-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ultrazord
tag
srácok, hogy kéne világítania a pí3asomnak? Mert most piros és mintha kicsit narancsos lenne alatta... régen mintha zöld lett volna
Lehet a táp krepált be? -
Ultrazord
tag
-
Ultrazord
tag
Segítsetek! Egyszer olvastam, hallottam olyasmint, hogy a transmission ami az openelec van képes emailben kapott torrent filet automatikusan betölteni és elindítani.
Erről van valami leírás?Meg lenne még valami. Hogy tudom elérni, hogy ha pl áramszünet volt, akkor is auto újra induljanak a letöltéseim?
Openelecem van, az nem csinálja restart után, hogy indítja a transmissionben levő torrenteket.
-
Ultrazord
tag
Ha a raspberrimre telepített openeleccel szeretném nézni majd a holnapi meccset mit kell csinálnom?
van valakinek ezzel kapcs tapasztalata?
-
Ultrazord
tag
-
Ultrazord
tag
Kéne egy kis segítség.
Viszonylag sok most az áramszünet, ami után újraindul a pí viszont a transmission letöltések nem.LEhet ezt automatizálni valahogy, hogy ne maradjon úgy, indítatlanul az összes torrentem?
-
Ultrazord
tag
hello
korábban felmerült, hogy az usb2 miatt lassú a samba megosztás, nem lehet valami belső satás vinyót rátenn, vagy gyorsítani azon, hogy 10 megával másoljak?
-
Ultrazord
tag
válasz
wassermann #19949 üzenetére
Ez a legnagyobb táp.
http://malnapc.hu/yis/sunny-1460-5v-21a-tap-micro-usb-14m
kitben volt a kettővelilletve ez mitől más megmondanátok?
http://malnapc.hu/yis/sunny-1421-0605-w2e-6w-5v-eu-usb-aljzattal -
Ultrazord
tag
válasz
wassermann #19946 üzenetére
Úgy van, hogy ketteshez vettem anno, pár hónapja, most vettem egy hármast de tápot nem, és azóta csinálja csak.
-
Ultrazord
tag
Az miért lehet, hogy a malnapc oldalon levő legstabilabb tápot vettem és folyamatosan szivárványkockázik jobb felül?
Lehet valahogy optimalizáln a pi3 tápellátását konfigból?Milyen tápot ajánlotok neki?
-
Ultrazord
tag
Köszi a választ!
Korábban volt szó arról, hogy emailbe csatolmányként küldeni a torrent filet és az openelec megeszi, erről tudnátok valami leírást mutatni?
-
Ultrazord
tag
tudtok abban segíteni miért csak 10mb/seccel tudok másolni a sambás megosztásnál az openeleces píről a win10es gépre?
Samsunk usb3as vinyó van rákötve a píre, gondolom csak usb2 sebességen megy de az is gyorsabbnak kéne legyen. -
Ultrazord
tag
Sziasztok!
Bár lehet nem ide tartozik, de nagyon jó lenne, ha tudnátok segíteni!
Az a probléma, hogy volt egy openelec 5.0 a raspberrimen, de most feltettem a 6-ost és azóta nem működik a transmission. Ugyan úgy beállítottam, mint korábban, de amikor a windowsos gépen próbálom elérni a megfelelő ip címen azt írja a transmissionb, hogy: error downloading http://192..../transission/rpc - server replied : forbiddenEz miért lehet?
Vissza tettem az 5öt, jól működik.plz help!
-
Ultrazord
tag
hello
Újrahúztam az openelecet és rajta a transmissiont és mindent úgy csináltam mint korábban csak most nem hajlandó elkezdeni tölteni a samsung vinyóra. Tuti valami írási jog kell neki, ami most nincs beállítva!
Tudtok segíteni? Sudo parancsokat nem fogad el, és neten is keresgéltem sajna nem indul el a dolog.
-
Ultrazord
tag
Volt nálam egy splitter, volt rajta kapcsoló is, viszont az a gondom vele, hogy attól függetlenül melyiket dugom rá először a kis tvnek nem ad jelete,csak a nagy hdtvnek
Parázok tőle, hogy ez sem fog menni, ha ebayről rendelek.Kösz a kommenteket, ha tudtok még szívesen veszem.
-
Ultrazord
tag
segítsetek kérlek! A hdmi topik halott!
Szeretném a pínek a hdmi-jét két tvre(egyik egy kis monitor tévé) játszani, azaz, hogy én döntsem el, vagy akár mind a kettőre nyomassa ugyan azt a jelet.
A hdmi switch az nem jó ugye, mert ott több jelből választhatom ki melyik menjen az outra.
Nekem az kell, hogy két out legyen egy inből, vagymi.
Szerintem olcsóbb mint egy másik pít venni, kényelmesebb, mintha a hddjét hurcolásznám folyamatosan egyik szobából a másikba, egy ilyen splitter és egy 10méteres hdmi kábel is kevésbé hibásodik meg mint még egy hardver.
Mi a neve ennek a cuccnak, ami nekem kell? -
Ultrazord
tag
válasz
petya220 #14105 üzenetére
Tudtok segíteni abban, hogy ha van egy openelec-es kodis rendszerem, amire egy hdmi kábellel van rákötve egy tévé, cec-el működik a remote, akkor hogyan tudok rákötni egy másik tévét is úgy, hogy az is működjön ceccel rendesen? Azt szeretném, hogy a másik szobában levő kistévém, ami egy hdmi-s tvmonitor is tudjam használni.
Ez a cec es remote dolog akkor indul be amúgy ha bekapcsolom a tévét?
Létezik olyan, hogy hdmi elosztó, amire két tévét kötök és akkor ha bekapcsolom az egyiket, akkor az fog cec-en keresztül kommunikálni, ha a másikat akkor meg az?
Előre is köszi
-
Ultrazord
tag
hello
van egy openelec a gépemen, ami össze van kötve egy hdtv-vel
Megoldható, hogy a közelben levő pc-t streameljem rajta? Kontrollerrel irányítanám a játékot de a hdtvre adná a streamet, mintha azon játszanék. -
Ultrazord
tag
Az mitől lehet srácok, hogy néha elfelejti a samba megosztást úgymond és újra kell indítanom a pí-t, hogy újra felcsatolja?
openelec -
Ultrazord
tag
openelec+kodi volt fent eddig a gépen, azzal nem volt semmi gond, kivéve, hogy transmissiont nem tudtam beállítani rajta, hogy fusson a háttérben, mint torrent kliens, nem mint remote, vagy minek nevezik.
Feltettem a raspbiant, mellé a transmissiont, minden úgy megy ahogy szeretném, csak a külső hdd-t nem tudja írni.
Viszont, a kodi nem játssza le a filmeket, nincs kép. Begyorsulgat a számláló, tiszta bug. Azért kéne egy másik lejátszó esetleg.Kodi alatt az egérgörgő megy valakinél? Mert ezer fórumot néztem, ezer egyre sajnos nem tudok már időt szánni ezért kérdezek
//sokaknak nem megy, de megoldást nem találtam
-
Ultrazord
tag
válasz
Cyber_Bird #13904 üzenetére
de, szinte biztos! Viszont mondom, a korábbi openelecnek nem okozott gondot.
Le kéne formáznom ext3-ra? -
Ultrazord
tag
válasz
azbest #13902 üzenetére
sziasztok!
Felraktam egy raspbian rendszert, píre van kötve egy külső samsung hdd.
Raspbian látja is...
A lényeg, hogy sehogy sem tudok rá írni, kiírja, hogy nincs privilege-em hozzá, pedig root vagyok.
Torrentre szeretném használni amúgy, transmissiont el is érem remote, szépen tudnék is rá tölteni, ha tudnám írni.
Megoldást tudtok? Korábban volt már használva másik linuxos rendszer alatt. Lehet ez a gond? 777es jogot is úgy tűnik megadja neki de még mindig nem írható.A másik, hogy rá tettem egy kodit is. Az viszont szeret kifagyogatni, visszadob a rapsbianba.
A nagyobb gond, hogy nem képes lejátszani a korábban már lejátszott filmeket sem, csak fekete a kép, vagy csak hang van. Kell letölteni valami kodeket hozzá?Openelec+kodi alatt korábban simán futott minden.
Erre tudtok valamit?
-
Ultrazord
tag
sziasztok!
openelecem van kodival és szeretnék beállítani majd egy torrent, hogy állandóan fusson. Lehetséges valami addonnal, hogy a háttérben fusson?
-
Ultrazord
tag
hello
szeretnék egy torrentes, filmnézős rendszert összerakni, és az lenne a kérdésem, hogy ha egy tápellátás nélküli külső usb-s hdd-t kötök rá, akkor azt a raspberri 2 meg fogja hajtani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!! i9 9900 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged