, hogy a DLNA nem ad elég metadata infót (vagy nem konziosztens az adat, pl változik az UPNP URL minden egyes lekérésnél) és így a Kodi nem tudja konzisztens módon kezelni a DLNA-ból jövő adatokat.
-
toth_janika
őstag
Erre senki?
Alapértelmezés szerint ha a rákötött vinyón kiválasztom a Filmek mappát, akkor a Kodi rögtön a Filmek nevet adja a source-nak és megkérdezi, hogy honnan szeretnék cover-eket beszedni, stb.
Ezzel szemben, ha UPnP eszközként betallózom a MiniDLNA szerveren tárolt Filmek mappát, akkor MiniDLNA lesz a source neve és nem is lép tovább cover beállításra -
ger1895
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Nagy nehezen felraktam a Flexgetet de nem sikerül összehoznom egy normális config.yml. Ncore hoz szeretném használni és egy működő kellene amit személyre szabhatnék. Ebben tud esetleg valaki segíteni? -
Gabesz87
veterán
válasz
szabi__memo #24465 üzenetére
ILYET
De egyébként azt kell mondjam, kezdem megszokni a Yatse-t telón. Majd elválik, mennyire kényelmes, használható ez a kis táv. Vagy átszokom rá, vagy nem -
azbest
félisten
hihetetlen tróger a windows... 3x csináltam mentést egy kártyáról és mindhárom esetben más lett az sha1 sum ellenőrző összeg, mert a tróger oprendszer beleszemetel egy rejtett mappába, amit minden eltávolítható eszközre létrehoz.
-
azbest
félisten
formátumok: a lejátszó programtól függ. kodi alatt sokféle megy.
spdif: vagy hdmi audio extractor vagy valami külső hangkártya (usb vagy i2c csatolással).
video: hdmi és analóg video van rajta (utóbbi 4 pólusú av kábellel a jackről)
nas elérés: program függőfirefox videomegfigyelés, szerintem kapufa. Inteles beépülő modul nem fog működni arm-on akkor sem ha van armos firefox. Esetleg ha másképp is elérhető a video.
A normál igényekhez vanna kitek, házzal, táppal, sdkártyáva. De az spdif valószínűleg egyedi megoldást igényel.
-
válasz
MaCS_70 #24450 üzenetére
Bocsábat, igen, DHT akart lenni.
Én ugy használom hogy ds18b20 adja a hőmérsékletet, a DHT pedig a páratarzalmat, de nekem mind rá van forrasztva egy nyákra a pi közelében. De ugy is akarok egy kinti hőmérőt is, eddig egy pi zero kiköltöztetésén gondolkodtam, de lehet wlég lesz a szenzor, igy mindenképpen érdekes lesz számomra is a teszt. -
atuci
őstag
Sziasztok!
Tanácsotokat szeretném kérni teljesen laikusként, egy Raspberry Pi alapú hálózati médialejátszót szeretnék vásárolni/építeni. Amire szükségem lenne:
Flac, mp3, wav, illetve mkv fájlok lejátszása,
audioban spdif kimenet erősítőhöz való csatlakoztatására
video kimenet TV-re (gondolom hdmi van rajta)
NAS elérés, fájlok böngészése, videomegfigyelő rendszer távoli elérése firefox-al (ahhoz van beépülő modul -codec, ami live view-t tud megjeleníteni)Véleményetek szerint mit kellene vegyek, mire érdemes figyelnem? Komplett rendszert szeretnék, házzal, dobozzal, csatikkal, táppal stb.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Attila -
válasz
Pulsar #24447 üzenetére
Köszönöm!
Ez az I2C extender mondjuk nem egy olcsó darab, és nem is tiszta számomra, hogy hány darab kéne belőle egy RPI - 2 BME280-as kiépítéshez.
Tudtok esetleg ajánlani hosszú drót végén elketyegő páraszenzort? Esetleg ezzel foglalkozó, kezdők számára is érthető fórumot?
Köszönettel: MaCS
-
válasz
MaCS_70 #24442 üzenetére
A, értem
Akkor én is a DS18b20-at ajanlanám vagy dht22-t. A ds tuti elmegy 10-15m-t utp-n, erre van rengeteg példa is a neten. Hátránya hogy nem mér páratartalmat.
Légnyomast bőven elég egy helyen mérni, mert ha nem hermetikusan zárt szobáid vannak, akkor az azonos, és megegyezik a kintivel
I2C-re is vannak hosszabitó eszközök, pl ez, de ebay-en is biztos talalni olcsón. Sosem probáltam még, csak belefutottam párszor a neten.Szerk: találtam kimondottan rj45-ös csatisat is [link]
-
vargalex
félisten
válasz
sztanozs #24440 üzenetére
Ha jól emlékszem, akkor a Pi kernelébe az 1-wire szenzorok száma 10-re van korlátozva. Persze lehet, hogy azóta ez már változott.
Szerk.: Úgy látom, hogy most már 64.
-
válasz
sztanozs #24443 üzenetére
Igen, és örülnék is neki, hiszen van belőle egy pár, de stopperos kolléga szerint:
"A BME280 egy nagyon jó kis eszköz, annyi problémával, hogy I2C alapon kommunikál, aminek kb 1m a hatótávolsága vezetéken."
Nálam meg ugye 6-8 méter UTP végén lennének a szenzorok.
-
sztanozs
veterán
válasz
MaCS_70 #24442 üzenetére
BME 280 is megy RPI-vel: [link]
A DHT22-ben van humidity, de nem 1-wire protokoll-os. Ha ugyanaz az utp megy végig a falban (és az összes ér be van kötve), akkor max 6 eszközt tudsz sorba kötni, mert mindegyiknek kell egy külön GPIO port.
Vagy csinálhatsz hibrid megoldást
1 - VCC 3.3 / 5V
2 - GND
3 - 1-wire
4..8 - GPIO -
válasz
Pulsar #24439 üzenetére
Pontosan az a helyzet, hogy nem szeretnék feleslegesen wifit használni, ha már van UTP-m. A NodeMcu-t ajánlották, nyilván jó is, de szívesebben kapcsolódnék kábelen, ha már egyszer megvan.
Amint viszont látom, a BME280-as szenzor a NodeMcu barátja, nem alkalmas a 6-8 méteres kábelen csatlakozni, ezért kerestem erre való szenzort.vargalex, sztanozs -- Nagyon köszönöm! A DS18B20 tehát hőmérsékletet mér. Páratartalomra / légnyomásra van ajánlás? A légnyomást valóban elég egy helyen, akár közvetlenül a RPI-nél mérni, de a páratartalom-szenzoroknak szintén az UTP-kábelek végén kellene lenniük -- két külön légtér, fontos lenne a különbséget is látni.
-
sztanozs
veterán
válasz
MaCS_70 #24433 üzenetére
Ha vezet mindenhova kábvel, akkor a DS18B20-at ajánlom, ez (nem túl messzire) elmegy akár egy érpáron is.
[link]Ráadásul akármennyi vezérlő elmegy egy GPIO-n (egymás után felfűzve), mert a 1-wire protokoll támogatja a párhuzamos használatot és minden eszköznek gyárilag egyedi 64 bizes azonosítója van.
-
sztanozs
veterán
válasz
toth_janika #24434 üzenetére
UPnP Devices - ezt a media source típust kell kiválasztani
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #24432 üzenetére
Elvileg simán megtalálja a Yatsee, ha egy hálózaton vannak. A buktató ott lehet, ha a wifi routerben be van kapcsolva a wifi kliensek szeparálása. Erre megoldás lehet, ha a telefonon bekapcsolod a wifi megosztást, és arra csatlakozol a Kodival.
-
Egy hőmérős rendszert akarok kiépíteni, de tapasztalatom még nincs e téren. Külső tanácsra NodeMCU/ BME280 összeállítást tervezek, de a RPI és a mérési pontok között 8 eres UTP kábelkapcsolat is van (kb. 5-6 méter).
A kérdésem az, hogy megoldható-e / ajánlott-e az a megoldás, hogy a szenzorokat mégis kábelen, megfelelő illesztéssel, de közbenső eszköz nélkül csatlakoztassam a RPI GPIO lábaihoz, és ha igen, milyen szenzort ajánlanátok.
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Vinném utazáshoz magammal az otthoni RPi-t, rajta OSMC. A fő cél az apartmanban az RPi-re dugott USB-ről filmet lejátszani. A távirányítóval akadt gondom, otthon egy IR vevő van beépítve hozzá, de azt nem tudom kibontani, így gondoltam marad a mobilról Yatse. Ha hálózatról nem akarok lejátszani semmit, akkor működhet az ugyanarra a wifire csatlakozó RPi és Yatse táv kombó?
Ehhez kapcsolódik: a nem hivatalos USB wifi adapterekkel mi a tapasztalat? Plug and play? Pl Asus USB-N10 vagy Tenda W311MI?
-
immi77
tag
Sziasztok!
Érdekes és bosszantó problémába futottam bele. Pi3-n telepített LibreElec alatt ha átállítom a LibreElec config alatt a billentyűzetemet magyarra (HU), akkor az ékezetes billentyűk leütésekor nem reagál egyáltalán.
A furcsa az, hogy hiába teleítem teljesen újra, másik SD, Noobs, rendes image, másik verzió, ugyanez történik.Próbáltam másik billentyűzettel is, semmi siker.
Raspbian alatt például megy az ékezetes (nem KODI alatt)
...
Kicsit kétségbe estem.Tud valaki valami megoldást?
Köszönöm előre is!
-
futizoli
tag
válasz
azbest #24426 üzenetére
Rákerestem az ajánlott Realtek RTL8188CUS Chipset-re, egyből találtam is.
[RTL8188CUS]
Nagyon köszönöm a segítségedet! -
azbest
félisten
válasz
futizoli #24422 üzenetére
ha türelmes vagy, akkor egy próbát tehetsz ötszázért
[link]
De az is lehet, hogy ralink RT5370 chipsetes, úgy látom arra keresve is hoz ki nano adaptereket, bár nekem abból nagyobb méretű és antennás volt.
Nekem realtek 8188cus volt az ilyen kinézetű, de nem tudom, hogy van-e más hasonló pici mostanában.Persze lehet venni itthon is közel 3 ezerért
-
Pemex
csendes újonc
válasz
Celtis #24416 üzenetére
több hónapja beleástam magam ebbe a témába és olyan gyerekbetegségeik vannak a kész cuccoknak, ami nekem nem tetszik. Atoknál a kocsi gyári cucca is jobb, amiket ott fejlesztgetnek sajnos.
Emiatt akarok sajátot, ami a konkrét autóhoz illeszkedik.. ezzel a témával nem akarom terhelni a topicot, csak egy környezetet akartam tanácsként. -
Imco
őstag
Csak mert szó volt róla! Megkerestem. Régebbiek, de talán felkeltem a kolléga érdeklődését.
Raspberry BMW-be
Infós szemmel. -
futizoli
tag
Tudna valaki ajánlani pi zero-hoz 'megfizethető wifi adaptert, ami hub nélkül működik? Korábban vettem egy TL-WN823N adaptert, de mint kiderült V2.0 verzió, nem támogatja a raspberry.
Csak magában lenne rádugva az rpi-re. -
peter1998
tag
válasz
Pulsar #24406 üzenetére
Igen biztos vagyok benne. Kókányoltam egy kódot ami konzolon keresztül érkezett adatot küld sorosporton.
import serial
import sys
import subprocess
import re
import os
import time
ser = serial.Serial(
port='/dev/ttyUSB0',
baudrate=9600,
parity=serial.PARITY_ODD,
stopbits=serial.STOPBITS_ONE,
bytesize=serial.EIGHTBITS
)
while True:
val=raw_input("parancs:")
ser.write(val)
vissza = ser.read(5)
print visszaEz jól is műküdik. Még elég is lenne ha 5 karaktert vennék. Én azt szeretném ha a konzolos beírást nem kellene elvégezni.
-
Pemex
csendes újonc
Sziasztok, tudnátok jó ötletet mondani milyen oprendszert tegyek PI-re és milyen könyezetben, milyen nyelven fejlesszek, ha egy autóba való médiacentert szertnék kihozni belőle..
FM és net rádió kellene bele, mp3 lejátszó, navigáció, meg a can buszról olvasni... a hardveres illesztéseket USB-s kütyük tudják, "csak" a felhasználói felületet és a mögöttes kommunikációt kellene valamilyen egyedi szoftverrel kezelni. Valami nagyon vékony oprendszer kellene hozzá, mert ez kb célhardver lenne. -
sztanozs
veterán
válasz
toth_janika #24408 üzenetére
1. Minidnla-ról akarsz behúzni PI-s filmeket, vagy pi-ről a minidnla-n megosztottakat?
2. opensubtitles - beállításoknál hozzá kell adni a magyar nyelvet:
http://kodi.wiki/view/HOW-TO:Set_up_subtitle_services -
Geripapa
aktív tag
Kis segítség kellene.
Szeretném a pit internet szórásra használni úgy hogy nem natol! A dhcp-t meg a ruter csinálja mit eddig.
A netet túrva addig eljutottam addig hogy bekapcsol, de nem tudok csatlakozni hozzá azonosítási hiba miatt:
sudo hostapd /etc/hostapd/hostapd.conf
Configuration file: /etc/hostapd/hostapd.conf
wlan0: interface state UNINITIALIZED->HT_SCAN
handle_probe_req: send failed
handle_probe_req: send failed
20/40 MHz operation not permitted on channel pri=6 sec=10 based on overlapping BSSes
Using interface wlan0 with hwaddr 74:ea:3a:94:0b:ae and ssid "Ny+V_AP"
wlan0: interface state HT_SCAN->ENABLED
wlan0: AP-ENABLED
wlan0: STA f4:cb:52:e2:83:00 IEEE 802.11: authenticated
wlan0: STA f4:cb:52:e2:83:00 IEEE 802.11: associated (aid 1)
WPA: wpa_sm_step() called recursively
wlan0: STA f4:cb:52:e2:83:00 IEEE 802.11: deauthenticated due to local deauth request
wlan0: STA f4:cb:52:e2:83:00 IEEE 802.11: authenticated
wlan0: STA f4:cb:52:e2:83:00 IEEE 802.11: associated (aid 1)
WPA: wpa_sm_step() called recursively
wlan0: STA f4:cb:52:e2:83:00 IEEE 802.11: deauthenticated due to local deauth requestezek a beállításai:
ctrl_interface=/var/run/hostapd
ctrl_interface_group=0
macaddr_acl=0
auth_algs=1
ignore_broadcast_ssid=0
# 802.11n related stuff
ieee80211n=1
#noscan=1
ht_capab=[HT40+][SHORT-GI-20][SHORT-GI-40]
#WPA2 settings
wpa=2
wpa_key_mgmt=WPA-PSK
wpa_pairwise=TKIP
rsn_pairwise=CCMP
# CHANGE THE PASSPHRASE
wpa_passphrase=Internet
# Most modern wireless drivers in the kernel need driver=nl80211
driver=nl80211
#driver=rtl871xdrv
max_num_sta=8
beacon_int=100
wme_enabled=1
wpa_group_rekey=86400
device_name=RTL8192CU
manufacturer=Realtek
# set proper interface
interface=wlan0
bridge=br0
hw_mode=g
# best channels are 1 6 11 14 (scan networks first to find which slot is free)
channel=6
# this is the network name
ssid=Ny+V_APValakinek ötlet hogy mit kellene máshogy?
-
Imco
őstag
válasz
Sirjames73 #24407 üzenetére
Nekem tetszik!
-
Bernabal
újonc
Hello!
Próbálom használni a Moonlight-ot hogy stram-eljem a játékokat a TV-re de valami miatt nem tud kapcsolódni a Pi a PC-hez.
Tud valaki valami jó megoldást?
Megköszönném.
-
toth_janika
őstag
-
Sirjames73
csendes tag
Kikapcsoláshoz és bekapcsoláshoz távolról távirányítóval:
[link]
Tökéletesen működik szinte minden infrás távirányítóval, de az említett oldalon is lehet venni távot.
Nekem 10 nap alatt itt volt Thaiföldről, de van Németországban is Hollandiában is viszonteladójuk. (kicsit drágábban).
A x.v.Color kérdésemre esetleg valaki? -
peter1998
tag
válasz
Pulsar #24393 üzenetére
Pulsar: Igen így nekem is működik amikor az Arduinot úgy programozom hogy magától nyomja az adatokat sorosporton.Tehát nem vár egy beérkező jelre.
vargalex: Módosítottam a python kódot.
import serial
import sys
import subprocess
import re
import os
import time
ser = serial.Serial(
port='/dev/ttyUSB0',
baudrate=9600,
parity=serial.PARITY_ODD,
stopbits=serial.STOPBITS_ONE,
bytesize=serial.EIGHTBITS
)
ser.write(b'1')
ser.close()
time.sleep(1)
ser.open()
adat = ser.readline()
print adatAz ardun lévő kód változatlan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Stellar Blade
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- PlayStation 5
- Parfüm topik
- BestBuy topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Megjelent a Red Magic kompakt OLED kijelzős gaming táblagépe
- További aktív témák...
- Új - Gamer Gép - Gigabyte Z790 EAGLE, Intel i7 13700, 32GB DDR5, RTX 4070, 1 TB M.2 SSD, TT 1000W
- DELL T40 EMC Szerver
- Eladó a csótány PC! i5-12400, 16GB RAM, GTX 1660 Super, SSD + HDD
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest