- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Díjnyertes okosgyűrű érkezik júliusban
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
icemad
nagyúr
válasz
krisztianAMG #26802 üzenetére
Nekem lenne hozzá minden, csak a fólia hiányzik. Te hol találtál?
-
cinemazealot
addikt
válasz
Hű, erre nagyon kíváncsi leszek.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Az üveglapra milyen fóliát teszel?
-
azbest
félisten
válasz
krisztianAMG #26407 üzenetére
szerintem bőven elég erős, ha csak annyi a feladata.
A raspbian armv6 userspace-t használ, ugyanazt futtatja, a zero mint a pi3. A kernel persze adott pi generációhoz passzoló (ugyanaz a verzió csak armv6 vagy armv7-re fordítva).
Ha olyan oprendszert futtatnál, mi megköveteli a 64bites procit (némelyik linux vagy kezdetleges android), akkor kell pi3. Vagy persze ha valami nagy számításigényű vagy multitaszk dolog kell.okosítsd majd bele, hogy inaktivitás esetén kapcsolja is le a monitort, hogy éjjel ne derengjen át a háttérvilágítás a tükörből
Ezt lehet maga az oprendszer is tudja kezelni, max a mozgásérzékelővel felébresztés lehet érdekes.
-
icemad
nagyúr
válasz
krisztianAMG #26398 üzenetére
Visszakerestem a könyvjelzőim között. Nem is videó volt, hanem komplett leírás. Remélem hasznos lesz: [link]
Más: látom, hogy több embert is érdekelne egy olcsó multitouch vezérlő. Én kb. 600 forintból hoztam össze, kb. 7 évvel ezelőtt, mert volt itthon minden hozzávaló. (Értsd jól, szemétből raktam össze.)
Ami kell hozzá:-pelenkás doboz (Bármi más is jó, aminek az egyik oldala üres, és legalább A4-es lap méretű)
-rossz vagy felesleges scanner
-asztali lámpa foglalat+izzó
-usb webcam
-fehér nyomtatópapírEhhez itt egy leírás: [link]
Ezzel csak az a baj, hogy a szoftveres rész windowshoz van, azon viszont szépen működik. Nálam okosabbak talán át tudják ültetni rpi compatibilissé...Kicsit off, de gondoltam megemlítem, hogy amatőr ezermestereknek remek honlapok állnak rendelkezésre. Az én kedvenceim a wonderhowto.com, és az instructables.com. Mindkettőnek van raspberry részlege, de ezer más agyament ötletet is megosztanak ott a felhasználók.
-
dew28
aktív tag
válasz
krisztianAMG #26403 üzenetére
rpi3, ha jot akarsz magadnak.
-
válasz
krisztianAMG #26403 üzenetére
Miért kell ehhez még egy nano is, már csak azt nem értem. A pi tele van gpio portokkal.
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
krisztianAMG #26398 üzenetére
Délután azon gondolkodtam, hogy milyen mozgásérzékelőt lehetne használni, amit a tükör mögé lehetne rejteni. Találtam egy nagyon részletes cikket, ahol a srác szintén ezen törte a fejét, és olcsó PIR szenzorral sikerült neki megoldani.
Így azt hiszem összeállt a kép: Pi Zero W lesz az egész agya, ami a monitorról lesz táplálva. Bepakolok mellé egy segédtápot, ami egy Arduino Nanot fog táplálni. Ő fogja a szenzorokat figyelni + kapcsolni a monitor fő reléjét. Egy kicsit nyakatekert, mert a segédtáp hajthatná az Rpit is, de a Linux nekem még nagyon új... Talán a 2.0-s verzió már tisztán Rpi alapú lesz...A Zero a célnak meg fog felelni, ugye?
-
icemad
nagyúr
válasz
krisztianAMG #26391 üzenetére
A fólia is jó ötlet, ha van aki szépen feltegye. A szoftveres részt egy az egyben copyztam egy YouTube videó leírásából, apróbb módosításokkal. De szerintem egy sima kodi is megfelel, fekete háttérrel.
-
apezka
aktív tag
válasz
krisztianAMG #26391 üzenetére
Én is kacérkodtam az ötlettel, mert baromi látványos és dizájnos. De 3 dolog miatt letettem róla.
1. Az volt amit te is említettél, hogy miért menjen egész nap, még akkor is amikor nem vagyok/vagyunk otthon!? Erre valóban jó megoldás a mozgás érzékelővel vezérelt háttér világítás.
2. Nincs a jelenlegi lakásunkban olyan szabad falfelület konnektorral ahol fel lehetne akasztani egy tükröt, talán ha a lakás újra vezetékezése előtt jut eszembe a dolog akkor vésetek még egy konnektor helyet...
3. Hiába nagy a 23'-os kijelző monitornak, előszobai tükörnek azért szerintem kicsi. Ekkora tükröt inkább a fürdőben tudnék elképzelni, ott pedig azért van nem kevés pára is...Persze ha sikerül költöznünk és az új lakás/házban lesz rá igény akkor simán belevágok, de addig tanulok a próbálkozásokból!
Ami nekem igazán tetszene az az lenne, hogy a tv- képernyőjét le tükör fóliázni, és amikor nincs be kapcsolva a tv akkor látszódnának az info adatok (óra, dátum, naptár, időjárás, stb.). Szerintem jól mutatna a nappaliban.
-
cinemazealot
addikt
válasz
krisztianAMG #26386 üzenetére
A minap egy a tévé szerepe a jövőben témájú cikk hatására néztem utána a témának, mert úgy gondoltam, hogy míg a tévét nem, egy ilyen okos tükröt sokkal inkább el tudnék képzelni a házi okos eszközök központjaként. Aztán elég hamar rábukkantam erre az "Egy újabb okos tükör" projektre, ami történetesen pont egy RPi-re és egy használaton kívüli LCD tévére épül. A tükröt a srác félig áteresztő tükörfóliával valósította meg, a fényképek szerintem elég biztatóak. Eszköznek már gondoltam egyébként levetett táblagépre is, igaz, azzal csak a tablet képernyőméretéig lehetne nyújtózni... hacsak nincs HDMI kimenete és használni a tabletet kezelő felületnek, a HDMI végén lévő képernyőt meg nagyobb képernyőnek.
-
icemad
nagyúr
válasz
krisztianAMG #26388 üzenetére
Én próbálkoztam vele, de feladtam. Maga a rendszer működőképes, de ilyen féligáteresztő tükröt (ha egyáltalán ez a neve...) baromi nehéz beszerezni hollandiában. Próbálkoztam autóüveg fóliával is, de nem volt az igazi. Végső megoldásnak próbálkoztam webkamerával is. Középre raktam a kamera által vett képet, köré az információkat. Itt a képen lehetett látni, hogy nem rendes tükör, igazából tök gagyi volt az egész... Ha tudsz szerezni olcsón ilyen spec tükröt, akkor biztos jól néz ki. Több videót is láttam róla, baromi jó cucc. Asszonykámat próbáltam egy ilyennel meglepni, de nem jött össze.
(#26379) wassermann : Ezzel az a baj, hogy tegnap sikerült végre rendesen összerakni a rendszert. (Osmc+movieshark+iptv+retropie) és nincs kedvem újra elkezdeni... Talán majd ha lesz egy szabadnapom.
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
krisztianAMG #26386 üzenetére
Attól függ mit nevezünk okosnak. Mert hallottam már olyanról, aki kérdezgette, hogy ki a legszebb a vidéken... Szóval az már próbálkozott az okos tükörrel
-
hunaqua
addikt
válasz
krisztianAMG #26384 üzenetére
Innen szoktak rendelni.
https://shop.pimoroni.com/products/raspberry-pi-zero-w
-
DeniL
tag
válasz
krisztianAMG #23676 üzenetére
Amit linkeltél a ws2812b, ez olcsóbb is, viszont ws2801 kellene.
-
azbest
félisten
válasz
krisztianAMG #23676 üzenetére
Amúgy nem tudom ez mennyire lesz jó filmezéshez az első percek fun-factora után.
Arra gondolok, hogy a környezeti fény emelésével romlik a kontraszt. A világos jeleneteknél tovább világosítva a szobát egyáltalán nem lesznek sötét árnyalatok. (mintha felkapcsolt lámpánál néznéd) Ezért is szokták javasolni a sötétebb árnyalatú falfestést a vetítős szobába. -
DeniL
tag
válasz
krisztianAMG #23669 üzenetére
Szia,
nekem 32"-os tévén van 50 db, de nem szalagot vettem direkt, hogy tudjak játszani a ledek távolságával.
-
válasz
krisztianAMG #23669 üzenetére
nekem 32/m-es van fent egy 107cm-es tv-n. Így is rengeteg
-
válasz
krisztianAMG #23474 üzenetére
Ezek tetszenek, de 2 dollárért lehetnek vajon jók?
MaCS
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
krisztianAMG #19826 üzenetére
Khm, az én kérdésemet mindenki átugrotta?
Az imént kipróbáltam a a Pi 3D-s képességeit, de nekem úgy tünt, hogy valami nincs rendben a képpel. Mintha fordított lett volna a konverzió (felső - alsó <--> alsó - felső). OE-kel néztem, de ott nem találtam erre vonatkozó beállítást (csak a film szerinti, egymás melleti, egymás alatti).
-
chosa91
aktív tag
válasz
krisztianAMG #19766 üzenetére
Engem speciel az érdekelne, hogy megoldható-e egyszerre motion sensor + touchscreen?
Ha igen, hogyan (gondolom nem a sima female/female csatlakozókkal)? -
Kicsirics77
veterán
válasz
krisztianAMG #19766 üzenetére
A netrádió nálam is kitűzött cél lenne. Mit használsz hozzá?
lementem a pls vagy m3u fájlt és hozzárendeltem,hogy a vlc nyissa meg ha rákoppintok az asztalon.
ez a legegyszerűbb. -
válasz
krisztianAMG #19760 üzenetére
És sikerült a kijelzőt életre kelteni? Mert hasonlóm van, de nem bírok vele
-
válasz
Hú, ez jól néz ki, asszem ma én is rendelek egyet ezekből, köszi a tippet!
A kijelző mennyivel növeli vajon az áramfelvételét a kütyünek?
-
Kicsirics77
veterán
válasz
ugyanebből okból kifolyólag én ezt a konyhába izzítom be és online rádió lesz,5 inch kijelzővel beizzítva és működik is rendesen.
a következő proji a ház elkészítése lesz amibe beleteszem majd. -
válasz
krisztianAMG #19754 üzenetére
Milyen kijelző van rajta?
-
envagyok
veterán
válasz
krisztianAMG #19736 üzenetére
+1
-
dugesz77
őstag
válasz
krisztianAMG #19736 üzenetére
Támogatom az ötletet.
-
Cool Face
aktív tag
válasz
krisztianAMG #19270 üzenetére
Köszi, megnézem, bár kételyeim vannak az audiophile minőségben. Egy Marantz PM 15S2 mellé nem hinném, hogy betenném. pl egy Marantz NA szériához képest kíváncsi lennék, hogy mit tud.. szerintem ez inkább alternatívának jó, annak aki nem akar nagy összegeket beleinvesztálni, de én azért nem erre építenék zenében.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Eredeti játékok OFF topik
- Villanyszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Drón topik
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest