Hirdetés
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Honor Magic V2 - origami
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
toth_janika
őstag
-
dew28
aktív tag
-
BB9360
aktív tag
a config.txt-ben, ugye? máris csinálom. és ennyi?
szerkesztés:
és @azbestIgen és kösz. Így megy.
Küldenek leírást, de mindegy, hogy angolul vagy hottentottául, mert számomra csak annyi derült ki, hogy a sok nulla helyett írjam be a kulcsot. Mivel mind a négy kodeknél, sőt, végig ott van a #, nekem, mint ehhez nem értőnek, fel sem tűnt, hogy az valamit jelenthet és ilyen szinten is bele kell avatkozni. Ennyi.A lényeg, hogy most megy és sokat segítettetek ebben nekem, amit nagyon köszönök!
[ Szerkesztve ]
-
Nem volt túlpörgetve?
Ideális az lenne, ha linux alól néznél rá, elvégre nativan kezeli az ext fájlrendszert, így a mentés fájlrendszerjavítás onnan menne igazán. Egy mezei live rendszer alól is megoldható. Miután lementetted a fontos adatokat, egy SD kártya teszt is beleférne, hátha az rúgja az utolsókat.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
nagyúr
-
-
-
-
janosibaja
őstag
Köszönöm a tippet!
Eddig sokszor úgy hallottam, hogy a wifi jelerősítő nem sokat ér, inkább csak hisszük, hogy jobb általa.
Van aki meg, mostanában hallom, esküszik rá.
Milyet érdemes venni, amelyik tényleg erősít a wifi jelen? Okostévébe, vagy az arra kapcsolt Raspberry Pi-ba dugnám a vezetékét.
Gyors keresésre ezt találtam. Van ennél - árarányosan olcsóbb-jobb? Ez megfelelő lenne? Jó ötlet az Ethernet kábelt a készülékbe vezetni, vagy ha már egyszer felerősítette a jelet, akkor akár használthatnám wifin is?
-
toth_janika
őstag
Természetesen.
Nem változott semmi a settings.json-ban. Annyi volt, hogy restartot toltam az RPi-nek. Nem futott rá frissítés, semmi. Annyi, hogy a web UI-t nem érem el. Fut maga a daemon, látom, hogy megy az adatforgalom, de nem értem el a webes felültetet. Van valami parancs, "transmission-web --fork" vagy valami hasonló, de istennek nem találom sehol...Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
Flowtation
őstag
Szia!
Beállítottam, nem is volt benne a config fájban, uh beírtam. Egyébként nem segített, utána nem bírtam működésre a cuccot megint. Kivettem, csak ez a kettő van bent:config_hdmi_boost=7
hdmi_force_hotplug=1Ezzel most elvileg jó, de ma reggelre meg meghülyült az STB, elkezdett villogni a kép kb másodpercenként, átraktam direktbe a tv-re és ott is...kicsit kezd tele lenni a hócipőm a technikával...pénteken hozták az új dobozt
Az nem lehet egyébként, hogy "elöregedett" a pi? Esetleg próbáljak meg egy csont új kártyával, új rendszerrel mókolni?
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
És ez a plex szerver egy raspberry-n fut?
A kodi nem kliens, egy önálló program(rendszer) van benne média játszó, dlna szerver, smb kliens, meg kitudja mi minden, mert bővítményekkel okosítható(lásd torrent, HBO,...). Ott is egy grafikus felületen adsz hozzá könyvtárakat, igaz szelektálni kell a képek hangok, videók(azon belül is a sorozatok) között.
Amúgy érdekes, hogy egy könyvtárba beleöntesz mindent, aztán majd ő kiválogatja. Ugyanis a támogatás oldalon is azt írja, hogy elöbb ki kell választani a média típusát, és csak utánna kérdezi meg, hogy fizikailag merre vannak.
rosejbli
Most hogyan néz ki a service fájl?[ Szerkesztve ]
-
Ez érdekelne, köszi! Én eddig azt hittem, csak a DMS van implementárlva raspbian-os Plex-ben, és a DMR csak az x86-os kiadásokban van, mert a Pi nem elég combos ahhoz, hogy röptében transzkódoljon.
-
Murdock1981
tag
Ezen majd átfuthatunk mégegyszer? Nem használtam még ilyet. Tehát model B+-t vegyek és a plex szervert hol tudom letölteni? Mert ez szolgálná ki a tv-t, telefont és tabletet a pc helyett, no nem egyszerre. Mobilneten csak zenét szoktam plexen keresztül hallgatni. A telepítésről egy gyorstalpalót hol találok. Tápból gondolom a 2.5ampereset célszerű megvenni. Ja és torrent kliensből mit ajánlasz?
[ Szerkesztve ]
-
pube111
senior tag
-
TA
friss újonc
Nos, helyzetjelentés a GPIO-relé sztorival... Találtam egy olyan leírást, ahol 2,2kOhmos ellenállással a GPIO portot (ami ugye a relé modul IN1-re van kötve) összeköti VCC lábbal.
Kipróbáltam, nem működött ez sem. A laptopomat lecsuktam, kimentem sütöttem grillen egy kis kaját, megittam pár sört, majd kellemeset aludtam. Ezt követően ma meg akartam mutatni egy ismerősömnek, hogy hogyan NEM működik a cucc, és működik...
Nem jöttem rá, hogy miért lett jó, ezért szétszedtem az egészet, és újra összeraktam az elejéről.
Relé modul VCC - Pi +5V
Relé modul GND - Pi GND
Relé modul IN1 - Pi GPIO17
Relé modul IN2 - Pi GPIO27
Jumper rajta van, tehát a relék behúzása a Pi tápjáról megy, és tökéletesen működik.Elképzelésem sincs, hogy mi változhatott, mi történt az éjszaka folyamán, amíg hozzá se nyúltam az egészhez, de örülök, hogy működik.
Ez egy prototipus, rövidesen belekerül a raktárkezelő programba ennek a vezérlése. Ha megfelelően működik, akkor másik 3-5 db szekrényt át kell alakítanom így, és összehozni a Pi-vel. Kíváncsi vagyok, azoknál hogy fog működni...
Mindenesetre köszönök minden segítséget! Ha bármi logikus magyarázatot találom a megjavulásra, le fogom írni, hátha másnak is tanulság.
Üdv.
Ádám -
Nunder
őstag
Idő közben újra telepítettem a közepes méretű ROS-t, és a memória/CPU gazdálkodás sokkal jobb lett, midnen flottul és sokkal gyorsabban működik.
Viszont a net nem hagy nyugodni, ethtool-lal gigabitet mutat, speedtest CLI-ből 350Mbps upd/dow n kábelen és wifin is. Ennek ellenére böngészőből már csak 40-50 Mbps jön, letöltés Transmission-nel vagy bárhogy olyan 3-4 MB/sec! Nem értem mi lehet a gond...
“It's the job that's never started as takes longest to finish.” // blackbird3dworks.hu
-
PistiSan
addikt
Szerintem is ez lesz a gond, nekem pl be van állítva, hogy 3 napig menjen a seed, utána automatikusan leállítja. Van mobilos kliens (elég... rossz) ott rá tudok újra indítani, de leáll megint a seed pár másodperc múlva, a webes felületen az erőltetett indítással tudom folytatni. Nálam szükség van erre a korlátra, de szerintem ha ezt megszünteti, akkor folyamatosan seedel majd.
-
PpenoO
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Nintendo Switch
- Xbox Series X|S
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Okos Otthon / Smart Home
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Szólánc.
- További aktív témák...
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- i7 es Lenovó IdeaCentre pc
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: i5-12400F/14600KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- JGamer PC V2 R7 1700 RX 5700 XT 16GB DDR4 512GB NVME 1TB HDD
- Gamer PC , i5 13400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1.2TB HDD
- Ryzen Huawei MateStation S
- FUJITSU ESPRIMO E500 E85+ SFF /I3 - 8GB DDR3 - 128GB SSD/ WIN10 PRO - 15mp bootidő UTOLSÓ DB !
- GAMER / KONZOL MÉRETŰ (ITX)-PC /I5 8600-6MAG- ASUS ROG WIFI-BT-16GB DDR4 -RX6600-8GB-DDR6 -1TB SSD/!
- GAMER PC /ASROCK-B460-STEEL- I5 10400F(6MAGOS) + VÍZ - 1TB NVME - 16GB RGB - RX 6600-8GB DDR6 + RGB!
- BLACK FRIDAY AKCIO - i7 9700 + 16 gb ddr4 + gaming alaplap + huto + win 11 pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest