- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hpeti2
aktív tag
válasz
albinolynx #24897 üzenetére
Nincs. Semmi nem lesz tőle számottevően gyorsabb.
-
vadkörte
addikt
Sziasztok!
Megint megindult az a rohadt hangya... A történet úgy kezdődött, hogy a konyhai rádiónk 28 év működés után kezd az amplitúdó és frekvencia modulált hullámsávok örök vadászmezejére távozni.
Nos a feladat (terv):
Konyhai - tehát nem kell falrengető teljesítmény - rádió, illetve ha már konyha, akkor kövér lúd, médialejátszó (csak zene, analóg forrásból FM rádió, digitális forrásból NAS, pendrive)
Szerintetek egy RPi B+ (az első generációs, de már 512MB RAM-os) lehetne az alapja egy ilyen szerkezetnek? A saját kettesemet nem szeretném beáldozniAz egészet úgy képzelem, hogy a Pi az egység "központja", kapna egy USB-s TV tuner-t, hogy legyen FM rádió. (ez elvileg kompatibilis a Pi-vel) Tudom létezik netrádió is, de nem szeretném 24/7-ben járatni a mobilnetem. (csak az van) A hangot egy PIFI DAC adná, amennyiben szükséges, egy ilyen, vagy hasonló (ez pofásabb) esetleg valami ilyesmi erőlködő erősítené.
A Pi kapna egy 2,4-5" körüli TFT-t, hogy ne csak SSN-n keresztül lehessen vezérelni. Felületnek a LibreElec-re gondoltam. Az egész motyó 2 db szélessávú hangszóróval - pl - egy ízléses fadobozba kerülne, a hálózati kapcsolódást egy WiFi dongle biztosítaná.Mennyire lehet bonyolult egy ilyen rendszer kiépítése, illetve mennyi egyedi kódolást igényelhet, vagy elég mintakódok - pl. a TFT-hez, a DAC-hoz - illesztése?
-
válasz
albinolynx #24897 üzenetére
Ezt sajnos nem tudom megmondani, mert én egyszerre váltottam lite-ra és RPi2-re.
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Ha NOOBS-al feltettem egy Windows 10 IoT rendszert, akkor utána hogyan tudnék újból bebootolni a NOOBS -ba és letörölni az előzőleg felrakott rendszert és telepíteni a Raspbian -t?
-
válasz
albinolynx #24892 üzenetére
Kisebb lenne a foglalt hely a kártyán. Ez főleg akkor érdekes, ha pl. win32diskimagerrel készítesz mentést a kártyáról.
-
cinemazealot
addikt
válasz
hpeti2 #24887 üzenetére
Dettó: deluged + deluge-web
(#24889) s_e_n_k_i
Ízlések és pofonok, de nekem nagyon kényelmes, hogy egy bármilyen eszköz (asztali, laptop, mobil, tablet...) böngészőjében megnyitom a Deluge webes felületét, amibe bedobom a torrent URL-jét (vagy akár a magnet linket), oszt jóccakát. Nincs fájlletöltés, FTP-re feltöltés... csak egy copy-paste. -
albinolynx
senior tag
A remote gui-t fogom kipróbálni első körben. Köszönöm mindenkinek!
Véglegesen nem lesz külső monitor az rpi szerveren, viszont nem a lite-ot telepítettem.
Lenne-e érezhető sebesség növekedés, ha cserélném lite-ra? Miben, hol nyilvánulna meg?(Filmek, torrent, stb - igazából a cpu kihasználtságot még nem láttam 10% felett.)
-
schferenc77
aktív tag
válasz
vadkörte #24888 üzenetére
MiniPartition tool-lal, és ki is írta, hogy unallocated space a fat32-es partíció után. Az OSMC saját progijával írtam ki, ki is írta, hogy successfull. És az is biztos, hogy az RPi2/RPi3 sort választottam :-)
Maga az a tény, hogy csak a fat32 van rajta azt jelzi, hogy be sem bootolt? ha már a bootban eljut valameddig, akkor már ott kellene lennie az ext4-es partíciónak is?Na mindegy, délután futok még egy kört, esetleg egy másik sd-vel is (bár az sd hibának ellentmond, hogy a fat32 része írható/olvasható.
-
válasz
albinolynx #24882 üzenetére
Rakd fel a Transmission Remote GUI-t.
-
s_e_n_k_i
tag
válasz
Szerintem a legegyszerűbb egy "watchdir" létrehozása. Nekem is ez van beállítva, azaz csináltam egy foldert a pi-n, amibe ha bemásolok egy torrent file-t, akkor annak a letöltése automatikusan elindul. Én FTP-n keresztül szoktam bedobni a torrent file-okat. Azért jobb megoldás, mint a webes, mivel így több file-t lehet egyszerre elindítani, nem egyesével kell beadni a webes felületen.
sudo nano /etc/transmission-daemon/settings.json
Ebben a file-ban a watch-dir értéket kell módosítani a megfelelő folderre.
Fontos, hogy miután elmentetted a file-t, akkor egy tranmission reload kell (ha restartot csinálsz, akkor elvesznek a legutolsó módosításaid.
sudo service transmission-daemon reload
-
vadkörte
addikt
válasz
schferenc77 #24884 üzenetére
Mivel nézted? A Win lemezkezelőjével? Mert az az ext4 partíciót nem látja.
Mivel "írtad" ki a kártyára? Próbáld meg a Win32DiskImager-rel - ha nem ezzel próbáltad volna - ha így sem jó, elképzelhető, hogy hibás a letöltött állomány. Löltsd le újra és Fanta matrica -> próbáld újra. -
hpeti2
aktív tag
válasz
albinolynx #24886 üzenetére
Jobban jársz, ha felrakod a transmission-t a laptopodra is és vékony kliensként beállítod, így számodra úgy fog tűnni, hogy a gépeden fut a torrent kliens, de igazából a rpi transmission-jét masszírozgatod vele.
(deluge a király, nem a transmission)
-
albinolynx
senior tag
válasz
cinemazealot #24883 üzenetére
Aha, ez nekem már valamiért nem jött át az eredeti leírás alapján. Köszönöm!
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #24884 üzenetére
Jó image-et írtál ki? Más image kell Pi-re, illetve Pi2/3-ra.
Csinálhatsz egy próbát Libreelec-kel is. -
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kis nyűböm egy új RPi3-mal:
új 8GB-os Sandisk Class10-es SD kártya. OSMC (legújabb, januári build) ráraktam a Windows-os progival.
TV-re ráköt, piros led ég, a zöld 2x felvillan és csak áll. TV képernyős nagy szivárványszínű négyzet. Táp 2A-es, de cseréltem egy másik 2A-esre, ugyanez. USB-n semmi sincs rádugva. 5 perc után is ugyanez a helyzet. Megnéztem a partíciókat, a 8GB-os kártyán csak a fat32-es 250MB-os partíció van, sehol sincs ext4-es. Nem bootol be rendesen?A fat32-es partíció így néz ki:
Ötlet?
-
cinemazealot
addikt
válasz
Ahogy cigam leírása is írja, a Transmission-nak fut a szerveren (a Pi-n) egy daemon-ja, ami egyfelől foglalkozik a torrentek letöltésével és továbbosztásával, valamint biztosít egy webes felületet (erről a képernyőkép), amit az azonos helyi hálózaton lévő géped böngészőjéből tudsz megnyitni. Ezen láthatod az éppen futó torrent-ek állapotát, és igény szerint az új torrent-eket is hozzá tudsz adni. Nem ismerem ezt a felületet, de feltételezem, hogyutóbbi célra a menüsor legelső gombja szolgál.
-
albinolynx
senior tag
Ezen leírás alapján lőném be, azaz már csak finomítanám a rendszert: [link]
Az lenne a kérdésem, hogy ha az rpi-t veszem a szervernek, bármi más gépet kliensnek, akkor:
ha a klienseken böngészve találok egy torrent fájlt, azt hogyan etetem meg a szerveren futó torrent klienssel? -
-
válasz
cinemazealot #24877 üzenetére
Azzal óvatosan, az Apache alapból nem követi a symlinkeket.
-
cinemazealot
addikt
-
sontqq
csendes tag
Üdv!
Tudom, hogy nem témába vág de azért megpróbálkozom.
Adott egy PI amin fut egy apache. A PI egy pendrive-ra menti egy kamera által készített képeket (/media/usb).
Az apache pedig egy másik mappából dolgozik: (/var/www/html).
Az volna a kérdésem, hogy volna-e rá mód, hogy egy php script a pendrive-ról jelenítsen meg képeket. Tehát kívül esik a wwwroot-ból. Tegyük fel, hogy a képek nem mozgathatóak át a wwwroot-ba, és a wwwroot pedig nem helyezhető át a pendrive-ra.Van megoldás, vagy át tudnátok irányítani a megfelelő helyre ahol kapnék valami hint-et?
-
pvt.peter
őstag
A mai napon én is tulajdonosa lettem egy Raspberry Pi 3 Model B -nek
-
-
Orionhilles
senior tag
Sziasztok!
Legfrissebb dietpi van telepítve, SMB megosztást nem tud csatolni
mount.cifs kernel mount options: ip=IP,unc=\\IP\megosztas,iocharset=utf8,sec=ntlm,user=user,pass=********
mount error: cifs filesystem not supported by the system
mount error(19): No such device
Refer to the mount.cifs(8) manual page (e.g. man mount.cifs)modprobe fuse parancsra:
modprobe: ERROR: ../libkmod/libkmod.c:557 kmod_search_moddep() could not open moddep file '/lib/modules/4.4.44+/modules.dep.bin'
Mi lehet a gond? Olvastam, hogy egy rosszul elsült kernel upgrade miatt lehet. Hogyan tudom a kernelt frissíteni, ha azt mondja, hogy:
uname -rs
Linux 4.4.44+
?Válaszokat előre is köszönöm!
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Azért az SSR nem olyan drága, főleg ha azt nézed, 230VAC 10-40A tudsz közvetlen kapcsolni.
Ilyen tudású sima relé szvsz drágább, vagy ennyi.
Ilyenekkel nehéz versenyezni[link]. Élettartamról nincs igazán tapasztalatom. -
LógaGéza
veterán
válasz
Celtis #24865 üzenetére
Sony + RPi2 nem működik a hosszú gomb nyomás, ugyanaz a Sony és Zidoo X8-nál meg működik. Öcsém LG TVjénél van most a Pi, ott is kipróbáltam, ott se megy...
Viszont Zidoonál meg nem működik a lejátszásvezérlő és a kurzormozgató gombokon kívül semmi (se a számgombok, se a színes gombok...). Innen is üdvözlöm a szabványos CEC implementációkat... -
vadkörte
addikt
válasz
kmisi99 #24862 üzenetére
Van akinél a CEC hibátlanul működik, van akinél - like me - kicsit nyögvenyelős. Nálam pl. az eszközt - RPi2+LE - addig nem tudom CEC-n vezérelni, amíg a satbox HDMI-jét ki nem húzom a TV-ből.
Alternatíva pl, ez. Igaz ehhez kell egy androidos telefon és hálózati kapcsolat. Lényeg, hogy a két eszköz ugyanazon a hálózaton legyen. A Pi-t LAN-on is csatlakoztathatod. Az ingyenes tudása is elég, de a fizetős is megéri.
-
csixy
addikt
válasz
schferenc77 #24844 üzenetére
A vindowsos vasat bebootolod egy linux live CD-ről ott van benne a Gparted. ...
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, remélem nem tér el nagyon a kérdésem a fórumtól. Most lett meg az új Raspberry pi 3 készülékem, libreelec-t már felraktam, és a HDMI CEC is működik. Viszont nem a legjobb. Na most ha pl hangerőt akarok növelni vagy lapozni, akkor mint egy idegbeteg kattintgatnom kell, mert nem működik a rátenyerelek és addig nyomja azt a gombot míg el nem engedem. így egy listában lapozni kicsit kimerítő. Erre lehet valami alternatíva?
-
Celtis
veterán
válasz
schferenc77 #24860 üzenetére
Szerintem a Kodinak ehhez nincs köze. A skin support fórumán érdeklődnék. Főleg ha más skinnel nincs ilyen eltérés.
Esetleg nézd át a skin speciális beállításait. -
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
OSMC, ReFocus skin. Az mitől van, hogy egyes folderekben máshogy néz ki a Lista jellegű megjelenítés?
Pl ez Lista, és mégis kiírja a dátumot és méretet:
Ez is lista, mégis csak a mappa nevét írja ki, mást nem:
Nekem ez a kicsi jobban tetszik, helytakarékosabb, de nem tudom rávenni a Kodi-t hogy minden forrásnál/mappánál ezt használja.
Médiatár funkció nincs bekapcsolva, mivel nem minden filmet talált meg, nem akartam vele szenvedni és csak a File list nézetet használom. -
PHoNX
tag
válasz
schferenc77 #24853 üzenetére
Oppá. Ezt nem láttam, elnézést.
-
BuktaG
csendes tag
Sziasztok.
Érdeklődnék, hogy valaki " épitett-e" már a rapberry-re amazon echo-t? Ha igen, mennyire volt macerás? -
Imco
őstag
válasz
azbest #24856 üzenetére
Biztos. De az a linux /ext4/ miatt van.
Egyébként számtalanszor csináltam már ilyet, gond nélkül.
A wines agyammal lehet a baj, de már túl tettem magam rajta.
Reinstall megoldotta.
Egyébként 5-10 éve már volt egy pozitív kalandom a gparteddel.
Igaza van Macs_70-nek egyszerű, könnyű.
Viszont most eszembe sem jutott mivel nem igen volt rá szükség eddig! -
gonorrea
senior tag
Sziasztok, sikerült megoldani a Transmission hibát, hiába raktam fel többféle tárolóból, .zip fájlból, egyszerűen nem akart működni, Kodi kiegészítő topikban huliganboy fórumtárs linkelt egy repót, ebből vettem ki a Tm zip fájlt és így már megy is, ahogy eddig!
Már csak abban kérnék segítséget, hogy egy külső 1 TB-os lemezre mennek a letöltések, viszont restart után nem indulnak el autómatikusan, ha guiban rányomok az összes indítása gombra akkor elindul az összes rendesen, de jó lenne ha magától menne!
Üdv, Tamás
-
PHoNX
tag
válasz
Tökéletesen kezeli majd az összes formátumot és probléma mentesen használható...
-
Imco
őstag
Nekem kodi-LE kiírja, hogy yatse error, minden gombnyomásra.
Egyébként funciónál. A kore jobban bejött.
----------
Na! Most 2x ráteszteltem, és megy hibátlanul.
Ki érti ezt!Ha már megírtam elküldöm!
-
válasz
kmisi99 #24849 üzenetére
Ha a tévé CEC-kompatibilis, akkor simán megy a távirányítójával (a Philips tán EasyLinknek csúfolja), de valószínűleg logikailag csatlakoztatni kell hozzá -- nem nagy művészet, jellemzően 1-2 gombnyomás a távirányítón.
Ha van androidos telefonod, akkor meg Yatse. A fizetős változat is minden fillérét megéri.
MaCS
-
kmisi99
addikt
Sziasztok, van itt olyan aki raspberry-t használ KODI ra TV re kötve? Hogyan lehet távolról vezérelni? Sok helyen olvastam, hogy a TV távirányítójával is lehet vezérelni, de ehhez olyan TV is kell ami már okos? Nekem egy sima phillips full HD lcd tv-m van. Illetve egy RPB 3 mas verzió elbírná még azt, hogy torrent szerverként menjen, mellé még amolyan gagyibb NAS is legyen.
-
Imco
őstag
válasz
MaCS_70 #24846 üzenetére
Paragonnal nem tudtam megcsinálni win alól. Bár látszik a partició, de nem sikerült végül.
A gparted szimpibbnek tűnik. Kár hogy olyan rég használtam, hogy eszembe sem jutott.
A raspbi megoldása is érdekes lehet -ami szintén elhangzott- mert azért a többségnek az rendelkezésre áll. -
válasz
Hááát, Ext4-gyel én nem próbálkoznék Windows alól.
Mi a gond a Gparteddel?
Két perc megcsinálni a pendrive-ot hozzá:
Innen letöltöd az Unetbootint, ami egy sima exe, nem települ.
Innen letöltöd a Gparted iso-t, és az Unetbootinnal feltolod egy pendrive-ra, amivel bootolsz, és kapsz egy butított, Gparted-re kihegyezett Linuxot.Semmivel sem bonyolultabb, mint a Windowsodra telepíteni egy programot, viszont atombiztos.
MaCS
-
azbest
félisten
válasz
Paragon Hard Disk Manager 14 free? [link] Arra figyelj, hogy 64bites win-re 64 bitest tölts le. De nem is engedi magát feltenni másikra.
Van sok fajta hasonló, persze némelyiknél bizonyos műveletek vagy fájlrendszerek csak a fizetős változatnál érhetőek el. Nem egy nagy csoda az átméretezés, csak a beépített túl buta hozzá.
A varázslós felület engem felbosszantott, de szerencsére a kezdőképernyőn lehet választani normál nézetet is. Fenn egy apply-t is kell nyomni, amikor a feladatok ki lettek adva.
A végén mondja, hogy ha linuxot használsz, akkor reiniteld a bootloadert. Az pi esetén nem érdekes, mert nem úgy bootol.
-
válasz
schferenc77 #24840 üzenetére
Működik. A Win32DiskImagerrel ki tudod írni számítógépre a kártya tartalmát, majd a kapott IMG file-t vissza tudod írni egy nagyobb kártyára, amit nem fog kitölteni.
Készítesz egy Gparted pendrive-ot, azzal a SWAP-partíciót kitolod jobbra, és az Wxt4 partíciót kinyújtod a szabaddá vált helyre.Mondjuk egy rendszermentés előtte nem árthat...
MaCS
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz
schferenc77 #24840 üzenetére
csinálsz imaget pendrivera (dd ), amit átírsz a nagyobb microsd-re. Majd széthúzod a partíciót vagy gparted msáik linuxos gépbne, vagy erről bootolsz és raspi-configgal.
-
schferenc77
aktív tag
válasz
MaCS_70 #24813 üzenetére
Na, a hiba az én készülékemben van: csak 2GBos a kartya :-)
Kerdes, mivel lehetne ezt a 2GBos kartyat egy 4GBosra szethuzni, anelkul, hogy ujra kellene konfigolnom mindent.?+1: ha sikerult 4GBos kartyara atvarazsolni, akkor azt mivel tudom lekolozni egy masik kártyára? Van meg egy PI3, es arra is ugyanezt szeretnem az osszes beallitassal egyutt. Mukodik ez a kartya masolos/klonozos dolog?
-
Laca0
addikt
válasz
GAgyiXyXy #24837 üzenetére
Köszi!
A bemenet úgy látom, hogy egyszerűbb téma, a kész panel is jó, de legyártani sem nehéz.
A kimenet egy kicsit érdekesebb, mert 230V-os reléket kellene kapcsolgatni, a pi max 3.3V-ot visel el. Viszont találtam közben relésort Pi-hez, ami 5V-os relékből áll és optocsatolóval kapcsol. Szerintem ez jó lesz így. -
Laca0
addikt
Sziasztok!
Tudnátok olyan bővítő panelt, projectet ajánlani, ahol legalább analóg 4 bemenet és legalább 4 relézett kimenet van? De a legjobb lenne 6-6.
-
PHoNX
tag
válasz
sontqq #24832 üzenetére
az első kérdésre a válasz, hogy nincs. Utánnajárás, figyelem, stb. (5v-ot a gipo nem igazán szerti..mondjuk igazából ez az egyetlen amivel ki lehet nyírni a kicsikét...
A másodikra pedig teljes mértékben rátapintottál. Az egy fejlesztéshez kitalált board. A lényeg, hogy semmit sem kell véglegesíteni és lehet nyomkodni ezerrel.
Mit szeretnél kihozni belőle? Úgy lehet, hogy konkrétabb választ kapsz.
(vagy a megfelelő helyre irányíthatunk...)
-
sontqq
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék elkezdeni kísérletezgetni néhány kiegészítővel. Szeretnék biztosra menni, hogy ezekkel a GPIO kötögetésekkel ne tudjam tönkretenni a pi-t. Van erre valami módszer vagy eszköz?Valamint néztem pár leírást, hogy hogyan lehetne valami egyszerűbb 16x2-es lcd kijelzőt kötni a gépre és szinte az összes leírásban használnak ilyen Breadboard-ot aminek a használatát ha lehetséges volna kerülném mert helyet foglal és nem szeretem a kábelkötegeket. Pontosan mire használják ezeket, nem lehetne kivitelezni nélküle? Vagy csak arra van, hogy ne véglegesítsük forrasztással a kábelezést?
Nézzétek el a tudatlanságom
-
válasz
azbest #24827 üzenetére
Nálam Ext4-es partíciókat nem kezel a Windows 8/10 saját partícióbabrálója, de nem is szívesen bíznám rá.
A tiszta megoldás szerintem erre a pendrive: egy Easy2Boot pendrive-omon ott van az összes fontos bootolandó program (pl. Gparted, Clonezilla, st.), gyors, tiszta eljárás.
MaCS
-
Imco
őstag
válasz
azbest #24827 üzenetére
Áááá! Beépítettet nem használok.
Easeus, paragon és acrincsot próbáltam. Volt amelyik nem is látta a partíciókat.
De a lényeg, hogy a partíció átméretezést és a kihasználatlan hozzákapcsolását nem tudtam megoldani.
Win alatt ez viszonylag alap, de ugye a linux...
Mindegy! Igazából egy szakmai játéknak, tapasztalatszerzésnek tekintettem.
Elbuktam! -
Imco
őstag
válasz
MaCS_70 #24821 üzenetére
azbest megválaszolta. Viszont annak örülök, hogy kiderült a gparteddel lehet változtatni a méreten.
Annak idején kíváncsiságból szórakoztam vele egy fél napot. Persze nem sikerült.
Azt is sejtettem, hogy a wines progikkal vérzek el, mert bár láttam a partíciókat, de változtatni csak alig tudtam bármin is. Linuxból viszont alul iskolázott vagyok! -
-
Imco
őstag
válasz
schferenc77 #24816 üzenetére
A többiek is írják, hogy mit mivel kéne megnézni. Annyival kiegészíteném, hogy pl én azt szittam meg, hogy talán 4GB imaget tettem 8GB kártyára. Így volt 4 GB használhatatlan rész. / vagy 8-ast 16-ra már nem emléxem.
/ Lehet, hogy Te is valami hasonló áldozata vagy.
-
válasz
Windowson akarsz olyan partíciókat megnézni, amiket az nem lát.
A rendszerinformációs képernyőn, amit írtam, partíciónként van kilistázva a szabad hely mennyisége.
MaCS
-
xeno
csendes tag
Kis debug után, hátha valakinek jól jön:
Akkor jön a hiba ha engedélyezem az omxplayert a video-gyorsítás szekció alatt. Ha kikapcsolom akkor nincs meg a folyamatos buffering.
Attól független valahogy a 7-es iterációs OSCAM, vagy pcssaddonok. (Openelec, Libreelec) problémásak.
Míg OE6 alatt stabil a smart card reader addig 7-es iteráció(OE 7,LE 7) alatta pár óra után elhall és jönnek a time outok. Ha restartolom a pcs-addont akkor javítja a problémát amíg újra ki nem fagy a kép a timeout alatt.
-
Patice
nagyúr
válasz
Az a 250MB-os rész valszeg a Fat32-es Boot partíció volt, amit a Win lát. A többi rész meg szerintem Ext4-re volt formázva, amit viszont már nem lát.
Win10 alatt én a MiniTool PartitionWizard-ot használom, amivel minden partíciót látok.
-
schferenc77
aktív tag
Tegnap este egy sima B-s Pi-ből vettem ki az SD kártyát és a 4GB-os kártyából csak egy 250MB-os rész volt használva, és aktív partíció, a többi üres területként volt a Windows lemezkezelő szerint. Nem lehet, hogy ez a baja, nem is használja a 4GB-ot, csak egy kis szűk partícióba van belekényszerítve? Vagy a többi partíció ott van, csak a winfos nem látja?
-
Imco
őstag
válasz
schferenc77 #24810 üzenetére
Bár lehet hogy ez nem segít, de samu TV-n talán a tools gombra kiírja a keresett infót a CEC jóvoltából.
A hely az valószínűleg kevés, ahogy írja is Macs-70.
Én is szívtam ezzel a "nincs elég hely üzivel" 1-1,5 hónapja. A 8 gb sd-vel nem tudtam megcsinálni a LE bizti mentést, pedig külső meghajtót jelöltem ki. Viszont az összeállításhoz átmenetileg kellett volna vagy 6-800 MB.
Ezen feldühödve, egy kicsit jobban megnéztem a kártyát. Így sikerült felfedeznem a spanyol viaszt, miszerint több partíció is van a kártyámon, és igen az egyiken csak 110 MB hely van, és volt egy érintetlen rész is rajta.
Talán Celtis topictárs és még néhányan ajánlottak takarítható mappákat, de sajnos nem volt szerencsém mert már üresek voltak. Így végül a hosszabb távú kényelmem miatt váltottam 16 GB kártyára és újra telepítettem az egészet. Utána egyből működött a mentés is.
Remélem segítettem valamit. -
cinemazealot
addikt
válasz
Szerintem az O billentyűt keresed.
De akkor kérdezek én is. Van valamilyen hotkey Kodiban a felirat időbeli csúsztatásának azonnali megjelenítésére (hogy ne egérrel kelljen a felirat menüből kibányásznom a csúsztatás opciót)? Sehol nem találtam ilyet, lehet, hogy erre be kell őt tanítani?
-
válasz
schferenc77 #24812 üzenetére
Rendszerinformáció - Háttértárak a Kodiban.
A 4 GB-nek elégnek kellene lennie, ha nincsenek adatok a kártyán. Nálam az egyik OSMC (igaz, csak RPI 1-es) 2 GB-os kártyán fut, és simán frissül. Az 1 GB-oson is elfért, de már nem fért el rajta a frissítés.
MaCS
-
válasz
Azt csak Te tudhatod, hogy mennyi a szabad helyed, de ne feledd, hogy a frissítésnél magának a frissítő csomagnak kell elférnie, ami aztán szépen el is tűnik.
Régebbi emlékeim szerint majdnem fél GB kellett egy frissítéshez -- de a frissítések sem egyformák.
Ha arra panaszkodik, hogy nincs elég hely, akkor vélhetően igaza is van.MaCS
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Két problémába futottam bele:
- RPi2, friss OSMC install: 7-8GB-os mkv fileban 4-5 percenként zöld kis kockák jelennek meg a képen, bekockásodik. Gyenge lenne a 2-es ezekhez? Hogyan tudom Kodiban azt az információs felületet előhozni lejátszás közben, ami az eldobott képkockákat és a lejátszásról pár technikai infót jelenít meg az éppen játszott film felett?- szintén OSMC, de RPi3-ason, 4 hónapos telepítés. Tegnap feldobta, hogy van frissítés OSMC-hez, de ki kell lépnie Kodiból. Mondtam ok, frissítette is magát. Utána 1-2 órával meg feldbott már Kodiban egy ablakot az OSMC, hogy nincs elég tárhelye, és ezért nem tudja a frissítésekhez a fileokat kicsomagolni (nem emlékszem a pontos szövegre, valami ilyen baja volt). A telepítés egy 4GB-os kártyán van, gondolom elég a hely neki
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
A LibreElec 7.0.2 és Vu+/enigma 1.11.10 verzióval azt tapasztalom, hogy a Natgeo csatornák mindig angol nyelven jönnek be. Ahol csak tudtam, be van állítva az elsődleges nyelv, de mégis angol még úgy is, hogy csak visszaváltok oda.
Másnak van ilyen tapasztalata? -
vadkörte
addikt
A linkelt topik összefoglalóját olvasd el, ezt a repository-t telepítsd. Ezen belül én a Rádiók.eu-t javaslom. Több ezer rádióadó van benne - közöttük nagyon sok magyar is - többféleképp szűrheted a csatornákat.
-
Celtis
veterán
Én a radio addont használom a konyhai netrádiónál. Már átalakítottam, hogy több kedvenc listát is kezeljen.
Nem gondolom, hogy nagyon sok magyar adó hiányozna, de ha hiányzik is, pl. Rádió1, akkor azt kézzel hozzáadhatod vagy be is jelentheted és akkor felveszik.
Hátránya, hogy a netren létrhozod profilodhoz nem tudsz kapcsolódni.A TuneIn hasonló, épp most ismerkedem vele. Itt alapból létre lehet hozni akárhány kedvenc listát. Ami nem tetszik, hogy az addonból nem tudod az aktuális csatornát hozzáadni a kedvencekhez. Pont most akarom megnézni, hogy miért.
Nincs egyébként lényegi különbség a kettő között.
Érdemes tudni, hogy a legutolsó Kodi Krypton verziókban van egy csúnya bug és sok netráűdió megnyitásnál percekre kifagy a Kodi. Ez a hiba jelen van a LE 7.90.010-ben is, ezért is használhatatlan számomra.
-
Celtis
veterán
válasz
toth_janika #24800 üzenetére
Amivel küzdesz az a Kodi része. Ugyanúgy fog működni LE alatt is.
Váltani csak akkor érdemes, ha rendszerszintű problémád van. Mindenki esküszik a sajátjára, így én is az LE-re.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmgyűjtés
- Félórányi videón a Dying Light: The Beast
- További aktív témák...
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Eladó fullos Asus Tuff PC Plusz Monitor +...
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged