- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Garmin topik
- Yettel topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
toth_janika #35882 üzenetére
Mivel a Kodi csak azokról tud amik a könyvtárában szerepelnek, csak azokat tudja nyílvántartani.
-
azbest
félisten
válasz
toth_janika #33403 üzenetére
A pi video dekódere nem támogat 4k-t. Ha kodis médiaboxra vágysz, nézz körül az amlogic topicban, s905 változatokat egész olcsón kapni.
-
válasz
toth_janika #30329 üzenetére
Engem is érdekelne ha kidobnád.
-
Titmouse09
aktív tag
válasz
Azért nehogy szó szerint kidobd! Ha így tennél inkább küldd el nekem, állom a postát
-
lord.lakli
őstag
válasz
toth_janika #30334 üzenetére
Akkor is így működik, ha nincs benne SD, vagy hibás az SD, vagy a rajta lévő rendszer hibás.
-
válasz
Lehet, hogy épp kifogtál egy hibás/gyengébb minőségű (péntek délutáni
) darabot. Vagy egy hibás tápot. Nekem két rpi2 és egy zero teljesít szolgálatot már több mint 2 éve. Az egyik pi2 gyengébb minőség, nem bírja az overclock-ot, már 1GHz-en is hibázik, fagy, egy noname sd kártyát ki is csinált. A tiéd húzva volt? A zero és a másik pi2 rendesen húzható, és stabilabban is működnek. Szóval a gyártási minőség nem teljesen egyenletes. Azt is el lehet mondani a sokéves tapasztalat alapján, hogy ha valaki hosszútávra tervez, érdemes sandisk kártyát beletenni, mert valahogy az bírja a pi-ket a legjobban. Ha eddig más gyártóval kísérleteztél, esetleg próbáld meg egy sandisk sd kártyával.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Sajnálom, érthető... de nem szabad ebből semmit leszűrni, mert nálam pl. hosszú évek óta megy, a rákötött 2TB-s USB-s vinyónak sincs baja és mióta Sandisk kártya van benne (több éve) az sem vacakol!
-
válasz
toth_janika #30218 üzenetére
Működik az
-
Noxy
veterán
válasz
toth_janika #30218 üzenetére
bellítottam az SMB-t és nem látja a lap.
És a NAS-n?
Nem tudom de nekem a NAS-n is engedélyezni kell 1x a megosztásokat. [link]
Helyi hálón az NFS-hozzáférésel érem el, máshonnan meg a WebDAV-hozzáférés-l érem el a Kodi-l. -
vkp
aktív tag
válasz
toth_janika #30188 üzenetére
Időnként jövök és elmondom: Sandisk Extreme Pro-t kell használni.
Amióta lecseréltem az összes PI-ban amit használok (~20 db), semmi problémám velük.
-
mr.perfect
tag
válasz
toth_janika #30179 üzenetére
mondjuk az SD kártya hibája miatt kidobni az egész RPi-t elég érdekes.. és ha az új NAS-ban mondjuk tönkremegy a vinyó akkor azt is kidobod?
-
fpeter84
senior tag
válasz
toth_janika #30185 üzenetére
Sajnos nekem is van jópár döglött kártyám... Ment már tönkre rpi-ben, bpi-ben, telefonban, arduino mellett teljesen indokolatlanul. Legutóbb pont az új rpi3+-ban 2 hete: furán elkezdett akadni a raspbian, nézem a dmesg-et tele van mmc i/o hibákkal. Újraindítás, se kép se hang. Kártya át gépbe, és semmit nem lát belőle. Win, Linux, 3 féle kártyaolvasó egyik sem lát belőle abszolút semmit. Kártya kuka... Szerencsére csak valami olcsó 8 gigás volt, de ez már legalább a 3dik kártya ami ok nélkül feldobja a talpát az évek során... Ez a technológia sajnos ilyen szemét...
-
Noxy
veterán
válasz
toth_janika #30179 üzenetére
Hát nem tudom, de nálam az évek alatt összegyűlt egy marék SD kártya. A win32 disk manager-l a beállított jól működő rendszert le lehet klónozni, ès ezt 5 perc alatt fel lehet írni egy másik kártyája. Nálam 3 SD kártyán van fent uaz a rendszer. Ilyen esetben csak kártya csere, és megy minden tovább. Max a mèdiatár frissítése tart egy kicsit tovább.
-
válasz
toth_janika #30169 üzenetére
Meg kell adni neki a hibás fájlrendszer partícióját is, valahogy így:
fsck /dev/mmcblk0p1 -
válasz
toth_janika #30166 üzenetére
Akkor a /boot/config.txt-be írd bele:
boot_delay=5
Ez 5mp-et késleltet.Ill. egy reboot után nézd át a
dmesg | grep mount
kimenetét. -
válasz
toth_janika #30164 üzenetére
Vagyis, ha kiadod a mount -a parancsot, az rendben felcsatolja? Erről beugrott, hogy a raspi config-ban van egy olyan (boot)opció, hogy várjon a hálózati kapcsolat felépítésére(Wait for Network at Boot).
Lehet, hogy az fstab hamarabb lefut, minthogy felépül a hálózati kapcsolat. -
válasz
toth_janika #30162 üzenetére
A felhasználónév, vagy jelszó tartalmaz speciális karaktert, vagy szóközt?
A mount -a milyen (hiba)üzenetet ad? -
válasz
toth_janika #30159 üzenetére
Ezt
//Hálózatom_neve/Share
/mnt/WIN_Share cifs username=user_nevem,password=psw-m 0 0egy sorba kell írni, nem törheted ketté:
//Hálózatom_neve/Share /mnt/WIN_Share cifs username=user_nevem,password=psw-m 0 0
borsodika
Ezt olvastad? -
vargalex
félisten
válasz
toth_janika #29638 üzenetére
Logban nem látszik semmi? Próbáltad újraindítani a daemon-t? A
netstat -an
parancs mit ad vissza?
-
dew28
aktív tag
válasz
toth_janika #29611 üzenetére
siman http://raspberry_pi_IP:9091 cimen probaltad? whitelist?
-
lord.lakli
őstag
válasz
toth_janika #29613 üzenetére
Egy buta kérdés, tuti nem, de hátha: Nem került át másik portra, IP-re? Vagy transmission-t, ami az url-ben van nem konfiguráltad át másik névre?
-
doberman
senior tag
válasz
toth_janika #29456 üzenetére
win felöl: parancssorban: net view \\szerver.ip.cím mit ad vissza?
-
hpeti2
aktív tag
válasz
toth_janika #29440 üzenetére
Szia!
Itt találsz jó NFS leírást. Én még jó régen ez alapján simán megcsináltam és működött külső vinyóval. Persze az oldalon lévő más leírásokat is felhasználtam.
-
vargalex
félisten
válasz
Szia!
A szerveren tűzfal nem zárja esetleg a szükséges portokat? Megfelelő interface-on hallgat? Ha nem tallózod, hanem IP alapján akarod elérni, úgy sem megy?
-
petya220
senior tag
válasz
toth_janika #29448 üzenetére
igen... az "min"
Csak elírtam..Unknown parameter encountered: "client protocol"
Ignoring unknown parameter: "client protocol"Az jóó... mert smb-hez néztem ezt...
Próbáld ki "client" nélkül, az nem tetszik nekiEsetleg ha törlöd az smb szervert "purge"-al ? aztán reinstall? hátha.. több ötletem nincs
Ip stimmel?
átjáró?
port forwarding? (bár gondolom belső háló) -
petya220
senior tag
válasz
toth_janika #29446 üzenetére
Próbáld még ezt hozzáadni
client mint protocol = SMB2
client protocol = SMB2
client max protocol = SMB3Erre mit ad ki az ubuntu?
sudo smbstatus -b
-
petya220
senior tag
válasz
toth_janika #29444 üzenetére
Szerintem így:
min protocol = SMB2
protocol = SMB3De ha így nem megy, akkor így:
min protocol = SMB3
protocol = SMB3Egy próbát megér
-
petya220
senior tag
válasz
Windows-ról nem látod?
Mert win10-re már samba 3 kell -
Yoshida
aktív tag
válasz
toth_janika #29306 üzenetére
5-10 éve még nem volt igazán stabil az NTFS írás linux alól, lehet ez ma már nincs, de én nem tesztelnék fontos adatokat így
Akkor már olyan nas legyen, ami raid1, raid5-öt tud, az egy jóval biztonságosabb dolog. (és emellé is külön backup kellene
)
Nekem várakozáson felül teljesít a PI3, tényleg a két korlát ami - egyelőre nekem nem - zavaró, a 10Mbyte/sec másolás/letöltés, és a max FullHD tartalom lejátszása kodival.
Nekem egyelőre túlélt 1 év alatt 4 áramszünetet is a PI3, az oprendszere, az adatok, minden, pedig fut rajta influxdb adatbázis is.
-
vadkörte
addikt
válasz
toth_janika #29306 üzenetére
RPi3-hoz lehet kicsit kevés lesz az a 2A-es mobiltöltő. Az ajánlott maximális feszültség/áramerősség érték Pi3 esetén 2,5A/5,1V (a minimum 1,25A/5V) Okozhatott a nem megfelelő tápellátás - pláne, hogy nem akív HUB-ról megy a HDD - is hibát.
Aktív HUB nélkül el sem indult sem az azóta jobblétre szenderült 160GB-os Hitachi, sem az 1TB-os Seagate 2,5"-os HDD-m (ez van most a "NAS"-ban) a 2A-es Huawei mobiltöltőről. Még az LE is dobálta a villámot. Már egy e-Bay-es noname 2,5A-es táp is megoldotta a problémát. -
petya220
senior tag
válasz
toth_janika #29231 üzenetére
Akkor
rm *.*
-
válasz
toth_janika #29231 üzenetére
Furcsa. A lényeg, hogy sikerült
-
válasz
toth_janika #29220 üzenetére
Root-ként:
rm -rf /teljes/path/
VAGY
rm -rf /teljes/path/*
Mennie kellene
Óvatosan vele, az rm -rf elég veszélyes parancs!
-
petya220
senior tag
válasz
toth_janika #29220 üzenetére
Nem kell egyesével,
rm *.jpgazbest
MIÊRT???? -
kovbandi82
őstag
válasz
toth_janika #28916 üzenetére
Nem sok. Plexet most szedtem le, 1080p-vel nem bírkózott meg rendesen, a távoli lejátszás akadozott....
-
Noxy
veterán
válasz
toth_janika #28853 üzenetére
Lehet, hogy a kártya kezd benne tönkremenni?
Előfordulhat, de ezt én nem bízom a véletlenre, mert van egy marék kártyám amiből 2 db-n fent van uaz a rendszer.
-
Csicsóka
őstag
válasz
toth_janika #28856 üzenetére
Nézd meg reboot után ezt:
sudo systemctl status transmission-daemon.service
Ha nem látod hogy fut, akkor nincs engedélyezve alapból induláskor.
Engedélyezd:sudo systemctl enable transmission-daemon.service
-
zsopu
tag
válasz
toth_janika #28854 üzenetére
Szerintem a transmission autostartal indul! lehet, hogy a külső HDD mountolás nincs beállítva?
-
Noxy
veterán
válasz
toth_janika #28851 üzenetére
Másik kábel, másik HDMI port? TV is áramtalanítottad, és úgy kapcs..be?
-
válasz
toth_janika #28822 üzenetére
Kukkants rá HDSentinel-el. Vagy megmakkant, vagy sérült a fájlrendszer. Utóbbi esetben a TestDisk segíthet.
-
Patice
nagyúr
válasz
toth_janika #28709 üzenetére
A klienseken van nfs kliens?
-
Patice
nagyúr
válasz
toth_janika #28707 üzenetére
Gondolom az IP, az a kliens gép IP címe.
-
Patice
nagyúr
válasz
toth_janika #28705 üzenetére
rw helyett próbáld ro val. Vagy sync helyett async. De egyszerre csak az egyiket.
Esetleg indítsd újra.
-
lehella
senior tag
válasz
toth_janika #28679 üzenetére
Amit nem tudok belinkelni, azok a csatlakozók a ledszalaghoz, amik a sarkakba kellenek. Ez a szalag olyan méretű, hogy még a leddiszkontban se volt hozzá jó L csati vagy bármilyen, így forrasztani kellett, amit rendeltem az se volt hozzá jó. Ez volt az.
Amit viszont hasznosítottam: A led szalaghoz jár egy USB csati meg egy vezérlő a demozáshoz, az USB csatit levágtam és bekötöttem. Kellett egy GPI csatlakozó, meg led szalag csatlakozó is. Én a 2 méteres vezetéket eltudom látni USB-ről, de rendeltem egy ilyen adaptert ha mégse vitte volna el. -
Flowtation
őstag
válasz
toth_janika #28679 üzenetére
Amit a kolléga irt, az is jó, esetleg nézd meg a 2812 típust is, tudtommal újabb technológia.szerk: nem szóltam, ez is az.
-
frankdelgado
őstag
válasz
toth_janika #28533 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, azt hiszem ezt nem nekem találták ki...
-
válasz
toth_janika #28533 üzenetére
Valóban feltételes mód, de ez attól is függ, mit ért "egy kis böngészés" alatt. Ha elég türelmes, és csak pár hír/pletyka oldalt akar megnézni, multimédia (YouTube) tartalom nélkül, még jó lehet. Mindenkinél más a határ.
-
Egy-két
tag
válasz
toth_janika #28428 üzenetére
Ja közben észrevettem hogy pár embernek érkezett már megoldása a feladatra
-
Egy-két
tag
válasz
toth_janika #28424 üzenetére
Az NFS olyan mint a Windowsos hálózati megosztás, de ez native Linuxon lett kitalálva, így gyorsabb és erőforrás takarékosabb is ha Linux-linux rendszer között kell adatot megosztani.
Konfigurálni könnyebb mint a samba-t, csak egy ip-t kell beállítani a hozzáférés adáshoz. ( én keveset használtam ilyet, ha valamit rosszul írok, pl a konfigurálásával kapcsolatban akkor bocsi)
-
vadkörte
addikt
válasz
toth_janika #28424 üzenetére
NAS oldalon a megosztásoknál lehet választani, hogy SAMBA, vagy NFS legyen-e, vagy lehet mindegyik.
A Samba-t konfigurálni felhasználói oldalról is egyszerűbb. Az NFS-nél viszont kissebb lehet a terhelés a gép felé és pl az általam is használt OMV-ben - de ez nem hiszem, hogy oprendszer függő lenne - akár IP cím szerint is lehet szabályozni, hogy ki mihez férhet hozzá. Ami az adott IP-hez nincs hozzárendelve, nem is látja, szemben aa Samba-val, ahol látni látja, de nem tud belépni. (a szenzitív adattartalmakat pl így el lehet rejteni olyan felhasználók elől, akiknek nem feltétlenül kellene kotorászni benne)NFS vs SMB Bocs, angol, de a lényeget szépen összefoglalja, javaslom a Benchmark részt megszemlélni, pláne az írás/olvasás időket.
Rövid leírás
Neked ebből CSAK az első bekezdés a lényeges most.
Ugye jól emlékszem OMV topikban is jelen vagy? -
válasz
toth_janika #28399 üzenetére
A Samba beállítások stimmelnek? (Pl. Workgroup, wins,...)
-
Yoshida
aktív tag
válasz
smbv1 issue nem lehet? Nekem itthon sambát raspbianon át kellett asszem lőni, hogy v2-t használjon, hogy a win10 elérje, lehet fordítva is kell valami. Mi a másik gép?
Más:
Nincs valakinek véletlen leírása, vagy tud segíteni hogy kellene az új raspbian stretch-re transmissiont rakni? Kb 2014-es leírást láttam, félek ott túl sokat kell mókolni, hogy menjen, és kevés leszek hozzá.
-
Celtis
veterán
válasz
Szerintem az OSMC-ben is kavartak a samba-val. LE-ben sem működik a browsing. Kézzel kell megadni az eléréseket. Fasza.
-
apezka
aktív tag
válasz
toth_janika #28244 üzenetére
Hali!
Én anno ezt vettem Pi mellé, bár csak kipróbálásra került össze Pi-vel, de nem azért mert nem jó. Tökéletesen működött vele és azóta is működik mással.
Igaz mivel a Pi csak usb 2.0-s így felesleges 3.0-sat venni. A lényeg, hogy aktív hub legyen. Nem sok különbség van közöttük, csak a márka jelzés... -
AcCEsS
senior tag
válasz
toth_janika #28212 üzenetére
Igen, ezt tudtam, éppen erre írtam, hogy "a böngészős felület meg minimális lehetőségeket ad".
Közben bacsomarton fórumtárstól ezt a tippet kaptam:
"Libreelec alatt van VNC szerver, a hivatalos Libreelec repository alól telepíthető és teljesen jól működik (Raspberry Pi VNC)."
Utánaolvastam, és ez a VNC verzió kifejezetten a Kodi framebuffer megjelenítőjére lett megírva, tehát nem az X, hanem a Kodi képének továbbítására jó. Megpróbálom valahogy átemelni raspbian alá, hátha ott is működni fog...
-
AXisBOLD
addikt
válasz
&(#28213) ZCoyote
köszi mindkettőt!
-
lord.lakli
őstag
válasz
Miután korlátos a sebesség, így inkább 1-et állítottam be. Mehet 5 is, de úgy voltam vele, hogy az az egy legyen meg minél előbb és utána jöhet a következő
-
válasz
toth_janika #27965 üzenetére
Kukkants be ide: /home/osmc/.kodi/addons
Persze arra semmi garancia, hogy ha fájlokat törölsz onnan, attól nem áll fejre. Szóval csak óvatosan.Miért baj, hogy ott van? Nem kér enni?
-
válasz
toth_janika #27962 üzenetére
Már úgy értem hogy min fut a kodi? LibreElec, Raspbian,...?
A Lame mp3 nem az mp3 dekódolás miatt van a rendszerben? Márpedig akkor jogos, hogy nem távolítható el.// Chaka //
Többszörösen bővített mondatban? Milyen rendszer, milyen ablakkezelő/login manager, hogyan telepítetted, mi a difi 2 újraindítás között?
Napló fájlokat nézted? -
válasz
toth_janika #27955 üzenetére
Pontosan melyik rendszeren, melyik kiegészítő?
-
Egy-két
tag
válasz
toth_janika #27753 üzenetére
Érdekelt a problémád így elkövettem egy Google keresést!
Azt mondja az osmc fórum hogy kapcsold ki a turbó módot a beállításokban, az okozhat spontán rendszerösszeomlást, másoknak legalábbis hasonló hiba jelentkezett mint neked
[link] -
Crvsh3R
senior tag
válasz
toth_janika #27277 üzenetére
Miért ne férnél hozzá? A képeken sajnos nem látszik, de van egy szalagkábelnyi rés a GPIO csatinál.
-
tvamos
nagyúr
válasz
toth_janika #27178 üzenetére
De, igazad van.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
toth_janika #26881 üzenetére
A saját Pi-d határait neked kell kisakkoznod. Az enyém tuning értékeit iránymutatónak ITT találod.
-
icemad
nagyúr
válasz
toth_janika #26752 üzenetére
Azzal csinálod, amivel szeretnéd. Viszont a led felrakásához vannak benne jó ötletek. Az meg ugyanaz, mindegy mi az alap. Sok sikert hozzá!
Igen, ez arduinohoz van. De tanulni jó lesz ez is.
-
icemad
nagyúr
válasz
toth_janika #26741 üzenetére
Szia. A sarokelemet felejtsd el! Nagyon gáz lesz a végeredmény. A forrasztást nem úszod meg. Lehet, hogy érdemes keresni egy ismerőst, aki megcsinálja. Egyébként itt egy hasznos cikk, a komplett rendszerről. Nagyon szépen, lépésről lépésre le van írva minden, magyarul, bár ez arduino alapú, de biztos hasznos lesz: [link]
-
válasz
toth_janika #26745 üzenetére
Hm. Jo cuccnak néz ki
Szerintem jo lesz -
válasz
toth_janika #26743 üzenetére
biztos, de én még nem láttam olyat
Lefotózom majd az enyémet, szerintem nem egy nagy dolog. Vagy nincs pálka? Mert abban az esetben mégis csak nagy dolog -
válasz
toth_janika #26741 üzenetére
lehet kapni öntapadósat, olyat vegyél, mert az esztétikusan felrakható, a sarkokba, meg vékony fekete vezeték kell, és olyan lesz mint a gyári
-
vottokar
senior tag
válasz
toth_janika #26735 üzenetére
Szia! Kínai boltokban (Alie*press, ebay) Dunát lehet velük rekeszteni, annyi féle van.
-
vadkörte
addikt
válasz
toth_janika #26707 üzenetére
Ha a médialejátszó - gondolom az - file-kezelőjében törölsz, akkor is ott marad? Nálam akkor maradt így bent fantommédia, ha nem az egész mappát távolítottam el, csak a médiaállományt.
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
toth_janika #26711 üzenetére
Hát a filmen kívül mindent, ami a filmhez tartozó, de megmaradt (poszter, info fájl).
Igazság szerint én eleve TC-ben törlöm mindenestől és utána Kodiban Médiatár tisztítást végzek. -
Celtis
veterán
válasz
toth_janika #26709 üzenetére
Talán csak a filmet törölted, az inf fájlokat nem...
-
Keef_Lee
senior tag
válasz
toth_janika #26709 üzenetére
Ez is így működik. Én utána TC-ben ftp-vel törlöm és kész.
-
Celtis
veterán
válasz
toth_janika #26707 üzenetére
Mert így működik. Válaszd a médiatár tisztítása menüpontot a törölt filmek eltüntetésére.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
toth_janika #26697 üzenetére
Itt a túlhajtás, de neked kell belőnöd mert teljesen egyedi (hűtés- és hardverfüggő a dolog). Ha fagy vagy nem indul mindig vissza kell venni. Sakkozhatsz hogy vajon melyik érték a sok, de egyszerűbb ilyenkor visszavenni arányosan mindegyikből.
-
vadkörte
addikt
válasz
toth_janika #26532 üzenetére
DVI-HDMI átalakítónak tökéletesen megfelel egy DVI-HDMI kábel. E-bay-ről elég jó áron tudsz venni. Emlékeim szerint ~7-800 Ft volt a 30cm-es. Vagy ha van felesleges DVI-DVI kábeled akkor DVI-HDMI adapter. Ez ~400 Ft.
-
hpeti2
aktív tag
válasz
toth_janika #26522 üzenetére
Lépj be terminálba és nézd meg hogyan változik a proc terhelés, ha elkezdesz full sávszéllel másolni a vinyóra. Ezt megteheted a top paranccsal és kb az első sorban fogod is látni az ntfs-3g-t. Nálam 30-50%
között ingadozott, míg EXT4-el 10% alatt maradt. Nekem mindegy, hogy ki mit használ,
- nem korlátozom a torrentet, hogy hány szálon menjen a letöltés,
- nem korlátozom, hogy mennyivel töltsön le,
- egyedül a feltöltési sebességét korlátozom a tényleges sávszél 80%-ra. -
dew28
aktív tag
válasz
toth_janika #26400 üzenetére
gazabol meglepoen egyszeru, a projekt honlapjan igazabol szepen vegigvezet mindenen. nyilvan, ha mar neki akarsz allni sajat modult fejleszteni, ott nem art egy kis programozasi ismeret, de jozan logikaval a 3rd party modulokat atnezve is ossze lehet rakni egy sajatot.
viszont en nem irnek rola cikket, mert egyreszt sosincs kesz, mindig van egy kis idom, akkor toldozgatom javitgatom bovitgetem, cikket irni meg csak kesz termekkel erdemesaz elso es egyetlen buktato amibe szemely szerint belefutottam, az arcfelismero modul, meghozza hogy nalam a tv pont szemben van az ablakkal = hatulrol jovo fenyt annyira nem szereti a pi kameraja, tehat a tv felol valami erosebb fennyel meg kell tamogatni ha hasznalni akarsz ilyen finomsagokat, es akkor onnantol tanithatoan mas modulok jelennek meg a csalad kulonbozo tagjaira. (pl szemelyre szabott naptar, stbstb)
#26401 van megoldas, asszem ultrahang szenzorral, 3rd party modul. nyilvan annyira nem elegans
-
Noxy
veterán
válasz
toth_janika #26095 üzenetére
Az Apple egy kicsit másképp gondolja az AirPlay-t.
A legutolsó iOS a 8 volt amin lehetett használni i kütyüvel az airplay-t RPI-n.
Most is látja, de nem kapcsolódik. (iOs 9.3)
Macbook-l sem lehet rácsatlakozni.
Az iPadon 8.3 van azzal mennek a képek meg a zenék is.
Természetesen az Apple TV-n hibátlanul meg az airplay.
Úgy hogy az Apple úgy gondolja, hogy vegyél egy Apple TV-t ha az airplayt is akarod használni. -
válasz
toth_janika #26093 üzenetére
Nem kell ahhoz wifi. Elég ha a két eszköz egy hálózaton van.
-
vadkörte
addikt
válasz
toth_janika #25718 üzenetére
Ha Raspbian-ra kell én kipróbálnám a TeamViewer-t. Kicsit kezdetleges, de működik, a VNC-s szívásból elegem volt, nem kell több ősz hajszáll.
-
doberman
senior tag
válasz
toth_janika #25718 üzenetére
Van pl RealVNC, de szerintem a szerver oldal licenszes... asszem ha free verzióban telepítik akkor is működik csak az kommunikációs adatok AES kódolása nem megy... vagy mi szösz..
néhány éve próbáltam, rég volt. -
-dino--
csendes tag
válasz
toth_janika #25706 üzenetére
"Bocs, hogy belevau, de nekem már lassan 1 éve van Rpi-m és Médiacenternek és egy kis torrent szervernek használom... Nem mondom, hogy teljesen kezdő vagyok linuxban, (bár azért nem igazán érek sok itteni kolléga lábnyomába sem) de nekem még nem sikerült egy értelmes duálboot-ot sem összehozni, nem hogy egy triplát... Inkább azt javaslom, hogy döntsd el, mi a fontosabb. Azt a rendszert rakd fel. Próbálkozz, ismerkedj a rendszerrel, parancsokkal, lehetséges hibákkal és utána lépj tovább. Én is ezt csinálom... 1 éve sz*pok mindennel, de csak így lehet tanulni
Lassan én is tovább lépek és az OSMC mellé felmegy egy RetroPie
"
Az alap szamitastechnikai dolgokkal nagyjabol tisztaba vagyok, alapjavaveve szeretek nagyon barkacsolni is, ezert ugygondoltam, hogy az egesz PIt beleepitem egy regi C64 hazba a billentyuzetet egy ilyennel oldom meg,
http://www.vesalia.de/e_keyrahv2.htm (ha kesz lesz, dobok fotokat, ha akarjatok) azaz mar meg is vannak az osszetevok, csak meg hianyzik egy HDMI kabel amivel kivezetem a C64hazbol.
Mindenkepp triplabootot szeretnek, a rertopien is futogatnak mar a jatekok, a kodin is ki tudom jelolni a penndriveot, honnan nyomja a mediat. Egy 32GB os microSD n vannak a redszerek, vettem lapos, kicsi 64GB pendriveot a filmeknek, meg a zeneknek. Ezert vettem meg tulkeppen a PItCsak raspian alatt nem jovok ra, hogy miert nem tudom a pendriveokat megnyitni. Nezegettem tobb magyar Raspberry forumot, nem sok elet van, itt meg lattam, hogy elegge segitokeszek az emberek meg porog is valamennyire a forum, azert gondoltam, hogy hatha. Itt videken, az istenhatamogott nem ismerek senkit, aki vindozon kivul foglalkozna barmi massal is.
Nem okozott nagy gondot a triplaboot, mivel jo leiras volt hozza, viszont a particio meretet meg majd atvarialom, ahogy en gondolom, hogy minek mennyit adjak, de valoban egyenlore csak ismerkedek, jagyzetelek, ha vegzek, ugy is ujratelepitem az egeszet majd. Ha valaki rajonne mi a problemam, az mar nagy elorelepes lenne nekem. Nem adom fel
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
toth_janika #25572 üzenetére
Igazából az zavar, hogy két nappal ezelőtt még 10 Mega fölött teljesített.
-
Teagol
aktív tag
válasz
toth_janika #25432 üzenetére
Értem, köszönöm!
-
Celtis
veterán
válasz
toth_janika #25365 üzenetére
Akkor is érvényes, ha nem windows-os a másik gép. Az alapvető problém egyébként az szokott lenni, hogy NAS-ról lejátszva nagy bitrátájú filmeket, meg-megáll a lejátszás a Pi-n előtöltés miatt. Alaposabban megvizsgálva az látszik, hogy lassú az átvitel a NAS és a Pi között. Valaki utánajárt, és azt találta, hogy a Kodiban lévő samba miatt van ez, de ha operációs rendszer szinten csatolja fel a hálózati meghajtót akkor jó. Nálad ugyan a másik irányban van lassulás, de nem kizárható, hogy ugyanez az oka.
Én még nem próbáltam, ami az ajánlott oldalon le van írva. Neked a "cifs" részt kell megcsinálni. Figyelj, hogy utána másként kell beböngészni a felcsatolt hálózati megosztást. A helyi mappák között lesz valahol!
-
havri1
félisten
válasz
toth_janika #25365 üzenetére
Köszi. Androidot rámókolni a Pi-re merész?
-
Celtis
veterán
válasz
toth_janika #25354 üzenetére
Talán nálad is a Kodi samba implementációjának lassúságával van a gond. Érdemes lehet megpróbálni a linuxból felmountolni a hálózati meghajtót ezek szerint.
-
Celtis
veterán
válasz
toth_janika #25354 üzenetére
Ízlések és pofonok. Én oda vagyok, hogy a TV távirányítóval kezelhető a Kodi. Külön vettem USB CEC adaptert a HTPC-khez, mivel én nem Pi-t használok.
-
Celtis
veterán
válasz
toth_janika #25347 üzenetére
Na még egyszer.
- Zenéhez Yatseet kell használni
- Filmnézéshez pedig a TV távirányítót. Nekem is Bravia van, azzal kiválóan megy a CEC. -
Celtis
veterán
válasz
toth_janika #25342 üzenetére
Akkor még annyit, hogy ha a TV-d HDMI-CEC képes (Anynet, Braviasync, Simplink stb fantázianév az egyes gyártóknál) akkor filmnézéshez a Yatseet sem kell elővenned, hanem a TV távirányítóval közvetlenül tudod kezelni a Kodi menüket. Tehát zene-> Yatsee, TV nézés-> TV távirányító.
-
Celtis
veterán
válasz
toth_janika #25336 üzenetére
Ha zenét akarsz hallgatni, akkor miét nem jó a Yatsee?
-
Celtis
veterán
válasz
toth_janika #25302 üzenetére
Az 5V-ot nem kell rákötnöd, de akkor külön táp kell a Pi-nek.
A testet viszont mindenképpen össze kell kötni. -
válasz
toth_janika #25297 üzenetére
Bekötés elég egyszerű.
-
golya87
őstag
válasz
toth_janika #25297 üzenetére
A hyperion honlapján van teljes leírás kábelezéssel. Oprendszer független az egész. Utána hyperion telepítése és konfigolása másabb, de én csak OE, LE párosra telepítettem.
-
lord.lakli
őstag
válasz
toth_janika #25295 üzenetére
Többen is építettek még Rpi1-el is. Érdemes visszakeresni.
-
válasz
toth_janika #25207 üzenetére
Nem lehet, hogy a töltő túl okos ehhez a feladathoz, és variál az áramerősséggel? A PI-hez a sima, stabilizált, egyéb okosságoktól mentes tápegység az ajánlott.
Az kétségtelenül megvalósulhat, hogy a PI meghajtja a HDD-t, de szerintem nagyon nem árt, ha van némi tartalék is a rendszerben.
MaCS
-
válasz
toth_janika #25117 üzenetére
Talán, mert az IMDB link nem helyi információ...
-
toth_janika
őstag
válasz
toth_janika #25043 üzenetére
Semmi! Egy here vagyok... Nem volt elég hely a céllemezen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Konteó topic
- Robogó, kismotor
- CASIO órák kedvelők topicja!
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Brutál ERŐMŰ! Lenovo P710 / 2x Xeon E5 (44 mag!) / 256GB DDR4 / 2x 512 SSD / 8TB HDD / ASUS 1660 6GB
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest