- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noxy
veterán
válasz
crissprivat #32687 üzenetére
Nm. Szívesen.
-
Noxy
veterán
Hát nem tudom, de itt nagyobb a torrent “e-penisze” sebességben meg db számban a RPI-nek, mint a GB-s WD NAS-omnak.
-
Noxy
veterán
válasz
Davebowman #32410 üzenetére
Ott sztm más probléma is van.
Nekem a 0.75 A-l is ment évekig. (+ 1 2.5 A aktív USB HUB) -
Noxy
veterán
válasz
crissprivat #32394 üzenetére
Bedugod és működik. [kép]
-
Noxy
veterán
válasz
crissprivat #32357 üzenetére
Passz.
Én 2 éve vettem, + másnak is ajánlottam itt a fórumon. [link] -
Noxy
veterán
válasz
springfield0 #32054 üzenetére
Nem USB-n keresztül kapcsolódik a winyó hanem SATA, mert ez nem RPI hanem Olimex, de lényegét tekintve ugyan az.
Nem egészen uan az, hanem ez egy RPI klón, az RPI-től eltérő hardwer elemekkel.
-
Noxy
veterán
válasz
springfield0 #32051 üzenetére
Elképzelhető akkor hogy az a táp szarakodik amiről az Olimex megy?
Ezt q..a 1xüen tesztelheted.
Másolj fel egy filmet az SD kártyára, és onnan játszd le.
De sztm 90% hogy kevés a táp.
Én mindig aktív USB Hub-ra raktam a vinyót(kat) meg a WiFi-t, az RPI-t meg egy 0.75 A táp hajtotta.
Így kikapcsolás nélkül is tudtam csereberélni az USb-s eszközöket. -
Noxy
veterán
válasz
JohnDoe_Hun #31979 üzenetére
Nem kell letölteni.
Elég ha csak a letöltési link URL-t másolod be. -
Noxy
veterán
válasz
Flowtation #31852 üzenetére
Én is Pi1-t használok a megjelenés évétől. Régóta 2 káryam van hozzá. Kutya bajuk, de 2 táp már elkopott.
-
Noxy
veterán
Nem tudom de sokan sokmindent látnak az RPI-ben. Azt el kellene felejteni hogy töltsön le jó pár torrentet, seedeljen, de közben játsza le a full HD filmet is. Ja meg közben azért még másoljon fájlokat is.
Rendszeres torrentésre, fájl kezelésre alkalmatlan.
Erre ott a NAS, amire média kiszolgálóként tökéletesen megfelel. Pld: A Kodi. -
Noxy
veterán
válasz
Asztee #30490 üzenetére
Ez biztos hogy támogatott.
Tavaly vettem, és gond nélkül felismerte. -
Noxy
veterán
Sziasztok.
Valaki le tudná írni hogy kell a Kodiban (Libreelec) felmountolni a NAS-n lévő NFS hálózati megoszást?
Itt nincs már meg. https://m.itcafe.hu/tema/raspberry_pi/hsz_26785-26785.html -
Noxy
veterán
válasz
toth_janika #30218 üzenetére
bellítottam az SMB-t és nem látja a lap.
És a NAS-n?
Nem tudom de nekem a NAS-n is engedélyezni kell 1x a megosztásokat. [link]
Helyi hálón az NFS-hozzáférésel érem el, máshonnan meg a WebDAV-hozzáférés-l érem el a Kodi-l. -
Noxy
veterán
válasz
toth_janika #30179 üzenetére
Hát nem tudom, de nálam az évek alatt összegyűlt egy marék SD kártya. A win32 disk manager-l a beállított jól működő rendszert le lehet klónozni, ès ezt 5 perc alatt fel lehet írni egy másik kártyája. Nálam 3 SD kártyán van fent uaz a rendszer. Ilyen esetben csak kártya csere, és megy minden tovább. Max a mèdiatár frissítése tart egy kicsit tovább.
-
Noxy
veterán
válasz
fpeter84 #30089 üzenetére
Az android auto viszont förtelmesen ostoba,
Azért ostoba mert ez csak egy alapszoftver.
Ezzel elmennek az Genfbe, Parizsba, Frankfurtba stb.., a nagy autóbemutatókra, és ott ezzel várják a nagy fejegység gyártókat Alpine, Kenwood, Blaupunkt, JVC, stb.. hogy további pénzmagért tovább fejlesztik nekik, amit később az ő fejegységükre telepítenek.
Ami meg megmarad, azt így "bután" kikerül a piacra.
Én legalábbis ezt olvastam valahol. -
Noxy
veterán
válasz
Janaboy #28872 üzenetére
Az a baj, hogy csak olvasol, közben meg nem keresel. Pld eBay, Aliexpess, Google
Hivatalos 5.1V 2.5A microUSB-s tápegység Raspberry PI-3-hoz 4 990 Ft
Raspberry Pi 3 Model B 64bit 13 377 Ft
Nem olyan nehéz ezt kimatekozni.Én itt vettem egy éve, egy doboz cigi aráért.1,273.34 HUF
-
Noxy
veterán
válasz
toth_janika #28853 üzenetére
Lehet, hogy a kártya kezd benne tönkremenni?
Előfordulhat, de ezt én nem bízom a véletlenre, mert van egy marék kártyám amiből 2 db-n fent van uaz a rendszer.
-
Noxy
veterán
válasz
toth_janika #28851 üzenetére
Másik kábel, másik HDMI port? TV is áramtalanítottad, és úgy kapcs..be?
-
Noxy
veterán
válasz
Arcanus #28722 üzenetére
Igen elbírja, de ha még + dolgokat akasztasz rá, akkor lehet hogy egy aktiv USB hub-ra is szűkséged lehet.
Amúgy meg sztm tök felesleges a ventilátort zúgatni a PI-n. Bőven elég egy hűtőborda is.
Nekem pld semmi nincs rajt a házban, és soha nem volt gond a melegedéssel.
Olyan házat amiben a HDD és a Pi is elfér, valszeg nem fogsz találni. Max ha építesz magadnak egyet.
Ettől függetlenül tehetsz egy kört az e-bay és társai keresőjével. -
Noxy
veterán
válasz
bollokcs80 #28545 üzenetére
Nem lenne 1xübb a letöltést megosztani?
-
Noxy
veterán
Van itt aki 300Mbps Wi-fi dongle-t használ és milyet?
Gondom az hogy van egy NAS-m amiről a 150mbps WI-FI -l akadnak a Full Hd filmek. Vinyoról lejátszva nincs ilyen gond, meg a 720p filmekel sem hálózaton.
A router UPC ConnectBox.
Várható hogy jobb lesz vele?
Köszi. -
Noxy
veterán
válasz
Flowtation #26638 üzenetére
Jó ötlet a részedről.
Évekkel ezelőtt én is voltam, de rájöttem, hogy nem a skin miatt használom a Kodit. Azóta egyszer sem fájt a fejem a Kodi miatt. -
Noxy
veterán
válasz
DonCosta #26344 üzenetére
Ezt viszont megint elfelejtetted közölni:
"Több oka volt annak, hogy új rendszert kellett feltegyek (új hardver amit a régi nem kezelt, tele volt szemetelve a tárhely, hogy már menteni sem tudtam stb...) Azt olvastam, hogy a LE-re érdemes váltani OE helyett. De nem akarok még inkább eltérni a fórum témájától.
Kérlek javasoljatok olyan Kodis oprendszert, ami kezeli a Cirrus Logic Audio kártyát (Rpi) és megbizhatóan működik a kiegészítőkkel is." [link] -
Noxy
veterán
válasz
Flowtation #26177 üzenetére
Akkor neked Banana M3 kellene. Azon ott van a SATA port + GB LAN.
-
Noxy
veterán
válasz
toth_janika #26095 üzenetére
Az Apple egy kicsit másképp gondolja az AirPlay-t.
A legutolsó iOS a 8 volt amin lehetett használni i kütyüvel az airplay-t RPI-n.
Most is látja, de nem kapcsolódik. (iOs 9.3)
Macbook-l sem lehet rácsatlakozni.
Az iPadon 8.3 van azzal mennek a képek meg a zenék is.
Természetesen az Apple TV-n hibátlanul meg az airplay.
Úgy hogy az Apple úgy gondolja, hogy vegyél egy Apple TV-t ha az airplayt is akarod használni. -
-
Noxy
veterán
Azért mert nem kell egy cucc táskába bepakolni mindent, hogy eltudja vinni magával. Elég egy 16-32 GB pendrive. Amúgy használod (tad) Kodi zene alkalmazását?
Ebben nem tudom miért kellene bajlódni a t.írányítóval?
Ja és ha már retró, akkor arra ott van a JukeBox. Ennél retrósabb már nem is lehetne. -
Noxy
veterán
válasz
wassermann #25211 üzenetére
Hát nem tudom, de nekem ezeréves HAMA aktív USB hub-n lóg 2db 2.5-s USB-s vinyó + a Wi-fi stick, de soha semmi bajom nem volt az energiakezeléssel.
-
Noxy
veterán
válasz
toth_janika #24792 üzenetére
Majd megunod a skines csicsamicsákat, oszt rá jösz hogy inkább filmeket néznél ezek helyett.
Vagy már rá is jöttél. -
Noxy
veterán
válasz
pvt.peter #24582 üzenetére
Nem tudom, de az internettben az a legcsodálatossab, hogy nem kell egyik üzletből a másikba mászkálni, hogy hol a legolcsóbb.
1xüen beírom a Google, eBay, Amazon stb.. keresőjébe a termék nevét. Végeredményt meg egy egyszerű összeadás kivonásal nyugtázom, és megrendelem. -
Noxy
veterán
válasz
bwin.party #24501 üzenetére
Fontos, hogy most is vagy 1057 darab torrentet futtatok
4-5 TB-ig tudok nézelődni,Bocsi az OFF-ért, de erre ott van a NAS célhardvernak.
Ezzel nem azt akarom mondani hogy nem használható torrentre, de nem ilyen ipari méretekben. -
Noxy
veterán
válasz
toth_janika #24365 üzenetére
Sztm a DLNA beállításaiban kellene ezt megnézned. Valszeg nem úgy kezeli mint a RPI.
Az opensubtitles.org kieg.. beírtad az id-t meg a jelszót. -
Noxy
veterán
válasz
Neil Watts #24224 üzenetére
-
Noxy
veterán
Köszi de enélkül is tudom hogy mit jelent, mert évek óta használom a PI1-l.
Amúgy ahány gyártó annyi féle nevet adott ennek.
A lényeg meg ez lett volna:
Ez egy szabvány, tehát elvileg amelyik gyártó implementálja, annak ugyanúgy kéne neveznie és használnia, de persze erről szó sincs: mindegyik televíziógyártó (tisztelet a kivételnek) ad valami fancy elnevezést, ami voltaképpen ezt a szabványt követi, de próbálják arra kihegyezni, hogy a saját termékeik működnek jól együtt. Itt egy lista a lényeges gyártókról, és hogy azok hogyan nevezik a HDMI-CEC opciót:
Hitachi: HDMI-CEC,
LG: SimpLink,
Mitsubishi: NetCommand for HDMI,
Panasonic: VIERA Link, HDAVI Control vagy EZ-Sync,
Philips: EasyLink,
Pioneer: Kuro Link,
Samsung: Anynet+ (HDMI-CEC),
Sharp: Aquos Link,
Sony: BRAVIA Sync,
Toshiba: CE-Link vagy Regza Link
Vizio: HDMI-CEC
Forrás: [link] -
Noxy
veterán
Nem sz.r az, csak egy aktiv USB hub-l kellene használni az külső USB HDD-t. Aktiv-USB-hub
-
Noxy
veterán
Nem értem hogy miért szeretik itt magukat szopó ágra rakni egy nyavajás skin miatt? Mennyivel lesz jobb a kép, a hang, vagy milyen plusz szolgáltatást nyújt? Egy bőrben gyönyörködni a Kodi nyújtotta média tartalom mellett, több mint badarság. Amúgy meg ki a jó fene tudja hogy azt a skin-t milyen eszközre írták, tesztelték.
-
Noxy
veterán
válasz
INTELligent #21433 üzenetére
Pi magában nem fogja elhajtani.
Kérdés az hogy milyen TÁP-t használsz hozzá.
Én mondjuk beszerzetem egy aktív USB hub-t. Így akár két meghajtót meg pendrivet meg wi-fi stick-t is rádughatok 1xre. -
Noxy
veterán
válasz
havri1 #20809 üzenetére
Én pld 2db 2GB-s SD kártyára raktam fel.
Ha valamelyik besz..ik, ott a másik.
Amúgy meg szed le a a BackUp programok kiegeszítőt.
Ezzel kimented egy Pendrive, vagy USB-s vinyóra a beállítasokat. Ujrarakás után 1 perc alatt visszarak mindent. (Ne a Kodi saját backupját használd.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged